boya konulan kap / Boya Paleti Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

Boya Konulan Kap

boya konulan kap

Boya Paleti

Boya Paleti

Boya paleti denilen araç, resim ile uğraşan kişilerin, genellikle ressamların, rahat boyama yapmak için kullandıkları bir çeşit boya kabıdır. Renkleri kolay bir şekilde seçmek için boya paleti kullanılır. Palet kelimesi, Fransızca bir kökten geliyor. "Palette" Fransızca’da, "küçük yuvarlak tahta" anlamına gelmektedir. Tabi günümüzdeki paletlere baktığınızda küçük yuvarlak tahta tanımına tam olarak uymadıklarını görebilirsiniz. Genellikle plastik bir yapıda bulunan boya paletleri, tahta olsalardı boyayı emeceklerinden dolayı çok fazla tercih edilmiyor. Elbette ahşap boya paleti de var ama bu paletler şık ve zarif bir görünümde olsalar da temizliği açısından zorlayıcı oldukları için plastik paletlerden daha az tercih ediliyor.

Eğer bir boya çalışması yapıyorsanız, bu saç boyası da olabilir ya da bir tablo da olabilir, renklerin daha iyi görülmesi ve işinize daha iyi odaklanmanız için bir boya paletine ihtiyacınız olur. Boya paleti sayesinde, malzemelerinizi rahat görebileceğiniz şekilde ortaya çıkarabilir ve yapacağınız işlemi daha kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Boya paletleri, her boya türüne uygun olup bu konuda tatmin edici bir çeşitliliğe sahiptir. Boya paletlerini kullandığınızda yaptığınız işlemin daha kolay ve hızlı bir şekilde ilerlediğini siz de fark edeceksiniz. Böylece malzeme karışıklıklarından doğan zaman kayıplarından istifade etmiş olacaksınız. İşinize daha rahat odaklacak ve sürenizi olabilecek en optimal düzeyde kullanma imkanı bulacaksınız. Bu şekilde yaptığınız işlemi bütün ayrıntıları ile gözlemleme imkanına sahip olacaksınız. Sonucunda çıkan üründen de tatmin olma olasılığınız artmış olacak. Kullandığınız boyaların niteliğini, kullanmadan önce rahat bir şekilde gözlemleme imkanı bulmuş olacaksınız. Bu sayede boyanın size uygun olup olmadığına daha pratik bir şekilde karar vereceksiniz.

Yağlı boya paleti, guaj boya paleti, sulu boya paleti, ahşap boya paleti ve cam boya paleti gibi çeşitli boyaya uygun palet çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlilik sayesinde pratik bir biçimde boyayacağınız alana uygun malzemenin de yardımı ile işleminizi kolay bir şekilde halledeceksiniz. Boya paleti sayesinde rahatlıkla görebildiğiniz renkleri de daha iyi kullanabilecek ve bu sayede istediğinizi elde etmede tatmin edici sonuçlar elde edeceksiniz. Hem boya kutuları ile de uğraşmayacağınız için gereksiz bir kalabalıktan da kurtulmuş olacaksınız.

Boya Paleti Nasıl Kullanılır?

İlk önce kullanacağınız renkleri tespit etmeniz gerekiyor. Ama boya paletinin avantajı sayesinde bu tespiti daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü paletin üzerinde yapabileceğiniz deneme yanılma ile istediğiniz rengi elde etmeniz çok kolay bir hal almaya başlacak. Paletin üzerinde renkleri karıştırarak yeni renkler de ortaya çıkartabilirsiniz. Mesela boyayı beyaz ile açarak daha açık bir tonunu elde edebileceğiniz gibi, siyah ile karıştırarak da tonunu koyulaştırabilirsiniz. Ya da farklı renkleri karıştırarak yeni renkler elde edebilirsiniz. Boya paleti sayesinde bu şekildeki denemeleri yapmanız oldukça pratik bir hale gelecek. Bu denemeler sonucunda da istediğiniz rengi elde etmeniz daha kolay olacaktır. Kullanacağınız renkleri belirledikten ve artık boyama işlemine geçmek istedikten sonra, boya paletini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Boya paletinin üzerinde, oyuk şeklinde çeşitli bölmeler olduğunu göreceksiniz. Bu bölmeler boyaları dökmeniz ve daha rahat bir şekilde çalışma yapabilmenizi sağlayan yardımcı odacıklardır. Belirlemiş olduğunuz boyaları, boyama işlemine başlamak için bu oyukların içine dökerek başlayabilirsiniz. Maalesef her resim paleti aynı kaliteyi sunmamaktadır. Malzemelerinden dolayı boyayı emebilen resim paletleri de vardır. Ya da boyanın yapısını bozup boyama esnasında zorluk çıkartan resim paletleri de vardır. Bu yüzden resim paleti seçerken malzemenin kalitesi ve boyanızı zedelemeyecek bir yapıda olması da büyük bir önem arz ediyor. Buna dikkat ederek tercihinizi yaparsanız eğer, seçmiş olduğunuz boya paletiniz sizi mutlu edecektir. Ve daha rahat bir boyama imkanı sağladığından dolayı da sonrasında bu paletlerden vazgeçmeniz de zor bir hal almaya başlayacaktır.

Boya paletini kullandıktan ve işiniz bittikten sonra da dikkat etmeniz gereken başka önemli bir unsur daha vardır. O da boya paletinin temizliğidir. Boya paletinizi iyi bir şekilde temizleyerek onun kullanım ömrünü uzatabilirsiniz ve sonrasındaki kullanımlarda oluşabilecek problemlerin de önüne geçmiş olursunuz.

Boya Paleti Temizliği

Boya paleti ile boya ya da resim yapmak çok pratik olsa da temizlik kısmı devreye girince biraz can sıkıcı olduğunu itiraf edebiliriz. Ama bu işlem göz korkuttuğu kadar zor değil, hatta hızlı bir şekilde yapıldığında tatmin edici sonuçlar elde edebileceğinizi de söylemekte fayda var.

Palet çeşidi olarak ne kullandığınızın bu işlem için bir farkı yok. Yapılabilecek en kesin şey, boya işleminizi bitirdikten sonra paletinizi hemen temizlemenizdir. Bu işlemi olabildiğince çabuk yaptığınızda, hem temizlik işlemi kolay bir şekilde halledilebiliyor hem de boya kalıntısı kalması gibi bir durumun oluşmasının da önüne geçmiş oluyorsunuz. Çünkü boya durdukça doğası gereği kurumaya başlayacaktır ve boyanın kuruması temizliğinin yapılması açısından büyük bir engel teşkil etmektedir. Boya kurudukça onu temizlemek gittikçe zorlaşmaktadır ve bu da zamanla paletinizin üzerinde boya birikimleri oluşmasına sebep olur. Gelecekte bu birikmeler istediğiniz sonucu almanıza engel olabilir.

Eğer ahşap boya paleti kullanıyorsanız, boyanız kurudukça onu temizlemeniz daha da zor olacaktır. Çünkü boya kurudukça ahşabın gözeneklerine yapışmaya ve karışmaya başlar. Böylece boyanın çıkarılması işlemi zorlaşmaya ve nihayetinde imkansız bir hale gelmeye başlar. Bunun önüne geçmek için, boya yaptıktan sonra artık bir alışkanlık haline getirmek durumunda olduğunuz temizleme işlemini hemen yapmanız tavsiye edilir.

Eğer temizliğini yapmaya üşeniyorsanız ve bu işlem gözünüzde her geçen gün biraz daha büyüyorsa yapabileceğiniz birkaç kaçamak çözüm de var. Mesela paletinizin üzerine alüminyum folyo gibi malzemeler yerleştirebilirsiniz ve boyalarınızı bu folyoların üzerine koyabilirsiniz. Boyama işlemi bittikten sonra da folyoyu atarak paletinizi hiç kirletmeden bu işlemi devam ettirebilirsiniz. Ya da tek kullanımlık, kullanıldıktan sonra atılabilen paletler tercih edebilirsiniz. Böylece boyama derdi de ortadan kalkmış olur. Ama tek kullanımlık paletler boyanın mukavemeti ve kalitesi açısından en tatmin edici sonucu almanızı sağlamayabilir.

Akrilik Boya Paletten Nasıl Temizlenir?

Akrilik boyalar su bazlı boyalar oldukları için aslında paletten temizlemeniz oldukça kolaydır. Ancak temizlenmesi her ne kadar kolay da olsa akrilik boya kullanacaksanız eğer ahşap paletleri tercih etmekten kaçınmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ahşap paletlerin gözeneklerine giren boyayı temizlemeniz pek imkanlı değildir.

Akrilik boyayı paletten temizlemek için iki kolay yöntem söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi, daha kurumamış olan ıslak boyayı bir havlu kağıt ya da havlu yardımı ile temizleyebilirsiniz. Boya kurumadan önce bu işlemi gerçekleştirirseniz, boya hemen çıkacaktır. Zaten akrilik boya olduğu için temizlemesi kolay olduğundan, bir peçete yardımı ile bile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İkinci bir yöntem olarak ise, boya kalıntılarını temizlemek için vereceğiz. Boya kalıntılarını temizlemek için sabun ve sünger kullanmanız gerekir. Sabun ve sünger yardımı ile kurumuş boyaları rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bazen paletteki boya kuruyarak lastiğimsi bir kıvam alabilir. Öyle olduğunda boyayı soyarak kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer kalıntılar varlığını sürdürmeye devam ediyorsa, paletinizi ya bir yumuşatıcının içinde bekletmelisiniz ya da kaynar suyun içine koymalısınız. Böylece kuruyan boyanın yumuşamasını sağlarsınız ve yumuşayınca da temizlemesi daha da kolay olacaktır. Biraz bekledikten, 5 10 dakika gibi bir süre, paletinizi tekrar elinize alın. Sünger ve su yardımıyla üzerindeki boyaları çıkarmaya çalışın. Eğer hala boya kalıyorsa ve miktarı da azsa, yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınızdır demektir.

Ahşap boya paleti kullanmayı tercih ediyorsanız eğer, onun da temizlenmesi elbet mümkün. Akrilik boya için konuşalım. Öncelikle, paletinizin yüzeyini zımparalamanız gerekiyor. Böylece pürüzsüz ve pirüpak bir görünüm elde edebilirsiniz. Ama çok fazla zımparalamayın, yüzeyi pürüzsüz olacak kadar zımparalamanız yeterli. Sonra az miktarda keten tohumu yağı sürüp bir tabaka haline getirin ve bir peçete ya da kağıt havlu yardımıyla bütün tahtaya yayın. Sonra işleme biraz ara verin. Ahşap paleti bir gün boyuncu kuruması için bir kenara kaldırın. Bu kuruma işlemi çok önemli, hemen kullanmaya başlamamanız gerekiyor. Yoksa koyduğunuz boyanın yapısı bozulabilir. Ertesi gün eğer temizlenmemişse yine zımparalayıp keten tohumu yağı sürerek bir gün boyunca bekletmeniz gerekir. Temizlenene kadar bu zımparalama ve keten tohumu yağını sürme işlemini tekrarlamanız gerekebilir. Şimdi de ahşap paletteki yağlı boya için konuşalım. Yağlı boya, su bazlı olmadığı için ahşabı boyayabilecek özelliktedir. Bundan dolayı da ahşap palet üzerinde yağlı boya ile işlem yapacaksanız, sadece kullanacağınız kadar boyayı paletin üzerine koymanız önerilir. Aksi takdirde yağlı boya, paletinizi boyayacak ve çıkarmanız hayli zor bir hal alacaktır. Temizlemek için önce paletin üzerinde kalan bütün fazla boyayı bir bıçak yardımıyla ya da yardım edebilecek başka bir araç ile beraber sıyırın. Üzerindeki fazla kalan tortudan kurtulmak için, az miktarda solvent kat uygulayın ve bu katın da kuruması için beş dakika kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ahşap paleti bir kağıt havlu ile silin, temizleyin. Eğer temiz olmadıysa tekrar solvent kat uygulayıp bekledikten sonra tekrar kağıt havlu ile silerek aynı işlemi tekrar edebilirsiniz. Temizleme işleminin bitmesinin ardından kağıt havlunun üzerine, nemlendirecek kadar az miktarda keten tohumu yağı ekleyin. Palete sürün ve kuruması için bekleyin. Yine bir gün beklerseniz en iyi sonucu alabilirsiniz.

Ahşap boya paleti, her ne kadar şık bir görünüm sunsa da temizliğindeki pratiklik bakımından oldukça zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. O yüzden tercih size kalmış. Boya paletinin temizliğinin de çok önemli olduğunu göz önüne alarak hangi malzemeden bir palet tercih edeceğinize siz karar vermelisiniz. Ahşap palet kullanacaksanız, akrilik boyanın temizliği yine de görece daha kolay. Yağlı boya ile kullandığınız ahşap paletin temizliği ise hayli yorucu ve sıkıntılı bir sürece dönüşebilir. Fakat, palet kullanmak resim yapmayı her türlü kolaylaştıran bir şey olduğu için, yine de tercihiniz size kalmış. İkisi de kullanılan palet türleridir sonuçta.

Temizliği ile uğraşmak istemiyorsanız, kullan at diye tabir edebileceğimiz tek kullanımlık paletleri de tercih edebilirsiniz. Ya da paletinizin üzerine alüminyum folyo sararak kullanımınız bittikten sonra folyoyu atabilirsiniz. Böylece paletiniz kirlenmemiş, boya ile temas etmemiş olur. Folyoyu da güzel bir şekilde yerleştirdikten sonra paleti bu şekilde kullanmanız boyanın yapısına da zarar vermemektedir.

Boya Paleti Çeşitleri

Malzemelerine göre özetlersek iki ana başlık altına alabiliriz boya paletlerini. Ahşap boya paletleri, şık ve zarif bir görünümleri olmasına rağmen temizlikleri biraz zordur. Plastik boya paletleri, ahşap olana göre daha basit bir görünümleri olmasına rağmen temizliği daha kolaydır. Ömürleri de ahşap paletlere göre daha uzundur. Burada tercih sizin neye göre bir seçim yapmak istediğinize göre şekilleniyor. İki palet çeşidi de işinizi görebilecek özelliklere sahiptir.

Şekillerine göre bakarsak eğer, dikdörtgen ve oval olarak kategorilere ayırabiliriz. Genellikle boya paleti deyince akla oval bir şekil gelse de inceleyince siz de göreceksiniz ki dikdörtgen boya paleti modelleri de vardır.

Bir de ayrı bir çeşit olarak tek kullanımlık boya paletlerini gösterebiliriz. Palet temizliğinden hoşlanmıyor ve uğraşmak da istemiyorsanız, bu paleti tercih edebilirsiniz. Fakat o da her seferinde yeni bir kullan at palet almayı gerektirdiği için maliyet açısından oynamalara sebebiyet verebiliyor.

Bazı boya paleti çeşitlerinin kapakları da bulunuyor. Bu kapaklar sayesinde ara vermeniz gerektiğinde boyanın üzerini kapak sayesinde kapatarak kurumasını engelleyebiliyorsunuz. Sonra tekrardan boyanın başına dönebiliyorsunuz. Ama boyanın kurumamasına dikkat edecek kadar bir süre ara vermeniz tavsiye edilir. Aksi takdirde temizliği bir hayli zor olabilmektedir.

Kısacası, farklı malzemelerde ve şekillerde boya paletleri vardır. Bu paletlerin de kendi içlerinde avantajları ve dezavantajları olduğunu göreceksiniz. Sizin için hangi özellik daha önemli ise ona göre bir tercih yapmalısınız. Ama tercihiniz ne olursa olsun, boya paleti kullanmak yapacağınız işlemi daha pratik ve kolay hale getirecektir. Çünkü çok pratik ve sürülen boyayı da tam olarak görme imkanı sunması ile daha tatmin edici sonuçlar almanızı kolaylaştırıyor. Tek kullanımlık mı ahşap mı plastik mi oval mi dikdörtgen mi artık nasıl bir palet istediğinize karar vermeniz kalıyor geriyor. Bahsettiklerimizi tecrübe etmek için ahşap ve plastik palet de alıp deneyebilir, tecrübelerinize göre daha sonra almanız gerekirse hangi tür paleti tercih edeceğinize kendiniz de karar verebilirsiniz. Deneme yanılma ile kendiniz için doğru boya paletini bu şekilde de bulabilirsiniz. Çünkü hepsinin kendi içinde avantajları ve dezavantajları var. Bu avantajlardan hangisi sizin için daha ağır basıyorsa, ona göre seçeceğiniz palet de değişkenlik gösterebilir.

Boya Paleti Fiyatları

Kullanım amaçlarına göre, şekillerine göre ve malzemelerine göre farklı çeşitlerde paletler vardır. Böyle bir çeşitliliğe sahip olduğu için boya paletleri, fiyat konusunda da geniş bir yelpazeye sahip. Malzemesine göre fiyatı değişebildiği gibi şekline göre de fiyatı değişebiliyor. Trendyol'un çeşitli ve farklı markalardaki ürünleri bünyesinde bulunmasından dolayı fiyatları da geniş bir skalada çıkıyor karşınıza. Ahşap dikdörtgen olan boya paletinin fiyatı ile plastik oval olan boya paletinin fiyatı aynı olmayabiliyor. Her cebe uygunlukta alternatifleri bulunan boya paletleri içinden aradığınızı bulmanız çok kolay. Boya paleti kullanarak resim ya da boya yapmanın rahatlığı ve pratikliği ile tanışınca daha kolay tercihte bulunmaya başlayacaksınız. Ve boya paletlerini denedikçe, temizleme işlemini gördükçe, hangi paleti seçeceğiniz sizin kararınıza kalmış olacak. Fiyat aralıkları geniş olduğu için istediğiniz paleti Trendyol'da bulmanız oldukça kolay. Aradığınız fiyatta aradığınız model karşınıza çıkacaktır. Her türlü fiyat aralığında paletler olduğu için de tercihinizi yapmanız çok da zor olmayacaktır. İstediğiniz paletin ya da denemek istediğiniz paletin karşınıza çıkması oldukça yüksek bir ihtimaldir. Burada yazanlara ek olarak hala tercih etmekte sıkıntılar yaşıyorsanız eğer, kullanıcıların yorumlarına da başvurabilirsiniz. Sonrasında siz de ürün ile ilgili yorumlar yaparak başkalarına yardımcı olabilirsiniz. Boya paleti konusundaki deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz. Böylece hangisini tercih edeceği ile ilgili şüpheye düşen diğer ziyaretçilerimize yardımcı olabilirsiniz.

Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?Sanat, birçok alana yayılmış ve alt dalları olan bir bütündür. Ebru sanatı ise kağıt sanatlarının sadece biri. Osmanlı dönemine dayanan ve o dönemin kuralı olan usta-çırak ilişkisi mevcuttur ebru sanatında. Sanatçının iradesi dışında birçok olaydan ve durumdan etkilenebilir. Renklerin suyla dansı,renklerin uyumu ya da renklerin ahengi şeklinde adlandırılır çoğu zaman ebru. Farsça&#;da bulut,bulut gibi anlamına gelen ebri&#;den almıştır adını bu sanat.

Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Görsel olarak harikalar yaratabileceğiniz , her insanda farklı duygular uyandıran ve ülkemizde de birçok sanatçı tarafından icra yapılmaktadır Ebru sanatı. Devrin son sanatçılarından Mustafa Düzgünman gerek eserleri gerekse ardında bıraktığı ve yetiştirdiği çırakları ile dikkat çekmeyi başarmıştır. Ebru sanatının nasıl yapıldığını ve bunun için hangi malzemelere ihtiyaç duyduğumuzu anlatmak istiyorum.

Malzemeler:
1)Kağıt:Genellikle 1. hamur kağıt kullanılır,emici özelliği olmalı ve mat olmalıdır.
2)Kitre:Yapışma özelliği çok az olan bir yapıştırıcı/zamk. İlk olarak su ile birlikte karıştırılır ve uygun bir kıvama getirilir.
3)Tekne:İçerisine Kitre konulan kap
4)Fırça
5)Boyalar:Oksit kırmızı, oksit sarı, oksit siyah, lahur çiviti renkler Ebru sanatında ön planda olan ve daha çok tercih edilen renklerdir yine de bu sizin seçiminize bağlıdır.
6)Öd:Renklerin kitre üzerine yapışmasını ve dağılmadan orada kalmasına yardımcı olur
7)Biz:Ebruya şekil vermek amacı ile kullanılır.

Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?Ebru Nasıl Yapılır?
Tekne kitreli su ile doldurulur ilk olarak,uygun kıvam yakalanır. Hazırladığımız sıvı ince bir tülbent ile süzülür ve bu şekilde temizlenmesi sağlanır. Değişik renklerdeki toprak boyalarımız ezilerek uygun hale getirilir. Bu işlemden sonra meydana gelen çamur benzeri boyamıza sığır ödü katılarak 15 gün dinlendirme işlemi yapılır. Bekleme işleminden sonra mamül sulandırma işlemiyle kullanıma hazırdır.

Bir ebru tek seferde yapılabilir bu yüzden dikkat çok önemlidir. Hazırladığımız boya, fırça yardımıyla suyun üzerine damlatılır, şekiller oluşmaya başlayacaktır, sonrasında kağıt teknenin üzerine örtülür ve bundan sonra oluşacak şeklimizi beklemek kalır.

Yazar: Ali ERSOY

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası