çorlu tren kazası ölenler / Çorlu tren kazasında ölenler anıldı - Haberler

Çorlu Tren Kazası Ölenler

çorlu tren kazası ölenler

Çorlu tren faciasında ölenler anıldı: Yok muydu bu ülkenin hesap soracak bir hakimi?

DUVAR - Tekirda&#;’&#;n Çorlu ilçesi Sar&#;lar köyü yak&#;nlar&#;nda, 8 Temmuz ’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 ki&#;inin hayat&#;n&#; kaybetti&#;i, ’den fazla ki&#;inin de yaraland&#;&#;&#; tren kazas&#;nda ölenler Çorlu’da an&#;ld&#;.

ANKA Haber Ajans&#;'n&#;n haberine göre, faciada ya&#;am&#;n&#; yitirenlerin yak&#;nlar&#;, trenin kalk&#;&#; noktas&#;ndan katliam&#;n ya&#;and&#;&#;&#; dura&#;a; ellerinde hayat&#;n&#; kaybedenlerin foto&#;raf&#; ile yürüdü. Foto&#;raflar&#;n ve “Adalet &#;stiyoruz” ifadelerinin yaz&#;l&#; oldu&#;u büyük pankart&#;n ta&#;&#;nd&#;&#;&#; yürüyü&#;, Sar&#;lar köyündeki Uzunköprü Tren &#;stasyonu kar&#;&#;s&#;ndaki 8 Temmuz An&#;t&#;’nda sona erdi.

Anmaya kat&#;lanlar, hayat&#;n&#; kaybedenler için raylar&#;n önünde 1 dakikal&#;k sayg&#; duru&#;unda bulundu. Sayg&#; duru&#;unun ard&#;ndan, ölen 25 ki&#;inin isimleri tek tek okundu. Daha sonra 8 Temmuz’un an&#;t&#;na karanfiller b&#;rak&#;ld&#;.

'YOK MUYDU HESAP SORACAK B&#;R HAK&#;M?'

K&#;z&#;n&#;, karde&#;lerini ve alt&#; ayl&#;k ye&#;enini kazada kaybeden Zeliha Bilgin, "Söylemek istedi&#;im o kadar çok &#;ey var ki ama a&#;z&#;mdan ç&#;kacak kelime yok. Hesap sormaman&#;n, adaletsizli&#;in kitab&#;n&#;n yaz&#;ld&#;&#;&#; günlerde; yine görüyorum ki bize bizden ba&#;ka dost yok. Biz bir oldukça; yap&#;lanlar&#;n, adaletsizli&#;in, katledilenlerin hesab&#;n&#; hep birlikte soraca&#;&#;m" dedi.

K&#;z&#;yla yapt&#;&#;&#; son görü&#;meyi anlatan Bilgin, &#;unlar&#; söyledi:

"Dört y&#;l önce bu saatlerden bir &#;eyler söylemek istiyorum. Saat gibi son görü&#;memden hiç bahsetmemi&#;tim, k&#;z&#;mla. ‘Geliyoruz anne.’ Daha konu&#;may&#; bilemeyen Beren’im alt&#; ayl&#;k, o konu&#;sayd&#;, kim bilir nas&#;l veda edebilirdi teyzesine… Bizim için bayramlar, özel günler bitti. Ama sebep olanlar, hesap sorulmad&#;&#;&#; için bayramlar&#;n&#; o kadar güzel kutluyorlar ki… Çünkü hesap soran yok onlara. Devlet Demiryollar&#;’ndaki ihmaller yüzünden, 25 melek u&#;urland&#; buradan gökyüzüne. Tozpembe hayalleri olan evlatlar&#;m&#;z gitti, bir hiç u&#;runa. Kim hesap sordu? Yok muydu, bu ülkenin hesap soracak bir hakimi?"

'ULA&#;TIRMA BAKANI OLARAK BUGÜN B&#;R TAZ&#;YE MESAJI YAYINLAYAMAZ MIYDIN?'

Ula&#;t&#;rma ve Altyap&#; Bakan&#; Adil Karaismailo&#;lu’na seslenen Zeliha Bilgin, "Sabahtan beri Devlet Demiryollar&#;’n&#;n ve onun hesaplar&#;n&#; kontrol ediyorum, Twitter’da. &#;yi bayramlar diliyorlar. Bize iyi bayram yok. Sen bu ülkenin Ula&#;t&#;rma Bakan&#; olarak bugün bir taziye mesaj&#; yay&#;nlayamaz m&#;yd&#;n? Nedir sizi tedirgin eden? Bu devletin yollar&#;nda 25 can ihmalleriniz yüzünden öldü. Nerede bu devletin Ula&#;t&#;rma Bakan&#;? Bugün 25 can için tek bir kelam edemiyor" dedi.

'KOSKACA DEVLET, TCDD GENEL MÜDÜRÜNÜ YARGILAKTAN YOKSUNSA YAZIKLAR OLSUN'

Faciada hayat&#;n&#; kaybeden Ferhat &#;ahin’in babas&#; Hüseyin &#;ahin ise "4 y&#;l önce o&#;lum trene bindi&#;inde, 'Baba 7 gibi bizi almaya gelirsin' demi&#;ti. Saat 5’i 10 geçe, gelen telefon, k&#;z&#;m ‘Kurtar&#;n’ diye telefonda konu&#;abildi. Çok kötü. Allah kimseye ya&#;atmas&#;n. Geldik ve o&#;lumuzu trenin alt&#;nda gördü&#;üm an zaten bittim" ifadelerini kulland&#;.

Sorumlular&#;n yarg&#;lanmas&#;n&#; isteyen &#;ahin, "Devlet sakl&#;yor. Neyi sakl&#;yor? Koskoca devlet; Cumhurba&#;kan&#; olsun, Ula&#;t&#;rma Bakan&#; olsun, bir TCDD Genel Müdürü’nü yarg&#;lamaktan yoksunsa ya da bunlarla bu paralar&#; payla&#;&#;p, bu yollar&#; kötü yap&#;yorsa, bizim çocuklar&#;m&#;z&#; öldürüyorsa, yaz&#;klar olsun, hepsinin bo&#;az&#;nda kals&#;n. Her gün televizyonda cuma ç&#;k&#;&#;lar&#;n&#; gösteriyorlar. Var m&#; böyle bir dünya. Herkes tatilde, çocu&#;unun ba&#;&#;nda. Biz ne yapaca&#;&#;z?" dedi. 

"Art&#;k yeter. Savc&#;n&#;n büyü&#;ü mü ç&#;kacak, Anayasa Mahkemesi mi büyüyecek, Adalet Bakanl&#;&#;&#; m&#; büyüyecek. Kim gelirse gelsin, yeter art&#;k. Böyle olmaz" diyen &#;ahin, "Bir yolu yapmak, üç katman diyor, üç katman var m&#; orada; bilirki&#;i söylüyor. Neyi sakl&#;yorsunuz? Adaletin gelmesi için bir an önce, halk inans&#;n, bu ülkenin masum insanlar&#; ölmeye devam ediyor" &#;eklinde konu&#;tu.

ATALAY CEZAEV&#;NDEN MESAJ GÖNDERD&#;: SOSYAL C&#;NAYET DÜZEN&#;N&#; HEP B&#;RL&#;KTE A&#;ACA&#;IZ

Avukat Elif S&#;la A&#;&#;k, Gezi Park&#; Davas&#; kapsam&#;nda Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay’&#;n mesaj&#;n&#; okudu. Atalay, &#;u mesaj&#; gönderdi:

"Bundan tam 4 y&#;l önce Çorlu’da demiryolu altyap&#;s&#;n&#;n a&#;ama a&#;ama piyasa ko&#;ullar&#;na teslimi ve gerekçeyle güvencesizle&#;tirilmesi sonucu 25 insan&#;m&#;z göz göre göre ölüme gönderildi. Ölümlerin nedeni sistemiktir. Sorumlular, ba&#;ta Ula&#;t&#;rma Bakan&#; olmak üzere üst düzey bürokratlard&#;r. Türkiye’de adalet, Çorlu’da katledilen, sosyal cinayetlerde yitirilen insanlar&#;m&#;za art&#;k sessiz kalamaz. Biz, insanlar&#;m&#;z&#;n ac&#;lar&#;na ac&#; katan, bu sosyal cinayetlerin cezas&#;z kalmas&#; için sürdürülen faaliyeti tan&#;yoruz. Adalet istiyoruz. Çorlu için adalet. Bu sosyal cinayet düzenini hep birlikte a&#;aca&#;&#;z.”

"Bu kadar ac&#;l&#; bir günde, ailelerden sonra söz al&#;p bu dosyay&#; konu&#;mak çok zor" diyen avukat Evren &#;&#;ler, "Buraya gelip, cinayet mahallinde konu&#;urken; bu cinayetin nas&#;l i&#;lendi&#;inden de sorumlular&#;ndan da bahsetmek zorunday&#;z. Asl&#;nda 12 Eylül’de ba&#;layan, Özal döneminde devam eden ve AKP politikalar&#; ile de son noktas&#;na ula&#;an neoliberal politikalard&#;r, buray&#; cinayet mahalli haline getiren. TCDD’nin özelle&#;tirilmesi, kurumda liyakatin kalmamas&#; ve altyap&#; ile üst yap&#; aras&#;ndaki dengenin bozulmas&#;d&#;r buray&#; cinayet mahalli haline getiren" &#;eklinde konu&#;tu.

'TERC&#;HLER&#;N&#; ADALETS&#;ZL&#;KTEN YANA KULLANIYORLAR'

Sorumlular&#;n yarg&#;lamadan kaç&#;r&#;ld&#;&#;&#;n&#; söyleyen &#;&#;ler, konu&#;mas&#;nda "Biliyoruz ki, katliam&#;n hemen pe&#;inde üstüne örtmeye çal&#;&#;t&#;klar&#; gerçekler; ailelerin, avukatlar&#;n, kamuoyunun, gazetecilerin &#;srarl&#; takipleri ile bir parça gün yüzüne ç&#;kt&#;. y&#;l&#;n&#;n ba&#;&#;ndan itibaren, asl&#;nda dosyadaki raporlarla en az&#;ndan orta seviye sorumlular&#;n kim oldu&#;unu biliyoruz. O tarihten sonra, Çorlu Cumhuriyet Ba&#;savc&#;l&#;&#;&#; iradi olarak, gerçek sorumlular&#; yarg&#; önüne getirmemektedir. Bu bir tercih, tercihlerini adaletsizlikten yana, gerçek sorumlular&#; yarg&#;dan kaç&#;rmaktan yana kullan&#;yorlar" ifadelerine yer verdi.

'SORUMLULAR B&#;NAL&#; YILDIRIM, AHMET ASLAN VE &#;SA APAYDIN'DIR'

Dosya savc&#;s&#; hakk&#;ndaki suç duyurusu kabul edilmesine kar&#;&#;n i&#;lem yap&#;lmad&#;&#;&#;n&#; aktaran &#;&#;ler, &#;öyle devam etti:

"Dosya savc&#;s&#; hakk&#;nda; adil yarg&#;lamay&#; etkilemeye te&#;ebbüs ve görevi ihmalden yapt&#;&#;&#;m&#;z suç duyurusu mahkeme taraf&#;ndan dahi yerinde görülmü&#;ken, ne bu savc&#; hakk&#;nda bir i&#;lem yap&#;ld&#; bugüne kadar ne gerçek sorumlular hakk&#;nda iddianame düzenlendi. Bunca zamand&#;r, gerçek sorumlular&#; henüz tespit edemedi&#;ini söyleyen Çorlu Cumhuriyet Savc&#;l&#;&#;&#;’na buradan sesleniyoruz. Özelle&#;tirme kararlar&#;n&#;n verildi&#;i tarihteki Ula&#;t&#;rma Bakan&#; Binali Y&#;ld&#;r&#;m’d&#;r, bu cinayetlerin sorumlusu. Katliam tarihindeki Ula&#;t&#;rma Bakan&#; Ahmet Aslan’d&#;r, bu cinayetlerin sorumlusu. TCDD Genel Müdürü &#;sa Apayd&#;n’d&#;r sorumlu olan. Gerçek sorumlular&#;n yarg&#;lanmas&#;d&#;r, ailelerin talebi." (HABER MERKEZ&#;)

Çorlu’daki tren kazası davasında yeni gelişme: Ölenlerin yakınlarına ve yaralılara tazminatlar ödendi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmiş, kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirmişti. kişi de yaralanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin 15 davanın sulh ile sonuçlandığını, 34 davanın ise sulh sürecinin devam ettiğini bildirdi. TCDD'den yapılan açıklamaya göre, tren kazasında vefat eden 14 kişinin yakınlarına ve 30 yaralıya yaklaşık 21,3 milyon TL ödeme yapıldı.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kazada vefat edenlerin yakınları ve yaralananlarca Kurum aleyhine adli ve idari yargıda davalar açıldı. Tazminat davalarının açıldığı mahkemelerin büyük bölümünde görevsizlik kararı verilince yargılamanın hangi mahkeme huzurunda yapılacağı konusu cevapsız kaldı.

Davaların uzama eylemine girmesi üzerine oluşan mağduriyetin giderilmesi amacıyla, TCDD Yönetim Kurulu tarafından Yargıtay uygulamaları esasları göz önünde bulundurularak, bu konuda ihtisas sahibi bilirkişiden rapor alınmak suretiyle mağdur ve mağdur yakınlarına sulhen tazminat ödenmesi kararı alındı.

Yapılan ödemeler, mağdurların gelirleri, yaşı ve maluliyet oranları esas alınarak alanında ihtisaslaşmış bilirkişilere Genel Müdürlük tarafından hesaplattırıldı. TCDD'den yapılan açıklamaya göre, mağdurlara özel bir ödeme söz konusu olmadı.

Tren kazasında &#;lenlerin kimlikleri belli oldu

 Tren kazasında yaşamında yitirenleri 12'si Uzunköprü, 2'si Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesi, 4'ü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, 3'ü Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi ve 2'si İstanbul nüfuslarına kayıtlı.

Tren kazası sonrası cenazesini teşhis edenler gözyaşlarına boğuldu

Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.

14 yaşındaki Bihter Bilgin son yolculuğa uğurlandı

Edirne Uzunköprü'den teyzeleri Derya Güvenç Kurtuluş, Emel Güvenç Duman ve 10 aylık kuzeni Beren Kurtuluş ile birlikte akraba ziyaretinden dönerken tren kazasında hayatını kaybeden Bihter Bilgin için Çorlu Merkez Otogar Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakiben düzenlenen törene Bilgin'in ailesi, yakınları, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lise birinci sınıf öğrencisi olan Bihter Bilginin cenaze namazını Çorlu Müftüsü Adem Gülmek kıldırdı. Cenaze töreninde baba Saim Bilgin ve annesi Zeliha kızlarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. İlk kez trene bindiği öğrenilen Bilgi'nin naaşı, alınan helalliğin ardından Çorlu Havuzlar Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan, Bihter Bilgin'in aynı trende bulunan teyzesi Derya Güvenç Kurtuluş, Emel Duman ve yeğenleri 10 aylık Beren Kurtuluş için de ikindi namazını müteakiben cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

Özcan Cesur son yolculuğuna uğurlandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında hayatını kaydeden Özcan Cesur (47), son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Cesur'un ailesinin ve yakınlarının yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorlu tren kazası ne zaman oldu? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası davasında son durum ne?

Çorlu tren kazası, 8 Temmuz tarihinde meydana geldi. Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, kişi de yaralandı.

ÇORLU TREN KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLER

Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.

ÇORLU TREN KAZASI DAVA SÜRECİ

Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan açılan davada sanıklar hakkında 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis talep edildi. Dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda TCDD birimleri kusurlu bulundu.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın 10'uncu duruşması 25 Mayıs tarhinde görüldü. Duruşmada, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na üst düzey sorumlularla ilgili soruşturma yapılmasına yönelik mahkemenin yazdığı yazıya, dosyaların Adli Tıp Kurumu'nda olduğu gerekçesiyle cevap gelmediği belirtildi. Bunun üzerine kazada yakınlarını kaybedenlerin aileleri, salonu terk etti. Mahkeme heyeti de duruşmayı 5 Ekim'e erteledi.

TAZMİNAT DAVASI

Kazada yaralanan, Zeynep Aydıncı, Sinem Topçu ve Yeliz Karakaş'a, bilirkişi raporu ile kusurlu bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından toplam 1 milyon bin TL tazminat ödendi.   Avukatları eşliğinde tazminat bedelini teslim alan Zeynep Aydıncı ile Sinep Topçu davadan çekilirken, Yeliz Karakaş da davadan vazgeçti.


Çorlu Tren kazasıMısra ÖzOğuz Arda Sel

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası