36 haftalık hamilelikte mide bulantısı / 36 Haftalık Gebelik | Doktor Amcam

36 Haftalık Hamilelikte Mide Bulantısı

36 haftalık hamilelikte mide bulantısı

Anne olmaya çok yaklaştığınız hamileliğinizin son dönemlerinde, içinizde bir can büyütüyor olmanızın sonucunda sahip olduğunuz rahatsızlıkların en başında bulantı problemi gelir. Bu sebeple anne adaylarının sıklıkla rahatsızlık duydukları konu olan hamilelikte kusmak, mide bulantısı ve benzeri durumların sebepleri ve rahatlamak için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi edinmekte fayda var.

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar, Ne Sıklıkla Görülür?

Hamilelik nedeniyle meydana gelen bulantı, genellikle gebeliğin altıncı haftasında görülmeye başlar. Her insanın yapısı farklı olduğundan dolayı, gebelik dönemi bulantının ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceği de kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Aynı zamanda bulantı süreci ve problemin ne kadar süreceği anne karnındaki bebeğin durumuna göre de değişkenlik gösterir. 

Hamilelikte bulantı ve kusma şikayeti, genellikle haftadan sonra azalmaya başlar. Ancak bazı kadınların hamilelik dönemi boyunca bu şikayetleri yaşaması da söz konusu olabilir. Gebelik hormonları, bebeğin rahimde büyümesi, büyüdükçe annenin iç organlarına yaptığı baskı, hamileliğin son haftaları olarak bilinen üçüncü trimester dönemde de anne adayının bulantı şikayetinin artmasına sebep olur. Öyleyse hamilelikte kusmak can sıkıcı bir durum olsa da bunun çok doğal bir süreç olduğunu unutmamak gerekir.

Hamilelikte Mide Bulantısının Temel Sebepleri Nelerdir?

Gebelik döneminde yaşanan mide problemlerinin tek bir nedeni olduğu söylenemez ancak yapılan araştırmalar bulantının temel sebebinin, hamileliğin getirmiş olduğu hormon değişiklikleri olduğunu gösterir. Hamileliğin ilk aylarında artış gösteren BHCG ve östrojen hormonları, kadınlarda bulantı probleminin kaynağı olarak kabul edilir.

Yapılan diğer araştırmalar, problemin bir diğer sebebinin de psikolojik olabileceğini söyler. Genellikle planlanmamış gebeliklerde veya hane içi huzurun olmadığı evlerde kadınların hamilelik dönemlerini daha zor ve şiddetli ağrılarla geçirdiği görülür. 

Uzmanlar hamilelikte kusmak ve bulantı gibi sorunların çözümü için anneyi rahatlatmayı temel alan aktivitelerin yapılmasını ve annenin bebekle bağını kuvvetlendirmeye çalışmasını önerirler. Aynı zamanda iki veya daha fazla çocuğa hamile kalan annelerin bu dönemi çok daha zorlu atlattığı bilinir. Bu durumun temel sebebi, vücutta salgılanan hormonların annenin taşıdığı çocuk sayısıyla doğru orantılı olarak artış göstermesidir. 

Gebelikte bulantı problemi ayrıca anne adayının bilinçsiz bir şekilde oluşturmuş olduğu savunma mekanizması olarak da yorumlanır. Tat ve kokuya hassaslaşma durumu sonucunda, istemsizce kendini toksik maddelerden ve kendine zarar verebileceğini düşündüğü ürünlerden uzak tutar.

Üçüncü Trimester Döneminde Bulantı ve Kusma Şikayetlerinin Sebebi Nedir?

Çoğu anne adayı, gebeliğin 6. haftası ile haftası arasında bulantı ve kusma şikayetlerinde bulunurlar. Ancak maalesef bu şikayetlerden hafta sonunda kurtulamayan kadınlar da vardır. Hamileliğin ilk üç aylık döneminin yanı sıra devam eden bulantı şikayetlerinin temel sebebi, bebeğin rahim içindeki büyümesiyle birlikte karın bölgesinde yer alan iç organların sıkışması sonucunda oluşan rahatsızlıklardır. Diğer oranlarla birlikte sıkışan mide reflü adı verilen problemin ortaya çıkmasına, yani yemek borusuna asit çıkmasına neden olur.

Hamile kadınların dikkat etmeleri gereken en önemli şey, bulantı ve kusma sonucu sıvı kaybının kontrolüdür. Bu sorun karşısında anne adayı kilo kaybetmeye başlarsa veya rahatsızlığı dayanılmayacak noktaya gelirse hemen doktoruna başvurması gerekir.

Gebelikte Sabah Bulantısı Sebepleri Nelerdir?

Gebeliğin ilk üç ayını kapsayan birinci trimester dönemde meydana gelen bulantılar, genellikle sabah uyanır uyanmaz başladığından dolayı bu rahatsızlık, “sabah hastalığı” olarak da anılmaktadır. Bu durum, kadın vücudunun farklı bir yapıya bürünme aşamasında göstermiş olduğu reaksiyon olarak açıklanabilir. Genellikle ilk hamileliklerde daha yoğun bir şekilde görülür. 

Anne adayının ilk 3 aylık dönemde kilo alamaması, iştahının kapanması normal bir durum olarak değerlendirilir ve korkmanızı gerektirecek bir şey değildir. Eğer bu dönemde kilo kaybetmiyor, yeterince sıvı tüketiyor ve gün içinde beş kereden fazla kusacak hale gelir gibi mide bulantısı yaşamıyorsanız genellikle semptomların bebeğinize zarar vermesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ancak şiddetli kusmaya bağlı olarak kilo ve sıvı kaybı yaşanması acilen doktora danışılması gereken bir durumdur. 

Hamilelik Bulantısının Geçmesi için Ne Yapılabilir?

hamilelik-bulantisinin-gecmesi-icin-ne-yapilabilir

Eğer hamileliği boyunca hiç bulantısı olmayan şanslı azınlıktan değilseniz önerilerimize kulak vermek isteyebilirsiniz. Çünkü anne olmaya hazırlanırken yaşadığınız tatlı heyecanın yanı sıra hamilelikte kusma şikayetiyle başa çıkman gerekebilir. Öyleyse, gebelik mide bulantısına ne iyi gelir diye tasarlanan anne adaylarımıza, sorunun çözümüne yönelik birkaç önerimiz olacak:

  • Gün içerisinde yediklerinize dikkat edin. 

Gebelik hormonları sebebiyle ortaya çıkan bulantının yanı sıra, tükettiğiniz yiyecekler de kendinizi kötü hissetmeye hatta bazen kusmaya neden olabilir. Bu nedenle bizim tavsiyemiz yoğun baharatlı, ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durmanız olacaktır. 

  • Kendinizi gün gün içerisinde aç bırakmayın. 

Sabah bulantısı çekmemek için en etkili yollarından bir tanesi, uyanır uyanmaz hafif, midenizi tutacak tuzlu yiyecekler yemek. Galeta, kuruyemiş, tuzlu kraker örnek olarak gösterilebilir. Şifonyerinizin üst çekmecesine sağlıklı atıştırmalıklardan stok yapmanızı öneririz. 

  • Yemek yerken tıka basa doymayın. 

Hamilelik dönemini rahat geçirmenizi sağlayacak en önemli şey, kendinizi az ve sık yemek yemeye alıştırmak olacaktır. Mideye tek öğünde öğütülmeyecek kadar yemek göndermek, rahminizde bir bebek olmadığı durumlarda bile rahatsız ediciyken bir de bebek varken düşünsenize… 

Sıvı tüketmelisiniz derken elbette kafeinli ve asitli  içeceklerden bahsetmiyoruz. Bol su tüketmenin yanında doktorunuzun önerdiği rahatlatıcı bitki çayları, ayran, kefir ve taze meyve suları tüketmek sizi rahatlatır. 

  • Rahat kıyafetler tercih edin. 

Vücudunu sıkmayıp daha rahat etmenizi sağlayan kıyafetler giyinmeyi tercih etmelisiniz. 9 ay boyunca sürecek olan bu rahatlık doğumdan sonra klasik giyime dönmeyi biraz zorlaştırabilir. 

  • Kendinizi eve kapatmayın. 

Doğa yürüyüşü yapmak ve temiz hava almak, kendinize yapabileceğiniz en güzel iyiliklerden biri. Gebelik boyunca eve kapanmak yerine, anormal bir hamilelik geçirmediğiniz sürece ve doktorunuzun bilgisi dahilinde  düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapabilirsiniz. 

  • Yemekten sonra hemen uzanmayın, yatmayın. 

Yediklerinizin midenizi rahatsız etmesini istemiyorsanız yemekten hemen sonra uzanmak yerine yaklaşık dakika sonra yatar pozisyona geçmeniz gerekir.

Gebelikte geceleri mide bulantısı yaşamanın en önemli sebeplerinden biri de yatmadan hemen önce bir şeyler yemektir. 

  • Kendinizi rahatsız hissettiğiniz ortamlardan hemen uzaklaşın.

Seni rahatsız eden bir şeyin olduğu bir yerde durmamalısın. Örneğin burnuna kötü bir koku gelirse, odanın sıcaklığı senin için bunaltıcı ise veya bulunduğun ortam gerginse; kendin ve bebeğin için oradan uzaklaşmayı tercih edebilirsin. 

  • Yeteri kadar uyuduğunuzdan emin olun.

Gebelik döneminde yaşanılan rahatsızlıklardan en kolay kaçış yollarından biri de uykudur. Rahatlamaya yardımcı olacaktır. 

  • Süt ve süt ürünler tüketin.

Süt, peynir, yoğurt gibi ürünler, bulantılarının hafiflemesine yardımcı olacaktır. Ara öğün olarak taze meyvelerle birlikte tüketilebilir. 

  • Hamilelik egzersizleri yapın.

Spor yapmak, hem mental hem de fiziksel olarak rahatlamaya yardımcı olan bir aktivitedir. Hamilelik ve spor ile ilgili doktorunuzla görüştükten sonra, hekiminizin bilgisi dahilinde egzersiz yapabilirsiniz. 

Kendinizi olabildiğince yormamaya ve hamileliğinizi dinlenerek geçirmeye özen göstermelisiniz. Hiçbir şey sizin ve miniğinizin sağlığından daha önemli değil.

  • Kusmamak için direnmeyin.

Bulantı baş edilemeyecek noktaya geldiyse hamilelikte kusmak sizi korkutmasın. Kusmamak için direnç göstermek bulantının şiddetlenmesine sebep olur. Günde beş defanın altında olduğu sürece kusmak, hamile kadınlar için normaldir. 

Kusmak İçin Neler Yapılır?

Kendinize zarar vermeden kusmanın en kolay yolu tuzlu bir ılık su içmektir. Tuz, vücudun elektrolit dengesini bozar ve kusmaya yardımcı olur. Bu en doğal ve zararsız kusma yöntemi olacaktır.  

Bir başka kusma yöntemi de parmak veya diş fırçası yardımıyla yutak refleksini harekete geçirerek kusmaktır. Dilinizin arka kısmına doğru parmağınızı veya diş fırçanızı yavaşça bastırarak kusmanızı sağlayabilirsiniz. Ancak kendinizi kusturmaya çalışırken boğazınızı tahriş etmemeye ve bunu alışkanlık haline getirmemeye dikkat etmek gerekir. 

Gebelik dönemi birinci trimester dönemi ya da, üçüncü trimester dönemi bulantı ve kusmalarının anormal seviyeye gelmesi durumunda hemen doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Çünkü hamilelikte kusmak gebeliğin çok doğal bir belirtisi olsa da, günde beş ve daha fazla kusmuyor olmak sizin de bebeğinizin de sağlığını riske atabilir. Kendinizi stresten, yorgunluktan ve sağlıksız gıdalardan uzak tutmalısınız. İçinizde bir can büyütüyorsunuz ve bu hiç kolay değil. Stresten uzak durun, kendinizi sevin, yaşadığınız ve başardığınız şeyle gurur duyun!

 

&#;Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?&#; Konulu yazımızı okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir? : funduszeue.info

Gebelikte Hafta

37 haftalık hamilelikte bebek ne kadar büyük oluyor ?

37 haftalık bebek bir göbekli marul kadar büyüktür. Bebek yaklaşık cm uzunluğundadır. Normal bir bebek haftada yaklaşık kg ağırlığındadır ve bebek her gün yaklaşık 14 gr kilo almaktadır.

37 Haftalık Hamilelik Kaç Aydır?

37 haftalık hamilelik sekiz ay ve yaklaşık bir haftalık hamilelik demektir. Doğumunuza sadece üç hafta kaldı.

37 HAFTALIK HAMİLELİK BELİRTİLERİ

haftanın belirtileri doğum belirtileri ile karıştırılabilir. İşte bu hafta muhtemelen hissettiğiniz şeyler:

  • Mide ekşimesi: Bebek, doğum tarihinine yaklaştıkça sindirim sisteminize baskı yapmaya devam eder.
  • Lekelenme: Hamileliğin haftasında bir miktar lekelenme normaldir - unutmayın, hamileyken serviksiniz çok hassastır, bu yüzden seks tahriş edebilir ve kanamasını sağlayabilir. Eğer kan sadece birkaç damladan daha fazlasıysa doktorunuzu arayın. Vajinal kanama, plasenta (plasentanın erken ayrılması gibi) ile ilgili bir sorunun belirtisi olabilir ve hemen tedavi etmek önemlidir. Lekelenmeyi ve kanamayı serviksinizin doğuma hazırlık aşamasında değişmesine işaret olan tamamen zararsız hafif bir kanama olan "nişan gelmesi" ile karıştırmayın.
  • Çatlaklar: Üzgünüz, ancak 37 haftalık hamile karnınızda ve şu andan itibaren her hafta yeni çatlaklar ortaya çıkabilir.  Vücut yağını elinizin altında tutun ve ihtiyacınız olduğunda sürün. Ayrıca her iki dakikada bir tuvalete gitmenize rağmen bol bol su içmeye devam edin.
  • Karına basınç: Bebek doğum beklentisiyle pelvisinize düştüyse, karnınıza baskı uygular, bu da sizi biraz yeni ağrı ve sızı hissetmenize neden olabilir - ve daha fazla idrara çıkma dürtüsüne!
  • Uyku sorunu: Hamileliğin son evresinde gecenin bir saatinde uyanık olmanız normaldir. Daha fazla uyumak için işte size bazı stratejiler: Gün boyunca bol miktarda hafif egzersiz yapın, yatmadan hemen önce hariç bol miktarda su için ve kafein alımınızı sınırlandırın.
  • Kasılma: haftada kramp veya kasılmalar beklenmelidir. Ne de olsa, yakında bir bebeğiniz olacak-vücudunuz hızlanıyor! Oturursanız veya uzanırsanız kasılmalarınızın kaybolduğunu görebilirsiniz. Bu, Braxton Hicks oldukları anlamına geliyor—gerçek doğum kasılmaları değil. Susuz kalmadığınızdan emin olun, çünkü susuz kalmak sizi erken doğuma sokabilir.
  • Mide bulantısı: Mide bulantısı, hamilelik sırasında neredeyse her zaman oldukça yaygındır. Ancak şimdi doğuma çok yakın olduğunuz için, yakında doğuracağınızın bir işareti olabilir. (Vaaoov!) Eğer mide bulantınız şiddetli ise - özellikle kusacaksanız - doğum uzmanınıza söyleyin, böylece HELLP veya preeklampsi gibi hastalıkları veya hamilelik komplikasyonlarını ortadan kaldırabilir.

37 haftalık ikizlere mi hamilesiniz ? İkizlerin yüzde 57'si haftadan önce doğar, bu nedenle ikinizin hala orada takılması durumunda,  birden çok bebek bekleyen anne adayları arasında azınlıktasınız. Muhtemelen bu bebekleri dışarı çıkarmak için süper rahatsız ve gerçekten huzursuz hissederken, buna katlanarak bebeklerin sağlığı için gerçekten iyi bir şey yapıyorsunuz.

HAFTA DOĞUM BELİRTİLERİ

hafta, doğum sancıları belirtilerini tazalemek için mükemmel bir zamandır. Her gün, doğum yapma olasılığınız artmaktadır. 

Çeşitli doğum sancı belirtileri iki kategoriye ayrılır - doğumun yakında olacağı anlamına gelenler ve şimdi olduğu anlamına gelenler.

Bu doğum belirtilerini haftada fark ederseniz, yakında doğuracaksınız demektir (ne kadar yakın olduğunu söyleyemesek de - her hamilelik farklıdır.)

  • Mukus tıkacı ve/ veya nişan gelmesi: Azar azar iç çamaşırınıza biraz kalın mukus çıktığını görebilirsiniz. Bu hamileliğiniz boyunca serviksinizi koruyan mukus tıkacıdır. Serviks genişledikçe, bebeğe yol açmak için mukus tıkacı serbest bırakılır. Mukus tıkacı içinde hafif bir kan olabilir veya olmayabilir-eğer varsa, bu "nişan gelmesi"dir.
  • Mide bulantısı: Bazı kadınlar, doğum başlamadan hemen önce midelerinin bulandığını söylerler. Böylece haftada mide bulantısı bebeğin çok yakında geldiğine bir işaret olabilir.
  • İshal: 37 haftalık hamileyken, ishal sadece ishal olabilir veya yaklaşan doğum anlamına gelebilir. Bunun nedeni, hormonlarınız doğum için hazırlanmak üzere değiştikçe bağırsaklarınızı da uyarabiliyorlar.

Aşağıda doğumun başladığına dair işaretler var - bunlar geçekleşirse derhal kadın doğum uzmanınızı arayın.

  • Suyun gelmesi: Su sızıntısı hissediyorsanız, fışkırma veya damlama şeklinde, bu muhtemelen amniyotik sıvıdır. Çoğu kadın, suyunun gelmesinden sonraki 12 saat içinde doğuma girer.
  • Düzenli kasılmalar: 37 haftalık hamile karnınız damar üzerinde sıkılaşıyor mu?  Kasılmalar tekrarlamaya devam ederse ve gittikçe daha sık hale gelirse, doğuruyorsunuz demektir. Rahminiz daraldığı gibi, bebeğin doğum sırasında geçebilmesi için serviksinizi genişletiyor. Eğer bu ilk hamileliğiniz ise, “aktif doğum”olarak bilinen şeye girmeden önce birkaç saat boyunca düzenli kasılmalar olabilir—kasılmalar gerçekten acı vericidir ve tüm dikkatinizi gerektirir. (Ve hastanede olmanız gerekir!)
  • Sırt ağrısı: Ah, korkunç "sırt ağrıları"! Bazen bebek annenin omurgasına ekstra baskı yapacak şekilde durur. Hamilelikte şu ana kadar olanlardan daha şiddetli  sürekli bir sırt ağrınız olursa ya da ağrı karnınızdan sırtınıza (ya da tam tersi) yayılırsa, bu sizin doğumda olduğunuz anlamına gelebilir.

Doktorunuz hastaneye ne zaman gelmeniz gerektiğini söyleyecektir. Suyunuz gelirse, doktorunuz hemen gelmenizi isteyebilir çünkü enfeksiyon için sizi kontrol etmek isteyebilir. Eğer kasılmalarınız varsa, birçok hastane sizi kabul etmeden önce muhtemelen beş dakika veya daha kısa bir süre içinde sürekli olarak gerçekleşmeleri gerekecektir, bu yüzden ne kadar uzakta olursanız, o kadar erken evinizden ayrılmanız gerekir.

haftada, çoğu anne adayları doğumun nasıl başlayacağını merak ediyor. Acele etmeyin! 37 haftalık bir fetüs "erken dönem" olarak kabul edilir. Bu demek oluyor ki doktorlar doğumu ya da sezeryan doğumu henüz önermezler. Bunun nedeni, haftada bazı bebeklerin gelişimi tamamlamak için birkaç haftaya daha ihtiyacı vardır. Doğal olarak doğuma girerseniz, bu tamamen normal, ancak acele etmeye gerek yok. “Miyadında doğum” olarak kabul edilen haftaya girdiğinizde, doğal olarak doğumun başlatılması umuduyla uzun bir yürüyüşe çıkmakta özgürsünüz. Ama gerçekten, birkaç hafta daha dayanın. Doğumda bebeğinizin sağlığında büyük bir fark yaratabilir. Bebeğiniz için yapacağınız sevgi dolu özverili hareketlerinizin ilki olarak düşünün!

37 HAFTALIK HAMİLELİKTE ULTRASON

Bebek harika yeni beceriler geliştiriyor:nefes alıp verme emme, kavrama ve göz kırpma. Daha az şirin haberlerde, bebek mekonyum adında ilk yapışkan kakasını  ilk bezi için hazırlıyor.

Doktorunuz gerek görür ise Non Stress Test (NST) ve ultrason muayenesi yapabilir.

İkizlere 37 hafta hamile olan anneler için, doktorunuz sizinle normal doğum veya sezaryan doğumu hakkında konuşabilir (tıbbi geçmişinize ve bebeklerin durumlarına bağlı olarak). Bazı doktorlar ,eğer ikizlere hamileyseniz doğumun haftada olmasını tavsiye eder, böylece bebeklerinize bir hafta içinde kavuşabilirsiniz!

Bebeğinizi (veya bebekleri!) nasıl veya ne zaman doğuracağınız önemli değil, bebek için sabırsızlanmamaya çalışın. 

37  HAFTALIK HAMİLELİKTE GEBELİK KONTROL LİSTESİ

Bu hafta için hatırlatmalar:

  • hafta doğum öncesi randevunuzu ayarlayın,
  • Doğum sonrası depresyon belirtilerini öğrenin,
  • Temel bebek bakım bilgilerininizi tazeleyin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası