iphone şarj soketi temizliği / iPhone şarj yuvasına zarar vermeden temizleme - Teknolojik Haber

Iphone Şarj Soketi Temizliği

iphone şarj soketi temizliği

İphone şarj soketi temizleme. Resimli anlatım

Arkadaşlar benim 6s s&#;rekli şarj sorunu veriyordu. Pc &#;zellikle anakart ve fan motoru temizliğinde kullandığım, yapıştırıcı hızlı dondurucu. Spreyi buradada işime yaradı.

&#;ncelikle telefonu kapatıyoruz.
1. İşlem kablo uc telefona giren kısım, sprey sıkıyoruz. Her 2 y&#;n. 10 saniye kadar bekleyip, bir pe&#;ete ile uc kısmı siliyoruz.
Bu işlemi birkez daha tekrarlıyoruz. Artık uc kısım olası kalıntılardan arındı.
2. İşlem kablo uc kımına yeniden ve iki y&#;n sprey sıkıyoruz. Telefonumuz dik konumda iken, spey sıktığımız ucu telefona takıyoruz. Bir ka&#; sefer takıp &#;ıkartıyoruz.
3. Kabloyu &#;ıkarıp, telefonumuzun alt kısmını hafifce avcumuza vuruyoruz. Daha sonra hafifce &#;fleyip ucucu maddenin tamamen gitmesini sağlıyoruz.
Bu işlemi birka&#; kez tekrarlaya bilirsiniz. Son işlemden sonra en az birka&#; dk bekletin. Daha sonra pirize takın.
Bu sayede telefon şarj girişi kalıntılardan arınmış olacaktır.


İphone şarj soketi temizleme. Resimli anlatım

İphone şarj soketi temizleme. Resimli anlatım

Telefonun genel temizliğini bir çok kullanıcı yapmaz. Bu da bir zaman sonra hem görünümü hem bazı kullanımlarda sorun çıkarır. Bu haberde iPhone şarj yuvasına zarar vermeden temizleme yönteminden bahsedeceğiz.

teknik destek

Tüm cihaz kullanıcıların bilmesi gereken şeylerden biri telefonun bazı alanlarının temizlenmesi. Telefon ekranı ve kılıfı genelde temizlenmekte ama şarj girişi pek temizlenmemekte. Ya da gözden kaçmakta. Bu kesinlikle sık sık temizlenmesi gereken bir alan değildir, ancak bunu yapmazsanız, sonunda orada toz, kalıntı ve her türlü pislik birikmesine neden olacak.

Sorun şu ki, şarj bağlantı noktası, iPhone hoparlörleri gibi oldukça kırılgan ve temizlerken dikkatli olmazsanız geri dönüşü olmayan hasara neden olabilirsiniz. Neyse ki, tam olarak neleri yapmanız ve yapmamanız gerektiği konusunda sizi yönlendirmek için bu kapsamlı kılavuzu bir araya getirdik. İşte bir iPhone&#;un şarj bağlantı noktasını nasıl temizleyeceğiniz, böylece bir kez daha şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

Kulaklığınız daha iyi günler gördüyse, kulaklıkların nasıl temizleneceğine de bakmayı unutmayın .

iPhone şarj yuvası neden kirli?

İlk etapta şarj bağlantı noktanızda gerçekte ne kadar çok miktarda pislik biriktiğini sorgulayabilirsiniz. Çoğumuzun telefonlarımızı cebimizde ve çantamızda taşıdığımızı düşündüğünüzde aslında bu hiç de şaşırtıcı değil.

Burada, girintilere takılabilecek her türlü tüy ve döküntü var. Şarj cihazınızı her prize taktığınızda, bu toz da girişe doğru itilir ve bu nedenle kaçınılmaz olarak birikecektir. Bu seferde iPhone şarj soketini temizleme adımlarını uygulamamız gerekecek.

iPhone şarj yuvası nasıl temizlenir?

1. Telefonunuzu kapatın.

2. Ardından, bir el feneri alın ve neyle uğraştığınıza bir bakın. İlerlemenizi görebilmeniz için bunu her adımdan sonra yapmak da iyi bir fikirdir.

3. Apple, basınçlı hava kullanılmasını önermez(yeni sekmede açılır)iPhone&#;ları temizlemek için. Ancak bu bilinen ve başarılı bir yöntem olduğu için kullanmayı tercih edenler için yol gösterdik. Falcon Dust gibi bir kutu basınçlı hava kullanmak(yeni sekmede açılır), dik tutun ve ani tozları temizlemek için porta birkaç kısa düdük verin. Bunun sorunu çözüp çözmediğini görmek için daha sonra iPhone&#;unuzu takmayı deneyin. Değilse, bir sonraki adıma geçin.

4. Görünür kalıntıları bir kürdan kullanarak çıkarmaya çalışabilirsiniz , ancak şarj noktası kolayca hasar görebileceğinden bunu çok dikkatli yapmalısınız. Bazı siteler bir kürdanı pamuğa sarmanızı tavsiye ediyor, ancak bu potansiyel olarak porttaki kalıntıları artırabilir, bu nedenle kürdan yapıştırmanızı öneririz.

Kürdanı çok nazikçe, gevşek bir şekilde sokun ve ani birikintileri alıp almadığını görmek için bir yandan diğer yana hareket ettirin. Bu noktada üzerine baskı uygulamayın. Kürdan üzerinde birikinti fark ederseniz, kuru bir bezle silin veya devam etmek için yeni bir kürdan kullanın. Sorunu çözüp çözmediğinizi görmek için hareketler arasında telefonu fişe takmayı deneyin.

5. Hala yanıt yoksa , kürdanı bağlantı noktasının duvarlarına hafifçe kazıyın ve kürdanda yapışkanlık olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Kolayca hasar görebileceğinden bağlantı noktasına yalnızca çok hafif bir baskı uygulamanız çok önemlidir. Çapalar özellikle hassas olduğundan iskele kenarlarından da uzak durun.

6. Basınçlı hava kullanmayı seçtiyseniz, ayrıca kürdan yerleştirme arasında porta birkaç kez vurabilirsiniz. Kürdan dışında herhangi bir şey sokmamalısınız, çünkü metal aletler hasara neden olur ve portun tamamının değiştirilmesine neden olur &#; bu ideal değildir.

7. iPhone yanıt verene kadar bu temizleme döngüsüne devam edebilirsiniz. Şans yoksa, onu bir Apple servis merkezine götürmeniz gerekecek.

iPhone şarj yuvasına zarar vermeden temizleme işleminde en önemli husus, sabırlı şekilde yavaş yavaş yapılacak adımların uygulanması.

müşteri hizmetleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası