metsil ilaç nedir / METSIL Nedir ve Ne İçin Kullanılır? METSIL prospektüsü.

Metsil Ilaç Nedir

metsil ilaç nedir

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
  • (*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
  • Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
  • Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir?
    Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır.
    Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
    Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
    Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
  • Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
  • Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni.

Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.
ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Metsil damla nedir, ne işe yarar, kimler kullanabilir, hangi dozda kullanılmalıdır, fiyatı nedir gibi merak edilen soruları bu yazımızda sizlere cevaplandıracağız. Değerli takipçilerimiz, daha önceki yazılarımızda sizlere bebeklerdeki gaz oluşuyla ilgili genel bir bilgi vermiş ve devamında sizlere Biogaia Damla’dan söz etmiştik (bkz. Biogaia damla). Bu yazımızda ise sizlere bebeklerimizin gaz oluşumdan sonra kullanılması uygun olan bir başka ilaç olan Metsil Damla’dan bahsedeceğim.

Daha önceki yazımızda da anlattığım gibi gaz oluşumu gerek bebekler ve çocuklarda, gerekse yetişkinlerde büyük problemlere yol açmakta, bu da çeşitli sağlık problemleri ve günlük yaşantımızda rahatsız bir durum oluşumunu tetiklemektedir. Gerek aldığımız besinlerin yapısal özellikleri ve gerekse yeme alışkanlıkları gaz oluşumuna neden olmakta, bunu takip eden şişkinlik hissi ve daha ileri safhada oluşabilen hazımsızlık ve gastro özofagial reflüye (bu konuya Gaviscon Şurup başlığı altında değinmiştik) neden olabilmektedir.

Öncelikle bilinmesi gereken bir noktayı sizlere bildirmek isterim. Metsil, yalnızca bebekler için damla formunda olmayıp, çocuklar için Metsil şurup ve yetişkinler için de Metsil çiğneme tableti olarak kullanılır. Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Metsil damla özelinde, Metsil adlı ilacın tüm formları hakkında bilgi vereceğim.

Reklamlar

Uyarı

Metsil Damla Nedir? Ne İşe Yarar?

Metsil Damla Nedir?

Metsil‘in damla formu damlalıklı ve 30 ml’lik koyu cam şişe içerisinde bulunan pembe renkli, homojen ve yoğun bir sıvıdır.
Metsil damla ne için kullanılır? Sorusuna verilecek cevap, Metsil gaz damlası, genel manasıyla sindirim kanalında oluşan aşırı gazın yarattığı ağrıyı ve şişkinliği gidermek için kullanılan bir ilaçtır. Sindirim sisteminde değişik sebeplere bağlı olarak gaz oluşabilir.

Metsil gaz damlası;

  • Hava yutulması,
  • Yapısal nedenlere bağlı olmayan rahatsızlıklar (fonksiyonel dispepsi),
  • Ameliyat sonrasında oluşan gaz gerginliği,
  • Mide ve bağırsakta ülser,
  • Rahatsızlık hissi ile beraber bağırsak alışkanlıklarında değişikliklere yol aça bir kalın hastalığı olan irritabl kolon,
  • Bağırsak duvarının zayıf noktalarında oluşan cepleşmelerin iltihabı nedeniyle karın ağrısıyla seyreden bir hastalık olan divertikülit,
  • Safra kesesi ameliyatından sonra şikayetlerin devam etmesi olarak bilinen postkolesistektomi sendromu,
  • Süregelen safra kesesi iltihabı yani kronik kolesistit gibi şikayetlere bağlı olarak gaz çıkarılamamasının sorun yaratabileceği durumlarda kullanılır.

Aynı zamanda karın içi bölgesinde, yani safra kesesi, böbrek, kalın bağırsak gibi öncesinde mide ve bağırsak kanalındaki gaz birikiminin sorun yaratabileceği röntgen ve diğer tetkikler öncesinde oluşan gazın ortadan kaldırılmasında kullanılır.

Metsil Damla’nın İçerisinde Ne Vardır?

Metsil damla’nın her mililitresinde 66,6 mg simetikon bulunur. Bu da yaklaşık damlaya karşılık gelir.

Metsil Damla Bebeklere Verilebilir Mi?

Metsil Damla Bebeklere Verilebilir Mi?

Metsil gaz damlası tüm yaş gruplarında kullanılabilecek bir ilaçtır. Dikkat edilmesi gereken nokta her yaş grubunda Metsil’in farklı formlarının kullanılacağıdır.

Reklamlar

  • 2 yaş altındaki bebeklerde: Metsil damla
  • yaş arasındaki çocuklarda ve yutma güçlüğü çeken yaşlılarda: Metsil şurup
  • Diğer yetişkin gruplarında: Metsil çiğneme tableti kullanılmalıdır.

Bu noktalara dikkat edildiği taktirde tüm yaş gruplarında Metsil güvenle kullanılabilir.

Metsil Damla Hamilelikte ve Emziren Annelerde Kullanılabilir Mi?

Hamilelikte Metsil Damla’yı güvenle kullanabilirsiniz. Ancak metsil kullanırken hamile kalırsanız mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

Emziren annelerde ise Metsil kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur.

Metsil Damla Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanılabilir Mi?

Tiroid hastalıkları (örn. Guatr) için kullanılan ve levotiroksin içeren ilaçlarla metsil etkileşebilir. Bu sebepten tiroid ilaçlarıkullanıyorsanız mutlaka metsil ile kullanımı arasında 4 (dört) saat bir süre geçmesine dikkat edin.
Reçeteli veya reçetesiz başka ilaçlar da kullanıyorsanız metsil ile kullanımı arasında en az 2 saat süre geçmesine dikkat edin.

Metsil Damla Nasıl Kullanılır?

Metsil Damla Nasıl Kullanılır?

Metsil damla normal ağız yoluyla kullanılan bir damladır. Şişe iyice çalkalandıktan sonra günde 3 veya 4 damla olarak kullanılabilir. Kaşıkla, damlalıkla veya su ile birlikte ya da bebeğin içeceğinin içerisine konularak verilebilir.

Eğer günde 3 defa kullanılacaksa sabah, öğle ve akşam yemekten yarım saat (30 dakika) sonra, eğer günde 4 (dört) defa kullanılacaksa sabah, öğle ve akşam yemeğinden yarım saat (30 dakika) sonra ve yatmadan 1 saat önce içilmesi gerekmektedir.

  • 2 yaşın altındaki bebeklerde ve yeni doğmuş süt emen bebeklerde 4 kez &#; 8 damla yani 20mg metsil damla
  • 2 yaş üstü çocuklarda ise yine günde 4 defa &#; 15 damla yani 40mg metsil damla kullanılmalıdır.

Metsil Gaz Damlası Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Kullanmadan önce şişeyi çalkalayın.
  • İlacın orijinal kapağını çıkarıp damlalığı takın.
  • Önerilen miktarda ilacı, düzgün bir şekilde bebeğin veya çocuğun ağzına damlatın.
  • Kullanımdan sonra damlalığı çıkarıp yeniden ilacın orijinal kapağını takın.
  • Damlalığı içme suyuyla birlikte yıkayın.
  • Yıkanmış damlalık ve orijinal kapağı kapatılmış ilacı kutusuna koyup kapatın.

Metsil Damla Böbrek ve Karaciğer Hastalığı Olanlarda Kullanılabilir Mi?

Metsil damla böbrek ve karaciğer hastalığı olanlarda her hangi bir farklı doz ayarlaması olmadan kullanılabilir.

Metsil Damla’nın Yan Etkileri Nelerdir?

Metsil damla kullanırken ellerde, ayaklarda, bileklerde, yüzde, dudaklarda şişme meydana gelirse, ağızda veya boğazda yutma ya da nefes almayı zorlaştıracak bir şişlik meydana gelirse, bu sizin Metsil damla’ya çok kuvvetli alerjiniz olduğunu gösterir. Derhal Metsil damla’yı kullanmayı bırakın ve derhal en yakın hastanenin acil servisine başvurun!Ancak bu yan etkiler son derece nadir görülür.

Yine seyrek olarak görülen yan etkilerden deri döküntülerine neden olabilir. Yine bu durumda da en yakın hastaneye başvurmanızı öneririm.

Bununla birlikte nadir olarak Metsil damla’nın ishal, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, mide ağrısı ve burun akıntısı yaptığı da bildirilmiştir.

Metsil Damla Nasıl Saklanır?

Metsil Damla Nasıl Saklanır?

Metsil damla çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde, orijinal ambalajında, 25 derecenin altında ve ışık görmeyecek şekilde saklanmalıdır. Metsil damla son kullanma tarihine kadar bu şekilde muhafaza edilebilir.

Metsil Damla Reçeteli Mi Satılır?

Metsil damla reçeteli olarak satılır. Sosyal güvenlik kurumu tarafından fiyatı karşılanır. Emeklilerde ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerde maaşlarından  %10 hasta katılım payı kesilir. Çalışanlarda ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerde ise %20 hasta katılım payı elden eczaneye verilir.
Bununla birlikte Metsil damla’nın değişik formlarındaki diğer muadilleri (eşdeğerleri) devlet tarafından karşılamayabilir.

Metsil Damla‘nın Muadili

Metsil Damla‘nın Muadili (Eşdeğeri) Var Mıdır?

Metsil Damla’nın çeşitli formlarda bir çok muadili (eşdeğeri) vardır. Bunlar;

  • Babyspasmyl oral damla %30 30ml şişe/kutu – Ali Raif
  • İmuneks gas stop baby&kids 40 mg/ml 30ml şişe/kutu &#; İmuneks farma

Farklı formlardaki yakın eşdeğerleri;

  • Dulcogas saşe mg 18 poşet/kutu – Sanofi
  • Panamir v oral süspansiyon 20ml şişe/kutu &#; Dmg Turkey
  • Metsikon süspansiyon mg/ml 30ml şişe/kutu &#; Vefa ilaç
  • Sab simplex süspansiyon mg/ml 30ml şişe/kutu &#; Pfizer PFE
  • Infacol oral süspansiyon 40 mg 50ml şişe/kutu – Actavis
  • Panamir süspansiyon ml şişe/kutu &#; Dmg Turkey
  • Antiflat süspansiyon 40 mg/5ml ml şişe/kutu &#; Abdi İbrahim
  • Metsil süspansiyon 40 mg/5ml ml şişe/kutu &#; Hüsnü Arsan

Sonsöz:

Doğumdan sonraki ilk 6 ayda bebeklerinizi mutlaka anne sütü ile besleyiniz. Mümkün olduğu kadar herhangi bir ek gıda vermeyiniz.

Lütfen reçetesiz ilaç kullanmayın. İlaçlarla ilgili her türlü sorunuzu eczacınıza danışabilirsiniz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler.

Ecz. Mehmet Can Şenel

Daha fazla içerik için bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Reklamlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası