murat bardakçı eğitimi / Bakan Özer, Murat Bardakçı Kütüphanesi'nin açılışına katıldı - Son Dakika

Murat Bardakçı Eğitimi

murat bardakçı eğitimi

Son Güncellenme:

Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde, Murat Bardakçı Kütüphanesi açıldı. Kütüphanenin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kütüphaneye ismi verilen gazeteci, yazar Murat Bardakçı, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Tören müzik dinletisiyle başladı. Kütüphanenin açılış kurdelesini ise Murat Bardakçı'nın eşi Ayşegül Manav Bardakçı kesti. Açılış konuşmalarının ardından, Bakan Özer kütüphaneyi gezdi.

"TÜRKİYE YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZIYOR "

Bakan Özer yaptığı açılış konuşmasında, "Böylesine önemli bir lisemize çok önemli bir tarihçimiz yazım insanı, kültür insanı Murat Bardakçı'nın ismini vermekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Bakan Özer, Murat Bardakçı Kütüphanesinin açılışına katıldı

Özer, "Son 20 yıl Türkiye'de kim ne derse desin 3 boyutlu bir başarı hikayesi. Özellikle son LGS yerleştirmesinden sonra tekrar eski hastalıklar depreşmeye başladı. İmam Hatiple ilgili hastalıklar depreşmeye başladı. Yani eğitim elden gidiyor, eğitime reform ihtiyaçları gerekiyor diyen insanların eğitimle ilgili zerre kadar bir bilgisi yok. Maalesef bu ülkede herkes eğitimi biliyor. Herkes eğitimle ilgili yorum yapabiliyor. Ama verili konuşan, veriler üzerinde yani nasıl işte dijital okuryazarlık, Türkçe, matematik okuryazarlığı varsa aslında bir veri okuryazarlığıyla ilgili de ciddi bir problemimiz var toplum olarak. Belki bizim de sorumluluğumuz var burada. Verileri yorumlamaktan aciziz. Oryantalist bir bakışla bu topluma başarıyı yakıştırmaktan veya takdir etmekten aciziz. Sahadaki gerçeklikle, bu söylenenlerin hiçbir uyumunun olmadığını görmek de büyük bir keyif veriyor.. Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil, Türkiye yeni başarı hikayeleri yazıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"AMACIMIZ OKULLARIMIZIN İMKAN FARKLILIKLARINI MİNİMİZE ETMEK"

Bakan Özer, "Bu dönemdeki amacımız Türkiye'nin her noktasındaki okullarımızın imkan farklılıklarını minimize etmek. Yani eğitimde fırsat eşitliğine güçlendirmek. Sosyoekonomik arka planına bakmaksızın tüm öğrencilerimizin en iyi eğitim alabilecekleri okullarla bütünleşebilmelerini sağlayabilmektedir. İşte bunun için temel eğitimde on bin okul projesi yapıyoruz. İmkan farklılıkları, dezavantajları olan görece dezavantajlı olan on bin tane ilkokul ve ortaokulu yeni baştan imar ediyoruz. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Özer, Murat Bardakçı Kütüphanesinin açılışına katıldı

"KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKUL KALMADI"

Özer, okullara da ihtiyaçlarına göre bütçe gönderdiklerini hatırlattı. Kütüphanesiz okul kalmasın kampanyasından da bahseden Bakan Mahmut Özer, "Eğitim sistemimizde 57 bin tane okulumuz var. Ve iki ay gibi kısa sürede 16 bin kütüphane… Yani günlük kütüphane kurduk. Sadece kütüphaneyi kurmakla kalmadık. 'in sonu itibariyle bu ülkede eğitim sisteminde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Yılsonu itibariyle kitap sayısını yüz milyona çıkaracağız" dedi. Bakan Özer, kütüphanelerin bu yaz tüm öğrenci ve velilerin kullanıma açtıklarını da hatırlattı.

"AYDA BİR KERE OKULA GELMELERİNİ İSTİYORUZ"

Bakan Özer, kütüphanelere ismi verilenlerden tek bir istekleri olduğuna dikkat çekerek, "Yaşayan kültür, bilim insanlarımızın, sanatçılarımızın isimlerini kütüphanelere verelim ama onlardan tek bir şey isteyelim. Ayda bir kere bu okula gelmelerini. Öğretmenlerle konuşmaları, öğrencilerle muhabbet etmeleri, bahçede, avluda, koridorda, Murat Bardakçı'nın geçtiği, öğrencilerin merhaba Murat Bey deyip, derdini anlattığı, Murat Bey'in onları yönlendirdiği bir Beşiktaş Anadolu Lisesi. Bu proje sadece İstanbul'da sınırlı kalmasın. Tüm illerimizdeki, o illerin yetiştirmiş olduğu güzel insanların isimlerini kütüphanelere verip, onlar da tüm deneyimlerini gençlerimizle, öğretmenlerimizle paylaşarak çok daha güzel bir Türkiye'nin inşasında el birliği yapmış olurlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BARDAKÇI: BÜYÜK BİR DUYGU

Murat Bardakçı, "Böyle bir ilim yuvasının kütüphanesine isminin verilmesi insanı hakikaten mutlu ediyor. Duygulandırıyor. Çok teşekkür ediyorum. Burası 21'nci mektep olarak kurulmuş. Benimle de yakın alakası var. Rahmetli annemin ilkokula başladığı yer burası. İnsanın annesinin başladığı okulun kütüphanesine isminin verilmesi çok güzel. Büyük duygu" dedi.

MURAT BARDAKÇI&#x;YA TARİH DERSİ

Radikal yazarı Nuray Mert ile Murat Bardakçı arasında başlayan polemik büyüyeceğe benziyor. Nuray Mert, bugünkü köşesinde Bardakçı ve Tarihin Arka Odası programı hakkında bir yazı kaleme aldı. Mert, bu konuya devam edeceğinin işaretlerini de verdi.

İşte Nuray Mert’in “Tarihin bekleme odası (1)” başlıklı yazısı…

"Geçen hafta, ‘Tarihin Arka Odası’ adlı bir TV programına ilişkin bazı eleştiriler dile getirmiştim.
Benim eleştirilerim daha ziyade, programın üslubu ve tarih bilgisine sığınılarak çok tartışmalı siyasal görüşlerin dayatmacı bir dille sergilenmesine ilişkindi. Bu arada, programı izlememe neden olan ve Osmanlı dönemine ilişkin okuma yazma oranı etrafındaki konuya ilişkin yapılan tartışmada yanlış olduğunu düşündüğüm hususları da dile getirmiştim.
Programın yöneticisi Murat Bardakçı, 14 Nisan tarihli bir cevap yazmış (HT Gazete). Eleştirilerimin siyasete ilişkin kısmına ses çıkarmamış, tarih konusuna geçmiş.
Bu konuda da, kendi iddialarını destekleyici makûl şeyler söylemek yerine, geçiştirici bir-iki şey söyleyip benim Osmanlı ve Osmanlıca bilgimi sorgulamayı tercih etmiş.
Öncelikle, şunu belirteyim, tartışılan konuda fikir sahibi olmak için büyük tarihçi olmaya gerek yok. Bu konuya tekrar dönmek üzere, madem soruluyor, tarih bilgimin düzeyini de belirteyim. Ben ‘tarihçi’ değilim, siyaset bilimi alanında çalışıyorum. Sosyal bilimlerle uğraşan herkesin belli ölçüde tarih bilmesi gerektiğini düşündüğüm için, öğrenci iken, siyaset bilimi lisansı ile yetinmedim, tarih lisansı da yaptım. Hem de, tarih farklı falkültede okunduğu için, şimdiki gibi ‘Çift Anadal’ adı altında aynı fakültede, iki lisans programı izlemek gibi bir şans yoktu, farklı fakültelerde iki lisans yaptım. Sonra tarih yüksek lisansı yaptım ve ondan sonra siyaset bilimi doktorasına geçtim. Tarih lisansı yaparken, sadece zorunlu olduğu için değil, çok severek dört dönem Osmanlıca dersi aldım, tarih bölümü bitirme tezi ve yüksek lisans tezimi Osmanlıca kaynaklara dayalı yapmak durumunda kaldım. Ancak, son dönem çalıştığım için, kullandığım kaynaklar, okunması en kolayı olan son dönem matbu kaynakları idi. Lisans döneminde aldığım paleografya dersleri, yazma metinleri okumak için yeterli değildir. Zaten, tarihçi olmayı düşünmediğim için bu alanda kendimi geliştirmedim. Sosyal bilime arka plan olarak gördüğüm tarih eğitimini yeterli sayıyorum. Benim tarih konusunda gösterdiğim titizliği bazı tarihçi geçinenler, sosyal bilim birikimi konusunda gösterseler, düştükleri duruma düşmezler.
Tüm bunları, eğitimimi, izah etmek mecburiyetinde hissettiğimden değil, Bardakçı gibilerin karşılarına çıkan her itirazı ‘tarih bilmiyor’ diye kestirmeden bertaraf etme alışkanlıklarına son vermeleri gerektiğini düşündüğüm için belirtiyorum.
Şimdi gelelim, Osmanlı’da okuma yazma oranı konusunda, Bardakçı’nın üst perdeden ileri sürdüğü tezlere. Bardakçı, programında, “Osmanlı’da okuma yazma oranına dair bir kayıt olmadığını, o nedenle bir tahmin yapılamayacağını, bu oranın yüzde 3 olabildiği gibi, yüzde 40’da olabileceğini” söylemişti. Ben de bu oranın yüzde 40 kadar yüksek bir oran olamayacağını, kesin oran yok ise de, tahminlerin makûl sınırlar içinde olması gerektiğini belirtmiştim. Tekrar ediyorum, bunu söylemek için, büyük tarihçi olmaya, hatta benim kadar tarih eğitimi görmüş olmaya bile gerek yok.
Gerekli olan, tarih konusunda ortalama bir kavrayışa sahip olmak, zira, sadece Osmanlı
toplumunda değil, tüm modern öncesi toplumlarda okuma yazma becerisi son derece kısıtlı bir çevrenin ayrıcalığı olan bir şeydir. Osmanlı son dönem modernleşme sürecinde eğitim yaygınlaşmaya başladı, ancak bunun da sınırları bellidir. Bardakçı, önemli bir tarihçi olan
İlber Ortaylı’ya bu konuda danışabilir.
Belgeleri çok sevdiği için ayrıca yazının sonuna kendisi için ve okuyucularımız için bir küçük not da ekleyeyim. Perşembe günkü yazımda da, Osmanlı tebası ne oranda Türkçe konuşurdu üzerine söylediklerine değineceğim.
Not: (Meclis-i Mebusan Zabıt Ceridesi/Onuncu İçtima 21 Mart /1 Nisan
Hazırlayan Hakkı Tarık Us/Vakit, İstanbul , s.
Vilayet Kanunu Tartışması’ndan:
Yenişehirlizade Ahmet Efendi (Aydın); “Bizde bir nahiye teşkil edilirse, yazı bilen adam bulunmaz.
Bir imam yazı bilir, o da, mürekkebi kuruduktan sonra yazdığını okuyamaz. Ben derim ki, bizde nahiye memurlarının hüsn-i idaresi mümkün olamaz. Bu yalnız bizim Aydın’a mahsustur. Başka yerleri bilmem.”
Nafi Efendi (Haleb); “Bu mahzur, Arabistan’da dahi böyledir. Fakat bunlara bakılmazsa, para
telef olur. Vilayetten istilam olunsun: Bakaya hep muhtarlar üzerindedir.”
Nakkaş Efendi (Suriye), “İhtimal ki, Haleb ve Aydın böyledir. Lakin Suriye böyle değildir. Her köyde üç, beş okur yazar bulunur.”
Kısa bir aradan sonra söz yine Yenişehirlizade Ahmet Efendi’ye geldiğinde bu kez “Bizim cihetlere bakılınca, her hangi köyde bir adam muhtar olsa yanıyor. Ne okumak biliyor, ne yazmak. Sandık eminleri bunları batırıyorlar. Arabistan başka imiş. Bizde ise beş, on köyde bir imamdan başka yazı bilen yoktur.”

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası