pc sistem özelliklerine bakma programı / Speccy indir - Bilgisayar Özelliklerine Bakma Programı - BAHUSUS.COM

Pc Sistem Özelliklerine Bakma Programı

pc sistem özelliklerine bakma programı

CPU-Z ile bilgisayarınızdaki işlemci, anakart ve bellekler hakkında ayrıntılı bilgilere anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Özgür Çınardalı

Özgür Çınardalı -

CPU-Z bilgisayarınızın işlemci, anakart ve bellek bilgilerini ayrıntılı bir şekilde size anlık olarak sunan ücretsiz bir sistem aracı. Hem Windows hem de Android platformunda milyonlarca insan tarafından kullanılan CPU-Z indir kullanıcıların cihazları hakkında tüm bilgilere ulaşma fırsatı veriyor. Örneğin bir Android akıllı telefon ya da tablet kullanıcısısınız cihazınızın pil sağlığını CPU-Z indir ile kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Cihazınızın IME numarasını bilmiyorsanız CPU-Z indir sayesinde saniyeler içerisinde bu tür bilgilere erişebilirsiniz. Kullanıcılar için ücretsiz olarak yayınlanan CPU-Z yükle, bir dönem oldukça popülerdi. Günümüzde dünyanın dört bir yanında kullanılmaya devam edilen yardımcı program, basit yapısı ile her kesimdem kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

CPU-Z Özellikleri

CPU-Z, sisteminizin bazı ana aygıtları hakkında bilgi toplayan ücretsiz bir programdır:

  • İşlemci adı ve numarası, kod adı, işlem, paket, önbellek seviyeleri
  • Anakart ve yonga seti
  • Bellek türü, boyutu, zamanlamaları ve modül özellikleri (SPD)
  • Her çekirdeğin dahili frekansı, bellek frekansının gerçek zamanlı ölçümü

İşlemcinizin hızını, dahili ve harici çalışma saat hızlarını, türünü, modelini, cache bilgisini, üreticisini, çekirdek voltajını, çarpanlarını, tüm ön bellek düzeylerini size gösteren program bunların yanında anakartınızın modelini ve üreticisini, BIOS özelliklerini, yongaseti ( kuzey ve güney köprüsü ) bilgilerini, bellek kartlarını ve AGP ayrıntılarını sunabiliyor.

Sisteminizin özelliklerini anlık olarak takip edebildiğiniz CPU-Z özellikle overclock (hız aşırtma) tutkunlarının vazgeçilmez programlarından. Program üzerindeki grafik sekmesinden de ekran kartınız ile ilgili bilgilere ulaşmak mümkün. Desteklenen donanım türleri ve modellerine programın üretici adresinden ulaşabilirsiniz.

CPU-Z İndir

Hem Android hem de Windows platformunda ücretsiz olarak yayınlanan CPU-Z indir günümüzde hala ücretsiz olarak dağıtılıyor. Sade tasarımı ve basit kullanımı ile her seviyeden kullanıcıyı gözeten uygulama, hem bilgisayar hem de akıllı telefon ve tabletler hakkında bilgi olmanızı sağlıyor. Yıllardır güncelleme almayan uygulamanın sürümü eski olmasına rağmen hala işlevini başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamayı hemen ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayar Özelliklerine Bakma (Programsız ve Program Kullanarak)

Bilgisayarınızın özelliklerini öğrenmek istiyorsunuz ama nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız, cevabını bu yazımda bulabilirsiniz. Bilgisayar özelliklerine bakma için kullanabileceğimiz birçok yöntem bulunuyor. Hem programsız hem de program kullanarak bilgisayarımızın özelliklerini öğrenebiliriz.

Öncelikle Windows kurulu bilgisayarın özelliklerini öğrenmeyi, daha sonra da Mac bilgisayarın özellikleri nasıl öğrenilir? onu anlatacağım.

Program Kullanmadan Windows Bilgisayar Özelliklerine Bakma

1. Yöntem

Program kullanmadan bilgisayarın özelliklerini öğrenmek için ilk yöntemimiz;

Bu bilgisayar simgesine fare ile sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini tıklıyoruz. 

bilgisayar-ozellikleri

Tıkladıktan sonra bilgisayarımızın temel özelliklerini gösteren ekran açılacaktır.

bilgisayarin-ozelliklerini-ogrenme

Açılan ekranda bilgisayarın

  • İşletim Sistemi
  • İşlemci
  • Yüklü bellek (RAM)
  • Sistem türü (32 bit veya 64 bit)
  • Bilgisayarın adı
  • İşletim sisteminin etkinleştirilme durumu

gibi bilgilerini görebiliriz.

2. Yöntem

Program kurmadan bilgisayarın özelliklerini öğrenmek için ikinci yöntemimiz;

Başlat’a tıklayıp arama kutusuna dxdiag yazıyoruz ve dxdiag programını çalıştırıyoruz. 

bilgisayar-ram-ogrenme

Gelen ekranda Evet seçeneğini tıklıyoruz.

bilgisayar-ozelliklerine-bakma

Tıkladıktan sonra bilgisayar özellikleri ile ilgili detaylı bilgileri gösteren ekran açılacaktır.

bilgisayar-ozellikleri-bakma

Burada Sistem, Ekran, Oluşturucu, Ses ve Giriş sekmelerinde gezinerek bilgisayar özellikleri ile ilgili detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza ait hemen hemen her bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Program Kullanarak Windows Bilgisayar Özelliklerine Bakma

Aida64 Extreme Programı ile Bilgisayar Özelliklerine Bakma

Aida64 Extreme programı, sistem testleri yapabileceğiniz, donanımsal ve yazılımsal olarak bilgisayarınız hakkında en ince detayına kadar bilgi alabileceğiniz güzel bir programdır.

İşletim sistemi, anakart, harddisk, işlemci, ram bellek, ses kartı, ekran kartı gibi donanımlar hakkında bilgi toplamak için Aida64 Extreme programını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu bilgileri Html formatında yada düz metin şeklinde kaydedebilir, Eposta ile gönderebilir veya yazıcınızdan çıkartabilirsiniz.

Sistem donanımı hakkında çok kapsamlı bilgiler sunması ve çok kullanışlı bir test programı olarak kullanılabiliyor olması bu programı rakiplerinden ayırıyor.

AIDA64 Extreme versiyon 6.00 programını indirmek için tıklayın. 

bilgisayar-ozelliklerini-ogrenme-programi

Açılan sayfada portable versiyonunu, Download linkine tıklayarak bilgisayarınıza indirin. 

pc-ozellikleri

İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki aida64.exe programını çalıştırın. 

pc-ozellikleri-ogrenme

Ücretli bir program olduğu için 30 günlük deneme süresini kullanacağız. Bununla ilgili bilgilendirme mesajı açılıyor. OK’a tıklayıp geçebilirsiniz. 

laptop-ozellikleri

Açılan ekranda bilgisayar özellikleri ile ilgili çok detaylı bir şekilde bilgiler bulunuyor. Buradaki seçeneklerin hepsini ayrı ayrı inceleyerek bilgisayarınız hakkında çok detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. 

CPU-Z Programı ile Bilgisayar Özelliklerine Bakma

Bilgisayar özelliklerine bakma programlarından bir diğeri de CPU-Z programıdır. CPU-Z programı ile bilgisayarınızın temel bileşenleri (donanımları) hakkında detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. Bu temel bileşenlerden bazıları şunlardır.

✔ İşlemcinize ait bilgiler (ismi, modeli, hızı, üreticisi, cache bilgisi …)

✔ Anakart (modeli, üreticisi) ve Bios bilgileri

✔ Ram bellekler ve gecikmeleri

✔ DirectX versiyonunuz hakkında bilgiler

CPU- Z versiyon 1.89 programını indirmek için tıklayın.

bilgisayar-ozellikleri-gorme

Açılan sayfada Download kısmında ikinci seçenek olan zip dosyasını bilgisayarınıza indirin.  

bilgisayar-ozellikleri-gosteren-program

İndirdiğiniz zip dosyasının içindeki cpuz_x64.exe programını çalıştırın. Bilgisayarınız 64 bit ise bunu, eğer 32 bit ise bi üstündeki exe dosyasını çalıştırmalısınız.

bilgisayar-ozellikleri-ogrenme-programi

Açılan ekranda bilgisayar özellikleri ile ilgili detaylı bilgiler bulunuyor. Buradaki seçeneklerin hepsini ayrı ayrı inceleyerek bilgisayarınız hakkında çok detaylı bilgiler elde edebilirsiniz.

Program Kullanmadan Mac Bilgisayar Özelliklerine Bakma

Mac kullanıyorsanız çok daha pratik bir şekilde bilgisayar özelliklerine bakabilirsiniz. 

En üstte bulunan çubuğun sol tarafında Apple (Elma) simgesi bulunuyor. Bu simgeye tıklayıp, Bu Mac Hakkında seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Açılan ekranda bilgisayarınızın tüm özelliklerini görebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir