acılı lahana salatası / Kırmızı Lahana Salatası (Tadına Bayılacaksınız) - Nefis Yemek Tarifleri

Acılı Lahana Salatası

acılı lahana salatası


ACILI LAHANA SALATASI













Karşınızda Çin mutfağındanAcılı Lahana Salatası! "Yesen bayılırsın" derler ya ben gerçekten yedim bayıldım. 7 aylık hamileyken canım suşi istedi. Eşimle birlikte Çin Lokantasına gittik ve orada bu salatayı ikram ettiler. O kadar çok sevdim ve o kadar çok yedim ki lokantadan çıktıktan 15 dakika sonra bayıldım. Eşim koca caddenin yanında çimlere yatırdı beni. Çok geçmeden yediğim o güzelim yemekleri çıkardım ve kendime geldim. Yemeğin dokunması falan değildi sorun çünkü birkaç kere daha yaşadım bu sorunu. Oğluşum çok yukarıda olduğu için mideme baskı yapıyordu ve ben fazla yediğimde önce bayılıp sonra çıkarıyordum sonrasında kendime gelebiliyordum. Salatayı o kadar çok sevmiştim ki midemde durmamasına çok üzülmüştüm. Bu lezzeti sadece oraya mahkum edemezdik:) Eşimle hemen denedik çok da güzel oldu, sizler de tadın bakalım!

Malzemeler

1 adet küçük lahana
3 adet havuç
1 bağ yeşil soğan
adet sarımsak
Yarım adet limon
3 cm kalınlığında taze zencefil
1 adet kuru meksika biberi ( bulamıyorsanız koymasanız da olur )
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım çorba kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Lahanalar ve havuçlar büyükçe jülyen şeklinde doğranır. Zeytinyağda önce havuçlar biraz sotelenir. Havuçların rengi değişince lahanalar ilave edilir ve sotelenmeye devam funduszeue.infolar suyunu çekmeye başladığında kuru meksika biberi, rendelenmiş zencefil ve sarımsaklar yarım limon suyu ile birlikte eklenir. Yarım çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Az zeytinyağda bekletilmiş pul biber koyulur ve az suda eritilen mısır nişastası eklenir, sotelenmeye devam edilir. Pişmeye yakın büyükçe doğranmış yeşil soğanlar ve soya sosu ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Sofralarınız AŞ'k dolu olsun, afiyet olsun!

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Bu kış sofranızın vazgeçilmezlerinden olacak bir tarifim var size :) Bol malzemeli oluşu gözünüzü korkutmasın, bu miktarda hazırladığınızda 5 güne kadar buzdolabına saklayabilirsiniz. Makarna ve etlerle süper uyumu olduğu için pek kalmasa da buzdolabında saklanmaya müsait.

Lahana salatasını, özellikle coleslaw ı çok severim. Coleslaw kızarmış etlerle harika oluyor, ızgara etlerin yanına ise tavsiyem Asya Usulü Lahana Salatası hazırlamanız.

zencefilli salata

Sosuyla, malzemeleriyle, sofralarınızı şenlendirecek, damağınızda lezzet patlaması yaratacak mükemmel bir salata. Arkadaşlarınızı davet ettiğiniz akşamlarda onları sadece bu salata ile bile etkileyebilirsiniz.

Bu salatayı yaparken uygulamanız gereken en önemli püf nokta lahanayı tuz ile bekletmek. Tuz sayesinde lahana bir nevi pişiyor ve hacmi yarıya iniyor.

Tarifin Videolu Anlatımı:

Asya Usulü Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lahananın dörtte biri
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çili biberi
  • dal taze soğan (büyükse dal)
  • 1 küçük parça zencefil
  • çeyrek bağ maydanozu
  • 1 adet kapya biber
  • tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı susam
  • 50 gr kaju fıstığı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Asya Usulü Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları ince ince kıyın ve bol tuz serperek suyunu salması için kenara ayırın. (En az 1 saat dinlendirin)
  2. Zencefilden bir parça kesin ince ince doğrayın.
  3. Maydonozu kıyın. Çili biberi ve Kapya biberinin çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın.
  4. Havucu rendeleyin ve taze soğanı ince ince kıyın.
  5. Doğradığınız tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.
  6. Sosu için susamı yağsız bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Sos malzemelerini bir kap içinde çırpın ve Kaju fıstıklarını ufak ufak elinizle kırın.
  8. Kavurduğunuz susamları da sosa ekleyip karıştırın.
  9. Sosu, doğradığınız salata malzemelerinin üzerine dökerek karıştırın
  10. Suyunu salan lahanaları bir su yıkayın ve elinizle sıkarak salata kasesine alın.
  11. Son olarak soslu salata malzemelerini lahana ile karıştırın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası