taşınmanın püf noktaları / Kolay taşınmanın püf noktaları - Kadınsal Mevzular

Taşınmanın Püf Noktaları

taşınmanın püf noktaları

Taşınmayı Kolaylaştırmanın Püf Noktaları

Doğru planlama ve kısa bir ön çalışmayla hızlı ve daha az yorulacağınız bir taşınma mümkün!

Taşınıyorsanız, başınıza gelebilecek en yorucu ve stresli faaliyetlerden biriyle karşı karşıyasınız demektir. Kiralayacağınız yeni daire veya satın aldığınız ev sizin için yepyeni bir heyecan olsa da olsa, tüm yaşantınızı bir yerden başka bir yere aktarmak hiç de kolay değil! Ancak bir sonraki taşınmanızı doğru planlayarak süreci kolaylaştırabilirsiniz. Taşınırken pratik olabilecek tüyoları sizler için sıraladık.

EN DOĞRU ZAMAN: Taşınmak için en uygun zaman, okulların kapandığı yaz mevsimidir.

HAFTA ÖNCE:
OBJEKTİF OLUN: Fazla eşya taşımanın size vakit ve nakit kaybettireceğini unutmayın. Yeni evinize götürmek istediğiniz eşyaları iyi belirleyin. Götürecekleriniz ile iyi durumda olup da verilebilecekleri ayırın. Gerisini atın veya bırakın. Bırakacağınız eşyaların mali değeri varsa, online satış sitelerine ilan verebilir veya bağışlayabilirsiniz.

TADİLAT İŞLERİNİ YAPIN: Boş evde tadilat yapmak daha kolaydır. Bu sebeple yeni evinize geçmeden tamirat ve tadilat işlerini bitirmiş olun. Taşınırken bunlarla uğraşmayın. Çünkü eminiz ki, sonrasında da hiç uğraşmak istemeyeceksiniz.
PAKETLEME: Paketleme işini nakliye firmasına mı bırakacaksınız yoksa siz mi halledeceksiniz, önceden karar verin. Sizin paketlediğiniz ve nakliyatta hasar görecek kolilerden sizin sorumlu olduğunuzu unutmayın. Bu işi profesyonellere bırakmanız daha garantili olabilir. Kolileri siz yapacaksanız; Kırılacak mutfak ve sofra eşyalarını önceden hazırlayın. Kolilerin taşınabilecek ağırlıkta olmalarına özen gösterin. Aynı durum kesinlikle kitap kolileri için de geçerli!

FİRMA SEÇİMİ: Şehir içinde bir evden diğerine veya bir şehirden yeni bir şehre taşınıyor olabilirsiniz. Nakliye firmaları taşınmanızı ile kolay ve hızlı taşınabilirsiniz. Ancak firmanızı iyi ve güvenilir, bilindik firmalardan seçmelisiniz. Eşyalarınızı güvenle transfer etmelerinin yanı sıra yeni evinize de düzgün teslim edilmesi önemli! Kirli ve dağınık bir yeni ev kimse istemez.

ETİKETLEME: Kolilerin birkaç yüzüne evin hangi bölümüne aitse, görünecek şekilde belirterek isimlerini etiketlerle yapıştırın. Bu koli açma aşamasında işinizi hızlandırır. Oda isimlerinin yanı sıra kolilere numara verin ve tüm bu numaralamaları bir deftere kaydedin. Kolilere içindekilerin yer aldığı bir liste de koyabilirsiniz. Bu etiketlemeyi yapmadan önce, yeni evinizin yerleşim planını da belirlemiş olun. No:1 kolisine diş fırçası, havlu, pijama gibi gündelik ihtiyaçlarınızı ve taşınma sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız alet çantası, toz bezleri, makas, bıçak gibi eşyaları yerleştirin.

YİYECEKLER: Derin dondurucunuzdaki gıdaları tüketmeyi hızlandırın. Son güne içinde yiyecek kalmasın. Aksi halde çöpe atmanız gerekecektir. Taşınmaya gün kala hem buzdolabınızı hem de dondurucuyu boşaltın. Hepsini temizleyin ve havalandırın.

GÜN ÖNCE:
ADRES BİLDİRİMİ: Dergi, gazete gibi aboneliklerinizin adres bilgilerini güncelleyin. Fatura gönderimleri için bankanızı yeni adresinize dair bilgilendirin. Doğalgaz, elektrik, televizyon ve internet aboneliklerinizi iptal edip, yeni abonelikleri için başvurularınızı yapın. Bu başvuruların çoğunun artık online olarak yapılabildiğini unutmayın. Böylece daha az yorulmuş olursunuz. Taşındığınızda da tümü çalışır durumda olur. Eski daire/site görevli veya yöneticisine yeni adresinizi yerin.
Nakliye firmasına da taşınma günü öncesinden açık adresi ve tarifini verin. Şoförün telefonunu isteyin. Şoföre de hem kendi telefonunuzu hem de ikinci bir kişinin numarasını verin.

DEĞERLİ EŞYALAR: Önemli evrak ve mücevherlerinizi evde saklıyorsanız, onları kiralık bir banka kasasına veya güvenli bir yere alın. Sizinle olsunlar istiyorsanız da, yanınızdan ayırmayacağınız çantanın içerisine koyun.

TAŞINMA GÜNÜ ve YENİ EV:
KOLİLER: Her koliyi üzerinde belirtilen odaya yerleştirin. Taşıma işini sizin dışınızda birileri yapıyorsa odaların kapısına kolilerdeki gibi oda isimlerini yapıştırın. Böylece işi hızlandırın. Kolileri, verdiğiniz numaralara göre açmaya başlayın. Kolileri açmaya en çok koli olan odadan başlayın. Boşalan kolileri tüm bantları açarak düzleştirip, yerden kazanın. Eşyalar boşaldıkça, koli listesini kontrol edin. Nakliye firmasının montajını yaptığı eşyaların sağlamlığını kontrol edin, gerekirse taşıyıcıları uyarın.

DÜZEN VE TEMİZLİK: Evin zemininin temiz kalması ve parkelerin çizilmemesi için nakliye kamyonundan önce evde olun ve yapı marketlerde bulabileceğiniz büyük metrekareli naylon örtüyü evin zeminine yapıştırın.

Güle güle oturun…

Kaynak : seafoodplus.info

Evden eve nakliyatta taşınmanın püf noktaları nelerdir'

Öncelikle İstanbul evden eve nakliye firmalarından olan Çolakoğlu Nakliyat, bu konuda merak ettiğiniz tüm detayları sizlerle paylaşmaktadır. Çünkü profesyonel ev taşıma hizmetleri alınmadan önce rahat bir taşıma sürecinin gerçekleşmesi gerekir. Yeni bir yaşam alanına taşınmadan önce evi toparken yapılacakları bilmeniz ve listelemeniz, daha rahat bir taşınmayı beraberinde getirir. Bu konuda yapmanız gerekenler yazımızın devamında tüm detaylarıyla paylaşılmıştır.

Ev Taşımada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev taşımada dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili olarak öncelikle eşya listesinin hazırlanması gerekiyor. Taşınmaya karar veren bireyler evden eve taşımacılık hizmeti almadan önce bu süreci yönetmelidir. Yani eşya listesi hazırlamalı ve yeni yaşam alanına götürülecek eşyalar listelenmelidir. Talep edenler ev taşıma öncesinde nakliyat firmasından fiyat bilgisi de alabilir. Doğru paketleme yapan firmaların uygun araçlarla en iyi paketleme malzemelerini paylaştığı unutulmamalıdır. sayfamız üzerinde de hizmet süreçlerinde ev taşımacılığında nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederiz.

Fazla Eşyalar: Evden eve taşıma fiyatları verilirken nakliye firmaları eşyaların kamyonda kaplayacağı alana göre bilgi aktarmaktadır. Bu yüzden eşyalarınızın fazla olması aslında yüksek maliyeti beraberinde getirebilir. Haliyle fazlalık eşyalarınızı eşya depolama hizmeti veren yerlere bırakabilirsiniz.

Taşınma Süreci: Fazla eşyalardan kurtulan bireyler daha sonra taşınma planı hazırlamalıdır. Saat kaçta taşınmak istediğinizi ve yeni yaşam alanına ne zaman ulaşmak istediğinizi mutlaka nakliye firması ile paylaşmanız gerekir.

Abonelikler: Evden eve nakliye hizmetinden önce aboneliklerin iptal edilmesi gerekir. Doğalgaz, su ve elektrik aboneliklerini iptal ederken ayrıca sayaçların resmini çekmeniz önemlidir. Bu sayede tarafınıza ulaştırılabilecek ekstra faturalar ödenmek zorunda kalmaz.

Beyaz Eşyalar: Ev taşımada beyaz eşyalara dikkat edilmelidir. Çünkü bu eşyalar ev taşıma sırasında en çok zarar gören ürünlerdir. Örneğin çamaşır makinesindeki atık suyu boşaltmalı, buzdolabındaki ürünler de çıkarılmalıdır. Ayrıca beyaz eşyaların 2 defa paketlenmesi önemlidir.

Kolileme: Ev taşımanın püf noktaları konusunda son süreç kolilemedir. Ayrıca etiketleme yaparak eşyalarınızın karışmasını engelleyebilirsiniz.

Kaliteli ve profesyonel bir şekilde hizmet veren nakliye firmalarını seçerek evinizi sorunsuz ve sigorta kapsamında taşıyabileceğinizi unutmayın.

İstanbul İzmir Evden Eve Nakliyat Hizmetleri

Sektörümüzün en yoğun olduğu hizmet ağlarından biri olan hizmetlerinde de bu tür sorunlarla karşılaşma durumunuz olabilir.

Kurumsal ve profesyonel yapımız gereği bu konularda büyük bir hassasiyetlikle hareket eden firmamız; her türlü imkanı seferber ederek hizmetlerini sistemli olarak gerçekleştirmektedir. İstanbul’un en eski ev taşıma şirketi olan Çolakoğulları nakliyat firması ile nakliyat hizmetlerinizi başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul İzmir ev taşıma hizmetlerinde doğru adres olarak bizleri arayabilirsiniz.

İş, evlilik ya da okul gibi sebeplerden dolayı herkes hayatında en az bir kere, aynı şehir içinde ya da farklı şehirde olan bir evden bir diğerine taşınmıştır. Ev değiştirirken eşyaları toplamak, kırılacak olanları ayrıca paketlemek, her şeyi kolay yerleştirilecek planlamak ise başlı başına bir iştir. Bu nedenle taşınma öncesinde ev taşırken nelere dikkat edilmeli diye bir araştırma yapabilir, pratik yöntemleri öğrenebilirsiniz. Pratik ev taşıma yöntemlerini önceden öğrenmek ve uygulamak için planlama yapmak taşınmanızı daha kolay ve düzenli hale getirirken, yeni evinize yerleşme ve alışma sürecinizi kolaylaştıracak. Biz de taşınacaklar ve taşınmayı düşünenler için pratik taşınma önerileri hakkında biraz bilgi vermek istedik.

Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İlk olarak iyi bir planlama yapmanızı öneriyoruz. Taşınmanızı oda oda planlamanızı, eşyalarınızı ayrı ayrı toplamanızı tüm bunları bir plan dahilinde gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Öncelikle nereden toplanmaya başlayacağınıza karar verebilirsiniz. Evde sıklıkla kullanmadığınız eşyaların bulunduğu ardiye ya da yüklük gibi bir bölüm varsa öncelikle buradaki eşyaları toplayabilirsiniz. Bunun için ne kadarlık bir taşıma alanına yani kutulara ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Taşınmak için kutuları dilerseniz sadece bu iş için kiralama yapan şirketlerden kiralayabilir ya da uygun fiyatlı koli satan mağazalara giderek alabilirsiniz. Kolileri aldıktan sonra yüklük yada ardiyede bulunan eşyalarınızı kolileyin ve kolilerin üzerine içinde ne olduğunu anlatan yazılar yazın.

Sonrasında evde kitaplık ya da vitrininiz varsa burada bulunan eşyaları ve kitapları kolileyerek devam edebilirsiniz. Evin sürekli kullanılan odalarını en sona bırakmak, evde taşınma sürecinde de yaşamaya devam ederken oluşması muhtemel kaosu engelleyecek ve karışıklığı önleyecektir. Sürekli kullandığınız mutfak, banyo ve yatak odası gibi alanlarda ise sürekli kullanmadığınız eşyaları kolileyebilir işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Elinizin altında olması gereken, sürekli ihtiyaç duyacağınız su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi, banyo ekipmanları ve temizlik malzemeleri gibi eşyalarınızı toplamayı en sonra bırakmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca değerli eşyalarınızı mutlaka yanınızda taşımanız ve asla kolilerden birine koymamanız konusunda da sizi uyarmak isteriz.

Ev Taşırken Kıyafetler Nasıl Toplanır?

Kıyafetler ev taşırken en kolay toplanan eşyalarında başında gelir. Tüm kıyafetlerinizi kullanım sıklıklarına göre ayırdıktan sonra kolileyebilirsiniz. Bunu yaparken sürekli giymediğiniz ya da artık ihtiyaç duymadığınız üzerinize küçülen ve zamanla değişen zevkinize uymayanları da ayırıp ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz. Böylece fazlalık olan kıyafetlerinizi de yeni evinize götürmemiş olur ve taşınacak daha az eşyaya sahip olursunuz. Bu da taşınma sürecinizde size ayrıca avantaj sağlar. Kıyafetlerinizi kışlıklar, yazlıklar, iç çamaşırları, dış giyim kıyafetler gibi ayırıp sınıflandırırsanız, bu şekilde koliler, paketler ve düzenli bir şekilde üzerine isimlerini yazarsanız yeni evinizde kıyafetlerinizi yerleştirirken de kolay şekilde yerleştirebilirsiniz.

Ev Taşırken Bardaklar Nasıl Toplanır?

Ev taşırken mutfak eşyalarını toplamak başlı başına ayrı bir iş. Küçük gibi görünen mutfaklar ise aslında evde en çok kolinin yapıldığı yerler. Mutfakta bulunan hemen hemen her eşya kırılabilecek kategorisinde olduğundan çok daha dikkatli şekilde paketlenmesi gerekir. Özellikle bardaklar gibi cam malzemelerin paketlenmesinde özel kâğıtlar ya da baloncuklu naylonların kullanılması taşıma sırasında malzemenin zarar görmesini engeller. Bunun için öncelikle taşınmada kullanılan paketleme kâğıtlarından satın alabilirsiniz. Çok özel olan parçalar için baloncuklu naylonlardan alabilirsiniz. Özel olan parçaları önce kâğıtlara sonrasında da baloncuklu naylonlara sarabilirsiniz. Ayrıca kutulama yaparken birbirine baskı yapmayacak şekilde yerleştirdiğinize emin olmanız gerekir. Bardakları birbirine baskı yapmayacak şekilde yerleştirmek taşıma sırasında istenmeyen kazaları engelleyecek ayrıca yeni evinizde kutuları açarken hoş olmayan sürprizlerle karşılaşma ihtimalinizi ortadan kaldırır.

Ev Taşırken Pratik Çözümler Nelerdir?

Ev taşırken hem taşınma sürecinizi hem de hayatınızı bazı pratik çözümlerle kolaylaştırabilirsiniz. Taşınma sırasında uygulamanız için tavsiye edilen pratik çözümler ise şöyle sıralanır:

Taşınma Öncesinde Liste Yapın

Taşınmadan önce kendinize bir yapılacaklar listesi hazırlayın. Bu listede ne zaman ne nasıl taşınacağınızı, yapmanız gereken, unutmamanız gereken işler listesini net şekilde sıralayın. İşleri bir düzene koyun ve önem sırasına göre yapılacak şekilde yazın. Ayrıca bu işler için bir tarih aralığı da belirleyebilir, belirli bir takvime göre hareket edeceğiniz şekilde bir planlama yapabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Tüm Malzemeler Kolay Ulaşabileceğiniz Yerde Olsun

Taşınırken sürekli şekilde ihtiyaç duyacağınız malzemelerin tamamını bir yerde tutun. Ayrı ayrı yerlere koymanız durumunda nereye koyduğunuzu unutabilir ya da karışıklıkta kaybedebilirsiniz. Bu nedenle taşınırken kullandığınız tüm eşyalar ve ekipmanları, örneğin değişik boyutlarda satın aldığınız boş koliler, koli üzerine yapıştırmanız ve içinde ne olduğunu yazmanız için kullanacağınız etiketler, taşınma kâğıtları, baloncuklu naylon rulosu, kalem, koli bandı, çöp torbası, makas, tornavida, alet kutusu ve benzeri malzemeleri bir arada tutun.

İşleri Yarım Bırakmayın

Öncesinde hazırladığınız listede olan işlerin birini tamamlamadan diğerine geçmeyin ve işleri yarım bırakmamaya özen gösterin. Bir işi bitirmeden diğerine geçmek zaten karışık olan ev ortamını daha karışık hale getirir. Ayrıca yarım bırakılan işler, iş listenizde bulunan işlerin tamamlanamamasına neden olur. Bu nedenle listeye uygun şekilde gitmek, işleri yarım bırakmamak, bir koliyi tamamlamadan bir diğerine geçmeden taşınma planlamanızı yapmak size ayrıca konfor sağlayacak ve işleriniz kısa zamanda bitecektir.  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir