1970 lerin kıyafetleri / Modanın evrimi: ’ler - HarpersBazaar

1970 Lerin Kıyafetleri

1970 lerin kıyafetleri

Bir Döneme Damga Vurmuş Olan 70&#;ler Modası

68, 69 yılları gençlik hareketlerinin en fazla görüldüğü yıllardı. Tabii 70'lerde bu hareketliliğin etkisiyle en çok gençlerin yılları oldu. Özgürlük kavramı sarmıştı her yeri Herkes istediği gibi yaşamak, istediğini giymek, istediğini okumak ve istediğini yapmak istiyordu. Birçok grup oluşmuştu. Özellikle hippiler ve punklar çok dikkat çekiyordu. 

Gençlerin bir kısmı siyaset, hak, özgürlük, eşitlik diye sokaklara dökülüp haklarını ararken, bir kısmı da eğlence, gezme zevk peşindeydi. Hipap, özgün müzik derken, kırsaldan kente göç eden bir kesim ve ortaya çıkan arabesk müzik Herkesin dinlediği müziğe göre kıyafetinden anlamak mümkündü. Hatta siyasi görüşler bile kıyafetlerden anlaşılıyordu. Günümüze kadar devam eden parkalar o dönemin siyasi taraftarlarının en büyük simgelerindedi. Örneğin, hippilerin kıyafetleri incelendiğinde bohem tarzda akımların başladığını görüyoruz. 

Eğlence ve zevk düşkünü gençlik grubunu da unutmamak gerek. Özellikle renkli kıyafetler, özgürlüğün modadaki karışıklığı gibi.  Bir yanda Hippilerin oluşturduğu bohem tarz, bir yanda arabeskin hüküm sürdüğü arabesk tarz Toplumdaki karışıklığı varın siz düşünün. Bu karışıklık renk ve desenlere de yansıdı elbette. 

70'lerde Kadınlar ve Olmazsa Olmazı Moda

'lerin kadın ve moda profiline baktığımızda günümüze göre daha cesur ve daha özgür olduğunu birçok kişi görmüştür aslında. Cesur kıyafetler, cesur pozlar ve daha nicesi O dönemde kadınlara ait birçok tabu yıkılmış ve daha özgürlükçü moda anlayışı oluşmuştur. Özellikle günümüzle kıyaslandığında feminenliğin o dönemde daha baskın olduğunu görmekteyiz. Özellikle mini eteklerin çok yaygın olması ve bu şekilde rahatça dışarı çıkıyor olabilmeleri bunu çok iyi bir şekilde yansıtıyor aslında. 

Döneme damga vurmuş kıyafetleri tek tek incelemeye ve dönemin modasını yakından görmeye ne dersiniz?

Bohem elbise

1) Bohem Elbiseler

Bohem giyim tarzı, özgür düşünen ve kendini özgür hisseden kişilerin tercih ettiği stil olarak adlandırılıyor. Ana teması özgürlük, çünkü bohem stili hippilerden ve etnik tarzdan ilham alan, bunları harmanlayan bir giyinme tarzı'ler deyince akla ilk gelen moda stili!

Bu elbiseler nasıldır derseniz kahve, kiremit tonlarının hakim olduğu desenli, uzun, uçuşan elbiselerdir demek yanlış olmaz. O zamanların hippileri bu tip kıyafetleri örgü saç modelleriyle, tüylü saç aksesuarlarıyla, yuvarlak renkli çerçeveli gözlüklerle kombinliyordu. Günümüzde de bu tarz elbiseler oldukça moda. Ne de olsa geçmişin esintilerinden her sezon yararlanılıyor. 

Küçük çanta

2) Küçük Çantalar

Bu minik elde tutmalı çantaları görmeyen yoktur. Özellikle de Türk sinemasının en çok kullanılan asil çantalarıdır. Hatta şuan elinde eldiven, kafasında minik, saçlarının yarısının göründüğü ve elinde bu çantasıyla koşan oyuncular gözünüzde canlanmıştır. 

İspanyol paça

3) İspanyol Paça Pantolonlar

Kadınından erkeğine herkesi etkisi altına alan İspanyol paçalar hiç şüphesiz döneme damga vurmuştu. Bu tarz pantolonların modası hiçbir zaman geçmedi. Günümüzde dahi etkisi hala devam ediyor. Gündüzden geceye adım adım rahat bir geçiş yapmak isteyenlerinde favorisi.

mini etek

4) Mini Mini Etekler

'li yılların modası denildiğinde caddelerin, sokakların ve hatta her yerin mini eteklerle ve mini elbiselerle dolu olduğu belli. Hatta mini demek yetmez o döneminin eteklerine süper mini desek fazla kalmaz yanında. Feminizmin ve yasak tabularının yıkıldığının sembolü o mini etekler

5) Yelekler

70’lerin en öne çıkan trendlerinden ve etkisi en uzun sürmüş olan parça ise yelekler. Daha uzun ya da daha kısa, kürklü ya da güderi gibi pek çok tip ve modelde üretildiler. Ve özellikle bohem elbiselerle birlikte çok tercih edildiler. 

apartman topuk ayakkabı

6) Apartman Topuk Ayakkabılar

O dönemde yaşasaydım sanırım sürekli düşerek bacaklarımı kırardım diyebileceğim yükseklikte, adeta merdiven şeklinde olan meşhur ayakkabılar. Zeki Müren'in o meşhur apartman topuklarını bilmeyen yoktur. Gerçekten kendini takdir edilesi

Kadınlar, 'lerde ayakkabıları yoluyla bir hayli boylarını uzatmışlardır. Yapılmış bir istatistik yok, kesin olarak bilmiyoruz ama 'ler kadınların yürüyüş sırasında moda uğruna ayak bileklerini en çok burktukları yıl olabilir.

70'lerdeki renkler

70'lerin Trend Renkleri

Zengin toprak tonları, kahverengi, bordo, pas, hardal ve avokado yeşili 70'lerin en çok kullanılan moda renkleriydi.

70'lerin Saç Modası

'lerde genç erkekler arasında uzun saç modası oluştu. Bayanlar arasında ise katlı kesimler ve kahküller çok modaydı. Bu dönemde düz saçlar varsa da çok azınlıktaydı. Daha çok kabarık, hareketli, hacimli saçlar vardı. 

Özellikle saç aksesuarı kullanmak çok modaydı. Parlak saç bantları saçlarda ışıl ışıl parlardı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MODA: 70’LER

Çalkantılı siyasi ve ekonomik bir dönemde gençler kendilerini ya hak ve özgürlük arayışı için sokaklara atıyor, ya da eğlence ve müziğe bırakıyordu. 60&#;larda başlayan hippi modası, çiçek desenleri ve bohem tarzıyla etkisini sürdürmeye devam ediyordu.

Küresel seyahat ve sinemanın etkisiyle çeşitli stiller yaygınlaşmaya başlamıştı, etnik desenler gibi.

&#;ler bir kıyafet olsaydı kesinlikle İspanyol paça pantolon olurdu. Kızılay dağıtmışçasına kadın-erkek, yaşlı-genç demeden her kesimden insanın tercihiydi. &#;İspanyol paça pantolonu olmayanı dövüyorlardı&#; desek yeridir&#;

Erkeklerde orta-uzun saç görülüyordu. Uzatılmış favoriler de dönemin ikonik bir görünümüydü. Kadınlarda ise kabarık katlı kesim saçlar yaygındı. Makyaj içinse dönemin yıldızlarından Cher&#;in ikonik makyaj stiline bakmak yeterli. İnce kaşlar, 60&#;lardan gelen belirgin kirpikler, belirgin parlak farlar ve parlatıcılar&#;

Büyük ve sivri yakalar ve onlara eşlik eden kalın manşetler de oldukça revaçtaydı. Bu biçimdeki yakaların üzerine giyilen süveterler de 70&#;lerden günümüze gelip son zamanlarda tekrar trend olmuş durumdalar.

Maxi elbise ve etekler de dönemin modasına damga vurmuştu. Hem çalışma hayatına karışan, hem de salaş giyinen kadınların ortak noktası olmuşlardı. Bir yandan da halter yakalar ve mini şortlar dönemin en havalı ve dinamik görünümlerindendi.

Dönemin en çok kullanılan renkleri yeşil ve toprak tonlarıydı. Doğanın en güzel renklerinin moda olmasında çevreci akımdan gelen özgürlükçü gençlerin etkisi azımsanacak gibi değildi. Bu tonlara sahip oyuncak gibi duran kendine has ayakkabılar da unutulmazlar arasında.

60&#;ların sonu ve 70&#;lere damgasını vuran ikonlardan Jane Birkin&#;e baktığımızda 70&#;lerin modasını görmememiz imkansız. Kâküllü hacimli saçları, İspanyol paça pantolonu, ona eşlik eden dönem ayakkabısı ve bu dönemin en ilginç ve popüler parçalarından sepet çantası&#; Hem günlük hayatında, hem basın karşısında her kombinine eşlik eden sepet çantası kendisiyle özdeşleşmişti. Bu öyle bir etkiydi ki günümüzde özellikle son yıldır bahar ve yaz kreasyonlarında sepet çantalar sıklıkla yer alıyor.

70&#;lerden günümüze kadar gelen yapımı Charlie&#;nin Melekleri dizisinde dönemin trendlerini oldukça net görebiliyoruz. Kaküllü ve hacimli saçlar, büyük yakalar ve halter yakalar&#; Aynı zamanda dizinin yıldızlarından Farrah Fawcett, saç stiliyle adeta bomba etkisi yaratmıştı.

Kaynakça:

funduszeue.info,,,html

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info?slide=18

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info?slide=24

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası