alçıpan duvara nasıl monte edilir / Dolap alçıpan duvara asmak için nasıl. Fotoğraf, video

Alçıpan Duvara Nasıl Monte Edilir

alçıpan duvara nasıl monte edilir

Alçıpan Dübeli

Alçıpan ev ve işyeri gibi yapılarda tadilat veya dekorasyon amacıyla kullanılabilir. Özellikle üzerine klima, dolap ve radyatör gibi ağırlıkları asmak için kullanılır. Uygun bir vida ile kullanıldığında bir panelde veya içi boş duvarda sağlam bir montaj oluşturabilme yeteneğine sahiptir. Alçıpan dübeli, bir vidadan çok iyi kavrama özelliğine sahiptir. Kullanım amaçlarına ve kullanım alanlarına göre alçıpan çeşitleri farklılık gösterir. Ölçüleri boy, kalınlık, çap, çekme yükü, ankraj boyu ve sıkma torku gibi teknik özelliklerden oluşur. Ürün ölçüleri kullanılacak zemine göre seçilir. Alçıpan dübelleri kullanmak diğer vidalama gereçlerine göre çok kullanılan araç ve gereçler arasında yer alır. Taşıdıkları yük ağırlığına bakıldığında, tavanda kg, duvarda ise yaklaşık olarak 18 kg yük çekme kapasiteleri bulunur. Klasik olanlar çok amaçlı plastik olup, boşluksuz duvarlarda vidalandıklarında genişleyerek tutunma özelliğine sahiptir. Boşluklu duvarlara alçıpan dübel vida takıldığında arka tarafta genişlik kazanılır. Boşluklu yüzeyler için ise plastik askı parçaları ya da metal boşluk seçilmelidir. Bunun sebebi bu tarz olanların yüzey alanlarının büyük olmasıdır. Bu da üstlerine düşen kuvvetin basıncını plastik olanlara göre iyi dağıtırlar. Demir alçıpan dübeli kendi içinde yangına dayanıklı, hafif, suya dayanıklı ve hem suya hem de yangına dayanıklı olarak ayrılır. Ürünün pH değeri yüksek olmasından kaynaklı, bakteri üretmezler ve yangına dayanıklıdır. Alçıpan deprem esnasında sarsıntıların meydana getirdiği esnemeden herhangi bir zarar görme olasılığını ortadan kaldırır. Duvar yaklaşık olarak yangına 30 dakika dayanır. Ses ve yalıtım konusunda da çok başarılı ve etkilidir. Gözenekli yapısında ise; ses ve ısı iletimini düşürme özelliğine sahiptir. Müşterilerin kullanım amaçlarına göre farklı tasarımlara sahip ürünler bulunur. Müşterilerin hızlı ve kolay kullanabileceği bu parçalar uygun fiyata satın alınabilir. Detayları öğrenerek istediğiniz parçaya Trendyol’dan ulaşabilirsiniz. Almak istediğiniz ürünleri alçıpan dübeli indirim dönemlerini takip ederek uygun fiyata tedarik edebilirsiniz. Çeşitli dönemlerde indirimli olarak sunulan ürünler, müşteri bütçesine katkı sağlar. İndirim ve kampanya dönemlerini Trendyol’dan takip edebilir ve ihtiyacınız olan modeli rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Öne Çıkan Alçıpan Dübel Çeşitleri

Öne Çıkan Alçıpan Dübel Çeşitleri

Birçok farklı türde alçıpan için dübel bulunur. Farklı amaçlara göre kullanılabilecek çeşitler sayesinde işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Siz de işlerinizi kolaylaştırıp zorlandığınız noktalarda pratik çözümler bulabilirsiniz. Kullanımı yaygın olan ve çok tercih edilen çeşit olarak konik uçlu ve plastik malzemeden yapılanlar gösterilebilir. Bu ürünleri kullanırken doğru ve iyi sonucu elde etmek istiyorsanız parça ölçülerinin doğru olarak alınması son derece faydalı olacaktır. Uygulama yapacağınız duvarda açacağınız delik ile çapı aynı olmalı ve uyumlu olmalıdır. Kullanılacak olan vida ise dar ama yaklaşık oranda bir çapı olmalıdır. Hafif yükleri taşıyan plastik olanın yanı sıra ağır yükleri taşıyabilen ve farklı amaçlar için kullanılabilen ve farklı mekanizmalara sahip birçok çeşidi de bulunur. Çelik, metal, burgulu, kelebek, vidalı, korniş, metal kanatlı, plastik kanatlı, uzun gibi çeşitler sayılabilir. Doğru ve uygun model seçilip uygulandığında etkili sonuçlar alabilirsiniz. Duvarlara tablo, saat ya da pano gibi hafif yük kapsamında sayılabilecek nesneler asılması sırasında ya da raf veya aparat asma işlemleri için kullanılması gereken seçenek burgulu modellerdir. Kullanım amacınıza göre istediğiniz ürünü kullanabilirsiniz. Farklı tasarımlara sahip olan parçalar sayesinde evde ve pek çok farklı alanda aksesuarları duvarlara yerleştirebilirsiniz. Her yapıdaki alçıpan malzemesine uygun ve işlevsel bir çeşittir. Sabitlemek için hafif yük çekimi gerektiren plastik çeşitlerdir. Ağır ve çekim yükü fazla olan işler için çelik parçalar tercih edilmelidir. Kullanım alanlarında alçıpanlara uygun seçenekleri sunar. Gerek maliyet gerekse zaman açısından ise müşterilerine büyük tasarrufu Y montaj ile sunar. Çelik malzemelerden üretilen ürünler, güçlü yapıları gereği kolay eğilim göstermezler. Delme işlemi yapılmadan yüzeye direkt olarak uygulanabilir. Ayrıca çekiç ya da tornavida yardımı ile kolay bir şekilde sabitlenebilirler. Her türlü ürün için uygundur. Uygulama esnasında hiçbir toz bırakmaz. Saniyeler içinde uygulanır. Yatay uygulamada 15 kg, dikeyde 33 kg çekmektedir. Ürünün 4,5x5 vidadan küçük vida ile uygulaması yapılmamalıdır. Ürünün korniş montajı dahil başka bir yerde kullanılmaması gerekir. Çelik alçıpan dübeli duvarda tek parça ile 55 kg ağırlık taşır. LCD, duvar rafı, elektrik armatürü, kombi, radyatör peteği gibi malzemeleri gönül rahatıyla kullanabilirsiniz. Hafif tip avizeler, hafif dolaplar, elektrik düğmeleri banyo ve mutfak gibi malzemelerin montajında iyi sabitlemeyi sağlamak için vidalı alçıpan dübeli uygun bir seçim olacaktır. İstediğiniz seçeneği kolay ve hızlı bir şekilde Trendyol’dan tedarik edebilirsiniz. Satın aldığınız parçalar sayesinde istediğiniz alanda bu ürünleri kullanabilirsiniz. Alçıpan dübeli online fiyat avantajları ile müşterilere fayda sağlar. Her alanda kullanılan alçıpanları oldukça kolay sabitlemeye yarayan ürünler ile siz de yaşam alanlarınıza estetik dokunuşlar ekleyebilirsiniz.

Alçıpan Dübeli Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alçıpan Dübeli Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürün seçimi yaparken çeşitli hususlara dikkat edilmesi önem arz eder. Son yıllarda pek çok farklı montaj işleminde kullanılan ekipmanlar, kullanım amacına ve alanına göre çeşitlilik gösterebilir. Çelik dübeller duvarda 15 kg tavanda ise 30 kg ‘a kadar yük çekme kapasitesine sahiptir. Metal alçıpan dübeli dış yapılarda, elektrik hatlarında ve inşaatlarda kullanılması gereken çeşitlerdendir. Ürün boşlukta açılır ve arkadan plakayı kavrar, dönme engelleyici tırnaklar aracılığı ile kolay montaj ve her türlü plaka kalınlığına uygun çeşit gibi özellikleri vardır. İnce duvar yapıları ve ahşap gibi yapılara asmak istenilen ağırlıklar uygulanmak istediğinde kelebek model uygun seçenektir. Tek ve çift olmak üzere iki modele sahiptir. Sunta vidası ile kullanılabilir. Uzun sabitleme işlevi,, zemine, tavana ve duvara montaj yapılmasını sağlar. Isıya ve yüke dayanıklı bir parça çeşididir. Bu model, plakayı arkadan kavrar, rahat montaj imkanı ve montaj pensesi ile kolay montaj özelliğine sahiptir. Asma tavana ya da bir yapıya perde gibi hafif yükler için korniş alçıpan uygun bir seçimdir. Bu tür, çok ağır yükleri taşıyamaz ve ısıya dayanamaz. Emniyetli bir bağlantı yapılabilmesi için, kullanılacak yüzeyin kalınlığı ile dübel birbirleriyle uygun ve uyumlu olmalıdır. Kanatlı model her türden yapı malzemeleri montajı ile uygunluk sağlama yeteneğine sahiptir. Uygulama alanları; duvar bandı koruma, raflar, askılıklar ve perdeler olarak sayılabilir. Kategori içinde çok kullanılan çeşitlerinden biri de alçıpan jilet dübel olarak bilinir. Korniş model kullanılırken delme işlemi ya da matkaba gerek duyulmaz. Korniş dübeli, plastik kornişlerin asma tavan gibi duvar yapılarının alçıpan, alçı, levha gibi malzemelerden yapılmış yüzey ve yapıların üzerine kolayca monte edebilmesini sağlar. Ürünler, plastik kornişlere kolay girebilmeleri için çelikten imal edilmiş olup, sivri uçludur. Kolay çakılır ve kolay çıkarılabilir ısıya ve yüke dayanıklı bir yapısı vardır. Burgulu çeşidi 15 kg‘a kadar yük çekme kapasitesine sahiptir. Hafif yükler için uygundur. Önceden delgi yapmanız gerekmez. Vidasıyla birlikte takım satılır. Özellikleri ile dikkat çeken paraşüt alçıpan dübeli ve diğer tüm modelleri Trendyol üzerinden inceleyebilirsiniz.

Alçıpan Dübel Montajının Püf Noktaları

Alçıpan Dübel Montajının Püf Noktaları

Parçalar, hemen her yapıdaki yapı malzemelerinde kullanıma uygundur. Aynı zamanda asılan nesnelerin oynamasını zorlaştıran bir ankrajlama malzemesidir. Standard olanlarla ile ürün üzerine yapılan işlemler her zaman olumlu ve etkili sonuç vermeyebilir. Bu nedenle yapı üzerine yapılacak montaj işlemlerinde burgulu ya da kanatlı model kullanılmalıdır. Bu çeşitler çelik ya da plastikten yapılmış biçimde kullanılır. Kullanılan kornişlerin montajı kolaydır. Montaj işlemi yapılırken kornişlerin üzerinde işaretlenen montaj noktalarına 1 cm içeri girilecek biçimde çakılması gerekir. Sivri ucunun kornişin arka tarafından gözükmesi çok önemlidir. Korniş asma tavana hizaladıktan sonra geri kalanı çakılır. Standart boyuttaki vidayı, kornişin vida yuvasını vidalayarak montaj tamamlanır. Sabitlemek istediğiniz malzemenin türüne göre turbolet alçıpan dübeli gibi çeşitleri kullanabilirsiniz. Kullanıldığı alana göre seçilen çeşitleri ve vida başlıkları ile ilgili boyutu, çapı gibi teknik özellikler paketin üstünde yazılıdır. Paketlerin üstündeki teknik bilgiler dikkatle incelenerek vida başlığı alımı yapılır ve kaliteli ve düzgün bir montaj işlemi ile çok etkili ve başarılı bir sonuç elde edilebilir. Tüm uygun teknik özelliklere, boyuta ve ebada bakarak ve inceleyerek satın alma işlemi gerçekleştirmek isteyenler indirimli fiyat ve tüm verileri inceleme fırsatı bularak alışveriş yapabilirler. Her çeşit üründe indirimli fiyatlar ve kaliteli hizmet sunan Trendyol, vida başı ihtiyaçlarınız içinde hizmetinizdedir. Bazı ürünler tekli paketler halinde bazı paketlerin içinde ise içinde adet bulunur. Aynı zamanda alçıpan dübeli satın alan müşterilerin yorum ve değerlendirmelerine göz atarak, doğru ürüne ulaşabilirsiniz. Alçıpan dübeli tavsiye yorumları, ürün seçimi esnasında müşterilere fayda sağlar. Deneyimli müşteriler tarafından bırakılan yorumlara Trendyol üzerinden ulaşabilir ve ihtiyacınız olan ürünü rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Kullanışlı Alçıpan Dübeli Kullanım Alanları

Kullanışlı Alçıpan Dübeli Kullanım Alanları

Kanatlı olanların montajı yapılırken ilk işlem çakmalı alçıpan dübeli montaj işlemi yapılacak ürünün yüzeyinin kalınlığı ölçülmesi gerekir. Bu kalınlığa uygun boğaz uzunluğunda bir seçimi yapılmalıdır. Eğer boğaz boyu kalınlığına uygun değilse kanatlar beklendiği biçimde açılmayacağından işlemi düzgün yapmanın olanağı yoktur. Bu durum başarılı bir montajının yapılmasına engel olur. Ölçüm yapılırken kanat başlangıcı ile ağız kısmı arasındaki mesafenin kalınlığı ile aynı olmalıdır. Parça kanatları tutularak kapatılır ve açılan deliğe yerleştirilir. Yerleştirildikten sonra yuvasına tam olarak oturması sağlanmalıdır. Hemen ardından vidalanacak malzeme ve doğru seçilmiş bir vida ile montaj işlemi yapılır. Plastik alçıpan dübeli üzerine asılacak ya da monte edilecek malzemeye uygun kalınlıktaki vidanın takılması ile arka tarafta kalan kanatları açılır. Kanatların açılması ile her iki yönden de sıkışır. Bu işlem monte edilecek ağırlık hareketsiz kalacak şekilde sabitlenmiş olmasını sağlar. Montaj işlemi sırasında unutulmaması gereken nokta akıllı vidaların bu işle uygun olmayacağıdır. Parça kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biride monte edilecek objenin ağırlığı olabilir. Ağırlık hesaplanarak parça ile vidanın ebatları doğru olarak ayarlanmalıdır. Matkap ile açılan deliğe yerleştirilir ve bir çekiç yardımıyla yüzeye tam olarak oturması sağlanır. Vidalama esnasında kanatlı olanın ağız kısmından serbest şekilde geçen vida, kanat sonrasındaki uç kısma vida adımları ile saplanır ve bu nokta genişlerken kanatlar açılır. Gerektiği durumlarda kelebek alçıpan dübeli kullanılabilir. Neticede alçıpan kullanılırken ihtiyaca uygun başlık ve vidalar seçilmeli ve seçilen malzemeler kaliteli olmalıdır. Ayrıca seçilen bu malzemeler doğru ve bilinçli işçilik ile birleştirilerek montaj yapılması uygun olacaktır. Duvar veya tavana ağır yük monte etmek için özel olanlar kullanılır. Uygun delik çapı genellikle paketinde belirtilir. Siz de Trendyol’dan alçıpan dübeli yorum kısmındaki yazılanları okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dikkat Çeken Alçıpan Dübeli Çeşitleri

Dikkat Çeken Alçıpan Dübeli Çeşitleri

Parçaların montajını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Bunlardan birincisi, sabitleme yapılacak yere uygun seçimdir. Parça seçimi, dübelin uygulanacağı alana ve kullanılacak yüke göre belirlenir. Parça için açılacak deliğin delme yöntemi de farklılık gösterir. Delme yöntemi de delinecek yerin yapı özelliğine göre değişir. Çap ve uzunluğuna göre uygun matkap ucu ve delme derinliği belirlenmelidir. Alçıpan modeline asılmasını düşünülen obje; kullanılması gereken çeşidi ve vida boyutunu etkileyebilir. Alçıpan dübeli modelleri asma tavan, alçıpan, veya ahşap malzemeden yapılmış tasarımlar olabilir. Boşluksuz duvar yapılarından oluşan bir yüzeye asarak bir obje sabitlenmek isteniyorsa o takdirde vidalı kullanım tercih edilmelidir. Plastik olanlar boşluksuz duvarlarda genişleyerek objenin sabitlenmesine olanak sağlar. Boşluklu duvar yapıları için ise metal kanatlı ürün seçilmesi gerekir. Kullanım amaçları ve kullanılan alan yüzeyine göre modeller arasından seçim yapmak etkili ve başarılı bir sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Bu modeller ve özellikler, kullanılacak alan ve açılacak deliğin boyutuna göre değişiklik gösterir. Teknik olarak boy, kalınlık, çap, çekme yükü, ankraj boyu ve sıkma torku gibi teknik özelliklerden oluşur. Tüm bu özellikler göz önüne alınarak kullanılacak model ve çeşitler seçilmelidir. Ayrıca teknik özelliklerde yer alan çekme yükü, sabitlenmek istenen malzemenin ağırlığını ifade eder. Kanatlı alçıpan dübeli özel bir kanal yapısına sahiptir. Bu nedenle de uygulandığı yüzeyde emniyetli bir bağlantı yapılmasına olanak sağlar. Vida boyutları birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Bu boyutlar da paketlerin üzerinde belirtilir. Kullanım amacına göre istediğiniz çeşitleri Trendyol’dan bulabilir ve uygun fiyata satın alabilirsiniz. İndirim ve kampanya dönemlerini Trendyol üzerinden takip ederek, ihtiyacınız olan ürünü satın alabilirsiniz.

Avantajlı Alçıpan Dübeli Fiyatları

Avantajlı Alçıpan Dübeli Fiyatları

Kullanılacak alana ve sabitlenecek yüke göre kullanılmasına karar verilen modellerin yanı sıra ürüne uygun vida seçimi de doğru ve uygun biçimde yapılmalıdır. Bu konularda yapılacak herhangi bir hata sonucun düzgün olmamasına yol açacaktır. Alçıpan dübelleri fiyat seçenekleri; boyut, ebat ve teknik özelliklere göre değişiklik gösterir. Alçıpan dübeli kullananlar tarafından yazılanları okuyarak da fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çelik olanları yanlarda açılan kulakçıklar sayesinde deliğe tam oturma özelliğine sahiptir. Yük çekme kuvveti yüksektir. Paslanmalara karşı çinko ile kaplanmıştır. Plastik modeller ise; kolay ve güvenli montaj özelliğine sahiptir. Özel profile sahip modeller ise yüksek çekme gücüne sahiptir. Çeşitli alanlarda kullanılan dübel modelleri, müşteri istek ve ihtiyaçları baz alınarak imal edilir. Ev, ofis, restoran, kafe ve işyeri gibi mekanlarda dekoratif amaçlı olarak kullanılan alçıpanlar, talimatlara uygun bir şekilde monte edildiğinde hem iyi sonuçlar almanızı sağlar hem de istenilen görüntüyü verir. Bu amaç ile kullanılan dübbeler ise müşterilere güvenli montaj imkanı sunar. Fiyat olarak da bütçe dostu olan parçalar, her müşterinin ihtiyacına erişmesine yardımcı olur. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden imal edilen ürünler ile istediğiniz alanı rahatlıkla dekore edebilirsiniz. Pek çok renk ve özellikle ile sunulan yapı malzemeleri, profesyoneller tarafından da sıklıkla tercih edilir. Ev ve ofis dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan alçıpanlar, sağladığı görsellik ile beğeni alır. Hemen her alanda kullanımına sıklıkla rastlanılan ürünlerin montajı da bir hayli önemlidir. Bu noktada montaj işlemleri için kullanılan parçalar da önem taşır. Müşterilere kaliteli ve güvenli montaj imkanı sunan alçıpan dübeli kampanyalarına Trendyol üzerinden ulaşarak, avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Alçıpan

Alçıpan

Alçıpan: Ortası alçıdan ve iki yüzü de özel bir kartondan oluşan yapı malzemesinin adıdır. Alçıpanlar, özel boyutlarda ve özel olarak üretilen düzgün yüzeyli plaka malzemelerdir.

 


Alçıpan Teknik Özellikleri

Alçıpan teknik özelliklerine yakından bakalım:

  1. Hafif ve esnek bir yapıya sahiptir.
  2. İki uzun kenarı da kartonla kaplıdır.
  3. İlave katkı maddeleri eklenebilir.
  4. Yangına dayanıklıdır.
  5. Suya dayanıklı çeşitleri vardır.
  6. Yüksek oranda ses yalıtımı sağlarlar.
  7. PH değeri, insan vücuduna yakındır.
  8. Bakteri üretmeyen bir yapıya sahiptir.
  9. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlar.
  10. Kolaylıkla temizlenebilir yüzeye sahiptir.

Alçıpan Çeşitleri Nelerdir?

Flex alçıpan: Düzgün yüzeylidir. Temiz ve kolay bir montaj imkanı sağlar. Asma tavan ve bölme duvar uygulamalarında kullanılır. En fazla 5 palet olacak şekilde saklanabilir.

WR Suya Dayanıklı Alçıpan: Suya dayanıklı bir yapıda olduğu için ıslak hacimli alanlarda kullanılırlar. Tuvalet ve banyo gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Üzerine fayans ve seramik gibi malzemeler uygulanabilir.

alçıpan çeşitleri

MWR Küfe ve Neme Dayanıklı Alçıpan: Küfe ve neme dayanıklı alçıpan levha üzerine fayans ve seramik uygulanabilir. Yeşil ve gri renkte kartonlar yüzeylerde bulunur. Şaft duvarları, asma tavan, duvar giydirme gibi alanlarda kullanılırlar.

Yangına karşı dayanıklı alçıpanlar: FR-DF olarak da bilinirler. Yoğunluğu artırılmıştır ve cam elyaf ile yangına ve ısıya dayanıklı hale getirilmişlerdir. Pembe ve gri renklerle işaretlenmişlerdir.

Fireboard: Yangına karşı dayanıklı bir başka tür alçıpan malzemesidir. Her iki yüzeyinde de cam elyaf ve şilte kullanılmıştır. 3 saate kadar yangına dayanma özelliğine sahiptir.

 

Alçıpan Nerelerde Kullanılır?

Yapımı tamamlanmış, betonarme ve çelik yapılarda bölme duvar olarak kullanılır. Prefabrik yapılarda sıklıkla kullanım alanı bulur. Binalarda dekorasyona dinamizm katmak için de kullanılırlar.

Bazı yapılarda korkuluk olarak kullanılır. Özellikle dubleks ya da müstakil evlerde bu amaçla kullanılabilirler.

Duvarlarda niş olarak ya da tavan bölgelerinde yarı açık raf olarak kullanılırlar.

alçıpan nerelerde kullanılır

Merdiven altlarını kapatmak için kullanılabilirler. Ya da merdiven altlarının değerlendirilmesi için kapalı bölme duvarı olarak da işlev görebilirler.

Asma tavan yapımında plakalar halinde kullanılırlar. Alçıpan ölçüleri bu uygulamada diğerlerinden daha farklı olarak belirlenir.

Aydınlatmaları gizlemek amacıyla kullanılırlar. Böylece kullanıldığı mekanlara farklı bir hava katılmasını sağlar.

Salon ya da odalarda işlevsel bölümler oluşturmak amacıyla da kullanılırlar. Yeni bir oda oluşturmak amacıyla oldukça işe yararlar.

Alçıpanın Tercih Edilme Nedenleri

Öncelikle alçıpan fiyatları oldukça ekonomiktir. Tercih edilmelerinin başında bu neden gelir. Diğer nedenler ise:

alçıpan tercih edilme nedenleri

  1. Yangına dayanıklıdır.
  2. Neme ve suya dayanıklı modelleri vardır.
  3. Çok iyi bir ses yalıtımı sağlarlar.
  4. İçinde bulunan su zerrecikleri ortamın nefes almasına yardımcı olur.
  5. Bakteri üretmez. Hijyenik ve sağlıklıdır.
  6. İnce yapısı sayesinde alandan tasarruf sağlar.
  7. Yapı içerisinde birçok amaçla kullanılabilir.
  8. Hafif, dayanıklı ve esnektir.
  9. Tekrar sökülebilir ve takılabilir.
  10. İşçiliği kolaydır ve ekonomiktir.

Alçıpan Stoklama ve Saklama Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Bazı türleri kuru ve güneş almayan yerlerde saklanmalıdır. En fazla 5 palet olacak şekilde istiflenmelidir.

Üst üste konulacağı zaman ön yüzlerinin korunmasına dikkat edilmelidir. Açık havada stoklanacaksa, naylon ya da örtü ile muhafaza altına alınmalıdır.

Alçı Levha Nasıl Yapılır?

CaSO4 ½ H2O kimyasal bileşiminden elde edilirler. Bu bileşimin özel kartonların arasına dökülmesiyle elde edilir. Karton arasındaki bu bileşim daha sonra kurumaya bırakılır.

 

Levha kalınlıkları ise milimetre olacak şekilde ayarlanır.

Alçı levha nasıl yapılır sorusunun cevabı kısaca yukarıdaki gibidir.

Alçıpan Duvara Nasıl Yapıştırılır?

Uygulama son derece basittir. Öncelikle profiller zemine ve tavana montajlanır. Yani iskelet yapı oluşturulur. Daha sonra bu profillerin arasına, alçıpan levhalar dübeller ve bazı özel malzemeler yardımıyla yapıştırılır.

alçıpan duvara nasıl yapıştırılır

Kabaca alçıpan duvara nasıl yapıştırılır sorusunun cevabı bu şekildedir.

Alçıpan Fiyatları

Yazımızın bu bölümünde güncel alçıpan fiyatları hakkında bilgi vermeyi uygun gördük. Böylece piyasadaki diğer fiyatlarla da karşılaştırma imkanı bulabilirsiniz.

GÜNCEL ALÇIPAN FİYATLARI
MALZEME CİNSİMALZEME KALINLIĞIMALZEME BİRİMİMALZEME FİYATI
Beyaz Alçıpan (1,20 m x 2,50 m)12,5 mm1 Plaka23,40 TL
Yeşil Alçıpan (1,20 m x 2,50 m)12,5 mm1 Plaka35,00 TL
Kırmızı Alçıpan (1,20 m x 2,50 m)12,5 mm1 Plaka35,00 TL
Duvar için U Profili (DU 50)1 Boy13,00 TL
Duvar için U Profili (DU 50)1 Boy18,00 TL
Duvar için U Profili (DU 50)1 Boy19,50 TL
Duvar için U Profili (DU 50)1 Boy22,50 TL
Sıva Alçısı (25 KG)1 Torba16,20 TL
Saten Alçısı (25 KG)1 Torba20,00 TL

Güncel alçıpan fiyat ve özellikleri yukarıdaki tablodaki gibidir.

Kaynak: funduszeue.info
 


Resim Galerisi


ÇALIŞMALARAMIZDAN RESİMLER





















nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası