yıldızdoğan şarkıları / Mustafa Yıldızdoğan - Vikipedi

Yıldızdoğan Şarkıları

yıldızdoğan şarkıları

kaynağı değiştir]

Yıl Albüm adı Şarkı adı Yapımcı Bilgiler
2020 Derdindeyim"Derdindeyim" MYD Müzik
2021 Börteçine"Börteçine"

Filmografisi[değiştir kaynağı değiştir]

Çiftçi bir ailenin yedi çocuğundan biri olan Mustafa Yıldızdoğan, 1966 yılında KonyaKadınhanı'da dünyaya gelir. 16 yaşında hiç kimseden ders almadan, kendi kendine bağlama çalmayı öğrenir ve geliştirir.

Mustafa Yıldızdoğan, 1989 yılında Kadınhanı Ülkü Ocağı'nın konserinde ilk defa sahneye çıkar bu günlerinin temelini atmış olur. 1991 yılında Doğuyoruz Ufuklardan isimli ilk albümünü müzikseverlerle buluşturan Mustafa Yıldızdoğan, ardından 1992 yılında Üşüyorum ve 1993 yılında Türkiyem isimli albümlerini sevenlerin beğenisine sunar. Kısa sürede kendine has yorum ve tarzıyla geniş kitlelere ulaşan Mustafa Yıldızdoğan, özellikle sözleri Dilaver Cebeci'ye ait Türkiyem isimli türküsüyle büyük başarı elde eder. Mustafa Yıldızdoğan'ın Türkiyem albümü, basımı hala devam eden albümler arasında da yer alarak çıkış yıllarındaki başarıyı sürdürmektedir.

Mustafa Yıldızdoğan, 1995 yılında çıkardığı Han Duvarları albümünden sonra müzik şirketini değiştirmesiyle yeni bir döneme başlar ve 1997 yılında Yandı Yürekler Yandı ismini verdiği ağıtı ile yeni müzik şirketinde, yeni albümüyle sevenlerine seslenir.

Mustafa Yıldızdoğan, 1998 yılında çıkardığı Bu Vatan Kimin albümünde yer alan Saçların türküsüyle daha geniş kitlelere ulaşır. 1999 yılında Mektup adıyla ve 2000 yılında İnsanlar adıyla çıktı. 2001 yılında Sevmeyen Bilmez albümünden sonra 2002 yılında MYD Müzik adlı kendi şirketini kuran Mustafa Yıldızdoğan, aynı yıl Artık Kafaya Takmam albümünü kendi şirketinden müzikseverlere buluşturur. 2003 yılında Biz Bu Hallere Düşecek Adam Mıydık?, 2004 yılında Karşılıksız Sevmedik Mi?, 2005 yılında Satan Satana, 2007 yılında Ankara'ya Yağmur Yağacak, 2008 yılında Şahit, 2009 yılında Senin İçin ve, 2012 yılında O Gün adıyla çıktı. MYD Müzik ile sanatçıları Mehmet Borukcu, İbrahim Dülger, Ali Kınık ve Kaya Kamil Kaya birçok sanatçıları yer aldı. 2014 yılında Nadas albümü ve 2017 yılında Son Albümü Hasat ile devam etmektedir.

Sanatçının, müzikseverlerle buluşturduğu 20 albümünde yaklaşık 200 eser bulunmakta ve bunların tamamına yakınının söz ve müzikleri Mustafa Yıldızdoğan imzalıdır. Ülkücü ve Türk Milliyetçisi kimliğiyle bilinen Yıldızdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim müziklerini yapmaktadır. Özellikle Türkiyem ve partiye ithafen yaptığı Geçmek Lazım adlı eserleri Türkiye genelinde çok popüler olmuştur. Ahmet, Gülsüm, İrem ve Yiğit isimli dört çocuk babasıdır.

Diskografi[değiştir kaynağı değiştir]

Bu listede Mustafa Yıldızdoğan'ın albümlerine ve teklilerine ait video klipleri yer almaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır