2021 üniversite tercihleri ne zaman / YKS tercih son gün: YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? - Son dakika eğitim haberleri – Sözcü

2021 Üniversite Tercihleri Ne Zaman

2021 üniversite tercihleri ne zaman

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri başladı. Adaylar, konu hakkında detayları araştırıyor. Peki, YKS 2. ek tercih ne zaman? Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Ek tercihler son gün ne zaman?

✍ EK TERCİHLER SON GÜN NE ZAMAN?

2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemleri başladı. Adaylar, tercihlerini 18 Ekim'e kadar ÖSYM'nin web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapabilecek.

📋 PUANLAMA SİSTEMİ NASIL?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan ikinci ek yerleştirme süreci başladı. İkinci Ek Yerleştirme tercih sürecinde, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.

🗣TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, ikinci ek yerleştirme tercihlerinden yararlanacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin tercih yaparken korkmamalarını söyleyen Gülşen, "Artık her öğrenci istediği bölümü çift anadal, yandal ve yatay geçiş imkânları ile kolayca okuyabiliyor" dedi.

👉 YKS 2. EK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında 'http://ais.osym.gov.tr' sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" dedi.

👉 YKS 2. EK TERCİH BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

YKS 2021 tercihlerinde son gün ne zaman? 2021 YKS tercih kılavuzu...

Türkiye'de meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih süresi uzatıldı.

2021 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Adaylar tercihlerini, 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklar.

Tercih işlemleri, 20 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2021 YKS tercih kılavuzu için tıklayınız.

YKS 2021 tercihleri nasıl yapılacak?

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

YKS 2021'de baraj puanları düşürüldü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021 YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) uygulanan baraj puanının düşürülmesi için harekete geçmişti.

Çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gençlere müjdeyi Twitter hesabından verdi.

YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırdığını anlatan Erdoğan, "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" açıklamasını yaptı.

 


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" sözlerine de yer verdi.

Baraj puan TYT için 150, AYT için 180 olarak uygulanıyordu.

Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS 2021 tercihler ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2021 YKS sınavı sonrası tercihlerin bitmesine kısa bir süre kaldı. Tercihler için son gün 20.08.2021 YKS 2021 tercihlerinin ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor. Peki YKS üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? 2021 tercihler ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

YKS TERCİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

Ağustos'un 5'inde başlayan YKS tercih işlemleri Ağustos'un 20'sinde sona erecek.

Adaylar tercihlerini belirtilen tarihler arasında, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle birlikte veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapabilecek.

Ağustos'un 5'i ile 13'ü arasında yapılacak olan YKS tercihleri Ağustos'un 20'sine kadar uzatılmıştı.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercihlerinin açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. ÖSYM YKS 2021 tercih kılavuzda yer alan bilgilere göre Elektronik kayıtlar Eylül'ün 4-8'i arasında yapılacak.

Üniversite kayıtlarının Eylül ayının ilk haftası yapılacak olması nedeniyle tercih sonuçlarının Ağustos ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS 2.tercih tarihleri henüz belli olmadı. Ancak YKS ek tercihlerinin, YKS'nin ilk tercih sonuçlarının belli olmasından sonra Eylül ayında açıklaması bekleniyor.

ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU 2021 İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Üniversiteler ne zaman açılıyor? YÖK'ten üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması

YKS ikinci tercihler ne zaman 2021?

Üniversite tercihleri başlama ve bitiş tarihi! 2021 YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

2021-YKS değerlendirme işlemlerinin hızlandırılarak, sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıklaması ile şimdi de tercihler merak ediliyor. Yayımlanan kılavuza göre puanları nezdinde tercih yapacak adaylar, daha sonra ise yerleştirme sonuçlarına odaklanacak.

YKS TERCİHLERİ TARİHLERİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 5 Ağustos'ta başlayacak.Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan 20 Ağustos'a kadar yapabilecek. Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek. Adaylar, ÖSYM'nin internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak, sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların, kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. Bunların başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden aday sorumlu olacak.

YKS TERCİH KILAVUZU 2021 İÇİN TIKLAYIN!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır