avustralyada fare istilası / Avustralya'da fare istilası: Kentleri esir aldılar - Hekimce Bakış

Avustralyada Fare Istilası

avustralyada fare istilası

fazla oku

Avustralya'da görülen son yılların en kötü fare istilası, Yeni Güney Galler (NSW) eyaletindeki birçok kırsal topluluğu esir aldı.

Bereketli bir tahıl hasadının ardından yaşanan fare istilası, çiftçilerin kış için hazırladığı saman balyalarının mahvolması tehdidini de beraberinde getirdi.

Gilgandra kasabasında çekilen bir videoda, bir çiftliğin etrafında cirit atan binlerce kemirgen görülüyor.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya Yayın Kurumu'na (ABC) konuşan çiftçi Ron Mckay, "Zemin geceleri etrafta koşturan binlerce farenin hareketiyle sallanıyor" dedi.

Ortalama olarak, fareler her mevsim 'e kadar yavru doğurabiliyor ve yoğun yemleme programları, sayılarını azaltmada çok az başarılı oldu.

Yerel hastanede en az üç hasta, fareler tarafından ısırıldı ve süpermarketler yiyecekleri kapalı haznelerde saklamak zorunda kaldı.

Kemirgen uzmanı Steve Henry şöyle konuştu:

Dolabı her açtığınızda, kilere her gittiğinizde orada farelerin bulunduğunu hayal edebilirsiniz.

Dahası, yiyecek kaplarınızı kemiriyorlar, çamaşır dolabınızdaki temiz çarşaflarınızı kirletiyorlar ve geceleri yatağınızın etrafında koşturuyorlar.

NSW Çiftçiler Derneği üyesi Wagga Waggalı çiftçi Alan Brown, The Guardian'a verdiği röportajda, konuştuğu bir çiftçinin kendisine, fareler yüzünden bin dolarlık (yaklaşık 2,16 milyon TL) mahsul kaybettiğini anlattığını söyledi.

Avustralya'da fare istilalarına sıkça rastlanıyor. En kötü fare istilası 'te yaşanmış; bu olay mahsuller, makineler ve hayvanlar açısından tahminen 96 milyon dolarlık (yaklaşık milyon TL) bir hasara yol açmıştı.

Yerel halk, şiddetli yağmurun fareleri yuvalarında boğmasını umuyor.

Reuters'tan da yararlanılmıştır


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

funduszeue.info

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

Avustralya&#;da fare istilası: Kentleri esir aldılar

Son yılların en büyük fare istilası Avustralya&#;nın Yeni Güney Galler eyaletindeki birçok yerleşim yerini esir aldı. Uzmanlara göre bölgede içme suları da tehlikede olabilir.

Avustralya, son yılların en büyük fare istilalarından birisini yaşıyor. Ülkede milyonlarca fare ülkenin Yeni Güney Galler eyaletindeki birçok yerleşim yerini resmen esir aldı.

Sputnik&#;te yer alan habere göre, uzmanlar fare istilasının son dönemde meydana gelen aşırı yağmurların bir sonucu olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. İstila bölgedeki çiftçilerin kış için hazırladığı saman balyalarının mahvolması tehdidini de beraberinde getirdi.

İÇME SULARI TEHDİT ALTINDA
Ülke basınında yer alan haberlere göre, şimdiye kadar yerel hastanede en az üç hasta fareler tarafından ısırıldı. Fare istilası nedeniyle bölgedeki süpermarketler ise yiyecekleri kapalı haznelerde saklamak zorunda kaldı.

Fare istilasının yaşandığı bölgede içme sulularının da tehdit altında olduğu belirtiliyor.

 

Alıntı: funduszeue.info

 

Avustralya'da fare istilası cezaevini boşalttırıyor

Yaklaşık mahkum ve çalışanın 2 hafta içinde başka cezaevlerine nakledileceğini açıklayan Wellington Cezaevi yetkilisi Peter Severin, ölen farelerin çürümeye başlamasıyla kurtlanma ve böceklenme sorununun da baş gösterdiğini aktardı.

Mahkumlar ve çalışanların sağlığının birinci öncelik olduğunu söyleyen Severin, ‘’Personeli ve mahkumları sağlıklarına zarar verebilecek herhangi bir şeye maruz bırakmak istemiyoruz’’ dedi.  Fare istilasının son haftalarda daha yoğunlaştığını belirten yetkili, cezaevinin farelerden temizlenip dezenfekte edilmesi ve onarımdan geçmesi için boşaltma adımının atılması gerektiğine dikkat çekti.

Sputnik'in aktardığına göre cezaevi altyapısına büyük zarar veren farelerin kabloları ve tavan panellerini kemirmesi, güvenlik sorunu yarattı. Bu sebeple, cezaevini temizleme operasyonun 4 ay sürmesi bekleniyor.

İstiladan Queensland, Victoria, Güney Avustralya eyaletleri de etkilenmiş durumda. baharında hasat mevsimi sırasında başlayan istilayla başa çıkamayan bu iki eyalette milyonlarca fare cirit atıyor. Çiftlikleri saran binlerce kemirgen yüzünden yer hareket eder gibi gözüküyor. Çiftçi Ron Mckay, manzarayı ‘’Zemin geceleri etrafta koşturan binlerce farenin hareketiyle sallanıyor’’ diye betimledi.

Tarlalarda mahsul kaybına neden olan fareler, evler, okullar, hastaneleri basıp ısırma vakalarına da imza atıyor. Süper marketlere de dalmaları yüzünden yiyecekler kapalı haznelerde saklanıyor.

Küresel ısınmanın tetiklediği uzun süreli kuraklık ve bitmeyen orman yangınlar yüzünden nüfusu azalan farelerin ardından gelen yağmurlar ve verimli hasatla coştuğu üzerinde duruluyor.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası