akademik teşvik hesaplama / Akademik Teşvik Puanı Hesaplaması | Galatasaray Üniversitesi

Akademik Teşvik Hesaplama

akademik teşvik hesaplama

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği– Akademik Teşvik Ödeneği Nasıl Hesaplanır?

Yönetmelikle, öğretim elemanlarının unvanları dikkate alınarak teşvik puanlarının hesaplanmasında dikkate alınacak faaliyetlerin ayrıntılı özellikleri ile akademik teşvik ödeneğinin nasıl hesaplanacağı bilgileri yer aldı.

Akademik Teşvik Ödeneği Nasıl Hesaplanır

Yönetmeliğin 8’inci maddesine göre akademik teşvik ödemesi şu formülle hesaplanmaktadır;

Akademik teşvik ödemesi tutarı =  en yüksek Devlet memuru brüt aylığı x akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oran x (akademik teşvik puanı/)

Şimdi formülde yer alan parametrelere tek tek bakalım;

1) En yüksek Devlet memuru brüt aylığı: bu kadro için mevzuatta belirlenmiş olan gösterge ve ek gösterge katsayıları toplamı ile ilgili yıl için belirlenmiş olan memur aylık katsayısının çarpılması sureti ile bulunmaktadır.

sayılı Devlet Memurları Kanununda bu kadro için belirlenen gösterge , ek gösterge ise ’dir. Dolayısı ile göstergeler toplamu ’dür.

Memur aylık katsayısı ise ilgili yılın kamu görevlileri toplu sözleşmesinde belirlenmektedir. yılı için belirlenmiş olan memur aylık katsayısı 0,’dir. (Bu oran yıl içerisinde enflasyon farkına göre güncellendiğinden toplu sözleşmeye göre farklılaşabilmektedir. Hesaplama yaparken güncel rakamın alınması gerekmektedir.)

Buna göre en yüksek Devlet memuru brüt aylığı örnek hesaplama olarak yılı için X 0, = ,25 TL’dir.

2) Akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oran: Bu oranın unvanlara göre ne olacağı, Yönetmeliğin 8’inci maddesinde belirtilmiştir. Buna göre;

– profesör kadrosunda bulunanlar için %

– doçent kadrosunda bulunanlar için %90

– yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için %80

– araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrosunda bulunanlar için %70

3) Akademik Teşvik Puanı: Akademik teşvik puanı, aşağıda linki verilen Yönetmelik ekinde yer alan Faaliyet ve Puan Tablosu esas alınarak aşağıdaki şekilde hesaplanır.

a) Öncelikle her bir akademik faaliyet türünün puanı hesaplanır. Bu hesaplama, öğretim elemanının her bir faaliyet türünün alt faaliyetinden dolayı almış olduğu oranların toplamı ile her bir akademik faaliyet türü için belirlenmiş olan (30) puanın çarpılması sonucu elde edilir [Akademik faaliyet türü puanı = alt faaliyet oranları toplamı x 30].

b) Her bir akademik faaliyet türünden elde edilen puanların toplanmasıyla akademik teşvik ödemesine esas akademik teşvik puanı hesaplanır.

Öğretim elemanının her bir faaliyet türünden topladığı faaliyet puanı otuz puanı, akademik teşvik puanı (toplam faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez.

Birden fazla öğretim elemanıyla gerçekleştirilen yayın ve tebliğ faaliyetlerinde puan teşvik oranlarının belirlenmesinde:

a) Birinci isim için %’ü,

b) Yayındaki sorumlu yazar (corresponding author) ve senyör yazar (yayının yapıldığı alanda daha önce en az on adet uluslararası yayın yapmış makaledeki son isim) ile tebliği sunan isim için yazar sırasına bakılmaksızın %’ü,

c) İkinci isim için %90’ı, ç) Üçüncü isim için %80’i,

d) Dördüncü isim için %70’i,

e) Beşinci ve daha sonraki isimler için %50’si, dikkate alınır.

Birden fazla öğretim elemanının görev aldığı proje faaliyet türünde teşvik puanı oranının belirlenmesinde: a) Yürütücü için %’ü, b) Araştırmacı veya danışman öğretim üyesi için %80’i, c) Araştırmacı veya danışman; öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman için %70’i, dikkate alınır.

Atıf faaliyet türünün puanlanmasında kişi sayısı dikkate alınmaz, her bir araştırmacı için ayrı puanlama yapılır. Aynı esere bir kitabın veya makalenin farklı bölümlerinde/kısımlarında yapılan atıflar yalnızca bir atıf olarak değerlendirilir. Ancak, bölüm yazarları farklı olan kitaplarda farklı bölümlerde yapılan her bir atıf için ayrı puan değerlendirmesi yapılır. 

Özel bir paylaşım oranı olmayan veya isim sıralaması/derecelendirmesi bulunmayan faaliyetler için “oran/kişi sayısı” oranı dikkate alınır. Ancak, sergi faaliyet türündeki karma etkinlikler kişi sayısına bakılmaksızın tam puanla değerlendirilir.

Faaliyet puanı hesaplanırken, alt faaliyet oranları profesör ve doçent kadrosunda bulunanlar için 1; yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için 1,5; araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutman kadrolarında bulunanlar için 2; uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarında bulunanlar için 1 ile çarpılır. (9) Puanların ve ödemelerin hesaplanmasında öğretim elemanının teşvik başvurusu yaptığı tarihteki kadro unvanı esas alınır.

 

Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için Tıklayınız

Akademik teşvik tutarı nasıl hesaplanır? Akademik teşvik hesaplama

Haberin Devamı

 Akademik teşvik ödemesi tutarı = En yüksek memur brüt aylığı X Akademik unvana göre belirlenen oran (Akademik Teşvik puanı/)

Akademik Teşvik Hesaplama

 Akademik teşvik hesaplamaya örnek vermeden önce bazı özelliklerin bilinmesi gerekmektedir. Bilinmesi gereken konulardan biri de akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş oranlardır. Buna göre profesör kadrosunda bulunanlar 0, doçent kadrosunda bulunanlar %90, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar %80, araştırma görevlisi kadrosunda bulunanlar %70, öğretim görevlisi ve okutman kadrosunda bulunanlar %70, uzman çevirici eğitim öğretim planlamacısı kadrosunda bulunanlar %70 orana tabidir.

 Akademik teşvik puanıyla ilgili yönetmeliğin 7. maddesinin 2/a fıkrasında bilgi verilmektedir. Bu bilgiye göre ilk olarak her bir akademik faaliyet türünün puanının hesaplanması gerekmektedir. Bu hesaplama da [Akademik faaliyet türü puanı = alt faaliyet oranları toplamı x 30] formülüyle elde edilmektedir.

 Örneğin yardımcı doçent kadrosunda bulunan birinin yılı içerisinde 1 SCI-Exp yayını (bu yayında ismi 2. sırada), 1 Uluslararası bildirisi (bu yayında ismi 2. sırada), 1 BAP projesini yürütücü olarak tamamlamış ve SCI-Exp kapsamında akademik görevler yapmış olsun. Bu öğretim üyesi 30 atıfta bulunsun. O halde akademik teşvik ödemesi tutarı nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

 Akademik teşvik ödeme tutarı formülü= En yüksek memur brüt aylığı*Akademik unvanlara göre belirlenen oran*(Akademik Teşvik puanı/) dır.

 Akademik teşvik ödemesi tutarı da = ,66 X 0,8 X (Akademik Teşvik Puanı/) dır.

 Burada akademik teşvik puanının hesaplanması gerekmektedir. Bu hesaplama başlıklarını yayınlar, tebliğ, atıf ve proje başlıkları oluşturmaktadır.

 Yayınlar bölümüne 1 SCI-Exp yayını (bu yayında ismi 2. Sırada) bilgisi tabidir. 13,5 sonucu bazı bilgilere göre çıkmaktadır.

 Tebliğ bölümüne 1 Uluslararası bildirisi (bu yayında ismi 2. sırada) bilgisi tabidir. 6,75 sonucu bazı bilgilere göre çıkmaktadır.

 Proje bölümüne 1 BAP projesi tamamlamış= 30 puan bilgisi tabidir. 13,5 sonucu bazı bilgilere göre çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Atıf bölümüne SCI-Exp kapsamında 30 atıf = 30 X 5 puan = puan bilgisi tabidir. 67,5 puan sonucu çıkmaktadır.

 Bu durumda akademik teşvik ödemesi tutarı ,66 X 0,8 X (63,75/) olmaktadır. Bu işlem ,66 X 0,8 X 0,64 bu şekilde ilerlemektedir. Bundan sonra da ,3 X 0,64 işlemi haline dönüşmektedir. Sonuç olarak bu örnekteki kişinin akademik teşvik ödeme tutarı ,8 TL çıkmaktadır.

GENEL DUYURULAR
Akademik Teşvik Ödeneği Puan Hesaplama Simülatörü Kullanıma Açılmıştır
Akademik Teşvik Ödeneği Puan Hesaplama Simülatörü Kullanıma Açılmıştır
Akademik Teşvik Ödeneği başvurularının değerlendirilmesi aşamasında, Ön İnceleme Heyetlerinin ihtiyaç duymaları halinde kullanabilecekleri Puan Hesaplama Simülatörü funduszeue.info adresinden kullanıma açılmıştır.
 

Rektörlük
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
10/05/ Tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yerleştirme Sonuçları
Tarihli 4B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız
Yıl Kapalı Yüzme Havuzu Seans Tablosu Güncellenmiştir
Yıl Kapalı Yüzme Havuzunda uygulanan seans tablosu güncellenmiştir. Yeni seans tablosu tarihi itibariyle kullanılmaya başlanacaktıfunduszeue.info tablosu için tıklayınız
Kurban Bayramı dolayısıyla Üniversitemiz personeli arasında bayramlaşma töreni 03 Temmuz Pazartesi günü saat 'da Rektörlük Binası'nda yapılacaktır.
ERÜ Felsefe Bölümü Dergisi TEMAŞA’nın Sayısı Çıktı
"Philosopher's Index, MLA, Ercih Plus, Tr-Dizin gibi birçok indekste taranan Erciyes Üniversitesi Felsefe Bölümü Dergisi Temaşa'nın sayısı yayınlanmıştır sayı için tıklayınız
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Alper KEMALOĞLU asaleten
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alper ÖN
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca BÜYÜKMIHCI asa
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan AYDIN asaleten
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazife O
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen TOK asaleten at
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık Görevine Asaleten Atama
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi yazısına istinaden Sayılı Yükseköğretim Kanununun maddesinin (a) fıkrası gereğince, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Si
Araştırma ve İnovasyon Seminerlerine Davet
Değerli Araştırmacılar, Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliği ile her ayın son Cuma günü Araştırma ve İnovasyon Seminerleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, TÜBA Asli Üyesi Yeditepe Üniversitesi öğre
08/07/ Tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları
Tarihli 4B Sözleşmeli Personel Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız
26/04/ Tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları
Tarihli 4B Sözleşmeli Personel Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız
28/03/ Tarihli 4/B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları
Tarihli 4B Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız
ERSEM Yaz Spor Okulu Kursu Duyurusu
Detaylı bilgi için tıklayınız
LIFT UP + Programı Duyurusu
Detaylı bilgi için tıklayınız
İlim Yayma Ödülleri Duyurusu
Ayhrıntılı bilgi için tıklayınız
İngilizce YDS-YÖKDİL Hazırlık Kurs Duyurusu
Detaylı bilgi için tıklayınız
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak, çerez kullanımını ve çerez politikamızı kabul etmiş sayılıyorsunuz. Çerez politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası