miyop ve hipermetropu ortadan kaldıran damla / Gözlükleri Atma Vakti

Miyop Ve Hipermetropu Ortadan Kaldıran Damla

miyop ve hipermetropu ortadan kaldıran damla

Görme kusurunda düzeltme tedavileri

Haberin Devamı

Görme kusurunda düzeltme tedavileri

Evden çalışma düzeninde, daha önce yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler de bilgisayardan çeşitli görüntülü uygulamalarla yapılmaya başlandı. Evde çalışanlar zamanın çoğunu bilgisayar önünde geçirmek zorunda kalırken, iş yükünün tamamen bilgisayara ve online çalışmaya aktarılması birçok göz kusuru ile gözlük kullanma oranlarını arttırmaya başladı. Gözlükten kurtulmak için alternatifler arasında excimer lazer ameliyatları yer alıyor. Tamamen bilgisayar kontrollü excimer lazer cihazlarının, kornea olarak adlandırılan gözün saydam tabakasının şeklini değiştirerek görme kusurlarının (Miyop, hipermetrop ve astigmat) giderilmesi işlemine kısaca lazer ile görme düzeltilmesi diyebiliriz. Görme bozuklukları ve tedavisiyle ilgili Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kemal Özülken, şu bilgileri verdi:

Görme kusurunda düzeltme tedavileri

YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

“Gözlük veya kontakt lens kullanmayı gerektiren uzak ve yakın görme problemleri çağımızın en önemli görme kaybı sebeplerindendir. Yakın gelecekte milyarlarca insanın uzak veya yakın görme probleminden etkileneceği tahmin ediliyor. Bazı insanlar gözlük veya kontakt lenslerden kurtulmayı kozmetik bir işlem olarak görse de gözlük ya da kontakt lens bağımlılığından kurtulmak, insanların yaşam kalitesi ile çalışma performansını arttırdığını göstermiştir.

Görme kusurunda düzeltme tedavileri

DETAYLI MUAYENE SONRASI YÖNTEME KARAR VERİLİR

Refraktif cerrahi denilen gözlük veya kontakt lenslerden kurtulma ameliyatları, genel olarak kornea denilen gözün ön saydam tabakasına uygulanan excimer lazer ameliyatları ve göz içine mercek yerleştirilen intraoküler lens yerleştirilmesi ameliyatları olarak sınıflandırılabilir. Hastanın detaylı ameliyat öncesi muayenesi ile bu tekniklerden hangisinin hasta için daha uygun olacağına hastanın özellikleri de dikkate alınarak refraktif cerrah ile hasta ortak karar verir. Lazer ameliyatları, miyop, hipermetrop ve astigmat problemi olan genç yaştaki hastalar için mükemmel görsel sonuçlar veren oldukça güvenli ameliyatlardır. Bu tedavi 18-60 yaş arası yapılabilse de 40 yaşından sonra pek tercih edilmez.

GÖZLÜK VEYA KONTAKT LENSTEN KURTULMANIN YOLLARI

Gözümüzün içindeki doğal lensimiz esneme özelliğini, yaşlandıkça kaybeder ve prebiyopi denilen yakın görme problemi ortaya çıkar. 40 yaş üzerinde uzakta, yakında ya da her ikisinde görme problemi olan ve gözlüklerinden tamamen kurtulmak isteyen hastalara akıllı mercek veya trifokal mercek ameliyatı daha iyi bir tercihtir. Akıllı mercekler uzağı, yakını ve orta mesafeyi görmeyi sağlayan gözlük ihtiyacını ortadan kaldıran kalıcı göz içi merceklerdir. Ayrıca 40 yaş altında olup kırma kusurları excimer lazer ile düzeltilemeyecek kadar yüksek olan hastalara da akıllı mercek uygulaması yapılabilir.
Genel olarak gözlük veya kontakt lenslerden kurtulma ameliyatları uzmanlık alanı refraktif cerrahi olan hekimler tarafından damla anestezisi ile dakikalar içinde tamamlanır. Ağrısız operasyonlardır. Hastanede yatma gerektirmez ve ameliyattan çok kısa süre sonra hastalar iş yaşamına ve sosyal aktivitelerine geri dönebilirler.

#Göz#Tedavi#Ankara

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

- Lazer olunca gözüm sıfırlanacak mı? Göz değerlerim lazerden sonra tekrarlar mı?
Lazerde gözlüklerle görebildiğiniz kadarını gözlüksüz görmeniz amaçlanmaktadır. 0,5 ve altındaki numaralar gözlüksüzlük değerleridir ve başarılı olarak algılanır. Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir. Lazerden sonra miyoplar %95, hipermetroplar %70 oranında gözlüksüz kalırlar.

- Lazer olan kişi katarakt ameliyatı olabilir mi?
Lazer ameliyatı gelecekte olacağınız herhangi biz göz tedavisine (katarakt dahil) engel ya da sebep değildir.

- Lazer çeşitleri neye göre değişiyor? Hangi lazerin bana uygun olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Lazer operasyonları kişinin göz yapısına ve numaralarına göre belirlenir. Lazer öncesi yapılan tetkikler sonucunda lazere uygun bulunan kişiler, göz yapılarının uygun olduğu lazer tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir.

- Lazer ameliyatı ne kadar sürüyor?
Lazer ameliyatı yaklaşık 5-10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır.

- Lazer ameliyatı kanamalı bir ameliyat mıdır?
Lazer tedavisi gözün damarsız bir dokusu olan korneaya yapıldığı için kanamalı bir ameliyat değildir. Lazer tedavisi damla anestezisi altında yapılır.

- Lazer ameliyatı sonrasında ağrı sızı oluyor mu?
Intralase-LASIK ve LASIK gibi ilk aşamada korneada kapakçık (flap) oluşturularak yapılan lazer ameliyatlarının sonrasında 6 saat kadar ağrı, batma, sulanma olabilir. LASEK, PRK gibi göz yüzeyinin soyulması sonrasında yapılan lazerden sonra 2-3 gün ağrı çekilebilir. Bu ağrının az hissedilmesi için lazer sonrasında göze koruyucu kontakt lens uygulanabilir.

- Lazer olanlarda göz kuruluğu olduğu söyleniyor doğru mu?
Lazer sonrasında belirli bir süre göz kuruluğu problemi yaşanabilir. Suni gözyaşı damlaları kullanılarak bu durum kontrol altına alınır. Zamanla damlaya duyulan ihtiyaç kalkar.

- Göz değerlerim düşük, lazer olabilir miyim?
Gözlük ihtiyacı hisseden ve gözlük kullanmak istemeyen her numaraya, göz yapısı uygunsa lazer yapılabilir.

- Astigmat lazerle kaybolmuyor, doğru mu?
Lazer tedavisi, miyop ve hipermetrop ile birlikte astigmatı da ortadan kaldırmak için yapılır.

- Tedavi Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

  • Tedavi sonrası gözlerin bandajla kapatılması gerekmez.
  • Tedavi sonrası verilen damlaların özenle ve doktorun verdiği reçeteye uygun olarak kullanılması gerekir.
  • İlk 24 saat süresince tedavi edilen gözle oynanmaması ve banyo yapılmaması önemli bir detaydır.
  • 24 saat sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.
  • İlk birkaç saat boyunca yaşanacak hafif bir batma hissi ve sulanma şikâyeti normaldir.
  • Tedavi sonrası belli aralıklarla yapılacak doktor kontrolüne gitmekte yarar vardır.

 

- Tedaviden Sonra Günlük Yaşama Ne Zaman Geçilebilir?
Genellikle ertesi gün işe gidilebilir. İlaçlarınızı doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde düzenli kullanmanız ameliyatın kendisi kadar önemlidir. Güneş ışınları rahatsız edebileceğinden güneş gözlüğü takmanızı öneririz. Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, aerobik yapmak gibi tüm spor ve sosyal faaliyetlerinizi yapabilirsiniz. Uçağa binebilirsiniz. Fakat enfeksiyondan korunmak için yaklaşık 20 gün boyunca havuza veya denize girilmemelidir. Birinci aydan sonra arzu ederseniz, kozmetik amaçlı renkli lensleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

- İkinci Kez Lazer Ameliyatı Yapılabilir mi?
Lazer tedavisinde hedef göz derecelerini + / - 0,50 mertebesine getirmektir. İlk operasyondan en az 6 ay sonra yapılan kontrolde gözünüzde numara kaldığı tespit edilirse, tüm muayene ve tetkikler tekrarlanır.

Kornea kalınlığının ve uygulanacak numaranın ikinci bir lazer operasyonuna uygun olup olmadığı Pakimetre, Orbscan ve Topolazer ile değerlendirilir. Eğer uygunsa; birinci operasyon bilgileri ışığında eski kapakçık tekrar kesilmeden yeniden kaldırılarak ikinci lazer operasyonu yapılabilir. Tedavinin bu şekilde tekrarlanmasında hiçbir sakınca yoktur.

*Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Dünyagöz Hastanesi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Göz bozukluğunu ortadan kaldıran göz damlası yapıldı

Son zamanlarda patentli “nanodroplar” ın domuzlarda iyileştirdiği görülmüştür. İnsanlara yönelik klinik testler bu yıl daha sonra yapılacaktır.

Shaare Zedek Tıp Merkezi ve Bar-Ilan Üniversitesi Nanoteknoloji ve İleri Materyaller Enstitüsü’ndeki bir uzman Doktor ekibi, korneaları onardığı ve kısa ve uzun görüşlülüğü geliştirdiği göz damlası geliştirdi. “Nanodroplar” olarak adlandırılan nano parçacık çözümü, domuzların kornealarında başarıyla kullanılmıştır.

İnsanlara yönelik klinik çalışmaların bu yıl içinde yapılması bekleniyor ve eğer başarılı olursa, bu devrimci buluş potansiyel olarak gözlük ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Araştırma ekibinin lideri Dr. David Smadja’ya göre, göz damlaları miyopi, hipermetropi ve diğer refrakter rahatsızlıklardan şikayet eden hastaların oftalmolojik ve optometri tedavilerinde devrim yaratabilir.

Çarşamba günü Dr. Smadja tarafından, Kudüs’teki Steinberg Oditoryumu’nda düzenlenen iki yıllık bienal araştırma günü Shaare Zedek’te ortaya çıktı. Nanodropların multifokal lensleri değiştirmek için kullanılabildiğini ve insanların farklı mesafelerden nesneyi görmelerine izin verebileceğini söyledi.

Smadja, “Bu, refrakter problemleri düzeltmek için yeni bir konsept” dedi. Bununla birlikte, gözlüklerin yerine tamamen uygulanacak damlaların ne sıklıkla uygulanacağını söylemedi.

Araştırma özetine göre, Dr. Smadja ve meslektaşları tarafından yürütülen deneyde, çeşitli konsantrasyonlarda sentetik nanopartiküller ile doldurulmuş nano damlaların damlatılmasından önce ve sonra domuz gözlerinin refraktif kusurlarının analizi yer almıştır. Sonuçlar hem miyopik (yakın görüşlülük) hem de hipermetropik (uzak görüş) kırılma hatası için hata düzeltmesinde belirgin iyileşme gösterdi.

Eğer insanlardaki sonuçlar başarılı olursa, ileriye dönük hastalar sadece bir akıllı telefon uygulamasının gözlerini taramak, kırılmalarını ölçmek, bir lazer deseni oluşturmak ve daha sonra bir optik modelin gözlerinin kornea yüzeyi üzerine “kornea damlatması” yapmasını gerektirecektir.

Smadja’nın araştırması, son iki yıldır Shaare Zedek doktorları ve hemşireleri tarafından yürütülen 160 eserden oluşan tarafsız bir jüri tarafından seçilen iki eserden biriydi. Hastane personeli, her yıl farklı tıp ve bilim dergilerinde yaklaşık 330 makale yayınlamaktadır. Hastane araştırmacıları için kurulmuş bir araştırma ve geliştirme şirketi olan Shaare Zedek Mada’it (Scientific) aracılığıyla.

Bu, ilk kez göz damlasında nanoteknolojinin kullanımının araştırılması değil. Bu alanda artan araştırmalar, tıp ve cerrahi alanında yeni kapılar açmıştır. Oküler hastalıkları tedavi etmek için nanoteknoloji tabanlı sistemler geliştirmek için şimdiden yapılmış önemli araştırmalar yapılmıştır.

UCL Institute of Opthalmology, London’daki araştırmacılar, AMD (yaşa bağlı maküler dejenerasyon) ilacı Avastin ile yüklü küçük nanopartiküllerin formülasyonlarını oluşturma olasılığını gösterdi. Sonuçta ortaya çıkan göz damlaları, hastalara enjekte edilen ilaçlara kıyasla, genellikle rahatsızlık veren, güvenli ve etkili bir şekilde kullanılabilir.

Yakın zamanda yapılan bir başka deneyde, Ulusal Tayvan Okyanus Üniversitesi’nden araştırmacılar, bakteriyel göz enfeksiyonlarını tedavi etmek için spermidinle kaplı karbon kuantum noktaları geliştirdiler. Araştırmacılar, yeni kuantum noktalarının, keratite neden olan antibiyotiğe dirençli bakterileri öldürmek için göz damlalarında kullanılması için iyi bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorlar.

Etiketler : DamlaisrailKonseptMultifokal

« Önceki Haberi Oku

Sonraki Haberi Oku »

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)

İsrail´den bir araştırma: Yeni göz damlasıyla gözlüklere elveda

Domuzların korneaları üzerinde gerçekleştirdikleri deneylerin başarıya ulaşmasının ardından bu yıl insanlar üzerinde klinik testlere başlayacaklarını belirten Dr. David Smadja, çözeltinin gözlüklere olan ihtiyacı ortadan kaldırabileceğini öne sürdü.

Dr. Smadja meslektaşlarıyla Bar İlan Üniversitesi Nanoteknoloji  ve Gelişmiş Materyaller Enstitüsü ile yaptıkları işbirliği sonucu miyop, hipermetrop ve/veya diğer kırınımsal rahatsızlıkların oftalmolojik tedavisinde bir devrim yarattıklarını belirtti.

Hastalar cep telefonlarında açacakları uygulama ile gözlerinin ne kadar bozuk olduğunu ölçecek, böylece ne kadar düzeltme yapılması gerektiği belirlenecek. Arkasından yaratılacak lazer şablonu cerrahi bir müdahale ile korneanın üzerine damgalanacak. Son olarak nano damlalar damlatılacak. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası