kaplana benzeyen kedi cinsi / Kedi Cinsleri - Kedi Türleri ve Özellikleri ( Detaylı) » Petibom

Kaplana Benzeyen Kedi Cinsi

kaplana benzeyen kedi cinsi

Türkiye’nin Vahşi Kedisi: Karakulak


Belki sizi şaşırtabilir ama Türkiye’de bir zamanlar çita, aslan, Hazar kaplanı, pars gibi büyük kediler yaşıyordu. Bunlardan çita en son yüzyılda, aslan yüzyılın başlarında, pars ve Hazar kaplanı ise ’li yıllarda ülkemizde görülmüş. Günümüzdeyse kedi ailesinden vaşaklar, yaban kedileri, saz kedisi ve karakulak gibi türler, soyları tehdit altında olsa da, hâlen Türkiye’de yaşıyor.


Karakulakları Nasıl Tanıyabiliriz? Karakulakların Özellikleri Neler?

Karakulakların sırt kısımları kırmızımsı kahverengi; boyun, karın ve bacaklarının iç kısmıysa beyaz renktedir. Ağızlarının kenarlarında geniş siyah bir benek bulunur. Gözlerinden burunlarına kadar siyah bir çizgi uzanır. Gözlerinin çevresi beyaz renktedir. Kulakları vaşaklarınkine benzer şekilde yukarı doğru uzayan yapıdadır. Kulaklarının ucunda siyah püsküle benzeyen tüyler bulunur. Bacakları hayli uzundur.


Özellikle arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun ve kaslıdır. Karakulakların kuyrukları kısadır. Gözleriyse altın, bakır, yeşil ya da gri renkte olabilir. Vaşaklardan ayrılan en önemli özellikleri, ayaklarının daha ince, gövdelerininse daha uzun ve silindirik olmasıdır.


Karakulaklar Nerelerde Yaşar? Karakulakların Yaşam Ortamı Nasıl?

Karakulaklar genellikle kayalık alanlar, yamaçlar, bozkır ve çalılıkların olduğu sıcak ve kurak iklime sahip yerlerde yaşar. Yabani kedilere göre daha sıcak koşullara dayanabilirler. Fakat nadir olarak çöllerde ve tropik iklim koşullarında bulunurlar.


Karakulak Ne ile Beslenir?

Geceleri aktif olan karakulaklar kemiriciler, tavşanlar ve kuşlar ile beslenirler. Kendilerinden kat büyük olan hayvanlara saldırabilirler. Özellikle kuş avlarken yükseğe sıçramalarıyla bilinirler. Afrika’da yaşayan türlerinin böcekten antiloba kadar her türlü hayvanı avladığı biliniyor.


Karakulaklar step vaşağı ya da çöl vaşağı olarak da bilinir. Bulundukları alanı terk etmez ve savunurlar.

Karakulak Dünya'da Nerede Yaşar? Karakulak Türkiye'de Nerede Yaşar?

Dünyada Afrika, Orta Asya ve Güneybatı Asya çevresinde yaşar. Türkiye’de ise Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Trakya dışında her bölgede görülebilirler. Ancak son zamanlarda yalnızca Toroslar’da görüldüklerine dair kayıtlar var.

Kaynaklar:


paylaş

Kaplana benzeyen kedinin fiyatı dudak u&#;uklattı! Ka&#;ak yollarla Afrika'dan getirilen vahşi kedi Sakarya'da yakalandı


İNSANLAR KANDIRILIYOR

Vahşi kedi hayvanat bahçesine ilk geldiğinde genel dışkı muayenesinin yapıldığını kaydeden Nil Can Açıkgüz, "Önce dışkılaması beklendi. Herhangi bir parazit olup olmadığına bakıldı. Daha sonra veteriner hekimimiz tarafından önlem olarak parazit ilacı verildi. Davranışları gözlemleniyor. Üzerinde çip bulunmadığını biliyoruz. İlerleyen zamanda vahşi bir kedi olduğu için nakil sırasında çiplemesi yapılacak, kayıtlara sokulacak. Onun dışında sadece gözlemliyoruz. Kaçak yollarla getirildiği için biz de tam olarak ne taraftan getirildiğini bilmiyoruz. Çok fazla kaçak yolla ülkemize sokulan hayvan var. Bunlar için biraz daha önlem alınıp, biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanlar bunları bilmeden alıyorlar, kandırılıyorlar. Bu tür hayvanlara bakabileceklerini zannediyorlar ama bunların hepsi doğada bulunması gereken hayvanlar. Hiçbir şekilde ev ortamında bakılabilecek hayvanlar değil bu türler. O yüzden sadece bunun için bahsetmiyorum, karakulaklara bakıyorlar, yırtıcı kuşlara bakıyorlar. İnsanların biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu türü doğaya salamayız, başka bir hayvanat bahçesine nakletme ihtimalimiz daha yüksek" diye konuştu.

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (IOS)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (ANDROID)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (HUAWEI)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası