okullar uzaktan eğitim mi olacak 2022 / Okullar uzaktan eğitim mi olacak ? Uzaktan eğitime geçilecek mi? - Haberler

Okullar Uzaktan Eğitim Mi Olacak 2022

okullar uzaktan eğitim mi olacak 2022

KahramanmAraş merkezli iki ilçede meydana gelen ve başta KahramanmAraş olmak üzere Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da yıkıcı hasar ile can kayıplarına neden olan asrın felaketinin ardından, depremden etkilenen vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirilmesine karar verildi. Üniversitelerin yaz sonuna kadar uzaktan ve çevrimiçi eğitime devam edeceğinin bildirilmesinin ardından son dakika açıklamalarında bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde normalleşme sürecinin bir an önce başlamasını hedeflediklerini duyurdu. Peki Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilecek mi? İşte son dakika YÖK açıklaması

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLECEK Mİ?

YÖK Başkanı Erol Özvar, 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılacağını, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

" döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek."

SON DAKİKA YÖK AÇIKLAMASI

"YÖK camiamızın depremin yaralarının sarlaması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulamak isterim. Depremden doğrudan etkilenen 11 ildeki yükseköğretime ilişkin durum değerlendirmesi yapmak isterim. Bölgede bulunan üniversiteler toplam örgün öğrenim öğrencisinin yüzde 9'una ev sahipliği yapmaktadır.

Şu anda bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız.

11 ildeki üniversitelerimizin çoğu kampüsümüzde yıkılan binanın olmadığı görülmüştür. Tüm illerde çoğu binamız kullanabilir durumdadır.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımızın ile öğrencilerimizin barınma durumları gibi birçok faktörü bir arada değerlendirerek akademik yılı bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasının uygun olacağına karar verilmişti.

Bütün çabamız normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanmasınadır. Ön lisans, lisans ve lisans üstünde bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındı. Bu kararları alırken uzman ve bilim insanlarımızla, STK'larla gerekli değerlendirmelerde bulunduk. Alınan kararlar nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecek. Hibrit öğretim seçeneği de değerlendirilecek

(Depremden etkilenen öğrenciler) Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek."

&#;niversiteler online mı olacak, uzaktan eğitim ne zaman bitecek? Y&#;K'ten son dakika a&#;ıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 17,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Üniversitelerle ilgili olarak YÖK'ten son dakika açıklaması geldi. Üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetlerine bağlayacağı tarih merak ediliyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından 10 ilde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildi. Okullarda depremden etkilenmeyen bölgeler için 20 Şubat’ta ders başı yapılacak. Son olarak Elazığ’da afet bölgesi olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yaptığı açıklamada yaz mevsimine kadar üniversitelerin tatil edildiğini açıklamıştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerdeki bahar dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özvar, " döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek." dedi. Okulların açılıyor olması ve diğer gelişmeleri öğrenciler yakından takip ediyor. Peki Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte, son gelişmeler…

1/5Üniversiteler online mı olacak, uzaktan eğitim ne zaman bitecek YÖKten son dakika açıklaması
2/5ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI
3/5BÖLGE NÜFUSUNA KAYITLI BİN ÖĞRENCİ VAR
4/5Üniversiteler online mı olacak, uzaktan eğitim ne zaman bitecek YÖKten son dakika açıklaması
5/5BÖLGEDE HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR
Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze mi, uzaktan eğitim mi olacak? YÖK açıkladı
SON DAKİKA  <div><h2> Üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak? Üniversiteler online olacak mı, uzaktan eğitim mi olacak? </h2><div>YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, SON DAKİKA: ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniversitelerin ikinci dönemini tatil ediyoruz. Uzaktan eğitim olacak. KYK yurtlarını misafirhane gibi kullanacağız."

YÖK AÇIKLAMA YAPTI

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle; bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları, bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları, yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları dikkate alınarak, tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" denildi.

Üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak?

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

üniversite

Gündem

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir