küresel nedir sözlük anlamı / Sesli Sözlük - küresel

Küresel Nedir Sözlük Anlamı

küresel nedir sözlük anlamı

Küresel Ne Demek? Küresel Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Küresel Ne Demek? Küresel Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Küre &#x;le &#x;lgili Olan
Küre Biçiminde Olan, Kürevi
Dünya Ölçüsünde Geniş Bir Bak&#x;ş Aç&#x;s&#x;yla Benimsenen, Global

Küresel Kelimesi Nasıl Yazılır? Küresel Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Küresel

Küresel kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Küresel ne demek? Küresel kelimesi nasıl yazılır? Küresel kökeni nedir? Küresel kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



Küresel ne demek? Küresel kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Küresel ile ilgili yap&#;lan tetkikler, kelimeleri mercek alt&#;na alanlar ve Türkçe konu&#;anlar taraf&#;ndan ara&#;t&#;r&#;l&#;r. Bu ki&#;iler yaln&#;zca kelimelerin anlamlar&#;yla ilgili ara&#;t&#;rma yapmakla kalmaz. Ayn&#; zamanda yan anlamlar&#;n&#; ve kelimenin yerine kullan&#;labilecek ayn&#; anlama gelen e&#; sesli kelimeleri ö&#;renme &#;ans&#; da bulur. Zaman zaman ara&#;t&#;r&#;lan Küresel kelimesi ne anlama gelir?

Küresel Ne Demek? Küresel TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Küresel kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 3 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Küresel kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.

Küresel TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. s&#;fat Küre ile ilgili olan
  2. Küre biçiminde olan, kürevi
  3. Dünya ölçüsünde geni&#; bir bak&#;&#; aç&#;s&#;yla benimsenen, global

Küresel Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

K&#;resel Ne Demek? K&#;resel Tdk S&#;zl&#;k Anlamı Nedir?

Değişik anlamları üzerinden ele alınması ile beraber, küresel sözcüğü günümüzde halk arasında ve birçok farklı yerde oldukça fazla değerlendiriliyor. Özellikle taşımış olduğu anlamı ile beraber, ilk kullanılan sözcük olarak öne çıktığını ifade etmek gerekir.

Küresel Ne Demek?

Küresel kelimesi değişik anlamları eşliğinde amaca uygun farklı yerlerde kullanılabilecek seçenekler sunuyor.

- Küre ile ilgili olan
- Küre biçiminde olan, kürevi
- Dünya ölçüsünde geniş bir bakış açısı üzerinden ele alınan, global

Bu şekilde yukarıdaki anlamları ile beraber amaca uygun olarak değerlendirebilir.

Küresel TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında küresel kelimesi, ‘Global’ anlamı üzerinden ele alınmakta ve ifade edilmektedir. Özellikle dünya ölçüsü üzerinden geniş bir bakış açısı ile benimsenmiş durum olarak öne çıkmaktadır. Tabii küre ile ilgili olan ya da küre biçiminde anlamları üzerinden de günlük hayatta kullanılabilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası