bebekler neden cok gerinir / Bebeğim Neden Huzursuz Emiyor?

Bebekler Neden Cok Gerinir

bebekler neden cok gerinir

Bebeğim Neden Huzursuz Emiyor?

Bebeğim Neden Huzursuz Emiyor?

Bebeğim Huzursuz Emiyor!

Emzirmenin ilk haftaları sonrasında genellikle ortalama bir emzirme düzeni oluşur. Eğer bebeğinizin bir düzeni yoksa huzursuz, hırçın, mutsuz, telaşlı emiyorsa bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. Böyle bir durumda mutlaka çocuk doktorunuz veya bir emzirme danışmanı ile görüşmeniz emzirmeyi devam ettirmeniz açısından oldukça önemlidir.

Bebeğim Neden Huzursuz Emiyor?

Bebeklerin huzursuz emmesi mutsuz, hırçın ve telaşlı bir şekilde emmesinin nedenleri şunlardır;

1-Bebeğinizin kişilik yapısı etkili olabilir. Doğumdan sonraki dönemde bazı bebekler büyümenin her aşamasında hep daha huzursuz, telaşlı ve yaygaracı olabilir. Bu bebeğinizin yapısıdır. Sakın moralinizi bozmayın. Sizin gibi bebeği olan pek çok anne var. Bu nedenle kendinizi sakin yaradılışlı bebeklerin annesi ile karşılaştırmayın.

2-Sütünüz az geliyor olabilir. Eğer bebeğiniz emerken huzursuz ve hırçın ise ve yeterli kilo alamıyorsa o zaman sütünüz az geliyor demektir. Mutlaka doktorunuz veya bir emzirme danışmanı ile görüşmeniz gerekir.

3-Bebeğiniz meme ucu karışıklığı yaşıyor olabilir. Emzirme döneminde biberon kullanmışsanız bebeğiniz daha hızlı süt akışına alışmış ise memeden yavaş akan sütü istemiyor olabilir. Ayrıca eğer gün içinde verdiğiniz biberon sayısı fazla ise yine biberonu tercih ediyor ve bu nedenle huzursuz, hırçın ve telaşlı emiyor olabilir.

4-Bebeğinizin alerjisi olabilir. Çünkü alerjisi olan bebeklerde anne memesini emmeye başladığında yemek borusu ve barsak içinde bir hassasiyet oluşur. Bu da huzursuz, hırçın ve telaşlı emmeye neden olur. Ayrıca alerjik bebeklerde huzursuz emme dışında uykusuzluk ve sürekli ağlama gibi bulgular da görülebilir.

5-Sütünüz hızlı akıyor olabilir. Genel olarak bebekler emme başladıktan kısa süre sonra sütün akışı refleks olarak hızlanır. Bu süreçte bazı bebekler emme, yutma ve nefes almayı koordine bir şekilde düzenli yapamayabilir. Çünkü sütünüzün akışı biraz hızlı olabilir. Bu da emerken huzursuz olmasına ve memeyi bırakmasına neden olur.

6-Bebeğinizin reflüsü olabilir. Bebekler emmeye başladıktan sonra yemek borusuna mideden kaçan süt nedeniyle rahatsızlık hisseder. Bu nedenle memeyi bırakır. Normalde pek çok bebekte ilk aylarda zaten fizyolojik bir reflü vardır. Ama bu bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde emer bir miktar kusar fakat yeterli kilo alır. Gerçek reflüsü olan bebeklerde ise huzursuz emme yanında yetersiz kilo alımı vardır. Ek olarak bazen aşırı süt alımı, fazla laktoz yükü veya alerji olması da reflüyü kötüleştirir.

7-Laktoz aşırı yükü olabilir. Bildiğiniz gibi anne sütü şekerinin hepsi laktozdur. Eğer bebeğiniz çok fazla süt emiyorsa tabiki barsak çok fazla süt şekeri ile karşılaşır. Ve bunu sindirmesi zor olur. Bebek fazla süt şekerini sindiremeyince emerken huzursuzluk, ağlama, barsak sanıcı ve sulu, köpüklü kaka yapma gibi bulguları olabilir.

8-Anne ile bebek arasında duygusal ve fiziksel bağlanma yetersizliği olabilir. Bebekler ilk aylarda çok değişik nedenlerle ağlayabilir. Ağladığı zaman bebeğinize muhakkak cevap vermeniz gerekir. Onu kucaklayın sakinleştirip konuşun. Eğer ağlamasını görmezden gelirseniz belki bebeğinizin ağlaması geçici bir süre durur. Fakat bu durum bebeğiniz ile aranızdaki güvenli bağlanmayı zedeleyebilir.

9-Bazen annenin aldığı ilaçlar, yediği gıdalar, bebeğin diş çıkarması, hasta olması, kulak enfeksiyonu, burun tıkanıklığı, ağızda pamukcuk, aşılanma gibi değişik nedenler de huzursuz emmeye neden olabilir.

Sonuç olarak huzursuz, hırçın ve mutsuz emmenin aslında pek çok nedeni vardır. Bu nedenle öncelikle çocuk doktorunuzdan ve altta yatan neden emzirme sorunu ise bir emzirme danışmanından destek almanız başarılı bir emzirmeye devam etmeniz açısından çok önemlidir.

  1. Önceki
  2. Sonraki
Küçük" width="279" height="168">

BEBEKLERDE BEDEN DİLİ ÖNERİLER

•    Erken kalkar ve tekrar uyumaya gönlü olmazsa, onu sizi görebileceği şekilde kendi sandalyesine oturtun. Bir süreliğine onunla konuşun veya oynayın. Sonra onu beşiğine koyun, uykuya dalan kadar şarkı mırıldanın. Siz de bu arada şekerleme yapın.
•    Erken kalkma alışkanlığı varsa, geceleyin onu biraz daha geç yatırın ve gün içinde uyumamasını sağlayın.
•    Vücut sıcaklığını koruyun, çok sıcak veya çok soğuk olup olmadığını kontrol etmek için cildine dokunun. Oda sıcaklığını kontrol edin, 18 derece uygun bir sıcaklıktır.
•    Bezi ıslak veya kirliyse değiştirin ve gerek görürseniz bir kremle (çinko oksit) bez bölgesini rahatlatın.
•    Sallanan bir beşik tercih edin veya bebek arabasında itip çekin.
•    Bebeğiniz anne karnındayken dinlediğiniz müzikleri açın.
•    Sizin ve eşinizin ses kayıtlarını kısık seste açın.
•    Her gece bebeğinizin beşiğini farklı yere koyun böylece onu sırayla alabilirsiniz. Konuşun onunla ve sallayın beşiği, onu yanınıza almak zorunda değilsiniz.
•    Uyandığında izleyebileceği bir şey olması için beşiğine hareketli oyuncaklar asın. Müzikli olan oyuncaklar bu konuda çok işe yarar.
•    Beşiğinin karşısına farklı seslerden ve özelliklerden oluşan bir jimnastik alanı kurun veya sıkıldığında ulaşabileceği şekilde beşiğinin parmaklıklarına ekleyin.
•    Bebeğinizin vücut sıcaklığının normal olmasına dikkat edin.
•    Uyku zamanı alışkanlıkları edinin. Her gece aynı saatte çok veya az uyuduğundan emin olun. Gün içerisinde çok uyuyorsa, uykusunu bölmeye çalışın.
•    Gün içinde uyuduğunda mümkün olduğu kadar bunları kısa şekerlemeler olarak yaptırın.

Ya Çocuğunuz Üstün Zekalıysa?
Online Testimizle Çocuğunuzun Zeka Potansiyelini Keşfedelim.
www.zekatesti.com.tr

Zeka Geliştiren Kitaplar İçin TIKLAYIN

Zeka Geliştiren Zeka Oyunları İçin TIKLAYIN

Dikkat Dağınıklığı Hiperaktivite Disleksiye Eğlenceli Çözüm için TIKLAYIN


  Twitter'da Paylaş  Facebook'ta Paylaş  Google+'ta Paylaş


  FACEBOOK YORUMLARI

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır