buzdolabı kapağı açık kalırsa bozulur mu / kizlar dondurucumun kapagi acik kalmis. | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Buzdolabı Kapağı Açık Kalırsa Bozulur Mu

buzdolabı kapağı açık kalırsa bozulur mu

Buzdolabı kapısı neden kapanmaz? Buzdolabı kapağı neden kapanmıyor?

Buzdolabı, her gün kullandığımız eşyalardan bir tanesidir. Günlük onlarca kez buzdolabının kapağını açıp kapatırız. Peki, buzdolabı kapağı neden kapanmaz? Hemen bu konuya açıklayalım ve sizleri aydınlatalım. Birçok sebep bağlı olarak buzdolabı kapağı kapanmayabilir. Öncelikle buzdolabının iç kısmındaki malzemelerin dışa doğru devrilmiş olmasından kaynaklanma ihtimali büyüktür. Buzdolabının raflarında bulunan ve sığmamış olan malzemelerden kaynaklanıyor da olabilir. Eğer ondan ise malzemeleri çıkartın ve dolabı tekrar kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu iki problemde çözüm olmadı ise en son ihtimal buzdolabının lastiklerinin eskimiş olmasıdır. Bunun için buzdolabının lastiklerinin yenilenmesi gerekmektedir.

Buzdolabının kapısı açık kalırsa ne olur?

Buzdolabının kapısı birçok sebebe bağlı olarak açık kalabilir. Peki, buzdolabının kapısı açık kalırsa ne olur? Hemen açıklayalım. Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.

Buzdolabı kapısının kapanmama nedenleri

Buzdolabının hayatımız için önemi büyüktür. Her gün kullanılan bir eşyadır. Bazı zamanlarda buzdolabı kapanmaz ve buzdolabının kapanmama nedenleri vardır. Şimdi sizlere buzdolabının kapanmama nedenlerinden bahsedeceğiz. İşte sevgili okurlarımız buzdolabının kapanmama nedenleri aşağıdaki gibidir

  • Buzdolabının iç kısmında bulunan ağırladıkların dışa devrilmesi
  • Buzdolabı rafında bulunan malzemelerin dolaba sığmamış olması
  • Buzdolabı lastiklerinin yıpranmış veya eskimiş olması
İstanbul

Mutfakta adeta elim ayağım olan emektar buzdolabım uzun yıllar sonra ilk arızasını verdi. Üstelik buzdolabım ilk arızasını tamamen benim hatam yüzünden yaşadı. Kısa bir süre önce buzdolabımın kapısını yanlışlıkla açık unutup, evden çıkmışım. saat sonra geldiğimde buzdolabının kapağı ardına kadar açık duruyordu tabii hemen kapattım ama ertesi günden itibaren buzdolabımın günlük kullanım bölümü yani alt bölümü yeterli soğutma yapmamaya başladı. Önce buzdolabında raflarda ön kısımda duran ürünler bozulmaya başladı daha sonra tüm buzdolabının içinde benzer problem yaşanmaya başladı. Uzun süredir sorun yaşamadan kullandığım buzdolabı bu şekilde soğutma yapmamaya başlayınca açıkçası fazlasıyla endişeye kapıldım. Yeni bir buzdolabı almak bana maddi yönden çok ağır geleceği gibi bu denli gereksiz bir harcamayı basit bir hata yüzünden yapmak ayrıca üzüyordu. Bende sorunu bütçemi fazla sarsmadan çözebilmenin arayışına girdim.

 

Özellikle internette daha önce saat açık kalan buzdolaplarının kolay uygulamalarla yaşadığı soğutmama sorunun çözüldüğünü okumuştum. Bunun üzerine internette detaylı bir arama yaptım ama her konuda olduğu gibi bu konuda da internette gereksiz bilgi kirliliğinden başka bir şey yoktu. Bazı portallarda gördüğüm deneyimler üzerinden Arçelik Servisi sayfasını buldum. Önerileri doğrultusunda buzdolabını tamamen boşaltıp, fişini çektim ve buzdolabını erimeye bıraktım. 48 saat kadar buzdolabının kapıları açık şekilde fişten çekilmiş vaziyette beklettim. Buzdolabı 48 saat kadar kapıları açık şekilde fişten çekik halde bekledikten sonra güzelce temizleyip, yeniden fişini takıp, çalıştırdım ve sorun tamamen çözülmüştü. Hem üst bölme hem de günlük bölüm olan alt bölme sorunsuz şekilde soğutma işlemini yapmaya başladı ki beni çok büyük bir mali yükten kurtardı.

 

Buzdolabının kapağı olağan şekilde açık kalabiliyor. Çocuklar unutabiliyor, dalgınlığa gelebiliyor ve bir şekilde açık unutulabiliyor. Kapak açık kaldığında soğutmama sorunu yaşamanız halinde kesinlikle buzdolabını hemen atmaya karar vermeyin. Benim gibi 48 saat kapıları açık, fişten çekik şekilde bekleterek, sorunu çözebilirsiniz.  Arçelik Servisi personellerinin belirttiğine göre 48 saat çok uzun geliyorsa ideal oda sıcaklığın 24 saatte yeterli olabiliyormuş.

 

Bu arada buzdolabım arızalandığında kış ayları olduğundan mutfak gerçekten çok soğuktu. Bu şekilde olduğu zaman buzdolabının erime işlemi 1 haftayı dahi bulabiliyormuş. Bu yüzden buzdolabını fişten çekip, kapıları açık bekleteceğiniz zaman buzdolabının olduğu yerin sıcaklığının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekiyor. Böyle beklemenize rağmen buzdolabı soğutmaması devam ediyorsa Arçelik Servisi iletişim hattına danışabilirsiniz, gerçekten çok yardımcı oluyorlar.

 

Kategori: Buzdolabı, Sık Sorulan Sorular -Yazar: Sahin. Bookmark: permalink.
bosch ksu buzdolabı kapısı açık kalırsa

bosch ksu modelindeki bir buzdolabının kapısını uzun bir süre açık unutursanız soğuk hava kaybı

yaşanır ve buzdolabı içine sıcak hava girer böylelikle buzluk üzerinde karlanma oluşur.

bu karlanma normalin üstünde olucağı için buzluk üstündeki rezistanslar bu karlanmayı çözemez

bazı durumlarda ise karlanma çok falza olduğu zaman buzluk içindeki fan motorunun pervanesine

çarpar ve fanın çalışmamasına sebep olur fan çalışmadığı zaman ise soğutma tamamen kesilir..

böyle bir durumla karşılaştığınız zaman siz durumu fark etmeseniz bile buzdolabınızın üst

kısmındaki derece panosunda ünlem işareti yanar yada ünlem işareti olmayan modellerde ise

sadece soğutma derecesi yanıp söner bu size bir arıza olduğunu göfunduszeue.info arızanın giderilmesi

kapı açık kaldıysa gayet basittir buzdolabınızı fişten çekiniz kapılarını açarak ortalama

bir kaç saat bekletiniz  bu süre zarfında karlanma çözülecektir daha sonra fişi takınız ve

buzdolabınızı çalıştırınız

Buzdolabı Kuralları

Buzdolabını doğru kullanmak için neler yapabiliriz?

Buzdolabı, belki de evin en önemli dolabı. Doğru kullanmak, mutfakta işimizi kolaylaştırır, malzemelerin ömrünü uzatır, hem de daha az enerji tüketir. Buzdolabı aynı zamanda mutfağın en çok kullanılan, en çok enerji harcayan beyaz eşyalarından biri. Kesintisiz çalışır. Bu yüzden alırken öncelikle enerji sınıfına dikkat etmek gerek.

Buzdolabı verimli kullanmak için neler yapabiliriz?

&#; Buzdolabının yerine karar verirken, arkasındaki ve yanlarındaki duvara çok yakın olmamasına dikkat edin. Böylelikle ısı birikmez, buzdolabı daha fazla çalışmak zorunda kalmaz. Fırın ve bulaşık makinası gibi ısı veren beyaz eşyalardan ise en az 30 cm uzak olmalı.

&#; En çok enerji sarfiyatı açık kalan kapılardan kaynaklanıyor. Açtıktan sonra ısı yükseldiği için daha çok enerji harcıyor. Kapılarını sıkı kapattığınızdan emin olun.

&#; Genel kurallar arasında sıcak yiyecekleri buzdolabına koymamak var. Bu, hem içerideki ısıyı yükseltir, hem diğer yiyeceklere zarar verebilir hem de gereksiz enerji kaybına yol açar.

&#; Buzdolabını fazla doldurmayın. İçerideki havanın soğuk kalması için hava dolaşımı lazım.

&#; Düzenli olarak bakım yapmak, temizlemek, buzlanmasına izin vermemek de önemli. Senede dört beş kere tamamen boşatıp temizlemek ve düzenlemek iyi fikir. Bu şekilde aralarda, çekmecelerde ne olup olmadığını da takip edebilirsiniz.

&#; Gelelim kapılara. Lastiklerini kontrol edin, herhangi bir kaçak var mı diye. Aralarını temizleyin. Aralarda biriken kalıntılar ısının oynamasına sebep olur.

Yiyeceklerin Ömrünü Uzatmak için neler yapabiliriz? 

&#; Düzenlerken, birlikte kullandığınız malzemeleri bir arada tutun. Peynirler bir kutuda; soslar başka kutuda dursun mesela. Hem bulması hem de yemek yaparken kullanması daha kolay olur.

&#; Görünürlük buzdolabındaki yiyecekleri zamanında kullanmak için yapabileceğimiz en önemli şey. Çoğu zaman görmediğimizden dolayı bozulup çöpe gidebiliyor. Boy ayarı yapın. Aynı boydaki yiyecekleri ya da kapları önlü arkalı koymayın. Arkaya daha yüksek olanları yerleştirin. Böylelikle arkada ne var görebilirsiniz. Cam kavanoz ve şişe tercih edin ve üzerlerini etiketleyin.

&#; Gerçekten zamanı geçmiş mi? Üzerlerindeki tarihlere bakın ama bunların genelde bozulma tarihi olmadığını unutmayın. Bu yüzden mutlaka tat ve koku testi de yapın.

&#; Bir rafı zamanı geçmekte olan yiyeceklere ayırın. Burada taze meyveler de durabilir, kalan pişmiş yemeklerde. Ya da bir tane “ye beni” kutusu yapabilirsiniz. Herkes bilir ki onun içindeki yiyecekleri hemen tüketmeli.

Buzdolabında nerede, ne, nasıl saklanır?

&#; Öncelikle buzdolabınızı tanıyın. Bugünlerde farklı buzdolaplarının farklı özellikleri, bölümleri olabiliyor. Hangi çekmecede hangi malzemeleri tutmalı, buzdolabının en soğuk yeri neresi bilmekte fayda var.

&#; Yıllar içinde buzdolapları çok gelişti. Artık kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanıyor bir çok özellik. Siz de bundan yararlanın. Rafları ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın mesela.

&#; Genel olarak, buzdolabında en üst raflar en sıcak olur, altlara gittikçe soğur. Genel kural; bir yiyeceği ne kadar yüksek derecede pişirmek gerekiyorsa o kadar alt raflarda tutmalı. Bu durumda tavuk mesela en altta; önceden pişmiş sadece ısıtmak gereken bir yemek en üst rafta durabilir.

&#; Buzdolabın kapısı dolabın en az soğuk yeri. Bu yüzden kapıyı soslar, turşular ve bozulmayan içeceklere ayırın. Tereyağı da burada durabilir.

&#; Yumurtayı buzdolabının kapağında değil, ortasında tutun. Kendi kartonunda saklayın. Burası sürekli ısı kaybettiğiniz yer. Taze süt için de aynı şey geçerli.

&#; Buzdolabı çekmecesi genelde nem kontrollü olduğundan sebze, meyve ve otları saklamak için kullanılır. Buzdolabınızdaki meyve sebze çekmecesini tanıyın. Nem ayarı yapabiliyor musunuz? Üzerinde hava alması için delikler var mı? Hiç biri olmasa bile, bu çekmecenin en büyük faydası, içindekileri nemli tutabilmesi.

&#; Ayarı varsa üzerinde ve tamamen kapatılabiliyorsa, yüksek nem demektir. Burada kolay nem kaybeden yeşillikleri, taze otları saklayabilirsiniz. Alıp eve getirdiğinizde yıkayabilir, bir mutfak havlusuna sarıp çekmeceye kaldırabilirsiniz.

&#; Birçok meyve, elma, armut, kavun etilen adlı bir gaz bırakırlar. Bu onların çabuk olgunlaşmasını sağlar. Sadece kendilerinin değil yanlarındaki meyveleri de etkilerler. Çekmecede ayar var ve düşük nem ayarındaysa, delikler var demektir ve bu gaz da dışarı çıkabilir. Böylelikle meyvelerin gereğinden çabuk bozulmalarını önler. Eğer çekmecenizin ayarı yoksa, yine de bu meyveleri mesela yeşilliklerden farklı bir yerde tutmakta yarar var. Bu durumda yeşillikleri çekmecede, bu meyveleri buzdolabının farklı bir bölümünde saklayın.

&#; Sebze bölümünde uzun süre dayanabilen sebze ve meyveleri ayrı tutun. Havuç,kereviz mesela brokoliden ya da yeşilliklerden daha uzun süre dayanabiliyor. Bu şekilde çabuk tüketmeniz gereken sebzeler bir arada oluyor.

&#; Buzdolabınızda tatil modu varsa, tatile çıkmadan soğutucu bölmesinde hiçbir gıda bırakmayarak bu modunu kullanabilir ve enerji tasarrufu sağlanabilirsiniz. Bu modda soğutucu bölmesi dışındaki kısımlar olduğu gibi çalışmaya devam eder.

&#; Soğutucu veya dondurucu bölmesine tek seferde çok fazla oda sıcaklığında ürün yerleştiriliyorsa, hızlı soğutma modu kullanılabilir.

&#; Etleri buzdolabında saklarken mutlaka altına bir tabak koyun. Böylelikle suyu akarsa bütün buzdolabına bulaşmamış olur. Eti buzdolabının en soğuk kısmında tutun.

Buzluğa gelince&#;

Çoğu yiyecek buzlukta ya da derin dondurucuda dondurularak lezzet ve besin değerini korur. Bazıları birkaç ay; bazı malzemeler ise 1 yıl dayanır buzlukta. Et, tavuk, balık ve pişmiş yemekler kolay donarken, sebze ve meyveler için biraz daha özen gerekebilir. Malzemenin olabildiğince taze olması gerek, dondurmak istiyorsanız aldıktan sonra fazla bekletmemeli.

&#; Dondurduğunuz yiyeceklerin çözülmeleri için dondurduğunuz ambalajda, buzdolabında bekletin.

&#; Çözdürdükten sonra hemen kullanın; önceden donmuş ve çözülmüş yiyecekler taze yiyeceklerden daha hızlı bozulur.

&#; Çözdürdüğünüz bir yiyeceği ikinci kez dondurmayın.

&#; Dondurduğunuz bütün malzemeleri etiketleyin. Ambalajın içinde ne olduğunu, aldığınız ve dondurduğunuz tarihi not edin.

&#; Dondururken ufak porsiyonlar halinde dondurun. İhtiyacınız kadar çözebilirsiniz bu durumda. Bir başka yöntem de ayrı ayrı dondurup sonra birleştirmek olabilir. Böylelikle birbirlerine yapışmazlar.

&#; Dondurmak için yemeğin boyutunda bir kap kullanın. Kabınız daha büyük olursa üzeri buzlanabilir üzeri.

&#; Dondurma gibi çabuk eriyen yiyecekleri buzluğun kapısına koymayın.

&#; Kapların içlerinde ne olduğunu görmeniz için şeffaf kaplar kullanın.

&#; Kalabalık bir buzluğunuz varsa yiyecekleri kategorilere ayırın. Kıyma, tavuk, et bir yerde; meyveler başka yerde olsun.

&#; Sebze ve meyveleri dondururken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Yeşil otları nasıl dondurmalı, ne kadar dayanır gibi. Bunları detaylarıyla funduszeue.info de bulabilirsiniz.

&#; Dondurmadan önce sebze meyveleri iyi kurutmak şart çünkü üzerlerinde su kalırsa buz kristalleri oluşuyor.

&#; Eğer sıvı ya da püre yaptığınız yiyeceği kapta saklıyorsanız, malzemenin üzerinde 2 cm yer bırakmanız gerekiyor. Yoksa malzeme dondukça genişliyor ve taşıyor.

&#; Buzdolabında olduğu gibi, buzluğunuzu çok doldurmamaya dikkat edin ve malzemelerin arasında yer bırakın ki, aralarında hava dolaşımı rahat olsun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası