buzdolabi tasindiktan ne kadar sonra calistirilir / Buzdolabı Nasıl Taşınır? | Enakliyat Blog

Buzdolabi Tasindiktan Ne Kadar Sonra Calistirilir

buzdolabi tasindiktan ne kadar sonra calistirilir

Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Zaman Fişe Takılır?

Buzdolaplarını taşımak oldukça zahmetli bir iştir. Her buzdolabının ortalama 70 ile kilo arasında olduğu düşünülürse ve taşımak için tutabilecek herhangi bir yerinin olmadığı da hesaba katılırsa zorluğu biraz daha anlaşılacaktır. Üstelik bir de buzdolaplarının hassas cihazlar olduğunu düşünürsek, zorluk biraz daha artacaktır. Peki, buzdolapları nasıl taşınmalı ve nelere dikkat edilmeli?

Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Zaman Fişe Takılır?

Öncelikle buzdolaplarını dik bir şekilde taşımak gerekir. Buzdolapları yan taşındığında soğutma tüpleri üzerinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Ayrıca mümkünse koruyucu bir köpük ya da benzeri cisimlerle kaplayarak taşımak zarar görmesini en aza indirecektir.

Buzdolabını taşımadan en az 24 saat önce içerisini boşaltmış, fişini çekmiş ve bekletmiş olmanız gerekir. Ayrıca buzdolabını taşımadan önce kullanma kılavuzunu mutlaka okumanız gerekir, orada güvenlik ile ilgili tüm ipuçları yer alacaktır.

Soğutma mekanizmasının yeniden çalışması ve herhangi bir zarar vermemesi için buzdolabını taşıdıktan sonra ilk saat çalıştırmayın. Gerekli sıvının kompresöre tekrar akmasını beklemek önemlidir. Bu nedenle 2 ya da 3 saat sonra sorunsuz çalışacaktır.


Sıkça Sorulan Sorular

Buzdolabı taşındıktan sonra ne zaman çalıştırılır?

Buzdolabınızın taşındıktan sonra, en az 3 saat beklemeniz gerekir. Böylece yağın kompresöre geri akması için zaman tanımış olursunuz.

Taşınma sırasında buzdolabı nasıl taşınmalıdır?

Buzdolabı taşınırken, öncelikle dolabın içindeki tüm yiyecekleri ve içecekleri çıkarın. Sonrasında buzdolabınızı kaldırmadan önce, prizden çektiğinizden emin olun. Buzdolabını yavaşça ve dengeli bir şekilde kaldırarak taşıyın. Ayrıca, dolabın kapısını açık bırakmamaya dikkat edin.

Buzdolabını taşıma sırasında yatırabilir miyim?

Hayır, buzdolabınızı taşırken yatırmamanız gerekmektedir. Bu, dolabın yağı sızdırmasına veya kompresörün zarar görmesine neden olabilir. Buzdolabınızı her zaman dikey olarak taşıyın.

Buzdolabının taşınması sonrası temizlenmesi gerekiyor mu?

Evet, buzdolabınızı taşındıktan sonra temizlemeniz önerilir. Bu, dolabın içindeki bakteri ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Buzdolabını temizlerken, içindeki yiyecekleri ve içecekleri çıkardığınızdan emin olun.

Buzdolabını yeniden takmak için ne kadar beklemeliyim?

Buzdolabınızı taşıdıktan sonra, en az 3 saat beklemeniz ve sonra yeniden takmanız önerilir. Bu, dolabın yağın kompresöre geri akması için yeterli zaman almasını sağlar. Böylece dolap daha iyi çalışır ve daha az sorun çıkarır.

Diğer Arızalara Göz Atın!
Beko Buzdolabı Ünlem İşareti Yanıp Sönüyor Ne Yapmalıyım
Opera Mini/funduszeue.info( funduszeue.infoent ) ) { var text = $( this ).attr( "data-text" ); var url = $( this ).attr( "data-href" ); var message = encodeURIComponent( text ) + " - " + encodeURIComponent( url ); var whatsapp_url = "whatsapp://send?text=" + message; funduszeue.info = whatsapp_url; } else { $( ".error-message" ).fadeIn().delay( ); $( ".error-message" ).fadeOut("slow"); } } ); } ); //]]>

funduszeue.info

  • Nesne
  • İçindekiler

    Buzdolabı taşındıktan sonra hemen çalışırsa ne olur?

    Buzdolabını taşındıktan hemen sonra çalıştırmanız buzdolabının mekanizmasına zarar verir ve buzdolabını bozar. Bunun nedeni taşınan buzdolabının içerisinde bulunan yağın kompresör borularına karışmasıdır. Taşınan buzdolabı beklediğinde bu yağ geri akar ve kompresör boruları boşalır.

    Yeni buzdolabı alınca ne yapılmalı?

    Yeni buzdolabı çalıştırılmadan önce içi boş şekilde bekletilmesi gerekir. Ardından buzdolabı fişini sokete takarak çalıştırabilirsiniz. Ancak yeni alınan buzdolabı öncelikle en az 6 saat içi boş bir şekilde çalıştırılmalıdır. Bu süre geçtikten sonra buzdolabını uygun soğukluk derecesinde kullanabilirsiniz.

    Ev taşınırken buzdolabının fişi ne zaman çekilmeli?

    Buzdolabınızı taşımak için en az bir gün önceden fişini çekin, böylece buzdolabı saat içinde temizlemek için hazır hale gelecektir. Buzdolabının içini temizleyin ve hareket sırasında yerlerinden çıkabilecek rafları çıkarın ve onları ayrıca paketleyin.

    Yeni alınan buzdolabı neden ısınır?

    Buzdolabı motoru, buzdolabının hemen dış katmanında bulunduğu için motorun ısısı direkt kapaklara ve yanlara yansıyacaktır. Üreticilerin ve servislerin buzdolabını duvardan uzak konumlandırmalarının nedeni bu motor sorunlarına bir önlemdir.

    Buzluk nasıl taşınır?

    Taşınırken eşyalar asansörlü taşındığından derin dondurucu içindeki yiyecekleri çıkarmanıza gerek yok. Olduğu gibi paketlenir ve taşınır. Ancak asansör kullanılmıyor ve derin dondurucunuz çok ağır ise içini boşaltmanız gerekir. Bu konuyu nakliye şirketine detaylı olarak anlatmalısınız.

    Buzdolabı sürekli çalışırsa ne olur?

    Birtakım nedenlerden dolayı buzdolapları bazen hiç durmadan sürekli olarak çalışır. Bu da buzdolabının performansını etkiler ve aynı zamanda daha hızlı bir şekilde eskimesine neden olur. Tabii ciddi anlamda elektrik harcaması ile beraber maliyet açısından da istenmeyen durumlar ortaya çıkarır.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası