haspam ne demek / Haspa Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Haspa Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir? - Habertürk

Haspam Ne Demek

haspam ne demek

Haspam ne demektir? Haspam TDK anlamı nedir, ne için kullanılır? Haspa ne demek?

Haspam ne demek? Günümüzde sık sık karşımıza çıkan kelimelerden haspa kelimesi nedir? Anlamı nelerdir? Kullansak da anlamını bilmediğimiz kelimeler çoktur. Haspa kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki haspa kelimesi nedir? Ne anlama gelir? TDK anlamı nedir? İşte detaylar haberimizde

HASPA NE DEMEKTİR? HASPAM NE DEMEK?

Eskiler sever haspam kelimesini"bak sen şu havalara", "büyümüş de küçülmüş", "sen kendini ne zannediyorsun yer cücesi!" anlamında bolca kullanmışlardır.

Bu tuhaf kelime, kaynağı olan Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir. Arapça'ya da, artık ölü bir dil olan Aramice'de "taş kırmak" anlamına gelen bir kelimesinden geçmiştir.

TDK'YA GÖRE HASPA NE DEMEKTİR?

Haspam ne demektir? TDK anlamı nedir? Ne için kullanılır?

Haspa kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, haspa kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Kızlara, kadınlara şaka veya alay yollu söylenen bir söz:

"Haspa orada rahat durmamış." Refik Halit Karay

seafoodplus.info - Gündem

Türk Dil KurumuTürk Dil KurumuArapçaArapçaArapçaGündemYaşamHaberler

Haspam ne demek sözlük anlamı?

İçindekiler:

  1. Haspam ne demek sözlük anlamı?
  2. TDK haspa ne demek?
  3. Vay haspam ne demek?
  4. Haspam ne demek ekşi sözlük?
  5. TDK paçoz ne demek?
  6. Paspal kadın ne demek?
  7. Soyka ne demek Kokeni?
  8. Soyha ne anlama gelir?
  9. Ellam nerenin lafı?
  10. Ellam kelimesi nereden gelir?
  11. Pasaklı ne demek?
  12. Paspal erkek ne demek?
  13. Güzel ve bakımlı olmak için neler yapmalıyız?
  14. Andır ne demek Giresun?
  15. Gardaş kelimesi hangi yöreye ait?
  16. Pasaklı kime denir?

Haspam ne demek sözlük anlamı?

Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspakelimesi de tıpkı haspamkelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.

TDK haspa ne demek?

Haspa, yakıştırılamayan nitelikler taşıyan kadın veya kızlar için küçümseme maksatlı kullanılan bir sözcüktür. Halk arasında iyelik eki alarak "haspam" şeklinde kullanılır. Kızlara ya da kadınlara takılmak için şaka veya alay yollu söylenen söz olarak tanımlanmaktadır.

Vay haspam ne demek?

Eskiler sever haspamkelimesini"bak sen şu havalara", "büyümüş de küçülmüş", "sen kendini ne zannediyorsun yer cücesi!" anlamında bolca kullanmışlardır. Bu tuhaf kelime, kaynağı olan Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir.

Haspam ne demek ekşi sözlük?

has+pampa kelimelerinin ilk hecelerinden türetilmiş olan bir hitabet şekli. olumsuz bir anlamı yoktur solcuların (özellikle kadın solcuların) sık kullandığı bir söz.

TDK paçoz ne demek?

1)(İsim,Hayvan-Bilimi)Kefal türünden bir balık (Mugil cephalus), 2)(İsim,Argo)Hayat kadını, 3)(İsim,Argo)Uyumsuz, özensiz giyinmiş kimse.

Paspal kadın ne demek?

- Bakımsız, dağınık, pis (kimse, kılık vb.)

Soyka ne demek Kokeni?

[1] Adana'da yaramaz çocuklara ve sorumsuz insanlara söylenir. Ör: Sus deli soyka! [2] Sadece ölünün üzerinden çıkan giysi değil, ondan geride kalan tüm giysilerdir. Kars yöresinde ölünün komşuları bu elbiseleri yıkar ütülerler fakirlere dağıtırlar.

Soyha ne anlama gelir?

Soyhane anlama gelir? 1.Ölünün üstünden çıkan giysi. seafoodplus.info, kalıt. seafoodplus.infoz, huysuz.

Ellam nerenin lafı?

6. Ellam(Çankırı) Bu aralar sık sık duymaya başladığımız bu hitap şeklinin kökeni Orta Anadolu bölgesi. Özellikle Çankırı'da kullanılan bu kelimenin kökeni Arapçadaki 'Allahü alem' yani 'Allah bilir'den geliyor.

Ellam kelimesi nereden gelir?

arapça'daki allahülalem sözcüğünün halk ağzına yerleşmiş şeklidir. orta anadolu'da ellaam şeklinde kullanıllır. arapçası allah bilir anlamındadır sanırsam.

Pasaklı ne demek?

Pasaklıkelimesinin sözlük anlamı; sıfat – Giyimine veya eşyanın temizliğine, düzenine önem vermeyen (kimse), çapaçul.

Paspal erkek ne demek?

Paspalkelimesi Rumca kökenlidir. TDK'ye göre paspalkelimesi ise şu anlama gelmektedir: - Bakımsız, dağınık, pis (kimse, kılık vb.)

Güzel ve bakımlı olmak için neler yapmalıyız?

Bakımlı görünmenin püf noktaları
  1. Ojelerinizi asetonsuz çıkarın.
  2. Göz kaleminizi dondurun.
  3. Havluyu doğru şekilde kullanın.
  4. Kıl dönmeleri.
  5. Makyaj fırçalarınızı temizleyin.
  6. Parfüm kullanımı
  7. Vitamin haplarına başlamadan önce doktorunuza danışın.
  8. Karbon ayak izinizi azaltın.
Daha fazla öğe•BE

Andır ne demek Giresun?

argoda erkeklik organı. genelde "andırgalsın" olarak kullanılır giresunyöresinde , türkçesine "lanet olsun" diyebiliriz.

Gardaş kelimesi hangi yöreye ait?

Gardaş(Adana) Kardeş kelimesinin yerel ağızla kullanılan halidir. Türkiye'nin birçok yerinde duyduğumuz bu hitap şekli, genellikle Adana ile özdeşleşmiştir.

Pasaklı kime denir?

seafoodplus.info(.Cilt ve elbise için) .(pasak='kir'den pasaklı) ./Fr.:crasseux/İng.:dirty. seafoodplus.infone veya eşyanın temizliğine düzenine önem vermeyen kimse,çapaçul.

Haspa Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Haspa Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamını merak edebiliyoruz. Haspa kelimesi anlamı hakkında bilgi sahibi olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. TDK'ya göre Haspa kelimesi ne demek ve kökeni nedir sorularına sizler için yanıt hazırladık. Arama motoru üzerinden araştırılan Haspa kelimesi TDK anlamı, kökeni ve cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri için haberimizden yararlanabilirsiniz.

-

Haspam Ne Demek? TDK Açıklamasına Göre Haspam Nedir?

Yeni neslin, eskilerin deyimlerini; eskilerin ise yeni neslin kullandığı yabancı kökenli sözcükleri araştırdığı internette, son günlerin en çok arananı "haspam ne demek" sorusu oldu. Argo bir ifade olarak sokak dilinde kullanılan bu sözcük, anlamı ve kullanım alanı yönüyle araştırılıyor. Birçok internet kullanıcısı, haspam ne demek, haspam kelimesinin anlamı nedir sorularına yanıt arıyor.

TDK HASPAM NE DEMEK?

TDK haspa kelimesinin anlamını alay ve şaka yollu olarak kızlara ve kadınlara söylenen bir söz olarak vermektedir. Bu kelime hakaret maksatlı kullanılmaz ancak sokak dilinde kullanıldığı için argo olarak kabul edilir. Kelimenin ikinci anlamı ise "çıban, yara" şeklinde verilmektedir. Öte yandan, hasba kelimesi Arapça kökenli "çakıl taşı" manasına gelen bir kelimedir. Bunun kelimenin ilk hali olduğu ve yara anlamını da günümüzdeki halini de bu kökten evrilerek aldığı düşünülmektedir.

HASPA NEDİR?

Haspa, yakıştırılamayan nitelikler taşıyan kadın veya kızlar için küçümseme maksatlı kullanılan bir sözcüktür. Halk arasında iyelik eki alarak "haspam" şeklinde kullanılır. Kızlara ya da kadınlara takılmak için şaka veya alay yollu söylenen söz olarak tanımlanmaktadır.

HASPAM KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Haspam kelimesi daha çok kadınlar arasında kullanılan ve şaka amaçlı dile getirilen bir sözcüktür. Çoğunlukla takılma amaçlı kullanılsa da zaman zaman, özellikle de bahsi geçen kişinin arkasından konuşulduğunda hakaret mahiyeti de taşımaktadır. Ancak genelde espri amaçlı kullanılmaktadır.

HASPAM KELİMESİYLE KURULMUŞ ÖRNEK CÜMLELER

"Havalandın birden haspam, ne sandın kendini?"

"Mor kaftanlara sarmış haspam odun gibi belini."

"Haspam orada rahat durmamış."

"Bütün boyalarını boyamış da haspa, tek eksiği renkli bir don!"

"Haspaya sarı saç da pek yakışmış."

"Haspam bir de renkli elbise giymiş."

"Haspanın fiyakasından da geçilmiyor."

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.