lefkada gezi / Kısa Gezi Notları: Thesseloniki-Lefkada-Kefalonia (Greece)

Lefkada Gezi

lefkada gezi

Lefkada Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Lefkada Adası, mavinin en güzel tonuyla sizi karşılıyor. Doğasıyla, enerjisiyle ve sıra dışı manzaralarıyla size unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Gelin bu keyifli Lefkada Adası turuna birlikte çıkalım.

Lefkada Adası Turu

funduszeue.info

Lefkada, İyonya Denizi’nin büyüleyici çekim merkezidir. İncecik ve bembeyaz kumları, ışıl ışıl parlayan denizi ile huzurun adresidir. Yunan Adaları her ne kadar birbirine benzese de aslında bir o kadar da birbirlerinden farklıdır. Santorini’de en güzel gün batımını seyrederken, Andros Adası’nda lezzetli Ege balıklarından tadabilirsiniz. Bu çeşitlilik sayesinde Yunan Adaları turu sırasında tarifsiz duygular yaşayacağınıza eminiz. 

Santorini Adası turu için tıklayın.

Lefkada, yaz tatilinde deniz-kum-güneş ve huzur arayanların yeridir. Hani derler ya: “Anlatılmaz yaşanır.” İşte Lefkada böylesine etkileyici bir tatil cenneti. Cennet diye tabir ediyoruz ve abartmıyoruz. Bir tarafta mavi bayraklı, berrak plajları bir tarafta buz gibi akan şelaleleri ile size cennetten manzaralar sunuyor. Lefkada turu, yemyeşil doğanın kalbinde iç sesiniz ile baş başa kalabileceğiniz bir tatile davet ediyor. 

Lefkada Adası Turunda Gezilecek Yerler

lefkada-adasijpg

Yunan Adaları turu size bambaşka bir tatil deneyimi yaşatmak için sabırsızlanıyor. Lefkada’da doğa ile uyumuna hayran kalacağınız pek çok yer biliyoruz. 

  • En Güzel Ege Mavisi: Porto Katsiki

Ege’nin mavisi bir başkadır. Diğer denizlere benzemez. Uzaktan bakınca alabildiğine davetkar yaklaşır. Sizi kucaklamak için sıcacık gülümsemesiyle bekler. Adım attığınız an huzur sarar dört bir yanınızı. 

Porto Katsiki plajı da Lefkada turunun en büyüleyici rotasıdır. Plajın üzerinde basamak sonrası ulaştığınız manzara paha biçilemez güzelliktedir. Kumsalının berraklığı Ege’nin turkuazı ile buluşur. 

  • Masal Diyarı: Nydri Şelaleleri

Masallarda gerçekliği sorgulamayız öyle değil mi? Periler vardır; sihir yaparlar. Tavşanlar vardır; sizinle konuşurlar. Her şey mümkündür masallarda. Hayal gücümüz ile bu ütopyanın içerisinde buluruz kendimizi. 

İşte Nydri Şelaleleri de size gerçekliğini sorgulamayacağınız bir sonsuzluğun kapısını aralıyor. Yeşilin kalbinden süzülüp gelen serin sular, sizi sihirli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Yazın sıcaklığından bunalıp, buz gibi bir suya atlamak isterseniz Yunanistan gezisi sırasında mutlaka Nydri Şelaleleri’ne uğramalısınız. Aynı zamanda bu bölgede enfes manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. 

  • Biraz Tarih: Lefkada Arkeoloji Müzesi

Yunanistan gezisine çıkıp, Yunan Tarihi’ne değinmeden olmaz tabi. Lefkada Arkeoloji Müzesi’nde Orta Paleolitik Çağ’dan, Roma Dönemi’ne kadar geniş bir süreci kapsayan eserleri bulabilirsiniz. Adanın tam merkezinde yer alan müzede, Nydri ve Meganisi mağaralarından getirilen eserler de sergileniyor. Toplam dört odadan meydana geliyor. Çömleklerden, toprak kaplara; flütten, telli çalgılara kadar sıra dışı pek çok eser bulunuyor. Özellikle boğa kılığına girerek ünlü Yunan Tanrısı Zeus tarafından kaçırıldığını anlatan mühür, müzenin en dikkat çeken parçalarından biri.

  • Bol Çakıl Taşlı: Mikros Gialos Plajı

lefkada-adasijpg

Yunan Adaları turu sırasında eşsiz güzellikteki plajlara hayran kalacağınıza eminiz. Bu plajlardan biri de Mikros Gialos Plajı. Mavi Bayrak sahibi plaj her yıl sayısız turisti ağırlıyor. Mikros Giablos Plajı’nı diğer plajlardan ayıran özelliği ise bol çakıl taşlı oluşu. Ayrıca kısa mesafede yer alan koyları keşfedebilmeniz için kano ya da bot kiralama imkanına da sahipsiniz.

  • Sörfçüler Buraya!: Vasiliki Plajı

Sörf yapmak zahmetli bir spordur. Uygun rüzgarı bulmak, zamanlamayı ayarlamak derken epey emek ister. Aranızda sörf severler var mı? Sizin için güzel bir haberimiz var. Yunan Adaları turunuz sırasında sörf yapma şansına sahipsiniz. Lefkada’nın rüzgarı en bol plajı Vasiliki’yi mutlaka denemelisiniz. Özellikle öğleden sonra Vasiliki Plajı, sörf tutkunlarının akınına uğruyor. 

Bunun yanı sıra sabah kuşluk vakti gelirseniz güneşin doğuşunu ilk gören siz olabilirsiniz. Bisiklet kiralayıp Ege manzarası eşliğinde doğaya karışabilirsiniz. 

Kos Adası turu yazımız için tıklayın.

Lefkada Adası Meşhur Lezzetleri

Yunan mutfağının ne kadar lezzetli olduğunu söylemeye sizce gerek var mı? Deniz ürünleri ve mezeler konusunda asla ödün vermeyen Yunan mutfağını tatmadan tatilinizi bitirmeyin. Bizden söylemesi. 😉 Mutlaka denemeniz gereken Lefkada Adası’na özgü birkaç lezzeti sizlere söyleyelim. 

  • Kefal havyarı olarak bilinen “avgotaraho”, kefal balığının yumurtalarının kurutulması ile oluşan lezzetli bir balık ürünüdür. Dilim dilim kesilip öyle servis ediliyor. 
  • Lefkada Adası’nın dağ köyü olan Eglouvi’de üretilen mercimeği mutlaka tatmalısınız. Lezzeti ve pişim süresi diğer mercimeklerden farklı olan “Eglouvi mercimeği” geleneksel bir ürün olup halen üretimi yapılmaktadır. 
  • “Bakaliaros Skordalia”, Yunan Adaları turu sırasında Lefkada’da bulabileceğiniz harika bir lezzet. Yabancı ülkelerde fish and chips olarak adlandırılan bir tarif diyebiliriz. Küçük porsiyonlar halinde özel sarımsak sosu ile servis ediliyor.
  • Yunan mutfağının bizim mutfağımıza oldukça yakın olduğunu biliyoruz. İşte o lezzetlerden biri de pirinç böreği olarak bilinen “rizopita”. İncecik iki yufka arasına konulan pirinçlerin fırınlanması sonucu meydana geliyor. 

İçinizi ısıtan, ruhunuzu kıpır kıpır yapan ve acıktıran Lefkada Adası turuna devam etmeye ne dersiniz? O halde yaz tatili planlarınızda Lefkada’ya mutlaka yer açın. 🙂

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile dünyanın ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

⛵🏝️INFORMAZIONI

Son güncelleme tarihi 3 Şubat,

LEFKADA VİDEOLEFKADA PLAJLAR KİTAP FERİBOTRENTALSKONAKLAMA IN LEFKADA

Bu Korfu ve Ithaka arasında yer alır Lefkada Bu Ulysses efsanesinin ile ilişkilidir: (Ithaca birkaç mil), son Onassis ve Maria Callas Sappho efsanesinin: Evlerine Skorpio vardı, kendi özel ada sadece metre Lefkada.

Adada halk otobüsü vardır, ama çok daha iyi hareket halinde açmaktır, araba ya da sınır bisiklete kadar. Bu hepsi bu kiralama ve İtalya'da olduğu gibi fiyatlara alışık olanlar için çok cazip fiyatlarla.

gezi

Leplajlar, kilise ve manastırlar, pazar yeri (bu şekilde pazarı) Lefkada başkenti, Agios Nikita'dan köyler, iş.

orada&#; Ayrıca hatırı sayılır gece hayatı Özellikle Lefkada ve Nidri genç etkileyecek olan; aileler için gibi konumlar geniş bir seçim var müzeler, Çocuklarda ve daha fazlası için oyun alanları.

Oysa ada nispeten az kitle turizminin tarafından bilinir ve beklenmeyen ve benzersiz bir deneyim sunabilir.

gezi:

plajlar Ag. Iannis, Katisma, Porto Katziki; Kara ulaşımının biraz zor ikinci bir Nydri tekneyle gitmek daha rahat (Nidri) a ile gezi Akrep ve ünlü gibi yerleri ziyaret etmenizi sağlayacakLefkas Plajlar Odysseus Ithaca. ayrıntılı olarak plajları ziyaret ° görmek için Plajlar

Folkoristic Müzesi. Geleneksel giyim koleksiyonu, dokuma ve kumaşlar için araçlar. Bu yenilenmiştir ve şimdi Lefkada kent meydanına yanında yer almaktadır, kaçırma yapmak.

• Il monastero di Fanaromeni. rahipler tarafından yönetilen burada içeride güzel simgeler hayran olabilir. Bir müze içeride vardır, hediyelik eşyalar için bir mağaza ve hayvanlar açık havada bir mini hayvanat bahçesi.

Lefkada antik kenti kalıntıları öyle 2 güneydoğu kıyısında ana şehir km. çevre itibaren biz eski Lefkada Yunanistan'ın en büyük biri olduğunu düşünüyorum. Arkeolojiyle ilgileniyorsanız, Preveze yakınlarındaki yakındaki Nicopolis'i ziyaret edin.

gün batımı• gün batımı. Lefkada sahil Agora'nın başından bu yana. belki bir barda oturup kahve veya uzo yudumlarken görmek için. renkler canlanıyor ve cennete arasında eşsiz bir manzara oluşturmak, su, tekneler ve yapılar özgü mimarisi.

gün batımını izlemek için diğer noktalar Agios Iannis olduğunu, değirmenlerin kumsal ve hemen hemen her yerde batı kıyısında.

Kullanım MadeInLefkas gezi planı. Bir İtalyan tarafından düzenlendi ve bakımı. Burada bilgileri sürekli o deneyiminizi zenginleştirecek güncelleme bulacaksınız.

Lefkada Bu Meganissi küçük adalar ile çevrilidir, Akrep burcu. Scorpidi, Arcudi. bunlardan Meganissi Bu iskan ve feribot servisi ile erişilebilir.

Ne yapmalı

• Tekne turları. bir Nidri günlük geziler için teknelerin operatörler vardır. etrafında atın 10 ve geri dön Onlar çevreleyen adaların en güzel köşelerini ziyaret: Akrep burcu (Yunan kralı adası Onassis), Itaca (Ulysses''in ada), Kefalonia, vb. Değil seyrek şakacı yunus suyun dışına dart teknelerini katılmak. Tekneler kalite konfor ve güzergah değişebilir; onlar onları görmek ve ayrıntılarını öğrenmek için demirli zaman önceki gece teftiş yapmak idealdir. bazen deniz koşulları veya yetersiz sayıda yürüyüşçü için silinebilir unutmayın. Fiyatlar değişebilir.

Nidri geziler için bazı bağlantılar:

funduszeue.info Çok büyük ve çok samimi personel ile rahat.

Nidri gezileri

odysseia

Lefkas raccomanda'da yapıldı Odyssey tekne bir dost kaptan ile özel bir görünümlü tekne, barbekü ed uzo incluso. Çocuklarla seyahat ediyorsanız unutulmaz olacak.

Diğer tekne orada gezileri Lefkas İlçe (başkent) Kuzey ve Güney Vassiliki.

Lefkada'da özellikle gençlere yönelik diğer faaliyetler; su sporları Konsantre yapılarla Nidri e Vassiliki. Onlar işletmek Kite Sörf LefkadaAyrıca öğretmenler ve okullar uçurtma sörf öğrenme için . Eğer kiters sayfasını ziyaret ederseniz uçurtma sörf

Lefkada olarak yapabileceğiniz Ata binmek : farklı yollar ya da sahilde dağlar veya. başlayanlar için de uygundur.
Ayrıca bir söz değer vardır Nidri şelaleler, Sıcak günlerde biraz ferahlık denemek için idealdir, zamanlarda unutulmamalıdır, Özellikle yaz aylarında, Bunlar kurutulabilir.

Tekne kiralama (lisans gerekli değildir).

Barca'nın

kira tekneler, kendisi için hiçbir tekne lisans gerekli değildir operatörlerin vardır. Kolay veya direksiyon olmadan manevra: deniz ve ziyaret ile seyahat ideal yolu karadan ulaşılması zor yerleri. about gelen Fiyatlar 35 yaklaşık Euro 70 Günde sezonu ve tekne modeline bağlı. Yüksek sezonda önceden kitapta tavsiye edilir. için Lefkas Kullanım Yapımı senin motorlu tekneler için rezervasyon

Deneyim en az bir gün denemek için tavsiye.

 

Carry:

kamera, mayo ve dalma maske, sivrisinek önlemleri. Kahve makinesi Eğer Self Catering çünkü formülü ile giderseniz&#; güçlükle dahil bulmak stüdyoları veya daireler

Lefkas süpermarketler ile donatılmıştır ve her şey sitesinde bulunabilir, Yani bir şey hiç problem unutursanız! Önerilen LIDL süpermarket hemen dışındaki Lefkada İlçe güneye.

Lefkas Çocuk

Şehirde Kid ziyaret etmek alışveriş merkezi Lefkas, küçük çocuklar için ideal bir özel kapalı oyun alanıdır. Yaz aylarında tavsiye Sea Gull Ligia, o muhteşem deniz manzaralı bir bar.

Ayrıca şehrin kamu parkı ziyaret&#; Çocuklar için ekipmanlar ile donatılmıştır Lefkas. Ve Nidri ana yolda yaz aylarında sürmek bir mini-eğlence parkı bulacaksınız.

Çocuklar için Plaj idealdir o olabilir GhiraoCastro Kuzey Adası'nda varsa, plajların çoğu meyhane ve barlar varlığı ile sığ su var. değil çok sıcak bir yürüyüş varsa önerilir Venedik Kalesi, ziyaret &#;mini hayvanat bahçesi&#; manastırı Fanaromeni. çocuklardan risogalo denemek için (pirinç puding bir çeşit), yoğurt ve el işi hazırlanmış kremler.

Gençler

gençler bir götürün için Sudaki merkezi içinde Nidri örnek maliyet ucuz değil için değil minnettar olacağım. yamaç paraşütü olmadığı bir Katisma plaj.

LEFKADA VİDEOLEFKADA KİRALAMA ARAÇ MOTOSİKLET TEKNE

Araba Jeep
motosiklet scooter

Daireler Villalar STÜDYOLARI A LEFKADA

Lefkada Plajlar and Resorts (LEUCADE ait LEFKAS)


En Plajlar Lefkada
&#; Porto Katsiki
&#; Agios Ioannis
&#; Kathisma

ziyaret edin Lefkada Plajlarkim

Daha Plajlar&#;Lefkada (Lefkas Leucade)
&#; Nidri
&#; Athani
&#; VASILIKI
&#; NIKIANA
&#; AGIOS NIKITAS
&#; LIGIA
&#; Sivota
&#; EGREMNOI

Diğer köyler
&#; LEFKADA başkent, dükkanlar bulunmaktadır, gece hayatı, müzeler
&#; Batı kıyısında Athani küçük bir köy
&#; VASSILIKI Güney Adası, rüzgar nedeniyle kalite windsurfçü bilinen.
&#; Doğu kıyısında Sivota güzel liman
&#; KARIA (O KARYA) hinterlandında küçük bir köy bütün bir yıl boyunca yaşadığı. nakış tanınan.
&#; Vafkeri
&#; Güzel renk deniziyle POROS ve MİKRO galoş.
&#; Tsoukalades

Lefkada okuma var ve bu okumayı tavsiye daha Yunanistan ve hayatları hakkında Yunanistan'da bilmek isteyenler için Wikitravel

Lefkada Tekneler

Bu kılavuzu nasıl geliştirileceği konusunda herhangi bir öneri varsa veya size genel yararına inanıyoruz web sayfalarında bulmuyorum o şey bilmek istiyorsanız bize yorum ile bildirin lütfen.

Kuzey Yunanistan ve Lefkada Adası I

Program

3 Gece 5 Gün

VKG21 - YUN01

Selanik-Parga-Yanya (Ioannina)-Preveza-Lefkada Adası-Kalambaka (Meteora Bölgesi) Lüks otobüsler ile

1.Gün: İstanbul-Yunanistan (otobüsle, yak. km)

Akşam saat ’de Kadıköy’de (Evlendirme Dairesi otoparkı), ’da Harbiye’de (Askeri Müze karşısı) ’de Bakırköy’de (İncirli, Ömür Plaza önü) buluşup yola çıkacağız. Otobüsle yapacağımız seyahatimiz sırasında Tekirdağ üzerinden İpsala (Türkiye) ile Kipio (Yunanistan) sınır kapılarında gümrük ve pasaport işlemlerini tamamlayıp Yunanistan’a geçeceğiz.

2.Gün: Kavala-Selanik

Sabah saatlerinde Yunanistan’a vardıktan sonra mola verecek ve Nea Karvali kasabasında kahvaltı yapacağız. Dinlendikten sonra otobüse binerek Kavala’ya gitmek üzere yola çıkacağız. Makedonya bölgesindeki ikinci büyük ve en güzel Yunan şehri Kavala’ya varınca panoramik şehir gezimize başlayacak ve Akropolis’i; kale yi;eski şehir merkezi ni;Aya Nikola Kilisesi’ni;28 Ekim Meydanı’nı; şehrin Neoklasik yapıları nı; Osmanlı İmparatorluğu’nda Mısır Valisi olan Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın yaptırdığıkülliye yi, günümüzde müze olan evi ni, anısına dikilen heykeli göreceğimiz panoramik gezimiz sırasında eski şehri kuşbakışı izleme fırsatı sunan, on beşinci yüzyılda kadınlar manastırı olarak kullanılan Kimisi Theotokou Kilisesi’ne de uğrayacağız. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik şehrine gitmek üzere yola devam edecek, yaklaşık iki saatlik bir yolculuk yapacağız. Adını Büyük İskender’in kız kardeşi “Thessaloniki”den aldığı söylenen, Osmanlı İmparatorluğu’nun İstanbul’dan sonra ikinci en büyük şehri olan ve günümüzde Kuzey Yunanistan’ın yönetim merkezi sayılan Selanik’e varır varmaz şehir gezimize başlayacağız. İlk durağımız kitaplarda gördüğümüz cumbalı, mütevazı bir ev olan Atatürk’ün Evi olacak. Ardından deniz kıyısına yönelerek Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve günümüzde müze olarak kullanılan, şehrin simgesi haline gelen Beyaz Kule’ye gideceğiz. Panoramik gezimizde ayrıca, Selanik’in en eski Osmanlı yapılarından biri olan ve şehrin her yerine hâkim konumuyla öne çıkan Yedikule Hisarı’nı; oldukça hareketli politik ortamıyla Yunanistan’da yapılan halk eylemlerinin çoğunun çıkış noktası kabul edilen, festivallerin, Noel kutlamalarının, karnavalların gerçekleştirildiği, kafeleriyle, barlarıyla ve diğer eğlence merkezleriyle popüler bir bölge olan Aristotales Meydanı’nı; şehrin temel buluşma noktasıKamara’yı; Hellen, Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisinin pek çok örneğinin bir arada görülebileceği, kiliselerin, şapellerin, otellerin, büyük mağazaların sıralandığıEgnatia Caddesi’ni; eskiden Musevi mezarlığı olarak kullanılan, günümüzde ise yaklaşık 95 bin öğrencinin eğitim aldığıAristotelaus Üniversitesi’ni; Osmanlı döneminden kalma Bey Hamam,Bedesten,Alaca Minare,Hamza Bey Camii gibi tarihi yapıları; şehrin varlıklı kesiminin oturduğu Vasili Sofia Caddesi’ni ve üzerindeki Murdoch Villası, Kapancı Köşkü, Casa Bianca gibi evleri de görme fırsatı bulacağız. Sebataycılar tarafından yaptırılan ünlüYeni Camii ve yaz aylarında sokağa taşan masalarıyla, geceleri artan neşeli kalabalığıyla, eğlenceli tavernalarıyla, leziz mönüleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakan lokantalarıyla ünlüLadadika’ya uğrayarak turumuzu tamamlayacağız. Dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize yerleştikten sonra dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Yunan Tavernası eğlencesine katılabilecekler. Yunan müziği eşliğinde keyifli bir gece geçirip geleneksel Yunan yemeklerini tadabileceğimiz eğlence sırasında sirtakiden hasapikoya, zeybekten rembetikoya kadar Ege kültürünün tüm zenginliğini bir arada deneyimleyeceğiz. Geceleme otelimizde.

3.Gün: Selanik-Yanya (Ioannina)-Parga-Preveza-Lefkada (otobüsle, yak. km)

Kahvaltıdan sonra Yanya’ya (Ioannina) gitmek üzere otobüsümüzle yaklaşık üç saatlik bir yolculuğa çıkacağız. Bizanslılar tarafından kurulan şehre vardığımızda panoramik gezimize başlayacak ve Arkeoloji Müzesi’ni, şehrin surları nı,saat kulesi ni, eski şehir merkezi ndeki çarşıyı,Aya Georgios Kilisesi’ ni, günümüzde Belediye Tarih Müzesi olarak hizmet veren eski Aslan Paşa Camii’ni, Yanyalı Ali Paşa’nın mezarının bulunduğu Fetiye Camii’ ni, Yanya Gölü’, göldeki ada yı ve ada üzerindeki kiliseleri gördükten sonra yola devam ederek Parga’ya gideceğiz. Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşiyle evli Sadrazam Damat İbrahim Paşa’nın doğduğu, Balkan Harbi sırasında Osmanlı hâkimiyetinden ayrılan Parga’ya vardığımızda dağ yamacına amfi tiyatro şeklinde inşa edilen taş evleri, Arnavut kaldırımı dar sokakları, bu sokaklarda yan yana dizilen ve çiçeklerle süslü balkonları görerek İyon Denizi’nin kokusunu içimize çekeceğiz. Ardından rotamızı Preveze’ye çevirecek, şehir içinden geçerek dinlenmek ve konaklamak üzere Lefkada Adası’na gidecek, otele yerleşeceğiz.

4.Gün: Lefkada Adası

Kahvaltıdan sonra turkuaz deniziyle görsel bir şölen sunan adada kısa bir gezinti yaparak açılır-kapanır köprü yü,ahşap köprü yü,limanı ve çarşı yı göreceğiz. Öğlen yemeğini adada yedikten sonra kökleri Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan Preveze’ye giderek on altıncı yüzyılda Barbaros Hayrettin Paşa’nın komutasındaki Osmanlı donanmasının Haçlı donanmasını yenilgiye uğratarak kazandığı Preveze Deniz Savaşı’nın hikâyesini dinleyeceğiz. Preveze gezimizde Nikopolis antik kenti,Aya Haralambos Kilisesi, Venediklilerin yaptığısaat kulesi,Aya Nikolas Kilisesi,liman ve çarşı başta olmak üzere pek çok kültürel yapıya bakacağız. Sahilde kısa bir kahve molası verdikten sonra sıcacık güneş ışığı altında ışıl ışıl parlayan denizde yüzmenin keyfine varacağız. Buluşma saatinde bir araya gelip otobüse binerek dinlenmek ve konaklamak üzere Lefkada Adası’na, otele döneceğiz.

5.Gün: Lefkada Adası-Kalambaka (Meteora Bölgesi)-İstanbul

Kahvaltıdan sonra çıkış işlemlerini tamamlayıp otelden ayrılacak, otobüsümüzle Ayastefanos Anlaşması’la on dokuzuncu yüzyılda Osmanlı hâkimiyetinden çıkan Teselya Bölgesi’ne doğru yola çıkacağız.Kalambaka ve Kastraki köylerini barındıran bölgeye vardığımızda Kalambaka üzerinden yola devam ederek Yunanistan’ın dini merkezlerinden birine,“Meteora” ya gideceğiz. Dik uçurumların üzerine on ikinci yüzyıldan itibaren kurulmaya başlayan, özellikle bazı mevsimlerde havada asılı bir şehre benzeyen 24 manastırın bulunduğu Meteora’daki en büyük manastırı ziyaret ederek başlayacak gezimiz sırasında James Bond filmlerinde sahne olarak kullanılan “Kutsal Üçlü” manastırını da göreceğiz. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Meteora manastırlarında yapacağımız keyifli gezinin ardından İpsala’ya gidecek, “free-shop”ta alışveriş yapma imkânı bulacağız. Türkiye sınırını geçtikten sonra akşam saatlerinde İstanbul’a varacağız.

Fiyata Dahil Hizmetler

  • Lüks otobüslerle (Mercedes Travego & Tourismo) gidiş-dönüş
  • 1 gece Selanik konaklaması (4* Capsis Hotel’de oda + kahvaltı [açık büfe] konaklama)
  • 2 gece Lefkada Adası konaklaması (4* Ionian Star Hotel’de oda + kahvaltı [açık büfe] konaklama)
  • Kavala-Selanik-Perga-Yanya-Preveza-Lefkada Adası-Kalambaka (Meteora) şehir turları
  • Otel konaklama vergileri
  • Acente mesuliyet sigortası
  • Ücretsiz plaj transferi
  • Türkçe rehberlik hizmetleri

Fiyata dahil olmayan Hizmetler

  • Schengen vizesi
  • Yurtdışı çıkış fonu
  • Seyahat sigortası
  • Kişisel harcamalar ve programda belirtilen ekstra turlar,
  • Şoför ve rehber bahşişleri (isteğe bağlıdır)

Önemli Notlar

  • Yurtdışı gezilerinde en az 6 (altı) ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 (on) yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir. Bu tür pasaportların tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamaz.
  • Acente, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu, saat değişmesi riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. yaş aralığındaki çocuklar için alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödenmez.
  • Acente, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 (kırk) kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 (yirmi bir) gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
  • Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün/günlerde yapılabilir.
  • Fiyatlara dahil olan ve olmayan (ekstra) turların özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
  • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 (yirmi) kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir. Daha az sayıda katılım olduğu takdirde turlar rehberin insiyatifinde ve gerekli olursa fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Acente sorumlu tutulamaz.
  • Üç kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup bu tip odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak, standart yataklardan küçüktür.Üç kişilik odalar bir büyük yatak ve bir ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan türdedir; tur katılımcısı üçüncü kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiğini beyan etmiş sayılır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında kalan -yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Vize başvurusu için en az 6 (altı) ay geçerli pasaportun ve acentelerimizden temin edilebilecek “vize için gerekli evraklar listesi”nde belirtilen belgelerin tur hareket tarihinden minimum 1 (bir) ay önce yazılı onay ile eksiksiz olarak acenteye teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası gibi faal dönemlerde, belirtilen lokasyonlardan veya mesafelerden daha uzaktaki oteller kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 (on beş) gün önce katılımcıya acente tarafından bilgi verilecektir.
  • Tur programında fiyata dâhil olan hizmetler arasında yer alan “otelde yapılan kahvaltılar”, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde “kontinental kahvaltı” denilen “tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahve”den oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Panoramik şehir turları maksimum 2 (iki) saat süren, otobüs içerisinden yapılan, şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
  • Tekne turları minimum 25 (yirmi beş) kişinin katılımıyla yapılmaktadır.
  • Yemekli turlarda mönü “başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı” içermekte olup içecekler hariçtir.

Zakynthos konumundan Lefkada konumuna Avia Programı

Zakynthos şehrinden Lefkada şehrine uçuş hakkında bilgiler

En ucuz Uçuş$97
En hızlı Uçuş1s 50d
En erken Uçuş PM
En son Uçuş PM
Günlük Uçuş Rotaları1
Mesafe kilometre
Uçak ŞirketleriSky Express

Popüler Rotalar

Yunanistan Konumunda Popüler Rotalar

Zakynthos şehrinden Lefkada şehrine uçakla nasıl gidilir?

Zakynthos konumundan Lefkada konumuna ulaşmanın en hızlı ve en kolay yolu uçakla gitmektir. En iyi teklifi bulmak için çevrimiçi rezervasyon hizmetimizi kullanın.

Zakynthos konumundan Lefkada konumuna kalkan düzenli uçuşlar vardır, bu nedenle aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek bulunmaktadır. Bununla birlikte, bir uçağın nispeten pahalı bir ulaşım aracı olduğunu unutmayın. En iyi anlaşmayı güvence altına almak istiyorsanız, önceden bir bilet ayırtmak daha iyidir. Popüler seyahat sezonlarında seyahat ediyorsanız, çok önceden plan yapmak da iyi bir fikirdir.

Zakynthos ile Lefkada arasındaki mesafe ne kadar?

Google Haritalar'a göre Zakynthos ile Lefkada arasındaki sürüş mesafesi mildir ( km). Uçuş mesafesi daha kısadır - yaklaşık 83 mildir.

Zakynthos şehrinden Lefkada şehrine uçakla gitmek ne kadar sürer?

Uçakla seyahat etmek, Zakynthos konumundan Lefkada konumuna gitmek için en hızlı zamanı garanti eder. Zakynthos ile Lefkada arasındaki tahmini seyahat süresi 1s 50d. Ancak havalimanına varmanın, check-in işleminin ve güvenlik kontrolünden geçmenin biraz zaman alacağını unutmayın, iç hat uçuşu yapıyorsanız en az bir saat, uluslararası bir uçuş yapıyorsanız en az iki saat önceden havalimanına gelmenizde fayda vardır.

Zakynthos ve Lefkada arası yolculuk süresi, hangi havayoluyla uçmayı seçerseniz seçin aşağı yukarı aynıdır.

Zakynthos şehrinden Lefkada şehrine gitmenin maliyeti nedir?

En ucuz uçak biletlerini güvence altına almanın birkaç yolu vardır. Zakynthos konumundan Lefkada konumuna uçmak için en iyi fırsatları nasıl yakalayacağınıza dair birkaç ipucu

  • Havayolunun indirim döneminde en ucuz uçak biletini almak mümkündür. İndirimler oldukça büyük olabilir, ancak sürekli olarak iyi fırsatları takip etmeniz gerekir.
  • Düşük maliyetli bir havayolu ile uçak bileti satın alın. Kendilerini düşük maliyetli taşıyıcılar olarak konumlandıran havayolları var. Biletleri oldukça ucuz olabilir - hareket saatinin elverişsiz olabileceğini unutmayın.
  • Doğrudan havaalanından bir bilet alın. Bu, uçak bileti almanın en az uygun yoludur. Aynı gün Zakynthos - Lefkada arası bilet fiyatı genellikle önceden rezervasyon yaptırarak alacağınızdan daha yüksektir.

Bu Rota İçin En Çok Puan Alan Şirketler

Zakynthos ile Lefkada arasındaki rota şu havayolları tarafından işletiliyor: Sky Express. Bizden bu rota için uçak bileti satın alan gezginlerin çoğu seçeneğini tercih etti. Yine de sunduğumuz tüm taşıyıcılar iyi bir üne sahiptir ve düzgün hizmet sunar.

Uçak biletinizi ayırtmadan önce daima uçak bileti ücretine nelerin dahil olduğunu kontrol edin. Kayıtlı bagajın dahil olabileceğini veya olmayabileceğini unutmayın. Bagaj hakkı ve el bagajı boyutları da taşıyıcıdan taşıyıcıya farklılık gösterir. Bütçe dostu havayolları, çevrimiçi check-in işlemi gerektirebilir ve koltuk seçimi veya uçakta yemek gibi ekstralar için ödeme yapmanızı isteyebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası