dolgusuz dudak büyütme / Dudak Kalınlaştırma Estetiği | Defne Erkara

Dolgusuz Dudak Büyütme

dolgusuz dudak büyütme

Evde En Etkili Dudak Dolgunlaştırma Y&#;ntemleri

Dolgun dudaklar, rujun ve makyajın hakkını vermesiyle bilinir. Hangi kadın dudaklarının dolgun olmasına hayır diyebilir ki? Son zamanlarda popüler hale gelen dolgun dudaklar için estetiğin çözüm olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Evde kolayca uygulayabileceğiniz dudak dolgunlaştırma için bitkisel yöntemler mevcut. Bıçak altına yatmak yerine pratik yöntemleri kullanarak dudaklarınızı daha dolgun bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu yöntemler sayesinde ekonomik açıdan da karlı çıkacaksınız. Peki evde dudak nasıl dolgunlaştırılır? Dudak dolgunlaştırmak için ne yapmak gerekir? Dudak dolgunlaştırıcı yöntemler nelerdir? Operasyon geçirmeden de dudakların dolgunlaşmasını sağlamak için, bu yöntemleri açıklamalı olarak sunacağız. 

Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri

  1. Dudak Nemlendirme ve Dudak Peelingi

Dudakları düzenli olarak nemlendirmek sadece dolgu için değil, dudakların sağlıklı görünmesi için de son derece önemlidir. Özellikle dudakların kurumasını ve çatlamasını önlemek için mutlaka nemlendirmek gerekir. Dudaklarınızı nemlendirmek için, nemlendirici kremler ve bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz. Gün içinde 3 kez nemlendirmek yeterli olacaktır. Dudak peelingi için kullanabileceğiniz iki önerimiz var. İlki; kabartma tozu ve zeytinyağını karıştırın ve pamuk yardımıyla dudaklarınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. İkinci yöntem ise; bal tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz şekeri karıştırın. Karışımı parmağınızla ovalayarak dudağınıza sürün. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra, ılık su ile temizleyin. Bu peeling tariflerini, haftada gün uygulayabilirsiniz.

  1. Dudak Masajı

Dudak masajı, kan dolaşımını arttırır. Ayrıca kasların rahatlamasına da olanak sağlar. Bu sayede dudaklar daha dolgun bir görünüm kazanır. Dudak masajına nemlendirici sürerek başlayabilirsiniz. Ardından bir elinizle dudaklarınızı kapatın ve sağa sola doğru hareketler yapın. Son olarak bu hareketleri diğer elinizle de yapın. Gün içerisinde sık sık dudak masajı yapabilirsiniz.

  1. Buhar Masajı

Buhar masajı yapmak için, kaynamış suyu bir bardağın içine dökün ve içerisine damla limon sıkın. Dudaklarınızı bardağa doğru yaklaştırın ve nemlenmesini sağlayın. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra dudaklarınıza nemlendirici sürün ve dudak egzersizleri yapın.

gülümseme

  1. Dudak Dolgunlaştırıcı Yağ: Nane Yağı

Nane yağı, dudaklara sürüldüğünde yanma hissiyle beraber dolgunluk da getirir. Bu nedenle dolgunlaştırma işlemlerinde sık sık kullanılır. Bu yağı uygulamak için, birkaç damla nane yağını dudağınıza sürün. 15 dakika beklettikten sonra su ile durulayın. Farkı anında görebilirsiniz.

  1. Bal Maskesi

Dudak dolgunlaştırma da en çok kullanılan malzemelerden biridir bal. Balı sade bir şekilde dudaklarınıza sürmek ve masaj yapmak bile yeterlidir. Fakat daha etkili sonuç almak için bal maskesi kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal, yarım adet ezilmiş salatalık ve bir yemek kaşığı yoğurdu kap içerisinde karıştırın. Karışımı 20 dakika kenarda bekletin. Ardından oval hareketlerle dudağınıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bal maskesini haftada kez tekrarlamak etkili sonuç almanızı sağlayacaktır.

  1. Vicks

Genellikle öksürün gibi problemlerde kullanılan vicks, dudak dolgunlaştırmada da tercih ediliyor. Nane yağında olduğu gibi, biraz yakıcı özelliklere sahip. Vicks ile dudak dolgunlaştırmak için, diş fırçasına bir miktar vicks sürün ve dudağınıza masaj yaparak sürün. 10 dakika beklettikten sonra su ile durulayın. Haftada bir kez uygulanması önerilir.

  1. E Vitamini Maskesi

E vitamini dudak dolgunluğunda sık sık tercih edilir. Maskeyi uygulamak için bir adet E vitamini ampulü, 5 kaşık zeytinyağı ve 4 damla tarçın yaprağı yağını karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile temizleyin. E vitamini maskesini haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

dudak egzersizi

Dudak Dolgunlaştırıcı Egzersizler

  1. Kapalı Gülme Egzersizi: Dudakları dolgunlaştıran bu hareketi, ağzınız kapalı bir şekilde gülerek uygulayabilirsiniz. Kapalı gülme hareketini 5 saniye boyunca sürdürün, ardından dudaklarınızı normal hale getirin. Bu işlemi gün içinde kez tekrar edebilirsiniz.
  2. Öpücük Egzersizi: Bu egzersiz için dudaklarınızı öpücük pozisyonuna getirin. Bu esnada iki parmağınızda dudaklarınızı yanlardan sıkıştırın ve 10 saniye bekleyin. Hareketi gün içinde 10 kez takrarlayın.
  3. 'O' Harfi Egzersizi: Dudaklarınızı o harfini telaffuz edecek şekle getirin ve 20 saniye bekleyin. Ardından normal haline döndürün. Bu hareketi gün içinde istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.

Dudakları Dolgun Gösterecek Yöntemler

  1. Dudakları dolgunlaştırmak ve dolgun göstermek oldukça farklıdır. Dudaklarınızı dolgun göstermek için, ölü deriyi diş fırçası yardımıyla temizleyin.
  2. Dudakların etrafına ten renginden bir ton açık kapatıcı sürün. Veya dudak kenarlarını beyaz kalem ile çizin.
  3. Kahverengi göz kalemi de dudakları dolgun gösteren yöntemlerden biridir. Bu kalemi yalnızca dudağın altına uygulayın. Yani dudaklarınızı gölgelendirin.
  4. Koyu renk rujlar dudakların küçük gözükmesine neden olur. Bu nedenle açık tonlarda ruj kullanın.
  5. Ruju sürdükten sonra dudak kenarlarını, dudak kalemi ile çevreleyin. Doğal bir görünüm için ruja yakın bir kalem kullanın ve çizme işlemini çok abartmayın.
  6. Bal ve vazelin karışımı dudakların daha dolgun görünmesini sağlar.
  7. Dudaklarınızı nemlendirdikten sonra, tuzlu vazelin sürün. Bu sayede dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz.

shea yağı

Dolgun Dudaklar İçin Hangi Renk Ruj Kullanılmalı?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi açık tonlar dudakların daha dolgun görünmesini sağlar. Özellikle ten rengine yakın olan nude rujlar, dudak çevresinin daha büyük görünmesini sağlar.

Dudak kuruması, dolgunlaştırması ve nemlendirmesi için en çok hindistan cevizi yağı tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte shea yağı, zeytinyağı ve jojoba yağları da kullanılabilir.

Önemli Not: Bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Şunlara da göz atın;

  1. Dudak peelingi nasıl yapılır?
  2. Dudak çatlamasına ne iyi gelir?
  3. Dudak morluğu nasıl geçer?
  4. Dudak üstü kırışıklığına ne iyi gelir?

Dudak Asimetrisi Düzeltme

Dolgun dudak Dudak asimetrisi düzeltme ameliyatı dudak simetrisi bozuk kadınlar için pratik ve etkili bir çözümdür. Dudakları asimetrik olmayan kişiler kendilerini çekici hissetmez ve bu sorun zamanla özgüven problemi yaratabilir.

Dudak şekilleri kişiye göre değişebilir ama en önemli dudak güzelliğinin göstergesi dolgun ve simetrik olmasıdır. Asimetri düzeltme için dolgu ve cerrahi iki önemli uygulamadır. Dudaklarınızın şekli, kıvrımı, dolgunluğu veya inceliği sizi rahatsız ediyorsa, bu detayları daha simetrik bir hale getirebilirsiniz.

Alt dudak ve üst dudağın birbiri ile uyumlu hale gelmesi kadınların tüm yüzündeki ifadeyi değiştirecek ve daha genel olarak estetik görünmelerini sağlayacaktır.

Uygulamanın detayları ve diğer uygulamalar hakkında daha fazlasını Dudak Dolgusu sayfamızda keşfedin.

İçindekiler

Dudak asimetrisi için ne yapılır?

Dudak asimetrisi bozukluğu doğuştan olabildiği gibi çevresel faktörlerden dolayı da dudaklarınızda ki eşitlik bozulabilir. Yanlış dolgu enjeksiyonları veya yaralanma gibi durumlar dudaklarınızda sonradan şekil bozukluğu yapabilir. Dudak asimetrisini düzeltmek için kişinin dudaklarını eşitlemek ve simetrik bir hale getirmek amaçlanır.

Bunun için ihtiyaç olan bölgelere dudak dolgusu uygulanarak dudaklarda eşitlik sağlanır. Bu aşamada dolgunun ne kadar ve nereye uygulanacağı kişinin dudaklarındaki simetri bozukluğuna bağlıdır. Eşit olmayan bölgelere minik dolgu dokunuşları yaparak dudaklarınızı hem daha doğal hem de daha çekici gösterebilirsiniz.

Dudak asimetrisini düzeltmek için uygulanan dermal dolgular dudakların çekici ve biçimli görünmesini sağlar. İnsan vücuduyla uyumlu olan bu maddeler dudakların genç, düzgün, dolgun ve doğal görünmesini sağlar.

Dolgu dışında diğer seçenek cerrahi olarak yapılan uygulama olan lip lift ameliyatıdır. Lip lift burun dudak arası mesafeyi kısaltırken dudaklarda var olan asimetriyide kısmen düzeltir. Düzelemeyecek asimetrilerde lip lift ile dolgu bir arada uygulanır. Hangi tedavinin sizin için uygun olduğuna doktorunuz ile birlikte karar vermek en doğru yaklaşımdır.

Dudak dolgusu nedir?

Dudak asimetrisi düzeltmek için dudak dolgusu kullanılır. Dudak dolgusunun içeriğinde hyalüronik asit vardır. Hyalüronik asit kişinin vücudunda bulunan, mevcut yapı taşlarından biri olan ve zamanla azalan bir maddedir. Böylece dudak dolgunuz daha doğal görünecek, dudak simetrisi orantılanmış olur ve vücudunuzda alerjik bir reaksiyon yaratmayacaktır.

Dudak dolgusundan önce kişinin profil fotoğrafları çekilerek dudaklarının operasyon öncesi kayıt altına alınır. Dudak dolgusundan hemen sonra ve ödemler indikten sonra tekrar fotoğraf çekimi yapılarak dudak dolgusu öncesi ve sonrası fotoğrafları hasta ile paylaşılır.

Dudak asimetrisi düzeltmek için dudakların ihtiyacı olan bölgelere dolgu enjekte edilerek dudaklarının her tarafının eşit görünmesi sağlanır. Dudak dolgu maddeleri kullanılarak yapılan dudak şekillendirme işlemi ile ince dudaklar dolgunlaştırılır, hacmi artırılır, dudak kontürü belirlenebilir, dudak köşelerinin doldurularak pozitif ifade alması, dudakların nemlenmesi ve dudak simetrisi elde edilir.

Dudak şekillendirmede kullanılan Hyalüronik asit dolgu maddesi dudakların nemli görünmesini, içinde bulunan su tutucu özelliği sayesinde gerçekleştirir. Kalıcılığı bir bucuk yılın sonunda vücut tarafından absorbe edilerek sonlanır.

Dudak asimetrisi düzeltme dolgusu için iyileşme süreci

Dudak dolgusu enjekte etmek ortalama 10 ila 30 dakika arasında süren bir işlemdir. Dudak dolgusundan önce dudakların uyuşması için lokal anestezi etkili krem sürülür. Bu anestezi 2 saat boyunca dudaklarınızın ağrımasını engelleyecektir. Bu nedenle kişilerin işlem sonrası 2 saat dinlenmeleri önerilir. 2 saatin sonunda kişiler yepyeni görünümleri ile günlük hayatına devam edebilirler. Dudak dolgusunun kalıcılığı ay arasındadır.

Dudak Üstü Çizgiler Nasıl Giderilir?

Dudak üzerindeki uzunlamasına oluşan çizgilerin giderilmesinin en hızlı yöntemi hyalüronik asit dolgu maddesidir. Yapılandırma kompleksine sahip dermal bir dolgu maddesi olan hyalüronik asit sadece dudak asimetrisini düzeltmek için değil, aynı zamanda dudak simetrisini sağlamada da etkin bir rol oynar.

Yaşın ilerlemesiyle beraber dudak üstü dolgunluğunda da incelme meydana gelir. Hyalüronik asit uygulaması dudak üzerine uygulanırken aynı zamanda üst dudak bölgesine de yapılmalıdır. Böylelikle doğal ve estetik bir dudak yapısı oluşturulur. Dudak üstü çizgilerini hyalüronik asit uygulamasına ek olarak radyofrekans, lazer ya da PRP uygulamalarıyla kombine edilerek dolgunun etkinlik süresi artırılabilir.

Dudak Botoksu (sigara çizgisi)

Dudak üstü ile burun altında kalan bölgede ve alt dudak ile çene arasında kalan bölgede yaş alma ve sigara tüketiminin etkisiyle beraber dikine çizgiler oluşmaktadır.

Sigara çizgisi adı da verilen bu çizgiler sigara içme yılına, sigara oranına ve sigara içerken yapılan mimik hareketine göre derin ya da ince olabilmektedir. Dudak botoksu ile dudağın üstüne uygulanacak dolgular ile sigaranın neden olduğu ince ya da derinleşmiş çizgiler silinebilir. Bu silinmeyle beraber dudaklarda gözle görülür bir belirginleşme olur.

Dudak botoksu işlemini daha çok güçlü mimiklere sahip ve yaptığı mimik oranı fazla olan kişiler tercih eder. Botoks düşük miktarda ve yüzeysel olarak yapılmalıdır. Botoks yapılmadan önce dudak üstündeki bölüme anestezi etkili krem sürülerek enjeksiyonun konforlu hale gelmesi sağlanır.

Botulinum toksini sinir ve kaslar arasındaki iletişimi engellediği ve kasların üzerindeki kırışıklıklarda düzleşmeye neden olduğu için estetik anlamda çok sık kullanılan bir maddedir. Dudak botoksu uygulamasıyla dudak üstleri naturel ve pürüzsüz bir görünüm kazanır.

Dudak Kalınlaştırma

Yüz güzelliğinin tamamlayıcısı olan ise dudaklardır. Ne kadar güzel bir dudağa sahipseniz eğer, o kadar keskin belirleyici bir yüz güzelliğiniz var demektir. Yüzü güzel gösteren dudakların, çeşitli sorunlardan dolayı oluşan problemleri giderebilmek adına birçok uygulama, ameliyat modelleri vardır. Günümüzde ise dudak kalınlaştırma ile ilgili olarak, uygun tedavi yollarıyla yapılan doğru bir uygulama yöntemi bulunmaktadır.

İncelmiş, gevşemiş olan dudakların ise zamanla, aslında bir nevi yaşlılığın göstergesidir de denilebilir. Bunlardan uzak durmak için ise dudaklarınıza önem verebileceğiniz gibi, kalın ve dolgun dudaklara sahip olabilmek ile beraber genç oluşunuzu, genç durduğunuzu etrafınızda olan herkese gösterebileceksiniz.
 
Dudak kalınlaştırma uygulamasını yaptırmak isteyenler, genel olarak dudaklarının zamanla incelmesinden dolayı memnun kalmayanlar ise yapısal olarak, dudaklarının incelmesini beğenmeyip ya da daha bir dolgun ve kalın dudağa sahip olmak isteyen bayanlar, günümüzde dudaklarının hoş görünmesi adına uygun tedavi yöntemleri ya da ameliyat ile gerçekleştirilebilmektedir.
 
Günümüzde birbirinden farklı ameliyatlar, uygulamalar ile birlikte farklı dudak estetikleri yapılabilmektedir. Dudakların görünüşüne bağlı olarak ise farklı çeşitlerde dudak yapıları bulunmaktadır. Bu dudak yapılarına göre de, yüzünüze uygun olacak olan uygun tedaviyi ya da dudak ameliyatınızı yaptırabilirsiniz.dudak-estetigi

Dudak Estetiği Modeli

Bu tür ameliyatlarda, uygulamalarda istekleriniz ne ise, ona uygun şekilde dudak ameliyatınız ya da uygulamanız yapılmaktadır. Paris dudak modeli, orta kısmın daha dolgun olduğu bir dudak modelidir. Dudak kalınlaştırma konusu ile ilgili V-Y tekniği de bulunur. En çok tercih edilen bir dudak tipi olup günümüzde bu kalıcı dudağı isteyen kadın sayısı oldukça fazladır.
 
Dudak estetiği konusunda nasıl bir hizmet, tedavi almak istiyorsanız eğer, bunun için iyi bir araştırmacı olmalı ve estetik konusunda, yüzünüze en güzel ve uygun yakışabilecek dudak ile birlikte siz de dilediğiniz gibi dudak kalınlaştırma ameliyatına, uygulamasına onay vererek yaptırabilirsiniz.

Dudak Kalınlaştırma Ameliyatı Öncesi

Dudak kalınlaştırma ameliyatı öncesinde bazı durumlara özen gösterilmelidir. Dikkat edilmesi gereken bu durumlar, ameliyat esnasında ve ameliyat sonrasının daha verimli geçmesi için oldukça önem teşkil etmektedir. Öncelikli olarak ise ameliyattan en az iki hafta öncesinde sigara bırakılmalıdır. Sigara içmeye devam edildiği takdirde komplikasyon riski yükselmektedir. Bu yüzden çok önemlidir.

Dudak kalınlaştırma ameliyatı yapacak olan doktordan bütün bilgileri alın. Bu bilgiler sizi ameliyata daha da hazırlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. Ameliyat sonrasında ise eğer ilaç kullanılacaksa bu listeyi önceden edinmek sizin için daha faydalı olacaktır.

Dudak Büyütme Ameliyatı Sonrası

dudak-buyutmeBayanların en büyük problemlerinden olan küçük dudaklara sahip olma sorununa günümüz teknolojisi cevap vermiş ve dudak dolgusu ile bu sıkıntılara çözüm olabilmiştir. Dudak büyütme ameliyatı sonrasında yarım saatlik bir gözetim ardından dolgu yaptıran kişi evine aynı gün içerisinde gidebilir.

Dudak büyütme operasyonunun ardından lokal ödeme sebep olabilme ihtimalinden dolayı 1 saat süre ile hiçbir şey yememesi ve içmemesi gerekmemektedir. Ayrıca bu süre zarfında ruj ya da parlatıcı kullanılmamalıdır. Dudak estetiğinden sonra iğne ucunun girdiği yerlerde hafif morluklar ya da kızarıklıklar olması durumunda endişe edilmemelidir. Bu durum 2 ila 3 gün içerinde normale dönecek bir durumdur.

Dudak Kalınlaştırmada Fiyat ve Doktor Seçimi

Vücudumuza yapılan her müdahalede olduğu gibi dudak kalınlaştırmada oldukça önemlidir. Dudaklarımızın, günümüz açısında görünümü bizler için oldukça önemlidir. Bu nedenle yapılacak olan ameliyatında oldukça kaliteli ve doğru olması gerekmektedir. Çünkü uygulanan yöntemler ne kadar çok gelişmiş olsa da uygulayan kişinin yapabileceği yanlışlar kötü sonuçlar doğurabilir.
 
Öncelikle uzman bir doktor seçmeniz oldukça önemlidir. Bu tür konularda fiyat araştırması yerine doktorların uzmanlıkları araştırılmalıdır. Doktor araştırmasının yanı sıra uygulamanın yapılacağı klinikte steril olmalı ve tam teşekküllü hastane ortamı olmalıdır. Yapılacak uygulamada temizlik oldukça önemlidir. Bu tür standartları sağlayan ve konusunda uzman olan kişilerden dudak kalınlaştırma uygulamalarında yardım alabilirsiniz.

Dudak Kalınlaştırma Süreci

İşe Dönme

İşe Dönme

Hemen

Tam İyileşme

Tam İyileşme

Gün

Operasyon Süresi

Operasyon Süresi

Dakika

Hastanede Kalma Süresi

Hastanede Kalma Süresi

Yok

Hassasiyet Süresi

Hassasiyet Süresi

gün

"Belirtilen ameliyat süreçleri ortalama bilgilerdir. Hastanın genel durumuna, ameliyatın türüne ve uygulanacak operasyonun sayısına göre değişiklik gösterebilir."

Doç. Dr. Hayati AKBAŞ’ın ulusal ve uluslar arası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışması, makalesi ve yine ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda bilimsel çalışmaları bildirileri mevcuttur.

Dudak Kalınlaştırma Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dudak büyütme için hazır dolgu materyalleri kullanıldığında yaklaşık 1 yıl kadar etkisi sürer. Dudak büyütme için hastanın kendi yağ dokusu kullanıldığında ise dudak formunu aldıktan sonra etkisi ömür boyu devam eder.

3

Yara iyileşme sürecini etkilediği için ter türlü tıbbi uygulamadan sonra sigara tüketiminin azaltılması önerilir.

23

Dudak estetiği veya kalınlaştırma fiyatları için bize 70 02 numaralı WhatsApp hattımızından ulaşabilirsiniz. Uygulamalar kişiden kişiye değişebileceğinden online muayene ve detaylı fiyat bilgisi tarafınıza verilecektir.

1

Dudak yapıları ince olan hastalarda dolgu malzemeleri veya yağ dokusu ile dudaklar kalınlaştırılabilir. Tecrübeli ellerde riski düşük bir uygulamadır.

 

Dudak kalınlaştırma için kendi yağ dokusu kullanılırsa alerji görülmez; ancak dudak kalınlaştırma için hazır dolgu malzemeleri kullanıldığında nadiren reaksiyon görülebilir.

1

Dudak kalınlaştırmada hastanın kendi yağ dokusu kullanılabildiği gibi bunun için geliştirilmiş tıbbi hazır dolgu malzemeleri de kullanılabilir.

Dudak kalınlaştırma işlemi hastanın kendi yağ dokusu kullanılarak yapıldığında yaklaşık 30 dakika sürer.

Gerekli muayeneler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra doktor tarafından engel görülmeyen kişilere dudak estetiği yapılabilir.

Dudak büyütmede istenilen büyüklüğe hasta ile doktorun birlikte karar vermesi önemlidir.

 

Dudak Estetiği

Son yılların trendi haline gelmiş olan dolgun dudaklar güzellik normları listesinde ilk sıralarda yer alır. Bu durum birçok insanın dudak dolgusu ve eşlikçisi olan çeşitli estetik işlemleri yaptırarak ideal olduğunu düşündükleri estetik görünüme ulaşmaya çalışmasına yol açar.

Dudak Estetiği Nedir?

Dudaklar temelde yüzün üzerini örten deri dokusuyla, ağız bölgesinin iç kısmını örten mukoza dokusunun bileşkesini oluşturan ve belirli yönlerden cilt ile mukozanın özelliklerini barındırabilen özel bir dokudur. Vücudun en çok kanlanan ve yoğun miktarda sinir hücresi uyarısına sahip bölgelerinden biri olan dudaklar hem yüz hem de gülüş estetiğinde de önemi olan anatomik alanların başında gelir. Dudaklar hem ağız içi anatomik yapılarla ilişkisi hem de burun ve çene gibi yüz hatlarının belirgin bölgeleriyle olan komşuluğu nedeniyle yüzün ve gülüşün estetik algısında da önemli bir role sahiptir.

Dudakların estetik bir görünüme kazanması için kişilerde tarafından sıklıkla talep edilen işlemler dudak hacminin artırılması, dudak lokalizasyonunun değiştirilerek burun ile dudak arasında mesafenin azaltılması veya artırılması, dudak üstü kırışıklarının giderilmesi, dudak konturlarının belirginleştirilmesi, dudak kıvrımlarında düzenleme yapılması olarak sıralanabilir.

Dudak Estetiğinde Hangi Uygulamalar Yapılır?

Diğer estetik uygulamalarında olduğu gibi dudak estetiğinde de kişinin anatomik özellikleri ve estetik beklentileri hangi uygulamanın tatbik edileceğini belirler. Dudaklarda estetik yönden yüz güldürücü bir sonucun elde edilebilmesi, öncelikle dudakların anatomik durumunun iyi değerlendirilmesi ve hastanın tedavi sonrası beklentisinin iyi anlaşılması ile doğru orantılıdır. Bu anlamda dudak estetiğinde başvurulan yöntemler aşağıdaki gibi özetlenebilir.

Dudakların kalınlaştırılması: Dudak estetiğinde en sık başvurulan yöntemlerin başında dudak hacminin artırılarak daha dolgun ve kalın dudakların elde edilmesi gelir. Bu sonucun elde edilebilmesi için farklı yöntemler uygulanabilir, hastanın talebine göre geçici veya kalıcı teknikler tercih edilebilir. Özellikle ay gibi bir süre için geçerli olan, hyalünorik asit içerikli dolguların kullanıldığı dudak dolguları uygulanabildiği gibi daha kalıcı estetik uygulamaları için dudak dokusu altına yerleştirilen implantlardan yararlanılabilir. Bunların yanında dudak dokusu içine yağ enjeksiyonu da dolgun bir dudak görünümünün kazandırılması için uygulanabilir.

Dudakların inceltilmesi: Belirli genetik özelliklere sahip bireylerde kalın dudak yapısı meydana gelebildiğinden, kozmetik yönden tatmin edici sonuçların elde edilebilmesi için dudakların inceltilmesi gerekebilir. Bu doğrultuda dudak dokusu, ameliyat ile yeniden düzenlenerek inceltilebilmektedir.

Üst dudağın yukarı kaldırılması: Özellikle yüzün yüksekliğinin artması, ağız bölgesinin yaşla birlikte gelişen cilt sarkmalarıyla ilişkili olarak daha sarkık gibi görünüme kavuşması gibi durumlara bağlı olarak hastalarda üst dudak ile burun arasında mesafenin azaltılmasını ve daha genç bir görünüme ulaşmak hedeflenebilir. Bu doğrultuda botoks uygulamaları ile minimal girişimler yapılabildiği gibi cerrahi olarak da dudakların kaldırılması (lip lift) sağlanabilir.

Dudak çizgilerinin giderilmesi: Özellikle sigara içmek gibi dudağı büzüşme hareketine maruz bırakan eylemler sonucunda dudak cildinin kırışması ve incelmesi ile sonuçlanan hallerde, dudak içine dolgu uygulamaları yapılarak daha estetik bir görünüme kavuşturulabilir.

Dudak kıvrımlarının düzenlenmesi ve sınırlarının belirginleştirilmesi: Dudakların daha estetik bir görünüme kavuşması ya da kozmetik yönden daha estetik olarak algılanması, dudak kontürlerinin ve kıvrımlarının düzenlenmesi ile mümkündür. Bu anlamda dudak içine veya çevresine botoks ve dolgu uygulamaları ile dudakların daha belirgin ve estetik bir görünüme sahip olması hedeflenebilir.

Bu yöntemlerin dışında dudak estetiği temelde gülüş estetiği ile yakın ilişkili olduğundan genellikle birlikte ele alınır veya uzmanlık alanlarının koordineli çalışması ile sağlanır. Özellikle gülüş tasarımında özel bir önemi olan ve pembe estetik olarak da bilinen diş eti estetiğinde, gummy smile adı verilen, diş etinin gülüş esnasında diş yüzeylerini örtmesi sonucu gerekenden fazla göründüğü durumlarda dudak estetiğinin de iyi ayarlanması önemlidir. Bu bakımdan dudak bölgesine uygulanan botoks yöntemiyle birlikte, diş eti tasarımının yapılması gerekebilir. Yine dudak estetiği kapsamında gerekli hallerde dudak bölgesine yağ veya doku nakli yapılarak plastik cerrah tarafından dudak tasarımı gerçekleştirilebilir.

Dudak Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak estetiği anlamında yapılan belirli uygulamalar cerrahi işlemler içerdiğinden, cerrahi uygulamaya bağlı riskleri de beraberinde getirir. Özellikle plastik cerrahi uygulamaları sonrasında işlem bölgesinde lokal enfeksiyon gelişmesi, yara iyileşmesinde bozuklukların olması, yara izi gelişmesi, kanama, sinir dokusunun zarar görmesine bağlı uyuşukluk veya his kaybı gibi komplikasyonlar görülebilir. Genel anestezi altında yapılan işlemler nedeniyle, anestezik maddeye bağlı yan etkiler de hastalarda görülebilir.

Dudak estetiğinde uygulanan yöntemlerinin başarılı olabilmesinde önemli olan bir diğer husus ise ek hastalıklarının varlığıdır. Özellikle diyabet, kronik böbrek hastalığı gibi hem sistemik yönden yara iyileşmesinin etkilendiği hem de cilt yapısının bozulabildiği hallerde, estetik işlemlerin sonucunda hedeflenen düzeyde başarı elde edilemeyebilir. Bu anlamda cerrahi veya girişimsel tekniklerin gerektiği estetik uygulamalar öncesinde hastaların, uzman bir hekim tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilmesi ve kişisel özelliklerine en uygun yöntemin önerilmesi oldukça önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir