aksiyon ajan filmleri / 1960'larda aksiyon filmleri listesi - Vikipedi

Aksiyon Ajan Filmleri

aksiyon ajan filmleri

Aksiyon dolu en iyi ajan filmleri

En iyi ajan filmleri, sadece birkaç saatliğine de olsa kendinizi gerçek bir gizli ajan gibi hissetmenizi sağlayabilir. Çoğumuz asla gizli bir görev için tüm dünyayı dolaşmayacak, bir düşmandan kaçmak için uçaktan atlamayacak veya hızlı bir araba kovalamacasına dahil olmayacağız. Ama bu filmler, sizi koltuğunuzdan ayrılmadan heyecanlı bir maceranın içine dahil edebilir.

En iyi casus filmlerinin bir diğer ortak noktası da öngörülemez olmaları. İzlerken bir sürü fikriniz olsa da eğitimli ajanların bir sonraki sahnede ne yapacakları hakkında fikir yürütmeniz zordur. Kesin olan bir şey varsa o da son ana kadar soluksuz izleyeceğiniz ve çok eğleneceğiniz!

En iyi ajan filmleri

En iyi casus filmleri listemizde soluksuz izleyeceğiniz en başarılı yapımları sizler için bir araya getirdik. İşte aralarında Netflix ajan filmleri, Alman casus filmleri, kadın ajan filmleri gibi farklı kategorileri de bulabileceğiniz listemiz.

The Courier – Kurye (2020), (IMDb: 7.2)

THE COURIER Trailer (2021)

Listemizin ilk önerisi soğuk Savaş ajan filmleri kategorisinden. The Courier, Soğuk Savaş sırasında Rusya’daki bir ajana gizli mesajlar vermek üzere hem M16 hem de CIA tarafından işe alınan İngiliz bir işadamı hakkında tarihi bir drama. Başrollerinde ise Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan gibi sevilen oyuncular rol alıyor. Gerçek olaylara dayanan bu gergin casusluk hikayesi, kesinlikle sonuna kadar sizi kendine bağlayacak.

The Bourne Identity – Geçmişi Olmayan Adam (2002), (IMDb: 7.9)

The Bourne Identity Official Trailer #1 – Brian Cox Movie (2002) HD

2002 yapımı The Bourne Identity’i Netflix ajan filmleri arasında sayabiliriz. Matt Damon, popüler Bourne serisinin bu ilk filminde baş karakter Jason Bourne’ye hayat veriyor. Robert Ludlum’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, hafıza kaybı yaşayan ve yavaş yavaş aslında yüksek eğitimli bir ajan olduğunu anlayan bir adam olan Bourne’nin hikayesi ele alınıyor.

Enemy of the State – Devlet Düşmanı (1998), (IMDb: 7.3)

Enemy of the State (1998) Trailer #1 Official Trailer 3 [HD]

Ajan filmleri, gizem, aksiyon ve macera öğeleriyle dolu olan türden filmlerdir. Bu film türü casusluk filmleri olarak da bilinir. Casusluk filmleri ajanların görevlerini yerine getirirken yaşadıkları zorlukları ve açıklamasız olayları anlatır.

Casus ve Ajan Filmleri

Ajan filmleri, genellikle dünya çapında çeşitli ülkeler ve organizasyonların güçlerini ve stratejilerini gösterir ve gerçek yaşam olaylarından esinlenir. Ayrıca casusluk filmleri, izleyicilerin ilgisini çeken, aksiyon dolu ve bilgi toplama üzerine odaklanan filmlerdir.

Casusluk ve ajan filmleri, izleyicilere heyecan verici, aksiyon dolu ve sıradışı maceralar sunar. Bu tür filmler genellikle gerilim ve gizem unsurlarını da içerir ve izleyiciyi meraklandırır. IMDb puanı yüksek ajan filmleri listemizde yer alan filmler, bu türün en iyileri arasında yer almaktadır.

Aşağıda listemizde IMDb puanı artan sırayla sıralanan popüler ajan filmleri şunlardır;

IMDb Puanı 6 ve Üzeri Ajan Filmleri

IMDb Puani 6 ve Uzeri Ajan Filmleri

Aşağıda sizin için IMDb puanı 6 ve üzeri olan en iyi ajan filmleri sıralanmıştır.

Gölgede Dans (Shadow Dancer)

YouTube video
Yönetmen:James Marsh
IMDb puanı:6.1
Süre:101 dakika
Yıl:2012

Gölgede Dans (Shadow Dancer) 2012 – Yönetmeni James Marsh’tir. Türü suç ve dramadır. Oyuncu kadrosunda Clive Owen, Andrea Riseborough ve Gillian Anderson gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İrlanda İç Savaşı sırasında bir kadının, İrlanda Cumhuriyetçi Hükümeti’ne karşı İngiliz İstihbaratı’na ihanet etmesini anlatır.

Ajan Salt (Salt)

YouTube video
Yönetmen:Phillip Noyce
IMDb puanı:6.4
Süre:100 dakika
Yıl:2010

Ajan Salt (Salt) 2010 – Yönetmeni Phillip Noyce’dir. Türü aksiyon, gerilim ve gizemdir. Oyuncu kadrosunda Angelina Jolie, Liev Schreiber ve Chiwetel Ejiofor gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir casusun, Amerikan hükümetinin bir düşmanı olarak gösterilmesiyle başlayan bir süreçte kendini savunmaya çalışmasını anlatır.

Ay Harekatı (Moonraker)

YouTube video
Yönetmen:Lewis Gilbert
IMDb puanı:6.4
Süre:126 dakika
Yıl:1979

Ay Harekatı (Moonraker) 1979 – Yönetmeni Lewis Gilbert’dir. Türü aksiyon, macera ve gizemdir. Oyuncu kadrosunda Roger Moore, Lois Chiles ve Michael Lonsdale gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, James Bond’un, bir kez daha dünya ülkelerini tehlikeye atacak bir düşmanla mücadele etme hikayesini anlatır.

İspiyoncu (The Informant!)

YouTube video
Yönetmen:Steven Soderbergh
IMDb puanı:6.4
Süre:108 dakika
Yıl:2009

İspiyoncu (The Informant!) 2009 – Yönetmeni Steven Soderbergh’dir. Türü komedi ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Matt Damon, Scott Bakula ve Joel McHale gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir şirketin içerisinde yaptığı ıspıhbaratı yüzünden FBI’ın hedefi olmuş bir iş adamının hikayesini anlatır.

Korku Treni (Horror Express)

YouTube video
Yönetmen:Eugenio Martin
IMDb puanı:6.5
Süre:88 dakika
Yıl:1972

Korku Treni (Horror Express) 1972 – Yönetmeni Eugenio Martín’dir. Türü korku ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Christopher Lee, Peter Cushing ve Telly Savalas gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir tren yolculuğu sırasında, bir bilim adamının keşfettiği ve uygarlığı tehdit eden bir yaratıkla mücadele etme hikayesini anlatır. Bu film, IMDb puanına göre en iyi ajan filmleri listemizde yüksek puanıyla yer alır.

Ahtapot (Octopussy)

YouTube video
Yönetmen:John Glen
IMDb puanı:6.6
Süre:131 dakika
Yıl:1983

“James Bond” destanının 13. filmi olan bu film, 007’nin Doğu Almanya’da sahte bir Faberge yumurtası tutarken gizemli bir şekilde öldürülen ajan 009 cinayetini çözmeye çalıştığını anlatıyor.

Filmin yönetmeni John Glen’dir. Türü aksiyon, macera ve gizemdir. Oyuncu kadrosunda Roger Moore, Maud Adams ve Louis Jourdan gibi isimler yer almaktadır.

Dördüncü Protokol (The Fourth Protocol)

YouTube video
Yönetmen:John Mackenzie
IMDb puanı:6.6
Süre:119 dakika
Yıl:1987

Dördüncü Protokol (The Fourth Protocol) 1987 – Yönetmeni John Mackenzie’dir. Türü gerilim ve aksiyon’dur. Oyuncu kadrosunda Michael Caine, Pierce Brosnan ve Ned Beatty gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İngiltere ve Rusya arasında bir anlaşmazlık oluştuğunda, İngiltere’nin bir casusunu görevlendirdiğini ve onun bir Rus casusu ile mücadele etme hikayesini anlatır.

Cloak & Dagger

YouTube video
Yönetmen:Richard Franklin
IMDb puanı:6.6
Süre:101 dakika
Yıl:1984

Cloak & Dagger 1984 – Yönetmeni Richard Franklin’dir. Türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Dabney Coleman, Henry Thomas ve Michael Murphy gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir çocuğun bir video oyunu üzerinden bir casusluk oyununa katılması ve gerçek bir casusluk hikayesine dönüşmesini anlatır.

Dünya’nın Sonuna Kadar (Until the End of the World)

YouTube video
Yönetmen:Wim Wenders
IMDb puanı:6.7
Süre:158 dakika
Yıl:1991

Dünya’nın Sonuna Kadar (Until the End of the World) 1991 – Yönetmeni Wim Wenders’dir. Türü bilim-kurgu ve dramadır. Oyuncu kadrosunda William Hurt, Solveig Dommartin ve Sam Neill gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir keşif yolculuğuna çıkan bir grup insanın, dünyanın sonuna kadar uzanan bir macera sırasında karşılaştıkları olağanüstü olayları anlatır.

Gizli Kusur (Inherent Vice)

YouTube video
Yönetmen:Paul Thomas Anderson
IMDb puanı:6.7
Süre:148 dakika
Yıl:2014

Gizli Kusur (Inherent Vice) 2014 – Yönetmeni Paul Thomas Anderson’dır. Türü suç, dram ve gizemdir. Oyuncu kadrosunda Joaquin Phoenix, Josh Brolin ve Owen Wilson gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir dedektifin, bir eski sevgilisinin kayboluşunu araştırmaya başladığında, ortaya çıkan olayların karanlık bir dünyaya açılmasını anlatır.

Matador (The Matador)

YouTube video
Yönetmen:Richard Shepard
IMDb puanı:6.7
Süre:96 dakika
Yıl:2005

Matador (The Matador) 2005 – Yönetmeni Richard Shepard’dır. Türü komedi ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Pierce Brosnan, Greg Kinnear ve Hope Davis gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir kiralık katilin, bir turist ile arkadaşlık kurması ve onun hayatını değiştirmeye çalışmasını anlatır. Casus filmleri arasında popüler olan bu film, izlenmeyi hak eden bir seçenektir.

Sarışın Bomba (Atomic Blonde)

YouTube video
Yönetmen:David Leitch
IMDb puanı:6.7
Süre:115 dakika
Yıl:2017

Sarışın Bomba (Atomic Blonde) 2017 – Yönetmeni David Leitch, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman ve Til Schweiger gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, 1989’da Berlin’de geçen bir ajanın hikayesini anlatır.

Yeniden Bulunan Zaman (Marcel Proust’s Time Regained)

YouTube video
Yönetmen:Raoul Ruiz
IMDb puanı:6.7
Süre:169 dakika
Yıl:1999

Yeniden Bulunan Zaman (Marcel Proust’s Time Regained) 1999 – Yönetmeni Raoul Ruiz’dır. Türü dram ve romantikdir. Oyuncu kadrosunda Catherine Deneuve, Emmanuelle Béart ve John Malkovich gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir yazarın, geçmişte yaşadıklarını hatırlamaya başlaması ve onları yeniden yaşamasını anlatır.

Doğu (The East)

YouTube video
Yönetmen:Zal ​​Batmanglide
IMDb puanı:6.8
Süre:116 dakika
Yıl:2013

Doğu (The East) 2013 – Yönetmeni Zal Batmanglij, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Brit Marling, Alexander Skarsgård, Ellen Page ve Toby Kebbell gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir gizli eylem grubu olan “Doğu” adlı bir örgütün hikayesini anlatır ve bu örgütün çeşitli şirketleri hedef alan eylemlerini konu alır.

Dürüst Oyun (Fair Game)

YouTube video
Yönetmen:Doug Liman
IMDb puanı:6.8
Süre:108 dakika
Yıl:2010

Dürüst Oyun (Fair Game) 2010 – Yönetmeni Doug Liman, türü biyografidir. Oyuncu kadrosunda Naomi Watts, Sean Penn, Bruce McGill ve Sam Shepard gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, Valerie Plame adlı bir casusun hikayesini anlatır ve onun kimliğinin ortaya çıkarılması sonucu yaşadıklarını konu alır.

Genç Casuslar (The Falcon and the Snowman)

YouTube video
Yönetmen:John Schlesinger
IMDb puanı:6.8
Süre:131 dakika
Yıl:1985

Genç Casuslar (The Falcon and the Snowman) 1985 – Yönetmeni John Schlesinger, türü suç ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Timothy Hutton, Sean Penn, Pat Hingle ve Rob Lowe gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, iki arkadaşın, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olarak, bir ABD askeri kuruluşuna ait sırları çalmak için giriştikleri casusluk oyununu anlatır. 100 en iyi ajan filmleri listemizde, bu film yüksek puanı nedeniyle öne çıkar.

İnsan Avı (A Most Wanted Man)

YouTube video
Yönetmen:Anton Corbijn
IMDb puanı:6.8
Süre:122 dakika
Yıl:2014

İnsan Avı (A Most Wanted Man) 2014 – Yönetmeni Anton Corbijn, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe ve Robin Wright gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Hamburg’da bir Müslüman göçmenin, bir cemaatin takibinde olan bir casusun yardımını alarak, bir mirası olan milyonlarca dolarını almaya çalışmasını anlatır. Bu sırada, casusun çalıştığı İslami terör örgütüyle ilgili bir araştırma yapan bir Alman istihbarat örgütü de onları takip etmeye başlar.

Açık Tehlike (Clear and Present Danger)

YouTube video
Yönetmen:Phillip Noyce
IMDb puanı:6.9
Süre:141 dakika
Yıl:1994

Açık Tehlike (Clear and Present Danger) 1994 – Yönetmeni Phillip Noyce, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer ve Joaquim de Almeida gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, ABD Başkanı’nın emirlerine uyarak, Kolombiya’da bir savaşın içine giren ve orada birkaç önemli isimin öldürülmesine neden olan bir ABD casusunun hikayesini anlatır.

Görevimiz Tehlike III (Mission: Impossible III)

YouTube video
Yönetmen:JJ Abrams
IMDb puanı:6.9
Süre:126 dakika
Yıl:2006

Görevimiz Tehlike III (Mission: Impossible III) 2006 – Yönetmeni J.J. Abrams, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames ve Michelle Monaghan gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, IMF (Impossible Mission Force) ajanı Ethan Hunt’ın, bir örgüt liderinin kaçırılmasını önlemek için girdiği mücadeleyi anlatır.

İnsan İki Kere Yaşar (You Only Live Twice)

YouTube video
Yönetmen:Lewis Gilbert
IMDb puanı:6.9
Süre:117 dakika
Yıl:1967

İnsan İki Kere Yaşar (You Only Live Twice) 1967 – Yönetmeni Lewis Gilbert, türü aksiyon ve macera doludur. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Akiko Wakabayashi, Mie Hama ve Tetsurō Tamba gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, James Bond’un, bir Japon örgütü tarafından kaçırılan bir Amerikan uzay aracını kurtarmak için girdiği mücadeleyi anlatır.

Kartal Kondu (The Eagle Has Landed)

YouTube video
Yönetmen:John Sturges
IMDb puanı:6.9
Süre:123 dakika
Yıl:1976

Kartal Kondu (The Eagle Has Landed) 1976 – Yönetmeni John Sturges, türü aksiyon ve macera doludur. Oyuncu kadrosunda Michael Caine, Donald Sutherland, Robert Duvall ve Jenny Agutter gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Nazi Almanyası’nın, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’i kaçırmak için girdiği gizli bir operasyonu anlatır. En iyi casus filmleri listemizde, IMDb puanına göre bu film tavsiye edilir.

Ölü Adamlar Ekose Giymez (Dead Men Don’t Wear Plaid)

YouTube video
Yönetmen:Carl Reiner
IMDb puanı:6.9
Süre:88 dakika
Yıl:1982

Ölü Adamlar Ekose Giymez (Dead Men Don’t Wear Plaid) 1982 – Yönetmeni Carl Reiner, türü komedi ve gizemdir. Oyuncu kadrosunda Steve Martin, Rachel Ward, Carl Reiner ve George Gaynes gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir dedektifin, bir cinayet olayını çözmek için, çeşitli klasik filmlerden kesitler kullanarak bir hikaye oluşturmasını anlatır.

Tehlikeli Oyunlar (Patriot Games)

YouTube video
Yönetmen:Phillip Noyce
IMDb puanı:6.9
Süre:117 dakika
Yıl:1992

Tehlikeli Oyunlar (Patriot Games) 1992 – Yönetmeni Phillip Noyce, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Harrison Ford, Anne Archer, Patrick Bergin ve Sean Bean gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir IRA (Irish Republican Army – İrlanda Cumhuriyet Ordusu) eylem grubunun liderinin kaçırılmasını önleyen bir ABD casusunun hikayesini anlatır.

IMDb Puanı 7 ve Üzeri Casusluk Filmleri

IMDb Puani 7 ve Uzeri Casusluk Filmleri

Aşağıda sizin için IMDb puanı 7 ve üzeri en popüler casusluk filmleri sıralanmıştır.

Ajan (Spy)

YouTube video
Yönetmen:Paul Feig
IMDb puanı:7.0
Süre:120 dakika
Yıl:2015

Ajan (Spy) 2015 – Yönetmeni Paul Feig, türü komedi ve aksiyon-macera doludur. Oyuncu kadrosunda Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne ve Jude Law gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir casusluk örgütünde çalışan ama aslında hiçbir zaman bir görevde bulunmayan bir kadının, bir anda bir önemli göreve atanmasını ve bu görev sırasında yaşadıklarını anlatır.

Charlie Wilson’ın Savaşı (Charlie Wilson’s War)

YouTube video
Yönetmen:Mike Nichols
IMDb puanı:7.0
Süre:102 dakika
Yıl:2007

Charlie Wilson’ın Savaşı (Charlie Wilson’s War) 2007 – Yönetmeni Mike Nichols, türü biyografidir. Oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman ve Amy Adams gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, ABD Kongresi’nde çalışan ve Afganistan’daki SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) güçlerine karşı mücadele etmek için çalışan Charlie Wilson adlı bir kongre üyesinin hikayesini anlatır.

İnsan Gibi Yaşa (Never Say Never Again)

YouTube video
Yönetmen:Irvin Kershner
IMDb puanı:7.0
Süre:134 dakika
Yıl:1983

İnsan Gibi Yaşa (Never Say Never Again) 1983 – Yönetmeni Irvin Kershner, türü aksiyon ve macera doludur. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Klaus Maria Brandauer, Barbara Carrera ve Max von Sydow gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, James Bond’un, bir SSCB casusunun elinde bulunan bir nükleer silahı almaya çalıştığı bir mücadeleyi anlatır.

Sessiz Amerikalı (The Quiet American)

YouTube video
Yönetmen:Phillip Noyce
IMDb puanı:7.0
Süre:101 dakika
Yıl:2002

Sessiz Amerikalı (The Quiet American) 2002 – Yönetmeni Phillip Noyce, türü dram ve romantikdir. Oyuncu kadrosunda Michael Caine, Brendan Fraser, Do Thi Hai Yen ve Tzi Ma gibi isimler yer almaktadır. En iyi filmler listemizde, bu ajan filmi IMDb puanına göre yer alır.

Filmin konusu, 1950’lerde Vietnam’da geçen bir hikayeyi anlatır ve birinci Çinhindi Savaşı sırasında, bir Amerikalı, bir İngiliz gazeteci ve ikincisi gazetecinin metresi olan Vietnamlı bir kadın arasında bir aşk üçgeni oluşur. Üçü tehlikeli bir tavşan deliğine düşerken ihanet ve belirsizlik artar.

Tehlikeli Aklın Itirafları (Confessions of a Dangerous Mind)

YouTube video
Yönetmen:George Clooney
IMDb puanı:7.0
Süre:113 dakika
Yıl:2002

Tehlikeli Aklın Itirafları (Confessions of a Dangerous Mind) 2002 – Yönetmeni George Clooney, türü biyografidir. Oyuncu kadrosunda Sam Rockwell, Drew Barrymore, Julia Roberts ve George Clooney gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, televizyon programı sunucusu olan Chuck Barris’in, aslında bir casus olarak çalıştığını iddia eden otobiyografik bir kitabını esas alınarak hazırlanmıştır.

Yıldırım Harekatı (Thunderball)

YouTube video
Yönetmen:Terence Young
IMDb puanı:7.0
Süre:130 dakika
Yıl:1965

Yıldırım Harekatı (Thunderball) 1965 – Yönetmeni Terence Young, türü aksiyon ve macera doludur. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi ve Luciana Paluzzi gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond’un, bir SSCB casusunun elinde bulunan bir nükleer silahı almaya çalıştığı bir mücadeleyi anlatır.

RED

YouTube video
Yönetmen:Robert Schwentke
IMDb puanı:7.0
Süre:111 dakika
Yıl:2010

RED 2010 – Yönetmeni Robert Schwentke, türü aksiyon ve komedidir. Oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich ve Helen Mirren gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, eski bir casusun, eski arkadaşlarını bulup onlarla birlikte bir düşmanını öldürmeye çalıştığı bir hikayeyi anlatır.

Breach

YouTube video
Yönetmen:Billy Ray
IMDb puanı:7.0
Süre:110 dakika
Yıl:2007

Breach 2007 – Yönetmeni Billy Ray, türü biyografidir. Oyuncu kadrosunda Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney ve Dennis Haysbert gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, FBI ajanı olan Robert Hanssen’in, ABD istihbarat sistemine sızmayı başardığını ve bu yüzden yargılandığı gerçeğini esas alınarak hazırlanmıştır.

Ajan 117 Kahire’de (OSS 117: Cairo, Nest of Spies)

YouTube video
Yönetmen:Michel Hazanavicius
IMDb puanı:7.1
Süre:99 dakika
Yıl:2006

Ajan 117 Kahire’de (OSS 117: Cairo, Nest of Spies) 2006 – Yönetmeni Michel Hazanavicius, türü komedidir. Oyuncu kadrosunda Jean Dujardin, Bérénice Bejo, Aure Atika ve Philippe Lefebvre gibi isimler yer almaktadır.

Casus filmlerinden oluşan bu Fransız parodisi, bir ajanın ortadan kaybolmasını araştırmakla görevlendirilen ve toptan bir tavuk şirketi başkanı olarak gizli görevdeyken tüm uluslararası komployu mizahi bir şekilde ortaya çıkarmakla görevli OSS 117’yi canlandıran Jean Dujardin’i canlandırıyor.

Casus Oyunu (Spy Game)

YouTube video
Yönetmen:Tony Scott
IMDb puanı:7.1
Süre:126 dakika
Yıl:2001

Casus Oyunu (Spy Game) 2001 – Yönetmeni Tony Scott, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack ve Stephen Dillane gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir casusun, bir Çin hapishanesinde bulunan ve ölümcül bir görevden dönen eski öğrencisinin kaçırılmasını önlemek için yaptıklarını anlatır. Popüler ajan filmleri listemizde, bu film mutlaka izlenmelidir.

Çıkış Yok (No Way Out)

YouTube video
Yönetmen:Roger Donaldson
IMDb puanı:7.1
Süre:114 dakika
Yıl:1987

Çıkış Yok (No Way Out) 1987 – Yönetmeni Roger Donaldson, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Kevin Costner, Gene Hackman, Sean Young ve Will Patton gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Birleşik Devletler Savunma Bakanı’nın sevgilisinin öldürülmesiyle ilgili bir araştırma yapan bir subayın, bir casusun suçunu örtbas etmeye çalıştığını öğrendiğini anlatır.

Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible)

YouTube video
Yönetmen:Brian De Palma
IMDb puanı:7.1
Süre:110 dakika
Yıl:1996

Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) 1996 – Yönetmeni Brian De Palma, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart ve Henry Czerny gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, IMF (Impossible Mission Force) ajanı Ethan Hunt’ın, bir örgüt liderinin kaçırılmasını önlemek için girdiği mücadeleyi anlatır.

İğne Deliği (Eye of the Needle)

YouTube video
Yönetmen:Richard Marquand
IMDb puanı:7.1
Süre:112 dakika
Yıl:1981

İğne Deliği (Eye of the Needle) 1981 – Yönetmeni Richard Marquand, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Donald Sutherland, Kate Nelligan, Stephen MacKenna ve Ian Bannen gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Birleşik Krallık’ta geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, Nazi Almanyası’nın bir casusunun, D-Day sırasında İngiliz askerlerinin hareketlerini öğrenmek için çalıştığını ve bunun sonucunda bir kadınla olan ilişkisi sırasında bir cinayet işlediğini anlatır.

Karanlık Görev (The Age of Shadows)

YouTube video
Yönetmen:Kim Jee-woon
IMDb puanı:7.1
Süre:140 dakika
Yıl:2016

1920’lerde Kore bağımsızlık hareketi sırasında geçen Kore direniş savaşçıları, Seul’deki Japon kontrolündeki önemli tesisleri yok etmek için Şanghay’dan patlayıcılar kaçırmaya çalışırlar. Bu sırada Japon ajanları onları durdurmaya çalışır.

89. Akademi Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film için Güney Kore’ye giriş olarak sunulmasına rağmen, bir adaylığı garantilemedi. Bununla birlikte, 2016 Fantastik Fest’te Aksiyon Özellikleri kategorisinde En İyi Film ödülünü kazandı.

Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy)

YouTube video
Yönetmen:Tomas Alfredson
IMDb puanı:7.1
Süre:122 dakika
Yıl:2011

Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy) 2011 – Yönetmeni Tomas Alfredson, türü suç-gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy ve Mark Strong gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, eski bir casus olan George Smiley’nin, eski işyerinde çalışan bir casusun yerini bulmaya çalıştığı bir hikayeyi anlatır.

Müttefik (Allied)

YouTube video
Yönetmen:Robert Zemeckis
IMDb puanı:7.1
Süre:124 dakika
Yıl:2016

Müttefik (Allied) 2016 – Yönetmeni Robert Zemeckis, türü aksiyon ve romantikdir. Oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Mario Cotillard, Jared Harris ve Lizzy Caplan gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Birleşik Krallık’ta geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, Birleşik Devletler ve Birleşik Krallık’ın casuslarının, Nazi Almanyası’nın bir atom bombası üreteceğini öğrendiklerini anlatır. Bu film, casus filmleri arasında yüksek IMDb puanıyla öne çıkar.

Şifreciler (Sneakers)

YouTube video
Yönetmen:Phil Alden Robinson
IMDb puanı:7.1
Süre:126 dakika
Yıl:1992

Şifreciler (Sneakers) 1992 – Yönetmeni Phil Alden Robinson, türü aksiyon ve komedidir. Oyuncu kadrosunda Robert Redford, Dan Aykroyd, Ben Kingsley ve Mary McDonnell gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir grup hırsızın, bir bilgisayar şifresini çözmeye çalıştıkları ve bu sırada bir casusun peşlerine düştükleri bir hikayeyi anlatır.

Yalanlar Üstüne (Body of Lies)

YouTube video
Yönetmen:Ridley Scott
IMDb puanı:7.1
Süre:128 dakika
Yıl:2008

Yalanlar Üstüne (Body of Lies) 2008 – Yönetmeni Ridley Scott, türü aksiyon ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong ve Golshifteh Farahani gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Irak’ta geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, bir ABD casusunun, bir Iraklı terörist liderinin peşinde olduğu ve bu sırada yaşadıklarını anlatır.

Altın Göz (Golden Eye)

YouTube video
Yönetmen:Martin Campbell
IMDb puanı:7.2
Süre:130 dakika
Yıl:1995

Altın Göz (Golden Eye) 1995 – Yönetmeni Martin Campbell, türü aksiyon ve macera doludur. Oyuncu kadrosunda Pierce Brosnan, Sean Bean, Izabella Scorupco ve Famke Janssen gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond’un, bir casusun elinde bulunan bir nükleer silahı almaya çalıştığı bir mücadeleyi anlatır.

Gerçek Yalanlar (True Lies)

YouTube video
Yönetmen:James Cameron
IMDb puanı:7.2
Süre:141 dakika
Yıl:1994

Gerçek Yalanlar (True Lies) 1994 – Yönetmeni James Cameron, türü aksiyon ve komedidir. Oyuncu kadrosunda Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold ve Bill Paxton gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir casus olan Harry Tasker’ın, ailesini kurtarmaya çalıştığı bir hikayeyi anlatır.

İmparator ve Suikastçı (The Emperor and the Assassin)

YouTube video
Yönetmen:Kaige Chen
IMDb puanı:7.2
Süre:162 dakika
Yıl:1998

İmparator ve Suikastçı (The Emperor and the Assassin) 1998 – Yönetmeni Chen Kaige, türü aksiyon ve drama doludur. Oyuncu kadrosunda Gong Li, Liu Ye, Zhang Fengyi ve Li Xuejian gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, MÖ 3. yüzyılda Çin’de geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, Han İmparatorluğu’nun kuruluşunu anlatır. En iyi ajan filmleri listemizde, bu film iyi bir seçenek olabilir.

Küçük Asker (Le Petit Soldat)

YouTube video
Yönetmen:Jean-Luc Godard
IMDb puanı:7.2
Süre:88 dakika
Yıl:1963

Küçük Asker (Le Petit Soldat) 1963 – Yönetmeni Jean-Luc Godard, türü drama ve sinema-véritédir. Oyuncu kadrosunda Michel Subor, Anna Karina, Henri-Jacques Huet ve Paul Beau gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İsviçre’de geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, bir casusun, bir terör örgütüne katıldığını ve bu sırada yaşadıklarını anlatır.

Özgürlüğün Bedeli (Michael Collins)

YouTube video
Yönetmen:Neil Jordan
IMDb puanı:7.2
Süre:133 dakika
Yıl:1996

Özgürlüğün Bedeli (Michael Collins) 1996 – Yönetmeni Neil Jordan, türü biyografidir. Oyuncu kadrosunda Liam Neeson, Aidan Quinn, Julia Roberts ve Ian Hart gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İrlanda’nın bağımsızlık savaşı sırasında İrlandalı bir lider olan Michael Collins’in hikayesini anlatır.

Top Secret!

YouTube video
Yönetmen:Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
IMDb puanı:7.2
Süre:90 dakika
Yıl:1984

Top Secret! 1984 – Yönetmeni David Zucker, Jerry Zucker ve Jim Abrahams, türü komedidir. Oyuncu kadrosunda Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Peter Cushing ve Jeremy Kemp gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Birleşik Krallık ve Almanya arasında geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, bir casusun, bir Alman komutanını öldürmeye çalıştığını anlatır.

The Spy Gone North

YouTube video
Yönetmen:Yoon Jong-bin
IMDb puanı:7.2
Süre:137 dakika
Yıl:2018

Güney Koreli bir NSA ajanı, Kuzey Kore’nin nükleer programı hakkında bilgi almak için Kuzey Kore’deki bir nükleer tesise sızmak için işadamı kılığında olmalıdır. Film, o zamanki Kuzey Kore lideri Kim Jong-il ile tanışan çifte ajan Park Chae-seo’nun gerçek hayat hikayesine dayanıyor.

Ateş ve Limon (Flame & Citron)

YouTube video
Yönetmen:Ole Christian Madsen
IMDb puanı:7.3
Süre:130 dakika
Yıl:2008

Ateş ve Limon (Flame & Citron) 2008 – Yönetmeni Ole Christian Madsen, türü suç-gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Mads Mikkelsen, Thure Lindhardt, Stine Stengade ve Sofie Gråbøl gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Danimarka’da geçen bir hikayeyi anlatır ve bu hikayede, Nazi Almanyası’nın yönetimi altında olan Danimarka’da iki partizanın, Nazi Almanyası’nın casuslarını öldürmeye çalıştıklarını anlatır.

Çılgın Hırsız 2 (Despicable Me 2)

YouTube video
Yönetmen:Pierre Coffin, Chris Renaud
IMDb puanı:7.3
Süre:98 dakika
Yıl:2013

Çılgın Hırsız 2 (Despicable Me 2) 2013 – Yönetmeni Pierre Coffin ve Chris Renaud, türü animasyon ve komedidir. Filmin konusu, bir hırsız olan Gru’nun, bir casus olarak çalışmaya başladığı ve bu sırada yaşadıklarını anlatır. 100 en iyi casus filmleri listemizde, bu film yüksek puanı nedeniyle öne çıkar.

Ölüm Emri (Eye in the Sky)

YouTube video
Yönetmen:Gavin Hood
IMDb puanı:7.3
Süre:102 dakika
Yıl:2015

Ölüm Emri (Eye in the Sky) 2015 – Yönetmeni Gavin Hood, türü drama ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman ve Barkhad Abdi gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir UAV (uydu uçan aracı) ile yapılan bir keşif görevinin esnasında bir çocuğun ölüm tehlikesine düşmesi sonucu ortaya çıkan etik sorunları ele alır.

Resmi Sırlar (Official Secrets)

YouTube video
Yönetmen:Gavin Hood
IMDb puanı:7.3
Süre:112 dakika
Yıl:2019

Resmi Sırlar (Official Secrets) 2019 – Yönetmeni Gavin Hood, türü drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Keira Knightley, Ralph Fiennes, Matthew Goode ve Rhys Ifans gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, 2003 Irak Savaşı’nın öncesinde İngiltere hükümetinin savaşa ilişkin yalan söylediğini ortaya çıkaran bir gazetecinin hikayesini anlatır.

Suyun Üstünde Yürümek (Walk on Water)

YouTube video
Yönetmen:Eytan Fox
IMDb puanı:7.3
Süre:103 dakika
Yıl:2004

Suyun Üstünde Yürümek (Walk on Water) 2004 – Yönetmeni Eytan Fox, türü dramadır. Oyuncu kadrosunda Lior Ashkenazi, Knut Berger ve Caroline Peters gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir İsrail casusunun Nazi subayı bir Yahudi kadının torununu bulmaya çalışırken kendi geçmişiyle yüzleştiğini anlatır.

The Man from U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.)

YouTube video
Yönetmen:Guy Ritchie
IMDb puanı:7.3
Süre:116 dakika
Yıl:2015

The Man from U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.) 2015 – Yönetmeni Guy Ritchie, türü aksiyon, komedi ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Henry Cavill, Armie Hammer ve Alicia Vikander gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Amerikan ajanı ve bir Sovyet casusunun birleşerek bir görev yapmaya çalıştıklarını anlatır.

Snowden

YouTube video
Yönetmen:Oliver Stone
IMDb puanı:7.3
Süre:134 dakika
Yıl:2016

Snowden 2016 – Yönetmeni Oliver Stone, türü biyografi, drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley ve Melissa Leo gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, NSA (Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı) çalışanı Edward Snowden’ın gizli belgeleri sızdırması olayını anlatır. Ajan filmleri arasından seçim yaparken, bu film en iyi ajan filmleri listemizde dikkate alınmalıdır.

Dr. No

YouTube video
Yönetmen:Terence Young
IMDb puanı:7.3
Süre:110 dakika
Yıl:1962

Dr. No 1962 – Yönetmeni Terence Young, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Ursula Andress ve Joseph Wiseman gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İngiliz hükümeti tarafından bir görev için görevlendirilen James Bond’un (Sean Connery) Dr. No adlı bir bilim adamının planlarını ortaya çıkarmaya çalıştığını anlatır.

Akbabanın Üç Günü (Three Days of the Condor)

YouTube video
Yönetmen:Sydney Pollack
IMDb puanı:7.4
Süre:117 dakika
Yıl:1975

Akbabanın Üç Günü (Three Days of the Condor) 1975 – Yönetmeni Sydney Pollack, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Robert Redford, Faye Dunaway ve Max von Sydow gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir CIA ajanının (Robert Redford) çalıştığı birimin tamamının öldürülmesinden sonra kaçmaya çalıştığını anlatır.

Arka Bahçe (The Constant Gardener)

YouTube video
Yönetmen:Fernando Meirelles
IMDb puanı:7.4
Süre:129 dakika
Yıl:2005

Arka Bahçe (The Constant Gardener) 2005 – Yönetmeni Fernando Meirelles, türü drama ve gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Ralph Fiennes, Rachel Weisz ve Danny Huston gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir İngiliz diplomatının (Ralph Fiennes) eşinin bir Afrika köyünde ölümünün ardından ortaya çıkan sırları çözmeye çalıştığını anlatır.

Bin Ladin’i Öldürmek (Zero Dark Thirty)

YouTube video
Yönetmen:Kathryn Bigelow
IMDb puanı:7.4
Süre:157 dakika
Yıl:2012

Bin Ladin’i Öldürmek (Zero Dark Thirty) 2012 – Yönetmeni Kathryn Bigelow, türü biyografi, drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Jessica Chastain, Jason Clarke ve Joel Edgerton gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, ABD’nin 11 Eylül saldırılarından sonra Bin Laden’i bulmaya çalıştığını ve onu öldürme görevini yerine getirmeyi amaçladığını anlatır. Bu film, casus filmleri arasında yüksek IMDb puanıyla öne çıkan bir seçenektir.

Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible – Ghost Protocol)

YouTube video
Yönetmen:Brad Bird
IMDb puanı:7.4
Süre:132 dakika
Yıl:2011

Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible – Ghost Protocol) 2011 – Yönetmeni Brad Bird, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Jeremy Renner ve Simon Pegg gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Ethan Hunt ve ekibi tarafından bir terör örgütünün nükleer bir saldırı yapmaya çalıştığını önlemek için yapılan bir görevdir. En iyi ajan filmleri listemizde, bu film yüksek puanı nedeniyle öne çıkar.

Görevimiz Tehlike 5 (Mission: Impossible – Rogue Nation)

YouTube video
Yönetmen:Christopher McQuarrie
IMDb puanı:7.4
Süre:131 dakika
Yıl:2015

Görevimiz Tehlike 5 (Mission: Impossible – Rogue Nation) 2015 – Yönetmeni Christopher McQuarrie, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Jeremy Renner ve Simon Pegg gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Ethan Hunt ve ekibinin IMF (Impossible Missions Force) adlı kuruluşun kapatılmasından sonra bir terör örgütü olan Syndicate’e karşı mücadele etmeye çalıştığını anlatır.

İngiliz Hasta (The English Patient)

YouTube video
Yönetmen:Anthony Minghella
IMDb puanı:7.4
Süre:162 dakika
Yıl:1996

İngiliz Hasta (The English Patient) 1996 – Yönetmeni Anthony Minghella, türü drama ve aşk filmidir. Oyuncu kadrosunda Ralph Fiennes, Juliette Binoche ve Willem Dafoe gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir sağlık çalışanı olan Hana’nın (Juliette Binoche) yaralı bir avcıyı (Ralph Fiennes) baktığı sırada onun geçmişiyle yüzleştiğini anlatır.

Kızıl Uçurum (Red Cliff)

YouTube video
Yönetmen:John Woo
IMDb puanı:7.4
Süre:148 dakika
Yıl:2008

Kızıl Uçurum (Red Cliff) 2008 – Yönetmeni John Woo, türü aksiyon ve dramadır. Oyuncu kadrosunda Tony Leung Chiu-Wai, Takeshi Kaneshiro ve Fengyi Zhang gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’de Han İmparatorluğu’nun imparatorunun birleşmeyi amaçladığını ve bu amaç doğrultusunda Kızıl Uçurum Savaşı’nın yaşandığını anlatır.

Ön Cephe (The Front Line)

YouTube video
Yönetmen:Jang Hoon
IMDb puanı:7.4
Süre:133 dakika
Yıl:2011

Ön Cephe (The Front Line) 2011 – Yönetmeni Jang Hoon, türü dramadır. Oyuncu kadrosunda Ko Soo, Shin Ha-kyun ve Go Soo gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, Kore Savaşı sırasında bir cephede geçen bir hikayedir ve savaşın sonuna doğru bir köprünün ele geçirilmesiyle ilgilidir.

Rusya’dan Sevgilerle (From Russia With Love)

YouTube video
Yönetmen:Terence Young
IMDb puanı:7.4
Süre:115 dakika
Yıl:1963

Rusya’dan Sevgilerle (From Russia With Love) 1963 – Yönetmeni Terence Young, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Daniela Bianchi ve Robert Shaw gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond (Sean Connery) tarafından bir Sovyet ajanının öldürülmesi için yapılan bir görevdir.

Çok Şey Bilen Adam (The Man Who Knew Too Much)

YouTube video
Yönetmen:Alfred Hitchcock
IMDb puanı:7.5
Süre:120 dakika
Yıl:1956

Çok Şey Bilen Adam (The Man Who Knew Too Much) 1956 – Yönetmeni Alfred Hitchcock, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda James Stewart, Doris Day ve Bernard Miles gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir çiftin bir çocuğun kaçırılması sonucu ortaya çıkan olayları anlatır.

Dikkat, Şehvet (Lust, Caution)

YouTube video
Yönetmen:Ang Lee
IMDb puanı:7.5
Süre:157 dakika
Yıl:2007

Dikkat, Şehvet (Lust, Caution) 2007 – Yönetmeni Ang Lee, türü dramadır. Oyuncu kadrosunda Tony Leung Chiu-Wai, Tang Wei ve Joan Chen gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’de geçen bir hikayedir ve bir grup gencin bir Japon casusunu öldürme görevini yerine getirmeye çalıştığını anlatır. 100 en iyi casus filmleri listemizde, IMDb puanına göre bu film tavsiye edilir.

Parlayan Hançerler (House of Flying Daggers)

YouTube video
Yönetmen:Yimou Zhang
IMDb puanı:7.5
Süre:119 dakika
Yıl:2004

Parlayan Hançerler (House of Flying Daggers) 2004 – Yönetmeni Zhang Yimou, türü aksiyon ve dramadır. Oyuncu kadrosunda Takeshi Kaneshiro, Andy Lau ve Ziyi Zhang gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Çin İmparatorluğu’nun son döneminde geçen bir hikayedir ve Parlayan Hançerler adında bir hançerler grubunun ortaya çıkışını anlatır.

Avrupa Avrupa (Europa Europa)

YouTube video
Yönetmen:Agnieszka Hollanda
IMDb puanı:7.6
Süre:112 dakika
Yıl:1990

Avrupa Avrupa (Europa Europa) 1990 – Yönetmeni Agnieszka Holland, türü biyografi, drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Marco Hofschneider, Julie Delpy ve David Bennent gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Yahudi çocuğunun hayatını anlatır.

Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies)

YouTube video
Yönetmen:Steven Spielberg
IMDb puanı:7.6
Süre:142 dakika
Yıl:2015

Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies) 2015 – Yönetmeni Steven Spielberg, türü drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Mark Rylance ve Alan Alda gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Amerikan avukatının (Tom Hanks) bir Sovyet casusunun serbest bırakılması için yaptığı girişimleri anlatır.

İntikam Meleği (Lady Vengeance)

YouTube video
Yönetmen:Park Chan-wook
IMDb puanı:7.6
Süre:115 dakika
Yıl:2005

İntikam Meleği (Lady Vengeance) 2005 – Yönetmeni Park Chan-wook, türü gerilimdir. Oyuncu kadrosunda Lee Yeong-ae, Choi Min-sik ve Kwon Yea-young gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir kadının (Lee Yeong-ae) hapishaneden çıkışının ardından yaptığı intikam planını anlatır.

Kızıl Ekim (The Hunt for Red October)

YouTube video
Yönetmen:John McTiernan
IMDb puanı:7.6
Süre:135 dakika
Yıl:1990

Kızıl Ekim (The Hunt for Red October) 1990 – Yönetmeni John McTiernan, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Alec Baldwin ve Scott Glenn gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir Sovyet subayının (Sean Connery) bir nükleer denizaltıyı Amerika’ya getirmeye çalıştığını anlatır.

Altın Parmak (Goldfinger)

YouTube video
Yönetmen:Guy Hamilton
IMDb puanı:7.7
Süre:110 dakika
Yıl:1964

Altın Parmak (Goldfinger) 1964 – Yönetmeni Guy Hamilton, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Sean Connery, Gert Fröbe ve Honor Blackman gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond (Sean Connery) tarafından Auric Goldfinger adlı bir kumarhane sahibinin planlarını ortaya çıkarma görevi anlatılır.

Ejder Kalesi (Enter the Dragon)

YouTube video
Yönetmen:Robert Clouse
IMDb puanı:7.7
Süre:102 dakika
Yıl:1973

Ejder Kalesi (Enter the Dragon) 1973 – Yönetmeni Robert Clouse, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Bruce Lee, John Saxon ve Jim Kelly gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir özel ajanın (Bruce Lee) Ejder Kalesi adlı bir köyde düzenlenen bir dövüş turnuvasına katılarak orada yaşanan olayları anlatır.

Kara Kitap (Black Book)

YouTube video
Yönetmen:Paul Verhoeven
IMDb puanı:7.7
Süre:145 dakika
Yıl:2006

Kara Kitap (Black Book) 2006 – Yönetmeni Paul Verhoeven, türü drama, gerilim ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Carice van Houten, Thom Hoffman ve Halina Reijn gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hollanda’da geçen bir hikayedir ve bir kadının (Carice van Houten) çeşitli görevler üstlenmesiyle ilgilidir. En iyi casus filmleri listemizde, bu film IMDb puanına göre aldığı yüksek puan nedeniyle izlenmeyi hak eder.

Kartal Yuvası (Where Eagles Dare)

YouTube video
Yönetmen:Brian G. Hutton
IMDb puanı:7.7
Süre:158 dakika
Yıl:1968

Kartal Yuvası (Where Eagles Dare) 1968 – Yönetmeni Brian G. Hutton, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Richard Burton, Clint Eastwood ve Mary Ure gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir grup askerin Almanya’da bir şapka fabrikasında tutulan bir İngiliz generalin kurtarılmasını amaçladığı görevi anlatır.

Kingsman: Gizli Servis (Kingsman: The Secret Service)

YouTube video
Yönetmen:Matthew Vaughn
IMDb puanı:7.7
Süre:129 dakika
Yıl:2014

Kingsman: Gizli Servis (Kingsman: The Secret Service) 2014 – Yönetmeni Matthew Vaughn, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Taron Egerton, Colin Firth ve Samuel L. Jackson gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir gencin bir gizli ajanlık servisine girdiği ve orada çeşitli görevler üstlendiği hikayesi anlatılır.

Medusa Darbesi (The Bourne Supremacy)

YouTube video
Yönetmen:Paul Greengrass
IMDb puanı:7.7
Süre:108 dakika
Yıl:2004

Medusa Darbesi (The Bourne Supremacy) 2004 – Yönetmeni Paul Greengrass, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Matt Damon, Franka Potente ve Brian Cox gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir gizli ajanın (Matt Damon) kendisini hedef alan bir düzenin ortaya çıkmasıyla ilgilidir.

Mission: Impossible – Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout)

YouTube video
Yönetmen:Christopher McQuarrie
IMDb puanı:7.7
Süre:147 dakika
Yıl:2018

Mission: Impossible – Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout) 2018 – Yönetmeni Christopher McQuarrie, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Tom Cruise, Henry Cavill ve Simon Pegg gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Ethan Hunt ve ekibinin bir terör örgütü tarafından ele geçirilen bir nükleer silahı bulma görevini yerine getirmeye çalıştığı hikayesi anlatılır. Ajan filmleri arasından seçim yaparken, bu film en iyi ajan filmleri listemizde iyi bir seçenek olabilir.

X-Men: Birinci Sınıf (X-Men: First Class)

YouTube video
Yönetmen:Matthew Vaughn
IMDb puanı:7.7
Süre:131 dakika
Yıl:2011

X-Men: Birinci Sınıf (X-Men: First Class) 2011 – Yönetmeni Matthew Vaughn, türü aksiyon, bilim kurgu ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda James McAvoy, Michael Fassbender ve Jennifer Lawrence gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, X-Men karakterlerinin gençlik yıllarında geçen bir hikayesi anlatılır ve X-Men’in kuruluş sürecini ele alır.

Skyfall

YouTube video
Yönetmen:Sam Mendes
IMDb puanı:7.7
Süre:143 dakika
Yıl:2012

Skyfall 2012 – Yönetmeni Sam Mendes, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Judi Dench ve Javier Bardem gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond’un (Daniel Craig) MI6’nın hedef alındığı bir saldırı sırasında yaptığı görevleri anlatır.

3 Ahbap Çavuşlar Harbe Gidiyor (Duck Soup)

YouTube video
Yönetmen:Leo McCarey
IMDb puanı:7.8
Süre:69 dakika
Yıl:1933

3 Ahbap Çavuşlar Harbe Gidiyor (Duck Soup) 1933 – Yönetmeni Leo McCarey, türü komedi ve sinevizyon filmidir. Oyuncu kadrosunda Groucho Marx, Chico Marx ve Harpo Marx gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, 3 Ahbap Çavuşların (Groucho, Chico ve Harpo Marx) bir ülkede başa geçmeye çalıştığı hikayesi anlatılır.

Konuşma (The Conversation)

YouTube video
Yönetmen:Francis Ford Coppola
IMDb puanı:7.8
Süre:113 dakika
Yıl:1974

Konuşma (The Conversation) 1974 – Yönetmeni Francis Ford Coppola, türü gerilim ve kara filmdir. Oyuncu kadrosunda Gene Hackman, John Cazale ve Allen Garfield gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir profesyonel dinleme cihazı kullanan bir adamın (Gene Hackman) bir çiftin konuşmasını dinlediği ve ortaya çıkan olayları anlatır. Casus filmleri arasında popüler olan bu film, kaçırılmaması gereken bir seçenektir.

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story)

YouTube video
Yönetmen:Gareth Edwards
IMDb puanı:7.8
Süre:133 dakika
Yıl:2016

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story) 2016 – Yönetmeni Gareth Edwards, türü aksiyon, bilim kurgu ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Felicity Jones, Diego Luna ve Ben Mendelsohn gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Star Wars evreninde geçen bir hikayedir ve Galaktik İmparatorluğu’nun yenilmemesi için önemli bir araştırma verisinin ele geçirilmesine yönelik bir görevi anlatır.

Aşktan da Üstün (Notorious)

YouTube video
Yönetmen:Alfred Hitchcock
IMDb puanı:7.9
Süre:102 dakika
Yıl:1946

Bir ABD hükümet ajanı, Nazilerin izini sürmek için bir Alman savaş suçlusunun kızını işe aldığında, ikisi birbirine aşık olmaya başlar. Aynı zamanda, gizli görevi sırasında bir Nazi tarafından romantik bir şekilde tuzağa düşürülür.

Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity)

YouTube video
Yönetmen:Doug Liman
IMDb puanı:7.9
Süre:119 dakika
Yıl:2002

Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity) 2002 – Yönetmeni Doug Liman, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Matt Damon, Franka Potente ve Chris Cooper gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir adamın (Matt Damon) kendine ait bir geçmişi olmamasına rağmen bir gizli ajan olduğunu keşfetmeye çalıştığı hikayesi anlatılır.

Iwo Jima’dan Mektuplar (Letters From Iwo Jima)

YouTube video
Yönetmen:Clint Eastwood
IMDb puanı:7.9
Süre:141 dakika
Yıl:2006

Iwo Jima’dan Mektuplar (Letters From Iwo Jima) 2006 – Yönetmeni Clint Eastwood, türü drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya ve Tsuyoshi Ihara gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Iwo Jima adasında geçen bir hikayeyi anlatır ve Japon askerlerinin açıklamalarını içerir.

IMDb Puanı 8 ve Üzeri Ajan Filmleri

IMDb Puani 8 ve Uzeri Ajan Filmleri

Aşağıda sizin için IMDb puanı 8 ve üzeri olan en iyi ajan filmleri sıralanmıştır.

Enigma (The Imitation Game)

YouTube video
Yönetmen:Morten Tyldum
IMDb puanı:8.0
Süre:114 dakika
Yıl:2014

Enigma (The Imitation Game) 2014 – Yönetmeni Morten Tyldum, türü drama, tarihsel ve bilim filmidir. Oyuncu kadrosunda Benedict Cumberbatch, Kiera Knightley ve Matthew Goode gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alan Turing ve ekibinin bir Alman şifreleme makinesini çözmeye çalıştığı hikayesi anlatılır.

Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell)

YouTube video
Yönetmen:Mamoru Oshii
IMDb puanı:8.0
Süre:83 dakika
Yıl:1995

Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell) 1995 – Yönetmeni Mamoru Oshii, türü bilim kurgu ve aksiyon filmidir. Oyuncu kadrosunda Atsuko Tanaka, Akio Ôtsuka ve Kôichi Yamadera gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, bir cyborg polisin (Atsuko Tanaka) bir suç örgütüne karşı yaptığı mücadeleyi anlatır.

Kirli İşler (Infernal Affairs)

YouTube video
Yönetmen:Andrew Lau, Alan Mak
IMDb puanı:8.0
Süre:101 dakika
Yıl:2002

Kirli İşler (Infernal Affairs) 2002 – Yönetmeni Andrew Lau, türü gerilim ve kara filmdir. Oyuncu kadrosunda Andy Lau, Tony Leung ve Anthony Wong gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, iki ajanın (Andy Lau ve Tony Leung) bir suç örgütünün içine gizlenmiş olmalarını ve birbirlerini tespit etmeye çalıştıkları hikayesi anlatılır.

Son Ültimatom (The Bourne Ultimatum)

YouTube video
Yönetmen:Paul Greengrass
IMDb puanı:8.0
Süre:115 dakika
Yıl:2007

Jason Bourne hâlâ geçmişini bir araya getirmeye çalışırken, peşindeki bir muhabir, Blackbriar adlı bir gizli operasyon tugayını patlatmak için bir fırsat bulur ve Bourne’un ölmesini isteyen çok güçlü ve çok tehlikeli insanları ifşa etme riskiyle karşı karşıya kalır.

Onu yok etmeyi planlarken, Bourne ondan sonsuza kadar kurtulmak için gönderilen suikastçılardan kaçmalıdır. Bazı eleştirmenler tarafından serinin en iyisi olarak kabul edilen film, 80. Akademi Ödülleri’nde teknik ödül adaylıklarının üçünü de kazandı.

Casino Royale

YouTube video
Yönetmen:Martin Campbell
IMDb puanı:8.0
Süre:144 dakika
Yıl:2006

Casino Royale 2006 – Yönetmeni Martin Campbell, türü aksiyon ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Eva Green ve Mads Mikkelsen gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, James Bond’un (Daniel Craig) bir bölümün başındaki ilk görevini anlatır ve Bond’un bir casinonun sahibine karşı yaptığı mücadeleyi ele alır.

Stalag 17

YouTube video
Yönetmen:Billy Wilder
IMDb puanı:8.0
Süre:120 dakika
Yıl:1953

Stalag 17 1953 – Yönetmeni Billy Wilder, türü drama ve savaş filmidir. Oyuncu kadrosunda William Holden, Don Taylor ve Otto Preminger gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Alman POW kampında geçen bir hikayeyi anlatır ve kamptaki birkaç Amerikalı askerin kaçışını ele alır.

Barry Lyndon

YouTube video
Yönetmen:Stanley Kubrick
IMDb puanı:8.1
Süre:185 dakika
Yıl:1975

Barry Lyndon 1975 – Yönetmeni Stanley Kubrick, türü drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Ryan O’Neal, Marisa Berenson ve Patrick Magee gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, 18. yüzyılın ortasında geçen bir hikayedir ve bir gencin (Ryan O’Neal) sosyal yükselişini ve aşk hayatını anlatır.

Akıl Oyunları (A Beautiful Mind)

YouTube video
Yönetmen:Ron Howard
IMDb puanı:8.2
Süre:135 dakika
Yıl:2001

Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) 2001 – Yönetmeni Ron Howard, türü drama ve biyografik filmdir. Oyuncu kadrosunda Russell Crowe, Ed Harris ve Jennifer Connelly gibi isimler yer almaktadır. Filmin konusu, matematikçi John Nash’ın (Russell Crowe) yaşamını ve paranoid şizofreni teşhisiyle mücadele etme sürecini anlatır.

Pan’ın Labirenti (Pan’s Labyrinth)

YouTube video
Yönetmen:Guillermo del Toro
IMDb puanı:8.2
Süre:118 dakika
Yıl:2006

Pan’ın Labirenti (Pan’s Labyrinth) 2006 – Yönetmeni Guillermo del Toro, türü drama, bilim kurgu ve gösteri filmidir. Oyuncu kadrosunda Ivana Baquero, Ariadna Gil ve Sergi López gibi isimler yer alır.

Bu büyülü gerçekçilikte, tarihi-kurgu hibrit filmde, genç bir kız ve hasta, hamile annesi, Frankocu İspanya sırasında, annesinin yeni kocasıyla birlikte yer değiştirir – sadist bir kaptan, cumhuriyetçi isyancıları avlamaya niyetli, bazıları zaten yeni yerlerine sızmış durumda.

Gizli Teşkilat (North by Northwest)

YouTube video
Yönetmen:Alfred Hitchcock
IMDb puanı:8.3
Süre:136 dakika
Yıl:1959

Gizli Teşkilat (North by Northwest) 1959 – Yönetmeni Alfred Hitchcock, türü aksiyon, gerilim ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Cary Grant, Eva Marie Saint ve James Mason gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, bir reklam ajansı çalışanının (Cary Grant) bir suç örgütü tarafından yanlışlıkla hedef alındığı ve kaçışmaya çalıştığı hikayesi anlatılır.

Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds)

YouTube video
Yönetmen:Quentin Tarantino
IMDb puanı:8.3
Süre:153 dakika
Yıl:2009

Soysuzlar Çetesi (Inglourious Basterds) 2009 – Yönetmeni Quentin Tarantino, türü aksiyon, gerilim ve macera filmidir. Oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Christoph Waltz ve Mélanie Laurent gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da bir grup Amerikalı askerin (Brad Pitt ve Christoph Waltz) görevlerini anlatır.

Başkalarının Hayatı (The Lives of Others)

YouTube video
Yönetmen:Florian Henckel von Donnersmarck
IMDb puanı:8.4
Süre:137 dakika
Yıl:2006

Başkalarının Hayatı (The Lives of Others) 2006 – Yönetmeni Florian Henckel von Donnersmarck, türü drama ve tarihsel filmdir. Oyuncu kadrosunda Ulrich Mühe, Martina Gedeck ve Sebastian Koch gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da geçen bir hikayedir ve bir GDR gözetim teşkilatının (Stasi) bir yazarı (Ulrich Mühe) izleme sürecini anlatır.

Köstebek (The Departed)

YouTube video
Yönetmen:Martin Scorsese
IMDb puanı:8.5
Süre:151 dakika
Yıl:2006

Köstebek (The Departed) 2006 – Yönetmeni Martin Scorsese, türü aksiyon, gerilim ve kara filmdir. Oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Matt Damon ve Jack Nicholson gibi isimler yer almaktadır.

Filmin konusu, iki ajanın (Leonardo DiCaprio ve Matt Damon) bir suç örgütünün içine gizlenmiş olmalarını ve birbirlerini tespit etmeye çalıştıkları hikayesi anlatılır. Bu film, ajan filmleri listemizdeki en yüksek puanlarından birine sahiptir ve mutlaka izlenmelidir.

20th Century FOX

Bu listedeki filmlerin çoğunun aksine Spies in Disguise, her yaştan insanın izleyebileceği bir yapım. Filmde Lance Sterling (Will Smith), genç bir bilim adamı (Tom Holland) tarafından güvercine dönüştürülen gizli bir ajan. Doğal olarak günü kurtarmak için birlikte çalışmaları gerekli…

Three Days of the Condor- Akbabanın Üç Günü (1975), (IMDb: 7.4)

THREE DAYS OF THE CONDOR (Masters of Cinema) Original Theatrical Trailer

En iyi ajan filmleri arasında sayabileceğimiz diğer film ise Three Days of the Condor. Sadece tüm iş arkadaşlarınızın öldürüldüğünü görmek üzere ofisinize girdiğinizi hayal edin. Robert Redford, bu 1970’ler yapımı filmde tam olarak bununla yüzleşmek zorunda. Cinayetlerin arkasında CIA üst düzey yöneticilerinin olduğunu anlayınca, güvenecek kimsesi kalmaz ve onu öldürmeye çalışan bir tetikçi olmasına rağmen nasıl hayatta kalacağını bulmak zorunda kalır…

Spy Game – Casus Oyunu (2001), (IMDb: 7.1)

Spy Game Official Trailer #1 Brad Pitt Movie 2001) HD

Listemizdeki filmlerde de göreceğiniz gibi Robert Redford ve Brad Pitt, bugüne dek birçok casus filminde yer aldı. Casus Oyunu’nda ise CIA ajanı Nathan Muir (Redford) ve onun emekli tasviri Protege Tom Bishop (Pitt) olarak karşımıza çıkıyorlar. Nathan’ın Çin’de yakalanan ve casuslukla suçlanan Tom’u kurtarmak için oyuna geri dönmesi gerekir…

A Most Wanted Man – İnsan Avı (2014), (IMDb: 6.8)

A Most Wanted Man Official Trailer #1 (2014) – Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe Thriller HD

Listemizin son önerisiyle karşınızdayız. Filmin hikayesinde, teröre karşı savaş sırasında, yarı Çeçen yarı Rus kökenli olan esrarengiz görünümlü bir adam (Grigoriy Dobrygin), yasadışı yollardan Hamburg’a giriş yapar. Çeçen teröristlerle bağlantısı olduğundan şüphelenilir, ancak ajan Günther Bachmann (ölümünden önceki son rollerinden birinde Philip Seymour Hoffman) adamın masum olduğuna inanıyordur…

İlginizi çekebilir: En iyi aksiyon filmleri: Geçmişten bugüne maceraya doymaya hazır olun!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası