lg kanal atlama sorunu / TKGS Kanal Sıralama Sorunu | Tavsiye Forumu

Lg Kanal Atlama Sorunu

lg kanal atlama sorunu

BKS dijital TV'yi lg olarak ayarladı. LG TV'lerde dijital kanalların kurulması

Dijital televizyon dünya çapında çok sayıda taraftar kazandı. Bununla beraber, çok farklı konularda TV şovları izleyebilirsiniz.

Ancak, birçok kullanıcı bu ayarları yaparken bazı zorluklarla karşılaşmaktadır. Onlar için bu görevi basitleştirmek için, örnek olarak, LG TV'de dijital kanallar kurmaya çalışacağız.

LG TV'lerde dijital kanalların kurulması

Önerilen talimatları kullanarak yapılandırabilirsiniz. dijital televizyon  Televizyonlarda LG - sürümü. Bunun için:

  • Uzaktan kumandada, ilgili tuşa basarak "Menü" ye girin. "Seçenekler" bölümünü seçmeniz gereken bir menüyü göreceksiniz.
  • Bir sonraki adımda, ülkenizi ve dilinizi doğru şekilde yapılandırmanız gerekir. “Otomatik Arama” menüsünü tıklayın ve tercihinizi “OK” tuşu ile onaylayın. “Kablo” seçeneğini seçmeniz gereken bir menü göreceksiniz (böyle bir öğe yoksa, TV'yi yeniden ayarlamanız, ülke olarak Almanya veya Finlandiya'yı seçmeniz gerekir).
  • Aramak için dijital kanallar  “Ayar” menüsünü tıklayın ve otomatik aramayı başlatın. Açılan pencerede dijital kanalların arama parametrelerini belirtin: arama tipi, sembol oranı, frekans, modülasyon vb. Ağ kimliğinin son paragrafında, “Otomatik” seçeneğini belirtin. Her şeyi doğru yaptıysanız, arama sırasında dijital kanallar bulunur. Aramanın sonuna kadar bekleyin ve "Tamam" ı tıklayın.

Aramanın bitiminden sonra, şehrinizde bulunan tüm dijital kanallar ve radyo istasyonları TV’de görünecektir.

LG TV'lerin özelliklerinden biri otomatik güncelleme kanalları. TV'nizin kaydedilen ayarları sıfırlamaması için bu seçenek kapatılmalıdır. Aksi takdirde, tüm kanalların yeniden yapılandırılması gerekecektir.

Bu makaleyi paylaş  sosyal olan arkadaşlarla. ağlar:

LG TV'lerde dijital kanalların kurulması

(model LG 32LM örneğinde)

Modele bağlı olarak, arayüz ve menü yapısı farklı olabilir, ancak genel anlam ve prosedür ilgili kalır.

1. Ayarlar menüsüne girin. Eğer bir televizyonunuz varsa akıllı fonksiyon  TV, uzaktan kumandadaki düğmeye basın ve "Ayarlar" ı seçin, eğer bu işlevi olmayan bir TV’niz varsa, uzaktan kumandadaki düğmeye basın.

Uyarı! Bazı modeller konfigürasyon aşamalarından birinde bir PIN isteyebilir. Kendinizinkini kurmadıysanız, standartlardan birine girmeyi deneyin: , ,

2. "Seçenekler" bölümünde ülkeyi seçin. dahil edilmeden önce yayınlanan televizyonlarda, Almanya veya İsviçre gibi Batı Avrupa ülkelerinden birini seçmelisiniz. TV'lerinde Rusya'yı ve daha modernleri seçebilirsiniz.

Uyarı! Batı Avrupa ülkelerinden birini seçtiyseniz, ana dil olan “Dil” maddesini “Rusça” olarak değiştirin.


3. Ülkeyi değiştirdikten sonra, TV hemen kanalları otomatik olarak ayarlamayı önerecektir. Bu olmazsa, “Ayarlar” bölümüne gidin ve “Otomatik Arama” öğesini seçin.


4. Sinyal kaynaklarında "Kablo" seçeneğini seçin. Bu öğe seçeneklerde bulunmuyorsa veya TV size bir sinyal kaynağı seçmeyi teklif etmiyorsa, ülkeye yanlış girdiğiniz veya TV'nizin bir DVB-C standart alıcısı olmadığı ve dijital TV'yi yapılandıramadığı anlamına gelir.


5. “Hızlı” arama türünü seçin ve aşağıdaki arama parametrelerini girin:

Frekans (başlangıç ​​frekansı)

Son frekans

karakter hızı

QAM modülasyonu

Otomatik Ağ Kimliği

TV modeline ve seçilen ülkeye bağlı olarak, bazı parametrelerin girilmesine gerek yoktur.


6. TV sizden bazı ek seçenekler isteyebilir. Ardından onay kutularını aşağıdaki gibi düzenleyin:

Şifrelenmiş programları atlama - hayır

sadece dijital ayar  - evet

Otomatik numaralandırma - evet


7. Her şey doğru yapılırsa, TV yaklaşık 58 TV kanalı bulmalıdır.


8. Kanalları aradıktan sonra, TV'nin dahili saatini ayarlamanız funduszeue.info işlemi yapmak için ayarlar menüsüne geri dönün ve "Zaman" bölümünde "Saat" i seçin.


9. Otomatik modunu ayarlayın ( tam zaman  TV kablo ağından alacak). Bir saat dilimi seçerken, “Ofset” ve “GMT” yi belirtin.

Uyarı! Modu “Auto” olarak değiştirdikten sonra, saat dilimi seçimi kullanılamayacaksa, birkaç saniye bekleyin veya bu menüden çıkıp geri dönün.


Bazı TV modellerinde, Otomatik kanal güncellemesi düzgün çalışmıyor. TV kanallarını açtıktan sonra sıfırlanırsanız, ancak kapatılması gerekir.

Bunu yapmak için, “Ayarlar” bölümündeki “Dijital kablo ayarları” öğesini ve “Kanalları otomatik güncelle” satırında “Kapalı” seçeneğini seçin.


LG TV'de otomatik kanal ayarlama

LG TV'de manuel kanal kurulumu

LG TV'de nasıl kanal kuracağınız sorusuyla karşı karşıya kalırsanız, kullanmamızı öneririz. adım adım talimatlar fotoğraf ve video ile. Uydu çanağı, internet veya kablo bağlantısı ile yayın kanalları. Uzaktan kumandayı ve ardından uzaktan kumandayı kullanarak gerekli tüm ayarları yapabilirsiniz.

LG TV'nizi ilk açtığınızda kurulum

LG TV'yi yeni satın aldıysanız, ilk açtığınızda sistem içeriğinin tümünün görüntüleneceği ülke ve dil gibi parametreleri ayarlamak önemlidir. Ayrıca, cihazınız modern destekliyorsa, akıllı teknoloji  TV, daha sonra manipülasyon olasılığı için hala bir hesabınızın olması gerekir.

LG TV'de otomatik kanal ayarlama

TV kanalını özelleştirmek için kanalları otomatik olarak arayabilirsiniz. Bunu yapmak için, uygun düğmeye basarak TV'nizin menüsüne uzaktan kumandadan gidin ve ayarlar öğesine gidin.

İhtiyacımız olan otomatik arama sekmesine tıklayın ve TV bağlantınıza uygun öğeyi seçin, örn. Bu bir kablo veya uydu olabilir. Ardından, varsayılan yerine seçin hızlı arama  - tamamlayın ve Tamam'ı ve Çalıştır'ı tıklayın.


Şimdi LG TV otomatik olarak kanal alımını arar ve yaklaşık 5 dakika beklemeniz ve ardından menü ayarları modundan çıkmanız gerekir.

Manuel parametre seçimi ile kanalların ayarlanması

Zaman kazanmak için, uzman uzmanların derhal sorununuzu çözeceği LG TV'lerin onarım atölyesine başvurabilirsiniz. Kanalları kendiniz manuel olarak ayarlamak için, ayar öğesindeki uzaktan kumanda ile LG TV menüsüne gitmeniz ve manuel ayar modunu seçmeniz gerekir.


TV, bu frekanstaki kanalları bulduktan sonra, menünün bu sekmesinde, kaç tane bulunduğu bilgisine sahip bir mesaj olacaktır. Daha sonra, hızı ve modülasyonu değiştirmeden frekansı olarak ayarlayın ve ayrıca bir arama yapın. Ardından , kHz ve benzeri frekanslarda 8'lik artışlarla, yani , kHz, tüm yeni ve yeni programları ekliyor. Tamamlandığında, sadece menü modundan çıkın ve hepsi bu kadar, manuel kurulum tamamlandı!

LG Smart TV'de kanalların ayarlanması

Smart TV özellikli mevcut nesil LG TV'ler, sahibine içerik için harika fırsatlar sunuyor. LG TV'de Smart TV üzerinden kanallar kurmak için, mümkün olan her şekilde bir hesap ve internet bağlantısına sahip olmanız gerekir. Özel SS IPTV uygulamasını kurun. TV'nizin ekranındaki bu uygulama sayesinde, hangisinin seçildiğini ve etkinleştirilip seçilmediğini seçerek çeşitli kanalların ikonları olacak, bunları yerleştirerek sıralama yapabilirsiniz.

LG TV için kanal kurmanın temel yöntemleri budur.

Bu şirketin TV'sini ilk defa kullanıyorsanız, LG TV'de nasıl akıllı TV kuracağınıza daha yakından bakalım. LG, akıllı TV'yi bağlayabilen modern TV'ler dahil olmak üzere en büyük cihaz üreticilerinden biridir.

Öncelikle, bükülü teller için özel bir ayırıcı olduğundan emin olun. Evdeki bilgisayarlardan birine zaten bir kablonun bağlı olması gerekir.

Bir ayırıcı (anahtar) satın aldıktan sonra, ana kabloyu ona bağlayın. Ardından LAN1 çıkışını PC'nize ve LAN2'yi TV'ye bağlayın.

Bükümlü çift kablo konektörü için çıkış konumu şekilde gösterilmiştir. Bazı modellerde, farklı bir konuma sahip olabilir.

Kabloları bağladıktan sonra, TV'yi açın ve talimatlarda belirtilen tüm adımları gerçekleştirmek için uzaktan kumandayı kullanın:

  • TV'nin ana menüsüne gidin. Ardından ana menü çubuğunu açmak için Ana Sayfa düğmesine tıklayın;


  • Açılacak olan cihaz ayarları penceresinde, ağ sekmesini seçin ve konfigürasyon öğesine tıklayın. ağ bağlantısıaşağıdaki resimde gösterildiği gibi;


  • Bu sekme, TV'yi İnternete bağlamak için iki seçenek gösterir. Kırmızı bağlantı ayarları tuşuna tıklayın;


  • Ayarlar penceresinde, İnternet kablosunun veya yönlendiricinin TV'ye bağlanma durumunu görebilirsiniz. Ağ listesi düğmesini tıklayın;


  • Akıllı bir TV'yi kabloyla bağlarsanız, Kablolu ağ'ı seçin. Yönlendirici kullanıyorsanız, profillerden birini seçin. kablosuz ağ. Şimdi Güncelle düğmesine tıklayın ve birkaç dakika bekleyin;

İpucu!  Erişim şifresi yönlendiricide ayarlanmışsa, açılır pencerede girilmelidir ve sadece güncelleme düğmesine basın.


  • Sonra, önceden ayarlanmış işletim sistemi  TV yazılımı bağımsız olarak yeni ekipmanın gerekli konfigürasyonunu gerçekleştirir. Birkaç dakika içinde İnternet bağlantısının başarılı olduğunu belirten bir iletişim kutusu göreceksiniz.

Cihazın doğru çalışması ve daha fazla yapılandırılması için yönlendiriciyi ve TV'yi yeniden başlatmanız gerekir. Kablo kullanıyorsanız, çıkarmanız gerekmez, İnternet bağlantısının yapılandırmasını ihlal eder.

Kullanıcı hesabı kaydı

Akıllı TV teknolojisini tam olarak kullanmaya başlamak için, sadece bir İnternet bağlantısı kurmak yeterli değildir. Bir sonraki adım, üreticinin uygulama mağazasında kişisel bir kullanıcı hesabı açmaktır.

Bir profili kaydetmeden, akıllı televizyon teknolojisinin tüm işlevlerini kullanamazsınız: kanallar arasında geçiş yapma işlemini ve mevcut programların seçimini kolaylaştıran uygulamaların ve araçların kurulumu, filmler kullanılamaz.

Kayıt işlemi çok basittir ve birkaç dakika sürer. Kişisel profilinizi oluşturduktan sonra, TV modelinize yönelik uygulamalarda yapılan en son güncellemeleri öğrenebileceksiniz. LG web sitesine kaydolmak için talimatları izleyin:

  • Cihazın ana menüsüne gidin;
  • TV ekranının sağ üst köşesinde, giriş tuşunu bulun;
  • LG Apps'te yeni bir profil oluşturmak için giriş bilgilerinizi girin veya kayıt anahtarına tıklayın;


  • Kullanıcı ilişkisi hakkında bilgi edinin ve "Kabul Et" düğmesini kullanarak bir sonraki kayıt penceresine gidin;
  • Yeni pencerede adresinizi girin. Bundan sonra, kimlik doğrulama için özel tuşa basın. Bu tür bir postanın daha önce sistemde kayıtlı olup olmadığını kontrol etmek için bu gereklidir.
      Yalnızca düzenli olarak kullandığınız gerçek e-posta adresinizi belirtin. Yakında kayıt onaylamak için özel bir bağlantı ile bir mektup alacaksınız. Ayrıca gelecekte posta, bir kullanıcı profilinin şifresini sıfırlamak ve değiştirmek için yararlı olabilir;


  • Şifreyi iki kez girin. Ayrıca şirketinizden postalarınıza gerçek haberleri gönderme işlevini de etkinleştirebilirsiniz;
  • "Kayıt Ol" düğmesine tıklayın ve bir PC veya akıllı telefon kullanarak e-postanızı kontrol edin. Kayıt onay mektubunuzu gelen kutunuzda bulun. Onay bağlantısı işlemini takip edin.
      Mesaj gelen kutunuzda görünmezse, Spam sekmesine gidin, otomatik olarak taşınmış olabilir. Harfle belirtilen bağlantıya tıklayın. Başarılı kayıt sayfadaki aşağıdaki mektuba eşlik eder;


Bugün LG Smart TV ile ilgili temel soruları inceleyeceğiz: nedir ve nasıl kullanılır? Bu cihazlardan bazıları, hareketleri tanımayı bile öğrendi ve bu onların benzersiz özelliği.


  1. Her şeyden önce, cihazı İnternet'e bağlarız;
  2. Ardından, LG smart TV'yi açın ve menüyü uzaktan kumandadaki Home düğmesiyle açın;
  3. "Ayarlar" girin;
  4. "Ağ" ı açın;
  5. Bağlantıyı seçin ve istediğiniz seçeneği belirleyin;
  6. 6. "Güncelle" ye tıklayın. Birkaç saniye sonra, başarılı bağlantı hakkında bir mesaj belirir. Bu, LG'deki akıllı TV için temel ayarı tamamlar.
  7. Bir sonraki aşamada kayıt işleminden geçiyoruz. LG Smart TV'nin tüm özelliklerine erişim sağlayacak. İhtiyacınız olan tek şey resmi web sitesine gitmek ve özel bir anket doldurmak için birkaç dakika ayırmak. Sonuç olarak, çeşitli uygulamaları kurmak mümkün olacaktır. Smart World'de çoğu var. TV'nin sahibi için yeni fırsatlar açan özel aletler de var. Kullanılabilirliği üzerine hesap  LG Apps, ondan veri kullanabilir.
  8. Dikkat! Kayıt olurken geçerli bir adres kullanmanız gerekir. elektronik posta, teyit edilecek gibi.


Bu tür bir senkronizasyon, tel kullanımını içermez. Bu yüzden bir erişim noktasına ihtiyacınız var. Uygun bir yönlendirici oluşturmak için. Ancak, uygun şekilde yapılandırılmış bir dizüstü bilgisayara bağlanabilirsiniz. Bu, yönlendiricinin satın alınmasından kaynaklanan ekstra maliyetleri önleyecektir.

Dizüstü bilgisayarlar, kural olarak, Wi-Fi adaptörleri ile donatılmıştır, bu da bir erişim noktası görevi görebilecekleri ve akıllı TV için bağlantı dağıtabilecekleri anlamına gelir. Bu arada, bu yaklaşım İnternet ve kablosuz ağlarla çalışmayı destekleyen diğer cihazları sağlayacaktır.


  • TV'nin uzaktan kumandasında, Ayarlar;
  • Çıkan menüde "Kanallar" maddesini seçiniz;
  • Ardından, "Otomatik arama" işlevini etkinleştirin;
  • Giriş kaynağı olarak, kablolu TV ve anteni belirtiyoruz. Bundan sonra "İleri" ye tıklayın;
  • Tedarikçi olarak "Diğer" seçeneğini seçin;
  • Frekans aralığını ayarlayın;
  • Dijital ve analog kanalları seçerek arama parametrelerini ayarlayın;
  • "Çalıştır" düğmesine basın, TV belirtilen kanalları aramaya başlayacaktır.

LG TV kayıp kanal ve 4k Sorunu

  • Teğmen
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Arkadaşlar merhaba,
    Ge&#;enlerde LG 43UHV aldım. Servis kurulumunu yaptı, USB den kanal attı ama "hata verdi, siz kanalları baştan aratırsınız" deyip gitmişler. Kanal listesine baktığımda bazıları yoktu. Biz de yeni uydu bağlayıp fabrika ayarlarına d&#;nd&#;kten sonra t&#;m kanalları arattık. Ancak bazı kanallar yine yok. &#;rneğin 18, 19 dan sonra 22 ye atlıyor. 20, 21 yok. 30dan 37ye atlıyor. kanal sıralamaya girdiğim zaman da aynı. kanalı alıp ta 36ya taşıma gibi bir durum yok &#;&#;nk&#; 36 diye kanal yok.
    Bir de TRT 1 ULTRA HD kanal var g&#;z&#;k&#;yor ancak a&#;ılmıyor. Sebebi uydunun tam ayarlı olmamasından mı yoksa farklı bir sebepten mi kaynaklanmaktadır?
    Yardımlarınız i&#;in şimdiden teşekk&#;rler.



  • Çavuş
    46 Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    Konu Sahibi
    rerodr kullanıcısına yanıt
    evet buldum. kanal ayarlaryna girince sa? &#;stte atla/gizle gibi bir se&#;enek var. Test yayynlary yada g&#;r&#;nt&#; alynamayan kanallary kapatyyor tv kendili?inden. o se&#;ene?e tyklayynca t&#;m kanallar g&#;z&#;k&#;yor. sonrasynda USB ile t&#;m kanallary laptopta kanal syralama programy ile syraladym. sorun ortadan kalkty. hatta gereksiz kanallary da sildim. ?imdi sorun yok. TRT 4K da d&#;zeldi. sanyrym hala deneme a?amasy sorunlary. kolay gelsin.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    &#;st yorumdaki gibi değil de, m&#;şteri hizmetlerinin y&#;nlendirmesiyle başka bir şekilde yaptım. Lg nin sayfasında da yazıyormuş s&#;ylediklerine g&#;re. Mevcut kanal sıralamanız silinip, baştan kurulacak.
    Kanal ayarlamada Turksat değil diğer operat&#;rler se&#;ili olacak şekilde arama yapılması lazım, bir iki ayarı daha var, web sitesinden y&#;nergeleri takip ederek ilerlemenizi tavsiye ederim. Aksi durumda ayarları bozma ihtimali de var. M&#;sait olduğumda mesajı d&#;zeltip anlatmaya &#;alışacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj

    Merhaba arkadaşlar, bu sorunu bende yaşıyorum. Bende öyle bir bölüm göremedim! Rica etsem ayrıntılı yazabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Yardım Kılavuzu

Yazdır

İlgili ayar ekranına atlamak için metin içindeki öğesini seçin.

Tercih ettiğiniz sıraya göre kanal görüntüsünü sıralayabilirsiniz.

Uydu kanalları için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Dijital kurulum] — [Uydu Ayarı] — [Uydu Program Listesi Düzenleme] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Dijital kanallar için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Dijital kurulum] — [Dijital ayarlar] — [Program listesi düzeltme] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Analog kanallar için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Analog ayar] — [Program Sıralama] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Not

  • Seçenekler bölgenize/ülkenize bağlı olarak değişebilir.

Sayfa Başına Git



Merhaba

Daha önce televizyon ile ilgili yazdığım yazılar Google Amca'da 1. sayfa ilk sıralarda çıkmaya devam ediyor buda yeni yazım olsun diyerek konuya başlayayım.

Geçenlerde televizyonda kanal atlamaproblemi oluştu, yani 8. kanal silindi direk 7. 'den 9.'ya atlamaya başladı televizyon. Sadece Kanalın kendisi silinse yine elle eklenir direk sıralamadan 8 sayısı silindi. Uğraştım bayağı, Google amcaya sordum bir türlü çözüm bulamadım LG müşteri hizmetlerini aradım çözüm fabrika ayarlarına geri dönmek dedi. Neyse tek çare fabrika ayarlarına geri döndük.

Ancak bu seferde kurulum yaparken Kanal aramasıyaptım normalde civarı kanal varken sadece civarı kanalgöstermeye başladı televizyon. Yeniden arattım, Türksat'ın sitesinden kendim frekansekledim, var olan frekansları sildim tekrar tarattım derken bir sürü kombinasyon denedim yine olmadı.

Tabi bir yandan Google amcaya sordum, onda da çözün bulamadım. Tekrar Müşteri hizmetlerini aradım , sağolsun yardımcı oldular adım adım işlemleri yaptık :)

Eğer sizde de Lg televizyonum Türksat 4A uydusunda ki tüm kanalları bulmuyor , kanalları eksik buluyor diyorsanız işin hikaye kısmını geçip buradan sonrasını okuyabilirsiniz :)

Şimdi öncelikle

Menü - Kanallar  - Kanal Ayarlamaya kısmına girin

Karşınıza Otomatik Ayarlama , Manuel Ayarlama fln filan gelecektik.

Burada Otomatik Ayarlamayı seçin

Şimdi Karşınıza

Anten - Kablo - Uydu seçenekleri gelecektir

Uydu' yu seçipyolumuza devam edelim.

Şimdi karşımıza

Türksat - Digitürk Eutesalsat - Digitürk Tüksat fln filan seçenekler gelecek siz oradan Diğer Operatörler'i seçiyorsunuz devam ediyorsunuz.

Bu adımı iyi okuyun bende Türksat diye atladım olmuyor onu seçince :)

Şimdi Diğer Operatörler diyoruz ama yine karşımıza Türksat çıktı

Şimdi aşağaki menüden  Uydu Ayarları diyoruz ,


Burası önemli dikkat edin Ayarlarda 

Transponder  v olacak muhtemelen öyledir. (en azından bende öyledi düzeltmeme gerek kalmadı.)

ve

Diseqc kısmı A seçilmiş olacak ben bu ayarı sürekli atladım asıl sıkıntı burdaymış

Tamamlandı deyip , Sonra ileri yapıp


Arama Seçeneklerinde

Sadece Ağ Aramayı seçip başlat derseniz. (Şifreli Kanalları Atla vb. seçenekler seçili olmasın.)

Kanal araması başlayacak ve bütün kanalları, eğer aşamalarda bir yanlışlık olmadıysa, bulacaktır. En azından bende buldu diyerek yazımı noktalıyım.


Umarım bu bilgi işinize yarar.

Şimdiden kolay gelsin, iyi seyirler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası