hayri kozakçıoğlu kim öldürdü / Hayri Kozakçıoğlu intihar etti - Güncel Haberler - funduszeue.info

Hayri Kozakçıoğlu Kim Öldürdü

hayri kozakçıoğlu kim öldürdü

Kozakçıoğlu öldü mü öldürüldü mü

Kozakçıoğlu öldü mü öldürüldü mü

Kozakçıoğlu öldü mü öldürüldü mü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümünün intihar olduğunu belirterek takipsizlik kararı vermesine Kozakçıoğlu'nun ailesinden tepki geldi. Kozakçıoğlu'nun kızı Faika Kozakçıoğlu, şimdiye kadar kendilerine hiçbir resmi evrak ya da otopsi kaydının verilmemesinin şüpheleri artırdığını vurgulayarak, “İntihara inanmıyoruz. Cinayet şüphemiz var” dedi.

KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

Hayri Kozakçıoğlu, terörle mücadelenin en hareketli olduğu, bununla birlikte insan hakları ihlallerinin sıkça gündeme geldiği bir dönemde OHAL Valiliği yapmıştı. Adı, 4,5 yıl kaldığı OHAL Valiliği'nde bölgede yapılan operasyonlar, köy boşaltmalar ve faili meçhullerle ilgili tartışmalarda sıkça gündeme gelmişti. 'de İstanbul Valisi olarak atanan Hayri Kozakçıoğlu, Tansu Çiller döneminde Doğru Yol Partisi milletvekili seçilmiş ve iki dönem milletvekilliği yapmıştı.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Milletvekilliği görevinin ardından inzivaya çekilen Kozakçıoğlu, 23 Mayıs 'te İstanbul Sarıyer'deki evinde ölü bulunmuştu. İlk bulgulara göre Kozakçıoğlu'nun kendi ruhsatlı silahı ile kalbine tek kurşun sıkıp intihar ettiği değerlendirilmişti. Kozakçıoğlu'nun kanser hastalığına yakalanarak bunalıma girdiği, bunu ailesinden gizlediği de iddia edilmiş, kızı Meral Kozakçıoğlu ise yaptığı açıklamada “Biz de anlamadık. En mutlu, en huzurlu günlerini yaşıyordu” demişti.

Savcılık da, Kozakçıoğlu'nun alacak verecek ilişkileri de dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir inceleme yaparak bazı yakınlarının da ifadesini almıştı. Terör örgütlerinin ölüm listesinde olması, ailesinin herhangi bir bunalım ya da sorununun olmadığını belirtmesi, Kozakçıoğlu'nun ölümünde cinayet şüphesini de gündeme getirmişti. Polis Kriminal Laboratuvarı, Kozakçıoğlu'nun vücudunda bulunan kurşunun, “yanındaki silaha ait olduğu”nu bildirmişti. Adli Tıp Kurumu ise raporunda, Kozakçıoğlu'nun, “bitişik atışa bağlı ateşli silah yaralanması” sonucu hayatını kaybettiğini belirlemişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç, önceki gün olaydan sonra alınan olay yeri inceleme, adli tıp, ekspertiz ve kriminal raporlardan oluşan delillere göre, ölümün intihardan kaynaklandığının belirlendiği gerekçesiyle soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi.

DERİN KUŞKULARIMIZ VAR

Kozakçıoğlu ailesi ise yaptığı yazılı açıklamada “Basından, Sayın Hayri Kozakçıoğlu'nun vefatı ile ilgili savcılık açıklamasını öğrenmiş bulunuyoruz. Ölüm nedeni olarak verilen intihar kararı, tüm yaşamını ülkesine hizmet etmeye adamış ve hiçbir korkusu olmayan değerli bir devlet adamı olan Sayın Hayri Kozakçıoğlu'nun kimliğine ve ölümüne kadar sergilediği kararlı ve güçlü davranış tarzına uymamaktadır. Ailemizin ölüm ile ilgili derin kuşkuları bulunmakta olup, konunun çok daha ayrıntılı olarak araştırılmasına karar verilerek, avukat Metin Çetinbaş'a başvurulmuş ve kendisine konuyu araştırma, dava açma yetkisi verilmiştir.”

RESMİ HİÇ BİR BELGE VERİLMEDİ

Milliyet'in haberine göre, yazılı açıklamada ailenin ayrıntısına girmediği “derin kuşku”yu Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı Faika Kozakçıoğlu, anlattı. Ölüm şeklinin intihar olduğuna inanmadıklarını vurgulayan Kozakçıoğlu, şunları söyledi: “Biz babamın intihar ettiğine inanmıyoruz. Cinayet şüphesi duyuyoruz. Çünkü, bize resmi hiçbir belge verilmedi. İntihar olduğuna dair otopsi raporu ya da tutanak yok elimizde. Hatta telefon kayıtlarını istedik, alamadık. Babamla ortak sağlık ve güvenlik şirketi kurmuştuk. Babam Levent'te tuttuğumuz kendi ofisini beğendi. Hatta ölümünden iki gün sonra Fransa'ya gitmek için aldığı uçak biletleri vardı. Resmi belgelere ulaşmaya çalışacağız, ama inanıyoruz ki babamız intihar etmedi.” Sevil Atasoy: İntiharı tetikleyen nedir? Adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ise Kozakçıoğlu'nun ölümünü şöyle değerlendirdi: “Elbette ilk olarak aydınlatılması gereken bunun bir cinayet mi, kaza mı ya da intihar mı olduğuydu. Ancak basında yer alan şekliyle intihar olduğu kesinleşmiş durumda. Neden intihar ettiğinin de aydınlatılması gerekir. Kozakçıoğlu ailesini de tanıyorum. Ailenin intiharın nedenini bilmeye ihtiyacı var. Onlar için intiharın bir izahı yoktu. Bir haber mi aldı, biriyle mi görüştü, bir tehdit mi var, nedir, bunu bilmiyorlar.“

Google News ile Takip Et

Hayri Kozakçıoğlu intihar etti

Eski OHAL Valisi evinde ölü bulundu

İLGİLİ VİDEO

Eski OHAL Valisi evinde ölü bulundu

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. Kozakçıoğlu'nun silahla kendisini kalbinden vurduğuğu bilgisi edinildi. Kozakçıoğlu, İstanbul Valiliği de yapmıştı

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. Kozakçoğlu'nun kalbine tek el ateş ederek hayatına son verdiği belirlendi. Edinilen bilgiye göre Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Sarıyer, Reşitpaşa'daki evinin çalışma odasında sabaha karşı bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açtı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlunun cansız bedeniyle karşılaşıldı. İlk incelemede eski valinin, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zamanın tam olarak bilinmediği, eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu, silah sesini duymadığı belirtiliyor.

.

HAYRİ KOZAKÇIOĞLU KİMDİR?

Hayri Kozakçıoğlu, yılında Manisa İli Alaşehir İlçesi'nde doğdu. İlk ve ortaokulu Alaşehir'de, lise öğrenimini ise İzmir'de yaparak yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Yüksek öğrenimini yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada (İmroz) ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra yılında Mülkiye Müfettişliği'ne ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı.

Güvenlik hizmetleri ile ilgili olarak bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra, yılında Erzurum Valiliği'ne atandı.

Daha sonra Vali kadrosu ile 1,5 yıl süre ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa ederek, 12 Eylül 'den sonra Adana Valiliği'ne atandı. Üç yıl süre ile Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak tarihinde Diyarbakır Valiliği görevine başladı. Bu görevi yürütürken 19 Temmuz 'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne atandı.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN HESABINA PARA GEÇİRDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İpekçi Suikastı'nın soruşturmasında polis müdürü olarak görev yaptı.

İstanbul Valisi görevindeyken Hayri Kozakçıoğlu'nun Olağanüstü Hal Bölge Valiliği hesaplarından 2 milyar lirayı (o günün değeriyle yaklaşık dolar) kendi adına açılan hesaplara geçirdiğini iddia edildi.

Hayri Kozakçıoğlu bu iddia karşısında söz konusu parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'nin onayı ile 12 Ağustos 'de kendi hesabına aktardığını ve 18 Ocak 'de Bölge Valiliği'nin talebi üzerine geri gönderdiğini öne sürdü.

Ancak Kalemli bu olaydan haberi olmadığını öne sürdü.  O dönemde Kozakçıoğlu'nun Vakıfbank'taki kişisel hesabında 7 milyar lira olduğu ortaya çıktı, İçişleri Bakanı Gazioğlu bu paranın dondurulduğunu açıkladı.

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Kozakçıoğlu'nu istifaya davet ederken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel "Paralar örtülü ödenekten teröre karşı mücadele için verilmiştir. Ancak ne için harcandığı açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer" dedi.

19 Ağustos tarihinde İstanbul Valiliği'ne atandı ve 1 Kasım tarihine kadar bu görevde kaldı.

20' nci Dönem'de DYP'den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu; 18 Nisan seçimlerinden sonra dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis'e yeniden girdi. 

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın

Hayri Kozakçıoğlu’nun Cenazesi Adli Tıp’ta

Sar&#;yer’deki evinde ölü bulunan eski Ola&#;anüstü Hal (OHAL) ve eski &#;stanbul Valisi Hayri Kozakç&#;o&#;lu’nun cenazesi Adli T&#;p Kurumu’na getirildi.

&#;ntihar etti&#;i öne sürülen Hayri Kozakç&#;o&#;lu’nun cenazesi evindeki incelemelerin ard&#;ndan otopsi yap&#;lmak üzere Adli T&#;p Kurumu’na getirildi. &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi’ne ait araçla getirilen Kozakç&#;o&#;lu’nun cenazesine polis araçlar&#; da eskortluk yapt&#;.

Anadolu Ajans&#; ve &#;HA taraf&#;ndan yay&#;nlanan yurt haberleri funduszeue.info editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajanslar&#;n yay&#;nlad&#;&#;&#; &#;ekliyle mynet sayfalar&#;nda yer almaktad&#;r. Yaz&#;m hatas&#;, hatal&#; bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatab&#;, haberi servis eden ajanslard&#;r. Haberle ilgili &#;ikayetleriniz için bize ula&#;abilirsiniz

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası