dünyanın en korkutucu yeri / Dünyanın en korkutucu yerleri | Yaşam

Dünyanın En Korkutucu Yeri

dünyanın en korkutucu yeri

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Korkularınızla yüzleşmeye ne dersiniz? Peki ya cesaretinizi sınamaya? Dünya üzerinde en korkunç manzaralarla karşılaşabileceğiniz bu yerler aslında kimi turistler için oldukça ilgi çekici. İşte dünyanın en korkunç 10 yeri.

1/12Dünyadaki en korkunç 10 yer
2/12Lome Voodoo Pazarı, Togo
3/12Connecticut Büyücülük Müzesi
4/12Darvaza Çukuru, Türkmenistan
5/12Oyuncak bebekler adası, Meksika
6/12Beelitz Heilstätten Sanatoryumu, Almanya
7/12Amsterdam İşkence Müzesi, Amsterdam
8/12Aokigahara Ormanı, Japonya
9/12Aokigahara Ormanı, Japonya
10/12Sedlec Kilisesi, Çekya
11/12Catacombe, Paris
12/12Tütsülenmiş Mumyalar, Papua Yeni Gine

En Korkunç Yerler Listesi: Gizem ve Sırlarla Dolu En Korkutucu 25 Yer

En korkunç yerler listesi ile karşınızdayız. Dünyadaki en korkunç yerleri keşfedeceğiz. Ayrıca Türkiye’nin gizem dolu noktalarına göz atacağız. 

Dünyanın birçok noktasında bulunan tüyler ürpertici yerleri görmeye ne dersiniz? Hepsinin birbirinden ilginç hikayesi var. Buraları ziyaret etmek tam anlamıyla cesaret istiyor. Seyahat ederken hem heyecan hem de gerilim yaşamak isterseniz bu liste tam size göre olacak. Özellikle cesur turistlerin ziyaret etmekten heyecan duyacağı dünyanın en korkunç yerleri, Türkiye’nin en korkutucu yerleri yazımızda.

Türkiye’deki En Korkunç Yerler

Türkiye’deki en korkutucu yerler için araştırma yaptık. Karşınızda Türkiye en korkunç yerler listesi!

en korkunç yerler, davutlu köyü tabelası

1 – Davutlu Köyü, Lüleburgaz

Lüleburgaz sınırları içerisinde olan Davutlu Köyü, Türkiye’deki en korkutucu yerlerin başında geliyor.

Köye ilk giriş yaptığınızda sakin olduğunu göreceksiniz. Lakin buna çok fazla aldanmayın. Hatta filmlere konu edinen Karadedeler olayının burada yaşandığı söyleniyor. İlk olarak 1989’lu yıllarda köylüler, köyde değişik varlıkları görmeleri sebebiyle polisi arıyor. Daha sonrasında köye bir gazeteci olayları araştırmak üzere gidiyor. Ancak kamerasını köyde bir gence bırakarak birkaç gün sonra dönüyor. Kamerayı alan genç ise köyden bazı görüntüler kaydediyor ve bu görüntüler Türkiye’de büyük yangı uyandırıyor. Görüntülerde ceset parçaları bulunuyor. Olayın failleri ise hala bulunamadı.

en korkunç yerler, cemil molla köşkü

2 – Cemil Molla Köşkü

İstanbul’un Boğazı’nda yer alan Cemil Molla Köşkü, aynı zamanda Perili Köşk olarak da anılıyor.

Geçen yıllarda restorasyona giren Köşk, burada çalışan işçilere inanılmaz bir olay yaşatıyor.

Hatta karşılaştıkları olay karşısında bazı işçilerin dilleri tutulmuş. İşçiler, çalışma sıralarında paranormal olaylarla karşılaştıklarını belirtiyor. 200 yıllık geçmişe sahip olan köşkün diğer adı da Kaybolan Köşk.

en korkunç yerler, Yedikule zindanları

3 – Yedikule Zindanları, Türkiye’deki En Korkunç Yerler

Hikayesiyle Türkiye’deki en korkutucu yerlerin başında gelen bir diğer yer de burası. Vakti zamanında haksız yere işkenceye uğrayan bir Pagan’ın ruhu Yedikule Zindanlarında dolaştığı rivayet ediliyor. Hatta bu ruh efsaneye göre intikam alacağı günü bekliyor.

büyükada rum yetimhanesi

4 – Büyükada Rum Yetimhanesi

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Büyükada Rum Yetimhanesi’ne ada sakinleri neredeyse hiç uğramıyor diyebiliriz. Nedeni ise yetimhanede vakti zamanında çıkan yangında hayatını kaybeden çocuklar. Ada sakinlerine göre bu yetimhaneden o çocukların sesi hala geliyor.

yolcu360 blog arama banner

Türkiye’yi Keşfederken Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Dünyadaki En Korkunç Yerler

Sıra dünyadaki en korkunç yerlerde… Karşınızda kara turizmin en popüler noktaları!

Akodessewa voodoo pazarı

1 – Akodessewa Pazarı, Togo

Batı Afrika’da yer alan Togo’da halk yerli dinlere olan bağlılığını sürdürmeye devam ediyor. Mensup oldukları bu dinlerde bazı ayinler düzenliyorlar. Gerçekleştirdikleri ayinlerde dikkat çeken detay ise maymun kafalarını kullanmaları. Bunları ise ülkede yer alan Akodessewa Pazarından temin ediyorlar.

tophet tapınağı, tunus, en korkunç yerler

2 – Tophet Tapınağı, Tunus’daki En Korkunç Yerler

Tunus’ta yer alan Tophet Tapınağı’nın geçmiş oldukça ürkütücü. Antik zamanda burada yaşayan Kartacalılar birçok çocuğu burada kurban vermiş.

poveglia adası, italya, veba adası

3 – Poveglia, İtalya

İtalya’da bulunan Poveglia Adası, veba adası olarak biliniyor. Bu ada 1700 ila 1800 yıllar arasında vebaya yakalanan halkın karantinada tutulduğu yer. Bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin mezarları burada bulunuyor. Ayrıca farklı bir zaman aralığında da doktorlar tarafından akıl hastalarına birçok deney yapılmış. Oldukça ürkütücü görünüyor.

batı virginia eyalet hapishanesi, en korkunç yerler

4 – Batı Virginia Eyalet Hapishanesi

Dünya’daki en korkutucu yerlerin başında gelen bir diğer yer ise Batı Virginia Eyalet Hapishanesi…

Geçmiş zamanlarda bu korkutucu hapishanede, 100’den fazla idam cezası gerçekleştirilmiş.

Centralia, Pensilvanya, en korkunç yerler

5 – Centralia, Pensilvanya

Pensilvanya’da yer alan bir kasaba olan Centralia için tam manasıyla hayalet şehir denilebilir.

80’li yıllarda yer altı madeninde çıkan yangın şehri zehirli gazlara maruz bırakıyor. Halk şehri o zamanlarda terk etmek durumunda kalıyor. Şimdilerde ise kasabada 10 kişi anca yaşamını sürdürüyor. Fotoğraflara baktığınızda tüyleriniz ürperiyor.

Beelitz-Heilstatten hastane

6 – Beelitz-Heilstatten Hastanesi, Almanya’daki En Korkunç Yerler

Bir zamanlar hastane olarak kullanılan yer, şu sıralar boş bir yapı olarak geçmişin izlerini yaşatıyor. Fotoğraflara bakıldığında oldukça ürkütücü bir hastane olduğunu anlayacaksınız. Dünyanın en korkutucu yerlerinden biri olan bu hastanede, geçmiş dönemde Hitler tedavi ediliyordu.

maunsell deniz kaleleri

7 – Maunsell Deniz Kaleleri – Kuzey Denizi

Bu ilginç kuleler,  2. Dünya Savaşı zamanlarında İngiltere tarafından inşa edilmiş. Amaçları ise Nazileri işgal girişiminden caydırmak… Tarihi notları incelediğimizde ise işe yaradığı ortaya çıkıyor. Şimdilerde ise kullanılmayan kule, hala sağlam bir şekilde ayakta durmaya devam ediyor.

San Zhi tatil köyü, en korkunç yerler

8 – San Zhi Tatil Köyü – Tayvan

Tayvan’ın başkenti olan Taipei’nin yakınında yer alan bir tatil köyü burası. İnşaatında yaşanan bazı kaza ve intihar vakaları sonrasında inşaat durmuş. Halk, yaşanan olayları ise inşaat sırasında meydana gelen doğal afetlere yoruyor.  İnanışlarına göre afet sırasında yıkılan ejderha heykeli bu alanı yaşanılamaz hale getirmiş.

Cincinnati metro istasyonu, en korkunç yerler

9 – Cincinnati Metro Sistemi, Ohio

Ohio Eyaletinde oldukça önemli bir ticaret ve iş merkezi konumunda. Dolayısıyla bu bölgede bir metro sistemi inşa ettirilmeye karar verilmiş. Ancak yapımına başlanan metro inşası, ekonomik sebeplerden dolayı 90’lı yıllarda durdurulmuş. İnşası, tamamlanamayan tünellerden ve araçlardan oluşan metro, ürkütücü bir görüntü manzara yaşatıyor.

hashima adası, en korkunç yerler, terk edilmiş harabe binalar

10 – Hashima Adası, Japonya’daki En Korkunç Yerler

1974’lü yıllarda adada bulunan madenin tükenmesiyle birlikte halk burayı terk etti. Göçün yaşandığı tarihten bu yana kimse adada yaşamıyor. Adeta çürümeye terk edilmiş…

tashiro adası, kedi adası, tashirojima

11 – Tashiro Adası (Tashirojima), Japonya

Adada çoğunlukla balıkçılar yaşıyor. Burada inanılmaz bir kedi popülasyonu var. Peki, neden korkutucu olsun? Çünkü burada kedilerle ilgili birçok gizemli hikaye var. Yolunuz denk düşerse, mutlaka araştırın. Bunun yanı sıra kedi severlerin buraya bayılacağına eminiz!

siauliai haçlar tepesi, litvanya

12 – Haçlar Tepesi, Litvanya

Haçlar Tepesi, Litvanya’daki dini bir bölgenin merkezinde. Adını ise tepeye yıllar önce yerleştirilen haçlardan alıyor. Eskiyen haçlar, yenisiyle değiştiriliyor.

leap kalesi, irlanda, en korkunç yerler

13 – Leap Kalesi, İrlanda

Kalenin oldukça ürpertici bir hikayesi var. 1500’lü yıllarda O’Carroll klanındaki kan davası meselesinden dolayı çok kan aktı. Ayrıca kaledeki bir rahip de ailesinin gözleri önünde cinayete kurban gitti.

st george kilisesi, lukova, çekya

14 – St. George Kilisesi, Lukova, Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nde bulunan kilise dünyanın en korkunç yerleri arasında. Dünyanın birçok noktasından gelen turistler, bu kiliseyi ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. ST. George Kilisesi’nde yer alan hayalet heykeller sanatçı Jakup Hadrava imzası taşıyor.

jacob kuyusu, teksas, abd

15 – Jacob’un Kuyusu – Wimberley, Teksas

Jacob’un Kuyusu, Teksas’ta bulunan ve su altı mağaralarının yüzeye açıldığı bir kuyu. Macera tutkunları tarafından yüzme maksadıyla girilen bu kuyu oldukça tehlikeli. Hatta birçok kişinin bu kuyuya atlayıp kaybolduğu, bölgede yaşayanların anlattıkları bilgiler arasında.

the cambridge askeri hastane, en korkunç yerler

16 – Cambridge Askeri Hastanesi – Aldershot, İngiltere’deki En Korkunç Yerler

Cambridge Askeri Hastanesi, geçmişte Britanyalı asker ve sivillerin tedavisi için kullanılan bir yapı.

Lakin yüksek asbest oranı sebebiyle kapatılmıştır. Yapının kullanıma açık olduğu zamanlar 1878 ila 1996 yılları arası. Bir efsaneye göre hastanede ölen iki hastanın ruhu hala orada…

The Alnwick Garden, zehir bahçesi, en korkunç yerler

17 – Zehirli Bahçe – Alnwick, İngiltere

Zehirli Bahçe’de bulunan bitkiler fazlasıyla tehlikeli. 2005’ten itibaren sınırlı sayıda ziyaretçi kabul eden alan, bitkileriyle çok ölümcül. Zehir oranları oldukça yüksek. Bitkiler ise eğitim amaçlı yetiştiriliyor.

yılan adası, brezilya, Ilha Da Queimada Grande

18 – Ilha Da Queimada Grande – Brezilya’daki En Korkunç Yerler

Dünyanın en korkunç yerlerinden bir tanesi de Ilha Da Queimada Grande Adası… Bu adada dünyanın en zehirli yılanı olarak bilinen mızrak başlı engerekten çok sayıda var. Yerleşim yeri olmayan adayı sadece bilim insanları ziyaret ediyor.

roosevelt hotel, en korkunç yerler

19 – Roosevelt Hotel – Hollywood, Los Angeles

Los Angeles’da bulunan Roosevelt Hotel’in perili bir otel olduğu söylenir. Bölgede yaşayan insanlar bu batıl inancı taşıyor.

asılı tabutlar, sagada, filipinler

20 – Asılı Tabutlar – Sagada, Filipinler

Filipinler’de yaşayan yerli kabilelerden bir tanesi ölen yakınlarının tabutlarını uçurumdan aşağı sallandırıyor. İnanışlarına göre cennete bu şekil daha yakın olacaklarını düşünmeleri…

oyuncak bebek adası, xochimilco

21 – Oyuncak Bebekler Adası – Meksika’daki En Korkunç Yerler

Oyuncak Bebekler Adası, Mexico City yakınlarından bulunan küçük bir ada. Vakti zamanında bir keşişin adada bulunan nehirde kızı boğuluyor. Ardından kızının ruhunun kendisine musallat olduğunu hayal ediyor. Bu korkuya karşı adada birçok noktaya eski oyuncak bebekler bırakıyor. Böylece ada ismini buradan alıyor. Keşiş ise aynı nehirde boğularak hayatını kaybediyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir