el terlemesi hangi bölüm / Ter Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

El Terlemesi Hangi Bölüm

el terlemesi hangi bölüm

Aşırı Terleme İçin Hastanede Hangi Bölüme Gidilir? Aşırı Terleme Problemine Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Toplumda yaygın bir şekilde görülen, bir koşuşturma, spor vb. yorulmadan kaynaklı olarak terlemeler meydana gelmektedir. Bu terlemelerin yanı sıra aşırı miktarda olması rahatsızlık verebilmektedir. Aşırı terleyen insanların sadece %1'inde aynı zamanda hiperhidroz adı verilen tıbbi bir durum sorunu bulunmaktadır. Terleme durumu vücudun ısı kontrolünü yapmak için meydana gelen fizyolojik bir olay olarak bilinir. Belli bir nedene bağlı olmayan aşırı terleme sorununa primer hiperhidroz denir. Bu durum kadın ve erkeklerde eşit oranda görülebilmektedir. Ortalama başlangıç yaşı genellikle 25 yaş civarı olmaktadır. Fakat bu terlemelerden el terlemesi ve ayak terlemesi daha erken yaşlarda başlayabilen bir durumdur. Aşırı terleme tedavisi merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar

AŞIRI TERLEME İÇİN HANGİ BÖLÜME GİRİLİR?

Gündelik hayatın bir paçası olan terleme durumu normal bir süreçtir. Gereğinden fazla bir şekilde meydana gelen terleme durumu yetişkinler için bölgesel olarak terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurulması gerekiyor. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Eğer ki bu durum genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekiyor.

Aşırı Terleme Neden Olur? Aşırı Terleme Neyin Belirtisi ve Sebebi Nedir, Aşırı Terlemenin Nedenleri Nelerdir?

AŞIRI TERLEME TEDAVİSİ

•Vücudumuzun yorulması sonucu terleme durumu gerçekleşmektedir. Bu durum normal olarak kabul edilir. Gereğinden fazla miktarda yani aşırı terleme sorunu var ise bu durum eğer ki genel vücut terlemesi şeklinde ise nedeni araştırılır ve nedene yönelik tedavi yöntemi yapılır. Tedavi yöntemlerinden birisi de Primer bölgesel terlemede cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi seçenekleri vardır. Cerrahi olmayan tedavide genellikle bölgesel uygulanan veya ağızdan alınan ilaçlar yardımı ile terlemenin azaltılması sağlanır.

•Bir diğer yöntem ise Botox tedavisi yöntemidir. Bu yöntem hem el ve ayak terlemesi hem de koltuk altı terlemesi için uygulanmaktadır. Bu uygulamasından önce uygulama yapılacak olan bölgeye terleme alanının saptanması için nişasta iyot testi yapılabilir. Daha sonra tedaviden 4 gün ile 2 hafta kadar değişen sürelerde terlemede azalmalar meydana gelir. Etki etmesi süresi yaklaşık olarak 4 ila12 ay olarak hesaplanmaktadır.

•Terleme durumu genellikle koltuk altında meydana gelen bir durumdur. Bu durum için Özellikle koltuk altı sinirlerine yönelik cerrahi işlem uygulanabilir ya da koltuk altındaki ter bezleri cerrahi olarak doktorlar tarafından çıkarılabilir. Günümüzde ise bu tedavi bu yöntemler endoskopik olarak da yapılabilmektedir.

•Son olarak ise tedavi edilmek istenen bölgedeki ter bezlerini yok eden modern cihazlar da geliştirilmiştir. Bu cihazlar ile başarılı sonuçlar elde edilmesine rağmen ödem, kızarıklık ve his kaybı gibi yan etkiler de bulunmaktadır. Büyük bir titizlik gerekmektedir.

AŞIRI TERLEME HANGİ DOKTOR BAKAR?

Aşırı terleme hakkında genellikle merak edilen ve çok sık sorulan sorulardan birisi hangi doktorun baktığı yönünde sorular sorulmaktadır. Eğer ki genel terleme sorununuz var ise: vücut, gövde terlemesi için gitmeniz gereken bölüm İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir. Yahut geceleri uyku halinde terleme var ise: İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir. Bölgesel terleme için: Dermatoloji bölümüne randevu almanız gerekiyor. Küçük çocuklarda meydana gelen terleme durumu için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Papatya ve ada çayı aşırı terlemeyi durduruyor

Ter Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Haberler

Sağlık

Hastalıklar

Ter Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Sağlıklı bir insanda terleme normal olarak kabul edilir. Ancak kişinin aşırı derecede terlemesi bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Terleme genellikle hormonal bozukluklardan kaynaklanır. Vücutta gelişen pek çok rahatsızlık terlemeye yol açabilir. Terlemeden kaynaklı oluşan koku, kişinin hem iş hem de sosyal yaşantısını kötü etkiler. Bu nedenle terlemeye sebep olan rahatsızlıkların tespit edilmesi ve gerekli tedavilerin uygulanması gerekir. Peki, ter kokusuna hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar

İnsanlarda vücut ısısının dengelenebilmesi için ter bezleri sıvı üretir. Terleme, derilerde bulunan ter bezlerinden gelen bir miktar su ile birlikte çözünmüş katıların salgılanması olarak tanımlanır. Vücutta oluşan atıklar pek çok yolla dışarı atılır. Bunlardan biri de terlemedir. Bu atıklar atılamaz ise özellikle karaciğer ve böbreklerde ciddi zararlar oluşur. Bir yetişkin günde en fazla 14 litreye kadar terleyebilir. Ter salgısı, deride yer alan bakteriler tarafından kimyasal değişime uğradığı zaman koku oluşur. Ter kokusu hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Ter Kokusunun Nedenleri

Ter Kokusunun Nedenleri

Ter Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Ter Kokusuna Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Terleme için hangi bölüme/doktora gidilir?

Özellikle sıcak alanlarda ortaya çıkan terleme sorunu genel olarak yaz aylarında kişilerde çok daha yüksek oranlarda görülmektedir. Terleme şikayetleri yoğun olarak koltuk altı, ayak, avuç içi ve sırt bölgelerinde oldukça yoğun şekilde görülmektedir. Bu gibi tamamen doğal insan vücudu fonksiyonu olarak ortaya çıkan terlemenin dışında çok aşırı terleme önemli bir sorundur. Tıp dilinde ‘hiperhidroz’ olarak adlandırılan bu çok aşırı terleme problemine karşı günümüz modern tıp dünyasında uygulanmakta olan çeşitli tedavi teknikleri bulunmaktadır. Aşırı terleme şikayetleri bulunan kişilerin mutlaka uzman bir doktora başvurması gerekir. Şimdi, terleme için hangi bölüme/doktora gidilir? Gelin hep birlikte öğrenelim

seafoodplus.info

Yayınlanma:

Terleme için hangi bölüme/doktora gidilir?

Terleme şikayetlerinin mutlaka ciddiye alınması ve özellikle kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz şekilde etkilemesi nedeni ile doğru ve erken zamanda tedavilerin yaptırılması oldukça büyük bir önem taşıyor. Günümüzde pek çok kişi terleme halinin doğal bir süreç olduğunu düşünüyor ancak terleme ne kadar doğal ve sağlıklı bir süreç olsa da aşırı miktarlarda meydana gelmesi durumunda kişilerin yaşadıkları terleme durumunun altında farklı bir problem yattığına işaret edebilir. Peki, terleme için hangi bölüme gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

TERLEME NEDİR?

Terleme sıvının vücudun ter bezlerinden salınmasıdır. Bu sıvı tuz içerir. Bu sürece terleme de denir. Terleme vücudunuzun serin kalmasına yardımcı olur. Bu sürece termoregülasyon adı verilir. Ter genellikle kolların altında, ayaklarda ve ellerin avuçlarında bulunur.

NASIL TERLERİZ?

Deride iki tür ter bezi vardır: apokrin (özellikle koltuk altı bölgesinde bulunur) ve cilt yüzeyinin her tarafında bulunan ekrin bezleri. Terleme veya terleme mekanizması vücudun otonom sinir sistemi tarafından kontrol edilir (sinir sistemimizin istemsiz veya ‘bilinçsiz’ kontrol altında olan bölümü).

Apokrin bezleri ergenlikten itibaren aktif hale gelir ve esas olarak koltuk altlarında bulunur. Güçlü duygular, stres, acı ya da egzersiz hissettiğimizde ter üretirler. Apokrin ve bezlerden gelen ter, en hafif vücut kokusunun üretilmesinden sorumludur.

Ekrin bezleri en bol bulunan ter bezleridir, cildin her yerinde bulunur ve doğumdan hemen sonra çalışmaya başlar ve % 99 sudan oluşan seyreltik bir tuz çözeltisi bırakır. Terin ıslaklık hissinden sorumlu olan ekrin bezidir. Ekrin bezlerinden üretilen ter, vücudu termoregülasyonla serin tutmak için çok önemlidir.

Diğer vücut fonksiyonlarında farklılıklar olduğu gibi, insanların nasıl terlediklerinde de doğal farklılıklar bulunmaktadır. Bazı insanlar diğerlerinden daha kolay terlemeye başlar. Ancak bazı insanlar hiperhidroz adı verilen aşırı terleme sorunu yaşarlar. Ellerinden ter damlayacak kadar aşırı terleme yaşarlar.

Aşırı terlemenin en sık sebeplerinden biri strestir. Sterse bağlı aşırı terleme daha çok avuç içlerinde, koltuk altında ve kasıklarda görülür. Strese bağlı terleme dinlenme durumunda ya da uykuda genellikle ortadan kalkar.

Öte yandan aşırı terlemek diğer bazı hastalıkların habercisi de olabilir.

AŞIRI TERLEME NEDENLERİ

– Alkol
– Alkol ya da uyuşturucu madde yoksunluğu
– Akciğer rahatsızlıkları
– Ateş ve enfeksiyonlar, tüberküloz
– Baharatlı yiyecekler
– Çocuklarda C ve D vitamini eksiklikleri
– Diyabet
– Duygusal ya da stresli durumlar (kaygı)
– Düşük kan şekeri (hipoglisemi)
– Birincil hiperhidroz (Bu tip hiperhidroz kalıtsal olabilir, altta yatan bir hastalık olmadan ter bezleri aşırı çalışmaktadır. Bütün vücudu değil de daha çok el ve ayakları etkiler. )
– Egzersiz
– Hipertiroidi (Tiroid bezinin normalden fazla çalışması.)
– Kafein
– Kalp hastalığı
– Kanser (Bazı kanser türleri.)
– Kompleks bölgesel ağrı sendromu (KBAS)
– Menopoz
– Obezite veya fazla kilolar
– Tiroid hormonu, morfin, ağrı kesici, ateş düşürücü ya da antidepresan gibi bazı ilaç türleri
– Yüksek hava sıcaklığı

TERLEME İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

– Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne,
– Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne,
– Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne,
– Gece (uykuda) terleme: için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir,
– Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne başvurulması gerekir.

AğrıÇocukD vitaminidiyabetEgzersizkansermenopozobezitesudanuyuşturucu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir