marmara üni bankacılık ve sigortacılık enstitüsü / Prof. Celali YILMAZ | AVESİS

Marmara Üni Bankacılık Ve Sigortacılık Enstitüsü

marmara üni bankacılık ve sigortacılık enstitüsü

Prof. Dr. Başak Tanınmış Yücememiş
Banka Meclisi Üyesi

yılında İstanbul’da doğan Başak Tanınmış Yücememiş, yılında Cağaloğlu Anadolu Lisesinden, yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu.

Akademik kariyerine yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak başladı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Topluluğu’nun Ekonomik Yapısı Anabilim Dalında ve Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalında yüksek lisanslarını tamamladı. yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalından doktora derecesini aldı. yılında makro iktisat doçenti unvanını aldı ve aynı alanda yılında profesör olarak atandı.

Farklı dönemlerde Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Enstitüsünde Müdür Yardımcılığı görevlerini sürdürdü. Aynı Üniversitede Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde öğretim üyeliği yapmış olan Yücememiş’in, makro iktisat, finansal piyasa ve kurumlar, para ve bankacılık, merkez bankacılığı, Avrupa Birliği’nin ekonomik yapısı ve finans sistemi alanlarında çok sayıda kitapları ve akademik çalışması bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesi olup İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Başak Tanınmış Yücememiş, 1 Mayıs tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Başak Tanınmış Yücememiş

Education Information

  • - Doctorate

    Marmara University, Institute Of Banking And Insurance, Department Of Banking, Turkey

  • - Postgraduate

    Marmara University, Institute Of Banking And Insurance, Department Of Capital Markets And Stock Exchange, Turkey

  • - Undergraduate

    Ankara University, Faculty Of Polıtıcal Scıence, Department Of Fınance, Turkey

Dissertations

  • Doctorate

    D&#;viz Kuru İstikrarının Sağlanmasında Vergi Politikasından Yararlanılması: TOBİN VERGİSİ

    Marmara University, Institute Of Banking And Insurance, Department Of Banking

  • Doctorate

    Taxation of Capital Gains: Where are we Now, Where do we go

    University of Pennsylvania, Wharton School, Finance

  • Postgraduate

    Sermaye Piyasasında Kredili Alım ve A&#;ığa Satış işlemleri: T&#;rkiye uygulamaları

    Marmara University, Institute Of Banking And Insurance, Department Of Capital Markets And Stock Exchange

Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü

Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü

T.C. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Bankacılık, Sermaye Piyasası ve Borsa ve Sigortacılık Anabilim Dallarında tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının yanı sıra Bankacılık Doktora Programı eğitimi verilmektedir.

Dersler tezli programlar için – , tezsiz programlar için – saatleri arasında hafta içi yapılmaktadır.

Yüksek Lisans ve doktora programları alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin yanı sıra kurum dışından ilgili sektörde tecrübeli ve profesyonel eğitmenlerle uygulamaya dönük olarak desteklenmektedir.

Yüksek Lisans için öğrenim süresi 2+1 (2 yıl eğitim 1 yıl uzatma süresi), Doktora programı için 4+2 (4 yıl eğitim 2 yıl uzatma süresi) yıl olarak belirlenmiştir.

Öğrenci alımı Güz ve Bahar Döneminde yapılmaktadır. Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları ile doktora programına alınan öğrenci sayıları şöyledir;

Bankacılık, Sermaye Piyasası ve Borsa ve Sigortacılık tezli yüksek lisans programlarında her bölüm için 15’şer öğrenci,

Bankacılık, Sermaye Piyasası ve Borsa ve Sigortacılık tezsiz yüksek lisans programlarında her bölüm için 40’ar öğrenci,

Bankacılık Doktora Programında 10 öğrenci olarak belirlenmiştir.

Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası