balık tutma aletleri isimleri / LRF Balıkçılığı Nedir? Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Balık Tutma Aletleri Isimleri

balık tutma aletleri isimleri

Impetus Balık Avı Oku

İptal Koşulları

Siparişinizi iptal etmek için lütfen sipariş numarınzı ve bilgilerinizi 0() 22 27 telefonu arayarak veya [email protected] adresinden'de maille bize iletiniz. İşleminiz kargolama yapılmadı ise gerçekleştirilecektir.

Nasıl İade edebilirim ?

• Almış olduğunuz ürününü ambalajını açmadan/ tahrip etmeden/ bozmadan, ürünü kullanmadan teslim tarihinden itibaren yedi (7) günlük süre içinde teslim aldığınız şekli ile iade edebilirsiniz. Ürünü, ürün faturası, sipariş numaranızı da içeren bir dilekçe veya iade formu ile iade ediniz.
• Sevkiyat sırasında zarar gördüğünü düşündüğünüz paketleri teslim aldığınız firma yetkilisi önünde açıp kontrol ediniz. Eğer üründe herhangi bir zarar varsa kargo firmasına tutanak tutturarak ürünü teslim almayınız. Ürün teslim alındıktan sonra kargo firmasının görevini tam olarak yerine getirdiğini kabul etmiş olduğunuzu unutmayınız.
• Müşterinin ürünü iade etmesi halinde, iade edilen ürün bize ulaştığı andan itibaren on (10) gün içerisinde ürün bedeli iade edilir. Kredi kartına ürün iade bedeli bankanız tarafından yedi (7) iş günü içerisinde yapılmaktadıfunduszeue.infoız kredi kartı iadelerini aynı gün hesabınıza yansıtmayabilir. Bu durumda bankanızın kredi kartı servisini aramanız gereklidir. Taksitli satışlarda yapılan iadeler bankanız tarafından kredi kartınıza her ay artı bakiye olarak yansıtılmaktadır.
• Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş ürünlerin iadesi kabul edilmez.
• Yukarıdaki şartlara uygun hallerde iade edilen ürünlerde kargo ücreti müşteri tarafından ödenecektir..
• İade bildirimi için 0() 22 27 telefonu arayarak veya [email protected] adresinden'de maille bilgi alabilirsiniz.

LRF Balıkçılığı Nedir? Malzemeleri Nasıl Seçilir?

LRF Balıkçılığı Nedir? Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Son dönemlerin en popüler avcılık çeşitlerinden biri olan LRF balıkçılığı beraberinde pek çok soru işaretini de getiriyor. Meraklısına son derece zevkli gelen ve balık avını farklı bir boyuta taşıyan LRF avcılığı için gerekli olan en önemli iki isim ise sabır ve istikrar. Her atış sonrasında heyecanla bekleyen avcılar farklı balık çeşitleri karşısında büyülenirken bu avla aslında bambaşka duyguları tadıyor. LRF balıkçılığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve konunun uzmanı haline gelmekse biraz zaman alıyor. İşte adından sıkça söz ettiren LRF balıkçılığı hakkında merak edilen tüm detaylar!

LRF Nedir?

Türkiye’ye birkaç yıl önce gelen ve gelir gelmez ünlenen LRF balıkçılığının çıkış yeri Japonya’dır. Japonya’dan da Avrupa’ya kadar yayılan bu avlanma türünde ince kamışlar başroldedir. Light Rock Fishing olarak açılan LRF kavramı ilk başlarda hafif kaya balıkçılığı olarak anılsa da şimdilerde kaya, kum ya da taşlık alanların tümünde gerçekleştiriliyor. Bu yöntem verimli bir avlanmanın kapılarını aralar ve farklı tür balıklarla karşılaşmanızı sağlar. Her oltayı çekiş bu nedenle heyecan doludur. Çok hafif kamış ve makinelerle yapılan avlanma genellikle 50 – gr arasındaki kurşun ağırlığı ile çalışan bireyleri zorlayabilir. Ancak hafif malzemelere alıştıktan sonra zorluklar da ortadan kalkar. Bu nedenle ilk denemelerde meydana gelen başarısızlıklar gayet normaldir. LRF nedir sorusuna bu metin ile en kısa halde cevap verilebilir. Balık avı sezonuna farklı bir soluk getiren bu sistem balık avını hobi edinenlerin vazgeçilmez ismidir.

LRF Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Balıkçılık farklı koşullarda farklı malzemeler gerektiren bir alandır. Bu nedenle LRF malzemeleri de kendi alanına özel olan özelliklere sahiptir. Yem ağırlığı genellikle 0,5 gr’dan başlar, oldukça hafiftir. Silikon kurtçuklar, teke ve karides çeşitleri yem çeşitleri arasında yer alır. Küçük yapılı sahte yemler olta takımlarının da küçülmesini sağlar. Otla seçimi de yeme göre yapılır. Kamış çeşidi oltaya takılan yemi istenilen uzaklığa atmaya yararken devri yüksek makineler bu işlem için en uygun seçenektir. LRF kamış seçiminde tercihinizi esnek olandan yana kullanmalısınız. Konu iğne ve yem seçimine geldiği zamansa önceliği Jig Head’e vermeniz gerekir. En çok tercih edilen bu isim konforlu bir kullanım deneyimi yaşamanızı sağlar. Seçeceğiniz silikon yemlerinde çok büyük olmamasına ve gerçeğiyle bire bir aynı olmasına dikkat edin. Kıstırma ve iki yanı delikli kurşunlar ile farklı kombinasyonlar elde edebilirsiniz. Ayrıca seçilecek olan sahte yemin Jig Head’e uyum olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde birlikte kullanımı mümkün olmayacaktır.

LRF ile Spin Farkı

LRF balıkçılığı gündeme geldiğinden beri spin ile arasındaki fark merak edilmeye başlanmıştır. Her ki avlanma türü ilk etapta birbirine benzetilse de aralarında keskin farklılıklar vardır. Balığı kandırmak isteyen LRF ve spin avcılığı bunu yaparken değişik atar aralıklarını kullanır. LRF için gr atarlı kamışlar yeterli olurken spinde bu değer gr arasındadır. Kamışların yanı sıra kullanılan makinelerde farklıdır. LRF için arası tercih edilirken spin için tercih edilen değer arasıdır. Bu değerlerden de anlaşılacağı üzere spin avcılığında daha yüksek ağırlıklar daha uzak alanlara atılır. LRF avcılığında ise durum tersine döner ve daha geniş açılarla daha sığ sular taranır. LRF ile spin farkı bu şekilde kısaca tanımlanabilir.

LRF atış teknikleri

Yeminizin çok geride ya da ileride kalmaması için hava koşullarına ve malzemenize en uygun olan LRF atış teknikleri arasından seçim yapmalısınız. Atar aralığı, rüzgâr yönü, jig head yapısı ve kamış uzunluğu gibi faktörler atışların en büyük belirleyicileridir. Sağlıklı ve güvenli bir atış için öncelikle etraf kontrol edilmeli ve sonrasında kamış ile denizin 90 derece açı ile kesiştiği anda atış gerçekleşmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası