dolgulu dişim ağrıyor evde ne yapmalıyım / Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Çözüm Önerileri, Doktor Tavsiyeleri - Nefis Yemek Tarifleri

Dolgulu Dişim Ağrıyor Evde Ne Yapmalıyım

dolgulu dişim ağrıyor evde ne yapmalıyım

Dolgu Dişim Ağrıyor Ne Yapmalıyım?

Dolgu dişim ağrıyor ne yapmalıyım?’ sorusu dolgu işlemi gören neredeyse her hasta tarafından araştırılmaktadır. Burada dolgulu dişin ağrıma sebebine göre hareket etmek gerekiyor. Çünkü yeni yapılan dolgu sonrası ağrı meydana geliyorsa bu oldukça normaldir. Fakat eskiyen ve zaman geçtikten sonra dolguda ağrı varsa araştırılmalıdır.

Diş hekimleri tarafından ‘Dolgu dişim ağrıyor ne yapmalıyım?’ konusunda soru soran hastalara öneriler verilebilmektedir. Ancak bunlar evde yapılabilecek önerilerin ötesinde olacaktır. Bizzat hekim tarafından tedavi süreci planlanarak ilerlenir. Böylece dolgu dişin ağrıması kesin olarak çözüme kavuşturularak son bulur.

Dolgu Yapıldıktan Sonra Ağrı Olur mu?

Dolgu sonrası ağrı hastaların çok sık karşılaştığı durumlardan birisidir. Hatta çoğu zaman sırf bu yüzden ‘Dolgu dişim ağrıyor ne yapmalıyım?’ şeklinde öneriler de alınmak istenir. Diş üzerinde yapılan işlemler hem işlem yapılan dişi hem de diğerlerini etkilemektedir. Sırf bu sebeplerden dolayı dahi dişte ağrı meydana gelebilmektedir. Herkeste görülecek diye bir kural yoktur.

Amalgam Dolgu Sonrası Ağrı Normal mi?

Amalgam dolgu masrafsız olmasından dolayı özellikle arka dişlerde sık sık kullanılmaktadır. Eğer amalgam dolgu sonrası ağrı ile karşılaştıysanız endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü dolgudan sonra ağrıların oluşması oldukça doğaldır. Ağız içi ve dişleriniz oluşan bu farklı uygulamadan dolayı ilk günlerde ağrı ile tepki verebilmektedir.

Yeni Dolgu Yapılan Diş Neden Ağrır?

Diş üzerinde yeni dolgu yapıldığında oluşan bir baskı söz konusudur. Özellikle uzun süreli eksik bulunan bir diş tamamlandığında bu dişe temas eden dişler durumu yadırgar. Oluşan bu baskı neticesinde ağrı meydana gelebilir. Sadece diş değil aynı zamanda diş eti de durumdan etkilenebilir.

Oluşan yeni dolgu dişin ağrısını gidermek için çoğu zaman diş hekimleri tarafından ilk gün ağrı kesici kullanılması önerilir. Yalnız burada kişisel ilaç kullanımına gidilmemelidir. Uzman tarafından bizzat öneri alınarak ilerlemek gerekir. Aynı zamanda ağrı oluşmadan da oluşma ihtimaline bağlı olarak ilaç içilmemelidir.

Eski Dolgulu Dişim Ağrıyor: Dolgu Sonrası Ağrı Neden Olur?

Yeni ya da eski dolgu fark etmeksizin dolgu sonrası ağrı rastlanabilen bir durumdur. Yalnız her iki duruma göre sebepler değişiklik gösterecektir. Sahip olduğunuz dolguya bağlı olarak sebebini araştırmanız gerekecektir. Ancak böyle bir sonuca erişebilirsiniz.

A – Eski Dolgulu Dişin Ağrıma Nedenleri

Eğer dolgu yaptırdıktan sonra üzerinden belirli bir süre geçtiyse oluşacak ağrıların sebebi farklılaşacaktır. Bu sebeplere bağlı olarak ‘dolgu dişim ağrıyor ne yapmalıyım?’ sorunuza cevap aramalısınız. Genellikle bu dişin ağrıma sebepleri şunlardır:

  • Dolgunun düşmesi,
  • Dolguda erime meydana gelmesi,
  • Dolgunun kırılması,
  • Dolgunun hava alması,
  • Altta kalan sağlam dişin çürümesi.

Her bir sebebin çözümü farklılık gösterse de yeniden dolgu yaptırmak ya da diş çektirmek çözüm olacaktır.

B – Yeni Dolgu Sonrası Ağrı Nedenleri

Yaptırdığınız dolgu yeni ise ve ağrı ile karşılaşıyorsanız oldukça doğaldır. Ekstrem bir durum oluşması gerekmez. Her zaman olumsuzluk habercisi de değildir. Tam tersine dolgu yapılan dişiniz ve çevre dişler yabancı maddeye karşı bu tarz bir reaksiyon gösterebilir. Birkaç gün içerisinde geçmesi beklenir. Dolgu dişim ağrıyor ne yapmalıyım kapsamında ağrı kesici kullanarak geçirebilirsiniz.

Diş Dolgu Yüksekliği Ağrı Yapar mı?

Dolgu yapılırken diş hekimi tarafından dişin hizasında denk gelen yapıya zarar vermemesi, estetik durması adına belirli bir yükseklik ayarlanır. Gerekirse dolgu törpülenerek boyutlandırılır. Eğer dolgunun yüksekliği ayarlanamadıysa temas ettiği diş dolayısıyla ağrı yapabilmektedir.

Kanal Tedavisi ve Dolgu Yapılan Diş Neden Ağrır?

Kanal tedavisi sonrası ağrı oluşumu ilk birkaç gün ile sınırlıdır. Ancak sonrasında oluşan bir ağrı söz konusuysa bu beklenen bir durum değildir. Bu yüzden eğer ağrılarınız 1 haftayı geçecek suretle devam ediyorsa işlem yaptırdığınız diş hekimi ile görüşmeniz doğru olacaktır.

Dolgu Yapılan Diş Bastırınca Ağrıyor

Dişlerinize vuran diş ağrısı, diş hekiminizi göremeyeceğiniz bir zamanda, örneğin gecenin ortasında şiddetlenebilir. Acıyı hafifletmek ve geçici bir rahatlama için, aşağıdaki ev yapımı diş ağrısı ilaçlarından birini deneyebilirsiniz.

1. Soğuk Kompres

Diş ağrısı şişkinlikle ilişkiliyse, yanağınızın dışına (20 dakika aralıklarla 20 dakika boyunca) soğuk bir kompres tutmak biraz rahatlama sağlayabilir. Johns Hopkins Medicine, soğuğun bölgeyi uyuşturduğunu ve bunun da rahatlama sağladığını, aynı zamanda şişkinliği ve iltihabı azalttığını belirtiyor. Soğuk kompres geçici bir rahatlama sağlayabilir ve uykuya dalmanıza yardımcı olabilir, ancak diş ağrınızın temel nedenini çözmez. Çürüğünüz veya başka bir diş probleminiz varsa, durumun iyileşmesi için diş hekiminize görünmeniz gerekir.

2. Karanfil yağı

Karanfil yağı, diş ağrısı ile ilişkili ağrı ve şişliği geçici olarak azaltmak için kullanılabilir. Bu ev yapımı diş ağrısı ilacı için bir pamuk topuna birkaç damla karanfil yağını emdirin. Pamuk topunu nazikçe dişinizin ve diş etinizin ağrılı bölgesine sürtün.

Karanfil yağı doğal bir anestezik olan öjenol içerir, bu yüzden ağrının dinmesine yardımcı olur. Ancak, karanfil yağı sadece diş ağrınızın acısına yardımcı olur, temel sorunu çözmez. Eğer farklı tatlara da alışkın değilseniz karanfil yağının tadı hoşunuza gitmeyebilir.

3. Tuzlu Su İle Çalkalama

Dişiniz ağrıyorsa ve diş etleriniz şişmişse, ağzınızı ılık, tuzlu suyla yıkamak biraz rahatlama sağlayabilir. Bir bardak ılık suya birkaç çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı ağzınızın etrafında gezdirin ve sonra suyu tükürün.

Bir diş ağrınız olduğunda hem sıcak hem de soğuk su rahatsız edici olsa da, ılık su yatıştırıcıdır. Ilık su ağrıyı hafifletmeye yardımcı olurken tuz da diş eti dokunuzdaki şişliği azaltacaktır. Yine de belirtmek gerekir ki, bu etkiler sadece geçici çözümlerdir.

4. Diş Ağrısı İlaçları

Bir diş ağrısıyla başa çıkmak için, reçetesiz satılan ilaçları paketin talimatlarına göre alabilirsiniz. İlacı ağrıyan dişinize karşı tutmamanız önemlidir, çünkü bu durum yakındaki diş eti dokusunu yakabilir ve daha fazla rahatsızlığa neden olabilir.

Ağrı kesici ilaçlar, dişçi randevunuzu beklerken sizi rahatlatabilir, ancak diğer ev ilaçları gibi, uzun vadeli bir çözüm değildir. Ağrınızı ilaçla gidermeye çalışır ve tedavi ettirmezseniz dişiniz daha da kötüleşebilir.

Diş Hekimine Ne Zaman Gözükmeli?

American Dental Assocaition, ağrıyan dişinizi derhal bir dişçiye göstermenizi tavsiye etmektedir, bu sebeple hemen bir randevu alın. Diş hekimleri genellikle acil hastalar için müsait zaman dilimleri bırakır, bu nedenle aynı gün randevu alabilirsiniz. Bir diş apsesi belirtisi varsa - ateş, yüz şişmesi veya dişinizde sürekli bir ağrı gibi - ve diş hekiminize görünemiyorsanız, tedavi için acil servise gidin.

Diş Ağrısını Önleme

Birçok farklı diş rahatsızlığı diş ağrısına neden olabilirken, en olası sebep çürüklerdir. Neyse ki, dişlerinizi çürüklerden korumak için evde yapabileceğiniz birçok şey vardır. Özellikle hassas diş etleri için ekstra yumuşak kıllara sahip olan bir diş fırçası ile dişlerinizi günde iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanmayı unutmayın. Kontroller için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz de önemlidir. Bir çürüğü erkenden fark ederseniz, size sancılı bir diş ağrısı vermeden önce algılanabilir ve tedavi edilebilir.

Ev yapımı diş ağrısı ilaçları, dişçi randevunuzu beklerken sizi rahat ettirebilir, ancak sorunun kökenine inemezler.

Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgunuz iltihap kaptıysa, ağrısı nasıl ge&#;er?

Kemiklerin sağlıksız hale gelmesi ya da diş eti sorunları nedeniyle diş çürükleri meydana gelmekte ve ağrılar oluşmaktadır. Özellikle dolgu ile beraber gelen ağrılar çok daha fazla acı oluşturabiliyor. Hatta sinir bozucu bir durum meydana getirdiğini söylemek mümkündür. Dolgu eğer iltihap kapmış ise ağrısını geçirmek için belli başlı bazı yöntemler uygulanabilir.

Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir?

Pek çok kişi dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir merak ediyor. Dolgu üzerinden meydana gelen diş ağrısı dayanılmayacak derecede ağrılar yaratabilir. Ancak bu ağrıları geçici bir süreliğine azaltmak ya da büyük oranda ortadan kaldırabilmek için belli başlı bazı tedavi yöntemleri bulunuyor. Bireysel olarak doğal yöntemler üzerinden ele alınacak bu tedaviler, kişinin rahatlamasına ve ağrıların önemli oranda dinmesine imkan verir.

- İki karanfil havan içerisinde ezilmek suretiyle, zeytinyağı ile karıştırılarak ilgili bölgeye sürülebilir.
- Antibakteriyel özellik taşıyan misvak kullanılarak ağrı önemli oranda azaltılabilir.
- Dişler arasına sıkışmış yiyecekler ağrı yaratabilir. O yüzden mutlaka düzenli olarak dişleri fırçalamak büyük bir öneme sahiptir.
- Sarımsak ve tuzu karıştırmak suretiyle ağrının olduğu bölgeye sürmek önemli oranda katkı sağlayabilir.
- Bir miktar tuzlu su ile gargara yapmak suretiyle ağrı azaltılabilir.
- Yine üzüm sirkesi ile suyu karıştırmak suretiyle gargara yapmak da oldukça etkilidir.

Bu gibi yöntemler ele alınarak dolgu bölgesindeki diş ağrısını önemli oranda azaltmak mümkün.

Dolgu yapılmış diş ağrısı nasıl geçer?

Gün içerisinde yoğun olarak tüketilen birtakım yiyecekler, dolgu arasındaki mesafenin açılmasına neden olur. Böylece fark etmeden bu yiyecekler dolgu bölgesindeki dişin çürümesine sebebiyet verir. Böyle durumlarda yaşanan iltihaplanma ile beraber çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün. Ancak ele alınacak olan birtakım yöntemler ışığı altında, dolgu bölgesindeki diş ağrısı önemli oranda azaltılabilir.

Özellikle yukarıda verilen doğal yöntemlerin dışında, aynı zamanda özel olarak alınabilecek gargaralar bulunuyor. Ağız gargaraları kullanmak suretiyle düzenli olarak değerlendirildiği zaman, ilgili bölgedeki ağrılar büyük oranda azaltılabilir.

Dolgu yapılmış diş ağrısı için buz yöntemi

En kolay yöntemler içerisinde dolgu yapılmış diş bölgesindeki ağrıyı azaltmak adına buz uygulaması öne çıkıyor. Bu uygulamada buz alınmak suretiyle dış taraftan ilgili noktaya temas ettirmek yeterlidir. Ancak bütün bu uygulamalar kısa süreli etki sağlar. Bu yüzden mutlaka düzenli diş fırçalamak ile beraber ağrı adına diş hekimine başvurmak gerekir. Böylece kanal tedavisi ve dolgu yenileme ile beraber, ilgili bölgedeki ağrılar uzman doktor sayesinde geçer.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.