lqa nedir / LQA Dosya Uzantıları: Bu Nedir ve Nasıl Açılır?

Lqa Nedir

lqa nedir

LQA Dosya Uzantısı Nedir?

LQA Sorunlarını Anlama


LQA Dosyalarını Açarken Karşılaşılan Genel Sorunlar

Ekip Vernier Logger Pro

LQA dosyanızı çift tıklattığınızda, işletim sisteminizden “Bu Dosya Türü Açılamıyor”ifadesini belirten bir iletişim kutusu görebilirsiniz. Bu durumda, genellikle bilgisayarınızda %%os%% için Vernier Logger Pro yüklü olmamasındankaynaklanmaktadır. İşletim sisteminiz onunla ne yapacağını bilmediğinden, LQA'nizi açmak için çift tıklayamazsınız.


İpucu: Eğer LQA dosyanızı açabilen başka bir program biliyorsanız, sıralanmış programlardan bir uygulama seçerek açmayı deneyebilirsiniz.


Vernier Logger Pro'in Eski Sürümü

Diğer durumlarda, Logger Pro Automatic Update dosya sürümünüz Vernier Logger Pro sürümünüz tarafından desteklenmeyebilir. Vernier Logger Pro'in en son sürümünü Vernier Software & Technology üzerinden yüklemek önerilir. Bu sorun, yazılım uygulamasının daha eski bir sürümünesahipseniz ve dosyanızın tanıyamadığı daha yeni bir sürüm tarafından oluşturulduğundaen yaygın olanıdır.


İpucu: LQA dosyanıza sağ tıklarsanız, “Özellikler” (Windows) veya “Bilgi Al” (Mac) öğesini seçerseniz, ihtiyacınız olan sürüme ilişkin ipuçları edinebilirsiniz.


Ne olursa olsun, LQA dosyası açma sorunlarının çoğu Vernier Logger Pro'in doğru sürümünün yüklü olmamasıyla ilgilidir.


Diğer LQA Dosya Açma Nedenleri

PC'nizde yüklü olan Vernier Logger Pro'in en son sürümü olsa bile LQA dosyalarını açarken hatalarla karşılaşabilirsiniz. LQA dosyalarını açmada sorun yaşamaya devam ediyorsanız, başka bilgisayar sorunları da olabilir. Yazılımla ilgisiz sorunlar:

  • LQA için Windows Kayıt Defteri'ndeki dosya başvuruları yanlış
  • LQA dosya açıklamasının kayıt defterinden yanlışlıkla silinmesi
  • LQA ile ilişkili bir programın geçersiz yüklenmesi (örn. Vernier Logger Pro)
  • LQA'nin kendisi bozuk
  • LQA'niz kötü amaçlı yazılımlardan olumsuz etkilendi
  • LQA ile ilgili donanım için aygıt sürücüleri güncel değil
  • Logger Pro Automatic Update dosyanızı başarıyla yüklemek için bilgisayarınızda çok fazla uygulama açık

Anket: En sevdiğiniz işletim sistemi nedir?



.LQA Dosya Gözden Geçirme

.MBLVernier Software & TechnologyVeri DosyalarıLogger Pro Data File.CMBLVernier Software & TechnologyVeri DosyalarıLogger Pro Data File.QMBLVernier Software & TechnologyVeri DosyalarıLabQuest Results Data.BSCMicrosoft CorporationGeliştirici DosyalarıVisual Studio Source Browser Information File.JAWJustSystemsVeri DosyalarıIchitaro File.LDdeltaComm Development IncVeri DosyalarıTelix Long Distance Codes Data.RVGAutodesk, Inc.Veri DosyalarıRevit External Group File.BMPRBalsamiq Studios, LLCVeri DosyalarıBalsamiq Mockups Document.MFDYamaha CorporationVeritabanı DosyalarıMusic Finder Database.PKSOracle CorporationVeri DosyalarıOracle Package Spec File

lqa

şimdiden söyleyeyim, biraz teknik yazacağım bu konuda.

lqa, lokalizasyon dünyasının en gereksiz, daha doğrusu en yanlış kullanılan aracıdır.

makroda adam gibi terimce (glossary), stil kılavuzu ve iyileştirme toplantılarıyla düzgün yönetilmiş bir proje sisteminde mikro bozuklukları yakalamak ve iyileştirme sunmak için çok idealdir.

ancak çoğu şirket lqa’i çevirmenin başındaki demokles’in kılıcı gibi kullanır. çevirmene genel stil, istenen ton ve terimler adam gibi verilmeden segment bazındaki mikro hatalar (ki bunlar bazen bağlama göre hata bile olmaz) birbirinde ayrı bir şekilde ortaya konur ve çevirmenin bunlara yanıt vermesi beklenir. çevirmen tek tek tüm dosyaları yeniden açar, nerede ne yapmış, neden yapmış bakar ve ona göre bir nevi savunma yazar. bu durum, zamanla çevirmenin motivasyonunu düşürüp savunmaya geçmesine bile neden olabilir. sonra gelsin segment bazında gereksiz, hiçbir yere varmayan tartışmalar, gereksiz ego savaşları, sinir harpleri.

bu arada her ne kadar lqa kaliteyi amaçlasa da tabii ki müşteri bazında iyileşme aşırı yavaş olur. çünkü çevirmen de reviewer da birbiriyle adam gibi diyaloğa girip yarım saat karşılıklı konuşup sorunları nedenleriyle, doğrularıyla adam gibi halledemediği için cümleler ve segmentler arasında kaybolmuştur.

dünya çapındaki çeviri firmaları lqa’a çok önem verir. çünkü aslında lqa, çeviri gibi soyut bir şeyi rakamlara çevirmenin ve kalite konusunda istatistik tutmanın en iyi yoludur. ama toplantı ve diyalogla desteklenmesi gereken mikro bir araçtır.

firmalar lqa araçlarına yapacakları yatırımı müşteriyi lead linguist’iyle sadık çevirmenleriyle sağlam ve stabil bir ekip kurmaya ikna etmek için harcasalar lokalizasyon dünyası çok daha kaliteli işler çıkarır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir