ingiltere turist vizesi nasıl alınır / İngiltere Turistik Vizesi

Ingiltere Turist Vizesi Nasıl Alınır

ingiltere turist vizesi nasıl alınır

İngiltere Turistik Vize

İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi Evraklarına İlişkin

Birleşik Krallık Devleti topraklarına eğlence, kültürel gezi ve turistik tatil amacıyla seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi, kısa süreli bir vize kategorisidir.

Birleşik Krallık Devleti, Avrupa Birliği üyesi olmaması nedeniyle, İngiltere vizesi Schengen statüsüne sahip bir vize değildir. Bu nedenle İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi Schengen vizesi özelliği taşımamasından dolayı İngiltere genel ziyaretçi vizesi sahibi kişiler, İngiltere seyahatleri devamında Schengen Bölgesi üyesi diğer ülkelere yapacakları seyahatleri için Schengen vizesi başvurusu yapmak zorunda kalacaklardır. 

İngiltere Birleşik Krallığa seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’ye turistik amaçlı giriş yapabilmeleri için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İngiltere vize işlemlerinden muaftırlar.

İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi Hazırlanması Gereken Evraklar

İngiltere Genel Ziyaretçi Vize işlemlerine başvuru için hazırlanan evrakların asıllarının yanında fotokopilerinin de sunulması gerekmektedir. Vize başvurusunun İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) vize memuru tarafından incelenebilmesi için, bazı belgelerin tercümesi ile birlikte teslim edilmesi istenebilir. Tercüme edilmiş belgelerde, tercümanın adı, iletişim adresi ve aslına uygun tercüme edildiğine dair tasdik şerhi önemlidir. Bu tercüme belgesi üzerinde tarih  ve tercümanın imzasının bulunmalıdır. İngiltere vizesi için gerekli evraklar listesini inceleyelim;

PASAPORT

  • Temdit süresi seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, vize basılabilmesi için en az 2 boş sayfası bulunmalı.
  • Eski pasaportların birlikte sunulması önemlidir.

FİNANSAL DÖKÜMANLAR

  • İngiltere seyahatini karşılayan maddi kaynağın karşılığı olan bakiyenin şahsi banka hesabında (Euro/GBP/ USD) görülmesi gerekmektedir. Son 6 aylık aktif banka hesap hareketini gösteren Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (güncel tarihli)
  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu
  • Çalıştığı Kurum/Şirket tarafından, İşveren Yazısı: çalışanın ne zaman çalışmaya başladığı, maaşı, pozisyonu, şirketin iletişim bilgileri, yetkili kişinin isim ve pozisyonu, imzası ve kaşesi ile birlikte.

İngiltere seyahatine sponsorluk eden 1. dereceden akraba olması durumunda;

  • İngiltere’deki maddi durumunu beyan için son 3 aylık maaş bordrosu, banka gelirini bildiren evraklar, malvarlığını kanıtlayıcı belgeler. İngiltere’de resmi otumunu  gösteren belgeler; adına elektrik, su, gaz faturaları vb.

MESLEK İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR:

  • Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, antetli kağıda, İngilizce yazılmış İşveren İzin Yazısı: detaylı iş pozisyonu, maaş bilgisi, şirketteki çalışma süresi, izinli olduğu tarihler ve işe devam taahhüdünü içermeli.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü,  
  • Güncel bilgileri içermekte olan iş yerine ait evraklar,

Lütfen dikkat!

İngiltere vize başvuru sahibinin bağlı bulunduğu işyerine ait beyan edeceği şirketin faaliyet belgesi İngilizce olarak hazırlanmış, güncel tarihli ve orijinal belge olarak beyan edilmelidir. 

  • Kişi Şirket Sahibi ise; Ticaret Sicil Kaydı: işyerinin sahibi adına düzenlenmiş, şirketin faaliyet bilgileri içermeli. İngilizce Faaliyet Belgesi, şirketin kayıtlı olduğu Ticaret Odası’ndan alınır.
  • Kişi Emekli ise; Emekli Maaş Hesap Cüzdanı (son 3 aylık döküm) ve Emeklilik Kartı fotokopisi ile birlikte
  • Kişi Çiftçi ise; bağlı bulunduğu Ziraat Odası’ Kurumu’ndan Çiftçi Belgesi alınmalı.
  • Kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis mesleklerinden birine mensup olması durumunda; Mesleği ile ilgili Oda Kaydı ya da Meslek Kimlik Kartı  

EĞİTİM İLE İLGİLİ DÖKÜMANLAR

  • Bağlı bulunduğu Eğitim Kurumundan, antetli kağıda, Öğrenci Kabul Yazısı: okuldan izinli olduğu bilgisi verilmeli.
  • 18 yaşından küçük ise başvuru sahibi, Doğum Sertifikası veya Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren )
  • Annesi veya babası yahut 3. kişi ile seyahat ediyor olması halinde;  seyahat etmesine hiçbir sebep olmadığını, izin verdiklerine dair ebeveynlerin ikisi  tarafından imzalanmış, noter tasdikli  orijinal Muvafakatname (İzin Belgesi) ve Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport kimlik bilgisi ve imzalarının olduğu sayfaların fotokopileri ile birlikte.
  • Seyahat ettiği 3. kişinin tanımı ve konaklama yapacağı yer hakkında detaylı bilgi

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN EK EVRAKLAR

  • İngiltere Genel Ziyaretçi Vize başvurusu yapacak kişi yabancı uyruklu ise; en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. Oturma İzni Belgesi ve fotokopisi.
  • İngiltere’de ailece turistik seyahate çıkılması halinde; ortak sunulan evrakların ikinci kez başvuru dosyasının içine konulmasına gerek yoktur.
  • Başvuru Sahibi adına kayıtlı Tapu, Araç Ruhsatı, Kira Gelirleri, Araba Ehliyeti ve Kredi Kartı ekstreleri.
  • Erkek başvuru sahibi askerlik durumunu açıklayıcı belge sunmalı. (İngilizce olması zorunlu)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Otel Rezervasyonu
  • Detaylı İngiltere Gezi Programı

ONLİNE İNGİLTERE VİZE BAŞVURUSU

Online İngiltere Vize Başvuru Formu (VAF1A Başvuru Formu)

  • İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi için fiziki başvuru şartların yerine getirilmesinden önce resmi web sitesi üzerinden hesap oluşturularak, başvuru yapılacak vize kategorisi üzerinden online İngiltere Vize Başvuru Formu doldurulmalı.
  • Online İngiltere vize başvurusunda; vize türü seçeneği ve İngiltere seyahat amacının desteklendiği tüm sorular İngilizce yanıtlanmalı.
  • Sign declaration’ bölümü onaylanarak, başvuru sırasında yapılan beyanın kabulü için imzalanması ile online başvuru sistemden kabul edilir.

İNGİLTERE VİZE BAŞVURU MERKEZLERİ

İngiltere Vize Başvuru Merkezleri, İngiltere vizesi için müracaatları randevu ile kabul etmektedir. İngiltere vize başvuru merkezlerinin bulunduğu illere yakın ikamet edilen şehirlerden vize başvuru müracaatları yapılmalıdır. Türkiye’de görev yapan İngiltere Vize Başvuru Merkezlerinin bulunduğu iller: Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir’dir.

BİOMETRİK VERİ ALIMI

İngiltere Genel Ziyaretçi Vize başvurusunun gerçekleşebilmesi için kişisel biyometrik bilgilerin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) ibrazı gereklidir. Başvuru sahibi biyometri işlemi için dijital parmak izi ve fotoğraf çekimi işlemlerinin yapılabilmesi için İngiltere Vize Başvuru Merkezinde mutlaka bulunmalıdır.

RANDEVU SAATİNİ BELİRLEME SERVİSİ (Prime Time Appointment Service)

İngiltere Genel Ziyaretçi Vize başvuru randevusunu çalışma saatleri dışında istenilen saate göre ayarlamanızı sağlar. Ek ücret karşılığı verilen bu hizmetten İngiltere Vize Başvuru Merkezi İstanbul ,  İngiltere Vize Başvuru Merkezi Ankara ve İngiltere Vize Başvuru Merkezi İzmir’den başvuru yapanlar faydalanabilmektedirler.

ÖNCELİKLİ İNGİLTERE VİZE HİZMETİ  

İngiltere Genel Ziyaretçi Vize işlemleri normal işleyen süreçte en az 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak “Priority Service” hizmet kapsamında başvurunun öne alınarak 5 iş günü içinde sonuçlanması mümkün olmaktadır. Öncelikli vize servisi, vize başvurusu için çıkan karara herhangi bir katkısı bulunmamaktadır. İngiltere vize başvuru ücretinin dışında ek  hizmet bedeli alınmaktadır.

SÜPER ÖNCELİKLİ VİZE SERVİSİ

Süper Öncelikli İngiltere Vize başvuru işlemleri hizmeti ile İngiltere Konsolosluğu tarafından vize müracaatları 24 saat içinde sonuca ulaştırılmaktadır. İngiltere Genel Ziyaretçi Vize ücretinin dışında ‘ Süper Öncelikli Vize Servisi’ için ek hizmet bedeli alınmaktadır. Ekspres İngiltere Vize Servisi sadece İstanbul İngiltere Vize Başvuru Merkezi tarafından verilmektedir.  Genel Ziyaretçi Vizesi, Tier 2 Vizesi ve Tier 5 Vizesi başvuru sahipleri bu hizmetten faydalanabilirler.

İngiltere Turistik Vize

İngiltere Konsolosluğu ve İngiltere Turistik Vize İşlemleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

funduszeue.infoere turistik vize başvurularında İngiltere Konsolosluğundan randevu almak zorunlu mudur?

İngiltere vize başvuru işlemleri için Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik web sitesi üzerinden İngiltere vize başvuru formu doldurulur ve İngiltere vize başvuru merkezinden randevu alınır. Vize başvuru formu eksiksiz doldurulmadan İngiltere vize randevusu alınamaz ve randevusuz İngiltere vize başvuru kabulü gerçekleşmez. Başvuru formu doldurulup ödeme gerçekleştirildikten sonra, İngiltere vize başvuru formuna girilen bilgilerle ilgili değişiklik yapılamaz. Bu nedenle başvuru formuna girilen bilgilerin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir. İngiltere vize başvuru formunda yazdığınız bilgilerinizle randevu günü sunacağınız evrakların birbirini destekliyor olması gerekiyor. Randevu gününüzde İngiltere vize başvuru merkezinde şahsen bulunmalısınız.

funduszeue.infoere vize başvurumu randevuya şahsen gelmeme gerek kalmadan yapabilir miyim?

İngiltere vize başvurusu yapacak başvuru sahipleri randevu günü vize başvuru merkezinde şahsen bulunmak zorundadır. İngiltere vize başvurunuzun tamamlanabilmesi ve İngiltere Konsolosluğu’na ulaştırılabilmesi için başvurunuz esnasında fotoğrafınız çekilir, parmak iziniz alınır ve biyometrik datanız kaydedilir. Daha önce İngiltere vizesi almış ve İngiltere’ye seyahat etmiş başvuru sahipleri de her yeni İngiltere vize başvurusunda başvuru merkezinde bulunmak durumundadır. Başvurunuzu size en yakın vize başvuru merkezinden gerçekleştirebilirsiniz.

funduszeue.infoere turistik vize işlemlerinde parmak izi ibrazı zorunlu mu?

İngiltere turistik vize işlemlerinizin tamamlanabilmesi için İngiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan, evraklarınızı teslim edeceğiniz vize başvuru merkezinde parmak iziniz de alınacaktır. Parmak izi ibrazı olmadan İngiltere vize başvurunuzun tamamlanması ve İngiltere Konsolosluğu vize depertmanına gönderilmesi mümkün olmayacaktır. Daha önce İngiltere vizesi alıp İngiltere’ye seyahat etmiş olsanız da her yeni vize başvurunuzda başvuru merkezinde bulunmanız ve parmak izi vermeniz gerekecektir.

funduszeue.infoere turistik vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere turistik vizesi randevu gününüzden sonra 21 günde (15 iş günü)  sonuçlanacaktır. İngiltere Konsolosluğu vize bölümünün yoğunluk durumuna göre İngiltere vize başvurunuz daha kısa sürede de sonuçlanabilir. İngiltere seyahatinizi planladıktan sonra, İngiltere Vize başvuru merkezinin ve İngiltere Konsolosluğu’nun yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak başvurunuzu seyahat tarihinizden ez az ,5 ay önce yapmış olmanız önerilir. Acil İngiltere seyahatleriniz için ise 5 iş gününde sonuçlanan Ekspres İngiltere Vize başvurusu ya da 24 saatte sonuçlanan Süper Ekspres İngiltere vize başvuru seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca alınan randevu tarihinizden daha önce ya da daha sonra randevunuza gidebilmenizi sağlayan randevusuz işlem (walk-in) seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Hızlı İngiltere vize başvurusu yapabilmek için İngiltere Konsolosluğu’na ödeyeceğiniz vize harç ücretine ek olarak almak istediğiniz ek hizmet için de ek hizmet bedeli ödemeniz gerekecektir.

funduszeue.infoere vizesi başvurumu İzmir’den, Edirne’den veya Antalya’dan gerçekleştirebilir miyim? İkamet edilen yerle başvuru yapacağım yer değişiklik gösterir mi?

İngiltere vize başvurunuzu ikamet adresinizden bağımsız İngiltere vize başvuru merkezi bulunan tüm şehirlerden yapabilirsiniz. Vize başvurunuz teslim alınacak ve değerlendirilmek üzere Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik bürosuna ulaştırılacaktır. İngiltere Konsolosluğuna bağlı İngiltere vize başvurunuzu gerçekleştirebileceğiniz başvuru merkezleri; İstanbul İngiltere vize başvuru merkezi, Ankara İngiltere Vize başvuru merkezi, Adana İngiltere vize başvuru merkezi, İzmir İngiltere vize başvuru merkezi, Gaziantep İngiltere vize başvuru merkezi, Antalya İngiltere vize başvuru merkezi ve Bursa İngiltere vize başvuru merkezidir. Başvurunuzu size yakın olan dilediğiniz şehirden randevunuzu alıp gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Kayseri, Eskişehir, Konya, Çorum’dan İngiltere vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Ankara vize başvuru merkezi üzerinden işlemlerini tamamlayabilirler. Adana, Mersin, Diyarbakır, Kars’ta yaşayan başvuru sahipleri İngiltere vize başvurularını Gaziantep Vize Başvuru merkezi üzerinden yapabilirler. Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Denizli ikametli kişiler ise İzmir vize başvuru Merkezi ya da Bursa İngiltere vize başvuru merkezinden randevu alabilirler. Dosyanız ve biyometrik verileriniz aynı gün içinde İngiltere Konsolosluğu’na gönderilecek ve İngiltere konsolosluğu vize bölümü tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

funduszeue.info Başvuru ile İngiltere vize işlemlerini hızlandırabilir miyim?

İngiltere vize başvurunuzu özel bir odada ve size yardımcı olacak bir personel aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz VIP İngiltere Vize Başvuru hizmetinden faydalanabilirsiniz. Vip İngiltere vize başvurusu işleminizin sonuçlanma süresini etkilemez. İngiltere Vize başvurunuzun daha hızlı sonuçlanması için ise Ekspres ve Süper Ekspres vize seçenekleri mevcuttur. Ekspres İngiltere Vizesi için başvuru yapıldığında işleminiz randevu gününüzden sonra 5 iş gününde sonuçlanır. Süper Ekspres İngiltere vizesi için başvuru yaptığınızda ise İngiltere Vizenizi 24 saatte alabilirsiniz. Hızlı İngiltere vizesi seçenekleri vizenizle ilgili verilecek kararı etkilemeyecektir ve ek hizmet bedeline tabidir.

funduszeue.infoere turistik vize başvurumu seyahatten ne kadar süre önce yapmalıyım?

İngiltere turistik vize başvurunuzu yapabilmeniz için seyahatinize 90 günden az zaman kalmış olmalıdır. Vize sonuçlanma süresi uzun olduğu için başvuru işlemlerinize seyahatinizden en az ,5 ay önce başlamanız önerilir. İngiltere vize başvuru evraklarınızın hazırlanması, İngiltere vize başvuru formunuzun doldurulması ve randevu alımı zaman alabilir. İngiltere vize başvurunuz randevu gününüzden sonra 15 iş gününde sonuçlanacaktır. Randevu alacağınız en yakın tarih randevu yoğunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle iş günü sonrası için uygun randevu alabilirsiniz.

funduszeue.infoere turistik vizesi için pasaport süresi ne olmalıdır?

İngiltere vize başvurusu yapabilmeniz için pasaportunuzun seyahat edeceğinizi beyan ettiğiniz tarih aralığını kapsıyor olması yeterlidir. Seyahatinizden sonra 6 ay daha geçerli pasaporta sahip olma zorunluluğunuz yoktur.

funduszeue.infoere turistik vize başvurularında uçak veya otel rezervasyonu satın alınması zorunlu mudur? Rezervasyon düştüğü zaman Konsolosluk ret verebilir mi?

İngiltere vize başvurusunda bulunabilmeniz için uçak biletinizi satın almış olmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz daha sonra satın almayı planladığınız rezervasyonu dosyanıza ekleyebilirsiniz. Vize başvurunuz esnasında satın alınmış uçak bileti ya da rezervasyon sunma zorunluluğunuz yoktur. Ancak İngiltere’de kalacağınız, kalmayı planladığınız adresi İngiltere vize başvuru formunuzda belirtmeniz gerekiyor. İngiltere’de bir akrabanız ya da arkadaşınızın yanında kalacaksanız mutlaka davetiye almalısınız. Seyahat amacınıza uygun başvuru yapmamanız durumunda İngiltere vize reddi ile karşılaşabilirsiniz. Otelde konaklayacaksanız otel rezervasyonu yapmanız gerekiyor. Seyahat tarihlerinizi kapsayacak otel rezervasyonunuzu iptal edilebilir olarak yapabilirsiniz. Vize sonuçlanma tarihinizden önce yaptığınız otel rezervasyonunuzun iptal olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor fakat iptal olmuş bir otel rezervasyonu tek başına İngiltere vize başvurunuz olumsuz sonuçlanmasına neden olmaz. İngiltere vize başvurunuz için evraklarınızın eksiksiz olması, gerekli tüm evrakların Konsolosluk’a ulaştırılması ve doğru başvuru yapılması çok önemlidir.

İngiltere vizesi işlemlerinde isim ve soyadı değişikliğinde eski isim ve soyadımın bulunduğu pasaportu kullanabilir miyim?

İngiltere vize başvurunuzda eski isim ve soyisminizin bulunduğu fakat geçerliliği devam eden pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Kimliğiniz ve pasaportunuzdaki isim soyisim bilgilerinizin eşleşme zorunluluğu yoktur. Evlenme ya da boşanma, isim değişikliği durumlarınızı gösteren evrakları İngiltere vizesi başvuru dosyanızda sunmanız durumunda sorun yaşanmayacaktır fakat seyahatiniz çok acil değilse İngiltere vizesine başvuru yapmadan önce pasaportunuzu güncellemenizi tavsiye edilir.

İngiltere turistik vize ücreti nedir? Kimlerden vize ücreti alınmaz?

İngiltere turistik vize ücretleri başvurulan vize süresine göre değişmektedir. İngiltere Konsolosluğu başvuru sahiplerine 6 aylık,2 yıllık,5 yıllık ve 10 yıllık vize başvuru seçenekleri sunmaktadır. Vize harç ücretleri yıl içinde sürekli güncellenmektedir. Başvuru yapmak istediğiniz yılı seçerek vize başvuru formunuzu doldurmanız ve vize ücretinizi ödemiş olmanız başvurduğunuz yıl süresi kadar İngiltere vizesi alacağınız anlamına gelmemektedir. Konsolosluk başvuru evraklarınızı, vize başvuru formunuzu değerlendirecek ve uygun görülmesi durumunda İngiltere vize başvurunuz onaylanacaktır.

İngiltere Vize başvurunuzun daha kısa sürede sonuçlanmasını isterseniz Konsolosluğun sunduğu bazı katma değerli hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Katma değerli hizmetler ek ödemelere tabidir ve vize başvurunuzun daha kolay ve daha hızlı gerçekleşmesini sağlar. Bu hizmetler için ödeme yaptıktan sonra başvurunuzun reddedilmesi ya da başvurunuzu iptal etmeniz durumunda ücret iadesi mümkün olmayacaktır.  İngiltere vize başvurunuzun 24 saatte sonuçlanması için ise Süper Ekspres vize başvuru seçeneği mevcuttur. Hızlı İngiltere vize başvuru seçenekleri dışında randevusuz işlem (walk-inn), VIP İngiltere vize başvuru seçenekleri de mevcuttur. Ödemeyi gerçekleştirip hizmeti satın aldığınızda randevu tarihinizden bağımsız istediğiniz zaman başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İngiltere vize başvurusu yapacak tüm başvuru sahipleri yaş sınırı gözetilmeksizin vize bedeli ödemek zorundadır.

Turistik İngiltere Vize başvurusu yapabilmem için banka hesabımda ne kadar para olmalı? Banka hesabımın Pound hesabı olması mı gerekiyor?

Turistik İngiltere vize başvurusu yapabilmeniz için başvuru evraklarınızla birlikte mutlaka banka hesap dökümlerinizi de sunmanız gerekiyor. İngiltere Konsolosluğu vize bölümü banka hesabınızı değerlendirirken hesap hareketlerinizi detaylı olarak inceleyecektir. Size ait olan banka hesap dökümünüzün son 6 aylık dökümünü bankadan ıslak imzalı ve kaşeli, imza sirküleriyle birlikte almalısınız. Hesabınızda İngiltere’de kalacağınız süre ve konaklama detaylarınıza göre seyahat süreniz boyunca size yetecek para mutlaka bulunmalıdır. Turistik bir başvuru gerçekleştiriyorsanız hesabınızda en az TL olmasını tavsiye ediyoruz fakat kalış sürenizi uzun belirtiyorsanız ya da konaklama için sunduğunuz otel rezervasyon ücreti fazla ise başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Başvurunuzu yaparken seyahat planlamanız ve banka hesap dökümünüz birbirini desteklemelidir. Size ait olan vadeli, vadesiz tüm hesaplarınızı sunmanız gerekiyor. Konsolosluk özellikle günlük kullanıma açık, her zaman kullandığınız ve kullanabileceğiniz banka hesabınızda yeterli bakiye görmek ister. Vize başvurunuza yakın zamanda yapılan yüksek para girişleri, paranın kaynağı belirtilmediğinde başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

İngiltere vize başvurunuz için sunduğunuz banka hesapları TL, Dolar, Euro ya da Pound cinsinden olabilir.

Başvurunuzun ve banka hesaplarınızın detaylı değerlendirilmesi, mevcut banka hesaplarınıza uygun bir şekilde seyahat planlamanızın ve başvurunuzun gerçekleştirilebilmesi için güncel bilgileri İngiltere Konsolosluğu’ndan teyit ediniz.

İngiltere Konsolosluğu hangi durumlarda vize mülakatına çağırır?

Turistik İngiltere vize başvuru işlemlerinde konsolosluk vize mülakatı yoktur. Bazı özel durumlarda Konsolosluk yetkilileri telefonla arayarak sunduğunuz evraklar ve genel durumunuzla ilgili bilgi almak isteyebilirler ya da ek evrak talebinde bulunabilir. Ek evrak talebinde bulunmaları durumunda size e-mail yoluyla ulaşacaklardır. Telefon görüşmeleriniz esnasında başvuru evraklarınız ve beyan ettiğiniz bilgilerle çelişen yanıtlar vermemeniz gerekmektedir.

AB vatandaşı ile evli olanlar nasıl İngiltere vizesi alır?

AB vatandaşı ile evli olan kişiler Eea Family Permit vizesine başvuru yapabilirler. Eea Family Permit vizesi ücretsiz olarak alınır ve Eea Family Permit vizesine sahip Ab vatandaşı eşleri İngiltere’de 6 ay boyunca yaşama ve çalışma hakkına sahip olur.

İngiltere vize başvuru evraklarımın tamamının İngilizce tercümesini yaptırmalı mıyım?

İngiltere vize başvuru evraklarınız ve dolduracağınız vize başvuru formu başvuru yapacağınız İngiltere vize türüne göre değişiklik gösterir. İngiltere seyahat amacınız turistik, ticari, aile ziyareti gibi kısa süreli vize almanızı gerektiren, kısa süreli ziyaretçi vizeleri kategorisindeyse hazırlayacağınız evrakların tamamının İngilizce olma zorunluluğu yoktur. Ancak İngiltere Konsolosluğu şirket çalışanı ya da şirket sahibi olan kişilerin şirket faaliyet belgelerinin İngilizce sunulmasını talep eder. Güncel İngilizce şirket faaliyet belgenizi e-imzalı olarak Ticaret Odası web sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Vize başvurunuz Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik ofisi tarafından İstanbul’da değerlendirilecektir.

Vize başvuru türünüz kısa süreli ziyaretçi vizesi kategorisine girmiyorsa başvuru evraklarınız İngiltere’de, Home Office’te değerlendirilecektir. Tier 1,Tier 2 , Tier 4,Tier 5 vize kategorileri, Yerleşim ve Ankara Anlaşması başvurularınız için evraklarınızın tamamının İngilizce tercümesi sunulmalıdır.

İngiltere vizesini çok girişli ve uzun süreli almak için ne yapmalıyım?

İngiltere Konsolosluğu en az 6 aylık ve her zaman çok girişli vize verir. Vize süresini İngiltere başvuru formunuzu doldurmaya başlamadan önce seçebilirsiniz.6 aylık İngiltere vizesi, 2 yıllık İngiltere vizesi,5 yıllık İngiltere Vizesi ve 10 yıllık İngiltere vizesi için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptığınız vize süresine göre ödeyeceğiniz İngiltere vize ücreti değişecektir. Daha önce farklı ülkelere seyahat ettiyseniz, Konsolosluk tarafından talep edilen evraklarınızı eksiksiz sunabiliyorsanız ilk vizenizde 2, 5 ya da 10 yıllık İngiltere vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Uzun süreli İngiltere vizesi alabilmek için seyahat geçmişinizin olması ve aktif banka hesaplarına sahip olmanız çok önemlidir. Ayrıca doldurulacak vize başvuru formu çok önemlidir. Başvuru formunuzdaki hatalar vize başvurunuzun reddedilmesine ya da verilecek İngiltere vize süresinin kısa olmasına neden olabilir.

İngiltere Konsolosluğu vize departmanından vize alındıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İngiltere Konsolosluğu vize depertmanından vize onayınızı aldıktan sonra mutlaka vize etiketinizdeki bilgileri kontrol etmelisiniz. Vizenizin başlangıç bitiş tarihleri, isim soyisim bilgilerinizde hata olmaması çok önemlidir. Verilen vize tarih aralığında istediğiniz zaman İngiltere’ye seyahat edebilirsiniz. Vizeniz Konsolosluk tarafından vize onayınızın verildiği gün başlar. İngiltere vizenizle 1 yıl içinde İngiltere’de kalma süreniz 6 aydır.2 yıl, 5 yıl ya da 10 yıllık İngiltere vizesine sahip olsanız da 1 yıl içinde 6 aydan daha fazla İngiltere’de kalamazsınız.

İngiltere vizeniz çok girişli olacağı için vize geçerlilik tarihleriniz içinde 1 yılda 6 ayı geçmemek koşuluyla istediğiniz kadar İngiltere’ye giriş çıkış yapabilirsiniz.

Turistik 6 aylık İngiltere vizesi ile İngiltere’de ne kadar kalabilirim?

Geçerli 6 aylık Turistik İngiltere vizenizle İngiltere’de vize bitiş tarihinize kadar kalma hakkınız vardır fakat turistik İngiltere vizesi için başvuru yaptığınız için 6 ay boyunca İngiltere’de kalmanız bir sonraki vize başvurunuz için sorun olabilir.

İngiltere Konsolosluğundan vize reddi aldım. İtiraz hakkım var mıdır? Tekrar ne zaman başvuru yapabilirim?

Turistik, ticari, aile ziyareti gibi kısa süreli ve yerleşim kategorisine girmeyen İngiltere Vize başvurularınızın red ile sonuçlanması  durumunda itiraz hakkınız yoktur. Başvurunuzun İngiltere Konsolosluğu vize bölümü tarafından yeniden değerlendirilmesini talep etmek isterseniz yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekiyor. İngiltere ret mektubunuzda yanlış beyandan dolayı 10 yıl boyunca başvuru yapamazsınız gibi bir ibare bulunmadığı sürece yeni başvurunuzu dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Yeni İngiltere vize başvurunuzu yaparken bir önceki başvurunuzdaki ret gerekçelerini dikkate almalısınız. Değiştirebileceğiniz, kanıt sunarak açıklama yapacağınız, düzeltmeler yapacağınız durumlar söz konusu ise başvurunuzu yeniden yapabilir ve olumlu sonuç alabilirsiniz. Durumunuzla ilgili ve başvuru evraklarınızla ilgili bir düzenleme/düzeltme yapamıyorsanız başvurunuz tekrar olumsuz sonuçlanacaktır.
Yeni bir vize başvurusu yapmaya karar verdiğinizde ret mektubunuzla birlikte vize işlemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti veren kurumsal bir firmadan destek alabilirsiniz.

İngiltere Konsolosluğu’ndan Vize reddi alırsam ödediğim ücretin geri iadesi olur mu?

İngiltere vize başvurunuzun reddi durumunda ödemiş olduğunuz İngiltere Vize ücretinin iadesi yapılmaz. Reddinize istinaden durumunuzu güncelleyerek dilediğiniz zaman yeniden başvuru yapabilirsiniz. Yeni başvurunuzda vize harcını tekrar ödemeniz gerekecektir.

yaş altı çocuğumuzla seyahat edeceğiz. Hem anne hem de babanın muvafakatame çıkarması gerekiyor mu?

18 yaş altındaki çocuklar ebeveynleriyle beraber seyahat ediyorsa muvafakatname sunma zorunluluğu yoktur. Muvafakatname olmadan İngiltere vizesi alabilirsiniz fakat verilen İngiltere vizesi üzerinde sadece anne ve baba ile seyahat edebilir ibaresi yer alacaktır. Uzun süreli İngiltere vizesi için başvuru yapıyorsanız ve 18 yaş altı kişinin daha sonra ebeveynleri olamadan seyahat etmesi gerekecekse muvafakatname sunmanız gerekiyor yaş altındaki çocuğunuz sizinle beraber İngiltere’ye seyahat ediyor da olsa sonraki seyahatlerinizi de düşünerek muvakafatname almanız tavsiye edilir.
18 yaşın altında olan başvuru sahiplerine vize başvuruları esnasında bir yetişkin eşlik ediyor olmalıdır.

İşimden yeni ayrıldım, şirket evraklarım başvuruda geçerli olur mu?

İşyerinizden çıkış işlemleriniz resmi olarak gerçekleştiyse İngiltere vize başvurunuzda şirket evraklarınız geçerli olmayacaktır. Vize başvurunuzun sorunsuz gerçekleşmesi ve olumlu sonuçlanabilmesi için İngiltere Konsolosluğu vize depertmanına güncel evraklarınızı sunmanız gerekmektedir. Güncel olmayan, geçerli durumunuzu yansıtmayan vize başvuru evrakları İngiltere vize başvurunuzda dikkate alınmaz.

Yeni işe girdim iş evraklarımda eksiklik var, başvurum kabul olur mu?

İngiltere vize başvurunuz için Konsolosluğa güncel durumunuzu gösteren zorunlu evrakları ve durumunuzu anlatmak istediğiniz destekleyici evrakları sunmalısınız.

İşe girişiniz yeni gerçekleştiyse yeni işyerinizden alabileceğiniz şirket evraklarınız, işe giriş bildirgeniz ve şirket yetkilisi tarafından yazılan dilekçeniz sunulmalıdır. Çalışma geçmişiniz varsa, bunu hizmet dökümünüzle kanıtlayabiliyorsanız son 3 aylık maaş bordrosu sunmasanız da başvurunuz kabul edilebilir ancak başvurunuz aynı işyerinde uzun süreli çalışan olmadığınız için riskli bir başvuru olabilir. Genel olarak gelir durumunuz ve hizmet dökümünüzdeki çalışma geçmişiniz güçlüyse işe girişiniz yeni olsa da başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimali yüksektir.

Pasaportumu üçüncü şahıslar alabilir mi?

İngiltere vizeniz sonuçlandıktan sonra pasaportunuzu sizin yerinize üçüncü şahıslar da teslim alabilir. Bir temsilci aracılığıyla pasaportunuzu teslim almak istiyorsanız yetki yazınızı, kimlik fotokopinizi, pasaportunuzu alacak kişinin kimlik fotokopisini ve başvuru esnasında size verilen kontrol listesini pasaportunuzu teslim alacak kişiye vermelisiniz.

Geçerli İngiltere vizemin olduğu pasaportumu kaybettim, vizemin geçerliliği devam eder mi?

Geçerli İngiltere vizenizin bulunduğu pasaportunuzu kaybetmeniz durumunda vizenizin geçerliliği devam etmeyecektir. Konsolosluk tarafından vize başvurusu için istenen tüm evrakları tekrar hazırlayarak yeni bir vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Yeni İngiltere vize başvurunuz için başvuru merkezinde şahsen bulunmak ve parmak izi vermek zorundasınız. Ayrıca vize başvuru ücretinden de muaf olmayacaksınız.

İngiltere Vize reddi durumunda, vize randevusunda verdiğim parmak izinin geçerliliği devam eder mi?

İngiltere vize başvurunuzun reddedilmesinden sonra yeni bir başvuru yapmak isterseniz ilk vize başvurunuzdaki tüm prosedürler tekrar geçerli olacaktır. Yeni başvurunuzda yeni bir İngiltere vize başvuru formu doldurmalı, İngiltere vize ücretini yeniden ödemeli ve tekrar parmak izi vermelisiniz. İngiltere Konsolosluğu vize başvurunuzu bir önceki başvurunuzdan bağımsız, yeni başvuru evraklarınızla birlikte değerlendirecektir.

İngiltere vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Geçerli İngiltere vizenizle Birleşik Krallığı oluşturan İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya seyahat edebilirsiniz. Ayrıca önce İngiltere’ye girmek koşuluyla İrlanda Cumhuriyeti’ne de seyahat gerçekleştirebilirsiniz. İrlanda’ya girebilmeniz için İngiltere’de kalma zorunluluğunuz yoktur. Son 6 ay içinde İngiltere vizesi ile İngiltere seyahati gerçekleştirmiş kişiler ise, İngiltere vizeleri ile İrlanda Cumhuriyeti’ne direkt olarak seyahat gerçekleştirebilirler.

İngiltere turistik vize başvurusu yaparken pasaportumu teslim etmek zorunda mıyım? Pasaportsuz İngiltere vize başvurusu yapabilir miyim?

İngiltere vize başvurunuz esnasında pasaportunuzu teslim etmek istemiyorsanız, pasaportsuz vize başvurusu yapabilirsiniz. Pasaportsuz İngiltere vize başvuru işlemi için konsolosluk harç bedeli dışında 42 Pound katma değer hizmet bedeli ödemeniz gerekiyor.

Randevu gününüzde başvuru evraklarınız, orijinal pasaportunuz ve başvuru yapacağınız pasaportun tüm sayfalarının fotokopisini sunmanız gerekiyor. Başvurunuz Konsolosluğa pasaport fotokopilerinizle birlikte gönderilecek ve değerlendirilmeye alınacaktır. Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Bürosu tarafından vizenizle ilgili karar verildikten sonra size bir bilgilendirme e-postası gönderilecektir. Bilgilendirme e-postasını aldıktan sonra 28 gün içinde pasaportunuzu teslim etmeniz gerekiyor. Pasaportunuzu teslim etmemeniz durumunda başvurunuz reddedilecektir. Pasaportunuz teslim alındıktan sonra ortalama 7 gün içinde işleminiz İngiltere Konsolosluğu tarafından sonuçlandırılacaktır.

İngiltere Vizesi Schengen vizesi midir?

İngiltere Schengen üye ülkelerinden olmadığı için geçerli İngiltere vizenizle Schengen üye ülkelerine seyahat edemezsiniz. Geçerli bir Schengen vizesine sahip kişiler de bu vize ile İngiltere’ye giriş yapamazlar.

İngiltere seyahati planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere vize başvurularını İngiltere Konsolosluğu üzerinden gerçekleştirerek İngiltere vizesi almalıdır.

Bu web sitesinde aşağıdaki imzaya baktığımızda funduszeue.info’a ait görünüyor. İngiltere Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Knight SP, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinmekte ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile turizm, seyahat, danışma vb. şirketlere reklam alanı sağlayarak stratejik partnerlik yapmaktadır. funduszeue.info web sitesinin, İngiltere Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği ile hiçbir alakası olmadığı gibi içindeki bilgilerin de resmi bir dayanağı yoktur. İçeriklerde vize uzmanlarının tecrübelerinden yola çıkılarak site ziyaretçilerinin yararına olacak şekilde doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmektedir. Doğru olmayan bilgileri bildirmek veya bilgi güncellemesi yapmak için lütfen [email protected] adresine yazınız. Sitede yer alan içerikler bilgilendirme amaçlıdır ve bazı durumlarda ilgili konsoloslukla bizzat iletişime geçilerek teyit edilmeleri gerekmektedir.

Turist olarak veya yakınlarınızı veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek için İngiltere’ye gelmek isteyen kişiler İngiltere turist vizesine başvurabilirler. Bu vizeyle İngiltere’de sadece 6 aydan kısa süreli bulunabilirsiniz. Bu vize kapsamında, İngiltere’de maddi gelir sağlayacak herhangi bir faaliyet ve çalışmada bulunmanız kesinlikle yasaktır.

• İngiltere turist vizesi başvurunuz başarılı olursa, İngiltere’nin yanı sıra, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’i de ziyaret edebilirsiniz.
• Başarılı başvurulara 6 aylık ya da yıllık süreyle vize verilebilmektedir.
• Başarılı başvurulara tek girişli veya çok girişli (multi) vize verilebilmektedir.
• Başvurunuzda göndereceğiniz belgelerin hem asıllarını hem de fotokopilerini sağlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde, belgelerin asılları size geri gönderilmeyebilir.
• Çevirisi her bir belge için çeviri tarihi, cevri bürosunun onayını ve iletişim bilgilerini beyan etmeniz gerekmektedir.
• Eğer arkadaşınızı ziyaret ediyorsanız, bu kişiden davetiye mektubu almanız önerilir.
İngiltere’ye Standart Turist – Ziyaretçi olarak gitmek için bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir:
• Banka hesabınızda yeterli miktarda para bulunması. 18 yaşının üzerinde olmak (çocuk ziyaretçiler için ayrı kategori var – Child Visitör)
• İngiltere’de başvuru formunuzda belirttiğiniz süre kadar bulunmak
• Seyahatiniz sonunda, İngiltere’den ayrılacağınızı kanıtlamak. Bunu da en iyi olarak Türkiyede dönmek zorunda olduğunuz için uzun dönemli iş, okul vs ile kanıtlayabilirsiniz.
• Devlet sosyal yardımlarına ihtiyaç duymadan, İngiltere’de bulunduğunuz süre boyunca kendi geçiniminizi sağlayabileceğinizi kanıtlamak
• Konaklayacağınız bir yerin olması (Hotel rezervasyonu ve kalacağınız ev sahibinden yazı)
• Geri dönüş yolculuk ücretlerinizi karşılayabileceğinizi kanıtlamak (örneğin dönüş uçak bileti)

İngiltere Turist vizesi için gerekli evraklar :

• Başvuru Formu
• Başvuru ücreti
• Pasaport
• İki vesikalık fotoğraf (Biyometrik)
• Başvuru sahibinin son 6 aylık Banka Ekstresi
• Gelir durumunu gösteren belgeler (maaş bordrosu vs)
• Türkiyede sahip olduğu yerlerin tapusu (Ev, arsa, araba vs)
• Çalıştığınız işyerinden işveren firma yazısı (Not: Bu yazıda firmada çalıştığınız teyit edilecek, ne zamandan beri çalıştığınız, ne iş yaptığınız, aylık ücretiniz, İngiltereye gitmek için izinli olduğunuz vs gibi bilgiler verilmeli)
• Öğrenci iseniz, okulunuzdan yazı (Ne öğrenimi gördüğünüz, başlangıç – bitiş tarihleri, tatil durumu vs)
• Türkiyeye dönmek için zorunlu olduğunuz aile veya sosyal nedenleriniz.
• Uçak bileti (gidiş – dönüş)
• İngilterede kalacağınız yer belgesi (Hotel rezervasyonu veya kalacağınız ev sahibinden yazı)
• İngilterede kalacağınız ve masrafınızı karşılayacak sponsorunuz varsa, bu sponsordan davetiye mektubu
• İngilteredeki Sponsor’s banka ekstresi, pasaport ve vize fotokopisi

Yanında götürülecek çocuklar için evraklar:

• Aile Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus idaresinden alınacak)
• Pasaport
• 2 vesikalık fotoğraf (biyometrik)
• Çocuğun anne-babası ile beraber yaşadığına dair evraklar (Çocuk adına eve gelen yazılar: okul, hastane, doktor yazıları vs)
Notlar:
• Bütün evraklar asıl (original) olmalı
• Türkçe evrakların hepsinin İngilizceye çevirisi (Çeviri Bürosu kaseli)
Turist Vizesi ücretleri
• İngiltere turist vizesi ücreti
• İngiltere turist vizesi için gerekli evraklar

İngiltere Turist Vizesi Başvurudan önce dikkat etmeniz gereken noktalar:

• İngiltere’yi hangi amaçla ziyaret etmek istediğinize karar vermek ve buna uygun kriterleri öğrenmek
• Evrakları o vize turu için aranan kriterlere göre hazırlamak.
• Banka hesabınızda bütün seyahat ve konaklama masrafları için yeterli para bulunması. Bu para İngilterede kalacağınız sürenin tamamndaki bütün masrafları karşılamalı. Örneğin 2 ay kalacaksanız 2 ay boyunca seyahat, yeme-içme, konaklama ve günlük bütün harcamalar.
• Banka hesabında olan paranın kaynağını belgelemek Bu paranın kaynağını da kanıtlamak gerekli, örneğin işverenden gelen maaşın biriktirilmesi. (Not: Başvurudan kısa süre önce banka hesabınıza elden para yatırmanın hiçbir yararı yok, hatta zararı var).
• Seyahat için kendi paranız yeterli değilse ve bir sponsorunuz varsa, sponsor kişiden konfirme mektubu ile kendisinin banka ekstresi. (Not: sponsorun hesabında yeterli miktarda para olması ve bu paranın kaynağının da kanıtlanması gerekir. Yoksa sponsorluğu kabul olmaz)
• Türkiyeye geri döneceğinize İngiliz Konsolosluğundaki memurun inanması. Bunun için başvuru sahibinin uzun süredir çalıştığı ve öğrenim gördüğü uzun bir okulu varsa (üniversite, lise vs) iyi olur.
• Unutmayın ki bu vizede İngiliz Konsolosluğu memurunun bakacağı ve emin olacağı 2 nokta var: 1- Başvurunu sahibinin banka hesabında seyahatin tamamı için yeterli para olması ve bu paranın kaynağının kanıtlanması. 2- Seyahat sonraki Türkiyeye dönüleceğine inanılması.

İngiltere Turist Vizesi Vizede Red Nedenleri:

Bu vizede en çok görülen red nedenleri şunlar:
• Bankada yeterli paranın olmaması (seyahatin tümü için)
• Bankadaki paranın kaynağının kanıtlanmamış olması. Örneğin, vize başvurusundan hafta öncesinde elden para yatırılmış olması.
• Yanlış vize türüne başvurulması veya yanlış form doldurulması.
• Evrakların eksik olması. Veya evvrakların çelişkili olması.
• Başvuru sahibinin Türkiyeye geri döneceğine inanılmaması. Onun Türkiyeye dönecek bir zorunluğunun ve bağın bulunmaması. Örneğin iş ve okul gibi.
• Başvuru sahibinin çalışmıyor olması ve düzenli bir gelirinin olmaması.
• Öğrenci olan birinin yeteri parası olmadığı zaman bir sponsorunun olmaması veya sponsorun güvenilir olmaması.
• Başvuru sahibinin bankadaki para miktarının, kendi kazancına ve gelirine göre anormallik göstermesi. Örneğin asgari ücretle çalışan birinin hesabında 50, TL’sı olması. Bu kadar parayı biriktirebilmesi için gerekli zamanın hesaplanması. (Not: Böyle bir durum, paranın kaynağı belgelenmediği zaman ortaya çıkar)
• Kişinin İngiltereye gitme amaç veya niyetine inanılmamış olması. Bunu belgeyle kanıtlamamış veya belgelenmemiş olması.
• Kişinin özgeçmişi ve başvuru anındaki durumunun olumsuz olması. Örneğin yıllardır hiçbir işte çalışmayan veya yasal olarak hiçbir geliri olmayan birinin İngiltereye gitmek istemesi şüpheli bulunur.
• Vize formunda doğru olmayan beyan verilmesi veya sahte evrak kullanılması. (Not: Bu vizenin ret olmasınaneden olacağı gibi, ayrıca 10 yıllık yasaklama getirir).
• Daha önceki vize başvurularında bir çok kez ret alınmış olması. Ayrıca bu başvuruda verilen bilgi ve belgelerle önceki başvurularda verilenler arasında çelişki olması.
• Bir işte çalışan birinin işvereninden aldığı yazıya inanılmaması. Örneğin o işyerinde sadece 6 aydır çalıştığı halde “yıllık izin” verileceğinin açıklanması gibi. (Not: 1 yıldan az çalışanların yıllık izin hakkı olmayacağı farz edilir)
• İşveren mektubunun şirketin resmi antetli kağıdına yazılmamış olması nedeniyle inandırıcı bulunmaması. Örneğin beyaz bir kağıda yazılan ve silik bir kaşesi olan yazı pek dikkate alınmaz.

Vize başvurunuzu yapmadan önce İngiltere’yi hangi amaçla ziyaret etmek istediğinize karar vermeniz büyük önem taşımaktadır. İngiltere’yi ziyaret amacınız doğrultusunda, başvurunuzu yaparken, çeşitli vize türleri için belirtilen şartlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Değişik ziyaretçi vize türleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar, Gerekli Evraklar Neler?

İngiltere'ye gerek turistik gerek ise çalışmak için gitmek isteyen birçok insan bulunmaktadır. Bu kişiler için başlıca yapılması gereken şey ise vize alınmasıdır. Alınacak vizeler ise ziyaret amacına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenden dolayı, İngiltere çalışma vizesi ve İngiltere turist vizesi ile ilgili sorular sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, İngiltere vizesi nasıl alınır, İngiltere turist vizesi başvurusu nasıl yapılır ve ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi olarak da bilinen Birleşik Krallık vizesi (UK Visa), normalde; Kuzey İrlanda, İngiltere, Galler ve İskoçya'yı da kapsayan, Birleşik Krallık'ın geneli için geçerli sayılan bir uygulamadır. Bu ülkelerden herhangi birine ziyarette bulunacak olan her insanın mevcut bir konsolosluğa başvuru yaparak o ülkeye giriş izni yani vize alması gerekmektedir. Kişiler, pasaportlarına basılmış olan bu belgeyle birlikte, vizenin üstünde açıklanmış olan süreye bağlı olarak bahsi geçen ülkelerin tümüne giriş yapabilmektedir. Bu durumda en önemli olan şey ise, başvuru sırasında tamamen doğru bilgiler verilmesidir. Aksi durumda herhangi bir yanlış veya hatalı bilgiye rastlanılır ise, başvurular olumsuz sonuçlanacak ve diğer mevcut başvurular da buna bağlı olarak kötü etkilenecektir.

İngiltere Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

İngiltere vize başvurusu için ilk önce online şekilde bulunan başvuru formu doldurulmalıdır. Formu doldurmak için Visa4UK internet sitesindeki adrese kaydolunmalıdır. Bunun ardından başvuru formunda yer alan bilgiler doğru ve kesinlikle eksizsiz bir biçimde doldurulmalıdır. Vize başvuru formu üzerinde yalan ve yanlış beyanlar vize reddine sebep olmaktadır. Formu doldurduktan sonra, bir çıktısı alınmalıdır ve daha sonrasında hazırlanacak olan evraklara eklenmelidir. Bu işlemden sonra ise evrak tamamlama işlemine geçilmelidir. Bu aşamada Birleşik Krallık'a gerçekleşecek ziyaret sebebine göre vize türü seçilerek ihtiyaç olan tüm evrakların eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlanması oldukça elzemdir. Evrakların hazırlanmasının ardından, İngiltere diplomatik temsilciliklerinden bir randevu talep edilmeli ve alınacak randevunun tam zamanında evrak teslimi gerçekleşmesi için hazır vaziyette olunmalıdır. Ayrıca randevuya gitmeden evvel vize ücretinin de ödenmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında evrak tesliminin yanında parmak izi taraması yapılmaktadır, elektronik imza alınmaktadır ve dijital fotoğraf çekilmektedir. İngiltere; için vize başvuruları sadece İngiltere Konsolosluğu ya da İngiltere Büyükelçiliği tarafından değil, bazen Resmi Başvuru Merkezi tarafından da yapılabilmektedir. Fakat vizeyi sonuca bağlama yetkisi yalnızca İngiltere Konsolosluğu'na aittir.

İngiltere vizesi için hazırlanması istenen evraklar şu şekilde örneklendirilebilir;

  • Pasaport, varsa eski pasaportlar da dahil
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği, tam vukuatlı
  • İngiltere vizesi başvuru formu
  • İngiltere vize talep dilekçesi
  • Konaklama yerine ait rezervasyonlar
  • Tüm seyahat bilgileri
  • Vize ücretinin dekontu
  • Biyometrik fotoğraf, iki adet
  • Finansal bilgiler ve dökümanlar

Güncel olarak İngiltere vize ücretleri ise şu şekilde örneklendirilebilir;

  • 6 aylık İngiltere vizesi ücreti - USD
  • 2 yıllık İngiltere vizesi ücreti - USD
  • 5 yıllık İngiltere vizesi ücreti - USD
  • 10 yıllık İngiltere vizesi ücreti - USD
  • 6 aydan daha uzun, 12 ay süresi kadar akademik ziyaretçi kişisi vize ücreti: USD
  • İngiltere evlilik ziyareti vizesi: USD
  • İngiltere tıbbi tedavi vizesi (6 aydan daha uzun olan, 11 ay süresine kadar): USD
  • İngiltere kazanç sağlanabilen kısa zamanlı iş ziyareti vizesi: USD

ARKADAŞINA GÖNDER

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar, Gerekli Evraklar Neler?

SON DAKİKA

İngiltere Vizesi Hakkında Tüm Merak Edilenler

ingiltere vizesi nasıl alınır

İngiltere vizesi, Birleşik Krallık olarak adlandırılan İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’e seyahat etme imkânı tanıyan bir izin belgesidir. Bu noktada, “İngiltere Vizesi ile İrlanda’ya giriş yapılabilir mi?” diye merak ediyor olabilirsin. Hayır, İrlanda Schengen bölgesinde yer aldığı için İngiltere vizesi ile İrlanda’ya giriş yapamazsın. Schengen bölgesi ülkelerine yalnızca Schengen vizesi ile giriş yapılabilir. "Schengen vizesi nedir?" öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin.

İngiltere vizesi almak için yerine getirilmesi gereken çok sayıda prosedür olduğu için zor gibi görünmektedir, içeriğimizi okuyarak İngiltere vizesi hakkında detaylı bilgi edinebilir, “İngiltere vizesi nasıl alınır, İngiltere vizesi almak kolay mı? İngiltere vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” gibi sorularına yanıt bulabilirsin. 

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Vize Şartları Nelerdir?

İngiltere vize başvuruları doğrudan İngiltere Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği tarafından alınmaz, başvurula İngiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen resmi vize danışmanlık merkezlerine yapılır ancak vize başvurularının değerlendirilmesinden tamamen İngiltere Konsolosluğu sorumludur. İngiltere vize işlemlerine başlarken mutlaka seyahat amacını ve seyahat süresini göz önünde bulundurmalısın. 

  • İngiltere vizesi başvurusu yapmak için ilk olarak. Visa4UK internet adresine kaydolarak İngiltere vize başvuru formunu doldurmalısın. 
  • Formu doldurduktan sonra İngiltere vize ücretini de ödemek zorunludur. Dolayısıyla İngiltere vize başvuru ücretini ödemeyi unutmamalısın.
  • İngiltere vize başvuru formunu doldurduktan sonra mutlaka formun çıktısını alarak vize için gerekli evrakların arasına formu da eklemelisin.
  • Başvuracağın İngiltere vize türünü seçerek evrak hazırlama aşamasına geçebilirsin.
  • Evrakları tamamladıktan sonra Vize başvurusu için farklı şehirlerde (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Adana) faaliyet gösteren vize merkezlerinden randevu alabilir, randevu gün ve saatinde evrakları teslim edebilirsin. 
  • Evrak tesliminde parmak izi taraması, elektronik imza ve fotoğraf çekimi işlemleri yapıldığı için vize danışmanlık merkezinde şahsen bulunman gerekir.
  • İngiltere vize başvuru işlemleri sırasında mülakat yapılmasa da İngiltere Konsolosluğu gerek görürse seni görüşmeye çağırabilir ve senden ek evrak talebinde bulunabilir. 
  • Ek belgeler ile birlikte başvurun tamamlandıktan sonra vize durumu ile ilgili olarak 3 hafta içerisinde bilgi verilecektir. 

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi çıkma süresi ortalama 15 iş günüdür ancak bu süre İngiltere Konsolosluğunun yoğunluk durumu, resmî tatil günleri, talep edilen ek belgeler nedeniyle 21 iş gününe kadar çıkabilir. Yerleşim vizelerinin çıkma süresi ise 60 günü bulabilir. Ekspres vize hizmeti ile İngiltere vizesi başvurusunun sonuçlanma süresi iş gününe kadar indirilebilir. 
Seyahat planının aksamaması ve özellikle yerleşim vizesi gibi uzun sürede çıkan vizeler için başvuru işlemlerine seyahat tarihinden 3 ay önce başlanması önemlidir.

İngiltere Vize Ücreti

İngiltere vize ücreti, vize türüne ve süresine göre değişir. İngiltere Konsolosluğu Standart İngiltere Vizesi başvuru sahiplerine 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize başvuru seçenekleri sunar. yılı 6 aylık turistik vize ücreti dolar, 2 yıllık İngiltere turistik vize ücreti dolar, 2 yıllık İngiltere turistik vize ücreti dolar ve 10 yıllık İngiltere vize ücreti dolardır. Senin için vize türlerine göre göre yılı için İngiltere vize başvuru ücretlerini listeledik!

İngiltere Vize Türleri İngiltere Vize Ücreti
6 aylık İngiltere Vizesi dolar
2 yıllık İngiltere Vizesi dolar
5 yıllık İngilltere Vizesi dolar
10 yıllık İngiltere Vizesi dolar
İngiltere Akademik Ziyaret Vizesi ( ay) dolar
İngiltere Evlilik ve Geçiçi Nişanlılık Vizesi dolar
İngiltere Tıbbi Tedavi Vizesi (6 aydan uzun) dolar
Direct Airside İngiltere Transit Vize44 dolar
İngiltere Visitor in Transit Vize80 dolar
İngiltere Öğrenci Vizesi ( ay) dolar
İngiltere Öğrenci Vizesi (1 yıldan uzun) dolar
Tier 4 Vizesi dolar
Geçici Mevsimlik İşçi Vizesi  dolar
Aile Birleşimi Vizesi  dolar
Tier 1 İngiltere Yatırımcı Vizesi dolar
Tier 1 İngiltere Girişimci Vizesi dolar
Tier 1 İngiltere Olağanüstü Yetenek Vizesi  dolar
Tier 1 Mezun Girişimci Vizesi dolar
İngiltere Scale Up Vizesi dolar
Geçici Çalışma Vizeleri (Tier 5) dolar
İngiltere yeni Yatırımcı Vizesi dolar
İngiltere Ekspres Vize - Priority Visa (Yerleşimli) dolar
İngiltere Ekspres Vize - Priority Visa (Yerleşimsiz) dolar
Super Priority Visa  dolar 
Skilled Worker Visa -Tier 2 (maksimum 3 yıl) dolar
Skilled Worker Visa Tier 2 (3 yıldan fazla) dolar
Sporcu Vizesi (maksimum 12 ay) dolar
Sporcu Vizesi (1 yıldan fazla) dolar

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere vizesi için hazırlanan evraklar hakkında detaylı bilgiyi İngiltere Konsolosluğu ya da yetkili başvuru merkezinden öğrenebilirsin. Hazırlanacak olan evrakların İngilizce olması ve Türkçe evrakların da yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması gerekir. Ayrıca evrakların orijinallerinin yanı sıra fotokopilerinin de diğer evraklarla birlikte teslim edilmesi de unutulmaması gereken bir konudur.

  • Pasaport
  • Varsa eski pasaport
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İngiltere vize başvuru formu
  • İngiltere vize talep dilekçesi
  • Konaklama ve uçak rezervasyonları
  • Vize ücretinin ödendiğine dair dekont
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf (3,5x4,5 ölçülerinde)
  • Banka hesap cüzdanı (son 6 aya ait en az TL bakiyesi olan)
  • Varsa tapu, araç ruhsatı, kira geliri, kira sözleşmesi
  • Ülkeye geri dönüleceğine ilişkin evraklar (tapu, çalışılan kuruma iş sözleşmesi gibi)
  • 18 yaş altı: muvafakatname ve sponsor belgesi
  • Çalışan: maaş bordrosu (3 aylık, imzalı, kaşeli), işe giriş bildirgesi, SGK 4A Hizmet Dökümü, çalışılan kuruma ait imza sirküleri)
  • Şirket sahibi ve ortaklar: Bağlı olunan kurumdan alınmış çalışma belgesi, izin belgesi, görev kartı
  • Emekli: Emekli maaşı banka hesap dökümü, emeklilik kartı
  • Çalışmayan: Sponsor bilgileri, kira geliri, varsa sözleşmeler
  • Ticari Vize ya da Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi: Davetiye
  • Öğrenci: öğrenci belgesi, eğitim alınacak kurumdan kabul belgesi, sponsor belgesi
  • Tier 4: Öğrenci belgesi, eğitim kurumundan kabul belgesi, IELTS sonucu (B1 seviye) CAS belgesi almak için gerekli evraklar ve sponsor belgesi
  • Tier 1: İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından alınmış üstün yetenekli olunduğuna dair verilmiş onay belgesi, B1 seviye IELT sınav sonucu (Tier 1 puanlama sisteminden alınmış 75 ve üzeri puan, en az 2 milyon tutarında yatırım yapacak kişiler başvurabilir.)
  • Tier 2: Tier 2 puanlama dökümü, COS belgesi, akademik/mesleki/profesyonel sertifika ve diplomalar, B1 seviye İngilizce yeterlilik belgesi, çalışma izni mektubu
  • Tier 5: lisanslı kurumdan sponsorluk desteği, COS belgesi
  • Ankara Anlaşması vizesi: niyet mektubu, meslek ve eğitim belgeleri, gelir belgeleri, 2 yıllık hesap dökümü

İngiltere Vizesi Türleri 

Seyahat amacına göre İngiltere vizeleri çeşitlilik gösterir. 

  • İngiltere Turist Vizesi (İngiltere Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi, İngiltere Ticari Vize)
  • İngiltere Şoför Vizesi
  • İngiltere Öğrenci Vizesi
  • İngiltere Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize
  • Tier 4 Öğrenci Vizesi 
  • İngiltere Çalışma Vizeleri
  • İngiltere Ekspres Vizesi
  • İngiltere Aile Birleşimi Vizesi (İngiltere Yerleşim Vizesi)
  • İngiltere Transit Vize

İngiltere Turist Vizesi 

Standart ziyaretçi vizeleri arasında yer alan İngiltere turist vizesi; tıbbi, ticari, mesleki, kültürel veya gezi amaçlı kısa süreli seyahat imkânı tanıyan bir vize türüdür. İngiltere Genel Ziyaretçi Vizesi; Turistik Vize, Aile Ziyareti Vizesi, Ticari Vize (akademisyenler, doktorlar ve diş hekimleri dahil), sporcu ziyaretçi vizesi, Sanatçı Ziyaretçi Vizesi ve Özel Tıbbi Tedavi Vizesi gibi alt kategorileri kapsar. 

İngiltere Birleşik Krallığa seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahibi T.C. vatandaşları, İngiltere’ye turistik amaçla yapacakları seyahatler için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport sahipleri ise gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İngiltere vize işlemlerinden muaftır. İngiltere turist vizesi ile İngiltere’de maksimum 6 ay süre ile konaklayabilirsin fakat vizenin süresini özel tıbbi nedenlerle 11 aya kadar, bilimsel gerekçelerle ise 12 aya kadar uzatabilirsin.

İngiltere Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere turistik vizesine başvuruda bulunan kişiler, planladıkları tarihten maksimum 3 ay önce başvuruda bulunabilirler. İngiltere turistik vize almak için ilk olarak internet sitesi üzerinden online başvuru formunu gerçeğe uygun ve eksiksiz bir şekilde doldurmalı, İngiltere turist vizesi için gerekli evrakları hazırlamalı ve randevu almadan önce İngiltere turist vizesi ücretini ödemelisin. Sonrasında İngiltere vizesi için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinden randevu alabilirsin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep’te bulunan TLS Contact Vize Başvuru Merkezleri ya da İngiltere vizesi resmi internet sitesinden randevu alabilirsin.

İngiltere Aile, Arkadaş, Akraba Ziyareti Vizesi

İlişki bağını kanıtladığın aile, funduszeue.infoden akraba ve arkadaş ziyaretleri için başvurabileceğin turist/ziyaretçi vize türlerinden biridir. İngiltere Aile, Arkadaş, Akraba Ziyareti Vizesi ile İngiltere’ye gidebilmek için yakınlarının belediyeden davetiye mektubu alması gerekir. 

İngiltere Ticari Vize

İngiltere’ye iş seyahati, müşteri toplantısı ve fuar ziyareti gibi faaliyetler nedeniyle gidecek olan kişilerin başvurabileceği turist/ziyaretçi vizesi çeşididir. İngiltere ticari vize alabilmek için iş ortaklarından davetiye talep etmek gerekir.

İngiltere Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi

İngiltere Tıbbi Tedavi Vizesi, İngiltere’de tedavi görmek ya da medikal bir hizmetten yararlanmak amacıyla başvuru yapılan bir İngiltere turist/ziyaretçi vizesi türüdür. 

İngiltere Şoför Vizesi

Birleşik Krallık sınırlarında taşımacılık yapacak olan T.C. vatandaşlarının başvurması gereken kısa süreli bir vize türüdür. İngiltere şoför vizesi almak için İngiltere’nin Türkiye temsilciliklerine ve yetkili vize başvuru merkezlerine başvuruda bulunabilirsin. 

İngiltere Öğrenci Vizesi 

İngiltere Öğrenci Vizesi; dil eğitimi, lisans, yüksek lisans, doktora vb. amaçlarla İngiltere’ye gidecek olan T.C. vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir vize türüdür. Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmeti (Gri) pasaport sahipleri, İngiltere Öğrenci vizesine başvurmakla yükümlüdür. İngiltere Öğrenci Vizesi; Ziyaretçi Öğrenci Vizesi, Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve Genel Öğrenci Vizesi olmak üzere üç kategoriye ayrılır. 

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi

İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi olarak da bilinen Student Visitor Visa, İngiltere’de dil kurslarına veya sertifika programlarına katılmak isteyen öğrencilerin başvurabileceği bir vize türüdür. 6 aya kadar ikamet hakkı tanıyan İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi başvurularında dil yeterliliği aranmaz. İngiltere Student Visitor Visa; İngiltere’de çalışma ve vize süresini uzatma imkânı sunmamaktadır. Eğer İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi süresini uzatmak istiyorsan Türkiye’den yeniden vize başvurusunda bulunman gerekir. 

Uzatılmış Öğrenci Vizesi

İngiltere Uzatılmış Öğrenci Vizesi, İngiltere’de bir dil okulunda eğitim alacak veya sertifika programlarına katılacak olan öğrencilere 11 aya kadar konaklama imkânı tanıyan vize türüdür. Uzatılmış öğrenci vizesinin süresini uzatamazsın, vize bitiş tarihinde Türkiye’ye dönüş yapman gerekir. Ayrıca İngiltere Uzatılmış Öğrenci Vizesi aldığında İngiltere’de yasal olarak çalışman da mümkün değildir. 

TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi

Tier 4 General Student Visa olarak da adlandırılabilen Tier 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi, İngiltere’de 6 aydan uzun süre eğitim almak isteyen öğrencilere verilir. Yani İngiltere’de doktora, lisans, yüksek lisans ve pek çok sertifika programı için İngiltere Tier 4 Eğitim Vizesi başvurusunda bulunmak gerekir. Dilersen almış olduğun eğitim süresi uzarsa başvuru yaparak vize süreni uzatabilir ve İngiltere’de kalmaya devam edebilirsin. Ayrıca İngiltere’de bulunduğun bu süre boyunca haftada 20 saat part time olarak da çalışabilirsin. 

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

  • Vize Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Kabul mektubu
  • İngilizce eğitim alındığına dair belgeler
  • Banka hesap cüzdanı (ailenin veya kendisinin maddi durum belgeleri)
  • Askerlik durumu belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tercümesi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Öğrenci için İngilizce tercümeli öğrenci belgesi veya transkrip
  • Mezun için diploma ya da İngilizce tercümeli çıkış belgesi
  • Evliler için evlilik cüzdanı
  • Uzatmalı Öğrenci Vizesi: İngilizce seviyeni belirten sınav sonuç belgesi

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Öğrenci Vizesi almak için İngiltere’deki okuldan kayıt kabul belgesi alman gerekir. Çünkü kayıt kabul belgesi olmayan kişilerin vize başvuruları kabul edilmez. İngiltere Öğrenci Vizesi işlemler, konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri ve temsilcilikler tarafından yürütülür. Biyometrik verilerinin kaydedilmesi ve mülakat işlemlerinin tamamlanabilmesi için vize başvurularında şahsen vize başvuru merkezinde bulunmalısın. 

İngiltere Çalışma Vizesi 

İngiltere Tier-2 vizesi olarak da ifade edilen İngiltere çalışma vizesi, T.C. vatandaşlarına “yüksek nitelikli göçmen” adı altında İngiltere’deki işçi açığını kapatmaya yönelik olarak verilen vize türüdür. İngiltere çalışma vizesi 3 ayrı başlık altında şekillenir.

İngiltere Tier 1 Vizesi 

İngiltere Tier 1; yatırımcı, girişimci, üniversitede uzmanlık kazanmış ve olağanüstü yetenekli sınıfında meslek gruplarında olan kişilere İngiltere’de konaklama ve çalışma olanağı tanıyan vize türüdür. 

  • İngiltere Tier 1 Girişimci Vizesi: İngiltere’de kendi işini kurmak, bir işe ortak olmak veya halihazırda mevcut bir işi devralmak isteyen kişileri başvurabileceği vize türüdür. 
  • İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi: Ülkeye en az 2 milyon Euro yatırım yapan ve şartları karşılayan yatırımcıların başvuruda bulunabileceği vize türüdür. İngiltere yatırımcı vizesi alan kişiler, ülkede “çalışan” veya “eğitim alan” statüsünde ikamet edebilirler. Yatırımcı vizesine başvuru yapacak kişinin 18 yaşından büyük olması olması gerekir. Ayrıca kişinin beyan ettiği paranın kendisine ya da partnerine ait olduğunu kanıtlama ve İngiltere denetiminde olan bir bankada hesap açma zorunluluğu vardır. 
  • İngiltere Tier 1 Olağanüstü Yetenek Vizesi: Sosyal ve Fen Bilimleri, dijital teknoloji, mühendislik, sanat gibi alanlarda yeteneğe sahip olan kişilerin İngiltere’de çalışmasına olanak tanıyan vize türüdür.
  • İngiltere Tier 1 Mezun Girişimci Vizesi: İngiltere’deki bir yükseköğrenim kurumundan veya denkliği olan farklı bir okuldan en az lisans derecesinde mezun olan ve iyi bir iş fikri ile İngiltere’de çalışmak isteyen girişimcilerin başvurabileceği vize türüdür. 

İngiltere Tier 2 Vizesi

AB üyesi veya İsviçre vatandaşları dışındaki ülke vatandaşlarına İngiltere’de yaşama ve çalışma imkânı tanıyan vize türüdür. Tier 2 İngiltere Çalışma Vizesi 4 farklı kategoriye ayrılır. 

  • Tier 2 Genel Çalışma Vizesi: yılında çıkan kararla İngiltere Tier 2 Genel Çalışma Vizesinin yerini Skilled Worker Visa (Nitelikli Çalışan Vizesi) almıştır.  
  • Tier 2 Şirket İçi Transfer Vizesi (uzun vadeli, kısa vadeli, staj için ve mesleki nitelikleri artırma amaçlı şirket içi transfer olarak kendi içinde kategorilere ayrılır.)
  • Tier 2 Sporcular Vizesi
  • Tier 2 Din Adamı Vizesi (Din adamı ve refakatçileri)

İngiltere Tier 5 Vizesi (İngiltere Geçici Çalışma Vizesi)

İngiltere Tier 5 Vizesi, İngiltere’de geçici süreli olarak belli bir proje ya da program doğrultusunda çalışmak isteyen kişilere İngiltere’de kalma ve çalışma hakkı tanıyan vize türüdür. İngiltere Tier 5 geçici çalışma vizesi 5 kategori altında incelenebilir.

  • Sanatçı/sporcu (aktör, sanatçı, müzisyen, film yapımcısı ve üst düzey sporcular)
  • Hayır işleri
  • Din adamı
  • Devlet Onaylı Değişim Programı (ERASMUS, AIESEC, AIFS LTD vb.)
  • Uluslararası Anlaşma (Hizmet Ticareti Hakkında Genel Sözleşme kapsamındaki işçiler, denizaşırı/yabancı hükümet, uluslararası örgüt çalışanları, diplomatik evlerdeki özel hizmetçiler) 

İngiltere Start-Up Vizesi

Entrepreneur Visa (Tier 1) yani girişimci vizesinin sonra erdirilmesi ile Innovator Visa ve Start-up Visa kategorileri gündeme gelmiştir. İngiltere Start-Up Vizesi yani yeni İngiltere Girişimci Vizesi, İngiltere’de iş kurmayı hedefleyen fazla deneyimi olmayan girişimcilere yönelik bir vize türüdür. 18 yaşından büyük, B-2 İngilizce yeterliliği olan kişilere verilir. Toplamda 2 yıl süre geçerliliğini korur ancak dilersen İngiltere Start-up vizesi, kalma süresini uzatmak için vizeyi Innovator Vize kategorisine çevirebilirsin. Start up vizesinden yararlanıyorsan devlet fonundan yararlanamaz, profesyonel sporcu olarak çalışamaz ve İngiltere’ye yerleşemezsin. 

İngiltere Yenilikçi Vizesi

Innovator Visa olarak da isimlendirilen İngiltere Yenilikçi Vizesi, İngiltere’de kısmen küçük ölçekli fakat büyüme vadeden iş yerlerinin devamlılığına ya da yeni bir iş kurmaya olanak tanıyan vize türüdür ve 3 yıllık olarak verilir. Start up vizesinden en önemli farkı, sermaye şartının bulunması ve vize bitimi sonrasında verilen süresiz oturma başvuru yapılabilmesidir. 
İngiltere Yenilikçi Yatırım Vizesi ile Birleşim Krallık’ta kendi işini kurabilir, hali hazırda mevcut olan işini büyütebilir ve burada şirketini yönetirken yaşayabilir ve yenilikçi vize sonunda kalıcı oturma hakkı kazanabilirsin. 

Ankara Antlaşması İngiltere Vizesi

Ankara Antlaşması çerçevesinde şekillenen ECAA veya Ankara Anlaşması Vizesi, AB ile iş birliği anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarına İngiltere’de iş kurma ve İngiltere’de süresiz oturum alma, İngiltere’de çifte vatandaş veya İngiltere vatandaşı olma olanağı sunan vize türüdür ancak 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren kararla artık Ankara Anlaşması ile İngiltere vizesine başvuru yapılamamaktadır. 

İngiltere Scale Up Vizesi

İngiltere’de hızlı büyüyen şirketlere istihdam sağlamak amacıyla oluşturulmuş olan İngiltere Scale up vizesi, “Scale up” kategorisine giren bir iş yerinden en az 6 aylık iş teklifi alan kişilerin başvurabileceği vize türüdür. İngiltere Scale up vizesi aldığında ülke 2 yıl oturum hakkı elde edebilirsin. 

İngiltere Çalışma Vizesi Nasıl Alınır? İngiltere Çalışma Vizesi Şartları

İngiltere çalışma vizesi almak için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri aracılığıyla işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. İngiltere Vize Başvuru Merkezi, çalışma vizesi ile ilgili işlemlerin hazırlanması ve randevuların takip edilmesinden sorumludur ancak başvuruların değerlendirilmesi, karar aşaması ve vize süresi tamamen İngiltere İçişleri Bakanlığı-Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) yetkilileri tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. 

İngiltere Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

  • Pasaport
  • Varsa eski pasaport
  • İngiltere vize başvuru formu
  • Vize talep dilekçesi
  • Parmak izi ve fotoğraf
  • Vize ücretinin ödeme e-maili 
  • İngilizce yeterlilik belgesi (IELTS sınav sonucu)
  • Banka hesap cüzdanı
  • Sağlık sigortası
  • Bazı işler için sabıka kaydı
  • Öz Değerlendirme Dökümü 
  • COS belgesi 
  • Akademik/profesyonel, mesleki diploma ya da sertifikalar 
  • Çalışma izni mektubu orijinali ve kopyası

İngiltere Çalışma Vizesi Dil Şartı

İngiltere’de çalışmak, eğitim almak ve oturum hakkı kazanmak için dil yeterliliğini IELTS sınavı ile belgelemen gerekir. UKVI tarafından kabul edilen ve Secure English Language Test bünyesinde hazırlanan IELTS sınavı ile İngilizce seviyeni kanıtlayabilirsin. 

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi 

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi veya İngiltere Yerleşim Vizesi, Umuma Mahsus ve Hususi pasaport sahiplerine İngiltere’de birinci derece aile üyeleri (eş ve çocukları) ile yaşama imkânı tanıyan göçmenlik vizesi statüsünde bir vize türüdür. İngiltere’de uzun süreli çalışma ve konaklamaya imkân tanıyan İngiltere Yerleşim Vizesi, 6 ayrı kategoriye ayrılır.

  • Evli Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Evli Olmayan Çiftler İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Nişanlı Çiftler İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Evlat Edinilen Çocuklar İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Anne/Baba İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Akrabalar İçin İngiltere Yerleşim Vizesi

İngiltere Transit Vize

İngiltere üzerinden 3. bir ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Direct Airside Transit Visa (Direkt Havasahası Transit Vizesi) ve Visitor in Transit Visa olmak üzere iki kategoriye ayrılır. İngiltere Direct Airside Transit Visa ile sınır kontrolünden geçmeden ve havalimanını terk etmeden 24 saat içinde uçuşuna devam edebilirsin. İngiltere’de sınır kontrolünden geçmek ve 48 içinde ülkeyi terk etmen gerekirse Visitor in Transit Visa alabilirsin. 

İngiltere Ekspres Vize

İngiltere’de kalış süresi günü aşmayan kısa süreli vize başvuruları 15 iş günü içerisinde sonuçlanırken Ekspres İngiltere Vizesi yani Priority Visa ile konsolosluğa ek servis bedeli ödeyerek vizeni iş günü içerisinde alabilirsin.

İngiltere Vizesi İçin Seyahat Sigortası Zorunlu mu?

İngiltere vizesi başvuruları için seyahat sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu yoktur ancak yurtdışı seyahat sigortası, yurt dışında karşılaşabileceğin hastalık ve kaza gibi risklere karşı kendini güvence altına almak için iyi bir seçenektir. Seyahat sağlık sigortasını ayrıca İngiltere vize işlemlerinde destekleyici bir evrak olarak da kullanabilirsin. Sen de funduszeue.info web sitesi üzerinden form doldurarak veya çağrı merkezimizi okuyarak iletişime geçebilir ve seyahat sağlık sigortası teklifi alabilirsin. 

Diğer Vize Rehberlerimiz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası