kredi parasıyla adak kesilir mi / Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu

Kredi Parasıyla Adak Kesilir Mi

kredi parasıyla adak kesilir mi


Müslümanların en önemli vecibelerinden biri olan kurban kesmeye dair merak edilenler araştırılıyor. Kredi kartıyla veya taksitle kurban kesmek caiz mi sorusu da gündeme geldi. İşte Diyanet'in cevabı..

5 Temmuz tarihli haber: Kredi kartıyla veya taksitle kurban kesmek caiz mi? İşte Diyanet'in yanıtı (funduszeue.info)

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların aklında ‘’Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi? Banka kredisi ile alınan kurban caiz midir?’’ soruları belirmeye başladı.

Kurban almak için nakit parası bulunmayan ancak maddi durumu olan kişilerse kredi kartı ile kurban alımına dair görüşleri merak ediyor.
Kurban ödemesi yaparken en caiz yolun ne olduğunu araştıran vatandaşlar ‘’Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? Taksitle kurbanlık almak caiz midir?’’ sorularının yanıtlarını merak ediyor.
Konuyla ilgili hükümler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte taksitle veya kredi kartıyla kurban kesmenin dini gereklilikleri..

KREDİ KARTI İLE KURBAN KESİLİR Mİ?
Kurban kesmekle mükellef olan Müslümanlar kredi kartı ile ve taksitli bir şekilde kurban alabilirler. Ancak faizle kurban almak caiz değildir. Kredi kartıyla alınan kurbanlıkların borcu da faiz karışmayacak şekilde zamanında ödenmelidir.
Allah’a yakınlaşmak ve mutlak varlığına inancını göstermek isteyenlerin yerine getirdiği kurban ibadetini dini hükümlere uygun olacak şekilde kesmek tüm Müslümanların önceliğidir.
Kurban kesmekle mükellef olan kişiler, kurbanlık hayvanı alırken ödemelerini nakit olarak yapabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da yapabilir. Ödeme kolaylığı olması açısından içerisine faiz karışmadığı sürece taksitli ödeme yapabilirler.
Kredi kartıyla veya taksitle kurban kesmek caiz mi? İşte Diyanet in yanıtı #1

DİYANET KREDİ KARTI İLE KURBAN KESMEK CAİZ MİDİR?
Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir.

Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte, faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan sakınmak gerekir.

Borçlu kişiye Kurban düşer mi?

 

 

Kurban kesiminden kişilerin borçlu olup olmaması, maddi gücünün durumu kurban kesmesi ile ilgili kesin durumun öğrenilmesini sağlar. Özellikle borçlu kişiye kurban düşer mi gibi çeşitli soru işaretleri bulunan kişilerin mevcut ekonomik durumunu gözden geçirmesi gerekmektedir. Yapılacak incelemeler ile birlikte kişilerin maddi durumunun kurban kesmek için uygun olduğu belirlendikten sonra Kurban Bayramı’nda kişiler kurban kesme yükümlülüğü altına girecektir.

 

Borçlu kişiye Kurban düşer mi?

 

Borçlu kişiye kurban düşer mi gibi soru işaretleri bulunan kişilerin öncelikli olarak ekonomik durumunu gözden geçirmesi gerekir. Kurban kesmekle yükümlü olabilmesi adına borçları ve diğer ödemeleri hariç olmak üzere hep en az gram altına sahip olması gerekmektedir. Mevcut dönem içerisindeki altın fiyatları üzerinden yapılacak hesaplamalar sayesinde gram karşılığında evi, arabası ya da farklı bir malı olan kişiler bu kapsam dahilinde yer almaktadır. Borcu olan kişiler mevcut maddi gücündeki borç dışındaki kalan mal varlığı belirtilen sınırın üstünde ise borçlu kişinin de kurban kesmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak borçlar düşüldükten sonra toplam sonuç gram altına iniyorsa, kişilerin borçları nedeniyle kurban kesmesi çok uygun olmayacaktır.

Özellikle kurban kesiminde kişilerin yeterli maddi güce sahip olmasa dahi kurban kesmesini yasaklayan bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle maddi durumunu değerlendirerek kurban kesmek için uygun olduğuna kanaat getiren kişiler, Allah'a yakınlaşmak için çok önemli bir ibadet olan kurban kesimini Kurban Bayramı’nda yerine getirebilir.

Kurban Bayramı yılda bir defa yaşanan özel bir dini bayram olduğundan dolayı kurban kesmek isteyen kişilerin ekonomik olarak durumunu bayrama göre ayarlaması, kurban kesmesini kolaylaştıracaktır. Temel ihtiyaçlar ve borçlar üzerinden yapılacak iyileştirmeler ile birlikte maddi gücünü arttırabilecek olan vatandaşlar, böylece çok faziletli bir bayramı kurban keserek geçirme şansına sahip olabilecektir.

Kurban kesiminde maddi olarak vatandaşların zorlanmaması için belirli bir maddi güç sınırı getirilmiştir. Bu güce sahip olan kişilerin kurban kesmesi oldukça mühimdir. İbn Mâce, Edâhî hadisi gibi hadisler kurban kesmenin önemini net bir şekilde aktarmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası