whatsapp durum görüntü kalitesi / WhatsApp fotoğraf kalitesi nasıl korunur

Whatsapp Durum Görüntü Kalitesi

whatsapp durum görüntü kalitesi

WhatsApp'ta kalite kaybı olmadan fotoğraf ve video gönderme

WhatsApp fotoğraf kalitesi ve video kalitesi düşme sorunu nasıl engellenir?

WhatsApp üzerinden birine fotoğraf ve video gönderdiğimizde, WhatsApp o fotoğrafın veya videonun boyutunu ve kalitesini ciddi anlamda düşürüyor. Bu yüzden hepimiz kalite sorunu yaşıyoruz. Ancak whatsapp kalite düşüşünün önüne geçmek için çok pratik bir yöntem var: Fotoğrafı veya videoyu Belgeler üzerinden göndermek. WhatsApp, Belgeler ikonuna tıklayarak seçtiğimiz dosyalar üzerinde sıkıştırma yapmıyor ve böylece dosyayı hiçbir kalite kaybı yaşamadan gönderebiliyoruz.

İlk olarak bu örnekte kullandığım fotoğrafın orijinal haline ait bilgiler şu şekilde:

Çözünürlük: 2448x3264

Boyut: 5,08 MB

Şimdi iki farklı senaryoda WhatsApp'tan bir arkadaşıma fotoğrafı göndermeyi deneyeceğim.

1-) İlk olarak günlük hayatta her zaman kullandığımız yöntemle, yani Galeri ikonuna tıklayarak gönderdim.

Bu şekilde gönderdikten sonra fotoğrafın çözünürlüğü 1200x1600 oldu. Yani WhatsApp, bu fotoğrafı ciddi anlamda sıkıştırmış ve kalitesini düşürmüş.

2-) Şimdi bir de aynı fotoğrafı Belge ikonuna dokunarak gönderdim.

Bu şekilde gönderdiğimde ise en ufak bir kalite kaybı bile yaşanmadı. Yani yine 2448x3264 çözünürlüğünde sorunsuz bir şekilde gönderildi. Yani WhatsApp kalite düşüşü bu senaryoda yaşanmadı.

Özetlemek gerekirse, WhatsApp'ta bir arkadaşınıza fotoğraf veya video gönderirken, Galeri yerine Belgeler üzerinden gönderirseniz en ufak bir kalite kaybı bile yaşanmıyor. Bu arada aynı durum videolar için de geçerli. Herhangi bir videoyu da Belgeler üzerinden arkadaşınıza gönderirseniz, hiçbir kalite kaybı yaşamadan gider.

WhatsApp kalite düşüşü sorununun en basit çözümü budur.

Whatsapp durum fotoğraf kalitesi düşüyor sorununu kullanıcıların pek çoğu yaşamaktadır. Whatsapp, dünya genelinde milyarlarca insanın kullandığı gerek anlık mesajlaşma gerek sesli veya görüntülü konuşma özelliği sunan bir uygulamadır. Mesajlaşma ve konuşmanın yanında fotoğraf, video ve belge gönderimini de sağlamaktadır. Fakat Whatsapp üzerinden gönderilen görseller sıkıştırıldığı için kalitelerinde düşüş yaşanmaktadır. Uygulama kullanıcılar arasında daha hızlı bir aktarım sağlamak adına görüntü kalitesini %70 oranında düşürmektedir. Uygulamada kullanıcıların profil fotoğrafları ya da durumlarındaki görseller de kalite kaybına maruz kalmaktadır. Yakın zamanda Whatsapp’tan yapılan bir açıklamada sorunun düzeltilmesi adına çalışma başlatıldığına dair açıklamalar gelmişti. 

Whatsapp’ta Kalite Düşürmeden Fotoğraf Göndermek

Whatsapp durum fotoğraf kalitesi düşüyor diyenler şu adımları izlemeleri halinde sorunun önüne geçmiş olacaklardır:

  • Uygulamayı açarak fotoğraf gönderilecek kişinin sohbet ekranına gelmek,
  • Sohbet ekranının altında veya sağ üst menüde yer alan “Belge” seçeneğine gelmek,
  • Belge olarak gönderilmek istenilen fotoğrafı seçmek,
  • Belge olarak fotoğraf gönderilemiyorsa “Diğer belgeler” seçeneğinden deneyerek kalite kaybı yaşamadan fotoğraf gönderilebilmektedir.

Bu adımları izleyerek fotoğrafları olduğu kalitede göndermek ya da durumlarda paylaşmak mümkün hale gelmektedir. 

Kategoriler WhatsappEtiketler Android WhatsApp durum kalite düşüyor, WhatsApp durum fotoğraf kalitesi yükseltme, WhatsApp durum kalitesi düşüyor iphone, WhatsApp durum video kalitesi bozulmadan gönderme, WhatsApp durum video kalitesi düşüyor, WhatsApp fotoğraf kalite düşmeden durum paylaşma, WhatsApp fotoğraf kalitesi düşüyor, Xiaomi WhatsApp fotoğraf kalitesi düşüyor

Gizli özelliği neredeyse kimse bilmiyor: Dört adımda WhatsApp fotoğraf kalitesini yükseltin! İşte yapmanız gereken her şey

WhatsApp, metin mesajları alıp göndermenin yanı sıra fotoğraf ve video paylaşımı, sesli mesajlaşma gibi işlevleriyle de oldukça kullanışlı bir platform. Ancak pek çok kişi WhatsApp’ın fotoğraf paylaşımı konusunda iyi bir uygulama olmadığını düşünüyor. Hatta bu nedenle Telegram gibi rakip mesajlaşma ağlarını kullananların sayısı da hayli fazla. Ama WhatsApp’ta doğru ayarları seçerek fotoğraf alışverişinde görüntü kalitesini artırmanız mümkün. İşte nasıl yapacağınız… 

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları veri kullanımı ile görüntü kalitesi arasında denge kurmaya çalıştığı için genellikle görüntü kalitesinden biraz taviz verir. Çünkü bir görüntü ya da mesaj ne kadar kaliteli olursa o kadar daha fazla veri kullanır. Bu nedenle platformlar kaliteden ödün verme eğilimindedir. WhatsApp gibi sohbet uygulamalarının birçoğu paylaşılan fotoğrafları yeniden boyutlandırır ve paylaşılırken sıkıştırarak gönderir. Nihayetinde ise örneğin, WhatsApp üzerinden arkadaşımıza gönderdiğimiz bir fotoğrafın kalitesini düşürür. Haliyle çözünürlük zayıflar, netlik ve renk canlılığı kısmen azalabilir. 

WHATSAPP FOTOĞRAF KALİTESİ YÜKSELTME NASIL YAPILIR?

Bununla birlikte, Ayarlar’dan kalite seviyesini değiştirmek mümkün olsa da WhatsApp, veri kullanımını dengede tutmak için varsayılan olarak görüntülerin kalitesini standartta tutar. Bu da indirilen fotoğrafların kalitesinin ne en yüksek ne de en düşük sevide olduğu anlamına geliyor. Bir kullanıcı, fotoğraf / video paylaşım ya da indirme kalitesini artırmak istiyorsa Ayarlar’dan seçmesi gerekiyor. Bunu yapmak içinse dört adımı takip etmeniz şart; 

  1. iOS’ta Ayarlar > Saklama alanı ve veriler > Medya yükleme kalitesi > En yüksek kalite (kaliteyi artırmak için gerekiyor)
  2. Android’te Ayarlar >Depolama ve veriler > Fotoğraf yükleme kalitesi > En yüksek kalite (kaliteyi artırmak için gerekiyor) 

Bu ayarı yaptıktan sonra göndereceğiniz ve WhatsApp’tan indireceğiniz fotoğrafların kalitesi yükselecek. Ancak bir arkadaşınız size bir fotoğrafınızı gönderecekse ve siz yüksek kalitede olmasını istiyorsanız, arkadaşınızdan da bu ayarı yapmasını isterseniz, fotoğraf karşılıklı olarak en yüksek kalitede paylaşılacaktır. 

Veri hacminden ve depolama alanından tasarruf etmek için WhatsApp, fotoğraflarınızı gönderdiğinizde sıkıştırır ve ne yazık ki, bu durum görüntü kalitesinin düşmesine neden olur.

Özellikle en iyi anlarınızı arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak istediğinizde ve fotoğraflar istediğiniz gibi çıkmadığında bu durum oldukça can sıkıcı olabilir.

Küçük bir ayar ile, yüksek kaliteli fotoğraflar gönderirken fotoğraflarınızın bozulmamasını sağlayabilirsiniz.

WhatsApp'ta Kaliteli Fotoğraf Gönderme Ayarları

whatsapp

Ayarı yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

Uygulamayı açın ve WhatsApp ayarlarına gidin.

Ardından "Saklama alanı ve veriler" kategorisine tıklayın.

Burada "Medya Yükleme Kalitesi"ne (veya: "Fotoğraf Yükleme Kalitesi") gidin. Ardından tek yapmanız gereken "En Yüksek Kalite" seçeneğini seçmek.

Bu sayede fotoğraflarınız orijinal kalitesini koruyacaktır. Ancak dikkatli olun: Bu ayarlardan sonra gönderilen fotoğrafların dosya boyutları da daha büyük olur. Bu nedenle, yalnızca WiFi'ye bağlı olduğunuzda veya yeterli mobil veriye sahip olduğunuzda bu modu kullanarak göndermek en iyi seçenektir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır