kızlık zarı küçük yaşta yırtılır mı / kucuk yasta kizlik bozulurmu - Doktorsitesi

Kızlık Zarı Küçük Yaşta Yırtılır Mı

kızlık zarı küçük yaşta yırtılır mı

Kızlık zarı genelde ilişki ile yırtılmaktadır. Bunun dışında sürtünme, mastürbasyon veya uzak doğu sporları ile ilgilenen kişilerde de kızlık zarı yırtılması olabilir. İlişki dışında en sık gördüğümüz yırtılma nedeni ise travmalar ve kazalardır.

KIZLIK ZARI CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEDEN DE YIRTILIR MI?

Kızlık zarı cinsel ilişki dışında sürtünme mastürbasyon kaza ve travmalar nedeni ile yırtılabilmektedir. Bunun dışında diğer görülen nedenler bilinçsizce tampon kullanmalar. Uzakdoğu sporları ata binme gibi vajinal bölgede aşırı gerilme kuvvetine neden olan ve kızlık zarının yırtılmasını sağlayan durumlardır.

KIZLIK ZARI YIRTILINCA NE YAPMAK GEREKİR?

Kızlık zarı yırtılmasında doğal olarak kanama meydana gelmektedir. Eğer bu kanama aşırı değilse herhangi bir önlem almaya gerek yoktur. Eğer düzenli olarak her gün ilişkiye girdiyse bu kanama birkaç gün sürebilir. Ve bu hastayı telaşlandırabilmektedir. Bu durumda ilişkiye birkaç gün ara verilmesi yırtılan alanın iyileşmesine neden olacak ve daha sonra kanamanın tekrarını önleyecektir. Ama aşırı olan kanamalarda cerrahi olarak o bölgedeki kanamalar durdurulabilir.

KIZLIK ZARININ YIRTILDIĞINI KİŞİ NASIL ANLAR?

Kızlık zarı yırtıldığında genellikle kanama meydana gelmektedir. Ve bu bize kızlık zarının yırtıldığını gösteren en önemli belirteçtir. Ancak her zaman kızlık zarı yırtıldığında kanama olmayabilir. Veya çok az olan kanama vajinal salgılarla karışarak dışarıdan fark edilemeyebilir. Bazı kızlık zarlarında kızlık zarının esnek olduğu durumda yırtılma olmayacağı için iç kanama da olmaz bu durum ancak muayene ile saptanabilmektedir.

KIZLIK ZARI MASTÜRBASYON YAPARKEN YIRTILIR MI?

Kızlık zarı vajina girişinde bulunan ve iç dudaktan yaklaşık ,5 cm gerisinde yer alan zarsı bir yapıdır. Bunun ortasında bir delik bulunur. Bu deliğin içinde geniş bir cisim geçerse bu şekilde yırtılma olmaktadır. Mastürbasyon yaparken de bu bölgeye bir cisimle veya parmakla baskı uygulanması sonucu kızlık zarı yırtılabilmektedir.

KIZLIK ZARI YIRTILDIĞINDA ENFEKSİYON RİSKİ ARTAR MI?

Kızlık zarının tam olarak enfeksiyondan koruyucu özelliği olduğu netlik kazanmamıştır. Ancak kızlık zarının yırtılması ile kişinin aktif cinsel hayatının başladığı düşünülürse bu enfeksiyon riskini artırır.

KIZLIK ZARI YIRTILINCA ACI VERİR Mİ?

Kızlık zarının ilişki ile yırtılması genellikle ağrıya ve acıya neden olmaz. Ancak kızlık zarı aşırı kalınsa veya septalı yapıdaysa ağrı ve aşırı kanama olabilmektedir. Eğer kendini hasta aşırı sıkarsa genellikle bu korkudan olmakta bu durumda da hasta şiddetli ağrı ve acı hissetmektedir.

KIZLIK ZARI YIRTILMADAN HAMİLE KALINABİLİR Mİ?

Kızlık zarı yırtılmadan da hamile kalınması mümkündür. Bu genellikle sürtünme yoluyla birlikte plan çiftlerde spermlerin vajinal salgılarla üst genital organlara ulaşması ve burada yumurtayı dölleyerek gebelik oluşması sayesinde oluşmaktadır.

KIZLIK ZARI SPOR YAPARKEN VE TAMPON KULLANILIRKEN YIRTILIR MI?

Kızlık zarı spor yaparken veya tampon kullanılırken yırtılabilir. Kızlık zarı bilindiği gibi ortasında bir delik bulunan zarsı bir yapıdır. Buradan geçen büyük bir cisim bu cinsel ilişki esnasında penis olabilir veya başka yabancı cisimlerde olabilir. Burada yırtılmaya neden olur. Bunun dışında dediğim gibi tamponda bu bölgede aşırı gerilmeye neden olarak yırtmaktadır. Jimnastik ve Uzakdoğu sporlarında bacak aşırı açılması sonucu buradaki gerilme kuvvetinin etkisiyle kızlık zarı çok nadir de olsa yırtılabilmektedir.

KIZLIK ZARI KANAMASI İLE NORMAL KANAMA BİRBİRİNDEN NASIL AYRILIR?

Kızlık zarının herhangi bir karakteristik özelliği yoktur. Kızlık zarı kanaması normal kan rengi olan kırmızıdır. Ancak kanamanın az olduğu durumlarda pembe renkte de kan görülebilir. Ayrıca miktar olarak da kızlık zarının herhangi bir standart miktarı yoktur. Bazı bayanlarda aşırı kanama olabileceği gibi bazı bayanlarda da damla damla kanama meydana gelebilmektedir.

Bekaret zarı 18 yaşından &#;nce yırtılsa da kaynayabiliyormuş!

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Sevgili Güzin Abla, Ankara'da bir Anadolu lisesine gidiyorum. Annem ve babam okumuş ve kültürlü insanlar.

Ancak zaman zaman kafama cinsellikle ilgili şeyler takılıyor, bunun için de bu soruları, bu konularda herkese yardım elini uzatan Güzin Abla'ya sormak istedim. Güzin ablacığım, arkadaşlarım benim kafamdaki soruların kaynağı. Onlara göre bu yaşlarda veya en geç üniversiteye başlamadan önce birileriyle birlikte olmak (sevişmek) çok doğal. Ama yasalarımıza göre 18 yaşından küçük genç kızların birileriyle birlikte olması zina sayılıyor. Aynı zamanda dinimizce de bu böyle. Ve Güzin ablacığım benim anlamadığım şu; yasalarımızca ve dinimizce yasak olan şeyleri yaptıkları için bu kişiler günaha giriyor mu? Arkadaşlarıma göre bu suç veya yasak değilmiş. Çünkü kızlık zarı 18 yaşından önce yırtıldığında tekrar kaynayabiliyormuş. Bu gerçekten doğru mu Güzin Abla? Bu sorumun cevabını köşende yayınlarsan benim yaşımdaki kafasında bu tip sorular olan herkesi aydınlatacağını düşünüyorum.

Rumuz: Kafası Karışık



SEVGİLİ
kızım, böyle şeyler duyunca inan tüylerim diken diken oluyor. Bu ne cehalettir. Bu ne saçmalıktır ve vurdumduymazlıktır. Bu gençler ne kitap okuyorlar, ne büyükleriyle bu konularda konuşup bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar, ne de gerçek anlamda bir bilgi edinmek için araştırıyor. Kendileri söylüyor, kendileri inanıyorlar da Bir de senin gibi Allah'tan ailesi kültürlü olup da aydınlanmak isteyen gençlerin de kafasını karıştırıyorlar. Sevgili kızım, 18 yaşından küçük kızlarla ilişki kurmak kızın rızasıyla bile olsa, yasalarımızca suç sayılmaktadır. Ve bu küçük kızın zaman kaybetmeyip de şikáyet etmesi sonunda suçlu erkek hapis cezasıyla cezalandırılır. Şimdi yeni TCK yasa tasırısında yeni bir maddeyle küçük de olsa yaşları tutmayan bu genç kızlarla ilişkiye giren erkeklerin hapis cezasından kurtulabilmesi için o kızı evlenmeye zorlayan bir madde konulmaya çalışılıyor. Bu konuda ayrıntılı bir yazı yazmıştım. Ve bu durumun ne kadar yanlış ve haksız olduğunu belirtmeye çalışmıştım. Dinimizce küçük yaşta ya da ileri yaşta, evlilik dışı her türlü ilişki günah olarak kabul edilir ve zina sayılır. Ve gelelim, senin o vahim ifadene. 18 yaşından önce bekaret zarı yırtılsa bile tekrar kaynıyormuş! Böyle bir şeye asla inanmamalısın güzel kızım. Bu senin arkadaşlarının işine geldiği için doğruluğuna inandıkları ve seni de inandırmaya çalıştıkları koskoca bir yalan ve yanlıştan öteye geçemez. İlişkilerinde duygularını elbette ön planda tut kızım, ama ilişkilerinde de her alanda olduğu gibi, aklını kullanmayı da hiçbir zaman ihmal etme.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası