onur belgesi kaçıncı sınıfta verilir / Onur Belgesi kimlere ve nasıl verilir? Öğrencilere Onur Belgesi

Onur Belgesi Kaçıncı Sınıfta Verilir

onur belgesi kaçıncı sınıfta verilir

Onur belgesi nasıl alınır, onur belgesi kimlere verilir

Okulun son günlerinin yaklaştığı şu zamanda başta ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere birçok kişi onur belgesi nasıl alınır ya da onur belgesi kimlere verilir şeklinde bize yazıyorlar. Bizde öğrencilerimize bu konuda bilgi verme ihtiyacı duyduk. Peki onur belgesi nasıl alınır:

Sevgili öğrenciler onur belgesi almak derslerdeki başarıyla doğrudan ilgili değildir. Ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılıp ilk beşe girenler; sosyal ve kültürel aktivitelere katılıp başarı gösteren öğrencilere onur belgesi verilir. Dikkat çektiğimiz üzere onur belgesi alabilmek için ille de takdir – teşekkür belgesi almanıza ya da ders notlarınızın çok yüksek olmasına gerek yoktur. Onur belgesi verilecek öğrenci seçiminde; öğrencinin daha çok yarışmalarda, kültürel aktivitelerde yer alıp bu organizasyonlardan çeşitli dereceler elde etmiş olmasına dikkat edilir.

Her öğrenci derslerde başarılı bir grafik çizemeyebilir. Her çocuğun başarılı olabileceği alanlar (aktiviteler) vardır. İşte onur belgesi tam da bu tip öğrencilere verilir. Derslerdeki başarılarda ise üstün başarı belgesi ya da başarı belgesi verilir. Bu konuyu da bir sonraki yazımızda açıklayacağız. Bu makalemizde öğrencilerimize onur belgesi kimlere verilir, onur belgesi nasıl alınır hesaplama var mı yok mu bu konuda bilgiler aktardık.

Onur belgesi ile ödüllendirme

MADDE

(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu puan şartına bağlı kalmadan;

a) Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,

b) Bilimsel projelerle sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,

c) Okul araç-gereç ve donanımlarıyla çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,

ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,

d) Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,

e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,

f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,

g) (Değ: 1/7/ RG) Zorunlu göç mağdurları, mülteci ve sığınmacılar, gazi ve şehit yakınları, doğal afetlerden etkilenenler, yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlar ile diğer yardıma ihtiyaç duyanlara yönelik yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak,

ğ) Alınan sağlık ve güvenlik tedbirlerine uyarak konuyla ilgili örnek davranışlar sergilemek gibi davranışlardan örnek oluşturacak bir ya da birkaçını gösteren davranış puanı indirilmemiş öğrencileri; öğretim yılı içinde herhangi bir ödül alıp almadığına bakılmaksızın öğrenci, öğretmen veya okul yönetiminin teklifi, onur kurulunun uygun görüşü doğrultusunda onur belgesiyle ödüllendirir. Bir öğretim yılı içinde iki ve daha fazla onur belgesi alan öğrencilere okulun onur listesinde yer verilir.

(2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kuruluyla okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

Onur Belgesi kimlere ve nasıl verilir? Öğrencilere Onur Belgesi

17 Ocak Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla yarıyıl tatili başlamış olacak. Takdir ve teşekkür belgesi almayı düşünen öğrencileri notlarını hesaplamaya başladı. Üstün başarı gösteren öğrenciler de onur belgesiyle ödüllendirilecek. İşte, onur belgesi alma şartlarının detayları…

ONUR BELGESİ NEDİR?

Onur Belgesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okudukları okullarda gösterdikleri başarı durumuna, örnek davranışlarına, çeşitli aktivitede sergiledikleri davranışlara ve belirlenen diğer koşullara göre verilen bir başarı belgesidir. Onur belgesini almak için sadece ders notu değil farklı alanlarda da birçok başarı gereklidir.

Onur belgesi verilecek öğrenciler sınıf öğretmeninin önerisi ve okul müdürünün kararıyla seçilir. Öğrenciler için okula uyum, iletişim, ders durumları, yarışma başarıları gibi geniş çaplı bir değerlendirme yapılmaktadır.

Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda okula başarı getirmek de onur belgesi almak için bir nedendir.

Karne günü okulda dağıtılan karnelerle birlikte öğrencilerin aldığı takdir, teşekkür belgesi ile birlikte onur belgeleri de dağıtılmaktadır.

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi almak için şartlar belirlenmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Yayınlanan şartlara göre onur belgesi ödülünü almanın şartları şu şekildedir.
1- Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan;
• Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,
• Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,
• Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,

/10/funduszeue.info


• Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,
• Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,
• Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,
• Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,
• Yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak gibi davranışlarından en az birini gösterenler onur belgesi ile ödüllendirilirler.
• Öğrenciler, sınıf öğretmenlerinin ve onur kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın onur belgesi ile ödüllendirilir.
2- Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

İlgili Haberler

İkinci ara tatil ne zaman başlayacak ve kaç gün tatil olacak? İkinci ara tatil tarihi belli oldu 15 tatil yani sömestir kaç gün? İkinci dönem ne zaman başlayacak? İşte ocak tatili süresiTakdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?Takdir Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? E Okul takdir teşekkür hesaplama tüm ortaokul ve liseler

ONUR BELGESİ NEDİR, NASIL ALINIR? MEB Orta&#;ğretim Kurumları &#;d&#;l Y&#;netmeliği

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 19,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Onur belgesi şartları ve nasıl alındığı araştırılıyor. Okullarda karne heyecanı 20 Ocak Cuma günü yaşanacak. Öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgesinin yanı sıra Onur belgesinin kimlere verileceğine ilişkin araştırmalarına hız verdi. İlkokul, ortaokul ve liselerde başarı belgelerinin yanı sıra arkadaşlarına örnek davranışlarda bulunan öğrencilere onur belgesi veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliğinde yer alan şartları sağlayan öğrencilere Onur Belgesi verilmektedir. Peki Onur Belgesi nedir, kimlere verilir? İşte, detaylar…

1/4ONUR BELGESİ NEDİR, NASIL ALINIR MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliği
2/4ONUR BELGESİ NEDİR
3/4ONUR BELGESİ ALMA ŞARTLARI
4/4ONUR BELGESİ NEDİR, NASIL ALINIR MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül Yönetmeliği

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası