gübretaş hisse yorum / GUBRF - Gübre Fabrikaları Hisse Senedi | İş Yatırım

Gübretaş Hisse Yorum

gübretaş hisse yorum

MÜŞTERİLERE VE POTANSİYEL MÜŞTERİLERE AİT KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Bu aydınlatma metni (“Aydınlatma Metni”), veri sorumlusu sıfatıyla Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. (“Ata Yatırım”) tarafından, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ile diğer ilgili mevzuat gereğince ilgili kişi olarak müşteri ve potansiyel müşterilerimizi işlenen kişisel verilerine ilişkin aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

1. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ

a. Potansiyel Müşteri Olarak İşlenen Kişisel Verileriniz

Ata Yatırım’a funduszeue.info veya funduszeue.info adreslerinde bulunan hesap açma talep formlarını doldurduğunuzda, bu formlarda Ata Yatırım’a iletmiş olduğunuz aşağıda sayılan kişisel verileriniz Ata Yatırım tarafından sizinle hesap açılması için iletişime geçilmesi amacıyla işlenecektir.

Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi, işlenme amaçları ve hukuki sebebine ilişkin detaylı bilgiye 2 numaralı başlıktan ulaşabilirsiniz.

KimlikAd-soyad, baba adı, doğum yılı, TC kimlik no/pasaport no/yabancı kimlik no.
İletişimE-posta adresi, cep telefonu numarası.
Müşteri İşlemMüşteri temsilcisi ile yapılan görüşmeye ait ses kayıtları.

b. Müşteri Olarak İşlenen Kişisel Verileriniz

Müşteri temsilcisi ile yaptığınız görüşme sonrasında belirttiğiniz adresinize müşteri sözleşmesi gönderilmesinden itibaren ise müşteri olarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Müşteri olduğuzunda aşağıda belirtilen verileriniz, Ata Yatırım hizmetlerinin sunulması ve Ata Yatırım’ın hukuki yükümlülüklerinin yerine getirebilmesi amaçlarıyla, sözleşmenin kurulması ve ifası için zorunlu olması ve Ata Yatırım’ın hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için zorunlu olması hukuki dayanakları ile Ata Yatırım tarafından kısmen veya tamamen otomatik yollarla işlenecektir. Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi, işlenme amaçları ve hukuki sebebine ilişkin detaylı bilgiye 2 numaralı başlıktan ulaşabilirsiniz.

İşlenen kişisel verileriniz aşağıda belirtilmektedir:

KimlikAd-soyad, anne - baba adı, anne kızlık soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hali, nüfus cüzdanı seri sıra no, tc kimlik no, pasaport bilgileri.
PazarlamaAnketlere verilen yanıtlar, websitesi ve mobil uygulama çerez kayıtları.
İşlem GüvenliğiIP adresi bilgileri, internet sitesi/mobil uygulama giriş-çıkış ve işlem bilgileri, şifre ve parola bilgileri.
Müşteri İşlemMüşteri temsilcisi ile yapılan görüşmelere ait ses kayıtları, fatura, senet, çek bilgileri, işlem talepleriniz, hesap bilgileriniz.
Görsel ve İşitsel KayıtlarFotoğraf (kimlik belgesi fotokopisi dolayısıyla)
FinansKredi notu, yatırımcı risk değerlendirmesi, malvarlığı bilgileri, yatırım portföy bilgileri.

c. Tarafınıza Ticari Elektronik İleti Gönderilmesi Kapsamında İşlenen Kişisel Verileriniz

Müşteri hesap talep formunu doldurduğunuzda eğer Ata Yatırım’dan ticari elektronik ileti almayı tercih ettiğinizi bize iletirseniz, yukarıda belirtilen müşteri/potansiyel müşteri kişisel verileriniz aynı zamanda tarafınıza tercih ettiğiniz kanallardan bülten gönderilmesi yoluyla reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi amacıyla da Ata Yatırım tarafından işlenecek ve aynı amacın gerçekleştirilmesi için tedarikçilerimize aktarılacaktır. Ticari elektronik ileti kapsamında tarafınıza gönderilen (Ata Yatırım’ın tabi olduğu mevzuatta zorunlu bildirim addedilmeyen) iletilerden her zaman vazgeçebilirsiniz. Ticari elektronik ileti almak istemediğinizi bize iletmeniz halinde bu talebinizin Ata Yatırım tarafından işleme konulmasından itibaren kişisel verileriniz artık bu amaçla işlenmeyecektir.

d. Uzaktan Görüntülü Hesap Açımı Kapsamında İşlenen Kişisel Verileriniz

Ata Yatırım, mobil uygulama üzürinden müşteri olma ve müşteri işlemlerini yürütme imkanını tanımaktadır. Ata Yatırım bu süreçlerde müşteri kimliğinin tespiti amacıyla ve mevzuattan kaynaklı yükümlülükleri yerine getirmek için “Aracı Kurumlar ve Portföy Yönetim Şirketleri Tarafından Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Tebliğ”ine uygun olarak, tarafınıza ait kimlik bilgilerini, işlem güvenliği bilgilerini, görüntülü görüşme görüntü ve ses kayıtlarını otomatik ve kısmen otomatik yollarla işler. Bu veriler veri işleme faaliyetinin “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması” hukuki dayanakları ile işlenecektir. Ayrıca mevzuatça belirlenmiş şartlara uygun olarak, kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla tarafınıza ait biyometrik veriler de bu konuda verdiğiniz açık rızanıza dayanarak işlenecektir.

Görüntülü görüşme kapsamında elde edilen ve işlenen verileriniz, bu hizmetin sunulabilmesi amacıyla hizmet aldığımız altyapı sağlayıcılarımıza ve kanuni talep ve yükümlülüklere istinaden yetkili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılabilecektir.

Uzaktan görüntülü hesap açımı kapsamında işlenen verilerinize ilişkin tablo şu şekildedir:

KimlikKimlik Bilgileri
İşlem GüvenliğiIP adresi bilgileri, internet sitesi/mobil uygulama giriş-çıkış ve işlem bilgileri, şifre ve parola bilgileri.
Müşteri İşlemMüşteri temsilcisi ile yapılan görüşmelere ait ses-görüntü kayıtları, işlem talepleriniz, hesap bilgileriniz.
Görsel ve İşitsel KayıtlarFotoğraf, görüntü ve ses kaydı
Biyometrik VeriBiyometrik Veriler

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ, İŞLENME AMAÇLARI VE HUKUKİ SEBEBİ

Ata Yatırım tarafından işlenen kişisel veriler, funduszeue.info ve funduszeue.info websiteleri üzerindeki kayıt formlarından bize ilettiğiniz veriler ile hesap açılması ve hesabınızda müşteri temsilciniz yoluyla veya websitemiz ve/veya mobil uygulamamız üzerinden kendiniz yaptığınız işlemler kapsamında tamamen ve kısmen otomatik yollarla oluşturulan verilerden ve kredi notu gibi bu konuda mevzuat ile yetkilendirilmiş kuruluşlardan elde ettiğimiz verilerden oluşmaktadır.

Kişisel verileriniz, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. maddesinin 1. fıkrasına dayanarak açık rızanızın alınarak veya Kanunun 5. maddesinin 2. fıkrasınında belirtilen “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” veya “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerinden birine dayanarak işlenmektedir.

3. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AKTARIMI

Kişisel verileriniz, yalnız bu Aydınlatma Metni’nde belirtilen işleme amaçlarının gerçekleştirilmesi ile sınırlı olacak şekilde yurt içindeki gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişileri, hissedarlar, iş ortakları, Ata Holding grup şirketleri, tedarikçiler ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılır.

Müşterilerimize ait herhangi bir kişisel verinin bilginiz ve açık rızanız olmaksızın yurt dışındaki üçüncü kişiler ile paylaşımı söz konusu değildir. Kişisel verilerinizin yurt dışındaki üçüncü kişiler ile paylaşımı ancak işleme amaçlarıyla sınırlı olmak kaydıyla ve açık rızanız alınarak yapılabilir. Yurtdışı piyasalarda işlem yapmak istediğinizde yurtdışına aktarılan verilerinizle ilgili detaylı bilgilendirme ayrıca yapılmaktadır.

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, Ata Yatırım’a doğrudan ilettiğiniz tercihinize göre, ad-soyad, telefon numarası ve e-posta adresi bilgileriniz, Ata Portföy Yönetimi A.Ş.’ye (“Ata Portföy”) bu yöndeki açık rızanıza istinaden müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi amacıyla Ata Yatırım tarafından aktarılacaktır. Söz konusu aktarım sonrasında Ata Portföy bünyesinde yatırımcı hesabınızın açılması ve yatırım süreçlerinizin yürütülmesi işlemleri ile ilgili Ata Portföy tarafından aranabilir veya Ata Portföy’den ileti alabilirsiniz. Aktarım sonrasında bu süreçle ilgili olarak Ata Yatırım’ın veri sorumluluğu sona ermektedir. Bu süreçle ilgili olarak ilgili kişi haklarınızı Ata Portföy nezdinde kullanmanız gereklidir.

4. İLGİLİ KİŞİ OLARAK HAKLARINIZIN KULLANILMASI

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11’inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe uygun bir şekilde internet sitemizde bulunan İlgili Kişi Başvuru Formunu doldurarak Ata Yatırım’a iletebilirsiniz.

Hisse Haberleri


  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( VİOP İşlem İptali Duyuruları

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • *GUBRF-GÜBRE FABRİKALARI YILI 3 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM ZARARI TL (ÖNCEKİ TL ) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Yönetim Kurulu Komiteleri

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Yönetim Kurulu Komiteleri

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: HALKA ARZ SÜRECİ KAPSAMINDA İŞTİRAKİMİZ TARKİM BİTKİ KORUMA A.Ş., TARİHİNDE SERMAYE PİYASASI KURULU'NA BAŞVURUDA BULUNMUŞTUR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GUBRF-GÜBRE FABRİKALARI YILI 12 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL ) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sürdürülebilirlik Raporu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***DIRIT* *BALAT* *MMCAS* *AHGAZ* *CLKEN* *BRKO* *BSENR* *KERVN* *SANEL* *GUBRF* *CLDNM* *ERGLI*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Finansal Rapor Ek Süre

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Yönetim Kurulu Komiteleri

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Ortaklık Aleyhine Dava Açılması veya Davaya İlişkin Gelişmeler

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***MRSHL* *GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma

  • *ERDOĞAN: BU SENE İÇERİSİNDE NÜKLEER GÜÇ SANTRALİMİZİN İLK ÜNİTESİNDE ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ [FNC-NEWS]

  • *ERDOĞAN: ADANA VE CİZRE'DE YAPTIĞIMIZ KEŞİFLERLE PETROL ÜRETİMİMİZİ ARTIRDIK [FNC-NEWS]

  • *ERDOĞAN: MART AYI SONU İTİBARIYLA KARADENİZ GAZINI HANELERE VERMEYE BAŞLIYORUZ [FNC-NEWS]

  • *ERDOĞAN: (GÜBRETAŞ ALTIN MADENİ TESİSİ) TESİS İLK ETAPTA YILLIK 2,5 TONA KADAR ALTIN ÜRETME KAPASİTESİYLE ÇALIŞACAK [FNC-NEWS]

  • *ERDOĞAN: (GÜBRETAŞ ALTIN MADENİ TESİSİ) BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 70 MİLYON DOLAR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJENİN İLK KISMI TAMAMLANDI [FNC-NEWS]

  • *GÜBRE FABRİKALARI: BAĞLI ORTAKLIĞIMIZ GÜBRETAŞ MADEN YATIRIMLARI A.Ş. UHDESİNDE BULUNAN SÖĞÜT ALTIN MADENİ SAHASINDAKİ İLK ALTIN KÜLÇESİ DÖKÜMÜNÜN (TESİS AÇILIŞI) SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KATILIMLARIYLA 27 OCAK CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİ

  • *BIST: GUBRF.E SIRASI BORSAMIZ TARAFINDAN TALEP EDİLEN ŞİRKET İLE İLGİLİ ÖZEL DURUM AÇIKLAMASININ KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU'NDA (KAP) DUYURULMUŞ OLMASI SEBEBİYLE SAAT 'DA İŞLEME AÇILACAK, SIRADA SAATLERİ ARASINDA AÇILIŞ S

  • *GÜBRETAŞ: ŞİRKETİMİZ İLE PETROL-İŞ SENDİKASI ARASINDAKİ VE YILLARINI KAPSAYACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNE TARİHİ İTİBARİYLE BAŞLANMIŞTIR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Ortaklık Aleyhine Dava Açılması veya Davaya İlişkin Gelişmeler

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve VİOP(İntegral Yatırım) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***DZGYO* *ISCTR* *TDGYO* *YGYO* *GUBRF* *DOHOL* *BIOEN* *TSPOR* *YBTAS* *KARSN* *PETKM* *KAPLM* *OZGYO* *ULUFA* *KRSTL* *LIDFA*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU

  • *GÜBRE FABRİKALARI: İSKENDERUN LİMAN TESİSLERİ'NİN MODERNİZASYONU VE İSKENDERUN'DA EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ MEVCUT DEPOLARIN YIKILARAK YERİNE YENİ DEPOLAR YAPILMASI İÇİN İDARENİN YETKİLENDİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ [FNC-NEWS]

  • *GÜBRE FABRİKALARI: MEVCUT SIVI-TOZ GÜBRE ÜRETİM KAPASİTESİNDE ARTIRIMA GİDİLMESİNE, BU AMAÇLA İSKENDERUN TESİSİ'NDE YAPIMI KARARLAŞTIRILAN NPK TESİSİ YERİNE SIVI-TOZ GÜBRE ÜRETİM TESİSİ KURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF* *KLVKS*** KALKINMA YATIRIM VARLIK KİRALAMA A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İhraç Belgesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim

  • ***KCHOL* *KRPLS* *GARAN* *BAYRK* *DOGUB* *GUBRF* *AGYO* *SASA* *EUHOL* *ISBIR* *YBTAS* *DERHL* *VESTL* *FORMT* *KZBGY* *LIDFA* *AYES* *BERA*** MERKEZİ KAYIT

  • ***ORMA* *KOZAL* *KRTEK* *KRPLS* *KSTUR* *BAYRK* *OYLUM* *GUBRF* *PSGYO* *AGYO* *TKNSA* *EUHOL* *KOZAA* *ISBIR* *YBTAS* *IHLGM* *KZBGY* *LIDFA* *AYES*

  • ***BSOKE* *KLKIM* *HALKB* *EUHOL* *BAYRK* *ISBIR* *YBTAS* *SODSN* *GZNMI* *DOGUB* *GUBRF* *LIDFA*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe

  • ***YBTAS* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım) [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İhraç Tavanına İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Yönetim Kurulu Komiteleri

  • ***TRATE* *GUBRF*** İSTANBUL ULUSLARARASI DERECELENDİRME HİZMETLERİ A.Ş.( Kredi Derecelendirmesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Gedik Yatırım) [FNC-NEWS]

  • *GUBRF-GÜBRE FABRİKALARI YILI 6 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL ) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA YILI 6 AYLIK DÖNEM NET KARI TL [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Esas Sözleşme

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***YBTAS* *ORCAY* *ISGSY* *YEOTK* *GUBRF* *AGHOL* *AYES*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • Gübre Fabrikaları, 5 milyar TL'ye kadar borçlanma aracı ve/veya kira sertifikası ihraç edecek [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***YUNSA* *YGGYO* *ODAS* *HEDEF* *EUREN* *IZMDC* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***PRKAB* *BNTAS* *PAPIL* *DOBUR* *KUTPO* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • *GUBRF-GÜBRE FABRİKALARI YILI 3 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL ) [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • ***DIRIT* *ATSYH* *GUBRF*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Finansal Rapor Ek Süre Taleplerine İlişkin SPK Değerlendirmesi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: TARIM VE ORMAN BAKANI OLARAK ATANAN PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ ŞİRKETİMİZİN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN AYRILMIŞTIR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA YILI DÖNEM NET KARI TL [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GÜBRETAŞ: KAVAK MADENCİLİK'İN HİSSELERİNİN ALINMASI İLE SÖĞÜT ALTIN MADENİ ÇEVRESİNDE ARAMA-GELİŞTİRME FAALİYETLERİMİZİN GENİŞLETİLMESİ VE OLASI YENİ MADEN KAYNAKLARININ TESPİTİ HEDEFLENMEKTEDİR [FNC-NEWS]

  • *GÜBRETAŞ:KAVAK MADENCİLİK UHDESİNDE BULUNAN NUMARALI RUHSAT SAHASI İÇİNDEKİ KAVAKLITEPE ALTIN PROJESİ, SÖĞÜT ALTIN MADENİ SAHASININ YAKLAŞIK 30 KM BATISINDA YER ALMAKTA OLUP HALİ HAZIRDA İLERİ ARAMA GELİŞTİRME SAFHASINDADIR [FNC-

  • *GÜBRETAŞ: BAĞLI ORTAKLIĞIMIZ GÜBRETAŞ MADEN, KAVAK MADENCİLİK'İN %80 HİSSESİNİN USD BEDEL İLE VE %2 RÖDÖVANS ÖDEMESİ YAPILMASI ŞARTLARI İLE DEVRALINMASI HUSUSUNDA TECK ANADOLU MADENCİLİK İLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞTIR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GÜBRE FABRİKALARI: SÖĞÜT ALTIN MADENİ SAHASINDA İNŞAAT FAALİYETLERİNE BAŞLANMIŞ OLUP ÇALIŞMALAR PLANLANAN İŞ PROGRAMINA GÖRE DEVAM ETMEKTEDİR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GÜBRE FABRİKALARI: (KAMU İHALE YASAĞI) ANKARA İDARE MAHKEMESİ'NCE DAVA KONUSU İDARİ İŞLEMDE HUKUKA UYGUNLUK BULUNMADIĞI GEREKÇESİYLE YASAKLAMA KARARININ YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTUR [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve Katılım 50 Endeksi Haftalık Teknik Önerileri(A1 Capital) [FNC-NEWS]

  • ***ITTFH* *ISBIR* *FORMT* *VANGD* *OSTIM* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***TSGYO* *FONET* *OZRDN* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***PRKAB* *TRILC* *EREGL* *PARSN* *KUTPO* *DOGUB* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Vakıf Yatırım) [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • Gübre Fabrikaları, 6 ay süreyle kamu ihalelerinden yasaklandı, karara karşı yürütmenin durdurulması talebiyle iptal davası açılacak [FNC-NEWS]

  • Gübretaş Maden'in Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı Projesi ÇED süreci tamamlandı, Aralık'ta inşaat faaliyetleri başlayacak [FNC-NEWS]

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • Gübretaş'ın Söğüt ALtın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili "ÇED Olumlu" kararı verildi [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Bizim Menkul) [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-BIST ve Katılım 50 Endeksi Haftalık Teknik Önerileri(A1 Capital) [FNC-NEWS]

  • GÜBRETAŞ?ın Türkiye faaliyetlerinde toplam net satış tutarı 4 milyar milyon TL olarak gerçekleşti [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 9 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL )

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • BASIN BÜLTENİ-GÜBRETAŞ kuruluş yıl dönümünü kutladı [FNC-NEWS]

  • GÜBRETAŞ, 70?inci kuruluş yıl dönümünü kutladı [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-BIST, BIST30 ve Hisse Senetleri Teknik Analizi(Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • GÜBRETAŞ Eğitim Bursu sonuçları açıklandı [FNC-NEWS]

  • ***OSTIM* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • Gübretaş Liman Tevsii ve Dip Tarama Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı

  • Gübretaş Maden Yatırımları/Poyraz: Söğüt’te ilk külçe yılı sonunda dökülecek

  • Gübretaş Maden Yatırımları tarafından yapılması planlanan Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED görüşe açıldı [FNC-NEWS]

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım) [FNC-NEWS]

  • Gübretaş, bağlı ortaklığı Razi'den ,5 milyon TL temettü alacak

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • GÜBRETAŞ ile Sabahattin Zaim Üniversitesi arasında üniversite-özel sektör iş birliğini sağlamaya yönelik bir protokol imzalandı

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • Gübretaş Liman Tevsii ve Dip Tarama Kapasite Artışı projesi ile ilgili İDK toplantısı 14 Ekim'de gerçekleştirilecek

  • ***ICBCT* *BIOEN* *ARZUM* *POLHO* *TEZOL* *ISKPL* *SKTAS* *MEDTR* *GESAN* *FRIGO* *SMART* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe

  • GÜBRETAŞ Eğitim Bursu’na başvurular 4 Ekim’de başlıyor

  • Gübretaş Maden Yatırımları'nin Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili İDK Toplantısı 4 Ekim'de yapılacak

  • Gübre Fabrikaları, Söğüt Altın Madeni Projesi için Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı ÇED Raporunu sundu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • Rekabet Kurulu: Gübre sektöründe faaliyet gösteren 7 teşebbüs hakkında soruşturma açıldı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • GÜBRETAŞ yılın ilk yarısında toplam üretimde yüzde 42 artış sağladı

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 6 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL(ÖNCEKİ TL)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA YILI İLK 6 AYLIK DÖNEM NET KARI TL

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi

  • GÜBRETAŞ'ın model üretim alanları projesinde ilk hasat Taşköprü sarımsağında gerçekleştirildi

  • Gübretaş Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Hüseyin Bağrıyanık atandı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: YÖNETİM KURULUMUZ, KOCAELİ YARIMCA TESİSLERİ BÜNYESİNDE TON KAPASİTELİ BİR DEPOLAMA VE TORBALAMA TESİSİNİN İNŞASI İLE İLGİLİ SÜREÇLERİN YÜRÜTÜLMESİ İÇİN İDAREYE YETKİ VERMİŞTİR, M2 KAPALI ALANA SAHİP OLACA

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • Fortune 'de ilk 'e hisse senetleri Borsa İstanbu'da işlem gören 44 şirket girdi

  • ***MRGYO* *ISBIR* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GÜBRETAŞ: (SÖĞÜT ALTIN MADENİ PROJESİ) TEKNİK VE İDARİ POZİSYONLARA ORTA SEVİYE YÖNETİCİ VE TEKNİK PERSONEL İSTİHDAMI DEVAM ETMEKTEDİR

  • *GÜBRETAŞ: (SÖĞÜT ALTIN MADENİ PROJESİ) 2. ETAP TESİS MÜHENDİSLİK GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMEKTE OLUP HAFTAYA TAMAMLANMASI PLANLANMAKTADIR

  • *GÜBRETAŞ: (SÖĞÜT ALTIN MADENİ PROJESİ) 1. ETAP TESİS MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI BAŞLAMIŞ OLUP EKİPMANLARIN BİR KISMININ TEDARİK SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR

  • *GÜBRETAŞ: (SÖĞÜT ALTIN MADENİ PROJESİ) YETKİLİ KURUM GÖRÜŞLERİ TOPLANMAKTADIR, YERALTI MADENCİLİK FAALİYETLERİNE YÖNELİK YERALTI MADEN EKİPMANLARININ BÜYÜK KISMININ SİPARİŞİ TAMAMLANMIŞTIR

  • *GÜBRETAŞ: SÖĞÜT ALTIN MADENİ PROJESİ ÇED RAPORUNA İLİŞKİN SÜREÇ DEVAM ETMEKTEDİR

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Gübre Fabrikaları Teknik Analizi(A1 Capital Yatırım)

  • GÜBRETAŞ'ın ilk çeyrekte net dönem karı yüzde 40 artarak milyon TL seviyesine çıktı

  • ANALİZ-Haftalık Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 3 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL )

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Tablo ve-veya Dipnot Değişikliği

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***KRTEK* *EPLAS* *IZMDC* *OSTIM* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • Ziraat Bankası ile GÜBRETAŞ Maden Yatırımları A.Ş. arasında “Söğüt Altın Madeni Projesi Hazırlık Dönemine İlişkin İşbirliği-Kredi Sözleşmesi” imzalandı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Yönetim Kurulu Komiteleri

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu (Güncelleme) - Yönetim Kurulu-2

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-BIST Bülteni(InvestAZ Yatırım)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: İŞTİRAKİMİZ TARKİM BİTKİ KORUMA YÖNETİM KURULU KARARI İLE ŞİRKETİN HALKA ARZ ÇALIŞMALARINA BAŞLAMASINA KARAR VERİLDİ

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***EREGL* *KONYA* *OSTIM* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • Gübretaş Maden Yatırımları ile Ziraat Bankası arasında milyon dolar tutarında Genel Kredi Sözleşmesi imzalandı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi

  • Gübretaş'ın "Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı Projesi" ile ilgili "Halkın Katılımı Toplantısı" 30 Mart'ta gerçekleştirilecek

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • YENİLEME-GÜBRETAŞ’ın toplu iş sözleşmesi tam uzlaşıyla sonuçlandı

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • Gübretaş için Petrol-İş Sendikası ile KİPLAS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

  • BIST Banka Dışı Likit 10 Endeksi 01/04//06/ Dönemi Değişiklikleri

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

  • Gübretaş, yılını operasyonel ve finansal rekorlarla tamamladı

  • Gübre Fabrikaları'nın Söğüt Altın Madeni Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı

  • GUBRF.E payları 26 Mart seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ata Yatırım)

  • ANALİZ-BIST ve VİOP Teknik Analizi(Yatırım Finansman Menkul Değerler)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Halk Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 12 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL )

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Bilgi Formu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Kurumsal Yönetim Uyum Raporu

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • Gübretaş, İskenderun'da fidanı toprakla buluşturdu

  • ***DIRIT* *GUBRF* *AGHOL*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ANALİZ-Haftalık Hisse Önerileri(İntegral Yatırım Menkul)

  • ANALİZ-Haftalık Katılım 50 Endeksi Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • GÜBRETAŞ, tarımsal üretimin devamlılığı için çalışmalarını sürdürüyor

  • Gübre Fabrikaları'na ait Söğüt Altın Madeni Projesi ile ilgili ÇED Başvuru Dosyası e-ÇED sistemine yüklendi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • DÜZELTME-ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • *GÜBRE FABRİKALARI: SÖĞÜT ALTIN MADENİ RUHSATININ VE RUHSAT KAPSAMI ÇALIŞMALARIN ŞİRKETİMİZİN % PAY SAHİBİ OLDUĞU BAĞLI ORTAKLIĞI GÜBRETAŞ MADEN YATIRIMLARI A.Ş.'YE DEVREDİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • ANALİZ-Gübre Fabrikaları Teknik Analiz(A1 Capital Yatırım)

  • ANALİZ-Haftalık Hisse Önerileri(İntegral Yatırım Menkul)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ak Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: İSKENDERUN'DAKİ MEVCUT TESİSLERİMİZİN MODERNİZASYONU KAPSAMINDA TON/YIL KAPASİTELİ NPK TESİSİ YATIRIMIMIZI HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ESPANOLA DE INVESTİGACİON Y DESARROLLO (ESPİNDESA) İLE MÜHENDİSLİK HİZMETİ ALIMINA Y

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA YILI DÖNEM NET KARI TL

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi

  • ***ALKIM* *YESIL* *GARAN* *GOLTS* *DGKLB* *GARFA* *KUTPO* *AKSUE* *OYAKC* *GSDHO* *ARCLK* *EREGL* *MGROS* *YBTAS* *MAALT* *GOODY* *KCHOL* *DITAS* *ISCTR*

  • ***DIRIT* *MERIT* *BTCIM* *SODSN* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***ATLAS*** ATLAS MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Haftalık Rapor

  • ANALİZ-Haftalık Hisse Teknik Analizi(Tacirler Yatırım)

  • ***PEKGY* *BRKO* *GUBRF* *AGHOL*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ANALİZ-Haftalık Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • Dönmez: Söğüt’ten en geç ’de ilk altın üretimini gerçekleştireceğiz

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • PİYASAYA BAKIŞ-Gübretaş hisseleri KAP açıklaması ile %8'den fazla değer kazandı

  • *GÜBRETAŞ, BAĞLI ORTAKLIĞI GÜBRETAŞ MADEN YATIRIMLARI'IN SERMAYESİNİN BİN TL'DEN 40 MİLYON TL'YE YÜKSELTİLMESİNE KARAR VERDİ

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ak Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • Gübretaş, yılını şirket tarihinin yeni rekorlarıyla tamamladı

  • Gübretaş bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( İlişkili Taraf İşlemleri

  • Gübretaş/Yumaklı: 'de kimyevi gübre satış miktarımızı bir önceki yıla oranla %21 artırarak ilk kez 2 milyon ton eşiğini aştık

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

  • Tarım ve Orman Bakanlığı, gübre sektörünün en büyük 7 firması ile toplantı yaptı-Dünya

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Halk Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Vakıf Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • Gübretaş'ın Söğüt Altın Madeni Projesi ile ilgili kamuoyu ile paylaştığı bilgiler UMREK tarafından da teyit edildi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Uluslararası Yatırımcı İşlemleri(Ziraat Yatırım)

  • GÜBRETAŞ GM Yumaklı: Model üretim alanları projesinde il ve ürün çeşitliliği sayımızı giderek artırmayı hedeflemekteyiz

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi

  • GUBRF.E payları 20 Ocak seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***MERIT* *GUBRF*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • Gübretaş'ın Söğüt Maden Sahasında ÇED belgelerinin Şirkete devri gerçekleşti

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • BASIN BÜLTENİ-GÜBRETAŞ’ın model alanlarında verimli hasatlar tamamlandı

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Vakıf Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • Gübretaş, Söğüt Maden Projesi ile ilgili gelen soruları yanıtladı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Gübretaş Hisse Analizi(InvestAZ Yatırım)

  • Takasbank, GUBRF dayanak varlığı için işlem teminatı hesaplamalarında kullanılan risk parametrelerini güncelledi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • Gübretaş, Söğüt Maden Projesi ile ilgili haber ve söylentiler hakkında açıklama yaptı

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Bizim Menkul Değerler)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Vakıf Yatırım)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • *TARIM KREDİ/POYRAZ: REZERVE DÖNÜŞME POTANSİYELİ OLAN BAŞKA ALANLAR DA VAR-BLOOMBERG HT

  • *TARIM KREDİ/POYRAZ: 6 MİLYAR DOLAR CİVARI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ-BLOOMBERG HT

  • *TARIM KREDİ/POYRAZ: SONDAJ ÇALIŞMALARINI DEVAM ETTİRECEĞİZ-BLOOMBERG HT

  • *GÜBRETAŞ'A AİT MADEN SAHASINDA 3,5 MİLYON ONSLUK ALTIN VARLIĞI TESPİT EDİLDİ-AA/BLOOMBERG HT

  • BIST Banka Dışı Likit 10 Endeksi 01/01//03/ Dönemi Değişiklikleri

  • ***KAREL* *DOCO* *EGEEN* *ALARK* *ENJSA* *ARENA* *ECZYT* *CCOLA* *ARCLK* *KARSN* *OTKAR* *TMSN* *IHLGM* *ARDYZ* *ZOREN* *BERA* *KCHOL* *TSKB* *SOKM* *KONYA*

  • ANALİZ-Haftalık Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • ANALİZ-Haftalık Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI: SÖZ KONUSU YATIRIMIN HAYATA GEÇMESİYLE BİRLİKTE KATI VE SIVI HAMMADDELER İLE MAMULLERİN YÜKSEK TONAJLI GEMİLERLE TAŞINMASI SAYESİNDE NAVLUN VE LİMAN MALİYETLERİNDE TASARRUF SAĞLANACAKTIR

  • *GÜBRE FABRİKALARI: YAKLAŞIK 50 MİLYON TL'LİK YATIRIM BEDELİYLE, LİMAN ELLEÇLEME KAPASİTESİ YILLIK 1 MİLYON TONA ULAŞMIŞTIR

  • *GÜBRE FABRİKALARI: LİMAN RUHSATLARI ALINARAK YENİ İSKELEMİZ DEVREYE ALINMIŞTIR

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN YATIRIM PLANLARI KAPSAMINDAKİ YARIMCA TESİSLERİ LİMAN GENİŞLETME PROJESİ'NİN BİRİNCİ FAZI TAMAMLANDI

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Haftalık Teknik Öneriler(A1 Capital Yatırım)

  • ***GUBRF*** İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Temerrüt İşlemi

  • ***GUBRF*** İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş.( Temerrüt İşlemi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Gedik Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Halk Yatırım)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • Rekabet Kurulu, gübre sektöründe 6 teşebbüse idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi

  • *REKABET KURULU, GÜBRE SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN 6 TEŞEBBÜS HAKKINDA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMADA İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA GEREK OLMADIĞINA KARAR VERDİ

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • HİSSE DEĞERLENDİRME-InvestAZ Yatırım, Gübretaş hedef fiyatını 25,00 TL olarak öngördü

  • *INVESTAZ YATIRIM, GÜBRETAŞ HEDEF FİYATINI 25,00 TL OLARAK ÖNGÖRDÜ

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • BASIN BüLTENİ-GÜBRETAŞ Eğitim Bursu başvuruları, Burs Komisyonu tarafından incelenip sonuçlandırıldı

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Şeker Yatırım)

  • MSCI endekslerinde yer alan Türk hisse senetlerinde değişiklikler yapıldı

  • Anadolu Efes MSCI Türkiye Endeksi'nden çıkarıldı

  • GÜBRETAŞ/Yumaklı: Bu yıl operasyonel faaliyetlerimizdeki miktarsalartış, finansal sonuçlarımıza da pozitif şekilde yansıdı

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Yapı Kredi Yatırım)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Oyak Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ata Yatırım)

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 9 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL )

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • Gübretaş/Yumaklı:Tarımsal verimliliği artırmak için AR-GE çalışmalarına önem veriyoruz

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • BASIN BÜLTENİ-GÜBRETAŞ'tan çevreci bir uygulama daha: Yarımca Tesisleri'nde hedef sıfır atık

  • GÜBRETAŞ-GTÜ işbirliğiyle tarımın geleceğine yönelik Ar-Ge serası açıldı

  • BASIN BÜLTENİ-GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim gören başarılı çiftçi çocuklarına karşılıksız eğitim bursu veriyor

  • ***ETYAT* *BALAT* *TSGYO* *DENGE* *ITTFH* *IHEVA* *GUBRF* *LIDFA*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ANALİZ-Haftalık Değerlendirme ve Strateji(İntegral Yatırım Menkul)

  • ANALİZ-Haftalık Hisse Teknik Analizi(Tacirler Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(ÜNLÜ & Co / DAHA)

  • ***ETILR* *TSPOR* *ETYAT* *EREGL* *DENGE* *JANTS* *ISBIR* *TDGYO* *ISGSY* *GUBRF* *GLBMD*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm

  • Takasbank, VİOP'tan açılacak GUBRF, OYAKC, SOKM ve VESTL sözleşmeleri risk parametrelerini belirledi

  • ***ETILR* *KRTEK* *ETYAT* *LINK* *MERIT* *KLNMA* *TDGYO* *GUBRF* *AYES*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • GÜBRETAŞ GM Yumaklı: Tarımın yarınlarına yatırım yapıyoruz

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • GÜBRETAŞ GM Yumaklı: Çiftçilere verdiğimiz sözü yerine getirmeyi sürdüreceğiz

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • ANALİZ-BIST ve Hisse Teknik Analizi(İş Yatırım)

  • ***GLYHO* *ANACM* *PNSUT* *GUBRF* *OYAKC* *KLMSN* *TRKCM* *AKSGY* *PETUN* *KARSN* *SODA* *ALCTL* *ARDYZ* *INDES*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası

  • GÜBRETAŞ, verimli hasatlar gerçekleştirmeye devam ediyor

  • VİOP'ta GUBRF, OYAKC, SOKM ve VESTL paylarına dayalı Vadeli İşlem Sözleşmeleri 16 Ekim'de işleme açılacak

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(ÜNLÜ & Co / DAHA)

  • GÜBRETAŞ hisseleri 1 Ekim'den itibaren BİST Endeksinde işlem görecek

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(ÜNLÜ & Co / DAHA)

  • TABLO-BIST 30 Endeksi 01/10//12/ Dönemi Değişiklikleri

  • ***ALKIM* *TKFEN* *GLYHO* *DOCO* *EGEEN* *PNSUT* *OYAKC* *ECZYT* *TTKOM* *FROTO* *ARCLK* *TRKCM* *ECILC* *KARSN* *TURSG* *ARDYZ* *SOKM* *DENCM* *KOZAL*

  • Gübretaş Liman Tevsii ve Dip Tarama Kapasite Artışı projesi ÇED raporu görüşe açıldı

  • Gübretaş Liman Tevsii ve Dip Tarama Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı

  • ANALİZ-BIST Teknik Analizi(Tacirler Yatırım)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • BASIN BÜLTENİ-GÜBRETAŞ faaliyet raporu ile uluslararası 4 ödül kazandı

  • GÜBRETAŞ/Yumaklı: Salgına rağmen tarımsal üretimde ilkbahar sezonu verimli şekilde tamamlandı

  • GÜBRETAŞ ilk 6 ayda milyon TL net dönem kârı açıkladı

  • ANALİZ-Sabah Stratejisi(Ziraat Yatırım)

  • Gübre Fabrikaları'nın dolaylı bağlı ortaklığı Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret'in tasfiyesine karar verildi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • ANALİZ-Gübre Fabrikaları 2.Çeyrek Finansal Sonuç Değerlendirmesi(Halk Yatırım)

  • HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Halk Yatırım, Gübre Fabrikaları için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a, hedef fiyatını 24,30 TL TL'den 15,84 TL'ye indirdi

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Oyak Yatırım)

  • ANALİZ-Şirket Haberleri(Deniz Yatırım)

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(Ata Yatırım)

  • *GÜBRE FABRİKALARI YILI 6 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI TL (ÖNCEKİ TL )

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Sorumluluk Beyanı (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Faaliyet Raporu (Konsolide)

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Finansal Rapor

  • *GÜBRE FABRİKALARI'NIN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA YILI 6 AYLIK DÖNEM NET KARI TL

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi

  • ANALİZ-Piyasalarda Gelişmeler/Beklentiler(QNB Finansinvest)

  • ANALİZ-Haftalık Hisse Önerileri(İntegral Yatırım Menkul)

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI( İşlem Sırası Durdurma Bildirimi

  • ***GUBRF*** GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi

Bugün için GUBRF fiyatı TL ve son 24 saatlik işlem hacmi ,00 TL olarak gerçekleşti. GUBRE FABRIK. hissesi fiyatı bugün yüzde artış kaydederken, haftalık kayıp yüzde ’e aylık kazanç ise yüzde ’ye ulaştı. Yıllık verilerde ise son 1 yılda GUBRE FABRIK. yatırımcısına yüzde kazandırdı. GUBRF, orta vadeli trend için önemi bir gösterge olan günlük hareketli ortalamasının üzerinde bulunduğundan, teknik olarak yükseliş trendinin içerisinde olduğunu gösteriyor.

Hissede RSI endeksi, şu anda 55,03 seviyesinde yer alıyor.

KISA NOT: Göreceli Güç Endeksi(RSI) 70 seviyesi üzerinde hissede aşırı alım bölgesini 30 seviyesi altında ise aşırı satım bölgesini ifade ediyor. Bu indikatör hissenin aşırı alım ve aşırı satım bölgelerine yaklaştığında artık bir tepki alımı ya da bir kar satışı sinyalinin geldiğini anlamak için oldukça yaygın olarak kullanılıyor.

GUBRE FABRIK. (GUBRF) hisse senedi sayfası Sabah Finans’ta. GUBRE FABRIK. grafik ekranını inceleyerek, GUBRF hisse yorumları ve analizlerini borsa takip ekranı içindeki verilerle beraber değerlendirebilirsiniz. GUBRE FABRIK. canlı borsa verilerini anlık olarak izleyebilirsiniz.



YASAL UYARI

BİST Verileri Foreks tarafından 15 dakika gecikmeli sağlanmaktadır. BIST piyasalarında oluşan tüm verilere ait telif hakları tamamen BIST'e ait olup, bu veriler tekrar yayınlanamaz. Foreks tarafından sağlanan Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az 15 dakika gecikmeli verilerdir.

SPK'nın 22 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı : "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

VERİ SAĞLAYICI UYARISI

* Finansal veriler Foreks A.Ş. tarafından sağlanmaktadır.

Turkuvaz Media Group, yayınlanan verilerin doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklardan, verinin eksik ve yanlış yayınlanmasından meydana gelebilecek herhangi bir zarardan Turkuvaz Media Group sorumlu değildir.

Copyright © Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ HABERLEŞME VE YAYINCILIK ANONİM ŞİRKETİ

Copyright © Tüm hakları saklıdır.

Gübretaş GUBRF Hisse Analiz ve Yorumları

gubretas-gubrf-hisse-yorumlariGübretaş GUBRF hisse senedi ile ilgili tüm güncel analiz, haber, rapor ve yorumları aşağıda bulabilirsiniz. Kurum ve uzmanların GUBRF ile ilgili çıkmış tüm hisse analiz ve yorumlarını, hisseye ait haber,veri ve raporları bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Deniz Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 1Ç22 Analiz –

1Ç22’de FAVÖK ve net karı yıllık bazda güçlü artış gösterdi / Değerlendirme: Olumlu / Gübre Fabrikaları, 1Ç22’de milyon TL gelir, milyon TL FAVÖK ve milyon TL net kar açıkladı. Şirket’in, 1Ç22 döneminde FAVÖK ve net kar rakamları yıllık bazda güçlü artış gösterdi. Sonuçların hisse performansına olumlu bir etki yapacağını düşünüyoruz.

Gübre Fabrikaları’nın satış gelirleri 1Ç22’de yıllık % artış ile milyon TL’ye ulaştı. Satış gelirleri çeyreksel bazda da %74 arttı. FAVÖK rakamı yıllık bazda % artarak milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı da yıllık bazda 0,6 puan iyileşme ile %16,9 seviyesine yükseldi. 1Ç22’de net kar rakamı yıllık bazda % artışla milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 1Ç22’de esas faaliyetlerden net milyon TL gider ve 10 milyon TL net finansman gideri kaydetti. Söz konusu rakamlar 1Ç21’de milyon TL net gider ve 79 milyon TL net finansman gideri şeklindeydi. Şirket’in yıl sonunda milyon TL olan net borç rakamı Mart sonunda milyon TL olarak gerçekleşmiştir. yıl sonunda 0,5x olan net borç/FAVÖK rasyosu 0,1x seviyesine gerileme kaydetmiştir.

Genel değerlendirme: Küresel ölçekte yüksek seyreden gübre fiyatları sektör hisselerini açısından destekleyici konumda bulunmaktadır. Yıl başından bu yana endeksin %22 altında performans gösteren GUBRF, son 6 ayda da endeksin %25 altında getiri sağlamıştır. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 26,3x F/K ve 8,2x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

Tacirler Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 1Ç22 Analiz –

Gübre Fabrikaları, 1Ç22 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde % artarken, çeyreksel bazda ise yüzde % arttı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % arttı. Şirket, 1Ç22’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 63 baz puan artarak %17 oldu.

Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan azaldı ve %19 olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve %03 olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise ,1 milyon TL (1Ç ,5 milyon TL ve 4Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı %3,2 (1Ç %7,3 ve 4Ç 20,6%) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %79 azalarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu 0,1 olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu 0,1 olarak kaydedilmiştir. En son kapanış fiyatına göre, şirket 26,3 F/K çarpanından ve 8,2 FD/FAVÖK çarpanından işlem görmektedir.

Ziraat Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 1Ç22 Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Pozitif): Şirket 1Çde ,7mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Geçen yılın aynı döneminde ise ,2mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmişti. Şirket’in satış gelirleri 1Ç’de geçen yılın ilk çeyreğine göre % artarak mn TL’ye yükselmiştir. Satışların maliyeti ise % yükselerek mn TL olarak kaydedilmiştir. Buna bağlı olarak brüt kar mn TL olarak gerçekleşirken brüt kar marjı ise 1Ç’e göre 4,2 puan azalışla %19,1 olarak hesaplanmıştır. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %36,2 artmış ve mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden de kur farkı kaynaklı mn TL net gider kaydedilmesinin ardından net faaliyet karı mn TL’yi göstermiştir. Şirket, 1Ç’de mn TL net faaliyet karı açıklamıştı. Şirket’in 1Ç FAVÖK’ü mn TL artışla mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. FAVÖK marjı ise 0,6 puan artarak %16,9 olmuştur. Öz kaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan 22mn TL’lik gelir kaydeden Şirket, ilk çeyrekte finansman tarafında net 85mn TL gider kaydetmiştir. Son olarak 93mn TL’lik net vergi gideri sonrası Şirket, ,7mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmiştir.

Deniz Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 4Ç21 Analiz –

4Ç21’de FAVÖK ve net karı yıllık bazda güçlü artış gösterdi / Değerlendirme: Olumlu / Gübre Fabrikaları, 4Ç21’de milyon TL gelir, milyon TL FAVÖK ve milyon TL net kar açıkladı. Şirket’in, 4Ç21 döneminde FAVÖK ve net kar rakamları yıllık bazda güçlü artış gösterdi. Sonuçların hisse performansına olumlu bir etki yapacağını düşünüyoruz.

Gübre Fabrikaları’nın satış gelirleri 4Ç21’de yıllık % artış ile milyon TL’ye ulaştı. yılı tamamında ise satış gelirleri yılına kıyasla %99 artış gösterdi ve milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK rakamı yıllık bazda % artarak milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı da yıllık bazda 10,1 puan iyileşme ile %25,7 seviyesine yükseldi.

4Ç21’de net kar rakamı yıllık bazda %99 artışla milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 4Ç20 döneminin aksine esas faaliyetlerden net milyon TL gider kaydedilmesine karşılık operasyonel kardaki iyileşme net kardaki artışta etkili oldu. Ayrıca Şirket, 4Ç21’de milyon TL net finansman geliri kaydederken bu rakam 4Ç20’de milyon TL net finansman gideri şeklindeydi.

Şirket’in 9A21 sonunda milyon TL olan net borç rakamı yıl sonunda milyon TL olarak gerçekleşmiştir. 9A21 sonunda 0,7x olan net borç/FAVÖK rasyosu 0,6x seviyesine hafifçe gerileme kaydetmiştir.

Genel değerlendirme: Küresel ölçekte yüksek seyreden gübre fiyatları sektör hisselerini açısından destekleyici konumda bulunmaktadır. Yıl başından bu yana endeksin %5 altında performans gösteren GUBRF, son 6 ayda endeksin %10 üzerinde getiri sağlamıştır. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse x F/K ve x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

Anadolu Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 4Ç21 Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Pozitif): Şirket’in dördüncü çeyrek net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %99 oranında artarak ,36mn TL olarak açıklamıştır. 4Ç21’de bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirleri % artarken, satış maliyetlerinin % oranında artması karlılık rakamlarını pozitif etkilemiştir. Brüt satış karı 4Ç20’ye göre % oranında artış ile mn TL’ye yükselmiştir. Şirketin faaliyet giderleri 4Ç21’de yıllık bazda %14 oranında artmıştır. FAVÖK yıllık bazda % oranında artarak güçlü performans göstermiştir. 4Ç21’de FAVÖK marjı bir önceki yılın aynı dönemine göre 10,1 puan artmıştır. Şirketin 4Ç21 döneminde net kar marjı ise 2,2 puan azalarak %4,73 seviyesine gerilemiştir. yılında toplam net dönem karı, bir önceki yıla göre %99,62 oranında artarak mn TL’ye yükselmiştir.

Tacirler Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 4Ç21 Analiz –

4Ç21 sonuçlarını ,4 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %99 artarken, çeyreksel bazda ise yüzde % arttı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % arttı. Şirket, 4Ç21’de ,4 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %,4 artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak %25,7 oldu.

Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan arttı ve %28 olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve %3,87 olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (4Ç milyon TL ve 3Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı %17,2 (4Ç %15,1 ve 3Ç 19%) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %43 artarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu 0,5 olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu 0,4 olarak kaydedilmiştir.

Ziraat Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse 4Ç21 Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Pozitif): Şirket 4Ç’de ,4mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Şirket geçen yılın aynı döneminde ise ,1mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti. Şirket’in satış gelirleri 4Ç’de geçen yılın son çeyreğine göre %,3 oranında artarak ,6mn TL’ye yükselmiştir. Satışların maliyeti ise %,2 oranında yükselerek ,9mn TL olarak kaydedilmiştir. Buna bağlı olarak brüt kar ,7mn TL artışla ,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin brüt kar marjı ise 4Ç’ye göre 7,4 puan artışla %27,8 olarak hesaplanmıştır. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %14,4 oranında artmış ve ,4mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden de kur farkı kaynaklı ,9mn TL net gider kaydedilmesinin ardından net faaliyet zararı 81,6mn TL’yi göstermiştir. 4Ç’de ,8mn TL net faaliyet karı açıklamıştı. 4Ç FAVÖK’ü ise ,8mn TL artışla ,4mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. FAVÖK marjı da 10,1 puan artarak  %25,7 olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden 52,7mn TL net gelir kaydeden şirket, özkaynak yöntemiyle değerlediği yatırımlardan da 9mn TL’lik gelir kaydetmiştir. Şirket son çeyrekte finansman tarafında net ,6mn TL gelir kaydetmiştir. 4Ç’deki finansman giderleri net 93,6mn TL idi. 46,1mn TL’lik net vergi gideri sonrası ,4mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmiştir.

Şirket’in yılı ana ortaklık net dönem karı ,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. yılında ,1mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydedilmişti.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber –

Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Söğüt Altın Madeni Projesi’nde hem madencilikle ilgili hem de tesis kurulumuna yönelik çalışmalara gelecek ay hızlı bir şekilde başlayacaklarını, tam kapasiteyle çalışmaya geçildiğinde burada yıllık 6 ile 7 ton civarında altın üretmeyi hedeflediklerini bildirdi. Gübretaş Maden Yatırımları Genel Müdürü Demircan ise yılının sonuna kadar altın üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse 2Ç21 Analiz –

GUBRF; 2Ç21’de yıllık güçlü büyüme görüldü / olumlu / Gübre Fabrikaları 2Ç21’de milyon TL gelir, milyon TL FAVÖK ve milyon TL net kar açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Ciro artışı ile birlikte marjlardaki olumlu eğilimin sürdüğü görülüyor. Sonuçların hisse performansı üzerinde sınırlı olumlu bir etki yaratabileceğini düşünüyoruz.

1Y21’de Şirket’in katı gübre satış hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %12, sıvı ve toz gübre satışları ise %27 artış göstermiştir. 2Ç21 FAVÖK rakamı yıllık bazda cironun üzerinde bir artış gösterdi ve yıllık % yükselerek milyon TL’ye yükseldi. Aynı dönemde, FAVÖK marjında da oldukça güçlü bir performans görüldü ve %20,6 seviyesinde gerçekleşti.

2Ç20’de 21,6 milyon TL net finansal gelir kaydeden Şirket 2Ç21’de net parasal pozisyon kazancının sağladığı destek ile 2,6 milyon TL net finansal gider kaydetti. Genel değerlendirme: Hisse, yıl başından itibaren %38 endeksin altında getiri sağlamıştır. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse x F/K ve x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse 2Ç21 Analiz –

Gübre Fabrikaları – 2Ç21 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde % artarken, çeyreksel bazda ise yüzde %9 arttı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %58 arttı. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %30 azalış kaydetti ve net satışlardaki payı %13 oldu. (2Ç %24) Şirket, 2Ç21’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu.

Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, 41 baz puan arttı ve % olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve % olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (2Ç milyon TL ve 1Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (2Ç % ve 1Ç %) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %58 azalarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu olarak kaydedilmiştir. En son kapanış fiyatına göre, şirket F/K çarpanından ve FD/FAVÖK çarpanından işlem görmektedir.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse 2Ç21 Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Pozitif): Gübre Fabrikaları 2Ç’de ,6mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Şirket geçen yılın aynı döneminde ise 53,8mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti. Şirket’in satış gelirleri 2Ç’de 2Ç’ye göre %58,1 oranında artarak mn TL’ye yükselirken, brüt kar %60,9 oranında artarak ,7mn TL’ye çıkmıştır. Şirketin brüt kar marjı ise 2Ç’ye göre 0,4 puan artışla %24,3 olarak gerçekleşmiştir. Gübre Fabrikaları’nın operasyonel giderleri aynı dönemde %29 oranında azalmış ve 95,4mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden de ,3mn TL gider kaydedilmesinin ardından faaliyet karı mn TL’yi göstermiştir. 2Ç’deki faaliyet karı 71,1mn TL idi. Faaliyet karı marjı ise operasyonel giderlerin azalmasından dolayı 1,7 puan artışla %9,2’yi göstermiştir. Şirket’in FAVÖK’ü ise geçen yılın ikinci çeyreğine göre %,5 oranında artarak 2Ç’de ,7mn TL’ye yükselmiştir. FAVÖK marjı da yıllık 9,3 puan iyileşerek %20,6’ya çıkmıştır. Yatırım faaliyetlerinden 0,6mn TL gelir kaydeden şirket, özkaynak yöntemiyle değerlediği yatırımlardan da 2,2mn TL’lik gelir kaydetmiştir. Böylelikle 2Ç finansman öncesi kar ,9mn TL olmuştur. Diğer yandan, Şirket’in net finansman giderleri 25,4mn TL olurken, 28,1mn TL’lik net parasal pozisyon kazancı kaydedilmiştir. 22,9mn TL’lik vergi gideri sonrasında ana ortaklık net dönem karı ,6mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Ana ortaklık net dönem karı üzerinden hesaplanan net kar marjı da 3,3 puan artışla %8,9’a yükselmiştir.

İkinci çeyrek karı sonrasında Şirket’in 1Y’deki ana ortaklık net dönem karı ,8mn TL olmuştur. ’nin aynı dönemindeki ana ortaklık net dönem karı ,4mn TL idi.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse 1Ç21 Analiz –

Gübre Fabrikaları – 1Ç21 sonuçlarını ,2 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %77 artarken, çeyreksel bazda ise yüzde %14 arttı. Net satışlar ,6 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %35 arttı. Şirket, 1Ç21’de ,8 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak %16 oldu. Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, ,3 baz puan arttı ve %23,3 olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve %09 olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (1Ç milyon TL ve 4Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı %09 (1Ç %11 ve 4Ç 15%) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %57 azalarak ,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu 0,4 olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu 0,3 olarak kaydedilmiştir.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum –

GUBRF; Maden ruhsatı Gübretaş Maden’e devrediliyor / nötr /

Gübre Fabrikaları Yönetim Kurulu, Söğüt Altın Madeni ruhsatının ve ruhsat kapsamı çalışmaların % pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’ye devredilmesine karar verdi, bu kapsamda maden ruhsatı devir sözleşmesi imzalandı. Devir işlemi ile ilgili olarak bir defaya mahsus KDV hariç TL sabit ruhsat devir bedeli ve maden üretimi devam ettiği sürece yıllık bazda cirodan %3 oranında nispi ruhsat devir bedeli ödenecek.

Açıklamada ayrıca Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. tarafından maden yatırımına yönelik teknik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Gübretaş Maden yılında altın madeni yatırımlarının yürütülmesi için kurulmuştur. Geçen ay şirketle ilgili sermaye artırımı kararı açıklandığında maden yatırımı sürecinin ilerlemesine dolayısıyla GUBRF hissesinde olumlu tepki görülmüştü. Gübretaş söz konusu şirketin % payına sahip olduğu için tüm gelir-giderleri Gübre Fabrikaları’nın gelir tablosuna konsolide edilecektir. Dolayısıyla ruhsatın Gübre Fabrikaları’nın % bağlı ortaklığı konumundaki şirkete devredilmesini nötr olarak değerlendiriyoruz. Güçlü geçmiş dönem performans ve yüksek çarpanlar dolayısıyla hissede kısa vadede dönem dönem kar satışları görülebilir, ancak orta-uzun vadede maden yatırımlarının desteğiyle yatırımcı ilgisinin süreceğini tahmin ediyoruz.

Hatırlanacağı gibi 22 Aralık tarihinde Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz Gübretaş’a ait Söğüt Altın Sahası’nda 3,5 milyon onsluk altın kaynağının tespit edildiğini belirterek, bugünkü fiyatlar üzerinden yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değer olduğunu ifade etmişti. GUBRF son 6 aylık dönemde Söğüt Maden sahasına dair beklentilerin de katkısıyla nominal bazda %, endeks göreceli olarak % oranında değer kazanmıştır.

AK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum –

Gübre Fabrikaları İskenderun’daki tesislerinin modernizasyonu kapsamında yıllık bin ton kapasiteli yeni NPK tesisi yatırımını hataya geçirmek için Espindesa (endüstriyel tesis projelerinin tasarım ve yönetiminde uzmanlaşmış bir İspanyol şirketi) ile mühendislik hizmeti anlaşması imzaladığını açıkladı. Yatırımın yılında devreye alınması ve şirketin NPK üretim kapasitesinin yıllık 1 milyon ton seviyesine çıkartılması planlanıyor. Proje için gerekli yatırım tutarıysa açıklanmadı. Gübre Fabrikaları’nın değerlemesinin büyük kısmının altın madeni operasyonları ile ilgili beklentilerden geldiğini düşündüğümüzde haberin hisse üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını düşünüyoruz.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum –

GUBRF; yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme / pozitif

Gübre Fabrikaları, dün KAP’A yaptığı açıklamada yılı Türkiye faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Buna göre Şirket’in toplam gübre üretimi yılında önceki yıla göre %12 artışla ton oldu. Yurtiçinde kimyevi gübre satış miktarını yıllık bazda %21 artırarak ilk kez 2 milyon ton satış rakamı eşiğini aştı. Pazar payını artıran Şirket ülkedeki gübre tüketiminin üçte birini tek başına karşıladı. Öte yandan ihracat rakamları da yıllık bazda %40’ın üzerinde artış gösterdi. GUBRF geçtiğimiz bir yıllık dönemde Söğüt Maden Sahası’na dair beklentilerle nominal (+%) ve relatif bazda (+%) güçlü bir performans sergilemişti. Madencilik alanındaki olumlu beklentilerin yanı sıra mevcut iş kolunda da pandemi dönemine rağmen güçlü büyümenin sürmesini olumlu değerlendiriyoruz. Geçmiş dönemdeki güçlü performans dikkate alındığında kısa vadede hissede kısmi kar satışları görülebilir, bununla birlikte orta-uzun vadede mevcut gübre faaliyetlerinin yanı sıra Söğüt Maden Projesi’nin de katkısıyla operasyonel performansın destekleneceği görüşündeyiz

yılı ilk 9 aylık dönemde Şirket yıllık %14 artışla 3,85 milyar TL ciro elde etmiştir. Bu dönemde ihracatın payı %37 düzeyinde gerçekleşti. FAVÖK yıllık %33 artışla milyon TL olurken, milyon TL net kar oluştu.

Söğüt Maden Sahası ÇED Devrine dair Açıklama –

Bilecik Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şirketimize gönderilen tarihli yazı ile; hukuki süreçlerin tamamlanarak Şirketimiz adına tescil edilen Söğüt Maden Sahasına ait ve numaralı ruhsatlara ilişkin ÇED görüşlerinin Şirketimiz adına devri başvurumuzun değerlendirildiği belirtilerek, tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Çevresel Etki Yönetmeliğine’ atıfla, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. adına verilmiş olan ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)” belgelerinin geçerliliklerinin, söz konusu kararlara esas teşkil eden ÇED raporları ve Proje Tanıtım Dosyalarında belirtilen taahhütlere uyulması şartıyla Gübre Fabrikaları T.A.Ş. adına devam ettiği tebliğ edilmiştir.

Yatırımcı Soruları Üzerine Söğüt Maden Projesi Hakkında Ek  Bilgilendirme –

Gübre Fabrikaları – Şirket Söğüt Maden Projesi ile ilgili olarak yatırımcılardan gelen sorular üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada,

  1. Şirkete ait olan Söğüt maden sahası işletme ruhsatının ve rödövans sözleşmesi ile Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye devredildiği, ilgili Şirketin edimlerini yerine getirmediği için sözleşmenin iptali ve maden sahasının iadesi için dava açıldığı, açılan davaların yılı Aralık ayında temyiz aşamaları dahil sonuçlandığını ve sahanın her türlü hakkıyla Gübretaş’a teslimine karar verildiğini,
  2.  İki yıl içinde ilk altının çıkartılıp, söz konusu varlığın değere dönüştürülmesi, teknik çalışmaların ve gerekli resmi prosedürlerin yerine getirilerek, yatırım sürecine geçilmesi suretiyle ekonomimize kazandırılmaya başlanmasının hedeflendiğini ve bu bağlamda Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mahmut Karaman’ın Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atamasının yapıldığını,
  3. 7 ve 9 Aralık tarihli KAP bildirimlerinde sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğunun bildirildiğini, bunun 1 milyon bin onsunun çıkarılmaya hazır altın rezervi, 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğini,
  4. Bu miktarlar göz önüne alındığında Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedilebileceğini, bugünkü fiyatlar üzerinden bunun da yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değer ifade ettiğini,
  5. Bahse konu 6 milyar dolarlık değerin, ilgili kaynağın güncel fiyatlar üzerinden brüt bedeli olup, cevher çıkarma maliyeti, finansman bedeli, yatırım maliyetleri, işçilik bedeli ve benzeri maliyet kalemlerini içermediğini, belirtildi.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber –

Gübre Fabrikaları, Şirketten gelen açıklamada, “Sosyal medyada ve çeşitli internet sitelerinde, Şirketimizin Söğüt maden projesi hakkında hiçbir surette gerçeği yansıtmayan haber ve söylentilerin dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Kamuoyunun, ilgili proje hakkında, Şirketimiz yetkililerinin açıklamaları ve KAP bildirimleri haricindeki kaynaklara itibar etmemesini önemle rica ederiz.” belirtildi.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

Ajans haberine göre Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Gübretaş’ın toplam milyon ons altın rezervinin değerinin 6 milyar dolar olduğunu açıkladı. 9 Aralık’ta Gübretaş toplam altın rezervinin milyon ons, ispatlanmış ve olası rezervlerinin ise milyon ons olduğunu KAP açıklaması ile duyurmuştu. BİST’te işlem gören tek altın madeni şirketi olan Koza Altın milyon ons ispatlanmış ve olası rezervi ile milyar dolar piyasa değeri ile işlem görürken Gübretaş’ın cari piyasa değeri ise milyar dolar seviyesindedir.

Yatırımcı Soruları Üzerine Söğüt Maden Projesi Hakkında Kamuoyunu Bilgilendirme –

Bilindiği üzere Şirketimiz tarafından tarihli KAP bildirimi ile, Şirketimiz uhdesinde bulunan Bilecik ili Söğüt ilçesindeki numaralı ruhsata ilişkin RPM Global tarafından hazırlanan JORC standartlarına uygun rapora istinaden açıklama yapılmıştı. Yatırımcılardan gelen sorular nedeniyle, bahsekonu açıklamada yeralan öne çıkan hususların tekrar edilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda;

  • Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş Maden Kaynak Tahmini 3,50 Milyon ons ( Mt @ g/t Au) altın değerine ulaşmıştır.
  • Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervleri çalışması sonucunda da 1,92 Milyon ons altın ve bin ons gümüş değerine yükselmiştir.
  • Ortalama 8,6 g/t altın ve 0,7 g/t gümüş değerine sahip 6,93 Mt maden rezervlerinin dağılımı şu şekildedir:
  • Milyon Ons Görünür Maden Rezervleri (10 g/t altın ve 0,6 g/t gümüş içeren 1,91 milyon ton) 1,30 Milyon Ons Muhtemel Maden Rezervleri (8,1 g/t altın ve 0,2 g/t gümüş içeren 5,02 milyon ton)
  • Sıklaştırma ve yayılma sondajları ile Maden Rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunmaktadır.
  • Konuya ilişkin detaylı bilgiler  tarihli KAP bildirimi ekindeki açıklamadan edinilebilir.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç20

Gübretaş üçüncü çeyrekte 31mn TL net kar (3Ç mn TL, 2Ç 54mn TL) açıkladı. Herhangi bir piyasa beklentisi bulunmuyordu. Konsolide FAVÖK mn TL ile güçlenen yurt içi ve İran faaliyetleri sayesinde geçen çeyreğe göre %77 büyüdü. Yurt içi operasyonları 66mn TL (yıllık % artış), İran da 89mn TL (yıllık %62 artış) FAVÖK üretti. Çeyreksel bazda FAVÖK’deki % iyileşmeye rağmen net kar kur farkı giderlerinin etkisiyle %43 geriledi. Konsolide net borç yatay kalırken net borç/FAVÖK ’den ’a düştü. Şirket hisseleri son 12 aylık FD/FAVÖK çarpanına göre 24x ile işlem görmektedir.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç20

GUBRF; 3Ç20’de güçlü sonuçlar açıkladı / olumlu / Gübre Fabrikaları 3Ç20’de 1, milyon TL gelir, milyon TL FAVÖK ve 31 milyon TL net kar açıkladı. Ortalama piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Ciro artışı ile birlikte marjlardaki olumlu eğilimin sürdüğü görülüyor. Sonuçların hisse performansı üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini düşünüyoruz. 3Ç20’de Şirket’in satış hacmi geçen yıla kıyasla %33 artışla bin ton olurken, Razi’nin satış hacmi de bin ton olarak gerçekleşti. Operasyonel kar marjlarındaki artışa bağlı olarak FAVÖK yıllık bazda cironun üzerinde bir artış gösterdi. 3Ç19’da milyon TL net finansal gider kaydeden Şirket 3Ç20’de 65,6 milyon TL net finansal gelir kaydetti.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç20

Gübre Fabrikaları – 3Ç20 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar 1, milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %42 arttı. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %24 azalış kaydetti ve net satışlardaki payı %74 oldu. (3Ç %) Şirket, 3Ç20’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %77 artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan arttı ve % olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve % olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (3Ç milyon TL ve 2Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (3Ç % ve 2Ç %) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yatay kalarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu olarak kaydedilmiştir.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç20

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Pozitif): Şirket’in üçüncü çeyrek ana ortaklık net dönem karı 30,5mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde ise Şirket 45,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştı. Satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %42,2 oranında artan şirketin brüt karı ise %55,4 oranında artarak ,5mn TL’ye yükselmiştir. Operasyonel giderler aynı dönemde %12,1 oranında artarken, diğer faaliyetlerden ,9mn TL gider kaydedilmiş ve böylece faaliyet karı %86,3 oranında azalarak 15,5mn TL olmuştur. Yatırımlardan 11,1mn TL gider ve ayrıca finansman tarafında 65,6mn TL gelir kaydedilmiştir. bin TL lik vergi gideri sonrası şirketin 3.çeyrek ana ortaklığa düşen net dönem karı 30,5mn TL olmuştur.

Üçüncü çeyrekteki kar rakamıyla birlikte Şirket’in Ocak-Eylül dönemi ana ortaklık net dönem karı mn TL olmuştur. Geçen yılın aynı döneminde ise 62,6mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklanmıştı.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç20

Gübretaş ikinci çeyrekte 54mn TL net kar (2Ç mn TL, 1Ç 70mn TL) açıkladı. Herhangi bir piyasa beklentisi bulunmuyordu. Konsolide FAVÖK mn TL ile zayıflayan yurt içi faaliyetlerin iyileşen İran faaliyetleri ile telafi edilmesi neticesinde geçen seneye göre sınırlı %2’lik büyüme kaydetti. Türkiye operasyonları 58mn TL FAVÖK yaratırken, İran operasyonları 50mn TL FAVÖK kaydetti. FAVÖK geçen çeyreğe göre satış gelirlerindeki düşüş ile %38 daraldı. Net borç ise geçen çeyreğe göre %19 azaldı ve net borç/FAVÖK oranı 2,4’ten 2,0’a geriledi. Gübretaş hisseleri şu anda son 12 aylık FAVÖK’e göre 24x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görmektedir.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç20

Gübre Fabrikaları – 2Ç20 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerindedir. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %14 azaldı. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 1, milyon TL’nin altında gerçekleşti. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %33 azalış kaydetti ve net satışlardaki payı %24 oldu. (2Ç %26) Şirket, 2Ç20’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %2 artış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin altında gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan arttı ve % olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan arttı ve % olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (2Ç milyon TL ve 1Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (2Ç % ve 1Ç %) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %19 azalarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu olarak kaydedilmiştir.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

KOZAL/GUBRF: 6 Haziran tarihinde açıklanan, Koza Altın ve Gübre Fabrikalarının mutabık kaldığı, Koza Altın’ın Söğüt madenine ilişkin tüm know-how haklarının, KDV dahil 33mnTL bedelle Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’ye satılmasına yönelik satış sözleşmesi dün imzalandı. Hatırlatmak gerekirse Koza Altın, 4Ç19’da Söğüt madenine ilişkin tek seferlik 74mnTL Ar-Ge gideri kaydetmiş ve Söğüt madenini finansallarından çıkarmıştı. Haberin hem Koza Altın için hem de Gübre Fabrikalari üzerinde nötr bir etki yaratmasını bekleriz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç20

1Ç20 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar 1, milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %19 arttı. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %41 artış kaydetti ve net satışlardaki payı %21 oldu. (1Ç %15). Gübre Fabrikaları’nın toplam satış hacmi, yıllık bazda, %12,5 arttı ve detaylarına baktığımızda, katı gübre satış hacminin %12 ve sıvı ve toz gübre hacminin %32 arttığını görüyoruz. Razi’nin ise toplam satış hacmi %16 artmış olup, üre ve amonyak satışları, yıllık bazda ve sırasıyla, %31 ve %68 arttı. Şirket, 1Ç20’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %13 artış gösterdi. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 54 baz puan azalarak %10,1 oldu.

Detaylarına baktığımızda, yurtiçi gübre faaliyetlerinin FAVÖK marjı, yıllık bazda baz puan gerileyerek %5,9 olurken, Razi’nin FAVÖK marjı %1’den %15’e yükseldi ve FAVÖK büyümesindeki ana etken oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %27 azalarak 1, milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu olarak kaydedilmiştir. Net işletme sermayesi ise milyon TL (1Ç milyon TL ve 4Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (1Ç % ve 4Ç %) olarak kaydedildi.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç20

GUBRF; 1Ç20 Net Kar Finansal Gelirler Sayesinde Yüksek Geldi. Gübre Fabrikaları 1Ç20’de 70 milyon TL net kar kaydetti (1Ç 6 milyon TL zarar), milyon TL VAFÖK (geçen yıla kıyasla %13 yukarıda) ve 1,7 milyar TL satış (geçen yıla kıyasla %19 yukarıda) kaydetti. Şirket sonuçları için piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Hisse son dört çeyreklik VAFÖK rakamı üzerinden 23,0x FD/VAFÖK seviyesinden işlem görmektedir. Şirketin satış hacmi geçen yıla kıyasla %12,5 yükselerek bin ton olarak gerçekleşirken, Razi satış hacmi %16 artarak bin ton olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar marjı geçen yıla kıyasla 3 puan artarak %21 olarak gerçekleşirken, VAFÖK marjı faaliyet giderleri/satışlar rasyosunun geçen yıla kıyasla 3,7 puan artması sebebiyle 0,6 puan gerilemiştir. Şirket 1Ç19’da 90 milyon TL net finansal gider kaydederken, 1Ç20’de 46 milyon TL net gelir kaydetmiştir.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç20

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Pozitif): Şirket’in 1Ç’de ana ortaklık net dönem karı 69,7mn TL olmuştur. Şirket geçen yılın aynı döneminde 5,8mn TL zarar açıklamıştı. Şirket’in satış gelirleri 1Ç’de yıllık %18,6 oranında artarak mn TL olmuştur. Satışların maliyeti aynı dönemde %13,3 oranında artmış ve brüt kar %43,5 oranında artarak ,6mn TL olmuştur. Operasyonel giderler ise %70,2 oranında artarak ,6mn TL’ye yükselmiş ve 89,6mn TL’lik diğer faaliyet gideriyle birlikte Şirket’in esas faaliyet karı %29,1 oranında azalarak 68,4mn TL olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden 16,8mn TL gelir kaydedilmiş ve finansman tarafında ise 1Ç’daki 90,1mn TL’lik giderin aksine 1Ç’de 46,2mn TL gelir yazılmıştır. Böylece vergi öncesi kar ,5mn TL olmuştur. 5mn TL vergi gideri sonrası, 56,9mn TL’lik azınlık payı düşüldükten sonra ana ortaklığa düşen net dönem karı 69,7mn TL olarak gerçekleşmiştir.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç20

Gübretaş ilk çeyrekte, bizim beklentimiz olan 55mn TL net zarardan çok daha iyi 70mn TL net kar açıkladı. Herhangi bir piyasa beklentisi bulunmuyordu. FAVÖK mn TL ile beklediğimizden güçlü İran faaliyetleri nedeniyle beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Türkiye operasyonları 79mn TL FAVÖK yaratırken, İran operasyonları 96mn TL FAVÖK kaydetti. Net borç ise geçen çeyreğe göre %27 azaldı ve net borç/FAVÖK oranı 3,5’ten 2,4’e geriledi. Özellikle Söğüt madeniyle ilgili olumlu beklentilerin etkisiyle son bir ayda %62 yükselerek endeksin %45 üzerinde getiri sağlayan Gübretaş hisseleri şu anda son 12 aylık FAVÖK’e göre 23x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görmektedir.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Yorum

Koza Altın ve Gübre Fabrikaları, Söğüt madenine ilişkin tüm know-how haklarının, KDV dahil 33mnTL bedelle Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’ye satılmasına yönelik bir satış sözleşmesi imzalanması hususunda mutabık kalındığını açıkladı. Hatırlatmak gerekirse Koza Altın, 4Ç19’da Söğüt madenine ilişkin tek seferlik 74mnTL Ar-Ge gideri kaydetmiş ve Söğüt madenini finansallarından çıkarmıştı. Bu gelişmeyi Koza Altin için hafifçe negatif, Gübre Fabrikaları için de hafif pozitif olarak değerlendiriyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber

Gübre Fabrikaları Söğüt madenindeki Koza Altın varlıklarıyla ilgileniyor

Gübretaş Koza Altın’ın Söğüt maden sahasında yaptığı çalışmalar ve sahip olduğu gayrimenkullerin satın alınmasına ilişkin görüşmeler yapma, teklif verme ve anlaşma sağlanması halinde sözleşme yapması için idareye yetki verilmesini kararlaştırıldı. Şirket 27 Mart’ta yaptığı açıklamada söz konusu sahanın en verimli ve etkin şekilde değerlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirmişti.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber

Gübretaş, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Şirket daha önce Söğüt maden sahasının ve maden işleme ruhsatının mahkeme kararı ile Koza Altın’dan Gübretaş’a geçtiğini ve yönetim kurulu tarafından tarihinde söz konusu sahadaki maden yatırımlarını gerçekleştirmek üzere şirketin % hissedar olduğu Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’nin kurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.

VAKIF YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum

(=) Gübre Fabrikaları (GUBRF): Söğüt maden sahasının ve maden işleme ruhsatının mahkeme kararı ile şirkete geçmesinin ardından, söz konusu sahadaki maden yatırımlarını gerçekleştirmek üzere % hissedarı olduğu Gübretaş Maden Yatırımları’nın kurulmasına karar verildiğini açıklayan şirket, kurulacak şirketin tescil sürecinin bitmesini müteakip, aynı gün KAP’ta kamuoyuna duyurulacağını bildirdi. Söz konusu maden sahasının en verimli ve etkin şekilde değerlendirilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini, konu ile alakalı önemli nitelikteki bilgiler elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum

Gübretaş yurtiçi faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini ve şu ana kadar geçen seneye oranla %18’in üzerinde gübre arzı gerçekleştiğini açıkladı. Şirketin İran faaliyetleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Haberi hisseler açısından hafifçe olumlu olarak değerlendiriyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum

Gübretaş yeni yatırımcı sunumu ile için beklentilerini paylaştı. Buna göre Türkiye faaliyetlerinin üretim ve satış adetleri geçen seneye göre sırasıyla %9 ve %12 artacak. İran tarafında ise üretim ve satış hacminin geçen senenin sırasıyla %25 ve %28 üstünde olması planlanıyor. Türkiye faaliyetlerinin FAVÖK marjının %8, İran faaliyetlerininkinin ise %17 olması bekleniyor. Sonuç olarak konsolide üretim ve satış hacminde sırasıyla %20 ve %18 artış tahmin edilirken, FAVÖK marjının da %11 olacağı öngörülüyor. Son olarak da için yatırım bütçesi mn TL olarak belirlenmiştir. Nötr.

Gübretaş bu sene iştiraki Razi’den TL temettü alacağını açıkladı. Nötr.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum

Şirket yönetimi beklentilerini açıkladı. Yönetim, konsolide üretim hacminde %20 artış öngörmekte olup, alt detaylarında Türkiye ve İran operasyonlarında, sırasıyla, %9 ve %25, üretim artışı ön görülmektedir. Şirket yurtiçi operasyonlarında kapasite kullanım oranını %62’den %71’e yükseltmeyi planlamaktadır. Konsolide satışlarda %18 büyüme beklenmekte olup, Türkiye ve İran operasyonlarında, sırasıyla, %12 ve %28, satış büyümesi beklenmektedir. Şirketin yurtiçi pazarda, Pazar payının %27’den yılında %30’a çıkarması hedeflenmektedir. Şirket yönetimi, konsolide FAVÖK marjını %11 olarak beklemekte olup, Türkiye ve İran operasyonlarının FAVÖK marjlarının, sırasıyla, %8 ve %17 olmasını beklemektedirler. Son olarak, şirket yönetimi milyon TL yatırım yapmayı planlamaktadır.

HALK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç19

Hisse Fiyatı: 15,54 TL

Beklentimiz ile uyumlu gelen net zarar. Gübre Fabrikaları yılın son çeyreğinde, beklentimiz ile uyumlu 87,1 milyon TL net zarar açıkladı. Operasyonel kar beklentimizin oldukça altında gerçekleşmesine rağmen, beklentimizden iyi gelen efektif vergi oranı ve finansman gideri net zararın beklentimiz ile uyumlu gelmesinde ana etken oldu.

Satış gelirleri yıllık bazda geriledi. Yılın son çeyreğinde net satış gelirleri, beklentimizin %11,1 altında, yıllık bazda %28,9 azalışla milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri katı gübre satış hacmi yıllık bazda %2,4 artarken, gerileyen birim ürün fiyatları nedeniyle satış gelirleri yıllık bazda %6,5 azalış kaydetti. İran faaliyetleri gübre satış hacmi yıllık bazda %9,6 artış gösterirken, gerileyen birim ürün fiyatlarının etkisiyle satış gelirleri yıllık bazda %6,4 azaldı.

FAVÖK beklentimizin oldukça altında gerçekleşti. Yılın son çeyreğinde FAVÖK, beklentimiz olan ,6 milyon TL’nin oldukça altında -0,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Gerileyen birim ürün fiyatları nedeniyle brüt kar marjı yıllık bazda 21,3 puan azalışla %14,0 seviyesine geriledi. Ayrıca, faaliyet giderleri/satışlar oranı yıllık bazda 6,8 puan artışla %17,3 seviyesine yükseldi. Böylece FAVÖK marjı yıllık bazda 26,0 puan, çeyreksel bazda 17,5 puan azalış kaydetti.

Finansman giderleri net zararı artırdı. Operasyonel olmayan tarafta ise, geçtiğimiz yılın aynı döneminin aksine 4Ç19’da 26,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşen net finansman gideri net zararı artıran ana unsur olurken, gayrimenkul değer artışı kaynaklı 4Ç19’da 7,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşen yatırım faaliyetlerinden net gelir net zararı azalttı.

Tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz. Beklentimiz ile uyumlu gelen net zarara rağmen operasyonel karlılıktaki kötüleşme nedeniyle son çeyrek finansal sonuçların hisse performansına etkisinin negatif olacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda GUBRF için orta vadeli tahminlerimizde değişikliğe gitmiyoruz. Ancak artan net borca rağmen benzer şirket modelimizi güncellememiz neticesinde 9,40 TL olan aylık hedef fiyatımızı 9,70 TL’ye güncelliyoruz. Kapanış fiyatına göre %38 düşüş potansiyeli sunmasına rağmen Söğüt Madenine yönelik geliştirilecek projenin sağlayacağı potansiyel değere bağlı olarak tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç19

Gübre Fabrikaları, 4Ç19 sonuçlarını milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL net kar açıklamıştı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %29 azaldı. Şirket, 4Ç19’de FAVÖK seviyesinde 81 bin TL FAVÖK açıklarken, bu rakam geçen yılın aynı döneminde milyon TL zarar idi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %29 artarak 1, milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu olarak kaydedilmiştir. Net işletme sermayesi ise milyon TL (4Ç 1, milyon TL ve 3Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (4Ç % ve 3Ç %) olarak kaydedildi.

VAKIF YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Yorum

(+) Gübre Fabrikaları (GUBRF): Şirketin % hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği’ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla çıkılan ihalede, 8 Ocak tarihinde 75,1 mn $ tutarında teklif sunan Pasco Investment Holding Co. adlı şirketin teklifinin kabul edildiğini belirtti. Şirketin Yönetim Kurulu, gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi, sözleşme imzalanması vb. her türlü işlemin yapılması maksadıyla yönetime yetki verdiğini açıkladı.

Yorum:Şirketin 9A19 finansallarında 1,1 mlr TL net borç pozisyonu bulunmaktadır. Hisse satışı ile ilgili Gübre Fabrikaları’ndan yapılan açıklamada, hisse satışı sonucu oluşacak kar yada zarara ilişkin bir ifade yer almamakla birlikte, net borç pozisyonunun azalması hisse performansına kısa vadede pozitif yansıyabilir. Haber öncesi şirket hisselerinin (22 ocak itibariyle) günü %6,2 yükselişle tamamladığını hatırlatalım.

Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Şirketinin Kurulması Hususunda İdareye Yetki Verildiğini Bildirdi

KAP: Şirketimizin faaliyet konuları arasında yer alan maden yatırımları gerçekleştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası alanda faaliyet göstermek üzere, Şirketimizin % pay sahibi olacağı TL (BeşyüzellibinTL) sermayeli “Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.” ticaret unvanı ile bir anonim şirket kurulması, anılan yeni şirketin tüm kuruluş iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda idareye yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (“Şirket”) tarafından ilişkili taraf durumundaki Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne yılı içerisinde yapılacak olan gübre satışları hakkında, II no’lu Kurumsal Yönetim Tebliği’nin Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler başlığı altındaki Maddesi gereği hazırlanan Yönetim Kurulu raporunun sonuç kısmı aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Nbulkas Satışı Hakkında Açıklama –

Şirketimizin tarihli KAP duyurusunda, Şirketimizin % hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd. Şti.’ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilerek karara bağlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare’ye yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiği kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu çerçevede tarihinde düzenlenen ihalede USD tutarında teklif sunan Pasco Investment Holding Co. adlı şirketin teklifi İhale Komisyonu tarafından kabul edilerek, ilgili teklifin Şirketimiz Yönetim Kurulu’na sunulmasına karar verilmiştir.

tarihli toplantısında Yönetim Kurulumuz, ihaleye sunulan ve geçerli olan teklifin uygunluk ve yeterlilik şartlarını taşıması sebebiyle; ihalenin Pasco Investment Holding Co. adlı şirkete İdari Şartname, İhale Şartnamesi ve firmanın teklifinde sunduğu şartlar dahilinde bırakılmasına; işbu kararın yerine getirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi, sözleşme imzalanması vb. her türlü işlemin yapılması maksadıyla idareye yetki verilmesine karar vermiştir.

Şirket Gübre Satışlarına İlişkin Değerleme Raporu Sonucu Hakkında Açıklama –

Şirket’in yılında ilişkili taraflarından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile yapmayı planladığı “yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin” Sermaye Piyasası Kurulu’nun (II – ) sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği hükümlerine uygunluğu açısından değerlendirilmesinde,

1. Şirket’in ilişkili taraflarından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne yılında yapmayı planladığı satışların Şirket’in kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranının % 10’u aştığı, bu nedenle bu ilişkili taraf ile yapılması planlanan satış işlemleriyle ilgili olarak Şirket yönetimince, belirlenen şartların adil ve makul olup olmadığının ilgili tebliğ çerçevesinde tespitinin yapılması gerektiği,

2. Şirket’in Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne yapmayı planladığı gübre satışlarındaki prim, iskonto, kampanya vb. uygulamaların bayiler için de geçerli olduğu, satışlarda Tarım Kredi Kooperatifleri ve diğer bayiler arasında önemli fiyat farklılıklarının olmadığı, küçük farkların ise değişik tarihlerdeki siparişler sebebiyle sirkü fiyatlarındaki değişikliklerden ve uzak veya yakın teslim mesafelerinde satış fiyatlarının değişmesi nedenlerinden kaynaklandığı,

3. Şirket’in ilişkili tarafı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne yılında yapmayı planladığı satışlar için öngörmüş olduğu fiyatların adil ve makul olduğu ve

4. Değişen piyasa şartlarına bağlı olarak gerekli güncellemelerin yapılmasının doğru olacağı sonucuna varılmıştır.

Gübretaş Söğüt Madeni’nin Hukuki Durumu Hakkında Açıklama Yaptı –

Maden işletim ruhsat hakları Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’ye (“Davacı”) ait olan “Bilecik ili Söğüt ilçesi Kızılsaray köyü”nde bulunan maden sahamızın (“Maden Sahası”)  tarihli rödovans sözleşmesi ile Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’ye (“Davalı”) devredildiği, sözleşmenin yılında haklı gerekçelerle feshedildiği ve feshe ilişkin taleplerimizin yerine getirilmemesi üzerine dava sürecinin başlatıldığı, duyurulmuştur.

 ve tarihli duyurularımızda ise sırasıyla;

Duruşma sonucunda davanın kabulü ile taraflar arasında tarihinde tanzim edilen sözleşmenin feshine, dava ve sözleşmeye konu Maden Sahası’ndan Davalı’nın tahliyesine, Maden Sahası’nın Davacı’ya teslimine istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiği,

Mahkeme kararındaki “işletme ruhsatlarının Davacı adına tescili istemli talebin idari bir tasarruf olması sebebiyle reddine” şeklindeki hükmün kaldırılarak, işletme ruhsatlarının Davacı adına tesciline karar verilmesi amacıyla istinaf yoluna başvurulduğu, kamuoyu ile paylaşılmıştır.

tarihinde tebliğ aldığımız Bölge Adliye Mahkemesi’nin gerekçeli kararı doğrultusunda;

  • Davalı’nın istinaf başvurusunun ESASTAN REDDİNE,
  • Davacı’nın istinaf başvurusunun KABULÜNE,
  • İlk derece mahkemesi kararının KALDIRILMASINA,
  • Davacı’nın açmış olduğu kira sözleşmesinin feshine ve tahliyeye yönelik davanın KABULÜNE ve Maden Sahası’ndaki madenlerin işletilme hakkının devrine yönelik 02/07/ tarihli sözleşme ile rödovans hesaplanmasına ilişkin ek sözleşmenin akde aykırılık nedeniyle FESHİNE,
  • Maden Sahası’ndan Davalı’nın TAHLİYESİNE ve Maden Sahası’nın Davacı’ya TESLİMİNE,  
  • Davalı adına kayıtlı Maden Sahası’ndaki madenlerin işletme hakkına ilişkin ruhsatın İPTALİNE,
  • Maden Sahası’ndaki madenlerin işletme hakkına ilişkin ruhsatın Davacı adına TESCİLİNE, oy birliği ile KESİN olarak karar verilmiştir.

Gübretaş, Nbulkgas Deniz İşletmeciliği’nin Satışına Karar Verdi –

Gübretaş, Yönetim Kurulu’nca % hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği’nin satışına karar verildiğini açıkladı. Konu hakkında KAP’a yapılan bildirim şu şekilde gerçekleşti:

“Şirketimizin tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin % hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd. Şti.’ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilerek karara bağlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare’ye yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

Nbulkgas Deniz İşletmeciliği

Nbulkgas, Negmar Denizcilik şirketi bünyesinde bir işletme. Hatırlatmak gerekirse Gübrataş Mart ’de Negmar Denizcilik’te sahip olduğu %40 payı Etis Denizcilik’e devretmiş, buna karşılık, Negmar’ın sahip olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği’in % sahibi olmuş, ayrıca Negmar’ın %50 hisseli sahip olduğu IGLC Anka Shipping ve IGLC Dicle Shipping ‘teki Negmar’ın payları da Nbulkgas’a devredilmişti.

NBulkgas yılı sonunda, denizcilik sektöründe uzun yıllar boyunca birçok deneyim ve tecrübe sahibi olmuş bir ekip tarafından, Negmar grup bünyesinde LPG ve Ro-Ro işletmelerini aynı çatı altına toplayan bir gemi işletme firması olarak faaliyet göstermekte. NBG bünyesinde 4 Feribot, 2 Ro-Ro ve 2 LPG ve gemisi olmak üzere toplam 8 gemiden oluşan filo bulunmaka.

HALK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç19

Hedef Fiyat: 6,20 TL Getiri Potansiyeli: %8

Beklentilerin altında gerçekleşen net zarar. Gübre Fabrikaları yılın üçüncü çeyreğinde, beklentimiz olan 58,2 milyon TL net zararın ve ortalama piyasa beklentisi olan 50,5 milyon TL net zararın altında 45,4 milyon TL net zarar açıkladı (3Ç ,4 milyon TL). Beklentimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel kar rakamına rağmen, beklentimizin üzerinde net finansman gideri gerçekleşti.

Satış gelirleri İran faaliyetlerinden dolayı yıllık bazda azaldı. Yılın üçüncü çeyreğinde net satış gelirleri, beklentimizin %4,4, ortalama piyasa beklentisinin %10,1 altında, yıllık bazda %13,0 azalışla milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri katı gübre satış hacmi yıllık bazda %2,1 artarken, satış gelirleri de yıllık %0,9 artış gösterdi. İran faaliyetleri gübre satış hacmi yıllık bazda %10,7 azalış kaydederken, gerileyen birim ürün fiyatlarının etkisiyle TL bazında satış gelirleri yıllık bazda %15,5 azaldı.

FAVÖK beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti. Yılın üçüncü çeyreğinde FAVÖK, beklentimiz ve ortalama piyasa beklentisi olan 73 milyon TL’nin oldukça üzerinde, yıllık bazda %39,5 azalışla ,9 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı, hem gerileyen brüt kar marjı hem de satışların aksine yıllık bazda artış gösteren faaliyet giderleri nedeniyle yıllık 7,7 puan azalışla 3Ç19’da %17,5 seviyesinde geçekleşti. Şirketin İran’daki iştiraki Razi’nin FAVÖK marjı yıllık bazda 5,5 puan artışla 3Ç19’da %27,4 seviyesine yükselirken, Türkiye faaliyetleri FAVÖK marjı yıllık bazda 15,1 puan azalışla %4,2 seviyesine geriledi.

Finansman giderleri net zararı artırdı. Operasyonel olmayan tarafta ise, ağırlıklı faiz giderinden oluşan ,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşen net finansman giderleri net zararı artıran ana unsur oldu. Ağırlıklı olarak ticari işlemlere ilişkin kur farkı giderlerinden oluşan diğer faaliyetlerden net giderler yıllık bazda ,9 milyon TL azalışla 9,2 milyon TL seviyesine gerilemesine rağmen net zararı baskılamaya devam etti.

Tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz. Beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen operasyonel kar rakamı ile beklentilerin altında gelen net zarardan dolayı üçüncü çeyrek finansal sonuçların hisse performansına pozitif olabileceğini düşünüyoruz. Beklentimizin üzerinde gelen operasyonel kar rakamından dolayı FAVÖK tahminimizi %4 yukarı revize ediyoruz. Benzer şirket modelimizi güncellememiz, risksiz faiz oranı varsayımımızdaki değişiklik neticesinde, GUBRF için 4,30 TL olan aylık hedef fiyatımızı 6,20 TL’ye revize ediyor, TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç19 –

Gübretaş üçüncü çeyrekte bizim beklentimiz olan 43mn TL net zarara yakın 45mn TL net zarar açıkladı. Herhangi bir piyasa beklentisi bulunmuyordu. FAVÖK mn TL ile beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Net borç ise geçen çeyreğe göre %32 arttı ve net borç/FAVÖK oranı 1,5’e yükseldi. FAVÖK zayıflayan Türkiye faaliyetleri nedeniyle geçen seneye göre %18 daraldı. Yurtiçi faaliyetlerinin FAVÖK’ü geçen seneye göre %78 düştü ve 27mn TL’ye geriledi. İran faaliyetlerinin FAVÖK’ü ise mn TL ile geçen senenin %2 altında gerçekleşti. mn TL’lik net faaliyet karına rağmen Türkiye faaliyetlerindeki yüksek finansman giderleri nedeniyle şirket yine net zarar açıkladı. Zayıf karlılığa rağmen Koza Altın’la devam eden Söğüt davasının etkiyle ilgili olumlu beklentiler hisselerin Temmuz ortasından beri endeksin % üzerinde performans göstermesini sağladı. Hisselerin pahalı olduğunu düşünüyor ve Endeksin Altında Getiri önerimizi sürdürüyoruz.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç19 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Şirket 3Ç’da 45,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştır. Geçen yılın aynı döneminde ise Şirket ,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştı. Şirket’in 3Ç’da satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %13 oranında azalmış ve ,1mn TL olmuştur. Satış maliyetleri geçen yılın aynı dönemine göre %5 oranında azalan Şirket’in brüt karı da %27,7 oranında azalmış ve ,9mn TL olmuştur. Operasyonel giderleri %4,7 oranında artan şirket, diğer faaliyetlerden ise 9,2mn TL gider yazmıştır. Esas faaliyet karı ,4mn TL olan şirket, ,1mn TL finansman gideri kaydetmiştir. Vergi öncesi zararı 4,7mn TL olan şirket, 3,5mn TL vergi geliri sonrası 3. Çeyrek ana ortaklık net dönem zararı 45,4mn TL olmuştur. Son olarak, üçüncü çeyrek zararı sonrasında Şirket’in bu yılın ilk 9 ayındaki net dönem zararı 62,6mn TL gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde ,3mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydedilmişti.

Gübretaş’ın Lojistik Kapasitesini %35 Artıran Tesisler Açıldı

GEDİK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübre FabrikalarıŞirket Ziyaret Notu

Gübretaş Türkiye’nin lider gübre şirketi olmasının yanında İran’daki ortaklığı ve potansiyel altın varlıkları ile ön plana çıkmaktadır. Ana ortağı Tarım Kredi’nin önderliğinde sahip olduğu %30’luk pazar payı ile iç piyasada lider konumda olan Gübretaş, aynı zamanda İran menşeili gübre ve hammadde üreticisi Razi Petrokimya’ya da %49 oranında iştirak etmektedir. Bunun yanı sıra, şirketin Koza Altın ile devam etmekte olan dava sürecinin sonucuna göre Söğüt altın madeni varlıkları ile yaratabileceği potansiyel bir katma değer sunmaktadır.

Düşük hammadde fiyatları yurtiçi operasyonlarınındaki karlılığı destekliyor. Şirket 1Y18’de gerçekleştirilen 59 milyon TL FAVÖK’e (%4,3 Marj) kıyasla 1Y19’da elde ettiği milyon TL FAVÖK (%9,5 Marj) ile yurtiçi operasyonlarında güçlü bir performans sergilemiştir. Gübretaş’ın ’da belirlemiş olduğu 1,8 milyon ton satış hacmi hedefinin ( 1,7 milyon ton), 1Y19’da 1,1 milyon tonu gerçekleşmiştir. Yurtiçi operasyonlarının yıllık FAVÖK marjı %12 olarak hedeflenirken, bizim beklentilerimiz marjın ikinci yarıda hafif bir düşüş göstererek %8,5 olarak gerçekleşmesidir. Satış bileşimindeki değişikliklerden ve piyasa koşullarından kaynaklanan bu düşüş sonucunda şirketin ’da yurt içi operasyonlarından milyon TL FAVÖK elde etmesini beklemekteyiz.

Yaptırımlar ve düşük amonyak fiyatlarından dolayı İran operasyonları baskı altında. ’de ton başına ortalama dolar olan amonyak fiyatlarının, ’da dolar civarına düşmesi ve ’in sonlarına doğru uygulanan yaptırımların ithalat üzerinde yarattığı olumsuz etki, Razi’nin FAVÖK miktarında düşüşe neden olmuştur. Bundan dolayı, şirketin 1Y18’de gerçekleştirdiği bin ton satış hacmi, 1Y19’da bin tona gerilemiştir. Hatırlanacağı üzere, şirket yılı amonyak satışları için bin ton hacim (’de gerçekleşen: bin ton) hedeflemiştir. Ayrıca ’da %25 olarak belirlenen FAVÖK marjı ( %28), 1Y19’da %7,8 olarak gerçekleşmiştir. Tüm bunların ve amonyak fiyatlarında gerçekleşmekte olan hafif yükselişin etkisiyle, Razi’den FAVÖK katkısının ilk yarıya göre iyileşme gösterse de %9,5 marj ile milyon TL ( milyon TL) olarak gerçekleşmesini beklemekteyiz.

Söğüt altın madeni davasının sonuçlanması olumlu olabilir. Detayları raporun devamında paylaşılan ve yasal süreci devam etmekte olan davada Gübretaş’ın lehine karar verilmesi durumunda, şirketin Koza veya farklı bir şirket ile madenin işletme hakları için %6 ile %8 arasında yeni bir rödovans (gelirden pay alma)  anlaşması imzalaması mümkün olabilir.  Böyle bir anlaşma olması durumunda Söğüt madeninin Gübretaş’a sağlayabileceği katkının bugünkü değerini milyon dolar olarak hesaplıyoruz.

Yatırımlar ve Net Borç. Şirket ’da yurtiçi operasyonları için milyon TL yatırım harcaması öngörmektedir. 1Y19’da 47 milyon TL olarak gerçekleşen yatırımlar, “Liman Dolgu Projesi” ve İskenderun Limanında yoğunlaşmıştır. Razi operasyonlarında ise ’e kıyasla artış gözlemlense de, için belirlenen milyon TL yatırım hedefinin fazlasıyla altında kalarak 19 milyon TL yatırım gerçekleşmiştir. Şirketin net borcu milyon TL olmakla bereber, bu rakam tahmini FAVÖK’ünün katı seviyelerindedir.

Gübre pazarındaki güncel eğilimler ve 1Y19 finansal sonuçları doğrultusunda, şirketin ’da milyon TL konsolide FAVÖK gerçekleştirmesini beklemekteyiz. 2Y19’da beklenen durgunluğa rağmen ’da güçlü performans göstermesi beklenen yurtiçi operasyonlarının, FAVÖK’e etki eden önemli bir faktör olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca 1Y19’da düşüş gösteren İran operasyonlarının ise 2Y19’daki iyileşmeye rağmen katkısının sınırlı kalmasını beklemekteyiz. Son 3 ayda %96 endeksin üzerinde getiri sağlayan hissenin T FD/FAVÖK’ünü x olarak hesaplarken Söğüt madeninden gelecek değerleme katkısını da hesaba kattığımızda düzeltilmiş FD/FAVÖK’ünün 4,7x seviyelerinde olabileceğini düşünüyoruz

HALK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç19 –

Beklentimizin altında gerçekleşen net zarar. Gübre Fabrikaları yılın ikinci çeyreğinde beklentimiz olan 50,3 milyon TL net zararın altında 11,4 milyon TL net zarar açıkladı (2Ç ,1 milyon TL). Beklentimiz ile uyumlu gelen operasyonel kar rakamına rağmen beklentimizin altında gelen net zararda, düşük gelen net finansman gideri etkili oldu.

Satış gelirleri… Türkiye faaliyetlerinin desteğiyle yıllık bazda artış gösterdi. Yılın ikinci çeyreğinde net satış gelirleri, beklentimiz ile uyumlu, yıllık bazda %9,3 artışla milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri katı gübre satış hacmi yıllık bazda %9,5 artarken, satış gelirleri de hem artan satış hacmi hem de zayıf TL’nin etkisiyle yıllık bazda %60,2 artış gösterdi. İran faaliyetleri gübre satış hacmi yıllık bazda %22,3 azalış kaydederken, TL bazında satış gelirleri yıllık %17,4 azaldı.

FAVÖK beklentimizle uyumlu. FAVÖK beklentimiz ile uyumlu, yıllık bazda %4,1 azalışla ,8 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, hem gerileyen brüt kar marjı hem de satışlara kıyasla daha fazla artan operasyonel giderler nedeniyle yıllık 1,3 puan azalışla 2Ç19’da %9,6 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin İran’daki iştiraki Razi’nin FAVÖK marjı yıllık bazda 11,5 puan azalarak %6,1 seviyesine, Türkiye faaliyetleri FAVÖK marjı ise yıllık bazda 6,2 puan artışla %10,7 seviyesine yükseldi.

Finansman giderleri net karı baskıladı. Operasyonel olmayan tarafta ise, ağırlıklı kur farkı giderinden oluşan 27,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşen net diğer faaliyetlerden giderler ve yıllık bazda 52,4 milyon TL artışla 74,3 milyon TL seviyesine yükselen net finansman giderleri net karı baskıladı. Diğer yandan 15,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşen ertelenmiş vergi geliri net karı destekledi.

Tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz. Operasyonel karlılığın geçen senenin aynı dönemine kıyasla hafif gerilemesine rağmen, net zararın yıllık bazda azalmasından dolayı ikinci çeyrek finansal sonuçların hisse performansına etkisinin nötr olabileceğini düşünüyoruz. Sonuçların ardından beklentilerimizin üzerinde karlılık gösteren Türkiye faaliyetlerine yönelik orta-uzun vadeli beklentilerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Benzer şirket modelimizi de güncellememiz sonucunda, GUBRF için 3,40 TL olan aylık hedef fiyatımızı 4,30 TL’ye revize ediyor, TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.

VAKIF YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç19 –

(-) Gübre Fabrikaları (GUBRF): Şirket 2Ç19’da yıllık bazda %62 düşüşle 11,4 mn TL net zarar açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre zayıflayan operasyonel performansa ek olarak, artan net finansman giderleri net zararın ana sebebi oldu. Yorum: Şirket hisseleri son 1 ayda endekse göre %51 pozitif ayrışmış olup, sonuçların hisse fiyatına etkisinin negatif olacağını tahmin ediyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç19 –

Gübretaş 2. çeyrekte 11mn TL net zararla bizim beklentimiz olan 4mn TL net zararın üzerinde zarar açıkladı. FAVÖK mn TL ile bizim beklentimize (mn TL) paralel gerçekleşti. Net borç azalan işletme sermayesi sayesinde geçen çeyreğe göre %15 düşerek mn TL’ye ulaştı. Böylece net borç/FAVÖK ’de ’e düştü. Türkiye operasyonları 79mn TL (geçen seneye göre % artış), İran operasyonları ise 27mn TL (geçen seneye göre %70 düşüş) FAVÖK üretti. Şirket hisseleri Temmuz ortasından bu yana %52 yükselerek endeksin %50 civarında üzerinde performans gösterdi. Değiştirmediğimiz hedef fiyatımız olan TL %23 düşüş potansiyeli içerdiğinden dolayı tavsiyemizi Endekse Paralel Getiri’den Endeks Altında Getiri’ye çektik.

Gübretaş Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Anlaşmayla Sonuçlanması hakkında açıklama yaptı –

Gübretaş’ın – dönemini kapsayan ve işçi sendikası Petrol-İş Sendikası (Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası) ile işveren sendikası KİPLAS (Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.

Gübretaş Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Başbayilik Sözleşmesi’nin Yenilendiğini Duyurdu –

Gübretaş ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasında tarihinde imzalanan “Başbayilik Sözleşmesi” yenilenmiştir. Yeni sözleşme kapsamında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, yılları arasında tüm kimyevi gübre ihtiyacını Gübretaş’tan tedarik etmeye devam edecektir.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç19 –

Gübretaş ilk çeyrekte piyasa beklentisi olan 32mn TL net kara karşın 6mn TL net zarar açıkladı. Bunda beklenenden zayıf İran faaliyetlerinin etkili olduğunu düşünüyoruz. FAVÖK mn TL ile piyasa beklentisi olan mn TL’nin altında kaldı. Net borç işletme sermayesindeki azalışla geçen çeyreğe göre %19 düşerek mn TL’ye geriledi. Net borç/FAVÖK de ’ten ’e düştü. FAVÖK geçen seneye göre %4 büyüme kaydetti. için FAVÖK ve net kar beklentilerimizi sırasıyla %10 ve %38 düşürdük. Hedef fiyatımızı da TL’den TL’ye indirdik. Yeni hedef fiyatımız %18 yükselme potansiyeli içerdiğinden dolayı hisselerle ilgili TUT önerimizi sürdürüyoruz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç19 –

Gübre Fabrikaları – 1Ç19 sonuçlarını milyon TL zarar ile açıkladı. 1Ç19 için piyasa beklentisi, şirketin milyon TL olan net kar açıklayacağı yönünde idi. Şirket geçen yılın aynı döneminde de, milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar 1, milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %16 arttı. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 1, milyon TL ile uyumlu gerçekleşti. Şirket, 1Ç19’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %4 büyüme gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin %20 altında gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan azalarak % oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %19 azalarak milyon TL olarak gerçekleşti.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç19 –

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF, Nötr): Şirket 1Ç’da ana ortaklık net dönem zararı geçen yılın aynı dönemine göre %33,9 oranında azalışla 5,8mn TL olmuştur. Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %16,1 oranında artarak mn TL’ye ulaşan şirketin maliyetleri de %21 oranında artmış ve mn TL olmuştur. Böylece brüt kar %2,3 oranında azalarak ,2mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler ise geçen yılın aynı dönemine göre %5,8 oranında azalarak ,1mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden ise 36,6mn TL gider elde edilmiştir. Böylece esas faaliyet karı ise %20 oranında azalarak 96,5mn TL olarak gerçekleşmiştir. Finansman tarafında 90,1mn TL gider ile vergi öncesi kar 7,4mn TL olmuş, 5,8mn TL vergi gideri ile net dönem karı 1,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Ana ortaklık payına düşen net dönem zararı ise 5,8mn TL olmuştur.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber –

KAP açıklamasına göre Gübretaş %49 bağlı ortaklığı olan Razi’den mn TL temettü geliri elde edecek. Şirket geçen sene mn TL temettü almıştı. Beklendiği gibi Razi’nin karı arttığı için bu sene temettü miktarında da artış kaydedildi. Razi yılında mn TL net kar yılında ise 15mn TL net zarar elde etmişti.

ŞEKER YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç18 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF) yılın dördüncü çeyreğinde 78mn TL net kar elde ettiğini duyurdu, geçen yılın aynı döneminde ise 23mn TL net kar elde etmişti. Piyasadaki ortalama net kar beklentisi ise 94mn TL seviyesindeydi. 4Ç18 net kar rakamının da eklenmesiyle şirketin 12A18’de kümüle net zarar rakamı 64mn TL seviyesine ulaşmış oldu (12A 33mn TL net kar). Şirketin dördüncü çeyrek satış gelirleri rakamı önceki yılın aynı dönemine göre % 43,2 oranında artışla mlr TL olarak gerçekleşti (4Ç mn TL) (Ortalama Piyasa Beklentisi: 1,12mlr TL). Şirket’in açıklamış olduğu FAVÖK rakamı ise mn TL olarak gerçekleşirken (4Ç 71mn TL), FAVÖK marjı ise 4Ç18’de yıllık bazda 18,5 puan artarak %26,0 olarak gerçekleşti. Piyasanın ortalama FAVÖK beklentisi ise mn TL seviyesindeydi.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç18 –

Gübretaş 4. çeyrekte 78mn TL ile bizim beklentimize paralel fakat piyasa beklentisi olan 94mn TL’nin altında kar açıkladı. FAVÖK mn TL ile hem bizim (mn TL) hem de piyasa beklentisinin (mn TL) üzerinde geldi. Bunda İran faaliyetlerinin beklenenden daha güçlü olması rol oynadı. Türkiye tarafında mn TL, İran tarafında da mn TL FAVÖK rakamlarına ulaşıldı. FAVÖK geçen seneye göre %, geçen çeyreğe göre de %47 büyüdü. mn TL’lik ertelenmiş vergi giderleri net karda bir miktar baskıya neden oldu. Değiştirmediğimiz hedef fiyatımız olan TL %2 gibi sınırlı bir yükselme potansiyeline işaret ettiğinden ötürü TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.

VAKIF YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç18 –

(+) Gübre Fabrikaları (GUBRF): 4Ç18 dönemini 94 mn TL’lik Research Turkey konsensüs net kar tahmininin %17 altında 77,9 mn TL net kar ile tamamladı. Şirketin net karı yıllık bazda 2,3 kat artış göstermiştir. 4Ç18’de ticari işlemlere ilişkin kur farkı gideri ve ertelenmiş vergi gideri, operasyonel tarafta gözlenen pozitif gerçekleşmelerin net kara yansımasını sınırlandırmıştır. Şirketin cirosu 4Ç18 döneminde yıllık bazda %43 artışla 1,35 mlr TL seviyesine yükselirken, 1,12 mlr TL’lik Research Turkey konsensüs tahmini aşılmıştır. FAVÖK ise 4Ç18’de mn TL’lik Research Turkey konsensüs tahmininin oldukça üzerinde ,7 mn TL seviyesinde gerçekleşerek, yıllık bazda yaklaşık 4 kat yükseliş kaydetmiştir. FAVÖK marjı da yıllık bazda 18,5 puan iyileşerek %26 seviyesine yükselmiştir. Yorum: 4Ç18 finansalları operasyonel tarafta beklentileri aşarken, net kar tarafında beklentinin altında gerçekleşti. Şirket hisseleri yılbaşından bugüne endekse göre %4 negatif performans sergilemiştir. Finansallara şirket hisselerinin pozitif tepki vermesini bekliyoruz.

TACİRLER YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç18 –

4Ç18 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, milyon TL olan piyasa beklentisinin altındadır. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde % artarken, şirket 3Ç18’de milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar 1, milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %43 yükseldi. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 1, milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, % azalış kaydetti ve net satışlardaki payı %29 oldu. (4Ç%25) Şirket, 4Ç18’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu.

Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan arttı ve % olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan azaldı ve % olarak gerçekleşti. Pazarlama giderleri, yıllık bazda, %49 arttı. Genel yönetim giderleri ise, yıllık bazda, %20 azaldı. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %62 artarak 1, milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise 1, milyon TL (4Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (4Ç %) olarak kaydedildi.

Gübretaş Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başlanması Hakkında Açıklama Yaptı –

KAP Açıklaması: Şirketimiz ile Petrol-İş Sendikası arasındaki ve yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine tarihi itibariyle başlanmıştır.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları ile Socar Turkey Enerji arasında SOCAR şirketler grubu petrokimya tesislerinden ve yakın coğrafyadaki diğer üreticilerden karbamit/üre ithal edilmesi ve ithal edilen karbamit/ürenin iç pazarda ve yurt dışı pazarlarda satılması faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla bir ortak girişim kurulması amacıyla niyet mektubu imzalandı. Gübretaş yılda ortalama bin ton civarında üre satmaktadır ve üre satışları toplam satışlarının %35’ini oluşturmaktadır. Yeni şirketle ilgili henüz ayrıntı paylaşılmamakla birlikte Gübretaş’ın üre faaliyetlerini büyütme çabalarının olumlu algılanabileceğini düşünüyoruz.

deniz YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübre Fabrikaları hedeflerinde yıl için iyimser beklentiler sundu. Gübre Fabrikaları hedeflerini açıkladı. Şirket, ’de mln ton ve mln ton olan üretim ve satış hacmini ’da mln ton ve mln tona ulaşmasını hedefliyor. Üretimdeki % artış daha çok Iran’daki % üretim artışı ile desteklenirken, satış tarafında Türkiye operasyonlarındaki %’lük büyüme sayesinde toplam satış hacminin % artış kaydetmesi bekleniyor. Şirket’in hedeflerinde hem üretim hem de satış tarafında her iki ülkede de bir miktar altında kaldığını eklemek gerekir. Karlılık tarafında ise Türkiye’de %12, Iran’da ise %25 FAVÖK marjı elde etmesi bütçelenmiş (9a18’de sırasıyla %-4 ve %20). Satış ve karlılık için ’e göre iyileşmeyi bekleyen Gübre Fabrikaları hissesinde bugün olumlu tepki görebileceğimizi öngörüyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübretaş yeni yatırımcı sunumu ile için beklentilerini paylaştı. Buna göre Türkiye faaliyetlerinin üretim ve satış adetleri geçen seneye göre sırasıyla %5 ve %7 artacak. Türkiye faaliyetlerinin FAVÖK marjının da %12 ( ilk 9 ay %9) olması bekleniyor. İran tarafında ise üretim ve satış hacminin geçen senenin sırasıyla % ve % üstünde olması planlanıyor. İran faaliyetlerinde FAVÖK marjının %25 ile ’in ilk 9 aylık ortalaması olan %21’in üzerinde çıkması bekleniyor. Sonuç olarak konsolide üretim ve satış hacminde sırasıyla %10 ve %8 artış tahmin edilirken, FAVÖK marjının da % olacağı öngörülüyor. Son olarak da için yatırım bütçesi mn TL olarak belirlenmiştir. Şirketin ABD’nin İran yaptırımlarına rağmen tahminlerini yılına göre faaliyet karlılığı anlamında daha yüksek belirlemesinin hisseler için pozitif olduğunu düşünüyoruz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Şirket yılı beklentilerini açıkladı. Şirket, yılında Türkiye’de gübre tüketiminin yatay kalacağını ve 5,6 milyon ton olarak gerçekleşmesini tahmin etmektedir. Şirketin yurtiçi satışlarının %7,3 artması ve milyon ton olarak kaydedilmesi ve böylelikle Pazar payının %30’dan %32’ye yükselmesi beklenmektedir. Şirketin Türkiye’den yapacağı ihracatın ise 70 bin ton olması planlanmaktadır. Şirketin üretimin bin ton olması (T: bin ton) ve kapasite kullanım oranın ise %70’den %78’e çıkması planlanmaktadır. Razi operasyonun da ise, şirketin üretiminin %12 artması ve 2,1 milyon ton olması, satışlarının ise yatay kalarak 1,, ton olması beklenmektedir. Üretim ve satış arasındaki fark, tam entegre üretim yapısı sebebiyle üretilen ürünlerin bir kısmının ara mamul olarak kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Böylelikle, Gübre Fabrikaları’nın konsolide satış hacmi %8 artarak 3,2 milyon ton olması beklenmektedir. Şirket yönetiminin konsolide FAVÖK marj tahmini %16,5 olup, Türkiye operasyonun FAVÖK marjının %12 ve Razi’nin FAVÖK marjının %25 olması beklenmektedir. Şirketin yılı için açıkladığı rakamlar 4Ç18’de yurtiçi ve Razi operasyonunun satış hacimlerinin, yıllık bazda, %44 gerileyeceğini işaret etmektedir.

Söğüt Madeni Dava Duruşması Sonuçlandı –

Koza Altın ile Gübretaş GUBRF arasında devam eden Söğüt madenine ilişkin davanın duruşması dün görüldü. Hatırlanacağı üzere, Ekim’de yapılan duruşmada karar çıkmamış olup duruşma 27 Aralık’a ertelenmişti

Koza Altın ve Gübretaş arasındaki rödevans sözleşmesinden kaynaklanan davada sözleşmenin feshine, maden sahasından Koza Altın’ın tahliyesine ve maden işletme sahasının Gübretaş’a teslimine karar verildi. İşletme ruhsatlarının Gübretaş adına tescili istemli talebin de reddine karar verildi. Karar tebliğden itibaren 2 hafta içerisinde bölge adliye mahkemesi istisnaf yolu açık olmak üzere karara bağlandı.

Haber sonrası KOZAL hisseleri dün günü %2,6 oranında artıda kaparken, GUBRF hisseleri ise %2,6 oranında kayıpla kapamıştır.

Tacirler Yatırım – KOZAL, GUBRF Haber Yorum –

Koza Altın’ın dünkü KAP açıklamasında, Gübre Fabrikaları’yla olan dava sonucuna göre Koza Altın’ın Söğüt maden sahasını tahliye etmesi gerektiği yer almıştır. Ancak mahkeme, maden işletme ruhsatlarının idari bir tasarruf olması nedeniyle Gübre Fabrikaları adına tescil edilmesini reddetmiştir. Dava sonucuna göre maden sahasındaki işletme lisansı Koza Altın’da olmaya devam edeceği için maden üzerinde Koza Altın’ın hakkı devam ediyor. Davanın üst mahkemeye taşınması çözüm sürecini uzatacak olsa da tarafların uzlaşması durumunda Söğüt madeninde tekrar faaliyet gerçekleşebilir.

Söğüt sahasındaki toplam rezerv, Koza Altın’ın mümkün ve muhtemel toplam milyon onsluk rezervinin %36’sına denk gelmektedir. Şirket, Söğüt madeninde yılında test üretimi yapmıştır ve saha maden içerik (gram/ton) değerleri açısından önemli potansiyel sunmaktadır. Koza Altın’la ilgili uzun vadeli projeksiyon yapılırken mümkün ve muhtemel rezerv rakamları dikkate alınır ancak Söğüt madeninde dava süreci devam ettiğinden madenin piyasadaki analistler tarafından henüz değerlemeye katılmadığını gözlemliyoruz. Dava süreciyle ilgili yeni haberler önem arz edecektir.

Tacirler Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç18 –

Gübre Fabrikaları – 3Ç18 sonuçlarını milyon TL zarar ile açıkladı. Açıklanan rakam milyon TL olan piyasa zarar beklentisinin üzerindedir. Şirket geçen yılın aynı döneminde de milyon TL zarar açıklamıştı. Şirketin operasyonel performansı son derece kuvvetli olup, artan finansal giderler şirketin 3Ç18’de zarar açıklamasına neden oldu. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %96 büyüdü. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 1, milyon TL’nin altında gerçekleşti. Şirket, 3Ç18’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % büyüme gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Detaylarına baktığımızda, şirketin brüt marjı, yıllık bazda, baz puan büyüdü ve % olarak gerçekleşti. Faaliyet giderleri/satışlar rasyosu ise, yıllık bazda, baz puan geriledi ve % olarak gerçekleşti. Pazarlama giderleri, yıllık bazda, %11 büyüdü. Genel yönetim giderleri ise, yıllık bazda, %49 büyüdü. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %61 büyüyerek milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (3Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (3Ç %) olarak kaydedildi.

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç18 –

Gübretaş 3. Çeyrekte beklenenden yüksek kur farkı zararları nedeniyle ortalama beklenti olan 75mn TL net zararın üzerinde mn TL net zarar açıkladı. FAVÖK yurtiçi taraftaki güçlü performans sayesinde ortalama beklentinin üzerinde gerçekleşti. Net borç geçen çeyreğe göre %61 artarak mn TL’ye ulaştı. Net borç/FAVÖK x seviyesinde kaldı. ABD’nin İran yaptırımlarının başlaması ve kurdaki volatilitenin azalarak da olsa devam etmesi nedeniyle karlılıkla ilgili öngörülebilirliğin ciddi ölçüde azaldığını düşünüyoruz. Yeni hedef fiyatımız olan TL (eskisi TL) %17 yükselme potansiyeli ifade etmektedir. Hisselerle ilgili TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Vakıf Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç18 –

(+) Gübre Fabrikaları (GUBRF): 3Ç18 döneminde 75 mn TL’lik Research Turkey konsensus tahminine karşıılık mn TL net zarar açıkladı. Operasyonel taraftaki pozitif seyre karşılık ticari işlemler kur farkı gideri ve mn TL’lik finansman gideri (3Ç 3 mn TL finansman gideri) kaydedilmesi, net zarar açıklanmasında etkili oldu. Kaydedilen 96 mn TL’Lik vergi geliri ise zarardaki artışı sınırlandırmıştır. Şirketin bu dönemde cirosu yıllık %96 artışla mn TL seviyesinde gerçekleşirken, 1,15 mlr TL’lik Research Turkey konsensus tahmininin altında kalmıştır. 3Ç18’de ulaşılan mn TL’lik FAVÖK ise yıllık bazda 10 kat artarak mn TL’lik Research Turkey konsensus tahmininin %69 üzerinde gerçekleşmiştir. FAVÖK marjı ise yıllık bazda 21 puan artarak 3Ç18’de %25 olarak gerçekleşmiştir. Yorum: FAVÖK beklentileri oldukça aşarken, net zarar rakamıı piyasa beklentisinden kötü bir gerçekleşmeye işaret ediyor. Yılbaşından bugüne endekse göre %17 negatif ayrışan şirket hisseleri, son 1 ayda ise %4 pozitif bir getiri performansı sergilemiştir. FAVÖK tarafındaki yükseliş, hisse performansına olumlu yansıyabilir.

Şeker Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 3Ç18 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF) 3Ç18’de konsolide bazda mn TL net zarar açıkladı (3Ç 15mn TL net zarar). Piyasadaki ortalama net zarar beklentisi ise 75mn TL seviyesindeydi. Şirket, 3Ç18’de piyasa beklentisinden daha iyi, mn TL, FAVÖK rakamı açıkladı (Piyasa Beklentisi: mn TL). Bu sonuçlarla birlikte Şirket’in 9A18’de kümüle net zarar rakamı mn TL seviyesine ulaşmış oldu.

Vakıf Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç18 –

(+) Gübre Fabrikaları (GUBRF): Şirket, 2Ç18’de beklentilerden daha iyi operasyonel performansın desteğiyle piyasa ortalama beklentisinin %80 altında 15 mn TL net zarar açıkladı (2Ç 14 mn TL net kâr). Bu dönemde net satış gelirleri piyasa ortalama beklentisinin %16 üzerinde, yıllık bazda %6,5 artışla 1,01 mlr TL olurken, FAVÖK’ü piyasa ortalama beklentisinin %48 üzerinde mn TL oldu (2Ç 17 mn TL). Böylece FAVÖK marjı piyasa ortalama beklentisinin 2,4 puan üzerinde %10,9’a yükseldi (2Ç %1,8). Operasyonel olmayan tarafta ise, ticari işlemlere ilişkin olarak 2Ç17’de 22 mn TL net kur farkı geliri kaydeden Şirket, 2Ç18’de 60 mn TL net kur farkı gideri kaydetti. Öte yandan, 1Ç18 sonu itibariyle mn TL olan net borç pozisyonu 2Ç18 sonu itibariyle mn TL’ye, net borç/FAVÖK’ü de 2,04x’ten 1,32x’ye geriledi. Yorum: Şirket hisselerinin BIST endeksine göre son 1 ayda %9,2 oranında negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak, sonuçların hisse fiyatına olumlu yansıyacağını tahmin ediyoruz.

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç18 –

Gübretaş ikinci çeyrekte piyasa beklentisi olan 77mn TL net zarara (bizim beklentimiz 68mn TL net zarar) karşın 15mn TL net zarar açıkladı. Bunda beklentinin üzerindeki faaliyet karının yanı sıra ertelenmiş vergi gelirleri de rol oynadı. FAVÖK, güçlü İran operasyonlarıyla mn TL’ye ulaşarak hem piyasa beklentisi (74mn TL) hem de bizim beklentimizin (90mn TL) üzerinde gerçekleşti. Net borç ise geçen çeyreğe göre %12 düştü ve net borç/FAVÖK oranı 1,3’e geldi. FAVÖK artan amonyak fiyatları ve olumlu kur etkisiyle geçen seneye göre % büyüme kaydetti.

Çeyreksel bazda ise ürün fiyatlarının düşmesiyle %26 geriledi. Yılın üçüncü çeyreğinde şu ana kadar amonyak fiyatları ikinci çeyreğe göre daha yüksek seyretti. Artan amonyak fiyatlarıyla birlikte kur etkisinin de yardımıyla güçlü FAVÖK büyümesinin 3. çeyrekte de devam edebileceğini düşünüyoruz. Sonuçların ardından daha yüksek kur varsayımlarımız nedeniyle net kar tahminimizi 60mn TL’den mn TL’ye indirdik. Daha yüksek risksiz getiri oranı varsayımımız nedeniyle hedef fiyatımızı ise 4,75 TL’den 4,00 TL’ye düşürdük. Hisseler ile ilgili TUT önerimizi sürdürüyoruz. Kurlardaki volatilite ve ABD-İran ilişkileriyle ilgili haber akışının hisseyi baskılamaya devam edebileceğini düşünüyoruz.

Şeker Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç18 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF) 2Ç18’de konsolide bazda 15,1mn TL net zarar açıkladı (2Ç 14,3mn TL net kar). Piyasadaki ortalama net zarar beklentisi ise 77mn TL seviyesindeydi. Şirket, 2Ç18’de piyasa beklentisinden daha iyi, mn TL, FAVÖK rakamı açıkladı (Piyasa Beklentisi: 74mn TL). Bu sonuçlarla birlikte Şirket’in 1Y18’de kümüle net zarar rakamı 23,9mn TL seviyesine ulaşmış oldu.

Tacirler Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç18 –

Gübre Fabrikaları – 2Ç18 sonuçlarını milyon TL zarar ile açıkladı. Açıklanan zarar rakamı, milyon TL olan piyasa zarar beklentisinden daha iyidir. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL net kar açıklamıştı. Net satışlar 1, milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %6 yükseldi. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. Şirket, 2Ç18’de milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan 74 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %12 azalarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (2Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (2Ç %) olarak kaydedildi.

Ziraat Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç18 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr): Şirket 2Ç’de 15,1mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmiştir. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 14,3mn TL ana ortaklık karı elde etmişti. Brüt kar ise geçen yılın aynı dönemine göre %76,7 oranında artarak ,1mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden 69,1mn TL gider kaydedilmiştir, geçen yılın aynı döneminde bu kalemden 60,8mn TL gelir yazılmıştı. Faaliyet karı ise geçen yılın aynı dönemine göre %53,4 artış göstermiş ve 23,2mn TL olmuştur. Şirket’in finansman gideri aynı dönemler itibariyle 23,6mn TL artış göstermiştir. İkinci çeyrek finansallarıyla beraber şirketin yılının ilk altı ayında ana ortaklık net dönem zararı 23,9mn TL olmuştur. Geçen yılın aynı döneminde 25mn TL kar gerçekleşmişti.

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber –

Gübretaş mn TL tutarındaki Yarımca (Kocaeli) tesislerindeki liman genişletme projesi ve 84mn TL tutarındaki İskenderun tesislerindeki modernizasyon yatırımı için teşvik belgesi aldı. Yarımca için alınan teşvik belgesi %50 KDV indirimi, KDV istisnası ve sigorta primi desteği içerirken, İskenderun için alınan teşvik %70 vergi indirimi, faiz desteği ve KDV istinası içermektedir. Haberin Gübretaş için etkisini olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Deniz Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber –

Gübre Fabrikaları liman ve TSP üretim tesisi yatırımları için teşvik aldı Şirket yaptığı açıklamada, liman genişletme projesi için yatırımın mln TL’lik kısmı için vergi indirimi (%50, Yatırıma Katkı Oranı: %25), KDV istisnası ve 2 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği aldı. Ayrıca, İskenderun tesislerinde bulunan TSP tesisinin kompoze gübre üretecek şekilde modernize edilmesine ilişkin yatırımiçin de yatırımın 84 mln TL’lik kısmı için vergi indirimi (%70, Yatırıma Katkı Oranı: %30), faiz desteği ve KDV istisnası aldığını açıkladı. Yatırım teşvik haberinin hisse performansı üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz

Gübretaş Yatırımları Kapsamında Şirketin Faydalanacağı Teşvikler Hakkında Açıklama Yaptı –

Şirketimizin Yarımca tesislerinde bulunan limanının genişletilmesine ilişkin yatırım T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından “Büyük Ölçekli Yatırım” kapsamına alınmış ve yatırıma ilişkin teşvik belgesi düzenlenmiştir. Teşviğe konu yatırım tutarı milyon TL olup yararlanılacak unsurlar;

– Vergi İndirimi: %50, Yatırım Katkı Oranı %25
– KDV İstisnası
– Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: 2 yıl

Şirketimizin İskenderun tesislerinde bulunan TSP tesisinin kompoze gübre üretecek şekilde modernize edilmesine ilişkin yatırım T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından “Bölgesel Teşvik Uygulaması” kapsamına alınmış ve yatırıma ilişkin teşvik belgesi düzenlenmiştir. Teşviğe konu yatırım tutarı 84 milyon TL olup yararlanacak unsurlar;

– Vergi İndirimi: %70, Yatırım Katkı Oranı %30
– Faiz Desteği
– KDV İstisnası

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç18 –

Gübretaş ilk çeyrekte 9mn TL net zarar açıkladı, beklenti 20mn TL net kar yönündeydi. Beklenenden yüksek kur farkı zararları net karda sapmaya neden oldu. FAVÖK ise güçlü İran operasyonları sayesinde mn TL ile ortalama beklenti olan 82mn TL’nin çok üzerinde gerçekleşti. Risksiz faiz oranı varsayımımızda yaptığımız değişiklikten ötürü hedef fiyatımızı TL’den TL’ye düşürdük. Gübre fiyatlarında ve kurlardaki oynaklık bizi yılın geri kalanı için temkinli olmaya itiyor. ABD-İran ilişkileriyle ilgili haber akışının da hisselerde oynaklık yaratabileceğini düşünüyoruz.

Vakıf Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç18 –

(+) Gübre Fabrikaları (GUBRF): Şirket 1Ç18’de beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen operasyonel kârlılığa rağmen, operasyonel olmayan giderlerdeki artışın etkisiyle, 20 mn TL net kâr seviyesindeki piyasa ortalama beklentisinin aksine 8,8 mn TL net zarar açıkladı (1Ç 10,7 mn TL net kâr). Bu dönemde FAVÖK’ü ise piyasa ortalama beklentisinin %83 üzerinde ,5 mn TL (y/y +%,7) ve FAVÖK marjı piyasa ortalama beklentisinin 5,7 puan üzerinde %11,9 (y/y +8,9 puan) seviyesinde gerçekleşti.

Yorum: Her ne kadar Şirket 1Ç18’de beklentilerin aksine net zarar açıklasa da, operasyonel tarafta beklentilerin üzerinde gerçekleşen kârlılık ve hissenin son 1 ve 3 aylık dönemlerde BIST endeksine göre sergilediği %10,3 ve %17,3 oranındaki negatif ayrışmayı göz önünde bulundurarak sonuçların hisse performansına ‘olumlu’ yansımasını bekliyoruz.

Garanti Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç18 –

Hedef Fiyat: 4,60TL

Gübre Fabrikaları 1Ç18’de 9mn TL net zarar açıklamıştır. Şirket için piyasa beklentisi 20mn TL net kar iken bizim tahminimiz 6mn TL net kar yönündeydi. Gübre sektöründe, mevsimsellik söz konu olup yılın ilk ve son çeyreği gelir ve karlılık anlamında daha güçlü gerçekleşmektedir. Bu sebeple finansalların yıllık olarak karşılaştırılmasını daha anlamlı buluyoruz. Gelirlerdeki yıllık %13 artışa ve FVAÖK rakamının yıllık çok güçlü bir şekilde % artmasına ve FVAÖK marjının ise 1Ç18’de yıllık puan iyileşerek % olmasına karşın, mn TL net finansal gider nedeniyle şirket zarar kaydetmiştir.

Yurtiçinde satış hacminin yıllık % düşmesine karşın ve yurtiçi faaliyetlerinden elde ettiği mn TL gelir yıllık %7 artmıştır. Şirket yurtiçi operasyonlarından 1Ç18’de mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı elde etmiştir. Geçen sene ilk çeyrekte şirket mn TL’lik FVAÖK ve % FVAÖK marjı kaydetmişti. Razi’nin 1Ç18’de, satış hacmi yıllık %9 daralmasına karşın elde ettiği mn TL’lik gelir, yıllık %16 artmıştır. Razi’de satılan maliyetlerinin satışlara oranının 1Ç17’de %’ten 1Ç18’de %’ya gerilemesinden dolayı, Razi 1Ç17’de mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı kaydetmiştir. Geçen sene ilk çeyrekte Razi mn TL’lik negatif FVAÖK kaydetmişti.

Sonuçların hisse etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Her ne kadar 1Ç18 faaliyet karı beklentilerin oldukça üstünde gerçekleşmiş olsa da, 1Ç18’de net zarar rakamı nedeniyle sonuçların hisse etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.

Halk Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 1Ç18 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Pozitif): Gübre Fabrikaları yılının ilk çeyreğinde beklentimiz olan 4,9 milyon TL ve ortalama piyasa beklentisi olan 19,8 milyon TL net karın aksine 8,8 milyon TL net zarar açıkladı. Beklentimizin üzerinde gelen operasyonel karlılık rakamına rağmen beklentimizin aksine gelen net zararda beklentimizin üzerinde gelen finansman giderleri etkili olan ana unsurlar oldu. . Yılın ilk çeyreğinde net satış gelirleri, beklentimizin %3,5, ortalama piyasa beklentisinin %4,9 altında yıllık bazda %13 artışla milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri satış gelirleri yıllık bazda %6,6 artarken, İran faaliyetleri satış gelirleri yıllık bazda %15,7 artış gösterdi. Razi’nin katkısıyla FAVÖK ortalama piyasa beklentisi olan 81,8 milyon TL’nin oldukça üzerinde, bizim beklentimiz olan ,3 milyon TL’nin %30,7 üzerinde ,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde gelen operasyonel karlılık rakamının hisse performansına pozitif yansıyacağını düşünüyoruz.

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

Donald Trump’ın İran nükleer anlaşmasından çekilmesi kararının halka açık şirketler arasında en çok Tüpraş ve Gübretaş açısından negatif olduğunu düşünüyoruz. Gübretaş’ın İran işleri toplam varlıklarının ve satışlarının %35’ini oluşturuyor.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç17 –

GUBRF: Gübretaş 4. Çeyrekte 23mn TL net kar açıkladı. Bizim beklentimiz 15mn TL, piyasa beklentisi ise 5mn TL’ydi. 22mn TL’lik ertelenmiş vergi geliri yüksek finansal giderlerin net kar üzerindeki olumsuz etkisini azalttı. 71mn TL’lik FAVÖK bizim beklentimiz olan 76mn TL’ye yakın, piyasa beklentisi olan 64mn TL’nin ise üzerinde geldi. FAVÖK artan amonyak fiyatları, talepteki toparlanma ve olumlu kur etkisiyle geçen seneki 17mn TL’lik seviyeye göre ciddi büyüme kaydetti. ’nin ilk çeyreğinde de zayıf baz etkisiyle finansalların geçen seneye göre daha iyi olmasını bekliyoruz. Değerlememizde kullandığımız risksiz faiz oranı varsayımımızı arttırarak hedef fiyatımızı %5 düşürüyoruz ve TL’ye çekiyoruz. Hisseler için Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç17 –

Gübre Fabrikaları – 4Ç17 sonuçlarını milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerindedir. Şirket geçen yılın aynı döneminde, milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %34 büyüdü. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL ile uyumlu gerçekleşti. Şirket, 4Ç17’de 71 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde % artış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan 64 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %83 artarak milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (4Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı % (4Ç %) olarak kaydedildi.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç17 –

Gübre Fabrikaları’nın 4Ç17 sonuçları piyasa beklentilerinin hafif üzerinde gerçekleşti Şirket’in 4Ç17 net karı iyileşen operasyonel performansı sayesinde 4Ç16’daki 17 mln TL’lik net zarardan 23 mln TL net kara yükseldi. Yıllık bazda %34 artan ciro ve % sıçrama yapan FAVÖK, piyasa beklentilerinin sırasıyla %3 ve %10 üzerinde gerçekleşti. Net kar ise 5 mln TL olan konsensus tahminini faaliyet karındaki bir miktar sapma ve 17 mln TL’lik ertelenmiş vergi geliri sayesinde aşmış oldu. Sonuçlara tepkinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz.

ŞEKER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 4Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF), dördüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde net kar açıkladı. Şirket, 4Ç17’de 23,4mn TL net kar açıkladı (4Ç 50,7mn TL net zarar). Piyasanın ortak kanısı şirketin 5mn TL net kar açıklayabileceği yönündeydi. 4Ç17’ye ilişkin sonuçların da eklenmesiyle şirket 12A17’de kü- müle olarak 33,3mn TL net kar yazmış oldu (12A 68,7mn TL net zarar).

Garanti Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, EP, FiyatTL, Piyasa Değeri TL1,mn) Negmar Denizcilik’te sahip olduğu %40 payı Etis Denizcilik’e devredeceğini, buna karşılık, Negmar’ın sahip olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği’in % sahibi olacağını, ayrıca Negmar’ın %50’line sahip olduğu IGLC Anka Shipping ve IGLC Dicle Shipping ‘teki Negmar’ın paylarının Nbulkgas’a devredileceğini açıklamıştır. Negmar’a ait mn ABD$ banka kredisi yükümlülüğünü Gübre Fabrikaları tarafından üstlenilmiş olup Negmar’ın diğer ortaklarından toplam mn ABD$ tahsil edileceği açıklanmıştır.

Yorum: Şirket yapılan işlemler sonrası herhangi bir iştirak satış zararı oluşmayacağını açıklamıştır. Gübre Fabrikaları, %’üne sahip olacağı Nbulkgas vasıtasıyla Anka Shipping ve IGLC Dicle Shipping adında iki gemide pay sahibi olacaktır. Şirket böylelikle kendi gemileriyle taşımacılık faaliyetlerini yapabilecektir. Bunun ise maliyetleri azaltıcı etki yapabileceğini düşünüyor ve haberi olumlu değerleniyoruz.

Gübretaş İştiraki Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. deki Payları Hakkında Açıklama Yaptı –

Şirketimizin tarihli ve tarihli KAP duyurularında;

• Yönetim kurulumuzun; Gök Denizcilik Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin tamamının, Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. ve Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş hisselerinin Etis Denizcilik Yatırım A.Ş.’ye ait olan kısımlarının yaptırılacak değerleme çalışması sonrası belirlenecek değeri aşmamak kaydıyla satın alınmasına karar verdiği hususunda kamuoyu bilgilendirilmiş,

• Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından yapılmış değerlemeye ilişkin raporun tamamlanmış olduğu hususunda kamuoyu bilgilendirilmiş ve değerleme raporuna dair bilgi sunulmuştu.

Çalışma sonucunda oluşan değerler üzerinden belirtilen şirketlerin hisselerinin satın alınmasının şirketimize getireceği yükümlülükler sebebi ile yönetim kurulumuz hisse alım kararından vazgeçmiştir.
Negmar A.Ş. ortakları, Negmar ve alt şirketlerindeki varlık ve yükümlülüklerin ortakların payları doğrultusunda paylaşılması hususunda mutabık kalmışlardır.

Yönetim Kurulumuz 02/03/ tarihli kararı ile, bu hususta gerekli çalışmaları yapmak ve paylaşım sözleşmesi imzalamak üzere idareyi yetkilendirmiştir.

Gelişmeler hususunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Vakıf Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları (GUBRF): İran Merkez Bankası, ticari işletmelerin ABD doları kullanarak ithalat siparişi vermesinin yasaklandığını açıkladı. İthalatçıların dolar yerine diğer döviz birimleriyle sipariş verebileceği kaydedildi. İran medyası, yasak kararının, Washington yönetiminin ’teki nükleer anlaşmaya rağmen İran bankacılık sistemi üzerinde sürdürdüğü kısıtlamalar nedeniyle alındığını aktardı. Basında yer alan haberlerde ithalatçıların ABD yaptırımları nedeniyle dolar alımını bankalar yerine döviz şirketleri vasıtasıyla temin ettiği, bu durumun döviz bürolarındaki ABD doları talebinin artmasına neden olduğuna yer verildi.

Yorum: Gübre Fabrikaları’nın İran’daki iştiraki Razi’nin yurt dışından ithalatı çok sınırlı seviyededir ve sınırlı olan ithalatı da diğer para birimlerini kullanmak suretiyle söz konusu kısıtlamadan olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyoruz.

Oyak Yatırım – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Yorum –

GUBRF: Gübretaş bu sene iştiraki Razi’den 1,79mn TL temettü alacağını açıkladı. Geçen sene aynı rakam 1,10mn TL’ydi. Razi ’nin ilk 9 ayında mn TL zarar etmişti. Şirketin 4. Çeyreğinin kuvvetli olduğunu ve ’yi net karla kapattığını düşünüyoruz. Pozitif.

Gübretaş Müflis Tabosan İle İlgili Süreç Hakkında Açıklama Yaptı –

Şirketimizin sırası ile , ve tarihli KAP duyurularında;

İran’daki Razi Petrochemical Co.’nun (Razi) hisselerinin satın alınmasında konsorsiyum ortağımız olan Tabosan’ın; İran İslam Cumhuriyeti Özelleştirme İdaresi’ne (İPO) olan özelleştirme borcunun tamamı için şirketimiz ve diğer konsorsiyum üyelerinin birbirlerine müteselsil kefil oldukları ve yine Şirketimizin, Tabosan’ın özelleştirme peşinatı için Türkiye’deki bankalardan kullandığı peşinat kredisinin de müşterek borçlusu ve müteselsil kefili olduğu,

yılı Mart ayında konsorsiyum üyelerinden Tabosan aleyhinde verilen iflas kararının yılının Mart ayında hukuken kesinleştiği,

Tabosan’ın İPO’ya ödenecek taksitli özelleştirme borçlarının Tabosan payına da şirketimiz müşterek borçlu ve müteselsil kefil olduğundan, Müflis Tabosan’ın İPO’ya ödemediği taksit borçlarının ,TL’lik kısmının kefil sıfatıyla şirketimiz tarafından Tabosan adına Türkiye’deki bankalara ve İPO’ya ödendiği,

,Euro karşılığı olan alacağımızın (iflas tarihi itibariyle ,TL), Tabosan’ın Razi nezdindeki %1,31’lik hissesinin şirketimize devrini talep ettiğimiz davamıza konu edildiği,

Hisse devri talepli davamıza konu alacağımız dışındaki bakiye alacağımız olan ,TL için İflas İdaresine alacak kaydı talebinde bulunulduğu ve tarihinde bu tutarın TL’sinin tahsil edildiği,

Hisse devri davasında yerel mahkemenin şirketimiz aleyhine vermiş olduğu red kararı, Yargıtay tarafından aynı gerekçelerle şirketimiz aleyhine onanmış olup Şirketimiz tarafından Yargıtay ilamına karşı yasal süre içerisinde karar düzeltme başvurusunun yapıldığı ve bu hali ile hukuki sürecin devam ettiği,

Yukarıda bahsi geçen TL’lik tutara ek olarak  tarihinde ,78 TL’lik bakiye alacağımızın İflas İdaresi tarafından hesaplarımıza yatırıldığı ve bakiye alacağımızla ilgili tahsilat sürecinin devam ettiği,

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübre Fabrikaları üretim, satış ve operasyonel beklentilerini paylaştı. Şirket yılında Türkiye ve Iran operasyonlarında üretim ve satış rakamlarındaki artışa bağlı olarak ciro ve FAVÖK rakamlarında ’ye göre daha iyimser bir görünüm sundu. § Türkiye: Yurt içinde ’de %30 pazar payı ile mln ton satış yapan Gübre Fabrikaları, ’de %33 pazar payı ile mln ton satış yapmayı öngörüyor.

Kapasite kullanım oranını ise %76’dan %85’e çıkararak bin ton üretim hedefleniyor.

İran: Razi’nin ’de mln ton olan üretim rakamının mln ton’a, satış hacminin ise mln ton’dan mln ton’a artacağı öngörülüyor. Hatırlanacağı gibi, bütçesinde Şirket mln ton üretim ve mln ton satış bütçelemiş, ancak yılı bu hedeflerin sırasıyla %16 ve %14 gerisinde tamamlamış görünüyor. Bunun sebebinin, yıl genelinde zayıf kalan amonyak fiyatlarının olduğunu düşünüyoruz. Razi’de tamamlanan verimlilik artırıcı yatırımların ve amonyak fiyatlarının toparlamaya başlamış olmasıyla hedeflerinin gerçekleşebileceği görüşündeyiz.

Finansal hedefler: Üretim ve satış tahminlerine bağlı olarak, Şirket ’de Türkiye’de mlr TL, Iran’da ise mlr TL ciro elde etmeyi bekliyor. Konsolide olarak mlr ciro

Bloomberg konsensus beklentisi olan mlr TL’nin üzerindedir. FAVÖK tarafında ise Türkiye’de mln, Iran’da ise mln TL hedefleyen Gübre Fabrikaları’nın mln TL FAVÖK beklentisi de Bloomberg konsensus beklentisi olan mln TL’nin üzerindedir (Bloomberg konsensus: mln TL FAVÖK, mlr TL ciro).

Yorum: Gübre Fabrikaları’nın projeksiyonu operasyonel performansta önemli derece bir iyileşmeye işaret ederken, piyasa beklentilerinin de oldukça üzerindedir. Şirket’in bütçesine göre T FD/FAVÖK göz önünde bulundurulduğunda, haberin son bir yılda piyasanın %35 gerisinde kalan hisse üzerinde olumlu bir etki yaratması beklenebilir.

GARANTİ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, EP, FiyatTL, Piyasa Değeri TL1,mn) yılı operasyonel ve finansal hedeflerini açıklamıştır. Buna göre Şirket yılında 3,bin ton satış hacmi (2, bin ton Türkiye ve 1,bin ton İran), 4,mn TL konsolide gelir, (2,mn TL Türkiye, 1,mn TL İran) mn TL konsolide FAVÖK ve % FVAÖK marjı, (mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı Türkiye ve mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı İran) hedeflemektedir. Yorum: yılında Gübre Fabrikaları için 4,mn TL konsolide gelir, mn TL konsolide FVAÖK ve % FVAÖK marjı öngörmekteyiz. gelir ve FVAÖK tahminimiz, Şirket’in yılı hedeflerinin sırasıyla %5 ve %51 altındadır.

Şirket son iki senedir özellikle FVAÖK tarafında hedeflerini gerçekleştirememektedir. Hatırlatmak gerekirse, Şirket 9A17’de 2,mn TL gelir, 71mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı kaydetmiştir. Şirket’in yılı konsolide gelir hedefi olan 3,mn TL’ye ulaşabileceğini ancak mn TL konsolide FVAÖK ve % FVAÖK marjı hedefini gerçekleştiremeyeceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, tahminlerimizi özellikle FVAÖK tarafında şirket hedefinin çok altında olsa da, gelişmelere göre revizyon yapacağız bu aşamada herhangi bir değişiklik yapmıyoruz ve tahminlerimizi muhafaza ediyoruz.

TACİRLER YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

Gübre Fabrikaları – yılı bütçe hedeflerini açıkladı. Yurtiçi gübre üretimi %11 artırarak bin tona ulaşması ve gübre satışlarının ise %5 artış kaydederek 2,05 milyon tona ulaşmasını beklenmektedir. İran’da bulunan Razi tesisinin üretiminin %19 artması ve satışlarının ise %17 artması ve 1,4 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Böylelikle şirketin konsolide satışlarının %9,3 artarak 3,5 milyon ton olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. Finansal performans olarak, şirketin yılı cirosunun 4,3 milyar TL (9A17 yıllıklandırılmış satışlar: 3,3 milyar TL) ve yılı konsolide FAVÖK’nın milyon TL (9A17 yıllıklandırılmış FAVÖK: 88 milyon TL) olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. Konsolide FAVÖK marjının %8,5 olması ve yurtiçi ve Razi’nin FAVÖK marjlarının, sırasıyla, %6,8 ve %11,8 olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. Son olarak şirket konsolide bazda milyon TL yatırım yapmayı planlamaktadır.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz –

GUBRF: Gübretaş hedeflerini açıkladı. Buna göre yurtiçi ve Iran satış hacimleri sırasıyla %5 ve %17 artacak. Konsolide satış gelirleri ve FAVOK’ün ise milyar TL ve milyon TL olması bekleniyor. Son olarak milyon TL’lik yatırım öngörülüyor. Şirketin net satış ve FAVOK tahminleri Bloomberg ortalama beklentisinin %15 ve %25 üstünde olduğu için piyasa tarafından bir miktar olumlu algılanabilir.

Basında Yer Alan Haberler Hakkında Açıklama Yaptı –

27 Aralık tarihinde çeşitli internet sitelerinde yer alan şirketimize dair haberlere ilişkin, sermaye piyasası mevzuatı kapsamında yatırımcılarımızın bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır;

Şirketimizin, hammadde kaynaklarına yakın bölgelerde yatırım yapma stratejisine bağlı olarak sürdürdüğü araştırma ve inceleme faaliyetleri kapsamında, 26/12/ tarihinde Tunus’ta görüşmeler yapılmıştır.

Hâlihazırda Tunus otoriteleri tarafından açıklanmış bir proje olmamakla birlikte, gündeme gelmesi halinde, içerik ve şartlarının uygun olmasına bağlı olarak değerlendirilmesi söz konusu olabilecektir.

TACİRLER YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 3Ç17 –

Gübre Fabrikaları – 3Ç17 sonuçlarını milyon TL zarar ile açıkladı. Açıklanan zarar rakamı milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerindedir. Şirket geçen yılın aynı döneminde de milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %11 düştü. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL’nin altında gerçekleşti. Şirket, 3Ç17’de 21 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %22 yükseldi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan 15 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan artarak % oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %29 düşerek milyon TL olarak gerçekleşti.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 3Ç17 –

GUBRF: Yılın üçüncü çeyreğinde 15 milyon TL zarar açıklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 1 milyon TL zarardan daha olumsuz gerçekleşmiş oldu. Finansal giderlerin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi karlılığa olumsuz yansıdı. Şirketin FAVÖK’ü ise üçüncü çeyrekte 20 milyon TL seviyesine ulaşarak piyasa beklentisi olan 15 milyon TL’yi aşmış oldu. Türkiye faaliyetlerinde satış hacmi bin ton seviyesine ulaşırken marj ise % seviyesinde gerçekleşerek FAVÖK rakamını 17 milyon TL seviyesine çekti. Razi ise amonyak fiyatlarının olumsuz seyri nedeniyle düşen amonyak satışları ve marjlar nedeniyle milyon TL’lik FAVÖK katkısı sundu.

GARANTİ YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 3Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, EP, FiyatTL, Piyasa Değeri TL1,mn): Gübre Fabrikaları 3Ç17’de piyasanın net zarar beklentisi olan 1mn TL’den daha kötü 15mn TL zarar açıklamıştır. 3Ç17’deki 6mn TL’lik vergi gelirine karşın, kaydedilen zararın temel nedeni zayıf İran faaliyetleridir. İran faaliyetleri, bir önceki çeyrekte muhasebe ve konsolidasyon düzelmesi farklılığı sebebiyle 3Ç17de zayıftır.

Detaylara bakıldığında, Gübre Fabrikaları 3Ç17’de beklentilerin oldukça altında ve yıllık %11 düşüşle mn TL gelir kaydetmiştir. Her ne kadar Razi’nin satış hacmi 3Ç17’de yıllık olarak %29 artışla bin ton olsa da, Razi’nin gelirleri önemli ölçüde azalarak 3Ç16’daki mn TL’den 3Ç17’de 80mn TL’ye gerilemiştir. Ayrıca İran tarafındaki faaliyet giderlerindeki %33’lük artış, 3Ç17’de 77mn TL’lik faaliyet zararı yazılmasına neden olmuştur. Öte yandan Razi’nin aksine yurtiçi tarafı güçlüdür. Türkiye tarafında satış hacmi yıllık %15 artarken, mn TL’lik yurtiçi gelirler yıllık %36 artmıştır.

Şirket, 3Ç17’de 21mn TL konsolide FVAÖK ve % FVAÖK marjı elde etmiştir. Razi, 3Ç16’daki 14mn TL FVAÖK ve 6% FVAÖK marjı ile kıyaslandığında 3Ç17’de mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı kaydetmiştir. Yurt içi faaliyetlerden 17mn TL FVAÖK ve % FVAÖK marjı elde edilmiştir. (Geçen sene aynı dönem mn TL FVAÖK ve %1 FVAÖK marjı). 3Ç17 sonuçları zayıf ve beklentilerin altındadır. 3Ç17 sonuçlarının hisse etkisini olumsuz olarak değerlendiriyoruz.

HALK YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 3Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr): Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 32,7 milyon TL net zarar açıklayan Gübre Fabrikaları bu yılın üçüncü çeyreğinde ortalama piyasa beklentisi olan 1 milyon TL’nin ve beklentimiz olan 6,8 milyon TL net zararın üzerinde 15,1 milyon TL net zarar açıkladı. Üçüncü çeyrekte net satış gelirleri, beklentimizin %33,2, ortalama piyasa beklentisinin %34,7 altında yıllık bazda %11 azalış ile milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri satış gelirleri yıllık bazda %36 artmasına rağmen, İran faaliyetleri satış gelirleri yıllık bazda %66 azalış gösterdi.

FAVÖK, beklentimiz olan 11,9 milyon TL’nin ve ortalama piyasa beklentisi olan 15,1 milyon TL’nin üzerinde yıllık bazda %21,6 artış ile 20,8 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Böylece, 3Ç16’da %3,2 seviyesinde gerçekleşen FAVÖK marjı 3Ç17’de %4,3 seviyesine yükseldi. Şirketin İran’daki FAVÖK marjı düşük seyreden amonyak fiyatlarından dolayı 3Ç17’de %4,6 seviyesinde gerçekleşirken, yıllık bazda 1,4 puan azaldı. Bununla birlikte, Türkiye faaliyetleri FAVÖK marjı yıllık bazda 3,3 puan, çeyreklik bazda 3,8 puan iyileşme göstererek %4,3 seviyesine yükseldi.

Gübretaş İskenderun’daki Dolgu Alanında Kullanım Hakkı Devamı İçin Gerekli İzin Aldı –

Hatay ili, İskenderun ilçesi, Değirmendere Mahallesinde bulunan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki ,m2’lik dolgu alanı şirketimizce fiilen kullanılmakta olup, bu alana ilişkin yılından bu yana ecrimisil ödemesi yapılmakta idi.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün oluru doğrultusunda, ilgili alanın 02/04/ tarihine kadar şirketimizce kullanımına izin verilmesi hususunda Devlet İhale Kanunu’nun 51/G bendi uyarınca pazarlık usülü ile kullanma izni geçici ihalesi düzenlenmiştir.

19/09/ tarihinde, yine Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün oluru doğrultusunda geçici ihale onaylanmıştır. Böylece şirketimiz, ilk yıl için TL kullanma bedeli üzerinden, 02/04/ tarihine kadar ilgili alanın kullanım iznini almıştır.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Analiz –

Gubretas Genel Müdürü İbrahim Yumaklı İran Borsasından % iştirakleri olan Razi ile ilgili kendilerine gelen bir yazı olduğunu ve bu kapsamda şirketin İran Borsasında halka arzı konusunu incelediklerini açıkladı. Amonyak fiyatlarının düşük seyretmesinin Razi’nin halka arzı için bir engel teşkil edebileceğini düşünüyoruz.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç17 –

GUBRF yılın ikinci çeyreğinde 14 milyon TL kar açıklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 13 milyon TL paralelinde gerçekleşti. Diğer taraftan FAVÖK ise 17 milyon TL ile piyasa beklentisi olan 34 milyon TL’nin oldukça altında kaldı. Şirketin Türkiye faaliyetlerinde marjın % seviyelerine gerilemesi gelirlerdeki %64 artışa rağmen FAVÖK’ün 2 milyon TL’de kalmasına neden oldu. Gübre Fabrikalarının İran iştiraki Razi ise bu çeyrekte gelirlerini yıllık %98 ve çeyreksel olarak ise %45 artarken amonyak fiyatlarının zayıf seyretmesi karlılık üzerinde baskı yaratmaya devam etti. Razi’nin FAVÖK rakamı 15 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken ’nın ikinci çeyreğinde 17 milyon TL seviyesindeydi.

DENİZ YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç17 –

Gübre Fabrikaları’nın (GUBRF) operasyonel performansı artan maliyet baskısı nedeniyle 2Ç17’de geriledi ve beklentilerin altında kaldı. Gübre Fabrikaları’nın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türkiye ve İran operasyonlarındaki sırasıyla %42 ve %37’lik satış hacmi artışı sayesinde ( bin ton ve bin ton), toplam cirosu %57 yükselerek mln TL’ye ulaştı ve mln TL olan piyasa tahmininin %39 üzerinde gerçekleşti. Ancak, ürün karlılıklarındaki düşüş nedeniyle cirodaki artış faaliyet karına yansımadı ve Şirket’in konsolide FAVÖK’ü %46 daralarak 17 mln TL’ye düştü. Bu piyasa tahmini olan 34 mln TL’nin oldukça altında kaldı. Diğer taraftan, vergi giderlerindeki düşüş ve özkaynak yöntemi ile değerlenen yatırımların zararlarındaki sert düşüş sayesinde net kar 14 mln TL ile 13 mln TL olan piyasa beklentisiyle uyumlu geldi (2Ç16’da 16 mln TL net zarar). Operasyonel performansın beklentilerin geride kalması nedeniyle sonuçların hisse üzerinde olumsuz etki yapmasını bekliyoruz.

HALK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Geçen yılın ikinci çeyreğinde 15,6 milyon TL net zarar açıklayan Gübre Fabrikaları bu yılın ikinci çeyreğinde ortalama piyasa beklentisinin %12,0 üzerinde, beklentimiz ile aynı seviyede 14,3 milyon TL net kâr açıkladı. İkinci çeyrekte net satış gelirleri, beklentimizin %22,3, ortalama piyasa beklentisinin %39,2 üzerinde yıllık bazda %57 artış ile milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde %18,1 olan brüt kâr marjı bu yılın aynı döneminde %12,6 seviyesine geriledi. 2Ç17’de FAVÖK, beklentimiz olan 41,9 milyon TL’nin ve ortalama piyasa beklentisi olan 34,3 milyon TL’nin oldukça altında yıllık bazda %46,3 azalış ile 16,6 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. 2Ç16’da %5,1 seviyesinde gerçekleşen FAVÖK marjı 2Ç17’de %1,8 seviyesine geriledi. Brüt kâr marjında beklentimizden daha düşük bir performans gerçekleşmesi, FAVÖK’ün beklentimizden daha düşük gelmesinde etkili olan ana unsur oldu. Sonuçlarının hisse performansına etkisinin “negatif” olabileceğini düşünüyoruz.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Analiz 2Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Pozitif) Gübre Fabrikaları 2Ç’de 14,3mn TL ana ortaklık karı elde etmiştir. Beklenti 13mn TL idi. Şirket geçen yılın aynı döneminde 15,9mn TL ana ortaklık zararı kaydetmişti. Brüt kar ise 2Ç’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 oranında artarak ,4mn TL’ye yükselmiştir. Net ve brüt kar marjı %1,5 ile aynı seviyede gerçekleşmiştir. Diğer yandan, ikinci çeyrek karı ile birlikte Şirket yılının ilk yarısında 25mn TL ana ortaklık karı elde ederken, bu rakam geçen yılın aynı dönemindeki 14,7mn TL ana ortaklık karının üzerinde gerçekleşmiştir.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Analiz –

Negmar Denizcilik ve Narlı feribot işletmeciliğindeki paylarını sırasıyla %20 ve %30 oranında artırmak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Etis Grup’tan alınacak paylar sonrasında şirketin Negmar ve Narlı’daki payları %60 ve %72 (doğrudan/dolaylı) çıkmış olacak. Bunun yanında şirket Gök Denizciliğin ise % hissesini Gimak Denizcilik’ten (Etis iştiraki) alacak. Gök Denizcilik Eskihisar ve Tavşanlı’da olmak üzere liman işletmeciliği faaliyetleri yürütmektedir. Bu alımlar için satın alma bedeli açıklanmazken rakamın yapılacak olan değerleme raporunu aşmayacağı belirtildi.

Hatırlanacağı gibi GUBRF Negmar’da bulunan %40’lık hissesini önceki aylarda satmak üzere girişimde bulunurken teknik nedenler nedeniyle bu satışı tamamlayamamıştı. Şirket bu satın almalarla ana işkolu olmayan liman ve denizcilik alanındaki ağırlığını artırmış olacaktır. Henüz bununla ilgili detay açıklanmamış olması nedeniyle bu aşamada satın almaları şirket için nötr olarak değerlendiriyoruz.

DENİZ YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Analiz –

Gübre Fabrikaları KAP’a yaptığı açıklamada denizcilik sektöründeki üç şirkette pay alımı yapacağını açıkladı. Buna göre %40 iştiraki olan Negmar Denizcilik’te, Etis Denizcilik’in %20 payını daha alarak payını %60’a çıkaracak. %28 indirek iştiraki olan Narli Feribot İşletmeciliği şirketinde ise %30 hisse alımı yapmayı planlıyor. Son olarak ta Gübre Fabrikaları, Gök Denizcilik A.Ş.’nin tamamını satın alacak. Bu satınalımların fiyatları, yaptırılacak değerleme çalışmalarından sonra belirlenecek. Hatırlanacağı gibi Gübre Fabrikaları daha önce Negmar Denizcilik’teki payını satmaya çalışmış ancak sonra bu işlem alıcı şirket sorumluluklarını yerine getirmediği için gerçekleşmemişti. Açıklanan bu son haberlerin, Gübre Fabrikalarının denizcilik sektörüne ilişkin planlarının değişmiş olabileceğini gösterdiğini düşünüyoruz.

ZİRAAT YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Teknik Analiz –

5,30 haftalık hedefimizi izliyoruz…

Haftalık öneri listemizde de yer alan hissede 5,30 hedefimizi takip ediyoruz. Kısa vadeli yükselen kanalda 5,18’in üzerine yerleşmesi durumunda 5,30 ilk hedef olarak takip edilebilecekken bu seviye üzerinde 5,,40 yeni hedef aralık olmaya aday. Hissede stop-loss öneri seviyemizi 5,10’a yükselterek 5,30 seviyesini takip etmeye devam ediyoruz.

Kapanış : 4,99   Satış seviyeleri: 5,32 5,36 Zarar Kes: 4,89

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Anlaşmayla Sonuçlanması –

Şirketimizin – dönemini kapsayan ve işçi sendikası Petrol-İş ile işveren sendikası KİPLAS arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.

HSBC – GUBRF Hisse Analiz –

Gübretaş’ın İran/Razi operasyonları açısından en kötünün 1Ç17’de geride kaldığını düşünmekle birlikte, güçlü ve kalıcı bir toparlanma için daha yüksek ürün (özellikle amonyak) fiyatlarının gerektiğini düşünüyoruz

Şirket’in Türkiye’de daralan gübre talebi ortamında satışlarını artırarak pazar payı  kazanmakta olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak yurtiçi faaliyetlerin yarattığı marj ve konsolide sonuçlara etkisi İran’a kıyasla daha düşük.

Gübretaş için TL hedef fiyat ve Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz

ZİRAAT YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Negatif): Şirket’in Negmar Denizcilik Yatırım nezdindeki paylarının Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.’ye (“Raintrade”) devri ve satışı ile ilgili tüm işlemleri yapma hususunda İdare’nin yetkili kılınmasına karar verildiği, kamuoyuna duyurulmuştu. Raintrade, sözleşmede belirtilen sürede yükümlülüklerini yerine getiremediği için satış işlemi gerçekleştirilememiştir.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Yorum –

GUBRF: İştiraki Negmar’daki %40 hissesinin 21 milyon TL’ye Raintrade’e satışının belirtilen sürede şirketin yükümlülüklerini tamamlayamaması nedeniyle gerçekleşemediğini açıkladı. Hatırlanacağı gibi Raintrade de GUBRF’nin %49 oranında endirekt iştiraki konumunda bulunuyor. Nötr

Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.’deki Gübretaş Paylarının İhale Yöntemiyle Satışı Hakkında Açıklama –

Şirketimizin Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. nezdindeki paylarının Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.’ye (“Raintrade”) devri ve satışı ile ilgili tüm işlemleri yapma hususunda İdare’nin yetkili kılınmasına karar verildiği, kamuoyuna duyurulmuştu.

Raintrade, sözleşmede belirtilen sürede yükümlülüklerini yerine getiremediği için satış işlemi gerçekleştirilememiştir.

ZİRAAT YATIRIM – GUBRF Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Negatif): Petrol-İş’in (Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası) devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda tarihinden itibaren grev uygulanmasına karar verdiği, duyurulmuştu. Bu durum karşısında, KİPLAS (Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası) Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun maddesine istinaden lokavt kararı almıştır.

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Hakkında Açıklama –

Petrol-İş’in (Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası) devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda tarihinden itibaren grev uygulanmasına karar verdiği, duyurulmuştu.
Bu durum karşısında, KİPLAS (Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası) Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun maddesine istinaden lokavt kararı almıştır.

Gübretaş’tan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Aleyhinde Açılan Dava Süreci Hakkında Açıklama –

Sermaye Piyasası Kurulu II sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23/7 maddesi gereği aşağıdaki güncelleme açıklaması yapılmıştır:

Bilecik ili, Söğüt ilçesinde yer alan maden işletme sahaları ile ilgili;

– sözleşmenin feshine,
– davalı Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin tahliyesi ile sahaların şirketimize teslimine,
– işletme ruhsatları kayıtlarının şirketimiz adına tesciline

yönelik açılan dava süreci devam etmekte olup, son altmış günlük süre zarfında herhangi bir gelişme olmamıştır.

OYAK YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Analiz 1Ç17 –

Gübretaş yılın ilk çeyreğinde 11 milyon TL net kar açıklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 18 milyon TL2nin altında kalmış oldu. İlk çeyrekteki zayıf performans özellikle İran’daki iştiraki Razi’nin karlılığının düşmesinden kaynaklandı. GUBRF’nin konsolide VAFÖK rakamı ise 34 milyon TL ile piyasa beklentisi olan 78 milyon TL’nin oldukça altında kalmış oldu.

Türkiye faaliyetlerinde satış hacminde %7 artış yaşandığı görülüyor. Yurtiçi VAFÖK rakamı ise bir önceki yıl seviyesini koruyarak 45 milyon TL olarak gerçekleşti. İran’da ise gelirlerin %32 atmasına karşılık faaliyet giderlerinde yaşanan %89 artış karlılığa olumsuz yansıdı. Böylelikle şirketin İran’daki VAFÖK rakamı milyon TL oldu.

Amonyak fiyatlarına bakıldığında ise ilk çeyrek ortalaması dolar seviyesinde bulunurken Nisan ayında ortalama dolar seviyesine yükseldiği görülüyor. Bu artış trendinin devam etmesi ilerideki çeyreklerde şirketin karlılığına olumlu yansıyacaktır.

TACİRLER YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Analiz 1Ç17 –

1Ç17 sonuçlarını 11 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, 18 milyon TL olan piyasa beklentisinin altındadır. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %65 azaldı. Şirket, 4Ç16’da 51 milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %13 yükseldi. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan milyon TL ile uyumlu gerçekleşti. Şirket, 1Ç17’de 34 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %48 azalış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan 78 milyon TL’nin altında gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre baz puan azalarak %3,0 oldu. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %26 düşerek milyon TL olarak gerçekleşti. Net işletme sermayesi ise milyon TL (1Ç milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı %9,3 (1Ç %9,4) olarak kaydedildi. Şirketin net kara geçmesini olumlu bulmakla birlikte, marjların daralmaya devam etmesi ve beklentilerin altında kalması nedeniyle satış baskısıyla karşılaşmasını bekliyoruz.

DENİZ YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Analiz 1Ç17 –

Operasyonel performansı geçtiğimiz yıla gore gerileyen ve beklentilerin oldukça gerisinde kalan GUBRF’te satış baskısı gözlemlenebilir.

HALK YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Analiz 1Ç17 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Gübre Fabrikaları yılın ilk çeyreğinde beklentimizin %6,1 altında, ortalama piyasa beklentisi ile aynı seviyede yıllık bazda %13,2 artış ile milyon TL satış geliri açıkladı. FAVÖK beklentilerin %57 altında yıllık bazda %48 azalış ile 33,5 milyon TL seviyesine geriledi. Net kâr ise hem bizim beklentimiz olan 33,6 milyon TL’nin hem de ortalama piyasa beklentisi olan 18,0 milyon TL’nin altında 10,7 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

OYAK YATIRIM – GUBRF Haftalık Hisse Haber Yorum –

Petrol-İş GUBRF ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda 8 Haziran tarihinden itibaren grev uygulanmasına karar verildiğini açıkladı. Grev kararının uygulanması durumunda GUBRF için hafif olumsuz sonuçları olabilir.

Gübretaş’ta Grev Kararı –

Petrol-İş Sendikası tarihli kararı ile;
Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda tarihinden itibaren grev uygulanmasına karar vermiştir.

HALK YATIRIM – GUBRF Hisse Haber –

Gübre Fabrikaları (GUBRF): Basında yer alan habere göre, Petrol İş Sendikası, işveren ve arabulucu eşliğinde yapılan görüşmede, işverenin işçilerin ücretlerine %2’lik (kişi başı kuruş) bir payın işçilere dağıtılması ve %6 oranında yıllık zam verilmesi teklifi kabul edilmedi ve 19 Nisan Çarşamba günü Gübretaş’ta çalışan üyeler iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Gübretaş Bu Sene Sonuçlarından Temettü Ödemeyecek –

yılı faaliyetleri sonucu SPK’nın II no’lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği’ne göre hazırlanmış mali tablolarda ana ortaklığımıza isabet eden TL’lik zarar oluşması nedeniyle,

funduszeue.info dağıtımı yapılmaması,

funduszeue.info Usül Kanunu’na göre hazırlanan tablolarda kar oluşmasına istinaden, ,TL’nin 1. Tertip yasal yedek akçe ayrılması,

funduszeue.info tutarın olağanüstü yedeklere aktarılması, önerilmektedir.

ZİRAAT YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç16 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Gübre Fabrikaları’nın 4. çeyrek ana ortaklık net dönem zararı 50,7mn TL olmuş ve piyasa beklentisi olan 12mn TL’lik zararın üzerinde gerçekleşmiştir. Şirket ’in aynı döneminde 37,4mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklanmıştı. Dördüncü çeyrekte satış gelirleri %6,1 oranında artan şirketin brüt karı ise %42,6 gerileyerek ,2mn TL olmuştur. Operasyonel giderler %54,7 artışla ,8mn TL olmuş ve olumsuz bir görüntü çizmiştir. Gübre Fabrikaları diğer faaliyetlilerinden 4Ç’te 85,8mn TL’lik gider kaydederken 4Ç’da 17,4mn TL gider kaydetmiştir. Bu gelişmeler neticesinde faaliyet zararı 19,9mn TL olmuştur. Geçen seneki faaliyet karı 32,1mn TL idi. Yatırım faaliyetlerinden gelirler son çeyrekteki 10,1mn TL’den 4. çeyrekte 2,3mn TL’ye gerilemiştir. Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan ise 2,2mn TL gider kaydedilmiştir. Şirketin finansman öncesi zararı 19,8mn TL olmuştur. ’in aynı döneminde finansman öncesi faaliyet karı 36,4mn TL idi. Finansman tarafında ise 4Ç’teki 58,6mn TL’lik yüksek gelirin aksine 4Ç’da 44,3mn TL gider kaydedilmiştir. Bu durum vergi öncesi zararın 64,1mn TL’ye yükselmesine sebep olmuştur. Geçen sene aynı dönemde şirket 95mn TL vergi öncesi kar açıklamıştı. Şirketin son çeyrekte 5,4mn TL’lik vergi geliri kaydetmesi net dönem zararının 58,7 TL’ye gerilemesini sağlamıştır. Bu zararın 8mn TL’si kontrol gücü olmayan paylara ait olması sebebiyle ana ortaklık zararı 50,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. 4Ç’teki ana ortaklık karı 37,4mn TL idi. Dördüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte yılı 68,7mn TL ana ortaklık net dönem zararı ile sonuçlanmıştır. ’teki ana ortaklık net dönem karı 85,2mn TL idi.

OYAK YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç16 –

Yılın son çeyreğinde 51 milyon TL zarar açıklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 12 milyon TL’lik zarara göre daha olumsuz gerçekleşti. Şirketin VAFÖK rakamı da 27 milyon TL’lik beklentilerin altında kalarak 17 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Amonyak fiyatlarındaki zayıf seyir şirketin İran’daki %49 iştiraki Razi’nin karlılığını olumsuz etkiledi. Razi son çeyrekte 23 milyon TL (% marj) seviyesinde VAFÖK yaratırken yılının son çeyreğinde VAFÖK rakamı milyon TL (%39 marj) seviyesindeydi. Amonyak fiyatlarında son dönemde görülen toparlanma yılının geri kalanında da devam etmesi şirket açısından hafif olumlu olabilir. Diğer taraftan Türkiye faaliyetlerinde ise zayıf bir performans olduğu görülüyor. Gübretaş Türkiye’de -6 milyon TL’lik VAFÖK açıklarken son çeyreğinde milyon TL’lik VAFÖK bulunmaktaydı.

HALK YATIRIM – GUBRF Hisse Analiz 4Ç16 –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Şirket, yılın son çeyreğinde ortalama piyasa beklentisinin %5,1 üzerinde, bizim beklentimizin %13,4 altında milyon TL net satış geliri açıkladı. FAVÖK beklentimiz olan 16,4 milyon TL’nin %6 üzerinde gerçekleşirken, ortalama piyasa beklentisinin %36,8 altında 17,4 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Net zarar ise, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen finansman gelirinin aksine 4Ç16’da kaydedilen 44,3 milyon TL’lik finansman giderinin etkisiyle beklentilerin üzerinde 50,7 milyon TL oldu. Şirket ayrıca, İran’daki bağlı ortaklığı Razi’nin kâr payı dağıtma kararı aldığını ve şirket payına isabet eden tutarın yaklaşık 1,1 milyon TL olduğunu bildirdi.

AK YATIRIM – Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları hedeflerini açıkladı. Türkiye faaliyetleri ile ilgili olarak hammadde ve emtia (son ürün) fiyatlarında yıl sonundaki seviyelerin korunacağı, mevsimsellik etkisine bağlı olarak artışların ve azalışların gerçekleşeceği öngörülmektedir. Üretim ve kapasite kullanım oranlarının %13 oranında arttırılması hedeflenmektedir. Üretim ve verimlilik artışına yönelik çevre dostu yatırımlar yılında da sürdürülecektir. İran faaliyetleri ile ilgili olarak yılsonundaki fiyat seviyelerinin korunacağı, mevsimsellik etkisi, arzda oluşacak genişleme ve daralmalara bağlı olarak artışlar ve azalışlar gerçekleşeceği öngörülmektedir. Gaz tedariğinde yaşanan iyileşme ile birlikte, üretim artışı hedeflenmektedir. İran faaliyetlerinde hammadde konumundaki ekşi gaz maliyetinde indirim gerçekleşmiş olup, beklentiler bu indirime dair pozitif katkıyı da yansıtmaktadır.

Gübretaş Hedeflerini Açıkladı –

Türkiye Faaliyetlerimiz

Hammadde ve emtia (son ürün) fiyatlarında yıl sonundaki seviyelerin korunacağı, mevsimsellik etkisine bağlı olarak artışların ve azalışların gerçekleşeceği öngörülmektedir.

  • Üretim ve kapasite kullanım oranlarının %13 oranında arttırılması hedeflenmektedir.
  • Üretim ve verimlilik artışına yönelik çevre dostu yatırımlar yılında da sürdürülecektir.

İran Faaliyetlerimiz

yıl sonundaki fiyat seviyelerinin korunacağı,mevsimsellik etkisi, arzda oluşacak genişleme ve daralmalara bağlı olarak artışlar ve azalışlar gerçekleşeceği öngörülmektedir.

  • Gaz tedariğinde yaşanan iyileşme ile birlikte, üretim artışı hedeflenmektedir.
  • İran faaliyetlerinde hammadde konumundaki ekşi gaz maliyetinde indirim gerçekleşmiş olup, beklentiler bu indirime dair pozitif katkıyı da yansıtmaktadır.

ZİRAAT YATIRIM – Hisse Haber Yorum –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr): Şirkete ait payların Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.’ye, Negmar ve bağlı şirketler lehine 21mn TL bedelle satışına, hisselerin devri ve satış ile ilgili tüm işlemleri yapma hususlarında İdare’nin yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

ZİRAAT YATIRIM – Hisse Haber Yorum –

Gübre Sektörü: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Nitratlı gübrelerde yapılan araştırma sonucu potasyum nitrat ve sodyum nitrat gübrelerinde sorun olmadığı görüldü. İkisinin serbest bırakılma kararını almış bulunuyoruz.” dedi. Cuma günü sektörde faaliyet gösteren şirketler önemli prim kaydettiler. BAGFS, EGGUB, GUBRF ve TKFEN sırasıyla %4,69, %3,14, %6,23 ve %4,92 oranında değer kazandılar.

Gübretaş’ta Negmar Denizcilik Hisselerinin Satışı için Yeniden İhale –

KAP: Şirketimizin tarihli özel durum açıklamasında; Yönetim Kurulumuzun ve tarihli kararları doğrultusunda gerçekleştirilen Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. hisselerinin satışına ilişkin olarak tarihinde yapılan ihalenin, rekabet koşullarının artırılmasını teminen ve değişen ekonomik koşullar da göz önünde bulundurularak iptal edilmesine ve yeniden ihaleye çıkılmasına karar verildiği duyurulmuştu.
Bu doğrultuda iştirakimiz Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.’nin TL nominal bedelli payının %40’ına tekabül eden payların satışı için bugün düzenlenen ihalede ihale şartnamesini alan 4 firmadan Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş. ihaleye katılmış ve TL teklif sunmuştur.

Tabosan’dan Hisse Devri ile İlgili Açıklama – KAP açıklaması –

Sermaye Piyasası Kurulu II sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23/7 maddesi gereği aşağıdaki güncelleme açıklaması yapılmıştır:

Müflis Tabosan’dan bakiye alacağımızın tahsil süreci ve Tabosan’ın Razi Petrochemical Co. nezdindeki %1,31’lik hissesinin şirketimize devrini talep ettiğimiz dava süreçleri ile ilgili olarak son altmış günlük süre içerisinde herhangi bir gelişme olmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

HSBC – Gübretaş GUBRF BAGFS Hisse Analiz –

HSBC’nin güncellediği “The Fertile Crescent – Global Kimyasal Tarım/Gübre Sektörü Raporu”’nda Türkiye’den de takipte bulunan ilgili üç şirket – Bagfaş, Gübretaş ve Tekfen Holding – yeralıyor. Global olarak gerileyen gübre fiyatları, yapılan yeni yatırımlar ve değerleme parametlerinde yaşanan değişimleri (faizlerdeki artış, TL’de devam eden zayıflık) göz önüne alarak güncellediğimiz değerleme ve tavsiyelerimize göre Türk Gübre üreticileri için yılı zayıf satış fiyatları, devam eden azotlu (nitratlı) gübre satış yasağı ve zayıf TL gibi olumsuzluklar altında kapanıyor.

Son haftalarda global gübre fiyatlarındaki düşüş trendi son bulmuş gözükse de fiyatlar halen oldukça düşük seviyelerde seyrediyor. Buna ilaveten karlılık açısından oldukça önemli olan azotlu gübrelerde 1.çeyrekteki ana sezona yaklaşılırken satış yasağının devam ediyor oluşu şirketlerin yılı performansını olumsuz etkileyebilir.

Gübretaş azotlu gübre satışlarındaki yasağa rakip şirketlerine nazaran daha az duyarlı olmakla birlikte düşük fiyatlar ve zayıf TL karlılığı açısından risk teşkil ediyor. Düşük amonyak fiyatları Razi(İran) tesisindeki operasyonel marjları olumsuz etkilerken, kanımızca olumlu bir görüş için fiyatlarda son haftalardaki toparlamanın hız kazanması gerekiyor. Gübretaş için de tahminlerimizdeki aşağı yönlü revize ettik hedef fiyatımızı 7 TL’den TL’ye indirdik ve önerimizi Al’dan Tut’a çektik.

Gübretaş Neymar Denizcilikteki %40 paylarını sattı – KAP –

Şirketimizin Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.’deki hisselerinin satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulu tarafından tarihindeki Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilerek karara bağlanması için satış
hazırlıklarının yapılmasına ve bu kapsamdaki ilgili tüm iş ve işlemlerinin yapılması hususunda İdare’nin yetkili kılınmasına karar verildiği duyurulmuştu.

İştirakimiz Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.’nin TL nominal bedelli payının %40’ına tekabül eden payların satışı amacıyla tarihinde yapılan ihaleye Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş. ve Asyagaz Enerji ve Petrokimya Ürünleri Turizm San. Tic. A.Ş. teklif sunmuş olup,

Verilen teklifler, yapılan açık arttırma ve pazarlık sonucunda yapılan değerlendirmede, şirketimize ait payların Asyagaz Enerji ve Petrokimya Ürünleri Turizm San. Tic. A.Ş.’ne, Negmar ve bağlı şirketler lehine şirketimizin banka ve diğer 3. şahıslar nezdindeki tüm yükümlülüklerinin (kefalet, garantörlük vb. tüm mükellefiyetler) alıcı şirket tarafından devralınması şartıyla TL bedelle satışına, söz konusu mükellefiyetlerimizin ve hisselerimizin devri ve satış ile ilgili tüm işlemleri yapma hususlarında İdare’nin yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

ZİRAAT YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Analiz –

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Negatif): Gübre Fabrikaları 3Ç’da 35,1mn TL zarar açıklamıştır. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 61,8mn TL kar elde edilmişti. Brüt kar ise 3Ç’da 72,6mn TL ile geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğindeki ,9mn TL’nin altında kalmıştır. Üçüncü çeyrekteki kar rakamı ile birlikte Ocak – Eylül net dönem zararı ise 64,4mn TL olmuştur. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ,8mn TL kar elde edilmişti.

OYAK YATIRIM – Gübretaş GUBRF Hisse Haber Analiz –

Yılın üçüncü çeyreğinde milyon TL zarar açıkladı. Bu rakam piyasa beklentisi olan 12 milyon TL’ye göre daha olumsuz bir gerçekleşmeye işaret ediyor. Özellikle şirketin İran’daki iştiraki Razi’nin karlılığının amonyak fiyatlarına paralel düşmesi net kara olumsuz yansıdı. Şirketin VAFÖK rakamı ise 17 milyon TL ile yine piyasa beklentisi olan 20 milyonTL’nin hafif altında kaldı. Razi’nin toplam satış hacmi amonyak fiyatlarının düşüş trendine girmesi nedeniyle %20 gerileyerek bin ton oldu.

Amonyak fiyatları üçüncü çeyrekte dolar seviyelerinde bulunurken yılının aynı döneminde dolar seviyelerinde bulunmaktaydı. Bu da şirketin sabit doğalgaz giderleri nedeniyle karlılığı baskı altına alıyor.

Bu nedenle Razi’nin VAFÖK rakamı 14 milyon TL seviyesinde kalırken yılının aynı döneminde 74 milyon TL’lik VAFÖK bulunmaktaydı. İç piyasada da şirketin satış hacminin gübre fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle yavaşladığı görülüyor. Böylelikle şirketin satış gelirleri milyon TL ile yıllık olarak %34’lük bir gerileme yaşadı. VAFÖK marjı ise bir önceki çeyreğe göre aynı seviyelerde %1 olarak gerçekleşerek 3 milyon TL VAFÖK yarattı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası