kombi yüksek derecede çalışıyor / Kombi Derecesi Yükselip Düşüyor - Orhangazi Kombi Servisi - Hemen Ara

Kombi Yüksek Derecede Çalışıyor

kombi yüksek derecede çalışıyor

Kombiyi 45°C ye getiriyorum sonra ekrana bir bakıyorum °C ve üzerine çıkmış. Biraz bu şekilde duruyor sonra bir bakıyorum ki sıcaklık 45°C nin altına düşmüş. Bu aşamadan sonra peteklerin sıcaklığı düşmüş veya petekler soğumaya başlamış. diyen birçok kullanıcı vardır. Kombi Derecesi Neden Yükselip Düşer? diye düşünüyorsanız size yardımcı olalım…

Kombi Derecesi Neden Yükselip Düşer?

Bu aslında bir arıza değil, kombilerin genel olarak marka-model ayırdımı olmaksızın çalışma sistemidir. Kombiden bir ısı ayarlaması yapıldıktan sonra, kombi devreye girip ısıtma yaptığında veya sıcak su musluğu açılıp sıcak su beklentisine yanıt verdiğinde ekrandaki sıcaklık yükselir.
Çünkü kombi ısı farkını dengelemeye çalışır. Kombiden talep sona erdiğinde ve cihaz dinlenmeye geçtiğinde sıcaklık düşer. Bu aşamada ekranda hem ayarlanan sıcaklıktan daha yüksek bir sıcaklık hem de ayarlanan sıcaklıktan daha düşük bir sıcaklık belirebilmektedir.
Bu durumu bir örnek ile açıklayalım:
Farz edelim ki kombi kalorifer sıcaklığını 45°C olarak ayarladınız. 45°C dediğimiz kaloriferlerden talep ettiğimiz ısıdır. Kombi kaloriferlerdeki sıcaklığı 45°C yapmak adına yaklaşık 20°C fazla sıcak su göndermek durumunda kalır. Çünkü kombiler peteklere ısıyı bıraka bıraka dolaşmaktadır. 65°C civarı su, kaloriferlere ısıyı bıraka bıraka dolaşacağı için yaklaşık 45°C ye getirmektedir. Kombiler bu durumu gidiş-dönüş suyunu ölçerek kendi ayarlamaktadır.
Kısacası;
45°C ye ayarlanmış olan bir kombi devreye girdiğinde, ekranda 65°C leri gösterebilmektedir. Isıtma yapıp pompanın düşük devirde çalışma yaptığı durumlarda yani kombinin dinlenmeye geçmesi durumunda ekranda 30°C civarı gösterebilmektedir. Bu bir arıza değildir.
Kombi Sıcaklık Derecesi Nasıl Sabitlenmektedir?
Kombi ekranında görüntülenen sıcaklık derecesi sürekli değişir. Hiçbir şekilde sabit kalmaz veya işlem yapılarak sabitlenemez.

Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz:

Kombileri kullanma amacımız ısınabilmek ve sıcak su talebimizi karşılayabilmektir. Kombiler suyu tesisatta dolaştırırken ısıyı kaloriferlere ya da sıcak su talebindeyken eşanjöre bırakarak devir daim sağlar. Bu sırada ısı kaybı durumu söz konusu olur. Kombiler de bu ısı kaybını engellemek için daha yüksek sıcaklık gönderir ve dengeyi bu şekilde sağlamış olur.

Yani; kombilerde bunun için gidiş ve dönüş NTC sensörleri bulunur. Sensörlerin ölçümüne göre kombi modülasyon yapar ve dengeyi bu şekilde sağlamış olur. Bu sebeple kombiler ekranda herhangi bir tuşa basmadığınız veya düğmeyi çevirmediğiniz sürece gidiş hattında ölçmüş olduğu sıcaklık derecesini yansıtmaktadır.

Kombi petek sıcaklığı kaç derece olmalı sorusunun çok fazla merak edilme sebeplerinden biri enerji tasarrufudur. Kombi kullanıcıları, kombiyi ideal ısı değerinde yakmak ve böylece doğalgaz tasarrufu sağlamak isterler. Ancak kombi kullanımında tasarruflu bir sonuç elde edebilmek için şunları da unutmamak gerekir:

📌Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 50°C'de çalıştırılması yeterlidir.

📌Kombinizin evi 20°C'de tutması için, hava soÄŸuduÄŸunda kombinin ısıtma sıcaklığını arttırmalı, hava ısındığında ise düşürmelisiniz.

📌EÄŸer kendinizi her koÅŸulda garanti altına almak için kombiyi yüksek sıcaklıkta çalıştırırsanız bu durumda daha ılık sıcaklıklarda kombi kalorifer suyu gereksiz olarak fazla ısıtılacak, ortam sıcaklığı 20°C'ın üzerine çıkacaktır. Bu da enerji kaybına ve faturaların kabarmasına neden olur.

📌Eğer kombinizin sıcaklığı düşük olursa, çok soğuk havalarda cihaz gerekli ısıyı üretemeyeceği için evinizde konfor sıcaklığının sağlanamayacağını unutmayın! Bu problemi ortadan kaldırmak için ya termostatik radyatör vanası kullanabilir ya da salonunuza oda termostatı koyabilirsiniz.

📌Kombi kaç derece yanmalı sorusu için sunulan önerileri dikkate alarak hem çok daha konforlu hem de çok daha tasarruflu bir kombi kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası