izmir marsi instrumental / İzmir Marşı Karaoke - funduszeue.info

Izmir Marsi Instrumental

izmir marsi instrumental

İzmir Marşı sözleri, İzmir marşı dinle, paylaş

İzmir Marşı özellikle 9 Eylül gününde herkes tarafından takip edilerek söyleniyor, sözleri okunarak elden ele dolaşıyor. Türkiye tarihi için önemli günlerden biri olan 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu İzmir Marşı dinlemek ve paylaşmak için sosyal medya kullanılıyor. İzmir Marşı sözleri İzmir marşı kaç kıta, İzmir marşı detayları ile ilgili haberimize göz atabilirsiniz
İZMİR MARŞI SÖZLERİ

İzmir'in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

İzmir'in dağlarına bomba koydular
Türk'ün sancağını öne koydular
Şanlı zaferlerle düşmanı boğdular
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana

İzmir'in dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana

Peygamber kucağı şehitler yeri
Çalındı borular haydi ileri
Bozuldu çadırlar kalmayın geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım yerim
Allah'ından utansın dönenler geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

İzmir Marşı'nın bestelenmiş iki kıtası
İzmir'in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa


İzmir'in dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa.

İZMİR MARŞI DİNLE, PAYLAŞ




İZMİR'İN KURTULUŞU DETAYLARI


İzmir ile ilgili sosyal medya paylaşımları sıklaştı. İzmir'in kurtuluşu resimli mesajlar, İzmir ile ilgili özlü sözler ve güzel sözler paylaşılıyor. İzmir'İn Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya paylaşımları başlamış durumda. Kutlama mesajı atmak isteyen İzmir'in Kurtuluşu resimli mesaj yazarak aramalar yapıyor, İzmir'in Kurtuluşu anlamlı sözler diyerek belirtiliyor. Mustafa Kemal Paşa komutasındaki şanlı ordumuz düşmanı vatandan def ederek İzmir'i özgürlüğüne kavuşturdu, vatan topraklarına geri kattı. İzmir'in Kurtuluşu kutlanırken siz de kahramanlıklar dolu bu şanlı olayın nasıl geçerkleştirğini okuyabilirsiniz.

İzmir'in Kurtuluşu ile ilgili resimli mesajlar paylaşılıyor. Sosyal medyada büyük dikkat çeken paylaşımlarda İzmir'in Kurtuluşu resimli mesajlar ön planda. Ayrıca 9 Eylül İzmir anlamlı sözler, 9 Eylül Atatürk'ün sözleri de bulunuyor. Türk ordusu tarafından 26 Ağustos 'de başlatılan Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı'nın son safhası idi. Kesin sonuç beş gün içinde elde edildi; 30 Ağustos'ta Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ordulara bir bildiri yayımlayarak "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" tarihi emrini verdi ve 2 Eylül'de Uşak'a girildi. 

9 EYLÜL İZMİR'İN KURTULUŞU RESİMLİ MESAJLAR








İZMİR'İN KURTULUŞU SÖZLERİ, ANLAMLI İZMİR SÖZLERİ

9 Eylül Türk ulusunun bağımsızlığına bağlılığının belgelerinden sadece biri İzmirin işgalden kurtulduğu kutlu gün kutlu olsun.

Kan süzülür kefenler; Döner mi hiç gidenler? Size selam yollamış; Peygamberler, erenler! 9 Eylül İzmirin kurtuluşu kutlu olsun!

İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir'dir. İzmir'imizin kurtuluşu kutlu olsun!

9 Eylül İzmirin kurtuluşu kutlu olsun! Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Rabbim işgal günlerini tekrar göstermesin.

Laikliğin yıkılmayan son kalenin simgesi olan güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yılı kutlu olsun.

Akdeniz Karadeniz; Ah Ege'de yüzseniz! Sakın deneme Yunan! Biz çılgın Türkleriz… İzmirin kurtuluşunun Yılı kutlu olsun!



Atam gibi sadece zeybek oynarken diz çöker İzmir, bilirim. O yüzden gâvurdur kimilerinin gözünde… İyi ki doğdun İZMİR!

Gâvur değil de güzel olan, laik kalan, Atatürk kokan şehir, canım İzmir! Doğum günün kutlu olsun. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!

ATATÜRK'ÜN İZMİR SÖZLERİ

Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! (Atatürk'ün funduszeue.info, s)

Ben, bütün İzmir'i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir'i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka'yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! (Atatürk'ün funduszeue.info, s)



Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur.

Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur.

İnsaf ve merhamet dilenmekle millet işleri görülemez; millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilemez, insaf ve merhamet dilenmek gibi bir kural yoktur. Türk milleti ve Türkiye'nin çocukları, bunu bir an akıldan çıkarmamalıdır.

Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır.

Dünyada ve dünya milletleri arasında sükun, huzur ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın, huzurdan mahrumdur.

Türkiye'nin güvenini amaç edinen, hiçbir başka ulusun aleyhinde olmayan bir barış yolu, her zaman bizim ilkemiz olacaktır.
İzmir, kırk yüzyıllık bir ata yurdudur. İzmir, bu kadar derin bir tarihe sahip olmakla beraber coğrafî durumu sebebiyle ekonomik ve siyasî çok büyük bir öneme sahiptir. İşte bunun içindir ki, Türkiye'yi mahvetmek isteyen düşmanların, her şeyden evvel gözleri bu tarihî, bu önemli beldeye döner. Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha doğuya ilerlemişlerdir. İzmir'in işgali, bütün milletin kalbinde derin bir yara oluşturmuştur. Herkes İzmir için feryat ediyordu. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı. (Atatürk'ün funduszeue.info, s)



9 EYLÜL'DE NE OLDU? İZMİR'İN KURTULUŞ OLAYI

İkinci Tümen'in öncülüğünü yapmakla görevlendirilen Dördüncü Alay Komutan Yardımcısı Yüzbaşı Şerafeddin Bey'in komutasında yaya olarak en önde giden sekiz er, Bornova'dan Halkapınar'a ilerleyişi sırasında Punta'daki Tuzakoğlu fabrikasına yaklaştıkları sırada fabrika pencerelerinden ani bir ateşe uğramıştır. Bu olayda 4 asker hayatını kaybetti ve hemen orada defnedildiler. İzmir'in kurtuluşu sırasında can veren askerlerin isimleri şöyledir: Akşehirli Bekiroğlu Mehmet, Antalyalı Ömer oğlu Hakkı (Sarıarslan), Nevşehirli Ahmet oğlu Seyit Mehmet ve Nevşehirli Ahmet oğlu Ahmet.

Konak'a ulaşmayı başaran Şerafettin Bey, Hükümet Konağı önünde göğsüne isabet eden mermilerle yaralanmıştı ancak Konağa girip balkona Türk bayrağını dikebildi. Hükümet Konağı'na bayrağın dikilmesinin hemen ardından Yüzbaşı Zeki komutasındaki süvari birliği Hükümet Konağı'nın hemen sağında yere alan ve günümüze ulaşmayan Sarıkışla'ya, Üsteğmen Arif ve takım komutanı Celal Bey ile Yedeksubay Besim Efendi'nin de Kadifekale'ye bayrağı çekmesi ile İzmir'in işgalden kurtuluşu ilan edilmiş oldu. Birinci Süvari Tümeni Komutanı Mürsel Paşa bir Fransız harp gemisi telsizi vasıtasıyla, İzmir'e girildiğini Ankara'ya bildirdi. Belkahve'den tarihi günü izleyen başkomutan Mustafa Kemal Paşa, yanında Fevzi ve İsmet paşalar olduğu halde, 10 Eylül sabahı İzmir'e girdi ve Fahrettin Paşa ile buluşarak doğruca Hükümet Konağı'na gitti. Konağın balkonundan, başarıyı millete mal eden kısa bir konuşma yaptı.

Mustafa Kemal Paşa'nın ordulara 1 Eylül'de verdiği tarihi emirle başlayan ve, 18 Eylül tarihine kadar yapılan Takip Harekâtı ile bütün Batı Anadolu'daki Yunan askerleri Türk sınırları dışına çıkarılmıştır. Takip harekatının başarı ile sonuçlanması sayesinde İzmit bölgesinden İstanbul Boğazı'na, Balıkesir bölgesinden Çanakkale Boğazı'na kadar Türk ordusu için hayati önem taşıyan diğer stratejik hedefler de İtilaf Devletlerinin işgalinden, olaysız olarak ve barış yoluyla kurtarılmıştır. Türk Ordusunun kazandığı bu zafer, Mudanya Ateşkes Antlaşması'na giden süreci başlatmış; Türkiye, Mudanya Ateşkes Antlaşması'ndan sonra 24 Temmuz 'te Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayarak bağımsızlığını kazanmıştır.

9 EYLÜL İZMİR'İN KURTULUŞU KUTLAMA PROGRAMI

Yıl Zafer Yürüyüşü Yer: Basmane Karakolu Önü

Yürüyüş güzergâhı Basmane Karakolundan başlayıp Çankaya Katlı Otoparkından sonra Kültürpark Lozan Kapısında son bulacaktır. (Sosyal mesafe kuralları gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından metre Türk Bayrağı taşınması planlanmaktadır.)

Çelenk Sunumu Yer: Cumhuriyet Meydanı

- Valilik, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu

- Saygı Duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların asker ve izci öğrenciler tarafından göndere çekilmesi

- Telgrafların Arzı

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in Konuşması



AYRICA TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK TARAFINDAN SELAMLAMA UÇUŞU YAPILACAKTIR.

Bayrak Töreni Yer: Valilik Önü

İzmir Valisi, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Hükümet Konağı önünde yerlerini aldıktan sonra Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen askerlerin tarihi valilik binası balkonuna bayrak çekimi.

Şanlı Bayrağımızın İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesi.

Ayrıca TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) tarafından Sayın Valimize bayrak verilmesi

– LAZER IŞIK GÖSTERİLERİ Yer: Gündoğdu Meydanı

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Izmir Marsi

    You Might Like

    Loading

    Currently Trending Albums

    Loading

    Top Albums from Same Year

    Loading

    Artists


    About Izmir Marsi

    Izmir Marsi is and Unknown album released in There is one song in Izmir Marsi. The song was composed by Dogan Tufan Cetinel, a talented musician. Listen to all of Izmir Marsi online on JioSaavn.


    FAQs for Izmir Marsi

    When was Izmir Marsi released ?

    Izmir Marsi is a unknown language album released in

    Izmir Marsi is a unknown language album released in

    Who is the music director of Izmir Marsi ?

    Izmir Marsi is composed by Dogan Tufan Cetinel.

    Izmir Marsi is composed by Dogan Tufan Cetinel.

    What is the playtime duration of the album Izmir Marsi ?

    The total playtime duration of Izmir Marsi is minutes.

    The total playtime duration of Izmir Marsi is minutes.

    How can I download songs from the album Izmir Marsi ?

    All songs from Izmir Marsi can be downloaded on JioSaavn App.

    All songs from Izmir Marsi can be downloaded on JioSaavn App.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası