ikinci alan silme / Xiaomi Redmi Note 8 Depolama Diğer Nedir?

Ikinci Alan Silme

ikinci alan silme

MIUI'nin ikinci alanı nedir: nihai rehber

MIUI, neredeyse tüm telefonlarında çalışan Xiaomi cihazları için tasarlanmış bir bellenimdir. Temel prensipleri ve değiştirilmiş bir şekilde sunmak için Android özelliklerini geliştirir. Bu özelliklerden biri Android Kullanıcıları özelliğidir.

Android Lollipop'ta sunulan özellik, birden çok kullanıcının aynı Android cihazına erişmesine ve kullanmasına izin verir. Uygulama verileri ve dosyaları aralarında paylaşılmaz, böylece her kullanıcı ayrı bir alanın keyfini çıkarır.

Ancak, MIUI kullanan telefonlar için işler farklıdır. Bunun üzerine Xiaomi, Second Space adı verilen bir kavramla değiştirmek için "Kullanıcılar" özelliğini devre dışı bırakıyor.

Şimdi MIUI telefonlarında ikinci alanın ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını merak ediyor olabilirsiniz? Burada her şeyi bulalım.

İkinci uzayın temelleri

Çalışan bir MIUI telefonuna sahip olan herkes sorumludur veya ilk alan sahibidir. Adından da anlaşılacağı gibi, ikinci alan, ilk alandan herhangi bir veri almadan telefonunuzda yeni ve modern bir alan oluşturur. Ancak, yerleşik veri aktarımı seçeneğini kullanarak ilk alandan veri aktarabilirsiniz.

İkinci alanı oluşturduğunuzda, telefon kutunun dışına çıkmış gibi görünür veya fabrika sayaçlarını iade etmişsinizdir, çünkü önceden yüklenmiş uygulamalar yalnızca sizin için kullanılabilir olacaktır.

İkinci alan sahibi yeni uygulamalar ekleyebilir, farklı bir duvar kağıdı ayarlayabilir, başka bir başlatıcı kullanabilir ve hatta ayrı bir kilit açma modu tutabilir. İki kişinin gizliliğini korurken aynı telefonu kullanmasına izin verir.

Desteklenen Android telefonlar

MIUI 8 ve sonraki sürümleri çalıştıran tüm Xiaomi telefonları ikinci alanı destekler. Xiaomi Android ve Mi A1 ve A2 gibi Android One cihazlarda mevcut değildir.

İkinci desteklenen alanlar

Birçok kullanıcı profiline sahip olabileceğiniz Android kullanıcı özelliğinin aksine, MIUI alanları iki ile sınırlıdır: birincisi ve ikincisi.

Depolama alanı paylaşımı

İkinci alan, birinciyle aynı dahili depolama alanını kullanır. Yani, telefonunuzda 4 GB ücretsiz depolama alanı varsa, iki alan arasında paylaşılır. Ayarlar > Depolama'ya giderek her alanda kullanılan depolamayı kontrol edebilirsiniz. Diğer kullanıcılar altındaki ikinci alanı bulun.

Aramalar ve SMS

Alanlar çağrıları veya SMS'leri engellemez. Gelen bir çağrı aldığınızda, ikinci alanda da gösterilir. Aynı şekilde, ikinci alandan da arama yapabilirsiniz. Ancak, her iki boşluk da varsayılan olarak kişileri paylaşmadığından, kişinin adını görmezsiniz.

İkinci alanda dosya ve uygulama paylaşımı

Varsayılan olarak, her iki alan da arama günlüğünü ve önceden yüklenmiş uygulamaları paylaşır (veri yok). Telefonunuzda indirilen uygulamalar, uygulama verileri (sohbetler ve geçmiş), kişiler, dosyalar (fotoğraflar, videolar, ses vb.) Ve diğerleri gibi başka bir şey paylaşmazlar.

Neyse ki, ikinci alan, dosyaları, fotoğrafları ve kişileri ilk alandan içe aktarmanıza izin verir. Bu, dosyalara erişmek için boşluk değiştirme sorununu ortadan kaldırır. Bu, her iki boşluğun da aynı dosyaları paylaştığı anlamına gelmez. Bunun yerine, ikinci boşluk içe aktarılan dosyanın bir kopyasını oluşturur. Bir kopya olduğundan ve orijinal dosyayla aynı alanı kapladığından, bir alandan silinmesi diğerinden silinmez.

Örneğin, bir duvar kağıdını ilk alana indirirseniz, orada kullanmak için ikinci boşluğa aktarmanız gerekir.

  • Not: Dosyaları ikinci boşluktan ilk boşluğa da aktarabilirsiniz.

Aynı şekilde, uygulamaları ikinci boşluğa da kopyalayabilirsiniz. Yalnızca uygulama dosyası değil, gerçek verileri kopyalanacaktır. Ayrıca, hesabınızla tekrar giriş yapmanız ve uygulama izinlerini ikinci alana vermeniz gerekir.

Bildirimleri paylaş

Hatta her alan için ayrı bildirimler. İlk boşluktaki kullanıcı yeni bir bildirim aldığında, telefon ikinci boşlukta aynı bildirimi göstermeyecektir. Ancak, bildirimleri ikinci alanda görüntülemek istiyorsanız, Ayarlar > İkinci alan altında bulunan “Birinci alandan bildirimleri göster” ayarını etkinleştirmelisiniz.

O zamana kadar, gerçek bildirim içeriğini görmeyeceksiniz. Yalnızca yeni bildirimler size bildirilir. Ayrıntıları yalnızca ilk boşluğa geçerken görüntüleyebilirsiniz.

Play paylaşılan bir depolama alanı

Hayır, farklı bir Google Hesabıyla tekrar oturum açmanız veya ilk alanla aynı Google Hesabını kullanabilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra Play Store'u kullanmak için oturum açmam gerekmiyor. Bu, yalnızca ikinci bir alana yeni uygulamalar indirmek istiyorsanız zorunludur.

Uygulamaları paylaşabildiğiniz için, bunları birinci veya ikinci alanda mı yoksa her ikisinde de mi göstermek istediğinize karar vermelisiniz. Paylaşılan uygulama güncellemeleri, her iki alanın da aynı Google Hesabını kullanması şartıyla, ilk alanda kullanılan Play Store hesabı tarafından yönetilir.

İkinci boşluğu ekleyin

Çalışan MIUI telefonlarına kullanıcı eklemek için İkinci alanı etkinleştirmeniz gerekir. Bu yüzden telefonunuzda “Ayarlar”a gidin ve ardından “İkinci Boşluk”a dokunun. Ardından İkinci Boşluğu Oynat'a basın.

Bir onay ekranı görünecektir - "Devam" ı tıklayın. Arayüz, boşlukları nasıl değiştirmek istediğinizi soracaktır: bir şifre veya kısaltma kullanın. İstediğiniz yöntemi seçin ve "Devam" düğmesine basın.

Daha sonra, yalnızca önceden yüklenmiş uygulamaları bulacağınız tamamen yeni bir alana geçersiniz.

Verileri içe ve dışa aktarma

Daha önce de belirtildiği gibi, boşluklar arasında dosya (fotoğraf, video, ses vb.) Ve kişileri kopyalayabilirsiniz. Ancak, bu özellik yalnızca dosyaları ilk alana içe ve dışa aktarabileceğiniz ikinci boşluktan kullanılabilir.

Verileri kopyalamak için şu adımları izleyin:

Adım 1: İkinci alanda, Ayarlar'ı açın ve ikinci boşluğa tıklayın.

Adım 2: Verileri Aktar'ı tıklayın.

  • Not: İlk boşluk şifre korumalıysa, verileri aktarmak için şifresini buraya girmeniz gerekir.

Adım 3: Uygulama ayarları ve içe ve dışa aktarma seçenekleri gibi birden çok seçenek göreceksiniz.

Uygulama ayarları uygulamaları kopyalamanızı sağlar. Bir uygulamayı tıkladığınızda üç seçenek elde edersiniz: ilk etapta kullanılır, geçerli alanda kullanılır ve her iki alanda da kullanılır.

Her seçenekte neler olduğu aşağıda açıklanmıştır:

  • İlk uygulama, ikinci bir alana indirirseniz uygulamayı ilk alana taşıyacaktır.
  • İkincisini tıkladığınızda ikinci boşluğa taşınır ve ilk boşluktan silinir.
  • Üçüncü seçenek bunu her iki alanda da tutacaktır.

Dosyaları içe / dışa aktarırken, orijinal dosyayı silmek, başka bir yere taşımak veya iki kopyayı saklamak isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Aynı klasördeki dosyalara başlangıçta oldukları diğer alandan erişilebilir.

  • Not: Dosyaları içe veya dışa aktardıktan sonra galeride veya müzik uygulamalarında görünmüyorsa, Dosya Gezgini aracılığıyla bulun.

Boşluklar arasında geçiş yapma

Bir alandan diğerine geçmenin üç yolu vardır.

Yöntem 1: Ana ekrandan

İkinci boşluk etkinleştirildiğinde, giriş ekranında Geçiş olarak bilinen yeni bir simge görünür. Buna dokunmak sizi ikinci boşluğa götürecektir. Aynı kod ikinci alanda da kullanılabilir. Oraya dokunduğunuzda ilk alana gidersiniz.

Not: Cihazın kilidini açtıktan sonra ikinci boşluğa geçmeye devam ederseniz, bunun nedeni parola korumalı olmamasıdır.

Yöntem 2: Ekran kilidinden

Her iki boşluk için de bir şifre varsa, doğrudan kilit ekranından geçiş yapabilirsiniz. Bu nedenle, erişmek istediğiniz alanın şifresini girin.

  • İpucu: Alanlardan herhangi birindeyseniz, telefonu kapatın ve geçiş yapmak için gereken alanın şifresini girin.

Yöntem XNUMX: Ayarları Kullanma

Ayarları Ayarlar'dan da değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > İkinci alan'a gidin. İkinci boşluktaysanız, boşluklar arasında geçiş yapmak için dokunun ve ilk boşluktaysanız ikinci boşluğa geçmek için dokunun.

İkinci boşluğu sil

İkinci boşluğu silmek ilk boşluktan ve ikinci boşluktan da mümkündür.

Yöntem 1: İkinci boşluktan sil
Neyse ki, işlem Second Second'ın kendisinden başladığında, sistem dosyaları First Space'e aktarmak mı yoksa bunu yapmadan silmek mi istediğinizi soracaktır.

Alanı silmek için şu adımları izleyin:

Adım 1: Ayarlar > İkinci boşluk'a gidin.

Adım 2: İkinci boşluğu sil tuşuna basın. Bir açılır pencere görünür - "Devam" ı tıklayın.

Adım 3: Daha sonra aktarmak istediğiniz dosyaları seçmeniz gerekecektir. Bunları seçin ve "Devam" a basın. Başvurularda, verilerini değil, yalnızca uygulamayı aktaracaktır.

Yöntem 2: İlk boşluktan silme

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve ikinci boşluğa gidin.

Adım 2: Üst taraftaki Sil simgesini tıklayın. Bir onay açılır penceresi görünecektir. İkinci alanı kalıcı olarak silmek için "Sil" i tıklayın.

  • Not: Silme formunu, ilk alanı başlatırsanız, ikinci boşluktan dosya alamazsınız.

BT Düzeltmesi: Kullanıcılar Ayarlar altında mevcuttur

MIUI tabanlı telefonunuzda Ayarlar altında Kullanıcılar seçeneğini görürseniz, çalışmayacaktır. Yani, içindeki kullanıcıları tıklamak hiçbir şey yapmaz çünkü ikinci boşluk, kullanıcılar özelliğinin yerini alır.

OCD'niz başlarsa ve Çalışmayan Kullanıcılar ayarını kaldırmak istiyorsanız, Ayarlar altında Geliştirici Seçenekleri'ne gidin. Burada 'MIUI optimizasyonunu aç' seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

İyi ya da kötü

İkinci alanı birden fazla amaç için kullanabilirsiniz - çocuğunuzun veya misafirlerinizin aynı telefonu uygun kısıtlamalarla kullanmasına izin vermek için. Ayrıca, işinizin ve kişisel uygulamalarınızın yanı sıra verilerinizi ayrı tutmak için de kullanabilirsiniz.

İkinci boşluk RAM'inizi olumsuz etkiler. Dosya içe ve dışa aktarma özelliğini beğendim, ancak daha iyi depolama alanı kullanmak için dosyaları boşluklar arasında paylaşabilmeliyim. İkinci boşlukla olan tek tutuşum, sadece bir saniye boşluk oluşturabileceğiniz.

Devam eden MIUI telefonundaki ikinci alandan nasıl faydalanabilirsiniz? Deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

Çal&#x;şma sayfas&#x; ekleme veya silme

Not: Sayfa sekmeleri varsayılan olarak görüntülenir. Sekmeleri görmüyorsanız Seçenekler > Gelişmiş > Bu çalışma kitabı için görüntüleme seçenekleri > Sayfa sekmelerini göster’e tıklayın.

Yeni bir çalışma sayfası eklemek için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Var olan çalışma sayfalarının sonuna yeni bir çalışma sayfası eklemek için ekranın altındaki Çalışma Sayfası Ekle sekmesine tıklayın.

    Sorguda yıldız işareti kullanma

  • Var olan bir çalışma sayfasının önüne yeni bir çalışma sayfası eklemek için, çalışma sayfasını seçin, Giriş sekmesine tıklayın, Hücreler grubunda Ekle'ye tıklayın ve ardından Sayfa Ekle'ye tıklayın.

    Excel Şerit Görüntüsü

    İpucu: Ayrıca var olan çalışma sayfası sekmesine sağ tıklayıp ardından Ekle’ye tıklayabilirsiniz. Genel sekmesinde Çalışma sayfasına ve ardından Tamam’a tıklayın.

    Not: Bir çalışma kitabındaki çalışma sayfalarının sırasını değiştirmek için, taşımak istediğiniz çalışma sayfasının sekmesini tıklatın ve istediğiniz konuma sürükleyin.

Ne yapmak istiyorsunuz?

Aynı anda birden çok çalışma sayfası ekleme

  1. SHIFT tuşunu basılı tutun ve ardından açık olan çalışma kitabına eklemek istediğiniz çalışma sayfası sayısı kadar sayfa sekmesi seçin.

    Örneğin, üç yeni çalışma sayfası eklemek istiyorsanız var olan çalışma sayfalarının üç sayfa sekmesini seçin.

  2. Giriş sekmesinde, Hücreler grubunda Ekle'ye tıklayın ve sonra da Sayfa Ekle'ye tıklayın.

    Excel Şerit Görüntüsü

    İpucu: Ayrıca, seçilen sayfa sekmelerine sağ tıklayıp ardından Ekle’ye tıklayabilirsiniz. Genel sekmesinde Çalışma sayfasına ve ardından Tamam’a tıklayın.

  3. Bir çalışma kitabındaki çalışma sayfalarının sırasını değiştirmek için, taşımak istediğiniz çalışma sayfasının sekmesini tıklatın ve istediğiniz konuma sürükleyin.

Yeni bir çalışma kitabındaki varsayılan çalışma sayfası sayısını değiştirme

  1. Dosya sekmesini tıklatın.

    Microsoft Backstage Düğmesi nedir ve nerededir?

    Microsoft Backstage Düğmesi hakkında daha fazla bilgi için bkz. Backstage nedir ve nerede bulunur?

  2. Excel’in altında, Seçenekler'e tıklayın.

  3. Genel kategorisindeki Yeni çalışma kitaplıkları oluştururken altındaki Bu kadar çok boş sayfa ekle kutusuna, yeni bir çalışma kitabı oluştururken varsayılan olarak eklenmesini istediğiniz sayfa sayısını girin.

  4. Dosyanıza dönmek için diğer sekmelerden herhangi birine tıklayın.

Özel bir şablonu temel alan yeni bir sayfa ekleme

  1. Gerekirse yeni çalışma sayfasının temel almasını istediğiniz çalışma sayfası şablonunu oluşturun.

    Çalışma sayfası şablonu oluşturma

    1. Şablon olarak kullanmak istediğiniz çalışma sayfasını seçin.

    2. Dosya sekmesine tıklayın.

    3. Bilgi’nin altında Farklı Kaydet’e tıklayın.

    4. Dosya adı kutusunda çalışma sayfası şablonunun adını yazın.

      • Özel bir çalışma sayfası şablonu oluşturmak için, kullanmak istediğiniz dosya adını yazın.

      • varsayılan çalışma sayfası şablonu oluşturmak için sayfa yazın.

        Not: Özel şablonlar otomatik olarak Şablonlar klasörüne kaydedilir. Varsayılan çalışma sayfası şablonu (funduszeue.info veya funduszeue.info) genellikle C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\XLStart dizininde bulunan XLStart klasörüne kaydedilmelidir.

    5. Aşağıdakilerden birini yapın:

      • Windows Vista işletim sistemine sahip bir bilgisayarda, listeden Excel Şablonu ya da Makro İçerebilen Excel Şablonu’na tıklayın.

      • Microsoft Windows XP işletim sistemine sahip bir bilgisayarda, Kayıt türü kutusunda Excel Şablonu ya da Makro İçerebilen Excel Şablonu’na tıklayın.

    6. Kaydet'e tıklayın.

  2. Bir çalışma sayfasının sayfa sekmesine sağ tıklayın ve ardından Ekle’ye tıklayın.

  3. İstediğiniz sayfa türü şablonuna çift tıklayın.

Çalışma sayfasını yeniden adlandırma

  1. Sayfa sekmesi çubuğunda yeniden adlandırmak istediğiniz sayfa sekmesine sağ tıklayıp ardından Sayfayı Yeniden Adlandır’a tıklayın.

    Sayfa2'nin seçili olduğu sayfa sekmeleri

  2. Geçerli adı seçin ve yeni adı yazın.

    İpucu: Çalışma sayfasını yazdırırken sayfa adını ekleyebilirsiniz.

    Sayfa adlarını yazdırma

    1. Ekle sekmesinin Metin grubunda, Üst Bilgi ve Alt Bilgi'ye tıklayın.

    2. Sayfa Düzeni Görünümü’nde, sayfa adının görünmesini istediğiniz yere tıklayın.

    3. Üstbilgi ve Altbilgi öğeleri grubunda, Sayfa Adıdüğme görüntüsü’na tıklayın.

Bir veya birden fazla çalışma sayfasını silme

  1. Silmek istediğiniz çalışma sayfasını veya çalışma sayfalarını seçin.

    İpucu: Birden çok çalışma sayfası seçildiğinde, çalışma sayfasının en üstündeki başlık çubuğunda [Group] sözcüğü görünür. Çalışma kitabında birden çok çalışma sayfasının seçimini kaldırmak için, seçilmemiş herhangi bir çalışma sayfasını tıklatın. Seçilmemiş hiçbir sayfa görünmüyorsa, seçilmiş bir sayfanın sekmesini sağ tıklatın ve sonra kısayol menüsünde Tablo Grubunu Çöz'ü tıklatın.

  2. Giriş sekmesindeki Hücreler grubunda Sil'in yanındaki oka tıklayın ve ardından Sayfayı Sil’e tıklayın.

    Excel Şerit Görüntüsü

    İpucu: Silmek istediğiniz çalışma sayfasının veya çalışma sayfalarının sayfa sekmesini sağ tıklatıp Sayfayı Sil'i de tıklatabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası