ingiltere aile birleşimi vizesi 2019 / İngiltere Vizesi İçin Yetkili Kurum: TLSContact

Ingiltere Aile Birleşimi Vizesi 2019

ingiltere aile birleşimi vizesi 2019

İngiltere’ye yerleşmiş veya İngiliz vatandaşı olan bir kişiyle evli veya sivil partner olarak beraber iseniz İngiltere’ye gelmek için Evlilik ve Partner vizesine başvuru yapabilirsiniz. Eğer başvurunuz başarılı olur ise, vizenizin başlangıç tarihinden itibaren İngiltere’de çalışma hakkınız doğmaktadır.

Bu kapsamdaki başvurular İngiltere içinden olduğu gibi, İngiltere dışından da yapılabilmektedir. Fakat, İngiltere’den başvuru yapabilmeniz için, İngiltere’de herhangi bir göçmenlik kategorisi altında yasal olarak bulunuyor olmanız ve sahip oluğunuz vize sürecinin en az 6 ay olması gerekmektedir.

Ornegin Ingiltereye turist vizesiyle gelen birinin basvurusu Kabul edilmez. Basvurunun esin surekli olarak ikamet ettigi ulkeden yapilmasi gerekir.

Bu vize türüne başvuru yapabilmeniz için, sizin ve eşinizin/sivil partnerinizin bazı genel başvuru şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir:

• Yasal yollarla evlenmiş veya evlenmemiş partner olduğunuzu kanıtlamak
• Eşiniz ya da partnerinizin İngiliz vatandaşı veya İngiltere’ye yerleşmiş olması
• Sürekli olarak birlikte yaşadığınızı kanıtlmak ve bunu İngiltere’de devam ettirmek niyetinde olduğunuzu beyan etmek
• Sizin ve eşinizin/partnerinizin en az 18 yaşında olması
• İngiltere devlet sosyal yardımlarından veya kamu fonlarından faydalanmadan kendinizi ve varsa bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri geçindirebilmek
• İngilteredeki sponsor esin yıllık kazancının belirnenen rakamın üzerinde olması. Bu şu anda çocuksuz eş için minimum £18, Bir çocuklu aile için £22,, diğer çocuklar için çocuk başına yıllık £
• İngiltere devlet sosyal yardımlarından veya kamu fonlarından faydalanmadan, yaşayabileceğiniz bir evin mevcut olması
• Yeni kanunlar gereğince, İngiltere’de yaşamınızı devam ettirmeniz için yeterli derecede İngilizce bilmeniz. A1 İngilizce sınavını geçmeniz ve sertifika almanız gerekli.
• Daha önceki herhangi bir evlilik, evlenmemiş partner veya buna benzer bir ilişkinin tamamen sonlandırılmis olddugunu belgeleemek
Evli olmayan cifler/partnerler yukarıda belirtilen şartların yanı sıra, aşağıdaki şartı da yerine getirmiş olmalıdırlar.
• Eşlerin/partnerlerin, en az 2 yıl boyunca, evlilikte olduğu gibi, bir ilişki içinde ve aynı çatı altında yaşıyor olması

Vize Süreci:

Eğer başvurunuz başarılı olursa, size yıllık bir vize verilecektir. Bu vize ile İngiltere’ye yerleşip, herhangi bir işte çalışabilirsiniz.

Vize Uzatma:

Bu sürecin sonunda, vizenizi yıl daha uzatma hakkınız doğacaktır. Başvurmak için ana kriterler:
-Esinizle birlikte ayni evde yasiyor olmaniz ve bunun belgelerle kanitlanmasi.
_Esinizin kazancinin yeterli olmasi. Kazancinin, hem kendisine hem de aile giderlerini karsilayacak kadar yeterli olmasi gerekli.
&#; Basvuru sahibinin A2 ingilizce sınavını da geçmeniz gerekir.

Indefinite (Suresiz Oturum):

Bu vize kapsamında İngiltere’de toplamda 5 yılı doldurduğunuzda ve eğer evliliğiniz hala devam etmekte ise, bu kategori altında sürekli oturum başvurusu yapmaya hak kazanacaksınız.
Bu vizede aranan ana kriterler:
&#; Esinizle birlikte ayni evde yasiyor olmaniz ve bunun belgelerle kanitlanmasi.
&#; Esinizin kazancinin yeterli olmasi. Kazancinin, hem kendisine hem de aile giderlerini karsilayacak kadar yeterli olmasi gerekli.
&#; “Life in the UK Test” ve B1 English sınavlarını geçmiş olmanız gerekli.
&#; Vize ucret ve İmmigration Health Sürcharge (Saglik Harci) parası da var.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

İngiltere göçmenlik kanunları gereğince tüm eş, partner ve nişanlılar en az A1 seviyesinde İngilizce konuşabildiğini ve anlayabildiğini kanıtlamak zorundadır. 65 yaş ve üstündeki kişiler, ve İngiltere üniversitelerinden mezun kişiler bu kuraldan muaf tutulmaktadır.

Eğer aşağıda belirtilen kategoriler altında iseniz, evlilik veya partner vizesi başvuru sahibi olarak İngilizce şartlarını yerine getirmiş olmanız gerekmektedir.

• Avrupa Ekonomik Alanı veya İsviçre uyruklu değilseniz; ve
• İngiltere’ye yerleşmiş (Süresiz Oturum Vizesi olan) ve/veya İngiliz bir kişi ile ilişki içerisindeyseniz; ve
• Ve bu kişiyle İngiltere’de beraber olmak için vize başvurusu yapmak istiyorsanız.
– UK’deki eşinizin Ankara Anlaşması vizesi varsa. (Not: Bu Dependant vizesi oluyor)
Eğer ana dili İngilizce olan bir ülke vatandaşı değilseniz ya da İngilizce eğitim veren bir kurumdan mezun değilseniz, İçişleri Bakanlığı (Home Office) tarafından onaylanmış bir test merkezi tarafından sunulan İngilizce testini geçmek zorundasınız (CEFR Level A1 – genel İngilizce anladığınızı gösterir).

İNGİLTERE VİZESİ ÜCRETİ &#; KAÇ GÜNDE ÇIKAR

İngiltere Vize Başvurusu yazımızda İngiltere vizesi başvuru sürecinin ne kadar hassaslıkla yürütülmesi gerektiğini anlatmış, dikkat etmeniz gereken konularından bahsetmiştik. Bir kere red almış olmanız daha sonraki başvurularınızın da önünü kesme potansiyeli taşır. Lütfen henüz okumadıysanız sağlıklı bir İngiltere vizesi başvurusu süreci için önce İngiltere Vize Başvurusu yazımızı okuyun. Gelelim ücret konusuna&#;

İNGİLTERE VİZESİ ÜCRETİ

Shengen&#;den farklı olarak İngiltere turist vizesi ücreti sabit bir servis ücreti değil. Ne kadar uzun geçerlilikte bir vize için başvurduğunuza göre ödemeniz gereken ücret değişir. 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve da 10 yıllık olarak 4 farklı geçerlilik süresi için başvurabiliniyor. Süreye göre İngiltere turist vizesi ücretleri şöyle:

6 Aylık: USD
2 Yıllık: USD
5 Yıllık: USD
10 Yıllık: USD

Diğer Ücretler

İngiltere vizesinin ücretine ek olarak başvuru sürecinizin süresini hızlandırmak veya bazı esnekliklere sahip olmak için satın alabileceğiniz ekstra servisler var. Bunların hiç birisi zorunlu değil, sizin tercihinize bırakılıyor. Vize İşlemlerini Hızlandırma ve Esneklikler bölümünde satın alabileceğiniz ektra hizmetleri detaylıca anlattık.

Ödeme Nasıl Yapılıyor

Online başvuru sırasında ilk aşamada formu dolduruyor, ikinci aşamada İngiltere Vize Başvuru Merkezi&#;nden randevu alıyor, ve üçüncü aşamada kredi kartınızla ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz. Ödemenin yapıldığını belgeleyen dekont emailınıza yollanıyor. Bunun bir çıktısını alıp dosyanıza eklemeniz gerekiyor.

Başvuru Reddedilirse Vize Ücreti Yanıyor Mu?

Evet. Paranızı geri alma şansınız yok.
Keza 5 senelik için başvurup USD yatırdıysanız, ancak vizenin 6 aylık çıktıysa da aradaki farkı geri alamıyorsunuz.

İNGİLTERE VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR

İngiltere vizesi çıkma süresi yoğunluğa göre değişmekle birlite en geç İngiltere Vize Başvuru Merkezi&#;ne pasaportunuzu verdikten sonraki 21 işi günü, yani aşağı yukarı 1 ay içinde başvurunuz neticeleniyor ve pasaportunuz İngiltere Vize Başvuru Merkezi&#;ne yollanıyor. Eğer yoğunluk yoksa daha erken sonuçlanması da mümkün. Ancak her şekilde 1 ay da bekleme ihtimaline hazırlıklı olmak lazım. Eğer riske edemeyeceğiniz bir aciliyetiniz varsa aşağıdaki hızlandırma servislerinden birisini satın alabilirsiniz.

VİZE İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRMA VE ESNEKLİKLER

Ek ücrete tabi bu servislerden birisini alarak İngiltere vizesi işlemlerinizi hızlandırabilir ya da süresinde esnetme yapabilirsiniz:

Evrak Tarama Hizmeti

Başvuru sürecinde evrakların taranarak başvuru sistemine yüklenmesi gerekiyor. Evrak tarama ve yükleme işlemini siz yapmayacaksanız, TLS Contact’tan bu hizmeti alabilirsiniz. Hizmet bedeli: TL.

Erken Saatte Başvuru Servisi

Bu hizmet, İngiltere Genel Ziyaretçi Vize başvurusu yapan kişinin, randevusunu sabah – saatleri arasında bir zamana alınabilmesini sağlıyor. Bu durumda Genel Ziyaretçi Vize ücretine bir de ekstra servis ücreti ekleniyor. Randevunuza geldiğinizde bu hizmetin bedelini ödediğinize dair belgenin çıktısını da getirmelisiniz. Fakat bu hizmetten sadece İngiltere Vize Başvuru Merkezi İstanbul &#; Ankara ve İzmir’den başvuru yapanlar yararlanabiliyor. Bu uygulamanın, en nihayetinde İngiltere Konsolosluğu&#;ndan çıkacak olan vize başvuru kararınıza hiçbir katkısı bulunmadığının da altını çizelim. Hizmet bedeli TL.

Walk-In Servis

Ekstra bir ücretle, randevunuza erken gelme veya geç kalma payı bırakmak demek. Bu servis sadece iş günleri &#; saatleri arasında geçerli. Hizmet bedeli TL.

Süper Öncelikli Vize

Süper Öncelikli Vize servisi, İngiltere Konsolosluğu&#;nun başvurunuzu 24 saat içinde neticelendirmesi hizmetidir. Bu durumda Genel Ziyaretçi Vize ücretine bir de Süper Öncelikli Vize servisi ücreti ekleniyor. Fakat sadece İstanbul&#;daki İngiltere Vize Başvuru Merkezi&#;nden alınabiliyor. Randevunuza geldiğinizde bu hizmetin bedelini ödediğinize dair belgenin çıktısını da getirmelisiniz. Ayrıca Tier 2 (İngiltere çalışma vizesi) ve Tier 5 (Değişim öğrencileri ve dil kursuna gidecek öğrenciler, geçici olarak kısa süreli çalışacaklar için İngiltere vizesi) Vizesi başvurularında da bu hizmet geçerli oluyor. Bu uygulamanın, en nihayetinde İngiltere Konsolosluğu&#;ndan çıkacak olan vize başvuru kararınıza hiçbir katkısı bulunmadığının da altını çizelim. Hizmet bedeli Pound

Öncelikli Vize

Öncelikli Vize servisi, İngiltere Konsolosluğu&#;nun başvurunuzu 5 iş günü içinde neticelendirmesi hizmetidir. Bu durumda Genel Ziyaretçi Vize ücretine bir de Öncelikli Vize servisi ücreti ekleniyor. Randevunuza geldiğinizde bu hizmetin bedelini ödediğinize dair belgenin çıktısını da getirmelisiniz. Bu uygulamanın, en nihayetinde İngiltere Konsolosluğu&#;ndan çıkacak olan vize başvuru kararınıza hiçbir katkısı bulunmadığının da altını çizelim.
Hizmet Bedeli Pound.

ÖNEMLİ: Visa4UK websitesinden randevu türü bölümünde ekstra ücretlendirmeye tabi olan Sadece İstanbul&#;dan alınabilen Super Priority Visa* (süper öncelikli vize) ya da Priority Visa* (öncelikli vize) randevusu aldıysanız, ödemelerinizi online yapmanız, makbuzun çıktısını almanız bu makbuzu da vize başvuru merkezine gittiğinizde yanınza almanız gerekiyor.

Bu ücretler nereye nasıl ödeniyor?

Eğer yukarıda belirttiğimiz hızlandırma ya da zamanlamada esneklik sağlayan servislerden birini alacaksanız bunları için ek ücret ödemeniz gerekiyor. Onların da ödemesini bu aşamada yapıyorsunuz. İşlemlerle ilgili emailınıza bir dekont  ve randevu bilgilerinizi de içeren bir başvuru / referans numaranız gelecek.  Bir çıktısını alıp başvuru dosyanızı eklemelisiniz.

VİZE TÜRÜ

VİZE ÜCRETİ ()

AÇIKLAMA

6 aylık USDTuristik vize
2 yıllık96 USDTuristik vize
5 yıllık USDTuristik vize
10 yıllık USDTuristik vize
Öğrenci ziyaretçi vizesi USD(6 aylık)
Uzatılmış Öğrenci ziyaretçi vizesi USD( ay arası)
Tier 4 Vizesi USD(Uzun dönem İngiltere öğrenci vizesi)

OPSİYONEL SERVİSLER

Erken Saatte Başvuru TL
Walk-In Servisi TL
Süper Öncelikli Vize Servisi Pound
Öncelikli Vize Servisi Pound

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası