adiyorum / adıyorum - Vikisözlük

Adiyorum

adiyorum

Yazar: Kaos GL

Elle Style Awards Ödülleri‘nde ‘Yılın Stil Sahibi Müzisyeni’ ödülünü alan Melike Şahin, ödülünü LGBTİ+’lara ithaf etti.

“Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Elle Style Awards Ödülleri‘nde ‘Yılın Stil Sahibi Müzisyeni’ ödülünü alan Melike Şahin, ödülünü LGBTİ+’lara ithaf etti.

13 Haziran’da gerçekleşen ödül törenindeki konuşmasında Şahin, “Bu topraklarda kimi sevdiğimizle yargılanmadığımız günler gelecek. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum" dedi.

Şahin’in konuşmasının tamamı şöyle:

“Bu topraklarda bir gün kimi sevdiğimiz, kimi öptüğümüz, neremizi açtığımız, neremizi örttüğümüzle yargılanmadığımız, linçlenmediğimiz; sadece insan olduğumuz için yan yana durmaktan dayanışmaktan gelen mutluluğu tadabildiğimiz günler gelecek, buna inanıyorum.

“Bunu hep beraber yapacağız. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum.”

Ödül konuşmasının ardından konser iptali!

Melike Şahin’in 22 Temmuz’da, Uluslararası Bursa Festivali’nde kapsamında vereceği konser, Şahin’in ödül konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Belediye’nin iptal açıklamasından önce Melike Şahin konseri sosyal medyada LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleriyle hedef gösterildi. Hedef göstermelerin ardından dün (14 Haziran) Bursa Belediyesi sosyal medyasında konseri iptal ettiklerini şöyle duyurdu: “ Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 22 Temmuz'daki Melike Şahin konseri iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”


Etiketler:insan hakları, kültür sanat, yaşam

BU YAZIMI LPG&#;Lİ OLMAYANLARA ADIYORUM

Ahmet Taştan'ın köşe yazısı

Bugünlerde sürekli sanatçı sıfatıyla sahnelerde ödül alanlar, özellikle insanı hatun cinsi, ne hikmetse ellerine tutuşturulan ödülleri, “kadın hakları konusunda mücadele eden kadınlara, kız kardeşlerime adıyorum” gibi benzeri cümlelerle Müslüman Türk kültürüne aykırı tutum ve davranışlar sergilediklerini  görüyoruz. 

Bunlar küçük bir azınlık, sapık bir anlayış ve saçma sapan fikirlerle bu topraklarda, yaşayan Müslüman Türk kadınına neler aşılamaya çalışıyorlar.


Öyle sanıyorum ki bu ödülleri bilerek onlara veriyorlar ve o sözleri de ezberletiyorlar. “Ezberletmesine gerek yok yönlendirmesi zaten yeter” İtiraz edecek olanlara söylüyorum bu son sözü.

Lakin asıl korkacak şey, Türk toplumunda bu fikirlere kulak kabartacak, gönülleri kayacak bir sürü genç kız ortalıkta dolanmakta. Ahlaki değerlerden yoksun bu gençleri tekrar Müslüman ahlakına çevirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Onları gerçek özgürlüğüne kavuşturmalı ve tekrar iman şuuru aşılamalıyız.

Ülkemizi, dünya milletleri karşısında küçük düşürmeye çalışan bu ufak beyinli sanatsız tayfa, nasıl oluyorsa bir takım  insanımızdan da karşılık bulabiliyor. 

Artık maske düşmeli, gerçekler gün yüzüne çıkmalı, herkes işin hakikatini öğrenmeli. Bütün bu zırvalamaların seçim sonrası artmış olmasından düşündüğümüz şey, kültürel bir savaş açılmış olmasıdır. Nasılsa ses çıkaramazlar, nasılsa kadın hakları aleyhinde konuşamazlar gibi yaklaşımlarla azınlık bir zihniyet

Büyük bir topluluğu yani Anadolu insanını etkisi altına almaya çalışıyor.

Artık gücün kimde olduğunu, artık kimin sözünü dinlenmesi gerektiğini daha iyi anlamalılar. Bu sebeple böyle sapık anlayışları finanse eden Müslüman yetkililer olmamalı.

Müslüman gençler, bu insanları artık dinlememeli. Fakat geldiğimiz noktada gördüğümüz şudur ki kendi nefsine taparcasına, istek ve arzularını yerine getirmekten geri durmayan gençler, bu tür eğlence aracı olan sanatçı bozuntularını dinlemekten geri kalmadıklarını görüyoruz.

Kendi kültürüne yabancı kendi inançlarından habersiz bu insanlar, tuzaklara düşmeden önce daha güzel programlar, daha güzel altyapı çalışmaları ile muhatap olmalılar
Daha güzel günler için canü gönülden çalışmalıyız vesselam .
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası