kuranda diyet / Zayıflamak için pratik bilgiler - Dinimiz İslam

Kuranda Diyet

kuranda diyet

7 Zeytin 1 İncir Kürü Faydaları Saymakla Bitmiyor!

 7 zeytin 1 incir tüketmenin faydaları nelerdir? Bir eksik ya da bir fazla yersem ne olur? 7 zeytin 1 incir kürü nasıl hazırlanır? İşte tüm bu soruları sizler için en ince detaylarına kadar inceledik. Sayfamızı incelemeye başladığınızda neden 7 tane zeytin ve 1 tane incir üzerinde yoğunlaşıldı diye düşünebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Kuran’da da geçen zeytin ve incir, özellikle de Müslüman toplum için daha kutsal ve faydalı görülmektedir.

Ramazan ayında sofralarda konuk olan zeytin ve incir oruçların açılmasında damakları tatlandıran bir yiyecektir. Şimdi de bilinmeyen diğer sağlıklı yönleri ile evinize konuk olacak.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

7 zeytin 1 incir faydaları

7 zeytin 1 incir diyeti zeytin ve inciri söylenen miktarda tüketenler üzerinde yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. 7 zeytin 1 incir Japon bilim adamları tarafından da incelenen bir konudur. Japon bilim adamlarının yaptığı çalışmada 7 zeytin 1 incir faydaları araştırılmış ve ideal kiloya ulaşmadan başlayarak sağlığa birçok katkısı olduğu görülmüştür.

7 zeytin 1 incir faydaları ve tüm merak ettikleriniz şimdi bu satırlarda!

7 zeytin 1 incir kürü

7 Zeytin 1 İncir Nedir?

Birçok kişinin bildiği, bazılarının ise yeni duyduğu 7 zeytin 1 incir mucizesi, Kuran’da yer alan bir şifayı ifade etmektedir. Omega yağ asitlerin bakımından zengin olan zeytin, antioksidan meyve incirle beraber tüketildiğinde sağlık için önemli faydalar doğuracaktır.

Söz konusu sağlık olduğunda doğal yöntemler ile şifa bulmak isteyenler için şimdi bu yazıda faydalı besinleri daha yakından tanıyacağız.

7 Zeytin 1 İncir Kürü Faydaları Nelerdir?

Bilgiler reçete niteliği taşımaz. Uygulama öncesi doktor görüşü alınız.

1) Toksin Atar, Vücudu Fazlalıklardan Arındırır

7 zeytin 1 incir kürü ne işe yarar sorusunun ilk ve belki de en önemli cevabı vücudun temizlenmesine katkı sağlamasıdır. Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.

detoks

2) Hücreleri Yeniler

Hücre yenilenmesinde rol oynayan zeytin ve incir, beyin hücrelerinden cilt hücresine kadar gücünü gösteriyor. Bedenin ihtiyaç duyduğu vitaminleri bu iki faydalı besinden alabilirsiniz. Cilt lekelerine, saç sağlığına, vücut direncine karşı bir şifa arıyorsanız 7 zeytin 1 incir tabağınızda yerini alsın.

cilt bakımı

3) Zayıflamak Artık Daha Kolay

7 zeytin 1 incir zayıflama konusunda da oldukça iddialı; ancak unutulmamalıdır ki hiçbir besin zayıflamak için tek başına yeterli değildir. Diyet listeleri uzman kontrolünde kişiye özel hazırlanmalıdır.

Bunun yanında, zayıflamak isteyenlere etkisi nedir diyorsanız, biraz daha detay verelim. İncir ve zeytin her şeyden önce metabolizma hızlandıran iki ayrı besindir. İncirde bulunan antioksidan maddeler ve zeytinde bulunan vitaminler, sağlıklı şekilde kilo vermenize destek olabilir.

7 zeytin 1 incir tüketen kişilerin, daha az acıktığı bilinmektedir. Böylece gün içinde ihtiyacınız kadar kalori alıp kaçamaklardan uzak kalabilirsiniz. Günde 7 zeytin ve 1 incir tüketmenin tokluk hissi verdiği ve yağ yakımını hızlandırdığı bilim insanlarınca ortaya koyulmuştur.

zayıflama

4) Kanserli Hücrelerin Oluşumunu Engeller

7 zeytin 1 incir kürünün öyle bir faydası var ki, adeta çağın en yaygın sağlık problemi kanserli hücreler için bir kalkan! Kanserli hücreler, bağışıklık sistemi zayıf olan bünyelere kolayca yerleşir. Bu durumun oluşumunu engellemek için 7 zeytin 1 incir tüketebilirsiniz.

7 zeytin 1 incir vücudun daha güçlü ve dirençli olmasını sağlıyor. Özellikle de meme kanseri, karaciğer hastalıkları gibi durumlarda bu iki besin tercih edilirse iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. İlaç tedavisine ek olarak, sağlıklı beslenmenize 7 zeytin 1 incir ekleyebilirsiniz.

kanser

5) Vücut Fonksiyonlarını Düzenler

7 zeytin 1 incir, vücudun yenilenme saatlerinde daha da etkili olmaktadır. İhtiyacınız olan enerjiyi, vücut fonksiyonlarınızın daha iyi çalışması için gerekli olan vitaminleri, 7 zeytin 1 incirden kolayca ve lezzetli şekilde alabilirsiniz. Solunum yolu hastalıklarında 7 zeytin ve 1 incir, nefesi açan ayrıca mideyi rahatlatan bir öğün olmaktadır.

sağlıklı

6) Bağışıklığı Güçlendirir, Direnci Artırır

7 zeytin 1 incir kürü sayesinde vücudunuzun hastalıklara yakalanma riskini düşürebilirsiniz. Zeytin ve incir vücut direncini artırarak bedenin adeta bir koruma kalkanı oluşturmasını destekler.

bağışıklık sistemi

7) Kalsiyum Deposudur, Kemikleri Güçlendirir

7 zeytin 1 incir kürü sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan kalsiyumun bir miktarını alabilirsiniz. Kalsiyum depolarının dolması kemiklerin güçlenmesi anlamına gelir. Bitkisel yağ alarak iskeletin dengesine destek olabilirsiniz.

kemik sağlığı

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nasıl Yapılır?

7 zeytin 1 incir kürünü uygulamak için öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. Bu kürün 21 gün yapılması planlanıyor. Her sabah ve uykudan önce 7 adet zeytin ile 1 adet incir yemelisiniz.

Vücudunuzun en verimli olduğu saatlerde, yani uykudan hemen sonra ve uykudan önceki zaman dilimlerini değerlendirmelisiniz. 21 gün boyunca bu kürü uyguladığınızda artık tartıya çıktığınızda rakamların eksildiğini görebilirsiniz. Tabii bu süreçte sağlıksız besinlerden kendinizi uzak tutmalısınız.

Önce hangisini yemeliyim diye soranlar olacaktır mutlaka. 7 adet tuzsuz zeytini yedikten sonra 1 adet inciri de yiyebilirsiniz. Kürü uygularken su şişenizi de yanınızda bulundurmalısınız. Çünkü bu besinler sizi birden susatabilir. Su içmeyi sıklaştırdığınızda ise tüm faydalarını daha kolay görebilirsiniz.

incir

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Zayıflatır Mı?

Bağırsakları rahatlatan ve metabolizmayı çalıştıran bu besinler, kilo vermek isteyenlerin metabolizmasını hızlandırır ve yağ yakımını başlatarak kilo kaybı sağlar. Aynı zamanda Kuran’da da adı geçen bu yiyeceklerin, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve daha dinç hissettirdiğini de bilmekteyiz.

Hiçbir besin tek başına zayıflatma özelliği taşımaz; ancak bu sürece destek olabilir. Kilo verebilmek için günlük egzersizlerinize devam etmeli; bütüncül olarak sağlıklı bir yaşamı benimsemelisiniz. Ayrıca 7 zeytin ve 1 incir toplamda yaklaşık 100 kaloriye denk gelecektir. 1 zeytin 8 kcal, 1 taze incir 48 kcal değerindedir.

Sağlığınız için size en uygun diyet programını beslenme uzmanı kontrolünde düzenlemelisiniz. Bilgiler reçete niteliği taşımaz. Diyet listeleri kişiye özel olmalıdır.

İlginizi çekebilir: Zeytin Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

7 zeytin 1 incir

7 Zeytin 1 İncir Kuran Ayeti

Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır. Bu sağlıklı kürün, Kuran’dan esinlenerek hazırlandığı bilinmektedir. 7 zeytin 1 incir ayeti nedir diye merak edenler için ayeti sizlerle paylaşalım:

“İncire, zeytine, Tûr-i Sinâ’ya ve şu emin beldeye (Mekke’ye) yemin ederim ki gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık.” Buyurmaktadır. (Tîn 1-4)

İlginizi çekebilir: Zeytin Çekirdeğinin Faydaları: Yutmak Faydalı Mı Zararlı Mı?

7 zeytin 1 incir kürü

7 Zeytin 1 İncir Zararları ve Yan Etkileri

  • 7 zeytin ve 1 incir kürünü uygulamadan önce kan değerlerinizi kontrol ettirmeniz önerilir.
  • Eğer diyabet ya da tansiyon varsa bu kür sizin için tehlikeli olabilir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde bu besinler doktora danışılmadan tüketilmemelidir.
  • Kronik hastalığı olanlar, ilaç kullananlar ve aktif tedavi gören hastalar bu kürü uygulamamalıdır.

İlginizi çekebilir: Zeytin Yaprağı Çayının Hiç Bilmediğiniz 7 Müthiş Faydası

Yeşil ve Siyah Zeytin Kaç Kalori?

İncir Yaprağının Bilmediğiniz 10 Faydası

İncir Sütünün Cildinize İyi Gelecek 8 Faydası

İncirin Faydaları – Bakış Açınızı Değiştirecek 10 Mucizevi Özelliği

İncir Kürü Faydaları – Çok Şaşıracağınız Her Derde Şifa 18 Özelliği


Sual: Zayıflamak için bazı pratik bilgiler yazmanız mümkün müdür?
CEVAP
Nasıl iyi bir Müslüman haramlardan kaçıyorsa, zayıflamak isteyen kimse de, kilo aldıran gıdalardan sakınmalı. Beyin her zaman zayıflamaya hazır olmalıdır. Önüne konulan nefis bir baklava için, “Hayır ben yemem” diyecek azme sahip olmalıdır. Nefsinin çektiği gıdalarda taviz verirse, diyetinden fayda görmez.

Mideyi küçültmeden yapılacak bütün diyetlerin etkisi sınırlı kalır, iradesini kaybettiği an daha fazla yiyip içmesine, daha fazla kilo almasına sebep olur. Her şeyden önce mideyi büyültecek veya mevcut büyük şekli dolduracak kadar çok yiyip içmemeli.

Diyette esas vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaları, mineralleri, vitaminleri eksiksiz almalı, ama harcanan kalori alınan kaloriden fazla olmalı.

Zayıflarken vücudun temel çatısını bozmamalı, her gün yeterli proteini mutlaka almalı. Yiyecekler proteince zengin olmalı. En faydalı protein yumurta akında, sonra balık, süt, et ve baklagillerde bulunur. Protein kaybı ile olan zayıflama, gerçekte vücuttan su kaybedilmesidir. Normal diyete geçince, kaybedilen su vücut tarafından tutulur ve eski kiloya geri dönülür. Ayrıca vücudun adale yapısı da eriyerek vücutta çökme olur.

Zayıflamak geçici bir uygulama değil, ömür boyu sürecek bir iştir. İstenilen kiloya geldikten sonra, en az 6 ay bu kilo muhafaza edilmezse, diyetin gevşetilmesiyle, eski kiloya varılır ve hatta geçilir.

Yapılması gereken bazı şeyleri bildirelim:
1-
Kabızlık yapan gıdalardan uzak durmalı. Kabız olmamanın yolu da, yeterli miktarda lifli gıda almaktır. Lif; tahıllarda, bazı meyve ve sebzelerde çok bulunur. Mesela, portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveler, salatalık, havuç, marul, maydanoz, tere gibi sebzeler liflidir. Yulaf ezmesi de liflidir. %100 saf olan yulaf ezmesini yoğurtla karıştırıp yemeli.

2- Sabahları aç karnına 2–3 bardak su içmeli. Suyun içine elma sirkesi konursa daha iyi olur.

3- Günde 3 litre kadar su içmeli. Normalden fazla su içmemeli. Kalb ve böbrek hastaları ve bazı kimselere fazla su zarar verir.

4- İki günde üç öğün yemek en uygun olanıdır. Eğer buna dayanamazsa, iştah kesici, kalorisi düşük gıdaları az miktarda almalı. Mesela yoğurt, salatalık, leblebi gibi gıdalar yenmelidir. İştahı azaltmak için yağsız küçük bir yoğurt, az süt gibi gıdalar tercih edilmeli.

5- Acıkmadan sofraya oturmamalı, doymadan sofradan kalkmalı.

6- Unlu, şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durmalı. Çavdar ekmeği yemeli. Bulunmadığı zaman kepekli ekmek yenebilir.

7- Yemeğe tuzla başladıktan sonra, acıkmayı geciktirmek için yemeğe başlarken önce, et, süt, yoğurt, yumurta gibi proteinli gıdalar yemeli.

8- Baklagilleri, sebze ve bazı meyveleri bol yemeli, şekerli meyveleri az yemeli. Meyveleri yemeklerden önce yemeli. Günde bir elma yemeyi ihmal etmemeli.

9- Yiyecekleri çok yavaş yemeli ve çok çiğnemeli.

10- Akşam yemekleri hafif olmalı, çünkü gece enerji sarfı az olur.

11- Her gün bir elma ve haftada bir balık yemeli.

12- Hareketli olmalı, enerji veren işlerde çalışmalı, bu mümkün olmazsa, bol egzersiz yapmalı. Hızlı yürümek de bir egzersizdir. İlk 20 dakikasından sonra vücuttaki yağ dokusu harcanır. Bunun için yapılan egzersiz 20 dakikadan fazla sürmelidir.

13- Sağlık için sıvı yağları tercih etmeli, ama zayıflamak için bütün yağları az yemelidir. Margarini hiç eve sokmamalı. Çünkü margarin, sıvı bitkisel yağların ve balık yağlarının, hidrojenlenip katılaştırılmasından elde ediliyor. Margarin, beden sıcaklığında erimiş hâle gelmiyor. Zerreler hâlinde dağılmış olmadığından mide ve bağırsaklarda, taş parçaları gibi katı kalıyor, yüzeylerinden aşınarak hazmı güçleşiyor. Bu bakımdan margarinden uzak durmalıdır.

14- Yağlı kızartmalardan kaçmalı. Kola, gazlı içecekler, hazır kutu meyve sularından uzak durmalı.

15- Sirke, limon gibi ekşi şeyler, zayıflamaya yardımcı olurlarsa da, iştah açıcı olduğu için, fazla yemek yemeye sebep olabilir. Sofradan kalkarken sirke içilebilir.

16- Yemeklerden sonra, bir çorba kaşığı kekik suyu içmek de faydalıdır.

17- Fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişleri az yemeli.

18- Bisküvi, pasta, gofret, çikolata gibi gıdalar; margarinli, şekerli ve unlu olduğu için, zayıflamaya mani olur.

19- Yiyecekler karbonhidrat [şekerli gıdalar] yönünden fakir olmalı. Ekmek, bulgur, pirinç, makarna, hamur işi gibi maddelerde çok miktarda şeker vardır.

20- Rafine tuz yerine Himalaya tuzu kullanmalı. Himalaya tuzu yoksa, deniz ve kaya tuzu da olabilir.

21- Sıkıntıdan, stresten uzak durmalı. İnsan sıkıntılı iken çok yer, içer. Aile içindeki sevgisizlik, çocukların ana babalarını sevmemeleri, evdeki geçimsizlikler strese yol açar. Stres de çok yemeye sebep olabilir.

22- Ne çok, ne de az uyumalı. Yeterli uykuyu almalı. Yetersiz uykularda, metabolizma hızı düşer, enerji sarfiyatı azalır ve yağ artar.

23- Yatmadan önce bir şey yememeli. Tok karnına uyumamalı. Özellikle göbek kısmında çok kilo yapar. Bunun için akşam yemekleri biraz erken ve hafif yenmelidir.

24- Her öğünde tek çeşit yemek yemeli. İkinci öğünde ise, birinci öğünde yenen yemekten farklı olmalı.

25- Bütün zayıflama metotları diyetle beraber olursa istenen netice alınır. Ancak herkesin bünyesi ve ihtiyacı değişiktir. Birine iyi gelen bir şey, ötekine zarar verebilir. Yahut bir hastalığı sebebiyle bazı şeyler ona zararlı olabilir. Bu diyetleri doktor tavsiyesine uygun yapmalıdır.

[Bu yazı, doktor ve diyet uzmanlarının kontrolünden geçmiştir.]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası