eskişehir osb meslek lisesi / İş garantili meslek lisesi, OSB'nin nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyor

Eskişehir Osb Meslek Lisesi

eskişehir osb meslek lisesi

Eskişehir OSB Meslek Lisesine yoğun ilgi Tüm Haberler

OSB'DE
NELER OLUYOR

Eskişehir OSB Meslek Lisesine yoğun ilgi

Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. Yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencinin alınacağı okula, kayıt döneminde yüzde civarında bir talep oldu.

 

Eskişehir sanayisinin 25 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” kısa sürede öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. eğitim öğretim sezonunda yeni ana kampüs binasında eğitim vermeye hazırlanan okul, kayıt döneminde en çok tercih edilen okullardan biri haline geldi. Türkiye genelinde meslek liselerine yüzde 38, Eskişehir’de ise yüzde 28 civarında talep olurken, bu eğitim döneminde yeni öğrencinin alınacağı Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ise yüzde civarında bir talep yaşandı.

 

Meslek lisemize yüzde civarında talep var

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına eğitim öğretim sezonda hizmete açılan okulun kısa sürede en çok tercih edilen okullardan biri olduğunu söyleyerek, “Sanayimizin ihtiyacı olan yetişmiş işgücünü karşılamak adına kısa sürede temelini attığımız ve eğitim öğretim sezonunda eğitim başlayan okulumuz, çok kısa sürede hem öğrencilerimiz hem de velilerimizin gözdesi haline geldi. Yeni eğitim dönemi öncesi okulumuza çok yoğun bir ilgi ve talep var. Türkiye genelinde meslek liselerine ilgi ortalama yüzde 38 civarında, Eskişehir’de bu oran yüzde 28 civarında olmasına karşın bizim okulumuza yüzde civarında bir talep oldu” dedi. Küpeli, halen geçici binada öğrencin eğitim gördüğünü, eğitim öğretim sezonunda yeni öğrenci alacaklarını söyleyerek, ilerleyen yıllarda açılacak yeni bölümlerle bu sayı daha artacağını, ilk mezunları ise 3 sene sonra vermeye başlayacaklarını ifade etti.

 

Tam donanımlı meslek lisesi

26 bin metrekareden oluşan yeni ana kampüs binasının yeni eğitim öğretim sezonunda hazır olacağını aktaran Başkan Küpeli, “Yönetim ve denetim kurulu olarak kesin kararlılıkla yeni okul kampüsünün 9 ay gibi bir süreçte bitirilmesi için çalışıyoruz. eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerimiz yeni okul binasında eğitim almaya başlayacak. Okulumuzda 30 derslik bulunuyor. Geçen sene geçici hizmet verdiğimiz binamızda metal teknolojisi bölümünü açmıştık. eğitim öğretim yılında bilgisayar destekli akıllı tahtalarıyla, son teknolojiyle donatılmış atölye ve derslikleriyle projelendirilen büyük okul kampüsümüzde makine teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve elektrik elektronik teknolojisi olmak üzere üç alanda eğitim verilecek. eğitim öğretim yılında bu bölümlere plastik teknolojileri ve metal teknolojisi alanları ilave edilecek. İlerleyen yıllarda 5 alan 10 dal şeklinde eğitim öğretime devam edilecek. Okul bünyesinde ayrıca spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar ve yemekhane bölümlerimiz var. Toplam 26 bin metrekareden oluşan okulumuzu, inşallah yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bu işe gönül veren sanayicilerimizle birlikte açmayı planlıyoruz. Eskişehir sanayisinin yıllardır özlemini çektiği tam donanımlı meslek lisesine yakında kavuşacağız” diye konuştu.

 

Bu okul adeta bir fabrika olacak

Başkan Küpeli, Eskişehir’e ve il sanayisine çok değerli bir eseri kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Okulumuz modern ve eğitimli kentimizin çok önemli bir eseri ve değeri olacak. Bu okul adeta bir fabrika olacak. Bu okulu bitiren çocuklarımızın bir altın bilezikleri olacak. Buradan yetişen gençlerimiz sanayimizin inovatif gelişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaklar. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacını yani Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin iş gücünü büyük ölçüde karşılayacak. Bu yıl yeni kampüsünde eğitim verecek okulumuz, özel öğretimde mesleki eğitimde fark yaratacak ve Türkiye’de kendi alanında örnek olacak” şeklinde konuştu.

 








Organize Sanayi Bölgesi İsmail Kanatlı Bulvarı (2. Cad.) No: 15 Eskişehir funduszeue.info

ÖZEL ESKİŞEHİR OSB MESLEK LİSESİ ROBOSB TAKIMI DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı ROBOSB, Romanya'da düzenlenen “Robo Challenge” yarışmasında mini sumo kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı olan ROBOSB, önemli bir başarıya imza attı. Ekip Romanya'da düzenlenen ve farklı ülkelerden takımın yer aldığı robot yarışmalarında "mini sumo" kategorisinde dünya ikinciliğini elde etti.

Ülkemizin ve kentimizin gururu oldular

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli gençlerini, çocuklarını geleceğe, yeni teknolojilere en iyi şekilde hazırlayan, yaratıcılığı destekleyen ülkelerin bu yolda başarılı olacağını belirterek, “Gelişen teknoloji ile dünyanın artık farklı bir yere gitmekte. Bizim, ülke olarak bu değişimi kaçırma lüksümüz bulunmuyor. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz robot takımımız çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Ekibimiz ilk olarak ülkemizde düzenlenen yarışmalarda önemli başarılar elde ettiler. Bu başarılarını ise Romanya’da düzenlenen Robo Challenge yarışmasında da taçlandırdılar. Ülkemizin ve kentimizin gururu oldular. Robot takımımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Yürekten kutluyoruz

Elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Temsilcisi Metin Saraç ise, “EOSB Meslek Lisesi robot takımımız Romanya'da yapılan uluslararası robot yarışmasında farklı ülkelerden katılan takım arasından mini sumo kategorisinde dünya ikinciliğini alarak hem kendilerini hem bizleri gururlandırdılar. Dünya arenasında Türk bayrağını ve okulumuz flamasını dalgalandırma başarısı gösterdiler. Böylesi değerli bir başarı elde eden evlatlarımıza, okul yönetimimize, takım lideri teknik müdür yardımcımız Bülent Seğmen'e ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımıza inanarak destek olan sponsorlarımız ile ekibimizi en iyi şekilde ağırlayan Romanya Büyükelçimiz Sayın Füsun Aramaz ve yarışma boyunca ekibimizi ziyaretleriyle onurlandıran öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükselten Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Sayın Serpil Murtezaoğlu'na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Okul temsilcisi Saraç okulun başarısının sadece bununla sınırlı kalmadığını teknoloji, spor, müzik ve tiyatro kategorilerinde okul öğrencilerinin 76 kez kürsüye çıkma başarısı gösterdiklerini de belirtti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası