ganajlı ağlayan pasta / Zeyno'nun Mutfağı - Anne'nin Mutfağı

Ganajlı Ağlayan Pasta

ganajlı ağlayan pasta

Ağlayan pasta tarifi

  • Öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına ayırın. Yumurta beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpın.
  • Ardından yumurta sarılarını toz şeker ilavesi ile köpük köpük olana kadar çırpın ve sıvıları ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Ardından eleyerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.
  • Kar haline getirdiğiniz yumurta akını bu karışıma ilave edip, bir spatula yardımı ile alttan üste doğru hep aynı yönde yumurta köpüğünü çok söndürmeden karıştırın. Son olarak yağlanmış tepsiye dökün ve ısıtılmış fırında derecede iyice pişirin.
  • Pişen kek biraz ılınınca üzerine bir su bardağı sütü eşit olarak gezdirin. Ardından hazırladığınız kremşantiyi sürün. Bir süre dolapta dinlendirin.
  • Son olarak bitter çikolatalı sosu pişirin ve biraz soğuduktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. Dolapta en az iki saat dinlendirip arzu edilen şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.

Ağlayan Pasta Çeşitleri

Ağlayan pasta en fazla tüketilen tatlılardan birisidir. Çocukların da çok severek yedikleri bu tatlı, çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. Bol köpüklü bir neskafe eşliğinde tercih edildiği gibi demli bir bardak tavşan kanı çayı ile de sevilerek tüketilir. Bu leziz pastanın birden çok çeşidi vardır:

Klasik Ağlayan Pasta

Kakaolu Ağlayan Pasta

Türk Kahveli Pasta

Vişneli Ağlayan Pasta

Sütlü Ağlayan Pasta

Bitter Çikolatalı Ağlayan Pasta

Antep Fıstıklı Ağlayan Pasta

Çilekli Ağlayan Pasta

Muzlu Ağlayan Pasta

Ağlayan pastanın klasik versiyonunda hazırlanan bir kek, bir sos ve bir krema vardır. Fırından çıkarılan kekin üzerine hazırlanan sos ve krema ilave edilerek servis edilir. Fakat pasta yapımında kullanılan farklı malzemeler ile değişik versiyonda ağlayan pasta yapmak mümkündür. Örneğin Türk kahvesi kullanılarak yapılan ağlayan pasta ya da vişne şekerlemesi kullanılarak yapılan ağlayan pasta gibi.

Ağlayan Pasta Yapımı Püf Noktaları

Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Hangi çeşidini yaparsanız yapın, ağlayan pasta yapımında bu püf noktalarına dikkat ederseniz enfes bir tatlı yapmış olursunuz:

Ağlayan pastanın kekini hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sebeple yumurta, süt gibi kek malzemelerini en az 20 dakika önceden buzdolabından çıkarın.

Ağlayan pastanın kekini yaparken önce yumurtayı çırpın ve içine bir kaç damla limon suyu sıkın. Bu şekilde kekin içindeki yumurtanın olası kokusunu ortadan kaldırmış olursunuz.

Ağlayan pastanın kekini önceden ısıtılmış fırına sürün. Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır.Ağlayan pastanın keki fırında pişerken fırın ilk dakikalık sürede asla açılmamalıdır. Bu süreden önce fırının kapağını açarsanız kekiniz kabarmayacaktır ve çökecektir.

Ağlayan pastanın keki piştikten sonra fırın kabından hemen çıkartmayın. Biraz soğumasını bekleyin kalıptan öyle çıkartın.

Ağlayan pastanın krem şantisini sürdükten sonra üzerine dökeceğiniz çikolata sosunun asla sıcak olmaması gerekir. Sıcak ya da ılık bir çikolata sos alttaki krem şanti katmanının erimesine neden olacaktır.

Eğer çok acele bir şekilde ağlayan pasta hazırlamak zorunda kalırsanız hazır satılan çikolata sosunu kullanabilirsiniz. Bu durumda hazır satılan kekler ve hazır paket krem şantiler de çözüm olarak düşünülebilir.

Ağlayan Pastayı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Ağlayan pastanızı daha da lezzetlendirmek isterseniz kaliteli birinci sınıf bitter çikolata kullanabilirsiniz. Kekin yapımında orijinal vanillin özütü kullanabilirsiniz. Kremasının hazırlanmasında kaliteli doğal tereyağı tercih edebilirsiniz.

Ağlayan Pasta Süsleme Önerileri

Ağlayan pastalarınızı servis etmeden önce çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.

Çikolata sosunu döktüğünüz ağlayan pastaya çekilmiş Antep fıstığı çok yakışacaktır.

Ağlayan pasta süslemeleri arasında en fazla tercih edilen Hindistan cevizidir. Lezzet olarak da Hindistan cevizi ağlayan pastaya çok yakışır.

Ağlayan pastaya yakışan bir başka süsleme malzemesi de yarım ceviz ya da iri kıyılmış cevizdir.

Ağlayan pastanızı iri kıyılmış fındık ile de süslemeniz mümkündür.

Ağlayan pastayı yaz aylarında taze yaz meyveleri ile de süslemek mümkündür.

Ağlayan pastaya hazır pasta süsleme malzemeleri de çok yakışır. İnci tanecikleri, renkli çikolatalar ve buna benzer süsleme malzemeleri özellikle çocukların çok hoşuna gidecek ve beğenisini kazanacaktır.

Ağlayan pastayı kendi hazırlamış olduğunu şekilli çikolata figürleri ile de süsleyebilirsiniz. Bunun için bitter ya da beyaz çikolatayı benmari usulü eritmeniz ve ince bir tabak halinde hazırladığınız şekilli kalıplara dökmeniz yeterli olacaktır. Kuruyan bu minik şekillerle ağlayan pastanızı süsleyebilirsiniz.

Ağlayan Pasta Sunum

Ağlayan pastayı değişik şekillerde sunabilirsiniz. Tercih ettiğiniz süsleme malzemesini servis tabağınızın bir köşesine ekleyerek son derece şık ve asil bir sunum elde edebilirsiniz. Örneğin; geniş servis tabağının bir köşesinde ağlayan pasta dilimini iri kıyılmış ceviz ile süslersiniz servis tabağının diğer boşluğuna bir miktar iri kıyılmış ceviz ilave eder etrafına bir çubuk ya da çatal yardımıyla çikolata sosunu ince şeritler halinde gezdirirsiniz.

Ağlayan Pasta Kaç Kalori

Ağlayan Pastanın 1 diliminde ortalama kalori vardır. Kalori miktarını arttıran, ağlayan pasta yapımında kullanılan malzemelerdir. Kaymak, krema, ganaj ve buna benzer malzemeler eklenirse pastanın kalorisi de daha yüksek olur. Bir dilim ağlayan pastanın içerisinde yüzde 5,5 civarında protein, yüzde 29,90 karbonhidrat ve 10,0 oranında şeker ve yüzde 14,90 oranında yağ bulunur.

Ağlayan Pasta Kilo Aldırır mı?

Bol kakaolu, şekerli ve dolayısıyla bol kalorili bir tatlıdır. Ağlayan Pasta içerdiği yüksek kalori nedeniyle dikkatli tüketilmelidir. Diyette olanlar Ağlayan Pasta yapımında tam buğday unu kullanarak, şeker miktarını azaltarak daha düşük kalorili bir ağlayan pasta elde edebilirler.

Malaga Pasta

27 Şubat

Adını İspanya'nın bir şehrinden alan malaga pastası, çikolatalı ganaj, eritilmiş çikolata ve krem şanti ile hazırlanır. İç kısmında muz kullanılır. Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan malaga pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, tam kıvamında ağlayan pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 30 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti

  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ 
  • 1 kahve fincanı süt 
  • 2 çay bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu

Malaga pasta muhallebi için

  • ml süt 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Soğuduktan sonra) 

Ganaj için 

  • g bitter çikolata 
  • g krema
  • İri kıyılmış fındık

Malaga pasta üzeri için

  • 80 g eritilmiş beyaz çikolata
  1. Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip dakika kadar çırpın. Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın. Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  2. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış derece fırında dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. 
  3. Malaga pasta muhallebisi için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte iyice pişirin. Pişen muhallebiyi soğuması için arada bir karıştırın. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. 
  4. Malaga pasta ganaj sosu için kremayı ısıtın. Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Keki eşit bir şekilde kestikten sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün. Kestiğiniz diğer keklere aynısını uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerlerini beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir