arap yasemin i / Arap Yasemin Bakımı Nasıl Yapılır?

Arap Yasemin I

arap yasemin i

Yasemin Çiçeği

Zarif ve şık bitkilerden biri olan yasemin çiçeği, görünümü ve kokusuyla içinizi ferahlatır. Anavatanı Himalayalar’dır. Avrupa, Amerika ve Türkiye’de yetiştirilen çiçekler arasında ilk sıralarda yer alır. Bunun sebebi bakımın kolay ve görünümünün güzel olmasıdır. Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde de sıkça bu bitkiyle karşılaşabilirsiniz. Yaz aylarının sevilen bitkilerinden biridir. Bakımı çok kolay ve pratiktir.

Evinizde, ofisinizde ve istediğiniz her yerde kolaylıkla bakabilirsiniz. Asaleti, zarafeti, çekiciliğiyle güzelliği simgeler. Bu yüzden kadın cinsiyetinin sembolü olarak da kullanılır. Güneşi ve sıcak havaları sever. Ilıman iklim kuşağında olan bölgelerde rahat yetiştirebilirsiniz. Keskin kokusu ve muhteşem görünümüyle size enerji verir. Bahar mevsiminde çiçek bahçesinde olduğunuz hissine kapılırsınız.

Saksıda, balkonda ve bahçenizde kolaylıkla yetiştirebilir ve bakabilirsiniz. Yasemin çiçeği tohumu alabilir ve güneş gören sıcak bir yere ekebilirsiniz. Kısa sürede büyür ve bahçenizi güzel bir hale getirir. İster bahçenizde ister saksıda kolaylıkla yetiştirip bakabilirsiniz. Kokusuyla sizi büyüler. Enerji veren yapısıyla kişileri rahatlatır. Görünümü ve kokusuyla huzur verir. Bitkiyi güneşli ve nemli ortamlarda yetiştirmeniz gerekir.

Yasemin çiçeği fidesi ortalama 40 ila 50 cm arasındadır. Bu fideyi her mevsim toprağa veya saksıya dikebilirsiniz. Güneşi, ışığı ve nemi sevdiği için evin aydınlık bir köşesine saksıyla beraber koyabilirsiniz. Teraslarınız ve bahçeniz için oldukça ideal bir bitkidir. Kışın yapraklarını dökmez. -5°C soğuğa kadar dayanabilir. Dikkatli ve düzgün bakılırsa boyu 5-6 metreye kadar çıkabilir. Bu sebeple yasemin ağacı olarak da bilinir. Ekildikten sonra fazla su istemez. Ancak kurak bir toprakta ise arada bir nemlendirmeniz gerekir.

Aşırı soğuk olmayan bölgelerde de yetiştirilme imkânı vardır. Yasemin çiçeği bitkisi her yıl budanmalıdır. Belli dönemlerde dış yapraklarını budayabilirsiniz. Yılda ortalama 20-25 cm arası uzar. Düzgün bakılırsa ortalama 15 yıl yaşar. Temmuz ve kasım ayları arasında çiçek açar. Onlarca farklı renk ve şekillerde olan bitkinin özelliklerini ve faydalarını Trendyol’dan araştırabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünü kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Yasemin Çiçeği Özellikleri ve Bakımı Nasıldır?

Yasemin Çiçeği Özellikleri ve Bakımı Nasıldır?

Kokusuyla herkesi büyüleyen bu bitkinin bakımı oldukça pratik ve kolaydır. Kokusu keskindir ve görünüşü eşsizdir. Bu bitkinin dünya genelinde 200 civarında türü bulunur. Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetiştirilebilir. Çelikleme yöntemiyle çoğaltılır.

Bitkiyi evde de yetiştirebilirsiniz. 10-15 cm aralığında bir dalı temiz bir bıçak yardımıyla düz olarak kesebilirsiniz. Kestiğiniz dalı su ortamında köklenene kadar bekletmeniz gerekir. Kökü oluşan dalı daha sonra toprak ya da saksıya dikebilirsiniz. Teras, balkon ve evinizde mükemmel kokuyu hissedebilirsiniz.

Her toprakta yetişen yaseminin bakımı oldukça kolaydır. Bakımda önemli noktalardan biri su miktarıdır. Nemli ve sulak toprakta su verilmeyebilir. Bununla birlikte kurak bir topraksa ve güneş görüyorsa sıklıkla su verilmelidir. Belli aralıklarla, özellikle yaz mevsiminde sık aralıklarla su vermeniz gerekir. Hızlı bir şekilde açmasını istiyorsanız güneş gören bir yere koyabilirsiniz. Kış ayları gelmeden saksıdaki toprağı yenilemenizde fayda bulunur. Bahar aylarında toprağın nemli olması çok önemlidir. Eğer bahçeye dikecekseniz 2-3 metre arayla dikmenizde fayda vardır. Dalları çok uzadığı zaman ucundan kesilmesi gerekir. Çiçeği oldukça hassastır, çabuk bitlenme yapabilir. Bu yüzden sirke veya süt kullanarak bitkiyi kolayca bitlerden koruyabilirsiniz.

Bu bitkinin özünden yağ, parfüm, çay ve aksesuar üretilir. Yasemin çiçeği kolye çeşitleri gümüş, altın ve bronz türlerinde olabilir. Sevdiklerinize armağan etmek için bu kolyeleri alabilirsiniz. Bitkinin eşsiz görünümünden ilham alınarak hazırlanan kolyeler sevdiklerini mutlu eder. Kız arkadaşınıza özel gün hediyesi olarak satın alabilirsiniz. Yasemin çiçeği buketi, özel günlerde sevdiğinize hediye vermek için oldukça idealdir. Farklı renk tonlarında oluşan buketler çeşitli büyüklerde olabilir. Ayrıca nişan, düğün gibi özel günlerde gelinler bu buketi kullanabilir. Beyaz çiçekli yasemin, gelin buketleri için iyi bir tercihtir. Özellikle beyaz rengin saflığı, temizliği ve zarafetiyle yapılan buketler, gelin adaylarının daha şık görünmesi sağlar.

Yasemin çiçeği hediye olarak özel ve zarif görünümüyle tercih edilir. Sevdiklerinizin özel günlerinde bu bitkiyi hediye edebilirsiniz. Örneğin Anneler Günü’nde annenize muhteşem kokulu bu bitkileri armağan edebilirsiniz. Bu bitkinin hediye edilmesi onları çok mutlu eder. Kız kardeşinize, eşinize hatta çocuklarınıza hediye ederek onları sevindirebilirsiniz. Kokusu, rengi ve zarif görünümüyle size de enerji ve mutluluk verir.

Canlı iç mekan yasemin çiçeği olarak bu ürünlere evinizde ya da ofisinizde rahatlıkla bakabilirsiniz. İşyerinizin güzel bir köşesine yerleştirebilirsiniz. Kokusu ve rengiyle sizi motive eder ve işlerinizi büyük keyifle yapmanıza yardımcı olur. Evinizde ise salonunuzun güneş gören bir köşesine koyabilirsiniz. Canlılığı, kokusu ve rengi size mutluluk ve keyif verir. Huzurlu bir ortam oluşmasına yardımcı olur. Yasemin çiçeği sipariş vererek sevdiklerinizle huzurlu, enerjik ve keyifli bir ortam oluşturabilirsiniz. Beğendiniz renkteki ürünü Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Bitkinin birçok hastalığa ve soruna faydası bulunur. Yıldız çiçekli yasemin, hoş kokulu bitkilerden biridir. Kokulu yasemin çiçeği, kaygı ve stresi azaltır. Eşsiz kokusu sayesinde beyin, kendini güvenli bir ortamda olduğunu sanır. Bu yüzden kaygıyı ve stresi azaltarak huzurlu olmanızı sağlar. Narin ve zarif görünümüyle ofislerde kullanılabilir.

Odanızın güneş gören bir yerine bu bitkiyi koyabilirsiniz. Odanız hem daha güzel görünür hem de daha ferah kokar. Asabiyet ve sinirliliği alır. Depresyon gibi ruhsal sorunları olan kişilerin rahatlamasında oldukça etkilidir. Yasemin çiçeği çayı ise muhteşem aroması ve lezzetiyle günün her saati tüketilebilir. Özellikle gerçek yasemin çiçeği ile yapılan çaylar son derece lezzetli olur.

Lezzeti dışında sağlık açısından da yararlıdır. Kalp hastalıkları, şeker, diyabet ve kanser gibi hastalıkların tedavisine ek olarak tüketilebilir. Yüksek oranda antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk havalardan, nezleden, gripten sizi korur. Vücuttaki toksinleri atmanıza yardım eder. Kötü huylu kanser hücrelerinin oluşmasını ve çoğalmasını engellediğine dair araştırmalar bulunur. Metabolizmanın hızlanmasında etkindir. Zayıflamak isteyen kişiler de günde bir bardak içebilir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller kolesterolü dengeler ve kalbi korur.

Yapılan araştırmalarda kan dolaşımının hızlanmasında etkili olduğu görülür. Bu sayede damar tıkanıklığı, kan pıhtısı gibi sorunların engellenmesine yardımcı olur. Tromboz ve beyin hasarı oluşmasını engellemeye de yardımcıdır. Antiviral özelliği sayesinde virüslere karşı etkilidir. Kötü kolesterolün oluşumunu engeller ve sizi felçten korur. Düzenli olarak içildiğinde vücutta bulunan zararlı hücreleri yok edebilir. İdrar söktürücü etkisiyle enfeksiyonel durumlardan vücudu korur. Vücutta oluşan ödem ve şişliği alır. Sindirim sistemi olan mide ve bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur.

Lezzeti ve kokusuyla sinirleri yatıştırır, sizi gevşeterek stresli olmanızı engeller. Terapötik özellikleriyle ise antidepresan görevi görür. Cildinizi güzelleşmesi ve parlamasında etkin rol oynar. Ciltteki hücreleri yeniler ve kırışıklıkları gidererek yaşlanmayı geciktirir. Her gün bir fincan içerek çok daha güzel ve sağlıklı görünebilirsiniz. Grip, bronşit ve nezle gibi hastalıklara yakalandığınızda iyileşme sürenizi hızlandırır. Bunun dışında uyarıcı etkiye sahiptir. Algılarınızı açar ve uyanık kalmanızı sağlar. Odaklanmamız gereken durumlarda bir bardak içmeniz tavsiye edilir. Kuru yasemin çiçeği satın alarak çayını yapabilirsiniz. Paket veya sallamalı çay şeklinde de Trendyol’dan bularak kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Farklı Anlamlara Sahip Yasemin Çiçeği Renkleri

Farklı Anlamlara Sahip Yasemin Çiçeği Renkleri

Yasemin çiçeği renkleri farklı anlamlara ve sembollere sahiptir. Sevdiğiniz kişiye bu bitkiyi hediye ederseniz renklerine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü her rengin farklı bir anlamı vardır. Beyaz yasemin çiçeği saflığı, temizliği ve zarafeti temsil eder. Özellikle kadınlar nişan ve düğünlerinde beyaz rengini tercih eder. Ayrıca beyaz her mekâna yakışan bir renktir. Bahçede, ofisinizde, evinizde veya terasınızda saksı içinde beyaz çiçekleri görmek size enerji verir. Daha rahat çalışmanızı sağlar. Mistik kokusu ve görünümüyle dikkat çeker. Kokulu yasemin çiçeği almak isteyenler bu çiçeğin Arap yasemini olarak bilinen türünü inceleyebilir. Arap yasemin çiçeği, hoş kokusu sebebiyle kozmetik ürünlerde de sıklıkla kullanılan beyaz renkli bir bitkidir.

Kırmızı renkte bitkiler ise aynı gül gibi aşkı, romantizmi ve sevgiyi simgeler. Birine aşkınızı ilan etmek isterseniz kırmızı renkte yasemin alabilirsiniz. Ayrıca özel günlerde kırmızı rengi sevgilinize ya da eşinize gönderebilirsiniz. Örneğin, evlenme teklifi ederken kırmızı renkteki bitkiyi kullanarak ona güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.

Sarı yasemin çiçeği bolluk, bereket ve mutluluğu simgeler. Yeni bir ofis açan arkadaşınıza sarı renkli bitkiyi alarak hediye edebilirsiniz. İş yerini bolluk ve bereketle yönetmesini temenni ederek arkadaşınızı mutlu edebilirsiniz. Ayrıca mezuniyet, yeni iş kutlaması gibi özel günlerde de yine sarı rengi tercih edebilirsiniz. Evinize ve ofisinize de sarı renkli bitkiyi satın alarak kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Pembe yasemin çiçeği ise genelde gönül almak ya da özür dilemek için tercih edilir. Küs olduğunuz bir yakınınıza pembe bitkiyi alarak barışmak için bir adım atabilirsiniz. Pembenin canlı ve muhteşem tonları karşıdaki kişiyi mutlu eder. Bunun dışında mor renk ise şansın, hatranın ve inancın simgesidir. Mor rengin asilliği ve güzelliği sizin inancınızı ve şansınızı yükseltir. Özel günlerde ve hasta ziyaretlerinde mor renkli bitkileri alarak hediye edebilirsiniz. Sınava giren yakınınızı motive etmek için alabilirsiniz. İstediğiniz renkte onlarca çeşit yasemini Trendyol’da bulabilirsiniz. Sevdiklerinize tercih ettiğiniz rengi satın alarak hediye edebilirsiniz.

Eşsiz Görünümüyle Yasemin Çiçeği Çeşitleri

Eşsiz Görünümüyle Yasemin Çiçeği Çeşitleri

Yasemin çiçeği çeşitleri, farklı mekanlara ve ortama göre üretilir. Örneğin bahçe için olanlar ve saksıda yetişen bitkiler arasında farklar vardır. Bu bitkiler bahçede 4-5 metreye kadar çıkabilir. Saksı ortamında yetişen bitki ise çok fazla büyümez. Saksıda veya bodur tercih edebilirsiniz. Sarmaşık ya da dikenli gibi farklı türleri de vardır. Bunlar kullanım alanları ve tercihlere göre değişebilir.

Yasemin çiçeği sarmaşık çeşidi bahçenizin muhteşem görünmesine katkı sağlar. Sarmaşık yasemin çiçeği, etrafında bulunan yapıların üzerini kaplayarak büyür. Bu sebeple sarmaşık olarak isimlendirilir. 5-6 metreye kadar uzayan ve renkli çiçekler açan bitkiler eşsiz koku ve görünüm verir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında bahçenizi renklendirir.

Nemli toprakları seven bu bitkiler sulandıkça daha da güzelleşir. Ortalama 15-20°C’de yetişir. Bu anlamda ılımlı tropik havaları sever. Bahçenize ekebilir, uzadıkça duvara doğru yönlendirerek duvarınızı süsleyebilirsiniz. Ne kadar sular ve bakımını doğru yaparsanız açım o kadar çabuk olur. Bir asmaya veya bir kafese asabilirsiniz. Renkli görünümü size heyecan, huzur ve mutluluk verir. Açtıkça dış ve bodur yaprakları budayarak daha da büyümesini sağlayabilirsiniz. Bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir diğer yasemin türü ise yabani olandır. Küçük ve hoş kokulu çiçekleri olan yabani yasemin çiçeğini bahçenizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Dikenli yasemin çiçeği ise bir diğer türdür. İster bahçede isterseniz teras ve balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Yoğun koku verir. Ayrıca küçük, kırmızı, yenilebilir meyvelere sahiptir. Ortalama zeytin büyüklüğünde olan bu yumuşak meyvelerin tatlı ve ekşi tadı vardır. Meyveler pişmiş olduğu dönemde tam kırmızı renge bürünür. Bu dönemde tüketebilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz akşamlarında oluşan esintiyle beraber muhteşem kokusunu duyabilirsiniz. Saksıda yetiştirmeye de oldukça uygundur. Hızlı bir şekilde büyür. İlkbahardan başlayarak sonbahara kadar çiçekli kalır. Uzun yıllar solmadan bahçenizi süsleyebilir, oldukça dayanıklıdır. Saksıda yasemin çiçeği çeşitlerinin özelliklerini, renklerini ve çeşitlerini detaylı bir şekilde araştırabilirsiniz. Beğendiğiniz çeşidi Trendyol’dan kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Bütçenize Uygun Yasemin Çiçeği Fiyatı Nasıldır?

Bütçenize Uygun Yasemin Çiçeği Fiyatı Nasıldır?

Yasemin çiçeği fiyatı bitkilerin rengine, türüne ve şekline göre değişebilir. Tercih ettiğiniz çeşitlerde farklı fiyat uygulanabilir. Örneğin bahçeniz ve ev gibi iç mekanlar için tercih ettiğiniz bitkiler arasında fiyat farkı olabilir. Bunun dışında sarmaşık şeklinde tercih ederseniz de fiyatı değişebilir. Ayrıca meyve veren türleri satın alırsanız bu da farklı bir ücrete tabi olur. Mor, sarı, kırmızı, beyaz ve mavi gibi renkleri vardır. Tercih ettiğiniz renk tonuna göre de fiyatlarda değişiklik olabilir.

Kırmızı yasemin çiçeği, beyaz olana göre çok daha yüksek fiyatlı bir üründür. Bu bitkileri balkonda, terasta, evinizde, ofisinizde ya da bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Bitkilerin güneş görmesi ve sulanması gerekir. Bakımı oldukça kolay ve pratiktir. Renkleri ve kokusuyla size enerji verir. Huzur dolu bir ortam oluşturur. Sevdiklerinizle mutlu alanlar yaratırken bu bitkiyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Rengi gibi türleri de değişiklik gösterir.

Bodur yasemin çiçeği çalı formunda, hoş kokulu bir bitkidir. Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde yetişmeye uygundur. Bu bitki sabahları çiçeklerini kapatıp akşamları açar. Eşsiz kokusuyla sizi büyüler. Akşamları sulamanız daha uygun olur. Bitki dokunulduğunda çiçeklerini kapatır. Bu yüzden çok fazla temas etmemeniz gerekir. Alımlı, narin görünümü ve kokusuyla size huzurlu bir ortam sağlar. Saf ve duruluğun simgesidir. Farklı renk tonlarıyla sizi baştan çıkarır. Saksıda ve evde yetiştirilmeye uygundur. Ofisinize bu bitkilerden alabilirsiniz.

Mavi yasemin çiçeği ise kışın yapraklarını döken, uzun yıllar boyunca yaşayabilen, çalı formunda bir bitkidir. Diğer isimleri kurşunkök ve yalancı yasemindir. Soluk mavi renkteki bu türler kokusuzdur. Asıl Güney Afrika topraklarında yetişir. Akdeniz Bölgesi’nde de sıkça görülür. Bazı bölgelerde değişik formlarda olabilir. Mavi huzurun, gökyüzünün ve ufkun rengi olduğu için huzur verir. Yalancı yasemin çiçeği çeşitlerinin özelliklerini, yetiştirme ve bakım şekillerini Trendyol’dan öğrenebilirsiniz. Avantajlı fiyatlara sahip bu bitkileri satın alabilirsiniz.

Yasemin Çiçeği Trendyol’da

Yasemin Çiçeği Trendyol’da

Bu bitkiler eşsiz kokusu ve muhteşem rengiyle size huzur, mutluluk ve enerji verir. İster bahçenizde ister evinizde isterseniz de ofisinizde bakabilirsiniz. Size enerji vererek odaklanmanızı ve işinizi daha iyi yapmanızı sağlar. Mavi, kırmızı, beyaz, pembe ve sarı renk tonlarında olabilir. Dilediğiniz renk tonunda onlarca çeşit yasemini Trendyol’dan kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Yasemin çiçeği türleri oldukça fazladır. Dünyada ortalama 200 tür vardır. Her türün farklı özellikleri, görünümü ve bakım şekli bulunur. Örneğin bazı türler sadece renk ve koku verir. Bazı türler ise hem meyve verir hem de çiçek açar. Bu meyveler, yenebilir özelliktedir. Bazı yasemin türleri ise farklı çiçek şekillerine sahiptir. Portakal çiçekli yasemin, kokulu ve meyve veren bir türdür. Bu hoş kokulu bitkinin aynı zamanda portakala benzer turuncu küçük meyveleri de bulunur. Katmerli yasemin çiçeği ise yoğun kokulu ve gül benzeri kat kat çiçekleri olan farklı yapılı bir bitkidir. Bazı türleri ise koku vermez; sadece hoş bir renge sahiptir. Örneğin; mor yasemin çiçeği, hoş renkli ancak kokusuz bir bitkidir.

Saksıda, bahçede veya terasınızda yetiştirebilirsiniz. Bakımı oldukça kolay ve pratiktir. Güneşi çok seven bitkilerin aydınlık ortamda kalması önemlidir. Düzenli su verilir ve bakımı yapılırsa kısa zamanda büyür ve açar. Odaklanmada ve enerjinizi yenilemede size yardımcı olur. İstediğiniz renkte ve çeşitte saksılı ürünleri sevdiklerinize özel günlerde hediye edebilirsiniz. Ancak anlamlarına dikkat etmeniz gerekir. Her rengin farklı bir anlamı vardır. Bunun dışında tamamen süs amaçlı evinize yapay yasemin çiçeği alabilirsiniz. Rengarenk tonlarıyla evinizde güzel bir dekor olabilir. Trendyol’dan bakarak eviniz ve ofisiniz için bu bitkileri satın alabilir ve masanıza süs olarak koyabilirsiniz.

Yasemin çiçeği özü parfüm, kozmetik, şampuan gibi alanlarda da çok sık kullanılır. Özel mistik kokusu sizi ve karşınızdakini cezbeder. Birçok parfüm markası bu özü kullanır. Ayrıca bu özlerden üretilen saç ve vücut şampuanları cildinize parlaklık ve canlılık verir. Saç bakımı için oldukça idealdir. Bunun dışında kozmetik ürünlerde de bu öz oldukça kullanılır. Yasemin çiçeği çeşitlerinin yanı sıra bu bitkinin kullanıldığı aksesuarları ve çayları da Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

Arap Yasemin Bakımı Nasıl Yapılır?

Arap yasemini, balkon ve bahçelerde en çok tercih edilen çiçeklerden biridir. Genelde dış mekan bitkisi olarak tercih edilir. Hem şık görünümü, hem de estetik duruşu ile bulunduğu ortama renk katar. Akdeniz ikliminin olduğu bölgelerde kolayca yetiştirilir. Sabah saatlerinde çiçeklerini saklar ve akşamları açar. Kokusu için yetiştirilen bir bitkidir. Güzel kokusu yüzünden çok fazla böcek çeker.

Arap Yasemini Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Arap yasemininin toprağı, sık sık havalandırılmalıdır. Toprak seçimi yaparken yapı marketlerden yardım alabilirsiniz.
  2. İlkbahar ve yaz aylarında bol su ihtiyacı olan bir bitkidir. Kış aylarında ise toprağın üzeri kuruduğunda sulama yapmanız gerekir.
  3. Çiçekleri akşam vakti açıldığı için, sulama işlemini akşamları yapmanız önerilir.
  4. Çiçekleri dokunulduğunda beyaz kısımları kararmaya başlayabilir. Bu yüzden çok fazla temas etmeden yetiştirilmesi gerekir. 
  5. Arap yasemini, orta güneşli veya kısmen gölgede yetiştirilmelidir. Doğrudan güneş ışığı alırsa, yaprakları zarar görür ve yanabilir.
  6. Yıl boyunca yaprak dökmeyen ve çalı şeklinde yaşayan bir bitkidir. 
  7. Arap yasemini çiçeğine balkon, teras veya bahçelerde bakabilirsiniz.
  8. Kış aylarında don ve şiddetli rüzgara karşı korunması gerekir.

arap yasemini

Arap Yasemini Nasıl Çoğaltılır?

Çoğaltma işlemi tohum veya çelikleme yöntemiyle yapılabilir. Tohumdan üretim yapılacağı zaman, ön hazırlıklara gerek yoktur. Tohum saksıya ekilir ve gölge bir yere konumlandırılır. Ardından ilk can suyu verilerek çoğaltma işlemi yapılır. Çelikleme yöntemi ise, yaz aylarının sonlarına doğru yapılmalıdır. Çiçeğin üst bölümünden 10 cm arası çelik alınır ve su dolu bir bardağa konularak köklendirilebilir. Köklenme işlemi 20-30 gün arasında tamamlanacaktır. Köklenen çiçek, torf bakımından zengin kumlu toprağa ekilebilir.

Arap Yasemini Nasıl Budanır?

Budama işlemi, bitkiyi kontrol altında tutmak ve verimli büyümesini sağlamak için çok önemlidir. Budama işlemi, genelde ilkbahar aylarında yapılır. Budama esnasında dikkatli bir şekilde ölü olan dallar kesilir. Solan yapraklar da temizlenmelidir. Bu sayede bitkinin diğer kısımlarına zarar gelmesi önlenir. Ölü dallar ana gövdeye yakın bir yerden kesilmelidir. Ancak çiçeğin ana gövdesine kesinlikle budama yapılmamalıdır. Arap yasemini, sarmaşık gibi hızlı gelişen bir bitkidir. Tırmanmasını istiyorsanız, bağlama ve destekleme yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Zambak çiçeği nasıl yetiştirilir?
  2. Kasımpatı nasıl yetiştirilir?
  3. Begonya bakımı nasıl yapılır?
  4. Yıldız çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  5. Karanfil nasıl yetiştirilir?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır