numan kurtulmuş un eşi / NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR? NUMAN KURTULMUŞ KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Numan Kurtulmuş Un Eşi

numan kurtulmuş un eşi

Numan Kurtulmuş 23 Mart 'da Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Ordulu'dur. Şimdilerde 64 yaşındadır. 

Annesinin Adı Ayşe Güngör, babasının adı ise İsmail Niyazi'dir. Numan Kurtulmuş'un dedesi Numan Kurtulmuş, ise Türk Kurtuluş Savaşı'nda Binbaşı olarak görev yapmış bir gazidir. Dede Kurtulmuş, aynı zamanda latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi'nin de yazarıdır. 

NUMAN KURTULMUŞ'UN EĞİTİMİ

Numan Kurtulmuş, ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni başarı ile tamamladı. Daha sonra  yüksek lisans yaptı ve uzman unvanını elde etti. 

arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Temple Üniversitesi School of Business & Management’da akademik çalışmalarına devam etti. 'da ABD'deki Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Buradaki çalışma hayatı 'e dek sürdü. 

'de Doktor, 'de Doçent, 'te ise Profesör oldu. 

KARİYERİ

İş hayatında akademisyen sıfatı ile görev alan Numan Kurtulmuş Bir dönem de Sabahattin Zaim'in asistanı olarak çalışmalar yürüttü.  ile arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğrencilere ekonomi ve siyasal iletişim dersleri verdi. 

Ayrıca,  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde siyaset, çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetiminde hocalık da yaptı.

'de yayınlanan 'Türkiye'yi Yarınlara Taşımak' isminde bir kitabı bulunmaktadır. 

SİYASİ HAYATI

Numan Kurtulmuş siyaset hayatına Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Genel Başkanlığı'nı yürüttüğü Fazilet Partisi'nde başladı. Ardından Saadet Partisi, Has Parti ve AK Parti ile devam etti. 

Fazilet Partisi yılları

Numan Kurtulmuş, 'de Fazilet Partisi'nde aktif olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak çalışmalar yürüttü. 

Saadet Partisi yılları

Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından aynı kadro ile açılan Saadet Partisi'nde yer aldı. Saadet Partisi'nin hem İstanbul İl Başkanlığı'nı hem de Genel Başkan Yardımcılığı'nı aynı anda yürüttü. 

26 Ekim 'de gerçekleşen Saadet Partisi'nin Kongresi'nde tek başına Genel Başkan adayı oldu ve Saadet Partisi Genel Başkanı oldu. 2 yıl boyunca partinin genel başkanlığını yaptı.

'da partinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde yeniden Genel Başkan olarak seçildi. Ancak Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin genel idare kurulu ve yüksek disiplin kurulu üyeliklerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde Necmettin Erbakan'ın desteklediği isimlerin bulunduğu yeşil listeyi kabul etmeyerek, kendi oluşturduğu beyaz listeyi ortaya çıkardı. 

Bu liste tartışmasında Saadet Partisi'nin lideri Necmettin Erbakan ile fikir ayrılığı yaşadı. Bunun ardından 1 Ekim 'da Saadet Partisi'ndeki görevinden istifa etti. 

HAS Parti yılları

Saadet Partisi Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Numan Kurtulmuş, 1 Kasım 'da Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) adını verdiği partiyi kurdu. Partisinin Genel Başkanı oldu. Ardından 'de gerçekleşen genel seçimlerde %0,77 oy aldı. 

AK Parti yılları

12 Temmuz 'de ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi ile, HAS Parti ile AK Parti birleşme kararı aldı. 19 Eylül 'de HAS Parti'nin 'bütünleşme sebebiyle fesih' kararı ile kapanması ile Numan Kurtulmuş da AK Parti kadrosunda yerini aldı. 

30 Eylül 'de resmi olarak AK Parti'ye katıldı. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI OLDU

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Hükümet'ni Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kabinesinde yer aldı ve Başbakan yardımcısı oldu.

ile arasında Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

19 Temmuz 'de ise Kültür ve Turizm Bakanı oldu. 10 Temmuz 'de bu görevi son buldu. 

MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİ

Haziran seçimlerinde AK Parti Ordu milletvekili oldu. genel seçimlerinde de bu kez AK Parti İstanbul milletvekili olarak TBMM'de yerini aldı. 

TBMM BAŞKANI OLDU

Numan Kurtulmuş, Haziran itibariyle TBMM Başkanı olarak seçildi. 

NUMAN KURTULMUŞ'UN EŞİ

Numan Kurtulmuş, 'de Sevgi Kurtulmuş ile evlendi. Çiftin, 3 çocuğu (Ayşe, İsmail ve Emir isimlerinde) bulunmaktadır. 

Numan Kurtulmuş'un eşi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Eşi Sevgi Kurtulmuş Darende'yi Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş Malatya’nın Darende ilçesini ziyaret etti.
Muhtarların kişisel gelişimlerine destek vermek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde kurulan ‘Muhtar Akademisi’nin açılış törenine katılmak ve çeşitli etkinlikler ile ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in daveti üzerine Darende ilçesini ziyaret etti.
Sevgi Kurtulmuş’a Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın eşi Selime Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır ve AK Parti Malatya Kadın Kolları yöneticileri eşlik etti.
İlk olarak Darende’de bulunan Somuncu Baba Külliyesini ziyaret eden Kurtulmuş, ziyarette külliye görevlilerinden bilgi aldı. Burada konuşan Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, “Darende bundan sonra sık geleceğim yerlerden olacak, maneviyatı çok yüksek bir belde. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar ziyaret edeceğim” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise “Hanımefendileri ilçemizde görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir, bizlere zaman ayırdıkları için müteşekkiriz. Anadolu’nun manevi duraklarından güzel ilçemiz Darendemize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Kurtulmuş ve beraberindekiler daha sonra Darende Tanıtım Merkezi, Çilehane, Balıklı Kuyular ve Şeyh Abdurrahman Erzincani Camii ve Türbesini ziyaret etti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası